FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2019 klo 00:23:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 228 [229] 230 ... 379
 
Kirjoittaja Aihe: Saksa  (Luettu 750136 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
mixupaatelainen

Poissa Poissa


Vastaus #5700 : 29.06.2012 klo 01:24:05

Saksan fanimuijahan porasi heti Balon 0-2-maalin jälkeen, se oli lutuuria, tajusi ettei näissä peleissä noista nousta, eikä itselläkään ollut sellaista tunnetta edes, että Saksa maalin tekisi, hassuttelurankki toki tuli sitten.

Jälkeenpäinviisastelun upealle taidolle Ylos
BandW

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJ


Vastaus #5701 : 29.06.2012 klo 01:25:55

Schweini oli koko kisat umpisurkea, mutta Schweinia ei voi syyttää Saksan huonosta menestyksestä vaan Löwiä. Kyllähän valmentajan pitää peluuttaa kunnossa olevia kavereita, eikä puolikuntoisia. Löwin hälytyskellojen olisi viimeistään pitänyt ruveta soimaan, kun Schweini kertoi muutama päivä sitten, ettei nilkka ole vielä kunnossa.
Totta, vaikka näin kovan kaverin korvaaminen ei helppoa ole niin Saksalla sitä materiaalia oli heittää monen eri pelaajan toimesta ja erinlaisia variaatioita olisi ollut mahdollisuus käyttää, toisin kuin monella muulla maalla. Klinsmann, Löw helvetti mitä muniinpuhaltelijoita.
R08

Poissa Poissa


Vastaus #5702 : 29.06.2012 klo 01:26:07

Jälkeenpäinviisastelun upealle taidolle Ylos

Eikös se akka porannut välittömästi maalin jälkeen?
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #5703 : 29.06.2012 klo 01:36:25

Muistaako joku muuten millaisia Ramelöw & co olivat nuorempina pelaajina?

Yhtä kankea paska muistaakseni kuin vanhempanakin. Jogin tyyli on seurajoukkuetyyli eli ajatus siitä, että parempi voittaa kun tarpeeksi paljon potkitaan palloa ja avainsanana on jatkuvuus. Lyhyissä arvokisoissa ja kuolemanotteluissa nämä lainalaisuudet rikkoituvat nopeasti, esimerkiksi silloin kun ensimmäisen kerran pariin vuoteen huomaakin olevansa tappioasemassa. Isossa kuvassa pelaajamateriaali ja pelitapa ovat tietysti hyvinkin ratkaisevassa asemassa, mutta tämänkin päivän matsin voi pilkkoa hyvin pieniksi palasiksi - esim. videopätkiksi, joista ne kulminaatiopisteet voidaan poimia.

Miksi läpi turnauksen ilman rikkeitä selviytynyt tulevaisuuden maailman mahdollisesti johtava toppari Hummels alkoi rikkoa ja kadottaa miestään heti alusta alkaen, vaikka Italia hyökkäsi melko varovasti? Ei ne Balotellit ja Cassanotkaan sen kummoisempia ole kuin RVP:t ja C.Ronaldot. Näin karkeaa ja radikaalia eroa ei voi pistää pelkän pelaajan laadun tai pelitavan piikkiin.

Karsintojen alussa Callit (vai kuka?) nosti ansiokkaasti esille Saksan pelaajien keskimääräisen pallokosketusajan. Taisin mainita, että mitataan sitä pallokosketusaikaa Jogin joukkueen osalta sitten vasta tosipaikassa? Tänäänkin kaikille oli varmaan selvää miten pelataan ja miten edelliset 15 voittoa oli punnerrettu? Miksi jokainen syöttö kesti, meni metrin ohi ja liike ei jatkunut syötön jälkeen?

Esimerkkejä on tolkuttomasti ja jos mietitään kentällä täysin mies vastaan mies -pelaamista, niin Italia oli oikeastaan aika suvereeni, vaikka pelasi pitkiä jaksoja ilman palloa ja esim. keskitys- ja erikoistilannepaineen alla. Eikä tämä lähde Saksan tasoisen maan kohdalla materiaalista tai pelitavasta, vaan aivan muista jutuista. Ei Prandellikaan ole mikään nero, vaan aika vanhan liiton valmentaja, jonka hyökkäyspään eväät liittyvät luottamukseen, klassiseen yksilötaitoon, momentumiin, vastustajan puutteiden analysointiin ja pelaajatyyppikysymyksiin. Silti näilläkin eväillä joku kauhukakaraparivaljakko teki Saksasta silppua. Murtautuiko Italia turnauksessa kertaakaan samalla tavalla sovitusti? Saksalla taas pitäisi olla hyökkäyksessä jatkuvuutta, selvät murtautumismallit jotka ovat toimineet 15 matsia putkeen, ylivertainen monipuolisuus, onnistumisten ruokkima korkea itseluottamus jne.  Saksa oli vieläpä levänneempi joukkue. Silti housuun tuli paska. Tämä Saksa olisi hävinnyt pilkuillakin.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 02:51:13 kirjoittanut Nice10 »
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #5704 : 29.06.2012 klo 01:48:40

Mittasikohan Jogi myös Pirlon pallokosketusajat? Tuskin olisi mahtunut jengiin. Ylos
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #5705 : 29.06.2012 klo 01:53:19

Eihän tuota Italian avausmaaliin johtanutta tilannetta olisi normaalioloissa pitänyt edes syntyä, laskisin sen toki Jogin piikkiin.
Nice10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: I support FF


Vastaus #5706 : 29.06.2012 klo 01:56:07

Mittasikohan Jogi myös Pirlon pallokosketusajat? Tuskin olisi mahtunut jengiin. Ylos

Pirlo piti tänään palloa kauan silloin kun se oli oman joukkueen kannalta edullista. Saksan pelitavassa esimerkiksi tänään vastaavasta ei olisi ollut mitään hyötyä. Palloa olisi voinut pyörittää Italian 8 alimman pelaajan edessä vaikka maailman tappiin. Toki makuasia, että olisiko näin kannattanut ensimmäinen puolituntinen tai viimeistään ensimmäisen maalin jälkeen tehdäkin. Ei kuitenkaan enää viimeisellä vartilla. Tämä ei kuitenkaan olisi ollut Jogia. Kun Italia oli hieman saksamaisessa tilanteessa Englantia vastaan, niin Pirlolle tuli hieman heikkoja vaiheita kun kosketuksia tuli oman jengin kannalta liikaa ja väärillä kenttäalueilla. Sen vuoksi tuo matsi taitaakin jäädä ainoaksi Pirlon keskinkertaiseksi peliksi näissä kisoissa. Saksassa ja Italiassa on juurikin niin poikkeava pelifilosofia tällä hetkellä, että vertailua ei kannata edes tehdä.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 02:01:35 kirjoittanut Nice10 »
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5707 : 29.06.2012 klo 02:12:09

Sen vuoksi tuo matsi taitaakin jäädä ainoaksi Pirlon keskinkertaiseksi peliksi näissä kisoissa.

Niin sikäli, että myös yksi ala-arvoinen on tullut jo pelattua.
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #5708 : 29.06.2012 klo 02:46:33

Kyllähän tämä oli Jogin osalta tässä vaikkei ansaitsemiaan potkuja valitettavasti saakaan. Mitään annettavaa maajoukkueelle miehellä ei enää ole eikä taso riitä arvoturnausten ratkaisuotteluiden kääntämiseksi voitoiksi. Tänään Prandelli suoritti ennalta hyvin tiedetyillä vahvuuksillaan tyylipuhtaan persraiskauksen eikä Löw kyennyt siihen missään vaiheessa kunnolla reagoimaan.

Vituttaa jo valmiiksi että sama toistuu taas Brasiliassa kahden vuoden kuluttua. :(
D. Harms

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Puistofutis


Vastaus #5709 : 29.06.2012 klo 02:51:27

Aavistelin pahaa jo kuin avari julkistettiin. En vaan kertakaikkiaan ymmärrä mitä Löw lähti tuolla hakemaan. Poldi on ollut sysipaska koko turnauksen ajan ja Kroosin taso kovissa peleissä onkin jo todettu. Borowskin kaltainen tähdenlento jos sitäkään. Puolustuskin jäi ilman suojaa, kun Khedira seikkaili ylhäällä. Tämä Jogin naiivi "kaikki hyökkää" -taktiikka tosipeleissä ei toimi.
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #5710 : 29.06.2012 klo 04:07:04

Aavistelin pahaa jo kuin avari julkistettiin. En vaan kertakaikkiaan ymmärrä mitä Löw lähti tuolla hakemaan. Poldi on ollut sysipaska koko turnauksen ajan ja Kroosin taso kovissa peleissä onkin jo todettu. Borowskin kaltainen tähdenlento jos sitäkään. Puolustuskin jäi ilman suojaa, kun Khedira seikkaili ylhäällä. Tämä Jogin naiivi "kaikki hyökkää" -taktiikka tosipeleissä ei toimi.

Mielestäni Podolski ei tässä pelissä ollut kovinkaan heikko. Myöskään Kroos ei mielestäni ollut niin heikko kuin annat ymmärtää. Jos heikkouksia pitäisi lähteä hakemaan niin ehdottomasti Hummels Ja Özil. Myös Schweinilla paikat kestäneet koko turnausta. Näin jälkeenpäin on  ehkä helppo todeta, että taktiset kikkailut osuivat Löwiltä tälläkertaa omaan nilkkaan ja oikealla olisi Özilin sijaan pitänyt pelata Müller ja Özil keskellä ja Kroos penkillä. Italia teki sen taas Saksalle ja sillä hyvä. Eipähän tarvitse ensikesänä pelata confederations cuppia.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 04:09:07 kirjoittanut Merte »
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #5711 : 29.06.2012 klo 06:14:22

Media tahtoo rakentaa näitä "tuhkimotarinoita", mikä nähtiin parhaiten kenties Hollannin kohdalla ja toisaalta unohtaa helposti Italian ja Ranskan kaltaiset maat, jotka ovat olleet hieman paitsiossa. Ei siis mitään uutta. Ei Saksa tästä tappiosta huolimatta arvostustaan täällä menetä. Espanjan ohella yhä kaksi kovinta maata, vaikka tänään Italia pelillisestikin parempi oli. Tällä tasolla ero voiton ja tappion välillä on hiuksenhieno ja Italia on näiden pienien nyanssien löytäjänä aivan huikea.

Eihän tämä kisat Saksaan vaikuta millään tavalla, vaan foorumin asijantuntijoiksi itseään tituleeraaviin fanipoikiiin, jotka ovat napanneet "this time we can go..." viitan lädipojilta.

Mita taas Saksaan tulee, niin olihan joukkue susipaska tosipaikassa. Alkulohkoa osoittautui sittenkin helpoksi, kiitos aneemisen Hollannin. Kreikka oli jackpot semehin, mutta Italiaa vastaan tuolla porukalla ei ollut mitään saumoja. Toki Jogin taktinen munaus laittaa Kroos pelamaan Pirloa vastaan oli joko ylimielisyyttä tai typeryyttä, kun olisi ehkä pitänyt pelata sillä paketilla joka voitti pelejä. Lisäksi pelaajien taso ei vaan riittänyt Khediraa lukuunottamatta. Kaikki nämä hypetetyt Weltklasset pettivät pahasti, tai sitten Kreikkaa vastaan pelattiin sillä omalla tasolla. Puolustuslinjalla Sauna-Badi hakkasi Hype-Hummelssiin esityksen tennislukemin, vaikka sen piti mennä toisinpäin. Keskikentällä Schweini oli aivan paska läpi turnauksen ja pakko heittää huutonaurut asijantuntijoiden suuntaan, jotka tiesivät Khediran olevan umpisurkea ja tämä pitäisi korvata huikealla Toni Kroosilla, kyläsarja on vaan edelleen kyläsarja...::)

Laidoilla Mopolski ei esittänyt mitään erikoista, mutta eipä hänet korvannut Schurrlekään paskaa parempi ollut. Edelleenkään en ymmärrä Löwin ajatusta siitä miksi hän rikkoi Poldi-Özil-Muller kolmikon, tämän ollessa voittava kokonaisuus. Kokeilut eivät saaneet sitä vähääkään aikaiseksi, mitä nämä kolme. Kärjessä Tussu-Gomez jatkoi perinteisellä On/off linjalla, toisinaan osuu maagisesti ja toisinaan ei mistään. Toki yhdeksi syyksi on laitettava Mullerin ottaminen pois laidalta. Palloa rakastavat korvikkeet eivät kyenneet toimittamaan palloa Gomezille sitten mitenkään.

Huolestuttavinta pitkässä juoksussa on että Sakut tuottavat nyt kovasti moderneja pelaajia (nopeita, teknisiä ja hyvä ampujia), mutta voittamisen kulttuuri on kaikonnut. Euroopassa joukkueet ovat kontanneet tai pettäneet silloin kun ei pitäisi ja arvokisoissa isoissa esitykset ovat olleet heikkoja odotuksiin nähden...90-luvun lopussa ja 2000-luvulla kirjoitettiin, että Sakuilla on kentällä henkistä kovuutta ja taktista osaamista helvetisti, mutta yksilötaitoa ratkaista pelejä ei ole samalla tavalla kuin kovimmilla kilpailijoilla. Nyt näyttää, että yksilötaitoa on, mutta henkistä kovuutta ja taktista osaamista ei ole samassa suhteessa.

« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 07:49:38 kirjoittanut Leka Harkko »
Balla

Poissa Poissa


Vastaus #5712 : 29.06.2012 klo 07:38:58

WELTKLASSE-Mats, siinä vasta kisojen ylihypetetyin peluri, vaikka forumpravda yrittääkin toista väittää.
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #5713 : 29.06.2012 klo 07:58:26

WELTKLASSE-Mats, siinä vasta kisojen ylihypetetyin peluri, vaikka forumpravda yrittääkin toista väittää.

Tämä kuten muidenkin kusenkeltaisten taso tiedettiin oikeissa piireissä.
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #5714 : 29.06.2012 klo 11:35:27

Saksa on nyt Jogin alaisuudessa pelannut kolmet kisat. Joka kerralla tulos on ollut sanotaanko siedettävä, mutta aina on tuntunut, että ei oltu lähelläkään. 2008 pelaajat uskoivat itsekin Espanjan olevan parempi, 2010 samoin ja molemmilla kerroilla Espanja myös oli parempi. Nyt etukäteen Italia oli kaadettavissa, mutta alusta lähtien näkyi otteissa pelko häviämisestä. Samoin kuin aiemmin Espanjaa vastaan, omia juttuja ei tehty vaan yritettiin mukautua vastustajan peliin. Nyt ylivarovainen taktiikka, jossa joku Kroos laitetaan juoksentelemaan ympäri kenttää muka vartioimassa Pirloa ja siitä huolimatta Khedira ja kumppanit juoksentelevat kentällä kuin päättömät kanat. Olisivat sitten pistäneet Italian sitä pallollista peliä pyörittämään ja ottaneet Englannin linjan, jos kerran vastustajaa pelätään. Saksa ei ole Espanja ja pelaajien tekninen taitotaso ei ole lähelläkään Xavin ja Iniestan vastaavaa, joten silloin ei kannata luottaa siihen, että vastustajan sumppu (varsinkaan Italian) puretaan henkilökohtaisella taidolla. Roiskitaan palloa mahdollisimman kauas ja odotetaan rankkareita. Ei Saksa niitä pilkkujakaan olisi voittanut, mutta niissä häviäminen ei ole sentään häpeä. Gomezin esitys näytti siltä kuin vanhassa kunnon Stiga-jääkiekossa pelaajat liikkuvat omalla urallaan. Gomez juoksi ylös alas samaa linjaa eikä ollut kertaakaan edes lähellä saada palloa. Kentällä ei ollut yhtäkään pelaajaa, joka ansaitsisi puhtaat paperit eilisestä pelistä. Neuer poislukien. Ei noita maaleja sen piikkiin voi laittaa, vaikka Balotellin toinen olikin otettavissa ;).

Onko kyse materiaalista, johtajuudesta pelaajissa, valmennuksesta vai henkisestä heikkoudesta? Leka löysi toki heti Bayernin uljaiden, koko kisat huikealla tasolla pelanneiden sotureiden seasta sen kentän ainoan Dortmund -pelaajan, joka Saksan kisat pilasi, joten onnea toipumiseen sinne. Tosin Hummelskaan ei, vaikka muuten ihan hyvät kisat pelasi, ollut eilen lähelläkään sitä mielentilaa, jossa näitä kovia pelejä voitetaan. Omalla kuudellatoista ei yritetä nokkelasti viedä hyökkääjältä palloa, vaan pysytään pallon ja maalin välissä ja huolehditaan huolehditaan ettei kaveri mene ohi. Siinä oli kaksi muuta saksalaista tulossa avuksi. Badstuber kaiveli nenää, kun keskitys tuli. Aivan kuten hyökkääjän pitää aina odottaa, että pallo tulee itselle keskityksissä puolustajista huolimatta, puolustajan pitää odottaa, että se keskitys ylipäänsä tulee. Silloin ei tarvitse reagoida yllättäviin tilanteisiin. Nämä ovat junnuna opetettavia asioita. Ainakin meille opetettiin.

Saksalla alkaa olla sellainen häviäjän maine, josta voi olla hankala päästä irti. Se leimaa sekä maajoukkuetta, että seurajoukkueita. Samoja naamoja siellä on toki ratkaisupeleissä ollut housuun paskomassa. Ehkei näistä vaan ole mitään voittamaan. Ne Saksan joukkueet, jotka joskus jotain voittivat, olivat kovissa paikoissa kovia. Ei se aina kaunista ollut, siksi kai ihmiset ovat Saksaa dissanneet, mutta se oli oma tyyli ja sillä tuli tulosta. Ehkä nämä nykyiset ovat sen verran pullamössöä, että niille riittää kun on kova palkka ja tukka hyvin.

Löwin johdolla menestystä ei tule. Löytyykö maailmasta edes valmentajaa, joka ei kuuntele kenenkään sanomisia ja laittaa kentälle ne, jotka kentälle kuuluvat. Jogi luotti omiin saunottajiinsa ja jälleen kaaduttiin ja samat jätkät kerta toisensa jälkeen kentällä paskomassa housuun. Toivottavasti Jogi tajuaa itse erota. Sen tyyli sopinee paremmin seurajoukkueeseen. Jogin alaisuudessa Saksa ei ole ollut mikään turnausjoukkue. Maajoukkueen pitää olla aina turnausjoukkue. Ketään ei lohduta vittuakaan, kuinka hyvin pitkässä juoksussa...

Saapa nähdä vieläkö meikäläisen elinaikana Saksa nousee oikeasti pelätyksi porukaksi. Nyt noita ei taideta pelätä kuin karsinnoissa.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #5715 : 29.06.2012 klo 11:41:36

Kirjoitin jo pitkän ja taatusti asiantuntevan vastineen kaikille viisastelijoille ja taivastelijoille, mutta se katosi bittiavaruuteen.

Lyhyesti: Lopettakaa pseudoanalyysinne. Saksa pelasi hyvät kisat ja hävisi semifinaalissa sinä päivänä paremmalleen. Esitys siinäkin matsissa oli kohtuullisen hyvä. Jogin esitys oli myös hyvä, vaikka joistain ratkaisuista eri mieltä olenkin.
mixupaatelainen

Poissa Poissa


Vastaus #5716 : 29.06.2012 klo 12:16:02

Mielestäni Podolski ei tässä pelissä ollut kovinkaan heikko. Myöskään Kroos ei mielestäni ollut niin heikko kuin annat ymmärtää. Jos heikkouksia pitäisi lähteä hakemaan niin ehdottomasti Hummels Ja Özil.

Tähän kyllä vahva eri. Özil oli Saksan ainoita eilen kohtuullisen pelin pelanneita. Poldi oli vitsi, yksi huonoimmista maajoukkue-esityksistä koskaan Saksan paidassa keneltäkään. Jätkän jalat oli kuin tervassa, liikkuminen kuin 60 vuotiaalla, hirveetä katsottavaa. Kroos yritti, mutta eilen ei ollut hänen päivänsä.

Jogin piikkiinhän tämä suurimmaksi osaksi menee, kun penkillä oli ihan kavereita, jotka pystyivät juoksemaankin. Jogilla ei ole enää mitään annettavaa tälle jengille.

edit: Manniokin kannatti Saksaa :D
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #5717 : 29.06.2012 klo 12:42:42

Kirjoitin jo pitkän ja taatusti asiantuntevan vastineen kaikille viisastelijoille ja taivastelijoille, mutta se katosi bittiavaruuteen.

Luonnollisesti näin. ::)

Lyhyesti: Lopettakaa pseudoanalyysinne. Saksa pelasi hyvät kisat ja hävisi semifinaalissa sinä päivänä paremmalleen. Esitys siinäkin matsissa oli kohtuullisen hyvä. Jogin esitys oli myös hyvä, vaikka joistain ratkaisuista eri mieltä olenkin.

Saksa pelasi suomalaisittain hyvä kaikki-pelaa kisat, mutta saksan mittarilla nämä menivät täysin vituilleen. Kovinkin fanipoika ja mukatietävä voi ihan reilusti myöntää, että finaalipaikka oli ainoa tavoite näissä skaboissa ja siitä jäätiin todella kauas.

Onko kyse materiaalista, johtajuudesta pelaajissa, valmennuksesta vai henkisestä heikkoudesta? Leka löysi toki heti Bayernin uljaiden, koko kisat huikealla tasolla pelanneiden sotureiden seasta sen kentän ainoan Dortmund -pelaajan, joka Saksan kisat pilasi, joten onnea toipumiseen sinne. Tosin Hummelskaan ei, vaikka muuten ihan hyvät kisat pelasi, ollut eilen lähelläkään sitä mielentilaa, jossa näitä kovia pelejä voitetaan. Omalla kuudellatoista ei yritetä nokkelasti viedä hyökkääjältä palloa, vaan pysytään pallon ja maalin välissä ja huolehditaan huolehditaan ettei kaveri mene ohi. Siinä oli kaksi muuta saksalaista tulossa avuksi. Badstuber kaiveli nenää, kun keskitys tuli. Aivan kuten hyökkääjän pitää aina odottaa, että pallo tulee itselle keskityksissä puolustajista huolimatta, puolustajan pitää odottaa, että se keskitys ylipäänsä tulee. Silloin ei tarvitse reagoida yllättäviin tilanteisiin. Nämä ovat junnuna opetettavia asioita. Ainakin meille opetettiin.

Hummels petti kisoissa pahiten juuri silloin kun ei saisi pettää, tämän takia nostin tämän miljardien hintaisen topparin esiin. Super-Mertekään ei tuota tilannetta huonommin olisi pelannut. Ja tästä tilanteesta Italot saivat vaudin päälle tosissaan ja tämän jälkeen Hummelssia vietiin usean pelaajan toimesta kuin halpaa huoraa.

Kuten aikaisemmin kirjoitin joukkueen paras ja ainoa onnistuja näissä kisoissa oli Khedira. Bundestuhnut olivat aivan paskoja isoissa peleissä, mukaanlukien FCB:n lammaslauma.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 12:47:43 kirjoittanut Leka Harkko »
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #5718 : 29.06.2012 klo 12:50:00

"Gegen eine bessere Mannschaft zu verlieren ist legitim. Sein Potential nicht auszuschöpfen, weil man die Hose voll und keine Eier hat, das ist traurig und beschämend."

Kaivoin esiin saksalaiselta foorumilta. Tässä omat ajatukseni parhaiten tiivistettynä.
Gollum

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SalPa, Wilpas, SaTo, Saksa


Vastaus #5719 : 29.06.2012 klo 13:20:40

Kirjoitin jo pitkän ja taatusti asiantuntevan vastineen kaikille viisastelijoille ja taivastelijoille, mutta se katosi bittiavaruuteen.

Lyhyesti: Lopettakaa pseudoanalyysinne. Saksa pelasi hyvät kisat ja hävisi semifinaalissa sinä päivänä paremmalleen. Esitys siinäkin matsissa oli kohtuullisen hyvä. Jogin esitys oli myös hyvä, vaikka joistain ratkaisuista eri mieltä olenkin.

Aamen. Saksa on näiden kisojen jälkeen Euroopan kakkonen Espanjan jälkeen parin vuoden otannalla tai sitten kolmonen Italian jälkeen. Tuo Italian "venymisestä" puhuminen jotenkin ihmetyttää. Suurmaa joka on aina potentiaalinen finalisti ja tämän hetken pelaajistokin näytti vahvalta ennen kisoja. 3-5 suosikki aivan yhtä lailla kuin Ranska ja Hollanti enne kisoja.

Pakko kuitenkin todeta, että pitäisikö päävalkkua alkaa vaihtamaan. Kolmet kisat samalla koutsilla on jo aika paljon. Jogi on tehnyt kokonaisuutena hyvää työtä, mutta herää kysymys olisiko moni muukin pystynyt samaan tällä pelaajamateriaalilla? Ehkä olisi hyvää saada uusia mausteita ja näkökulmia. Tällä hetkellä saunakaverit alkavat jo muodostua ongelmiksi. Onhan se tietysti vaikeaa syrjäyttää yli sadan maaottelun ja yli 45 maalin Podolskia, mutta näin pitää tehdä. Vaihtopelaajaksi näiden uusien tieltä. Aivan liian yksipuolinen kaveri Saksan tasoiseen joukkueeseen. Huvitti ennen peliä lukea juttu jossa Löw totesi, että pelaamme Italiaa vastaan omaa peliämme ja kuinka joukkue on kehittynyt sellaiseksi ettei vastustajan pelaamista tarvitse miettiä. Sitten kaveri tekee aivan päinvastoin ja lyö kentälle Kroosin eli yrittää päteä taktisella osaamisellaan.

Tuntuu huvittavalta lukea näitä lopullisia analyysejä eri pelaajien tasosta ja kaiken maailman housuun paskomisteorioista. Sen kuitenkin myönnän, että jonkin sortin voittamisen kulttuuri puuttuu. Jostain syystä tuo eilisen pelin kuva ei tullut lainkaan yllätyksenä. Missä on se Saksa joka iskee kliinisesti eikä välitä pitääkö se palloa enemmän kuin vastustaja? Nyt joukkueesta on muodostunut se tyypillinen tuularien suosikki joka pelaa sympaattisesti hyvää futista, mutta ei mene loppuun asti, koska ei osata voittaa "väärin". 2010 kisoissa Saksa eli vastahyökkäyksistään ja nyt rinnalle ollaan saatu pallonhallintaan pystyminen ja pelin vieminen omin ehdoin. Jostain syystä puolustaminen ei ole kuitenkaan enää Saksan vahvuus. Koko kisojen ajan joukkue puolusti melko hyvin, mutta joka pelissä käsittämättömiä nukahduksia joiden hinta ratkaisevissa peleissä on liian kova. Puolustuspelaaminen on tällä hetkellä se osa-alue jota pitää kehittää.

Kuten Noble Savage taisi todeta niin kaksissa viime kisoissa Saksa ei ole voinut paremmilleen eli Espanjalle mitään. Tällä kertaa homma oli omissa käsissä kuten 2006, mutta silloin lasken Saksan materiaalin olleen vielä melko vaatimaton ja joukkue pelasi jopa odotusten. Eilinen peli olisi tuollakin pelillä voinut olla voitettavissa. Esitys ei ollut kaksinen, mutta paikat oli myös Saksalla avausmaalin tekemiseen. Ainakin helpot takaiskut olisi tullut välttää joista varsinkin ensimmäisessä ryssittiin usean pelaajan toimesta. Tämä nykyporukka ei vaan tunnu pystyvän pelaamaan tiukkaa 0-0 peliä ilman, että omassa pää pitää ja virheitä ei tule. Eilenkin Saksalla tuntui olevan pakonomainen tarve pyrkiä näennäisesti viedä peliä.

Kisojen paras anti Saksalle oli se, että toppariksi löytyi kaveri johon voidaan nojata seuraavat kymmenen vuotta. Tarkoitan Mats Hummelssia joka eilisestä ensimmäisen maalin töppäyksestään huolimatta pelasi upeat kisat ja eilenkin OK. Se mitä arvostan miehessä on kyky viedä palloja niin, että pallo saadaan lähes aina pelattua hallitusti omalle joukkeelle. Huikea tekniikka alakerran mieheksi (entinen junnuhyökkääjä). Tietysti täälläkin tuli kritiikkiä siitä, että eilen olisi tarvinnut pelata pienemmällä riskillä ja myös rikkoa tarpeen tullen.
nonmollaremai

Poissa Poissa


Vastaus #5720 : 29.06.2012 klo 13:25:35

Kroosin, Podoslkin, Scweinin ja Gomezin avauskokoonpanon paikka hämmentää. En kyllä alkuunkaan usko Gomeziin näissä peleissä, varsinkaan kun vastassa on hyvin sijoittuvia ja isokokoisia toppareita. Podolski ja Scweini nyt ovat olleet surkeita läpi kisojen. Kroosilta en ole nähnyt oikein mitään, mikä tuon hypen oikeuttaisi. Täytyy sanoa, että avaukset nähtyäni tein pienen mentaalisen fist pumpin. Müller, Özil ja Reus Klosen takana olisi saattanut aiheuttaa jonkinlaista jännitystä.

Löwin ja pelaajien henkisen kantin puute kyllä hämmentää. Kyseessä on kuitenkin Saksa. Kuinkakohan monta isoa peliä Scweini on käynyt puppeloimassa?
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #5721 : 29.06.2012 klo 13:44:13

Erittäin paljon sama ja erinomainen teksti! Peukuttaisin jos osaisin. Muistaako joku muuten millaisia Effe, Ramelöw & co olivat nuorempina pelaajina?

Herätys apinat: RAMELOW EI VOITTANUT KOSKAAN YHTÄÄN VITUN MITÄÄN. Jos Saksa jotain ei kaivannut, niin näitä VITUNRAMELOWEJA. Jalkapallo on maalintekopeli, ei "johtajuuspeli", jossa voittaa se, jolla on maskuliinisimman oloiset pelaajat. Espanja ja Barcelona ovat dominoineet futista suvereenisti viime vuodet - johtotähtinä heidän keskikentällään ovat olleet ujot ja hintelät rimpulapelaajat.

Entä Gomez sitten? Näkemykseni on, että hänelle olisi ehdottomasti pitänyt antaa 90-minuuttinen. Italian vetäytyessä omalle alueelleen Saksa tarvitsi vahvan boksipelaajan, jollaisista Gomez on aivan ylivertainen. Keskityksillä ei ollut virkaa, kun Italian puolustus dominoi kaksinkamppailuissa. Turhauttavaa, sillä vaikka Klose on hyvä pelaaja (älykäs liikkumaan, pelaa hyvin yhteen Özilin kanssa plaaplaaplaa), on Gomez maalintekijänä aivan omassa sarjassaan, varsinkin keskityspalloissa.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 13:50:18 kirjoittanut Shefki Wilson »
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #5722 : 29.06.2012 klo 14:00:20

Bayern pelaajien pitkä ja tappiollinen kausi ei tarjonnut niitä lähtökohtia jotka Saksalla on edellisinä kausina ollut. Onhan tämä sillä tavalla uusi tilanne, että Saksalaisille ei tule enää kansanvälisessä futikseksessa voittoja. ensikaudella joka on välikausi, olisi hienoa jos Saksalaiset todella pystyisivät seurajoukkuetasolla pärjäämään. Nythän tuossa on sellainen tilanne ettei kukaan ole mitään ikinä voittanut. Näistä lähtökohdista ei Saksakaan ikinä ole mitään voittanut.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #5723 : 29.06.2012 klo 14:06:43

Kroosin, Podoslkin, Scweinin ja Gomezin avauskokoonpanon paikka hämmentää. En kyllä alkuunkaan usko Gomeziin näissä peleissä, varsinkaan kun vastassa on hyvin sijoittuvia ja isokokoisia toppareita.

Jaa, viitsit varmaan luetella kaikki Gomezia paremmat saksalaiset kärkimiehet, jotka pärjäävät paremmin isokokoisia ja hyvin sijoittuvia toppareita vastaan. Gomez teki sellaisessa pilipalikilpailussa kuin "Mestarien liigassa" (oletko kuullut?) maalin per ottelu, kuten myös alkulohkossa.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #5724 : 29.06.2012 klo 14:13:11

Entä Gomez sitten? Näkemykseni on, että hänelle olisi ehdottomasti pitänyt antaa 90-minuuttinen. Italian vetäytyessä omalle alueelleen Saksa tarvitsi vahvan boksipelaajan, jollaisista Gomez on aivan ylivertainen. Keskityksillä ei ollut virkaa, kun Italian puolustus dominoi kaksinkamppailuissa. Turhauttavaa, sillä vaikka Klose on hyvä pelaaja (älykäs liikkumaan, pelaa hyvin yhteen Özilin kanssa plaaplaaplaa), on Gomez maalintekijänä aivan omassa sarjassaan, varsinkin keskityspalloissa.

Mjaa. Mun mielestä taas Saksan kannalta Klosen olisi pitänyt avata. Perustelut löytyvät otteluketjun ekalta sivulta. Nythän kävi juuri niin (kuten ounastelin), että tällä hetkellä yksi Euroopan parhaista, ellei paras, target-pelaajien eliminoija -puolustus pimensi Gomezin täysin.

 
Sivuja: 1 ... 228 [229] 230 ... 379
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines