FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.05.2018 klo 17:19:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Äänestys
Kysymys: Sarjasijoitus kauden päätteeksi?
TOP 6 - 0 (0%)
7. - 9. - 0 (0%)
10. - 13. - 0 (0%)
14. - 17. - 0 (0%)
Putoaminen - 0 (0%)
Äänestäjiä yhteensä: 0

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: AFC Bournemouth - Together, Anything is Possible  (Luettu 25047 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


: 15.06.2015 klo 15:15:44Perustettu: 1890 (1889)
Stadion: Vitality Stadium (Dean Court) 12 000

Kotisivut: http://www.afcb.co.uk/
Twitter: https://twitter.com/afcbournemouth
Facebook: https://www.facebook.com/afcbournemouth


Omanlainen tuhkimotarina

Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas historiassa, kun Bournemouth pelasi ja rämpi talousongelmien kanssa league two:ssa. 08/09 joukkue selvisi vain hiuksenhienosti putoamiselta konferenssiin aloitettuaankin kauden jo 17 pistettä pakkasella. Myös aikaisemmin 2000-luvun alussa seura oli jo vakavissa talousongelmissa. 2011 venäläinen bisnesmies Maxim Denim osti enemmistöosakkeet seurasta ja tämän myötä taloustilanne on parantunut huomattavasti aikaisemmasta ja samalla myös vakiintunut. Rahaa on liiennyt myös sarjanousujen vaatimiin kovempiin hankintoihin (Ritchie, Rantie, Wilson). 09/10 kaudella joukkueen luotsi Eddie Howe pääsi aloittamaan puhtaalta pöydältä sekä hivenen paremmista taloudellisista asemista edelliskauteen verrattuna, ja lopulta kauden päätteeksi Cherries nousi league oneen. Nousua seuraavana kautena joukkue ylsi heti nousukarsintaan, mutta nousu jäi kuitenkin lopulta saavuttamatta. Joukkueen menestyksen kulminoituma Eddie Howe siirtyi samaisella kaudella kokeilemaan siipiään Burnleyn puikkoihin, mutta pesti siellä jäi melko lyhyeksi. Seuraavalla kaudella edessä olikin taas kerran paluu rakkaaseen ja tuttuun seuraan jo miehen itsensä pelivuosilta. Howen paluu ja sen vaikutus joukkueeseen ja sen suorittamiseen oli melkoinen. Mies onnistui kääntämään alkukauden (10 matsia ja 8 pojoa ennen tämän paluuta) jälkeen putoamisviivan tuntumassa olleen joukkueen kurssin aina lopulta suoraan nousuun Doncasterin takana. Ensimmäistä kertaa Englannin Mestaruussarjaan. Edellisen kerran joukkue oli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kahdeksankymmentäluvun loppupuolella muuan Harry Redknappin alaisuudessa. Tuolloin seuran historiaan jäi silloinen paras sijoitus 12. ja kolmen sarjassa vietetyn kauden jälkeen vajoaminen takaisin sarjatasoa paria alemmas, aina toissa kauteen asti. Ensimmäinen kausi Championshipissä oli erinomainen ja Bournemouth taisteli tuolloinkin pitkään jopa playoffpaikoille sijoittumisesta, mutta sijoittui lopulta sitten kymmenenneksi, ylittäen kuitenkin suurimman osan odotukset.

Mennyt kausi nyt sitten onkin pelkkää historian lehdille jäävää kaunista satua. Sarjan yksi pienimmistä joukkueista näytti suurelle yleisölle että resursseilla ja taustoilla ei ole väliä kun peli kentällä kulkee ja valmennus toimii. Otteet kentällä olivat parhaimmillaan huikeaa ja vastaavalla ottavat Valioliigassakin pisteitä ja isoja voittoja.

Alkukaudesta joukkue lähti vähän hitaasti käyntiin ja voittojakaan ei oikein tullut. Syyskuun puolivälissä Leedsille 1-3 hävityn kotitappion jälkeen näytti jo melko huonolta, mutta kurssi kuitenkin kääntyi pian tämän jälkeen. Ensiksi kuitenkin pelattiin jälleen tasan, tosin Watfordin vieraana mikä oli sinällään tuloksena hyvä ja otteetkin olivat jo paljon parempia. Syyskuun lopun Derby-tappion jälkeen alkoi komea tappioton putki, joka siivitti joukkueen sarjataulukossakin korkealle. Mukaan mahtui myös liiga cup voitto WBA:sta, ja tappio Liverpoolille. Kummassakin cup-ottelussa tosin pelasivat enemmän ja vähemmän rotaatiomiehet. Seuraava tappio sarjassa tuli vasta tammikuun 10. päivä Norwichille, ja tuossa ajassa Cherries olikin jo kavunnut kärkipaikoille. Tammikuun lopussa joukkue vaikutti aika ajoin väsyneeltä ja tuloksetkin ailahtelivat. Edessä oli umpisurkea helmikuu, josta ei voittoja irronnut kuin yksi, sekin putoajajoukkue Wiganista. Suoraan nousuun oikeuttavat paikat näyttivät tällä menolla lipsuvan käsistä, mutta joukkue osoitti henkistä kykyään ja pelasi helmikuun jälkeen koko loppukauden tappioitta. Watfordin pelatessa viimeisellä kierroksella tasan, Bournemouth nousi lopulta jälleen takaisin piikkipaikalle voittaen sarjan ja hankkien ansaitun nousun Valioliigaan.


Chairman Jeff Mostyn otti noususta ilon irti, lisämatskua: https://www.facebook.com/101GreatGoalsCom/videos/1123285814395747/?pnref=story


Eddie Howe

Ensimmäinen manageri sitten kahdeksankymmentäluvun Wimbledonin Dave Bassettin, joka nostaa saman joukkueen kolmen sarjaportaan takaa aina korkeimmalle sarjatasolle asti. Jonkinlaisesta seuran modernista ikonista voidaan jo nyt puhua, varsinkin jos suuremmalle yleisölle tuntemattoman seuralegenda Steve Fletcherin jättää laskuista. Äärimmäisen sympaattinen, nuori, vasta 37-vuotias koltiainen on ehdottomasti saarien kuumimpia lädivalmentajia lähitulevaisuudessa, ellei ole sitä jo juuri nyt. Omaa pitkän Bournemouth historian omilta pelivuosiltaankin, ja tunneside seuraan on varmasti vankka (monien muidenkin eri tekijöiden myötä). Viime kausien onnistumisten myötä tämä tarkoittaa myös sitä, että potku-uhka on melkoisen pieni Howen kohdalla ja miehen annetaan varmasti jatkaa vaikka kurssi näyttäisikin takaisin mestaruussarjaan. Sopimus on voimassa vielä kolmen kauden päähän. Pelaajaläheinen Howe tulee erinomaisesti toimeen pelaajien kanssa ja on myös tunnettu tarkkuudestaan kaikkiin yksityiskohtiin ja pieniinkin taktisiin seikkoihin. Pelifilosofia on ollut edelliskausilla suoraviivaista, kaiken kaikkiaan erittäin hyökkäävää futista, mistä puhuvat puolestaan myös kovat maalisaldot. Bournemouth on ollut myös erinomainen vastaiskujoukkue. Tutuksi on tullut erinomainen prässääminen sekä kurinalainen joukkuepuolustaminen. Pallonhallinnan kautta voitot eivät ole aina suoranaisesti tulleet, vaikka sekin on myös joukkueen tunnusmerkkejä. Pallonhallinta ja lyhytsyöttöpeli kuuluvat siis siltikin vahvasti Howen peli-identiteettiin. Tulevalla kaudella siihen on luonnollisesti luvassa muutosta ja onkin mielenkiintoista nähdä, että miten Howe tulee pelikirjaansa muuttamaan. Puolustusta on saatava vielä paljon tiiviimmäksi, paremmin organisoiduksi sekä entistä kurinalaisemmaksi, mikäli sarjapaikan pitämisestä haluaa haaveilla. Omat helpot virheet pitää saada eliminoitua pois. Erikoistilanteisiin etenkin omassa päässä tulee myös kiinnittää huomiota.

Howen apuna toimii Jason Tindall, jonka panosta menestyksestä ei saa myöskään aliarvioida. Tämä pelasi pelaajaurallaan niin ikään useita vuosia seurassa Howenkin kanssa. Tuttu parivaljakko.


Howe (vas.) sekä Tindall

Eddie Howe has only been a manager for six years but has already achieved enough to be named as the first Football League manager of the decade. BBC:n lyhyttä lukemisen arvoista juttua miehestä.


Pelaajat

Bournemouthin viime kauden pelaajien yhteenlasketut ja arvioidut siirtokorvaukset olivat luokkaa 8-10 miljoonaa puntaa. Ei siis kovin paljoa, kun edelliset ennätyshankinnat Wilson ja Rantiekin vievät potista jo noin 6 miljoonaa. Avainpelaajista useat (viime kaudelta kaiken kaikkiaan 14 pelaajaa) ovat olleet mukana jo league one kausilta asti, mikä näkyy myös sitten juurikin ym. siirtohinnoissa ja pelaajabudjetissa.  

Paljon on pelaajien huimassa tasonnostossa kiitosta valmennuksen suuntaan.

Viime kauden (kausien) kirot ovat olleet lähinnä ringin kapeus ja sen seurauksena pelaajien ajoittainen uupumus tai väsymys tiiviissä ottelutahdissa. Hankintoja olisi siis senkin takia tehtävä vielä useampia, kun muutenkin yleinen taitotaso on sarjaan keskimääräisesti aika vaatimaton.

Maalivahdit

# Lee Camp 30v
#23 Adam Federici 30v
#1 Artur Boruc 35v
#21 Ryan Allsop 23v


Viime kauden seurassa lainalla ollut Hullu-Artur sai kaikkien iloksi pysyvän (1+1v) pahvin. Boruc oli Championship tasolle ehdottomasti sarjan eliittiä ja tason pitäisi riittää hyvin myös jälleen Valioliigassakin. Yksittäisiä virheitä sattui muutamia mukaan viime kaudellakin, sekä erityisesti omaan silmään jalalla pelaaminen ja avaukset ovat olleet välillä jopa ihan surkuhupaisaa katseltavaa. Kuitenkin vallan erinomainen torjuja ja tärkeä pelaaja muutenkin, sillä kovin monelta muulta ei löydy vastaavanlaista kokemusta. Kakkosvahdiksi saapui niin ikään vapailla papereilla liikkunut aussi Adam Federici, jolta jo valioliigakokemustakin vähäsen löytyy. Viime kausi Readingissä oli kokonaisvaltaisesti erinomainen ja tämäkin oli ehdottomasti sarjan maalivahtien paremmasta päästä. Kolmantena häärii vielä Lee Camp, joka kuitenkin todennäköisesti lähtee etsimään uralleen jatkoa alempaa säännöllisen peliajan perässä. Championshipiin noussut Bristol City on ollut kuulemma kiinnostunut. Lähtökohtaisesti ei tarvitse maalivahdeista huolehtia.

Puolustus

#2 Simon Francis 30v
#3 Steve Cook 24v
#5 Tommy Elphick (C) 27v
#11 Charlie Daniels 28v
#15 Adam Smith 24v
#22 Elliot Ward 30v
#38 Baily Cargill 19v
#14 Tyrone Mings 22v
#25 Sylvain Distin 37v
# Joe Bennett 25v


Puolustus ei ole Kirsikoiden suurin vahvuus, mutta ei se ole siihen kaatunutkaan. Puolustuslinja oli yksilötasolla mestaruussarjaan hyvä, mutta suurin ansio on joukkuepuolustuksessa. Ensinnäkin topparipari Tommy Elphick ja Steve Cook on toimiva kaksikko. Potentiaalia tuolta raamikkaalta parilta löytyy nostaa tasoaan ihan Valioliigastandardeille, mutta silti olisi melkoinen riski lähteä kauteen tämän kaksikon varassa. Kokenut, sarjan tason mukainen, peliä ohjaava johtava toppari tekisi puolustukselle hyvää. Viime kaudella Elphick ja Cook pelasivat todella paljon (jokainen sarjamatsi avauksessa), eikä varamiehille jäänyt siten juurikaan roolia. Vahvistuksia ja leveyttä pitäisi osastolle saada, sillä ex-Norwich Elliot Ward ei ole oikein riittävä edes kolmosmieheksi. Englannin nuorisomaajoukkueissakin jo esiintynyt Baily Cargill on seuran lupaavin junnu pitkään aikaan. Tarvinee kuitenkin vielä kokemusta ja säännöllistä peliaikaa jostain alempaa, ennen kuin on valmis Valioliigaan.

Oikealla laidalla puolustaa vara- ja ex-kapteeni Simon Francis, joka valittiin viime kauden päätteeksi myös sarjan tähdistöön. Franno on tasaisen hyvä peruspuolustaja, joka pärjää kohtalaisesti kummassakin päässä kenttää, mutta vahvuudet ovat puolustussuunnassa. Hyvä keskittämään ja tekee usein laidallaan rynnistysmäisiä nousuja ylös. Tekniikka tosin on melko keskinkertainen, mikä korostuu hyökkäysalueella. Saa nähdä miten kookkaalla pakilla riittää vauhti liigan nopeimpien veitikoiden kanssa. Kakkosmiehenä on edelleen lupaava Adam Smith, jonka vahvuudet taasen ovat hyökkäyssuuntaan. Pelaa satunnaisesti myös laiturin paikkaa oikealla. Periaatteessa näillä oikean laidan pakeilla voisi lähteä kauteen, mutta eiköhän sillekin paikalle joku vahvistus-statuksella saapuva hankinta tule. Micah Richards on yhtenä nimenä pyörinyt huhuissa kevään aikana, mutta se jäänee kuitenkin vain huhuksi miehen etsiessä vähän isompaa seuraa.

Vasempana pakkina viime kaudet on pelannut Charlie Daniels, jonka parhaat avut ovat myöskin hyökkäyssuuntaan, sillä mies on koulutukseltaankin laituri. Puolustamisen kanssa on välillä ongelmia ja tämä paikka lienee ehkä se joukkueen heikkous, jos sellaista pitää väkisin etsiä. Evertonin nuorta lupausta Luke Garbuttia on kovin huhuttu tuolle tontille, sillä tämänkin sopimus on kesällä katkolla eikä mies ole ilmeisesti jatkosopimukseen tarttunut. Veteraani Ian Harten sopimusta ei jatkettu ja tämä päästettiin menemään. Vähän harmi, sillä miehelle olisi vielä voitu joku vuoden sopimus rustata, josta olisi vaikka ollut helppo siirtymä valmennushommiin. Muutenkin olisi ollut arvokas pukukoppipelaaja kokemuksellaan, vaikka pelillistä antia joukkueelle ei olisi enää ollut.


Puolustusnelikko järjestyksessä Elphick, Cook, Francis ja Daniels

Keskikenttä

#4 Dan Gosling 25v
#6 Andrew Surman 28v
#8 Harry Arter 25v
#16 Shaun McDonald 26v
#32 Eunan O’Kane 24v


Keskikentän keskustan muodostaa Irlannin maajoukkueeseenkin murtautunut Harry Arter sekä Etelä-Afrikkalaiset juuret omaava Andrew Surman. Kummatkin ovat b2b-tyyppisiä pelaajia. Perushyviä syöttelijöitä, aktiivisia, sekä kurinalaisia puolustussuuntaan. Surman ehkä enemmän alempana pelintekijänä, kun taas Arter pelaa ja rouhii aktiivisemmin hyvän liikkeensä avulla. Tältä löytyy myös hyvä kaukolaukaus, joka lähtee kummallakin jalalla vaarallisesti. Mies saa turhankin usein varoituksia, mikä kertoo myös paljon tuosta aggressiivisesta ja energisestä pelityylistä. Mitään fyysisesti kovin vahvoja taikka luovia kumpikaan ei ole ja hyökkäykset rakennetaankin usein laitojen kautta. Tämäkin kaksikko pysyi terveenä ja pelasi viime kaudella todella paljon, eikä varamiehille jäänyt isoa vastuuta. Eunan O’Kane on ominaisuuksiltaan aika samantapainen edelliseen kaksikkoon verrattuna. Taso kuitenkin putoaa selvästi avauksen miehiin verraten, ja edessä saattaakin olla lainapesti tai sitten tyytyminen entistä pienempään rooliin. Potentiaalia kuitenkin on, enkä näkisi myyntiä kannattavana, vaikka kiinnostuneita ostajiakin ilmeisesti löytyisi. Newcastlesta pysyvän siirron saanut Dan Gosling ei pystynyt lunastamaan odotuksia. Avauksen paikat jäivät todella vähälle, mutta vaihdosta mies pääsi kuitenkin monesti kentälle, ja pelipaikka löytyi silloin usein kärjen takaa kymppipaikalta, vähän puolustavampana vaihtona vaihtoon tulevalle toiselle hyökkääjälle. Shaun McDonald pelasi myös satunnaisesti, mutta tulevalla kaudella ei taida enää mahtua mukaan. Mies kylläkin valittiin Walesin maajoukkueen mukaan keväällä. Hankintoja keskikentän keskustaankin pitäisi saada. Fyysisyyttä ja luovuutta uupuu. Viimeisimmissä huhuissa on pyörinyt mm. Tom Huddlestone..

Laiturit

#7 Marc Pugh 28v
#19 Junior Stanislas 25v
# Ryan Fraser 21v
#30 Matt Ritchie 25v
#20 Christian Atsu 23v
#10 Max Gradel 27v


Hyökkäyksiä rakennetaan paljon laidoilta. Pelitapa suosii haastokykyisiä ja taitavia laitureita. Marc Pugh sekä eritoten joukkueen kenties suurin nimi Matt Ritchie ovat olleet tähän palettiin erinomaiset. Kummaltakin löytyy tekniikkaa sekä uskallusta ja kykyä haastaa. Molemmilla on erinomainen laukaus, ja etenkin Ritchien nähdään usein leikkaavan keskelle hakien vasurilleen vetopaikkaa. Keskitykset lähtevät myös napakasti ja kumpainenkin on ollut viime kausina tehokas niin maalein kuin syötöin. Kummatkin ovat olleet mukana jo league one ajoista asti, ja Pugh on Arterin ohella seuran pitkäaikaisin pelaaja. Näiden miesten takaa löytyy mm. Skotlannin junnumaajoukkueiden Ryan Fraser, joka on aika ajoin väläytellyt, mutta panos tulevalla kaudella jäänee vielä pieneksi, ellei selkeää tasonnostoa tapahdu. Junior Stanislasin rooli on jälleen korkeintaan statistina, ja onkin odotettavaa että mies myydään tai lainataan pois. Chelsea-lainamies Atsulla taasen on eväät nousta ihan avauksenkin pelaajaksi. Lähtökohtaisesti taitaa olla Pugh’n kanssa aika rinta rinnan avauspaikan suhteen, mutta Atsu on se, joka kuitenkin löytänee itsensä alkukaudesta penkiltä. Laitaosastolle yksi kovempi vahvistus voisi olla vielä paikallaan, vaikka se onkin jo nyt ihan kohtalaisessa jamassa.

Viime tammikuussa siirtokiikareiden ja useamman tarjouksenkin kohde (Birminghamin) Demarai Gray näyttäisi olevan yhä hankintalistalla. Hinta on pyörinyt kevään huhuissa samoissa lukemissa n. 5-6 milj. punnan tienoilla. 18-vuotiaan laitahyökkääjän kintereillä on ollut muitakin valioliigajoukkueita, mutta Bournemouth vaikuttaa olevan eniten tosissaan. Tiedä sitten miten Atsun lainasopimus vaikutti asiaan, vaikka Gray nyt joka tapauksessa olisikin hankinta enemmän tulevaisuutta silmällä pitäen.

Hyökkäys

#9 Tokelo Rantie 24v
#24 Lee Tomlin 26v
#13 Callum Wilson FW 23v
#18 Yann Kermorgant 33v
#17 Joshua King 23v
# Glenn Murray 31v

Lewis Grabbania korvaamaan tullut seuran silloinen ennätysosto Callum Wilson oli Howelta erinomainen peliliike. Taitava sekä nopea viimeistelijä sopii joukkueen hyökkäyspeliin erinomaisesti. 4-4-2 tai pikemminkin 4-4-1-1 on tuttu näky Dean Courtilla, jossa nopeampi vipeltäjä Wilson (Rantie) pelaa piikissä ja kyttää läpijuoksuja sekä prässää aktiivisesti ylempää. Alempana on tullut tutuksi Yann Kermorgant, joka taas on vähän ristiriitainen pelaaja. Tulee jossain määrin mieleen termi, ns. köyhän miehen Giroud, vaikkei ihan yhtä jykevä olekaan. Mies tekee joukkueelle paljon töitä, ja hyöty joukkueelle on muutenkin iso. Sopii hyvin pelikirjaan, mutta omaa silti selkeitä henkilökohtaisia puutteita, eritoten liikkuvuudessa sekä tekniikassa. Linkittää kuitenkin erinomaisesti peliä keskikentän ja muun hyökkäyksen välillä, suojaa vahvasti jakaen palloja päällä sekä jalalla laidoille ja eteenpäin ylös Wilsonille (Kermolla viime kaudella mm. toiseksi eniten maalisyöttöjä joukkueesta). Säheltää pilkkuja, mutta välillä upottaa vaparin. Vanhenevalle Kermorgantille paikka joukkueessa ehdottomasti löytyy tulevallakin kaudella, ja on sen erinomaisen viime kauden myötä täysin ansainnutkin. Brett Pitman on siinä kintaalla, että onko miehellä mitään annettavaa joukkueelle Valioliigassa. Viime kausi oli myös tältä hyvä, ja maaleja tuli peliaikaan nähden ihan hyvää tahtia. Miestä on kuitenkin kritisoitu aiheestakin vähän flegmaattiseksi ja se ei ole miellyttänyt Howea joukkueen pelitapaa ja roolitusta ajatellen. Pitmanin rooli joukkueessa tulisi olemaan korkeintaan luokkaa nelos-vitoshyökkääjä. Siihen kun lisätään useamman Championship-seuran kiinnostus niin lähtö alkaa vaikuttaa todennäköiseltä. Eräänlainen floppiosto Tokelo Rantie on myös mahdollinen lähtijä jos vain ottajaa löytyy, sillä tehoja eikä myöskään roolia ole juurikaan liiennyt, vaikka maajoukkueen mukana ihan kohtalaisesti verkot ovatkin paukkuneet. Ilmaissiirrolla saapunut Joshua King on lähellä muottia Wilson/Rantie, ja tätä voi esimerkiksi pitää jälkimmäisen korvaajana jos Rantie vain lähtee. King pystyy pelaamaan myös laidalla, eli ihan kelpo ringinleventäjä, vaikka mistään erityisestä vahvistuksesta ei voida ainakaan vielä puhua. Eteenpäin menoa kuitenkin Rantiehen tai vaikka Stanislasiin nähden.

Valioliigan raamit täyttävä hyökkääjä olisi yhä hankintalistalla. Mahdollisesti kaksikin miestä tulossa sisään, ainakin silloin jos usean isomman valioliigajoukkueen kiikareissa oleva Wilson siirtyy muualle. Reilu 12 miljoonaa puntaa on pyörinyt huhuissa siirtokorvaukseksi 23-vuotiaasta kärjestä. Sisäänpäin sitten on huhuttu jo jos jonkinlaista nimeä. Rickie Lambert, Dwight Gayle ja Charlie Austin mainittakoon sellaisiksi, joista joku huhu voisi jopa osuakin. Dimitar Berbatov sitten vaikka jokerina, jota on myöskin runsaasti seuraan linkitetty.


Tuleva kausi

Bournemouthin kausi 15/16 tulee olemaan varmasti liki jokaisen silmissä mielenkiintoinen. Valioliigan mittapuulla pienen pieni kyläseura kokeilemassa ensimmäistä kertaa siipiään kivikovassa. Lähtökohdat ovat armottomat, mutta seuran faneilta löytyy vankkumaton luotto Hoween ja viime kaudella tasonsa osoittaneeseen joukkueeseen. Kauden tavoite tulee kuitenkin luonnollisesti olemaan vain ja ainoastaan putoamisen välttäminen. Isompia odotuksia on turha ladata, vaikka mahdollisuudet voisivat kaikkein märimmissä unissa olla Swanseamaisesti komeaankin kauteen (alemmassa) keskikastissa. Realisti lähtee joka tapauksessa siitä, että sijoitus on häntäpäässä.

Mielenkiinnolla odotellaan minkälainen kesä tulee olemaan siirtojen saralla, sillä se tulee määrittelemään paljon tulevaa kautta. Tähänastiset hankinnat olivat kuitenkin odotettuja (Boruc) taikka muuten vain täytehankintoja (King) sekä samalla pelaajia ilman sopimusta tulevalle kaudelle (pl. Atsun lainasopimus). On jännä nähdä millaisella siirtopolitiikalla tullaan kesän mittaa toimimaan, minkä kaliiberin pelaajia ja mille paikalle. Sekä että ovatko hankinnat hetinyt tyyppisiä, vai haetaanko myös sitä potentiaalia (Gray). Ja kuinka paljon rahaa ylipäätään käytetään siirtoihin ja kuinka paljon uusista tuloista jää tai menee yleensäkin seuran kehittämiseen muilla tavoilla (stadion, akatemia, harjoitusolot etc.). Tähän mennessä seura on ilmoittanut että stadion ei ainakaan tulevalle kaudelle koe isompia muutoksia. Kentän alle asennettiin jo lämmitysjärjestelmä sekä lehdistö- ja mediatiloja joudutaan kohentamaan kriteerit täyttäviksi, mutta laajennukset kapasiteettiin jäävät mahdollisesti vasta vuoden päähän sarjatilanteesta riippuen. Harjoituskeskus saa jo kesän aikana vähän uutta ilmettä kolmannella kentällään, sekä muutamilla uusilla rakennuksilla ja tiloilla pelaajia varten.

Vaikka selkeitä heikkouksia joukkueella ei ole, niin totta kai kuitenkin melkeinpä jokaiselle osa-alueelle Bournemouthilla on tarve saada jo tämän tason lunastanutta sekä kokenutta vahvistusta ja sitä kautta myös lisää leveyttä rinkiin. Keskimääräinen taso on nykyisellään yhä todella vaatimaton Valioliigaan ja se putoaa avauksen jälkeen melko nopeasti. Hankintoja ja rahankäyttöä tullaan kyllä aivan varmasti vielä näkemään, mutta että missä määrin. Ostojen lisäksi top-joukkueilta on varmasti neuvoteltavissa vielä joku lupaava lainasopimuskin.

Joukkueen nykyisestä rungosta ei pitäisi, eikä saisi hirveästi avainpelaajia lähteä. Toki viime kausien kirkkaimmat onnistujat kuten esimerkiksi Wilson, Ritchie, Cook ja Arter herättävät kiinnostusta isommissa seuroissa ja tarjouksia tulee varmasti kesän aikana. Wilsonin voisikin nostaa näistä todennäköisimpänä lähtijänä, sillä huhuja on tullut runsaasti sieltä täältä pitkin kevättä. Noin 15 miljoonan punnan tarjouksesta on myös vaikea kieltäytyä.Howella riittää miettimistä tulevaa kautta varten.


Kesän 2015 siirrot:

Sisään:

<- Artur Boruc (Southampton)
<- Adam Federici (Reading)
<- Joshua King (Blackburn)

<- Christian Atsu, Chelsea (kauden kattava laina)
<- Filippo Costa, Chievo (kauden laina)
<- Joe Bennett, Aston Villa (laina tammikuuhun)

<- Tyrone Mings, Ipswich
<- Max Gradel, St Etienne
<- Lee Tomlin, Middlesbrough
<- Glenn Murray, Crystal Palace

Ulos:

-> Brett Pitman, Ipswich
-> Lee Camp, Rotherham

-> Ryan Fraser, Ipswich (kauden laina)
-> Jayden Stockley, Portsmouth (kauden laina)


Pre-seasonin otteluohjelma on myös jo selvillä ja matsit alkavat vajaan kuukauden päästä rapakon takaa:

14.7 Philadelphia Union (A)
18.7 Exeter City (A)
25.7 Nantes (A)
28.7 Yeovil Town (A)
31.7 Cardiff City (H)
1.8 Hoffenheim (A)


Valioliigan otteluohjelma:

8.8 Aston Villa (H)
15.8 Liverpool (A)
22.8 West Ham (A)
29.8 Leicester (H)

12.9 Norwich (A)
19.9 Sunderland (H)
26.9 Stoke (A)

3.10 Watford (H)
17.10 Manchester City (A)
24.10 Tottenham (H)
31.10 Southampton (A)

7.11 Newcastle (H)
21.11 Swansea (A)
28.11 Everton (H)

5.12 Chelsea (A)
12.12 Manchester United (H)
19.12 WBA (A)
26.12 Crystal Palace (H)
29.12 Arsenal (A)

2.1 Leicester (A)
12.1 West Ham (H)
16.1 Norwich (H)
23.1 Sunderland (A)

2.2 Crystal Palace (A)
6.2 Arsenal (H)
13.2 Stoke (H)
27.2 Watford (A)

1.3 Southampton (H)
5.3 Newcastle (A)
12.3 Swansea (H)
19.3 Tottenham (A)

2.4 Manchester City (H)
9.4 Aston Villa (A)
16.4 Liverpool (H)
23.4 Chelsea (H)
30.4 Everton (A)

7.5 WBA (H)
15.5 Manchester United (A)
« Viimeksi muokattu: 20.09.2016 klo 21:24:05 kirjoittanut D Ramoray »
ElPaso

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 15.06.2015 klo 15:45:43

Todella mielenkiintoinen joukkue ja hauska nähdä kuinka paljon ryhmä tulee muuttumaan. Tuskin älyttömiä satsauksia tulossa
Dimes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #2 : 15.06.2015 klo 16:49:13

Hieno avaus, pitää lukea paremmalla ajalla läpi Ylos
Tino Asprilla

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 15.06.2015 klo 17:51:33

Jahas, ensinmäinen glooryhuntteri nostaa päätään 😉

Nuori manageri kovassa paikassa. Burnleyn tarina viime kaudelta osoitti, että tarvetta olisi osata muuntautua tarvittaessa ajoissa. Aika armottomasti niistä virheistä rokotetaan, se on selvä.

Sympatiapisteet täältä kuten aikoinaan Blackpoolillekin Ylos
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #4 : 17.06.2015 klo 15:34:12

August

8 Aston Villa (h)

15 Liverpool (a)

22 West Ham United (a)

29 Leicester City (h)

September

12 Norwich City (a)

19 Sunderland (h)

26 Stoke City (a)
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #5 : 27.06.2015 klo 04:00:15

Tyrone Mingsin siirto sitten lopulta varmistunut. Siirto tuli aluksi vähän äkkiseltään, eli tapahtui kokonaisuudessaan melko nopeasti. Odotettavissa oli kuitenkin että Luke Garbutt olisi tulossa tuolle paikalle ja mies oli kuulema jo medicalissakin käynyt. Tässä olisi sitten jotain ongelmaa ollut, tai toinen seura sitten veti viime hetkellä takaisin. Ilmeisesti Bournemouth, ja syystä että neuvottelut Mingsistä olivat edenneet nuinkin nopeasti. Osa toki odottaa yhä, että myös Garbuttin laina vietäisiin läpi. Saapa nähdä..

Siirtokorvaus ennätyslukemat £8 miljoonaa ja sopimuksen kesto neljä vuotta. Aikaisemmin arveltiin että varsinainen siirtohinta on jotain 4-5 miljoonan väliltä, ja loput tulisi sun muista ehdoista ja pykälistä myöhemmin niiden täyttyessä. Tiedä näistä ihan varmaa.

Mings on erinomainen hankinta, jollaisia haluaisi nähdä muutaman lisää. 22-vuotias, yksi Englannin lupaavimmista pakeista, jonka perässä oli myös tukku isompiakin seuroja. Hinta on korkean kuuloinen, mutta ei se kuitenkaan ole. Lädeistä maksetaan tällä hetkellä paljon kovempiakin lisiä. Iso mutta suhteellisen nopeahko puolustaja on ensinnäkin jo selkeä vahvistus pelipaikalleen. Viime kaudella oli Championshipin parhaimpia, tai sanoisin jopa paras vasen puolustaja. Tuon tason kun pitää, niin pitäisi olla jo riittävä valioliigassakin, mutta ottaen huomioon miehen iän ja kovan potentiaalin niin lupa on odottaa vielä paljon enemmänkin. Hyvä debyyttikausi Valioliigassa alle niin hinta on jo tuplaantunut? Mings tuo myös sitä kaivattua kokoa erikoistilannepelaamiseen. Pystyy myös pelaamaan topparia ja tulee kyseeseen varsinkin silloin jos käytetään kolmen topparilinjaa.

Ryan Fraser lähtee sitten toiseen suuntaan lainalle hakemaan vakituista peliaikaa, mitä pitäisi kyllä olla luvassa. Fraserin lähdön myötä laidalle on siis vielä melko varmasti jokin hankinta tulossa. Mings-kauppaan liittyen myös Brett Pitman lähti Ipswichiin, tosin pysyvällä siirrolla. Hyvä niin, sillä tällä on siellä tiedossa paljon isompaa roolia. Varma 10 maalin mies tulevallakin kaudella.

Seuraavaksi sitten Distin, jonka sopimus varmistetaan vasta ensi viikolla, johtuen siitä että edellinen ei ole vielä loppunut, ja jotain epäselvää oli siinäkin että Everton ei antanut tälle vielä lupaa treenata Bournemouthin kanssa, ennen kuin vanha sopimus loppuu kuun vaihteessa.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #6 : 29.06.2015 klo 21:22:39

Tulevan kauden paitasponsoriksi julkistettu Mansion.com.

« Viimeksi muokattu: 01.07.2015 klo 15:37:43 kirjoittanut D Ramoray »
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #7 : 30.06.2015 klo 13:42:28

ansiokas avaus! otetaan seurantaan, aina pienten puolella. Ylos

edit: diggauksia myös hirvittävän rumalle logolle Tuoppi
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #8 : 01.07.2015 klo 15:29:47

Distinin sopimus varmistui odotetusti tänään edellisen loputtua. http://www.afcb.co.uk/news/article/official-afc-bournemouth-sign-sylvain-distin-2515246.aspx

Tuli jutussa mielenkiintoinen nippelitieto vastaan ja täytyy myöntää etten olisi kyllä osannut arvata
Lainaus
Distin moved to Merseyside after two seasons at Fratton Park and set a new record for the most appearances made by a foreign outfield player in the Premier League, with his current total standing at 457.

Kokemusta siis löytyy ja paljon.

e. Ja korjausta aiempaan kuvaan, että kyseessähän eivät siis ole ensi kauden pelipaidat.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2015 klo 15:36:59 kirjoittanut D Ramoray »
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #9 : 02.07.2015 klo 15:21:36

Seuraava hankinta varmistunee virallisesti huomenna, tai viimeistään loppuviikosta. Tämäkin tosin ollut jo tovin selvillä, kuten pelaajan itsensä twitteripäivityksestä viikon takaa voi päätellä https://twitter.com/CostaPippo/status/614493174078283776/photo/1

Kyseessä on siis italialainen 20-vuotias Filippo Costa, joka saapuu Chievosta. Nuoren topparin edellinen kausi meni lainalla alemmilla sarjatasoilla Pisassa. Medicalit on jo siis tehtynä ja pelaajan nimet papereissa, mutta vielä hierotaan jotain muita sopimuksen koukeroita kuntoon seurojen välillä. Onkin yhä epäselvää onko kyseessä lainasopimus osto-optiolla, vaiko pysyvä siirto. Siirto on joka tapauksessa saanut melko vähäistä mediahuomiota, mikä ei sinällään ihmetytä, kun Costa tuskin tulee ensi kaudella esiintymään ykkösjoukkueen mukana. Muutenkin tuollainen pienen profiilin siirto tulevaisuutta silmäillen.

Seuran kolmosvahdiksi jäävä Ryan Allsop jatkoikin sitten eilen päättynyt sopimustaan vuodella, joten tämä tarkoittaa mitä varmemmin Lee Campin siirtymistä muualle. Bournemouth tuskin jarruttelee siirron ja siirtokorvauksen kanssa, jos ja kun kiinnostunut ja sopiva seura miehelle löytyy.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #10 : 14.07.2015 klo 12:33:54AFC Bournemouth reveal home kit for the 2015/16 season
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #11 : 15.07.2015 klo 15:41:08

Ensimmäinen harjoitushöntsä päättyi Philadelphia Unionia vastaan 1-4 vierasvoittoon. Hyvä tulos ja ilmeisesti pelikin oli heti alusta lähtien terävää lähtökohtiin ja otteluun nähden. Kaikinpuolin vaikuttanut onnistuneelta ensimmäiseltä vierailulta Amerikkaan seuran osalta.

Yöllä kentällä avasi: Boruc, Smith, Elphick, Distin, Daniels, Stanislas, Gosling, Surman, Ritchie, King, Wilson

Ensimmäisellä puoliajalla King otettiin 37' vaihtoon ja nuori Harry Cornick pelasi puolikkaan loppuun.

Toiselle puoliajalle kentälle asteli: Federici, Francis, Cook, Cargill, Mings, Atsu, MacDonald, O'Kane, Pugh, Kermorgant, Rantie.

Bournemouthin maaleista vastasivat:

20' King
26' Wilson
62' Pugh
85' Rantie (penalty)

Seuraavaksi takaisin saarille ja Exeter City 18.7.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #12 : 22.07.2015 klo 13:11:47

Eilinen harkkahöntsä divarijengi Salisburya vastaan päättyi 2-1 tappioon. Liian suuria johtopäätöksiä on turha vetää, sillä mukana oli melko vaatimaton nippu lähinnä akatemia- ja u21-pelaajia. Nelos-vitostoppari Elliot Ward sekä kolmosmokke Ryan Allsop mukana olleista ainoat, jotka lähtökohtaisesti ovat ensi kaudella edustuksen mukana (ellei ensin mainittu siirry muualle). Eilen pelasi pitkästä aikaa (edellinen esiintyminen vuosien takaa) myös eräänlainen riippakivi Stephane Zubar, joka on joukkueessa yhä vain siksi, että nousu Valioliigaan laukaisi sopimuksesta jatkovuosioption ja palkankorotuksen. Eiköhän tuokin kuitenkin vielä täksikin kaudeksi johonkin lainata pois kun pelaamaan ei ole mitään asiaa. Mukana oli lisäksi muutamia testipelaajia, joista ainakin Jordan Greenille sorvattiin jonkinlainen sopimus u21:sten mukaan.

Ainoa maali merkittiin Harry Cornickille, joka oli kuulema muutenkin esityksellään joukkueen parhaimmistoa. Eilen ottelun avasi:

Allsop, Muleba, Ward, Zubar, Costa, Matthews, Wakefield, Butcher, Walsh, Green, Cornick

Viime lauantaina oli myös harkka Exeteriä vastaan, jolloin mukana oli sama sakki kuin USA:n reissulla. Tuolloin loppulukemat olivat 1-2, ja Bournemouthin maaleista vastasivat Dan Gosling sekä Junior Stanislas. Kokoonpanot, jotka vaihtuivat silloin puoliajalla päikseen:

Federici, Smith, Cook, Distin, Mings, Pugh, O'Kane, Surman, Atsu, King, Rantie.

Allsop, Daniels, Cargill, Elphick, Francis, Stanislas, Gosling, MacDonald, Ritchie, Kermorgant, Wilson.Tänään julkaistiin myös tulevan kauden kolmosasu. Kuvan tekstiä selventäen jokaisesta ostetusta paidasta menee oma prosenttinsa hyväntekeväisyyteen.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #13 : 28.07.2015 klo 18:15:05

AFC Bournemouth agree compensation with Blackburn for King
Uutinen
King signed a pre-contract agreement with the Cherries in May with his deal set to expire at Blackburn, where he spent three seasons following a move from Manchester United in 2012.

With King having turned down an offer to stay at Ewood Park, Rovers were entitled to compensation for the Norwegian international because he is under the age of 24.

Tämäkin asia vihdoin päätökseen, ja noin £1 miljoonasta arvellaan olevan kyse.

Edellinen harkkahöntsä lauantaina päättyi Ranskassa Nantesin vieraana 0-0 tasuriin. Peli oli kuulema melko heikkoa ja vahvimpia näyttöjä antoi puolustus ja ennen kaikkea maalivahti Federici. Ottelun lopussa Ritchiellä oli paikka ratkaista pilkusta mutta liukasteli ja sutaisi hutiksi. Avaus tuolloin:

Federici, Daniels, Elphick (Butcher), Cargill, Francis, King (Costa), Gosling (Wakefield), Surman (Carmichael), Ritchie, Kermorgant, Wilson.

Seuraavaksi matsit jatkuu tänä iltana Yeowil Townin vieraana. Kokoonpano lienee yhä osittain junnu/akatemiapainotteinen. Perjantaina sekä lauantaina peräkkäiset matsit pelataan mitä todennäköisemmin osittain puoliksi kahdella paremmalla joukkueella, koostuen ensi kauden valioliigakokoonpanosta ja pre-seasonilla parhaita esityksiä osoittaneista junnuista.

Mainittakoon vielä että pre-seasonilla erinomaisia otteita näyttänyt Baily Cargill allekirjoitti viime viikolla uuden jatkosopimuksen. Lupaava toppari taitaa pitää mitä todennäköisemmin paikkansa kokoonpanossa tulevalla kaudella, ja näin ollen myös valioliigaminuuttejakin saattaisi tulla.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #14 : 30.07.2015 klo 00:40:16

Eilinen matsi Yeovilia vastaan päättyi 3-0 voittoon. Tasoero oli selkeä ja kaiken kaikkiaan mukiinmenevä esitys koko joukkueelta. Distin pelasi hyvin, kuten myös omaa paikkaansa hakeva Stanislas. Mikään hyvä tasomittari Yeovil Town ei vielä ole, mutta sitten seuraavat ja viimeiset höntsät mennään varmasti jo ihan täysillä ja kunnon asenteella.

Eilinen kokoonpano:

Boruc, Smith, Cook, Distin, Mings (69' Costa), Stanislas (80' Walsh), MacDonald (90+' Wakefield), O'Kane, Pugh, Atsu (35' Rantie), King (65' Quigley)

18' 1-0 Stanislas
47' 2-0 Stanislas
61' 3-0 King
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #15 : 30.07.2015 klo 14:35:52

http://www.afcb.co.uk/news/article/callum-wilson-signs-four-year-contract-at-afc-bournemouth-2580910.aspx

Loistava uutinen seuran kannalta! Useammankin muun valioliigajoukkueen huhuissa pyörinyt Wilson rustaa nimensä uuteen neljän vuoden soppariin. Tämän myötä siirtyminen pois kesän aikana vaikuttaa enää erittäin epätodennäköiseltä, vaikka kiinnostusta vielä muualta löytyisikin tai joku sattuisi siirtoikkunan viime hetkillä paniikkitarjouksenkin iskemään. Eiköhän mies vielä ainakin ensi kauden kirsikkanutussa pelaa. Vuoden päästä tilanne voi sitten olla ihan toinen.

Miksipä Wilson edes juuri nyt lähtisikään. Tuttu joukkue, tutut kuviot ja ennen kaikkea tuttu koutsi jonka papereissa olet selvä ykköshyökkääjä. Ei monessa muussa Valioliigajengissä olisi samanlaista roolia heti tarjolla. Viime kauden mukaisia esityksiä ja tasonnostoa niin ensi kesänä Wilsonilla on varaa valita jo astetta kovemman luokan joukkueiden keskuudesta uutta seuraa, verraten tämän kesän huhuttuihin Aston Villoihin yms.
Pajicz

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 30.07.2015 klo 14:53:44

Loppukauden otteluohjelma näyttää pahalta. Pisteitä olisi hyvä kerätä kunnolla ennen maaliskuuta, jotta Bournemouthissa pelattaisiin Valioliigaa vielä vuoden päästäkin...
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #17 : 01.08.2015 klo 21:51:30

Harkkahöntsät takana. Eilen kesän ainoa kotimatsi päättyi 2-3 tappioon Cardiffille.

Federici, Francis, Cargill, Distin, Daniels, Cornick, O'Kane, Surman, Pugh, Kermorgant (Quigley 35 (Butcher 45)), Rantie

1-0 Rantie
1-1 Ralls
1-2 Revell
1-3 Revell
2-3 Pugh

Tämän päivän ottelu Hoffenheimin vieraana päättyi 0-0 tasuriin. Ja päivän kokoonpano oli:

Boruc, Smith (Muleba 88), Elphick, Cook, Mings (Costa 68), Ritchie, Gosling, MacDonald (Butcher 87), Stanislas (Quigley 83), King (Wakefield 80), Wilson (Green 80).
ekam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #18 : 01.08.2015 klo 21:54:58

Sympaattinen kyläseura,ikävä kyllä lähtö tulee kauden jälkeen ja todennäköisesti ainoa tavoite on ettei rikota vähiten pisteitä liigassa ennätystä.
No korjataan sen verran että sitä ennätystä ei hetkeen rikota.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2015 klo 21:57:50 kirjoittanut ekam »
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #19 : 04.08.2015 klo 17:15:13

Gradelin siirto sitten lopulta varmistui. Pitkään tätäkin vatvottiin, sillä huhut käynnistyivät oikeastaan jo heti nousun varmistuttua. Nyt sitten löytyy hyökkäyksestä ainakin hitosti nopeutta. Wilson, Gradel, King, Atsu ja ei Pugh ja Ritchiekään hitaimmasta päästä ole. Toisaalta sitten hyökkäyspäästä uupuu pahasti pääpeliosaamista, ellei Kermorgant ole kentällä.

Melko varmaa että sieltä kuitenkin vielä yksi hyökkääjä on tulossa (etenkin jos ja kun Rantie lähtee lainalle). Murray-huhut pysyvät sitkeästi pinnalla, mutta nyt kuumimmaksi on noussut Middlesbrough'n Lee Tomlin. Tämä nyt ei ihan kärkipelaaja edes olisi, vaan enemmänkin parhaimmillaan kärjen takana tai jopa pikemminkin laidassa kuin piikissä (ainakin Howen paletissa). Ei kuitenkaan oikein vakuuta tuohon huhuttuun £3,5 miljoonan siirtohintaan, jos esimerkiksi toisena vaihtoehtona olisi suunnilleen saman hintainen Glenn Murray (vaikka eri paikkaa ja roolia pelaavatkin). Tomlin kuitenkin vaikuttaa tällä hetkellä aika todennäköiseltä, ja siirto saattaa jopa tapahtua ihan lähipäivinäkin jos yhtään on uskominen uusimpiin juoruihin.

Eiköhän tästä siis Rantie ole ainakin lähtökuopissa, jos ei muuta niin lainasopparilla. Toinen lähtijä on Stanislas, jolle tuskin löytyy myöskään roolia, kun laidalle on nokkimisjärjestyksessä edellä melkeinpä puolitusinaa muuta. Myös Lee Camp nostaa kytkintä, kunhan sopiva tarjous tulee vastaan.
Dimes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #20 : 04.08.2015 klo 18:22:37

Kappas, Gradelin Englantiin-paluulle Ylos Kelpo vahvistus Cherriesille, joka paukuttaa vähintään sen puolenkymmentä maalia kaudessa kunnossa kestäessään. Hyvä, että siirtyi väljähtäneestä Ligue 1:sta mediaseksikkäämpään sarjaan. Loppuunasti kulutettua sanontaa jankaten, mielenkiintoinen porukka Bournemouthilla kasassa.

Myös D Ramorayn aktiiviselle topicin päivittämiselle Ylos
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #21 : 05.08.2015 klo 02:40:26

Tomlinin siirto sitten tapahtuikin hieman odotettua nopeampaa ja saatiin siis pakettiin myöskin jo tänään (eilen). Kyllä siinä rupeaa nyt hyökkäyspää näyttämään jo aika valmiilta, etenkin määrällisesti pelaajia on jo riittävästi kahdelle paikalle. Ei siitä kuitenkaan Murrayn (tai jonkun muun puhtaan kärkimiehen) hankinta ole täysin pois suljettu.

Hyökkäyspään rooleihin on nyt heittää 4-4-1-1:llä pelatessa:


                                    Wilson/Gradel/King/(Rantie)

                                   Kermorgant/Tomlin/Gosling

Pugh/Atsu/Gradel/King                                             Ritchie/Pugh/King/Stanislas

Wilson on ainakin ensimmäisiin otteluihin se varma ykköskärki, sillä ei vasta kauden alla saapunutta Gradelia suoraan laiteta viemään Wilsonin paikkaa. Saanee ja vaatiikin luonnollisesti aikaa totutella kuvioihin, ennen kuin ainakaan Wilsonia syrjäyttää (jos sitä edes missään vaiheessa tekeekään). Toisella pelipaikalla tai toisena kärkenä sitten eri juttu. Josh King on sitten se kolmosvaihtoehto piikkiin. Tämä on pelannut myös uransa aikana aika paljon laidalla, joten pystyy sielläkin tarpeen tullen paikkaamaan. Kuten todettua, Rantie melkoisen varmasti lähtee johonkin. Cardiff on ainakin esittänyt konkreettista kiinnostusta kauden lainasopimuksesta, ja se lieneekin se todennäköisin määränpää.

Vanheneva Kermorgant on oiva palanen sapluunaan kärjen taakse, mutta Tomlin kirittää heti takana. Kyseessä on kaksi aika erityyppistä pelaajaa, vaikka samalla paikalla pelaavatkin. Kermo nojautuu enemmän fyysisyyteen, kun taas Tomlinin vahvuudet ovat tekniikassa ja luovuudessa. Optimiavaukseen on vaikea sanoa, että kumpi on toista edellä Howen papereissa. Kermorgant on luonnollisesti ainakin näin alkukaudesta - Tomlinin vasta saavuttua - ykkösvalinta, jos vain on täydessä pelikunnossa. Mutta kuten sanottu, kahden selvästi erityyppisen pelaajan ollessa kyseessä, joukkueen pelitapakin muuttuu jonkin verran toisen pelatessa. Kermo on johonkin toiseen otteluun luontevampi valinta kuin Tomlin, ja sama toisinpäin. Kermorgantin pelikunto on ainakin nyt kauden avaukseen epäselvä, ja tämä tuskin ainakaan aloittaa lauantaina kentällä. King lienee se todennäköisin toiseksi hyökkääjäksi, ellei sitten jompaa kumpaa tämän päiväistä hankintaa ajeta nopeasti sisään.

Varmasti tosiaan tullaan usein näkemään myös 4-4-2:ta ihan puhtaasti kahdella kärkimiehellä. Gradel - Wilson olisi aika sähäkkä kaksikko ja oletettu ykköstutkapari kahdella kärjellä pelatessa. Kingin pysyessä kunnossa tämä kärkkyy heti takana peliaikaa. Ns. kymppinä pystyy sitten moni muukin (etenkin laitamiehistä) pelaamaan, mutta todennäköisesti sellaista tilannetta ennemmin vaihtuu muodostelma ja/tai roolitus kokonaan. Laidoilla saatetaan kauden mittaa nähdä myös Danielsia ja Smithiäkin ottelusta ja kuvioista riippuen. Etenkin silloin jos pelataan kolmen topparilinjalla. Tomlinilla on myös kokemusta piikistä ja laidalta, joten pystyy tarpeen tullen pelata sama mitä paikkaa tuosta hyökkäävästä nelikosta.

Lähtökohtaisesti Ritchien paikka oikealla on sementoitu, mutta vasemmalla onkin sitten vähän epäselvempi tilanne. Asiaan vaikuttaa paljon miten Howe tulee peluuttamaan Gradelia. Kärjessä vai laidalla? Ehkä optimaalisimmassa tilanteessa Gradel pelaa vasenta laitaa Atsun ollessa backuppina ja Pugh varalla oikealle. Joka tapauksessa kauden avauksessa Pugh lienee tutusti vasemmalla, ellei sitten King ota sitä paikkaa. Atsu ei oikein pre-seasonilla vakuuttanut, ja olisikin pienoinen ihme jos tämä nousisi avaukseen lauantaina.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #22 : 05.08.2015 klo 11:51:49

Otetaanpa sympaattisen nousijan topic seurantaan ja annetaan samalla D Ramoraylle Ylos aktiivisesta päivittämisestä.

Kovin montaa Cherriesin ottelua ei tullut viime kaudella nähtyä, mutta hyökkäys näytti vakuuttavalta, jonka myös tilastot vahvistavat. Lisäksi taitaa olla joukkueen vahvistunein osa-alue, joten en usko, että siitä jää kiinni sarjassa pysyminen. Kuten edellisestä viestistä näkee, on siellä melkein ylitarjontaa. Erityisen mielenkiinnolla odotan Matt Ritchien otteita. Hieno kausi takana, ja varmasti olisi muitakin ottajia ollut. Uskoisin, että taso riittää hyvin sarjaporrasta ylempänäkin.

Sen sijaan puolustus on, ainakin paperilla, isompi kysymysmerkki. Ainakin itseni olettamasta avauksen nelikosta ei löydy minuuttiakaan Valioliiga-kokemusta. Sitä paikkaamaan hankittiin Distin, mutta ikää alkaa jo olla, joten syrjäyttääkö viime kaudella kaikki ottelut pelanneen toppariparin Elphick - Cook? Kolmikon takana olevien Wardin ja Zubarin varaan en itse kyllä mitään laskisi. Vasemmalle hankittiin nuori Mings, jonka tasoon kyllä itse luotan. Oikealla sitten Francis, jonka kokemus on myös alemmilta sarjatasoilta, mutta valittiin kyllä Championshipin vuoden joukkueeseen viime kaudella. Mitä mieltä D Ramoray on, että onko joukkueella vielä tarvetta vahvistuksille puolustukseen? Lähinnä kai toppari ja oikea laitapakki olisivat mahdollisia.

Mutta joka tapauksessa mielenkiintoinen kausi Cherriesille tulossa, ja toivotaan että joukkue säilyisi sarjassa.
D Ramoray

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #23 : 05.08.2015 klo 12:50:07

Tuossa kun tuli jo hyökkäyksen osalta mietittyä lauantain mahdollista avausta niin pohditaan vähän myös keskikentän keskustaa ja puolustusta.

Arterin ollessa alkukaudesta sivussa, jää keskikentälle tosi iso aukko paikattavaksi. Arter on yhtään väheksymättä yksi tärkeimmistä yksittäisistä pelaajista. Tuota paikkaa yrittää sitten täyttää joko Dan Gosling tai Shaun MacDonald. O'Kane on ilmeisesti pikkuvaivansa takia sivussa, joten tämä jää pois laskuista. Ennakkoon on paha sanoa kumpi ym. kaksikosta avaisi Surmanin rinnalla, mutta veikataan tai toivotaan MacDonaldia. Surman on ehdottomasti varma avauksessa, ellei jotain loukkaantumisia tai sairastumisia iske yllättäin.

Puolustus on myös pienoinen arvoitus. Jos pitäisi pelimerkit laittaa likoon niin uskoisin Howen lähtevän tutulla nelikolla viime kaudelta. Francis on tuosta nelikosta varma avaaja, mutta muuten jää nähtäväksi. Distin on ollut pre-seasonilla vakuuttava, ja toisi kokemusta ja johtajuutta kentälle, mutta silti vaikea nähdä Howen rikkovan tähän peliin tutun toppariparin ja puolustusnelikon. Kapteeni Elphick myöskään tuskin putoaa penkille, eli jos Distin nousee avaukseen niin sitten se on Cook joka väistyy paikaltaan. Vasempana pakkina Mings on ykkösvalinta, mutta lauantaina ei yllätä mikäli Daniels nousee vielä avaukseen. Etenkin tällaisessa ottelussa, jossa on vähän enemmän hyökkäysvapauksia, verraten esimerkiksi seuraavan kierroksen Anfieldin vierailuun. Mingsillä on ollut pre-seasonilla vielä hakemista yhteispelissä muiden kanssa, sekä rohkeutta ja itseluottamusta hyökkäyspelaamisessa on vielä vähän uupunut. Eiköhän sekin siitä ajan kanssa kohene kun sopeutuu mukaan, vaikka toki tämä on ominaisuuksiltaan muutenkin puolustusvoittoisempi pelaaja kuin Daniels. Danielsin ja Pugh'n yhteispeli vain toimii niin saumattomasti, joten tämä kaksikko hyvin todennäköisesti dominoi lauantaina vasenta laitaa.

Niin ja Boruc avaa tolppien välissä.

Mitä mieltä D Ramoray on, että onko joukkueella vielä tarvetta vahvistuksille puolustukseen? Lähinnä kai toppari ja oikea laitapakki olisivat mahdollisia.

Toppareista Ward saattaa olla lähdössä jos vain kiinnostusta muualta löytyy. Ja se ei olisi mikään menetys. Tämän lähtemistä myös puoltaa, että peliminuutteja ei pre-seasonillakaan tahtonut tulla muuta kuin Salisburya vastaan, jossa pelasivat lähinnä u21- ja akatemiapelaajat. Kaavailtu roolikaan ei siis ole iso, ja Cargill pystyy aivan hyvin ottamaan senkin nelos-vitosmiehen paikan (ellei vielä yllätä lainasopimuksella). Myös Mings pelanee ennemmin topparina kuin Ward pääsee kentälle. Zubar taasen on ihan täysi turhake, kuten tuli jo jossain viestissä aiemmin mainittua. Ei mitään asiaa pelaamaan, kuten ei ole pelannutkaan seurassa kunnon matsissa moneen vuoteen.

Koko kautta silmäillen Distin tulee varmasti saamaan hyvin minuutteja, jos vain pysyy kunnossa. Ikä ei ole vielä pre-seasonin ja viime kausien perusteella liiaksi painanut ja jalkakin nousee yllättävän hyvin 37-vuotiaaksi (joulukuussa 38v mittariin). Mings pystyy tosiaan myös pelaamaan topparia, ja siinä on sen myötä ainakin määrällisesti pelaajia jo tarpeeksi kahdelle paikalle, kun puhutaan viidestä kuudesta pelaajasta. Laadun ja tason puolesta topparin hankkiminen on kuitenkin vielä ihan mahdollinen, eikä sellainenkaan tullessaan yllätä. Itse asiassa olisi keskikentän keskustan pelaajan ohella se todennäköisin hankinta. Wardin täytyy kyllä tosin lähteä ensin alta pois, jotta löytyy kokoonpanosta tilaa. Nantesin Djilobodji on yksi kesän kestohuhuista, mutta tuo huhu tuntuu laantuneen viime aikoina.

Oikeaksi pakiksi en usko että ketään hankitaan. Francis lähtee ansaitusti ykkösenä ja Smith on pätevä varavaihtoehto.
Jude10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Ajax


Vastaus #24 : 05.08.2015 klo 12:58:04

Otetaanpa sympaattisen nousijan topic seurantaan ja annetaan samalla D Ramoraylle Ylos aktiivisesta päivittämisestä.

Sama. Ainakin alustavasti ajattelin laulaa televisiolle Bournemouth-chanttejä tällä kaudella.

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines