FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 15:55:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Valencia Club de Fútbol 2015-2016  (Luettu 24695 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


: 15.07.2015 klo 11:45:56



“Lähteekö Soldado, aivan kuten Mata, Villa ja Silva kerran lähtivät?” Uteli nelisen vuotta sitten paikallinen sanomalehti Valencian pitkäaikaiselta kapteenilta, David Albeldalta. Vastaus kuului: “Tottakai.” Kun epäuskoinen toimittaja vaati jatkokysymyksessään tietää, mitä sitten tapahtuu, summasi Albelda joukkueen identiteetin näin: “Sitten me keksimme itsemme uudestaan. Niin kuin me teemme joka vuosi.”

En millään muista miksi kaikista Sid Lowen erinomaisista Valencia-aiheisista artikkeleista juuri tämä joulukuinen reportaasi vuodelta 2011 on jäänyt mieleeni niin elävästi, että muistin viimeisen kappaleen lähes ulkoa vieläkin. Ehkä juuri siksi, että vähääkään Valenciaa seuraavien joukossa oltiin jo hyväksytty se, että jokavuotisista parhaiden pelaajien myynneistä oli noihin aikoihin tullut - niin no - jokavuotisia. Kyseistä velanlyhennysmallia seura ansiokkaasti käytti yli puolenkymmentä vuotta, kunnes viime kesänä he keksivät itsensä oikeasti uudestaan. Valencia vaihtoi omistajaa.

Kauppaprosessia sen enempää enää erittelemättä on retrospektiivisesti helppo sanoa, että moni asia olisi voinut mennä pahemman kerran vikaan. Ensi töikseen uusi omistaja Peter Lim erotti joukkueen päävalmentajan, Juan Antonio Pizzin, joka oli hylännyt edellisen seuransa San Lorenzon ainoastaan siitä syystä, että Valencialla oli nyt rahaa. Pizzin saappaita täyttämään Lim oli löytänyt muuan Nuno Espírito Santon, neljä vuotta aikaisemmin vaatimattoman pelaajauransa lopettaneen ex-maalivahdin, jonka päävalmentajakokemuksen vähyys haki vertaistaan. Idean isäksi paljastui pelaaja-agenttijättiläinen Jorge Mendes, jonka vaikutusvalta nyky-Valenciassa on ilman sen tarkempaa tilastomittaustakin aivan liian suuri.

Kun Nuno viimein saapui tulevaan työpaikkaansa, toivotti hänet tervetulleeksi perinteinen valencialaiskaaos. Joukkueen pelaajamateriaali näytti köykäisemmältä kuin aikoihin, eikä Lim pystynyt irrottamaan lupaamiaan rahamassoja yrityksistään tarpeeksi nopeasti, jotta nämä saapuisivat siirtoikkunan aikana ostotilille. Tuloksena kautena 2014/2015 seura teki laina+osto-optioita sekä kolmansien osapuolien kautta tehtyjä pelaajakauppoja preseason mukaanlukien lähes 100 miljoonalla eurolla. Näin keplottelemalla saapuivat kesän ostoista nuori ja tuntematon pallotaiteilija André Gomes sekä lapsuudessaan Valenciaa fanittanut brasilialais-espanjalainen monitoimihyökkääjä Rodrigo Moreno. Puolustus vahvistui Ranskan liigassa vakuuttaneella argentiinalaisjyrällä, Lucas Orbánilla, sekä tuoreella maailmanmestarilla Shkodran Mustafilla. Kun vielä kauden jo käynnistyttyä onnistui joukkueen kaapata vanhan vihollisen leivissä kovia tehoja iskenyt Álvaro Negredo, oli Nunolla käsissään kauteen lähdettäessä mielenkiintoinen nippu - ja enemmän sillä positiivisella kuin ilkikurisella mielenkiinnolla varustettuna. Huolta kannattajille aiheuttivat keskikentän materiaalin kapeus sekä laitapakkien vähyys, ja kysymys monen nuoren pelaajan tasosta ja sen riittämisestä. Näihin kysymyksiin saatiin onneksi suurimmaksi osaksi miellyttäviä vastauksia, mutta yksittäisten pelaajien kausista lisää myöhemmin. Ongelmia lisäsivät alati jatkuvat myynnit ja näiden tilalle ostetut paikkaajat: aikavälillä heinä-tammikuu Valencia rekisteröi uusia pelaajia peräti 13.



Lyhyemmin sanottuna kauteen lähdettäessä Valencia oli omistajanvaihdoksen myötä vielä pahasti muutostilassa, ja aivan liian nopeasti vielä hitsautumaton lepakkoryhmä huomasi pelaavansa 1-0-tappiotilanteessa miesalivoimalla Ramón Sánchez Pizjuánilla. Valmistautuminen näytti onnistuneen kehnosti, niin kuin kovin usein käy kun Sevillan luona vieraillaan. Nuno sekä hänen aputaktikkonsa, vasta 27-vuotias Ian Cathro, reagoivat kuitenkin nopeasti: Valencia vaihtoi kolmen topparin linjaan ensimmäistä kertaa sitten herratieskoska, ja taisteli erikoistilanteesta itsensä tasoihin lisäajalla. Peli ei vielä näyttänyt kauniilta, mutta taisteluilme keräsi kehuja. Eikä ihme, Pizjuánilla kun ei tunnu yleensä menevän sisään mikään edes miesylivoimalla. Lucas Orbánin rinnalla viimeistelemä maali muuten kärjistetysti määritti sen, kumpi joukkueista sen neljännen tilan sarjassa otti. Ehkä viime minuuteilla varastetulla pisteellä oli myös vaikutusta joukkueen henkisen kantin muodostumisessa?

Mene ja tiedä, mutta joka tapauksessa peli parani välittömästi. Ensi-iltansa jälkeen Valencia voitti seuraavista kuudesta ottelustaan viisi, ja johti hetken sarjaakin. Sen uudistunut ilme keräsi ansaitusti suitsutusta, ja Nunon peräänkuuluttamaa nopeaa pallonsiirtelyä oli ajoittain mahtavaa katsella. Jälkeenpäin voi helposti myöntää, että onnella oli tavallistakin suurempi osuutensa - noista viidestä voitetusta ottelusta kolmessa Los Che pääsi pelaamaan miesylivoimalla, ja konversioprosentti maalintekoyrityksistä oli marraskuuhun mennessä lähellä kolmeakymppiä, joka on jo lähellä yli-inhimillistä. Mukaan mahtui myös loistava 3-1-kotivoitto tuohon aikaan vielä mestaruusjunassa puksuttavasta Atlético Madridista. Nopeassa ajassa Mestalla oli nostettu takaisin statukseen, johon fanit sen mielellään mieltävät, ja voitokas Atleti-ottelu viimeistään sinetöi sen paikan jälleen yhtenä vaikeimmista stadioneista vierailla. Kotonaan Valencia pelasi aggressiivisesti, iski nopeasti vastaan, ja voitti ottelut yleensä ennen taukovihellystä. Vaikka palautus maanpinnalle tulikin jo ennen joulutaukoa, Mestalla pysyi kauden loppuun saakka joukkueen talismaanina: 15 voittoa, 3 tasapeliä ja 1 tappio.



Nukahduksiakin tuli, ja kuten tällä joukkuella niin usein, yllättävissä tilanteissa. Valencia hävisi liigassa 5 kertaa, mutta ei kertaakaan Atléticolle, Real Madridille tai Sevillalle. Tappiot Deportivo La Coruñalle sekä Levantelle ennen joulutaukoa kirpaisivat paljon enemmän, kuin kauden ainoa kotitappio Barcelonalle; aivan täysin ei joukkue ailahtelevaisuudestaan ollut päässyt eroon. Nuno hävisi virkaveljilleen taktiikkataululla mitä kummallisimmissa paikoissa, ja vieläpä selvästi. Useasti kun Valencialle annettiin pallonhallinta vieraissa, sillä ei ollut hajuakaan mitä se sillä kollektiivisesti tekisi. Pallo liikkui usein nätisti pelaajalta toiselle, mutta piikissä Paco ja/tai Negredo viettivät monesti ottelunsa levittelemässä käsiään: kun hyökkääjä suljettiin pelistä pois, hävisi myös Valencian paras terä. Lepakoita ei koko kautena ollut helppo voittaa, mutta sen peli saatiin usein sekaisin hämmentävän kepeästi.

Monet vierasottelut joukkue voittikin lopulta niukasti, useimmiten Dani Parejon, André Gomes:n tai Jose Gayàn yksilösuorituksen avittamana. Toisessa päässä topparipari Nicolas Otamendi-Shkodran Mustafi piti numerot yleensä siedettävinä. Kaksikolle kertyi keskiarvolta yli 14 purettua palloa boksista per matsi (Otamendi 7,3, Mustafi 6,8), molemmat whoscoredin top-vitosessa kyseisessä kategoriassa. Valencia myös taklasi Atlétin jälkeen toiseksi eniten koko liigasta, ja monen mielestä yhtäläisyyksiä löytyy Simeonen pelitapaan enemmänkin - vaikkapa se, että Atletin (30) jälkeen eniten erikoistilannemaaleja viimeisteli juuri Valencia (20). Eivät nuo luvut nyt läheskään identtisiä ole, mutta lepakoiden suht’koht lyhyellä keskipituudella merkittäviä.



Tammikuun puolivälin tullessa moni asia oli loksahtanut uomiinsa. Pitkään keskikentälle kaavailtu Enzo Pérez saatiin kuin saatiinkin kiinnitettyä, ja tätä pidettiin kannattajien keskuudessa laajalti viimeisenä sinettinä iskukykyiselle joukkueelle. Helpohkosta CdR-kaaviosta ei lopulta ollut viemään Valenciaa finaaliin, mutta tippuminen cupista Espanyolille ohitettiin olan kohautuksella (jos vähän huijataan), sillä Los Che:n fokus oli nyt mahdollista laittaa sataprosenttisesti Ligaan. Vaikka liigamestaruudesta salaa haaveiltiinkin, tiedettiin, että luultavasti taistelu sijoista 3-5 tulee olemaan Valencialle se todellinen haaste. Verrokkikilpailijoilla, Sevillalla ja Atléticolla, oli tahoillaan omat Euroopan kilpailunsa rasittamassa liigaformia. Ehkäpä tästä loppujen lopuksi oli Valencialle minimaalista hyötyä - tai sitten ei. Kukin menetti pisteitä tahoillaan, ja kolmen joukkueen köydenveto meni lopulta erittäin tiukalle: kaikki lopulta kahden pisteen sisällä, ja kaikki lopulta Mestarien Liigaan (tai ainakin karsintaan). Valencialle ulosjääminen, varsinkin 75 pisteen saldolla, olisi ollut katastrofi. Jos oli kauden ensimmäinen maali elintärkeä, sitä oli myös viimeinen: pakkovoiton edessä lepakoiden onnistui mennä johtoon tiukasti putoamista vastaan taistelevan Álmerian vieraana vasta 80. minuutilla. Ilman Paco Alcácerin osumaa koko projekti olisi ottanut takapakkia. Onneksi kuitenkin nämä “mitä jos”-lainit voidaan käydä läpi näin päin, eikä toisinpäin.

Vaikka voitot Atlétia sekä Real Madridia vastaan olivat ehkä ne kauden maukkaimmat pistesaaliit sekä terävimmät peliesitykset, löytää jalkapalloromantikko helpommin symboliikkaa paitsi kauden ensimmäisestä sekä viimeisestä maalista, myös itse Sevilla- sekä Álmeria-vierasotteluista joissa kyseiset maalit tehtiin. #JuntsTornem-projekti, vapaasti käännettynä “tulemme takaisin”, rakennettiin hätäisesti ennen kauden alkua, tavoitteena yltää Mestarien Liigaan. Jos muistelee edelliskauden katastrofia ja europaikoilta kokonaan ulos jäämistä, kuulosti se noin lyhyellä valmistautumisella ja sekasortoisella kesällä vähintäänkin vaikealta. Molemmat ottelut olivat juuri sellaisia, joista edelliskauden Valencia ei olisi kotiin pisteitä tuonut - ja uskon, että yksi suurimmista syistä viime kauden menestykseen varsinkin edelliseen verrattuna oli henkinen kantti.



Kauden jo loputtua Mendesin ja Lim:n yhteistyö sai urheilutoimen johtajan Rufeten ja tämän assistentin Ayalan. Perässä seurasi hetkeä myöhemmin moni johtokunnan jäsen, akatemiavalmentaja Ruben Baraja sekä seurapresidentti Amadeo Salvo. Salvo, jonka käsialaa seuran myynti ja #JuntsTornem sekä pitkään koko Valencian toimintaa määrittänyt, fanilähtöisyyteen perustunut GloVal-projekti olivat. Vuoden johtokunnan puheenjohtajana toiminut Lay-Hoon Chan nousee presidentiksi. Ian Cathro jätti seuran perhesyiden takia, ja kakkosvalmentajaksi Nuno on nimennyt kaikista ihmisistä Phil Nevillen. Sekä viime- että tämä kesä on ollut yhtä muutosta - aivan kuten olivat ne monet kesät vuoden 2008 jälkeen, kun joukkue joutui myymään aina parhaat pelaajansa velkojen lyhentämiseksi. Albelda tiesi mistä puhui, ja jos joku kysyy, mitä Valencia tekee kesällä, tiedän ketä lainata.

“Sitten me keksimme itsemme uudestaan. Niin kuin me teemme joka vuosi.”


Joukkue kaudella 2014-2015:

Sitten edellisen kausitopicin on moni asia muuttunut: kuten yläpuolellakin mainittiin, pelkästään aikavälillä heinäkuu 2013-tammikuu 2014 seura rekisteröi riveihinsä 13 uutta pelaajaa. Vaikka viime viikkoina moni pelaaja onkin saanut uuden työnantajan, kokee rosteri varmasti kauden viralliseen alkuun asti vielä muutamia muutoksia.

Edelliskauden lainalla palloilleista hasardialtis mutta parhaimmillaan oiva puolustuksen luutija Víctor Ruiz jäi pysyvästi Villarrealiin, ja saman teki tahollaan (PSV) keskikentän vikkelä monikäyttömies Andrés Guardado. Toivottavasti molempien yllä leijuva journeyman-status tämän myötä viimein poistuu. Granadassa hienon loppukauden pelanneen Roberto Ibáñezin lainasopimusta jatkettiin yhdellä vuodella, ja samassa joukkueessa pääsarjan tahtia pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kokeilemaan myös nuori vasen laitapuolustaja Salva Ruiz. Salvan tapauksessa Gayán ja Orbánin takaa peliaikaa on vaikea löytää, ja Ibáñez:n kohdalla potentiaalin pitäisi pikkuhiljaa vaihtua suorittamiseksi, joten molempiin on lainan loputtua Granadalla myös osto-oikeus. Ennen Feden Córdoban reissua olisin voinut vannoa, että Valencia sisällyttää lainaan myös takaisinosto-option, mutta enää en ole varma. Varamiespalvelumiehiä lepakoiden emoseurassa oli vain yksi, Filipe Augusto, jonka kohelluksista kentällä jäi jälkipolville hyvin vähän kerrottavaa. Brassin itsensä etsiminen jatkuu tästä eteenpäin taas portugalilaisessa Rio Avessa. Seuraavasta kattauksesta varmasti vielä joku jää pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle, mutta tällä hetkellä Valencia näyttää seuraavanlaiselta:

Valmennus:

Nuno Espírito Santo

(s. 25.1.1974)

Vastaostettua joukkuettaan kaitsemaan Lim päätti palkata viime heinäkuussa, ystävänsä suosituksesta, pari vuotta portugalilaisnousukasta Rio Avea luotsanneen Nunon. Vaikka entinen maalivahti oli onnistunut johdattamaan Aven Eurooppaan ensimmäistä kertaa sen seurahistorian aikana, oli ohjaiden antaminen vain kaksi kautta valmennusvastuuta nauttineelle São Tomén pojalle uskalias veto. Mitä taktisella puolella Ian Cathro joutuikin paikkaamaan, sen tulisieluinen Nuno korvasi asenteella: heikommat joukkueet läkähdytettiin pallon perässä juoksemiseen, ja haastavimmissa otteluissa vastustajan parhaat puolet nollaamalla tilanne pyrittiin tasaamaan.

Valmistautuminen peleihin epäonnistui ajoittain, ja latausta oli monesti liikaa - Valencia ja Nuno kuitenkin oppivat virheistään useimmiten jo pelin aikana. Tärkeissä otteluissa, kuten kotivoitoissa molemmista Madridin suurista, valmistautuminen oli täydellistä, ja joukkueensa motivoimisen tämän kaltaisiin otteluihin Nuno todella osaa. Ensi kaudella haaste on pitää sama taso yllä läpi koko kauden ja kolmen kilpailun. Luottoa kuitenkin löytyy, ja siitä osoituksena tammikuussa kirjoitettu jatkosopimus vuoteen 2018 asti.

Maalivahdit:

Diego Alves

(s. 24.6.1985)
Ottelut: 37
Päästetyt maalit: 29
Nollapelit: 13

Jos sitä ei vielä kausi 2013-2014 todistanut, nyt sen uskaltaa sanoa ääneen: San Diego on maailman maalivahtieliittiä. Iän myötä perusvarmuus on kasvanut, salamannopeat reaktiot taas säilyneet ennallaan. Konsistentisti puolet rankkareista torjuva ja peliä äänekkäästi ohjaava kumimies pysyy vakavan loukkaantumisensa vuoksi katsomon puolella ainakin marraskuuhun asti, ja tämän vuoksi joutui jättämään väliin myös Copa Americán - ensimmäisen arvokisaturnauksen, jossa olisi ykköstorjujan paikan saanut (vaikka olisi sen ansainnut jo ajat sitten). Gayán ja Otamendin nauttiessa valokeilan kirkkaimmista säteistä Alvesin arvoa joukkueelle ei välttämättä aina noteerattu tarpeeksi, mutta näin kauden jälkeen on helppo sanoa, että ilman tätä miestä pistesaldo olisi ollut merkittävästi pienempi.

Yoel Rodríguez

(s. 28.8.1988)
Ottelut: 6
Päästetyt maalit: 11
Nollapelit: 1

Vicente Guaitan pakattua laukkunsa tarvitsi Valencia kipeästi selkeää kakkosmaalivahtia, ei varsinaista kilpailijaa Alvesille. Vastaus löytyi Celta Vigosta, josta laina+osto-optiolla kiinnitettiin kelpo kauden pelannut Yoel. Elämäniloinen kaveri kuluttikin penkkiä mukisematta, päästen puikkoihin Valencian lopulta lyhyeksi jääneessä Copa del Rey-taipaleessa. Pelaamattomuus näkyi pahasti, ja vaikkei Yoelia häviöistä voi yksin syyttää, sana epävarma kuvaa oikeastaan jokaista yksittäistä esitystä aika hyvin. Kantaa mahdollisesti torjuntavastuun Alvesin palaamiseen asti, jos selviää selkävaivoistaan kunnialla. Jos ei, saattaa seuraava kaveri saada elämänsä mahdollisuuden.

Jaume Domenech

(s. 5.11.1990)
Ottelut kakkosjoukkueessa: 26
Päästetyt maalit: 30
Nollapelit: 8

Jo toista vahvaa preseasoniaan pelaava Jaume on pelannut kakkosjoukkueessa jo ehkä hieman yli ikänsä. Harvoissa otteluissaan ykkösjoukkueen matkassa on veskareiden junnuiän ohittanut molari kuitenkin ollut lähes virheetön, ja puolustuksen ohjauksen on hoitanut isännän elkein. Jaumen olisikin nyt ehdottoman tärkeää päästä pois Segunda B:n syövereistä, ennen kuin juna menee ohi. Joko ykkösjoukkueen matkaan, tai sitten muualle. Takaa tulee kuitenkin 6 vuotta nuorempi, ja ilmeisesti myös lahjakkaampi, Sivera, joten kello tikittää.

Puolustus:

Nicolás Otamendi

(s. 22.2.1988)
Pelipaikka: CB
Ottelut: 38
Maalit: 6
Maalisyötöt: 0

Otamendi tiedettiin osaavaksi toppariksi, mutta valinta La Ligan tähdistöön olisi ennen kautta yllättänyt silti palttiarallaa jokaisen. Otakaiserin äijämäinen päälliköinti ja periksiantamaton ote olivat juuri sitä, mitä puolustuslinja kipeiten tarvitsi, varsinkin sen edellisen, edes vähän samanlaisen pelaajan, Ricardo Costan poistuttua. Mitä ikinä siirtosaagassa tuleekin käymään, on muistettava, kuinka sataprosenttisen esityksen Otamendi joka ikinen kerta kentällä antoi. Sekä purku- että taklaustilastoissa Primeran kärkipäätä, ja henkinen preesens kokoa jäävuori. Toivottavasti jää, mutta tässä taitaa valitettavasti olla se Valencian kesän pahin menetys.

Shkodran Mustafi

(17.4.1992)
Pelipaikka: CB/RB
Ottelut: 36
Maalit: 4
Maalisyötöt: 1

Otamendin kerätessä vuolaasti kehuja pysyi tuore maailmanmestari alkukaudesta pitkälti tutkan alla. Hieman yllättäen nuorempi kaksikosta oli se osapuoli, joka rauhallisuudellaan tuki Otamendin räjähtävää persoonallisuutta, pitäen Valencian puolustuspelin Nunon pelikirjan mukaisena. Loistava ilmassa molemmissa päissä kenttää, ja vaikka loppukaudesta herätti myös suurimpien seurojen kiinnostuksen, tekee muiden puolustajien työstä helpompaa myös ensi kaudella. Kaikesta päätellen saksanalbaani on myös erinomainen seurapiirimies kentän ulkopuolella. Soveltuu täydellisesti myös Nunon ajoittain käyttämään kolmen linjaan oikealla puolelle.

José Luis Gayá

(s. 25.5.1995)
Pelipaikka: LB/LM
Ottelut: 37
Maalit: 2
Maalisyötöt: 6

Juan Bernat:n yllätyssiirron myötä Valencia joutui turvautumaan jälleen akatemiaansa, joka tunnetusti tuottaa pääasiassa vasempia puolustajia. Seuraavana jonossa ennen Salva Ruiz:ia odotteli José Gayá, lupaava mutta kovin kokematon 19-vuotias miehenalku. Nunon valintaa olla peluuttamatta kokeneempaa Lucas Orbánia hieman kummaksuttiin, mutta mitä epäilyksiä ikinä Gayán yllä leijuikin, ne karisivat nopeasti pois. Vain yhdessä kaudessa juuri 20 vuotta täyttäneestä pojasta tuli yksi liigan puhutuimpia pelaajia, ja markkina-arvo kymmenkertaistui. Nopea, tekninen ja ennalta-arvaamaton - jos moderneilla nuorilla laitapuolustajilla olisi oma lehti, olisi Gayá ensimmäisen numeron kansikuvapoika.

Antonio Barragán

(s. 12.6.1987)
Pelipaikka: RB
Ottelut: 36
Maalit: 1
Maalisyötöt: 6

Noin kymmenen vuotta sitten Antonio Barragán siirtyi Sevillan akatemiasta Liverpoolin vastaavaan. Tie nousi pystyyn kun peliaikaa ei Englannissa tullut, ja muutaman mutkan kautta Toni päätyi lopulta Valladolidin penkille, kun taso ei riittänyt entiselle superjunnulle edes Segundaan. Valencian kehno laitapakkitilanne vaati pikaista paikkaamista, ja Barragán oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Peliesitykset olivat uudessa seurassakin kovin kehnoja, mutta kun monen nokkimisjärjestyksessä edellä olevan pelaajan sekoilut nostivat Barragánin viimein avaukseen, oli kulttipelaajan maine taattu. Alkava kausi on Antoniolle jo neljäs lepakoissa, ja kuin ihmeen kaupalla taitaa olla jälleen ykkösvaihtoehto oikean pakin tontille. Puolustushommat hoituvat yleensä hyvin, mutta ylöspäin pelatessa tekniikka ei usein ota riittääkseen. Harvoin on fanien suosikki näinkin selkeästi avauskokoonpanon heikoin lenkki, mutta haitanneeko tuo - Toni tuli Valenciaan jäädäkseen, ja vaikka miehelle usein naureskellaankin, hoitaa leiviskänsä yleensä riittävän hyvin. Toivottavasti näin myös ensi kaudella.


Lucas Orbán

(s. 3.2.1989)
Pelipaikka: LB/CB
Ottelut: 26
Maalit: 1
Maalisyötöt: 1

Gayálle kakkosviulua soittava Orbanator sai monipuolisuutensa ansiosta loppujen lopuksi ihan kelpo määrän otteluita vyölleen. Tavaramerkkinsä lentävät ja usein ohi pallon kiitävät taklaukset ovat aina pienoinen riski, mutta Orbán on hyvä valinta laidalle, kun laitapelaajien ykköstehtävä on puolustaminen - piti esimerkiksi Real Madridia vastaan toisella puoliajalla kotiottelussa Gareth Balen sievästi taskussaan. Pystyy myös pelaamaan topparia, jos on tarvis, mutta yleensä on Valencian etu, jos ei ole tarvis. Hyvä kausi vasemmalla toi kuitenkin mukanaan ensimmäisen kutsun A-maaotteluun kotimaansa Argentiinan paidassa, joka sekin on jo itsessään hieno saavutus.

Rúben Vezo

(s. 25.4.1994)
Pelipaikka: CB
Ottelut: 10
Maalit: 0
Maalisyötöt: 0

Monikaan ei tiedä, miksi Cap Verdellä syntynyt Vezo aikoinaan Valencian puolustusrosteriin kärrättiin, mutta nuori topparismies osoittautui kelvolliseksi, joskin ymmärrettävästi kokemattoman oloiseksi pallonsiivoajaksi. Huomattavasti parempi ilman palloa kuin pallo jalassa, mutta kolmos/nelosvaihtoehdoksi riittävän pätevä kaveri, ja ikäisekseen erinomainen sijoittuja. Täyttänee ruutunsa loukkaantumisten ja pelikieltojen sattuessa ihan ookoo.

João Cancelo

(s. 27.5.1994)
Pelipaikka: LB/LM
Ottelut: 13
Maalit: 0
Maalisyötöt: 0

Monen yllätykseksi Valencia maksoi miehen ulosostohinnan (käsittämättömät 15 miljoonaa) lainan päätteeksi, ja näin ollen saamme toivoa potentiaalin toteenkäymistä vielä ainakin yhden kauden. Ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava, mutta kun ottaa huomioon että puolustustyöskentely on vielä kovin vajavaista, kuulostaa maksettu summa kamalan suurelta. Ehkäpä Cancelon omin pelipaikka olisikin piirun verran ylempänä. Nopeutensa ja 1vs.1-osaamisensa johdosta Valencialla on kuitenkin tarvittaessa heittää kehiin molemmille laidoille äärimmäisen nopeat laitapuolustajat. Noussee Barragánin rinnalle peliajan puitteissa ensi kaudella, ehkä jopa ohi.

Keskikenttä:

Daniel Parejo

(s. 16.4.1989)
Pelipaikka: CM
Ottelut: 37
Maalit: 11
Maalisyötöt: 8

Joukkueen kapteeni oli yllättäen myös viime kaudella Ligassa joukkueen paras maalintekijä, ja Parejon tarkkojen syöttöjen ja erikoistilanneosaamisen ansiosta syntyi pieni kasa lisää. Tunnistettavalla kävelymäisellä tyylillään Dani rytmitti joukkueen peliä, ja oli pitkälti vastuussa niistä tärkeistä viimeisistä ratkaisuista. Näissä onnistumisia tuli kosolti, tehot puhuvat puolestaan. Puolustustyöskentely ja joukkueen johtaminen kapteenina ylipäänsä vaatii vielä harjoittelua: monesti työmäärä ei ollut vaadittavalla tasolla, ja turhista pallonmenetyksistä osuttiin myös toiseen päähän. Vahvuudet äärimmäisen vahvoja, heikkoudet pitkälle näkyviä.

Javi Fuego

(s. 4.1.1984)
Pelipaikka: CDM
Ottelut: 38
Maalit: 3
Maalisyötöt: 1

Joukkueen isähahmo ja ehkä hiljainen johtajakin, Fuego rikkoo vastustajan peliä aina yhtä ahkerasti puolustuslinjan edessä. Vahvuudet rajoittuvat pelkkään puolustuspelaamiseen, mutta tämän Fuego hoitaa aina pedantisti ilman turhaa sähläystä. Rauhallinen mies ja arvostettu pukukoppipelaaja, pitää itselleen tärkeänä voida auttaa joukkuetta kentällä sekä yksittäisiä pelaajia sen ulkopuolella. Ottaa vakiokeltaisia avauskokoonpanossa varmasti myös ensi kaudella.

André Gomes

(s. 30.7.1993)
Pelipaikka: CM/CAM
Ottelut: 37
Maalit: 4
Maalisyötöt: 1

Kun tämän miehen uskomaton syöttövalikoima ja pelisilmä saadaan vielä joskus täysin hyödynnettyä, ollaan hyvin lähellä maailman eliittiä mitä keskikenttäpelaajiin tulee. Vielä nyt keskittyminen on väärissä asioissa, ja haittaa joukkueelle syntyy yhtä paljon kuin hyötyä. Parhaimpana päivänään puhkoo kuitenkin puolustuksia niin terävästi, että on ihmeteltävä, miksei Benficasta minuutteja ollut tarjolla. Valencian keskustassa André niitä kyllä saa, ja toivottavasti löytää taiteilijasielunsa balanssin vielä useammin kuin viime kaudella. Numero 21 on joka tapauksessa ensi kaudella erinomainen täky seurattavaksi.

Enzo Pérez

(s. 22.2.1986)
Pelipaikka: CM/CDM
Ottelut: 15
Maalit: 0
Maalisyötöt: 1

Pitkään Rufeten ja Ayalan tähtäimessä olleen Enzo Pérez:n piti olla automaattinen ongelmanratkaisin Valencian keskikentän tasapaino-ongelmiin, mutta viime kausi meni argolta pahasti penkin alle. Ensimmäisen puolikautisen highlight reelissä suurin osa koostuu turhista rikkeistä ja pallonmenetyksistä. Viimein pelivireeseen päästyään kauden vesitti lopullisesti neljän viikon loukkaantuminen, jonka jälkeen ei enää noussut omalle tasolleen. Toivottavasti ensi kaudella menee paremmin, pelejä kuitenkin kertyy vyölle varmaan lähemmäs 30.

Sofiane Feghouli

(s. 26.12.1989)
Pelipaikka: RW
Ottelut: 33
Maalit: 6
Maalisyötöt: 8

Joidenkin mittausten mukaan La Ligan nopein juoksija, nokkelasti lempinimetty El Puma, pelasi tutulla hyvällä tasolla läpi kauden kadoten aina välillä hetkellisesti valokeilasta. Pallo tottelee kepeän näköisesti ja työmoraali on korkea. Lähtökohtaisesti avauksen mies ensi kaudellakin. Olisi varmasti kokeilun arvoinen myös muilla pelipaikoilla, mutta Nuno on edeltäjiensä tavoin halunnut pitää Soson puhtaana laitapelaajana. Puolustussuuntaan välillä hölmöjäkin rikkeitä, ja pääpalloissa tuntuu aina ne kädet nousevan kaverin ohimolle - Feghoulista on aina sitä enemmän hyötyä, mitä lähempänä vastustajan päätyrajaa ollaan. Vauhtiin päästyään vaikea pysäytettävä kenelle vain.

Pablo Piatti

(s. 31.3.1989)
Pelipaikka: LW
Ottelut: 30
Maalit: 7
Maalisyötöt: 7

Tuntuu, että Pablo Piattilla käy aina huono tuuri. Monet kerrat taskuraketti on taistellut itsensä lepakoiden avaukseen kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, vain kohdatakseen uuden esteen. Viime kaudella se este oli kauden puolivälissä tullut loukkaantuminen, joka uusiutui vielä kierroksella 30. Toisen lihasvammansa jälkeen ei pystynyt enää parhaimpaansa, mutta kaikki sitä ennen oli parasta Piattia mitä Valenciassa on koskaan nähty. Toivottavasti vielä kerran pystyy nostamaan itsensä ylös, sillä Piatti jos kuka sen ansaitsisi.

Rodrigo de Paul

(s. 24.5.1994)
Pelipaikka: RW/LW/CAM
Ottelut: 29
Maalit: 2
Maalisyötöt: 4

Enimmäkseen vaihdosta peliaikaa saanut supersub aloitti taipaleensa Euroopassa ryminällä: debyyttiottelu kesti muutamankymmentä sekuntia, jonka jälkeen nappasi innokkaasta käsienheilutuksesta neljän ottelun pelikiellon. RdP todisti kuitenkin hyödyllisyytensä monikäyttöisyydellään myöhemmin: hyökkäyspuoliskolla ei juuri pelipaikkaa löydy, missä tämä ei voisi pelata. Perkeleenmoinen oikean jalan laukaus, eikä ihan kelvoton vasenkaan - mielenkiintoinen ja sympaattinen nuorukainen, jonka läpimurtokausi voisi olla jo seuraava.

Federico Cartabia

(s. 20.1.1993)
Pelipaikka: RW/LW
Ottelut Córdobassa: 30
Maalit: 4
Maalisyötöt: 5

Fede nousi aivan puskista nuorella iällä yhdeksi Valencian avainpelaajista jo toissakaudella, mutta valmentajarumba sekä ehkä hieman vaikea persoonallisuus ajoivat miehen lainalle Córdobaan. Sääli Feden kannalta, että Córdoba sitten lopulta paljastui Primeran heikoimmaksi joukkueeksi hehtaarinmitalla, eikä kaverista juuri ole hyötyä, jos ei saa pitää palloa - eikä homma tainnut mennä muutenkaan ihan putkeen. Kaikesta päätellen nyt olisi intoa breikata lepakoihin sisälle uudestaan, ja ainakin ensimmäisen lainakomennusvuoron onnistuikin välttämään. Taso riittää varmasti, mutta kestääkö pää?

Zakaria Bakkali

(s. 26.1.1996)
Pelipaikka: RW
Ottelut PSV U21-joukkueessa: 5
Maalit: 1
Maalisyötöt: 1

Fedeä kolme vuotta nuorempi Bakkali on jokseenkin samantyylisessä tilanteessa. Asenneongemat veivät PSV:n kakkosjoukkueeseen, jossa loukkaantumisen myötä meni koko kausi piloille ja lopulta ilmaisella siirrolla ulos joukkueesta. Kilpailu omimmasta pelipaikasta on äärimmäisen kovaa, mutta kaikesta päätellen näyttöhaluja on. Saapa nähdä tuleeko tästä mitään.

Hyökkäys:

Paco Alcácer

(s. 30.8.1993)
Pelipaikka: ST
Ottelut: 36
Maalit: 14
Maalisyötöt: 6

Vaikka Pacon kausi ei ollut aivan sellaista ilotulitusta kuin moni ehkä kuvitteli, oli joukkueen akatemian jalokivi kuitenkin seuran paras hyökkääjä viimekin kaudella. Hyvä kauden aloitus poiki kutsun maajoukkueen matkaan, ja Paco viimeistelikin 6 maaottelussa kunnioitettavat 4 maalia. Joukkueen paras maalintekijä kaikissa kilpailuissa yhteenlukien viime kaudella, Paco on loistava liikkumaan boksissa ja viimeistelemään mistä tahansa - kunhan ollaan kuudentoista sisällä. Huippuhyökkääjän status ei ole kaukana, ehkäpä ensi kausi on se viimeisen muurin rikkoja.

Álvaro Negredo

(s. 20.8.1985)
Pelipaikka: ST
Ottelut: 34
Maalit: 6
Maalisyötöt: 5

Negredon kontribuutio ei ehkä ollut aivan sitä, mitä Valenciassa odotettiin: maaleja tuli vähän, pallollista osaamista kuitenkin huomattavasti uskottua enemmän. Rooliksi muodostuikin monesti vähän samantyylinen homma kuin Jonaksella loppuaikoina oli. Negredo jakoi palloa fiksusti, joskin verkkaisesti, ja voitti kasapäin pääpalloja. Yksinäisenä hyökkääjänä maalimäärä jäi kuitenkin liian vähäiseksi, ja Negredo onkin vannonut parantavansa ensi kaudelle tekemistään. Tämän vuoksi ollut mm. kesädieetillä.

Rodrigo Moreno

(s. 6.3.1991)
Pelipaikka: ST/RW/LW
Ottelut: 34
Maalit: 4
Maalisyötöt: 5

Jos ei ollut Negredon kausi odotusten mukainen, oli Rodrigon vastaava sysisurkea. Heikkojen esitysten takia joutui yleensä pelaamaan ei-niin-tutulla pelipaikalla, ja turhautuminen purkautui punaisina kortteina. Maalipaikoille päästyään ratkaisut olivat kehnoja, ja lumipallo pyöri. Ensi kaudelle rutkasti parannettavaa, mutta maalimäärät Portugalin liigassa osoittavat, että se on kyllä mahdollista.

Santiago Mina

(s. 7.12.1995)
Pelipaikka: ST/RW
Ottelut Celta Vigossa: 24
Maalit: 9
Maalisyötöt: 4

Nuori ja lahjakas Santi Mina aloitti Celtan neloshyökkääjänä, mutta vakiinnutti paikkansa avauksesta kauden puolivälin jälkeen. 9 maalia sarjassa ja yhteensä jo yli 50 esiintymistä pääsarjatasolla on 19-vuotiaalle pelottavan kova saldo, joten toivottavasti kehityksen kannalta tärkeitä minuutteja pystytään antamaan tarpeeksi. Huomionarvoista on myös, että Mina pelasi Celtassa enimmäkseen oikealla laidalla hyvin samanlaisessa formaatissa kuin Nunon 4-3-3:n on, ja tuolla paikalla on kilpailu varmaan joukkueen kovinta.



Lopuksi:

Kun joukkueen myynti puolisentoista vuotta sitten pyörähti kunnolla käyntiin, myös David Albelda oli kisassa epäsuorasti mukana - ilmaistensa tukensa eräälle tarjouskilvassa mukana olleelle sijoitusyhtiölle. Vastalopettanut kapteeni tiesi, että jotta sykli uudelleenkeksimisestä saataisiin rikottua, oli seuran ostajan oltava valmis sitoutumaan siihen täysin. Oli tiedostettu salaisuus, että uusi omistaja joutunee tekemään tappiota seuran kanssa vielä pitkän tovin ennen kuin kaikki on lopulta kunnossa. Aika näyttää, kuinka sitoutunut Lim lopulta joukkueeseensa on, mutta ennusmerkit ovat hyvät.

Tappion lisäksi oli varauduttava suuriin muutoksiin - ja ainakin henkilöstöpuolella suurimmat muutokset tapahtuivat kuluvan kuukauden aikana. Nyt joukkueen pitäisi kuitenkin kaiken järjen mukaan olla niin Lim:n näköinen kuin on mahdollista. Presidentinvaihdos tapahtui loppujen lopuksi ilman suurta draamaa: Salvo ei lähtenyt ovet paukkuen, vaan arvokkaasti fanien suosiossa. Uusi seurajohto nauttii sekin fanien luottamusta, tai ainakin uskoisin näin.

Nöyrä toiveeni onkin, että tästä alkaisi jonkinlainen jatkumo. Kaikki mahdollinen vaihdettavissa oleva on vaihdettu, ja seuran talous on vakaalla pohjalla. Joukkue selvitti tiensä Mestarien Liigan karsintoihin, ja aikoo selvittää tiensä sinne ensikin kaudella. Pelaajakatras on nuori ja lahjakas, ja seassa on hyvä määrä kokemusta - myös eurokentiltä. Seuran satavuotissyntymäpäiviin on aikaa enää neljä vuotta. Jos asiat tehdään tuona aikana oikein, juhlitaan tuolloin vakaata ja menestynyttä Valenciaa.

Mutta siihen on vielä aikaa - ja ensimmäinen mahdollisuus vakauteen ja menestykseen on nyt alkava kausi 2015-2016.

 AMUNT!
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #1 : 15.07.2015 klo 12:30:57

Upea avaus! Luen vielä paremmalla ajalla uudestaan kunnolla läpi.
Kiitos Auy Tuoppi

Tänään on päättynyt myös oman kaikkien aikojen (ulkomaisen) suosikkipelaajani Pablo Aimarin ura.
Parhaimmillaan uskomaton taikuri ja nero. Loukkaantumiset vaivasivat tätäkin taiteilijaa, joka ei päässyt kasvattiseuraansa River Platea kunnolla edustamaan uransa päätteeksi. Kaikkea hyvää Pikku Pellelle jatkossakin.
Kalza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC HotLips Turku, VCF, AAC-OAF


Vastaus #2 : 15.07.2015 klo 13:35:31

Timanttinen avaus! Tuoppi Ylos

Mikäs muuten Nuevo Mestallan tilanne tätä nykyä on, eikös keväällä puuhasteltu jotain rakennusprojektin jatkamiseen liittyviä taustoja kuntoon?
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


Vastaus #3 : 15.07.2015 klo 14:14:18

Mikäs muuten Nuevo Mestallan tilanne tätä nykyä on, eikös keväällä puuhasteltu jotain rakennusprojektin jatkamiseen liittyviä taustoja kuntoon?

Joku satunnainen nosturi siellä taitaa aina epätasaisin väliajoin pyöriä :D Itseltä oli mennyt keväiset hässäkät ohi, mutta Cadena Ser tiesi kertoa että ainakin arkkitehtuurisuunnitelmaa selkeytettiin ja rahoitusta lisättiin vajaat parikymmentä miljoonaa. Suurin este aloittamiselle on ilmeisesti vieläkin se, ettei Mestallaa voida myydä, ennen kuin velat Bankialle on maksettu pois.

Kaikki suunnittelut mukaanlukien projekti viettää muuten kohta jo kymmenvuotispäiviään. Suunnitelmien mukaan vuoden päästä pitäisi työmaalla olla jo täysi hönkä päällä, jotta satavuotiskautena olisi uusi nurmi korkattavana. Toivottavasti puuhamiehet on jo nyt skarppina.
ikeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: On vain yksi Emiiri


Vastaus #4 : 15.07.2015 klo 19:01:36

Kattavalle avaukselle ja Nunolle Ylos.
Otamendi todennäköinen lähtö on valitettavaa, mutta Mustafin kohdalla mm. myös Real Madrid osoittanut kiinnostusta.
Kalza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC HotLips Turku, VCF, AAC-OAF


Vastaus #5 : 16.07.2015 klo 14:07:21

Victor Valdés näemmä haluaa lähteä Manchesterista ja voisi olla hyvä stuntti silloinkin kun Alves palaa takaisin. Rui Patriciot ja Sirigut kuulostavat ehkä vähän turhankin hintavilta vaihtoehdoilta ja pian oltaisiinkin taas kahden hyvän maalivahdin kanssa samassa tilanteessa kuin Guaitalla ja Alvesilla aikanaan... Noh, saas nähdä miten tässä sopassa käy. 8)

http://www.marca.com/2015/07/16/futbol/equipos/valencia/1437025663.html
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


Vastaus #6 : 16.07.2015 klo 14:35:44

Victor Valdés näemmä haluaa lähteä Manchesterista ja voisi olla hyvä stuntti silloinkin kun Alves palaa takaisin. Rui Patriciot ja Sirigut kuulostavat ehkä vähän turhankin hintavilta vaihtoehdoilta ja pian oltaisiinkin taas kahden hyvän maalivahdin kanssa samassa tilanteessa kuin Guaitalla ja Alvesilla aikanaan... Noh, saas nähdä miten tässä sopassa käy. 8)

Saapa nähdä, mutta se on ihan totta että mallia halpa+laadukas-vaihtoehdot alkavat pian loppua, jos niitä oikeasti edes oli. Aika vaikea Valenciaan on laadukkaita maalivahteja houkutella, kun tarjolla on vain 2 kuukautta peliaikaa. Silloin kun César saapui saatiin vastaava tilanne hoidettua erittäin hyvin, mutta mahdollisuudet sille että joku nelikymppinen penkkiveskari pelaa elämänsä parhaat pelit ensi kautena Valenciassa ovat aika ohuet. Valdés puolen vuoden lainalla - miksi ei, ihan hyvä näyttöikkuna tuleville työnantajille, eikä puolesta vuodesta varmaan culétkaan jaksaisi turhia kettuilla. Vai onkohan noin että oikeasti mennään Yoel-Jaume-duolla marraskuuhun asti?

Yksi tarvittava siirto kuitenkin on jo tehty, sillä Fuego sai vihdoin kisällinsä. Olisin kaivannut kokeneempaa jyrää, mutta valinta osui Danilo Barbosaan, 19-vuotiaaseen brassiin... Kuinkas muuten kuin lainalla Portugalin liigasta. Tietääkö kukaan tämännäköisen kivikasvon tasoa?

XTB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Harrison Butkerin ryhti


Vastaus #7 : 17.07.2015 klo 17:00:54

Kv-puolen kausiketjuista ehkäpä tasokkaimmaksi arvostamani - kiitos tasaisen laadun ja kohinattomuuden - topikki on saanut jälleen hienon avauksen. Kiitos Ayulle siitä ja kunniaa myös muulle forumin lepakkolaumalle, täällä on aina ilo piipahtaa.

Valenciaa ja yleensä La Ligaa tuli viime kaudella seurattua vähemmän kuin aikoihin, joten täysin tarkkaa kuvaa ei ole Valencian päättyneestä kaudesta, mutta kesän 2014 pre-seasonin perustella täytyy kyllä todeta, että itsekin odotin Rodrigolta hitusen enemmän tehoja - toteutumatta jääneessä liigaskabassakin hän taisi olla mukana parhaiden maalintekijöiden listallani :). Noh, Valencian neljäs sija meni sentään oikein...

Kiitos, jatkakaa Tuoppi.
Saxon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia & Las Chivas


Vastaus #8 : 19.07.2015 klo 04:19:09

Ilmoittaudutaan täten J.Mendes Club de Fútbol -ketjun aktiiviseuraajaksi. Hieno avaus tosiaan! Tällä hetkellä suurin jännitysmomentti lienee, että millaista permanenttia on tarjolla puolustuslinjaan. Viime päivinä ei pahemmin Otamendiuutisia ole näkynyt, mutta eiköhän ens viikolla pärähdä... Jos Otamendi nyt lähtee niin toivottavasti Mendesin listoilta löytyy joku kelpo korvaaja... Muuten miehistö lienee täynnä eikä tulijoita taida pahemmin enää olla. Jokunen jamppa lähtenee lainalle.
Sube

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 19.07.2015 klo 09:28:26

Yksi tarvittava siirto kuitenkin on jo tehty, sillä Fuego sai vihdoin kisällinsä. Olisin kaivannut kokeneempaa jyrää, mutta valinta osui Danilo Barbosaan, 19-vuotiaaseen brassiin... Kuinkas muuten kuin lainalla Portugalin liigasta. Tietääkö kukaan tämännäköisen kivikasvon tasoa?

Väittävät erittäin lupaavaksi. Lehtitietojen mukaan kyseessä on vuoden mittainen laina, jonka päätteeksi Valencia on sitoutunut pulittamaan Danilosta muhkeat 15 miljoonaa euroa. Mendes omistaa pelaajasta 90 %, joten Bragan suuntaan summasta on menossa korkeintaan vain murusia. Viidellätoista miljoonallaan Valencia (Lim) ilmeisesti saa pelaajan oikeuksista haltuunsa noin puolet. Varsin näppärästi setä Jorge on siis kerännyt nuoren pelaajan avulla jo muutaman lottopotin verran tuohta veroparatiiseihin talletettavaksi. Mikäli Danilo lunastaa odotukset ja kehittyy kelpo jalkapalloilijaksi, on Mendesillä omistusosuutensa ansiosta edessä vielä uusiakin tilipäiviä.

Danilo taitaa olla valitettavan tyypillinen esimerkki Mendesin pyörittämistä karjamarkkinoista. Toki Mendes kykenee avamaan ovia nuorelle pelaajalle. Herra superagentin vaikutusvalta on hissukseen kasvanut sellaisiin mittoihin, ettei yhdelläkään seurapomolla taida olla enää varaa painaa punaista luuria Mendesin pirauttaessa. Jalkapalloilijan urasta haaveileva tosin samalla menettää käytännössä kaiken kontrollin uransa suhteen. Mendes ei siirtoja junaillessaan juuri vaivaudu omistamansa pelaajan mielipiteitä kyselemään. Jorge päättää missä pelaaja pelaa, paljonko hän saa palkkaa ja niin edelleen. Kuviohan ei ole uusi; esmes Diego Costa ei kertomansa mukaan tiennyt aikoinaan Madridiin saapuessaan, että miksi Mendes oli hänet kaupunkiin käskenyt. Danilo taisi olla tässä suhteessa onnekas, sillä hän sai kuulla jopa päivää ennen, että Jorge on siirtämässä häntä Valenciaan. Ymmärtääkseni Mendesin ja kumppaneiden toiminta rikkoo räikeästi liutaa erilaisia säädöksiä, mutta ketään ei asia juuri tunnu kiinnostavan.



Eilen Valencia kärsi rökäletappion jossakin päin Kiinaa pelatussa harjoitushöntsässä. Ottelua en nähnyt, mutta väittävät Nunon yrittäneen jälleen ajaa sisään kolmeviiskakkostaan. Enzo Pérez puolustuslinjassa, mhäh? Kaiken kukkuraksi Gayà kuulemma rikkoi nilkkansa. Harmi, että ehtivät jo lähettää Salva Ruizin lainalle Granadaan.

Ja Ayulle toki kiitokset ketjun avaamisesta, jaksoin lukea ennemmänkin kuin vain vähän alusta.
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


Vastaus #10 : 21.07.2015 klo 12:49:30

Eilen Valencia kärsi rökäletappion jossakin päin Kiinaa pelatussa harjoitushöntsässä. Ottelua en nähnyt, mutta väittävät Nunon yrittäneen jälleen ajaa sisään kolmeviiskakkostaan. Enzo Pérez puolustuslinjassa, mhäh?

Melkoista räpeltämistä se oli. Enzo oli ymmärrettävästi sijoittumisen puolesta aivan hukassa tuolla. Gayàn tiputtua nilkkansa päälle oli good ol' 3-5-2 niin tärkeä sisäänajettava, että Piatti laitettiin paremman paikkaajan puutteessa wingbackin hommiin. Bayern pelaa sikäläistä supercuppia jo viikon päästä, ja näyttikin ihan kauteen valmistautuneelta joukkueelta. Valencia ei, mutta onhan tässä vielä kuukausi matkaa. Vähän kyllä pelottaa tuon puolustuksen kanssa, varsinkin kun Otamendi-sekoilua ei näytetä saavan hoidettua suuntaan tai toiseen.

Mendesin valinta maalivahdiksi on näköjään Matthew Ryan, ja eiköhän agenttiperkele tähänkin saa ympättyä laina+pakko-ostodiilin. 23-vuotias aussi voitti tänävuotisissa kotikisoissaan Aasian mestaruuden lisäksi turnauksen parhaan torjujan tittelin. Vastaavan meriitin sai vyölleen myös Belgian liigasta, joten ainakin premissit nuorta ikää lukuunottamatta kuulostavat ihan hyvältä. Eilen taisi olla medical, virallista tiedotetta ei seuralta vielä ole kuulunut. Kai se pelinohjaus englannillakin onnistuu jos huutaa tarpeeksi kovaa?
ikeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: On vain yksi Emiiri


Vastaus #11 : 21.07.2015 klo 15:42:04

http://as.com/diarioas/2015/07/21/english/1437436071_014020.html
http://clubbrugge.be/en/news/20617/mathew-ryan-to-valencia-cf

Mathew Ryan tulossa maalille Club Bruggesta, hintana 7 miljoonaa. Australian maajoukkuekassari jne. muttei koveta läheskään yhtä paljoa, kuin vaikkapa Sirigu tai jopa Valdes...
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 21.07.2015 klo 15:49:20

Kv-puolen kausiketjuista ehkäpä tasokkaimmaksi arvostamani - kiitos tasaisen laadun ja kohinattomuuden - topikki on saanut jälleen hienon avauksen. Kiitos Ayulle siitä ja kunniaa myös muulle forumin lepakkolaumalle, täällä on aina ilo piipahtaa.

Tätä on pakko kompata ja laitetaan samalla topic seurantaan.

Ryanista on se sanottava, että maalivahdiksi tuo on aika lyhyt. Toisaalta aussi on jo tuota heikkouttaan ehtinyt kompensoimaan kehittämällä muita ominaisuuksia.
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #13 : 23.07.2015 klo 16:04:22

Kaiken kukkuraksi Gayà kuulemma rikkoi nilkkansa. Harmi, että ehtivät jo lähettää Salva Ruizin lainalle Granadaan.

Lähdin etsiskelemään tietoa Gayan loukkaantumisen kestosta ja törmäsin videoon, jossa nuorukainen maalas tän päivän reeneis. Kunnossa on siis Ylos

http://as.com/diarioas/2015/07/21/english/1437436071_014020.html
http://clubbrugge.be/en/news/20617/mathew-ryan-to-valencia-cf

Mathew Ryan tulossa maalille Club Bruggesta, hintana 7 miljoonaa. Australian maajoukkuekassari jne. muttei koveta läheskään yhtä paljoa, kuin vaikkapa Sirigu tai jopa Valdes...

Itelle kelpaa pirun hyvin, koska lähtökohtaisesti La Ligan paras maalivahti palaa tasolleen ensi vuoden alussa. Nuori nälkäinen kilpakumppani on juuri sopiva kirittämään. Pahimmassa tapauksessa tietty Ryan floppaa ja Alves toipuu myöhässä, eikä pääse tasolleen. Sellasta jalkapallo on kuitenkin on, riskejä on otettava.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2015 klo 16:08:22 kirjoittanut Sari Kalmelainen »
Sube

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 23.07.2015 klo 16:35:37

Mendesin valinta maalivahdiksi on näköjään Matthew Ryan, ja eiköhän agenttiperkele tähänkin saa ympättyä laina+pakko-ostodiilin. 23-vuotias aussi voitti tänävuotisissa kotikisoissaan Aasian mestaruuden lisäksi turnauksen parhaan torjujan tittelin. Vastaavan meriitin sai vyölleen myös Belgian liigasta, joten ainakin premissit nuorta ikää lukuunottamatta kuulostavat ihan hyvältä. Eilen taisi olla medical, virallista tiedotetta ei seuralta vielä ole kuulunut. Kai se pelinohjaus englannillakin onnistuu jos huutaa tarpeeksi kovaa?

Näin maallikkona oletin, että Alvesin tuuraajaksi naarattaisiin joku kokenut sekä kuviot jo entuudestaan tunteva maalivahti. Tämä Mathew "Maty" Ryan vaikuttaa pikaisen penkomisen perusteella ihan tervepäiseltä kaverilta, mutta aikaa sopeutumiselle ei juuri jää, sillä altaan syvään päähän olisi hypättävä jo parin viikon päästä. Samalla seurajohto tietysti lähetti Yoelin ja Jaumen suuntaan selkeän epäluottamuslauseen. Kakkosjoukkueen maalille nostetaan äskettäin alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa kultaa voittanut Antonio Sivera, joten sekin suuntima on kaksikolta tukossa. Eiköhän noista vähintään toinen nosta piakkoin kytkintä.

Virkaa toimittava presidentti Layhoon Chan jutusteli taannoin joukkueen rakentamisen tähtäävän tulevaisuuteen, eli pikaista menestystä ei hinnalla millä hyvänsä tulla tavoittelemaan. Pienellä kaivamisella löysin tällaisen tilaston viime joulukuulta:



Valencia oli siis tilastointihetkellä keski-iältään joukkueista nuorin, vaikka tarkastelu ulotettaisiin Espanjan lisäksi myös muihin Euroopan suuriin sarjoihin. Layhoonin vahvistamaa linjausta tukee tämänkin kesän hankintojen iät: Mathew Ryan (23), Santi Mina (19), Danilo Barbosa (19) ja Zakaria Bakkali (19). Melkosella riskillä kyllä vetävät, mikäli pelkkää nuorisokaartia meinaavat värvätä. Eiköhän tulevan kauden tähtäin liene jälleen siellä sarjan nelossijan tienoilla. Äkkiseltään ajatus nuoren joukkueen koulimisesta kohti menestystä toki kuulostaa ihan.. sympaattiselta. Yksi haasteista on pitää sitten pelaajista kiinni, jahka joku tekee kunnolla läpimurron ja äveriäimpään kultapossukerhoon lukeutuvat seurat ilmestyvät oven taaksen kosiskelemaan. Toivottavasti seura nyt ensi alkuun tekisi tapaus Otamendista esimerkin, että pahimmat alennusmyyntipäivät ovat takanapäin.

Uusi stadion on edelleen tarkoitus saada valmiiksi seuran satavuotisjuhlavuoteen mennessä. Tällä hetkellä siellä kilpailutetaan arkkitehtejä, sillä alkuperäisiä suunnitelmia pidetään jo vanhentuneina. Layhoonin mukaan tarkoituksena on kuitenkin hyödyntää jo olemassa olevia rakenteita, joten aivan puhtaalta pöydältä eivät aio suunnittelu- ja rakennustöitä aloittaa. Saas nährä, josko tuo tosiaan joskus valmistuisi, vastahan tässä on kohta vuosikymmen odoteltu.
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #15 : 27.07.2015 klo 20:49:56

Valencia oli siis tilastointihetkellä keski-iältään joukkueista nuorin, vaikka tarkastelu ulotettaisiin Espanjan lisäksi myös muihin Euroopan suuriin sarjoihin. Layhoonin vahvistamaa linjausta tukee tämänkin kesän hankintojen iät: Mathew Ryan (23), Santi Mina (19), Danilo Barbosa (19) ja Zakaria Bakkali (19). Melkosella riskillä kyllä vetävät, mikäli pelkkää nuorisokaartia meinaavat värvätä. Eiköhän tulevan kauden tähtäin liene jälleen siellä sarjan nelossijan tienoilla. Äkkiseltään ajatus nuoren joukkueen koulimisesta kohti menestystä toki kuulostaa ihan.. sympaattiselta. Yksi haasteista on pitää sitten pelaajista kiinni, jahka joku tekee kunnolla läpimurron ja äveriäimpään kultapossukerhoon lukeutuvat seurat ilmestyvät oven taaksen kosiskelemaan. Toivottavasti seura nyt ensi alkuun tekisi tapaus Otamendista esimerkin, että pahimmat alennusmyyntipäivät ovat takanapäin.

Nuoria lupauksia häystettynä Limin erikoisostoksilla tyyliin Negredo, sopii mulle pirun hyvin. Enkä nyt tarkoita, että Negredo olis onnistunut erityisen hyvin, mutta nuori runko, jota vahvistetaan muutamalla kokeneemmalla täsmäostoksella. Limin ostaessa seuran hetken jo pelkäsin, että Valenciasta lähdetään Chelsea- ja Man City-tyyliin rakentamaan todella nopeasti ja isolla rahalla joukkuetta maailmaan ehdottomaan kärkeen. Maltillinen toiminta ja hieman erilainen strategia sopii minulle erittäin hyvin.


Otamendi palannut lomalta treeneihin. Mitään uutta ei hänen siirrostaan ole kuulunut vähään aikaan, joten on hyvinkin mahdollista, että mies Vallussa pelaa ensi kaudellakin. Toki on selvää, että jos samanlainen dominointi puolustuksessa jatkuu, on Otaa vaikea (mahdotonta) pitää ensi kautta pidempään. Itse toivoisin miehen jäävän ja onnistuvan, vuoden päästä sitten Manuun ja 50 miljoonaa tilille. Mutta saas nähdä.
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #16 : 03.08.2015 klo 12:09:33

Valencia kävi pelaamassa tasurin Portoa vastaan (häviö rankuissa) sekä eilen 3-2- tappio Kölniä vastaan (Fuego ja Negredo maalintekijöinä). Kokoonpanoissa on ollut  paljon kokeilua ja junnutkin ovat saaneet vastuuta.

Muutama viikko vielä Ligan alkuun, toivotaan että peli lähtee kulkemaan.
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #17 : 04.08.2015 klo 19:49:34

Lainalle lähteneitä pelaajia alkaa olemaan aikamoinen jono:
- Fede --> Deportivo La Coruna
- Salva Ruiz --> Granada
- Rober Ibanez --> Granada
- Nando Garcia --> Cordoba (ekassa harjotusmatsissa Ruizin ja Ibanezin Granadaa vastaan maali ja syöttö)

Seuraavana lähtölistalla todennäköisimmin Joel tai Jaume. Feghoulin ja Piattin sopimukset pitäisi saada uusittua tai myynti voi olla edessä. Otamendin lähtö toki edelleen myös mahdollista, mutta toivotaan nyt että mies saadaan seurassa pysymään.

Chämppärikarsintoja tässä alkaa jo odottelemaan. Hieno kausi toivottavasti tulossa.
Amunt!
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


Vastaus #18 : 04.08.2015 klo 20:19:07

- Fede --> Deportivo La Coruna

Tältä ei varmaan loppujen lopuksi voinut olla välttymättä, toivottavasti kauden jälkeen ei tarvitse turhia jossitella tason riittämisestä suuntaan tai toiseen. Päättymätön lainaruletti putoamista vastaan taisteleviin seuroihin ei ole missään tapauksessa varsinkaan tälle kaverille (henkisen) kehityksen puolesta paras vaihtoehto, mutta tuskin Ligan piiristä kovemman statuksen lainokkityönantajaa viime kauden näytöillä olisi löytynytkään. Oudoksuttaa kyllä, että Nuno väen vänkää tuntuu vieläkin peluuttavan tuota 3-5-2-sommitelmaansa, Fedehän olisi sopinut, ainakin teoriassa, tuohon hyökkääjien alle erinomaisesti. Nyt siinä on suurimman osan aikaa ajelehtinut De Paul, vähän vähemmän erinomaisella sopivuudellaan. No, onhan super-Depor ehdottomasti EOM:ää viime kauden Córdobasta. Toivottavasti löytyy isohko rooli, paljon aikaa pallossa ja sitä kautta ura uudelleen raiteille. Toiveikas olen edelleen. Muut lainokit ovat varmasti oikeanlaisissa joukkueissa, hienoa että Salva ja Rober pääsivät samaan joukkueeseen. Jälkimmäiselle ympäristö on tuttu, ja avauspaikka lähellä.

Kovin deorganisoituneen näköinen lepakkoporukka edelleen on, ja vaikka Colonia-kannukisoissa molemmat ottelut tarjosivat ajoittain ihan lupaaviakin sommitelmia, kokonaiskuva on edelleen, paremman termin puutteessa, valmistautumaton. Nopeasti vierähtäneestä preseasonista jäljellä on enää aina yhtä kiimainen, Mestallan yleisölle joukkueen esittelevä Copa Naranja. Aika nopeasti tässä tosiaan tulevat UCL-karsinnat vastaan, arvontakin taitaa olla jo perjantaina(?). Toivottavasti Nuno vitsaa joukkueensa pian pelikuntoon, sillä huonoimmassa tapauksessa kausi voi jäädä miinuksen puolelle ennen kuin se kunnolla edes alkaa.

Andréa odotellaan vielä pelikuntoon, ja ainakin treenimatsien perusteella tarvetta on. Danilo tai Enzo eivät kumpainenkaan ole vielä näyttäneet mitään sellaista, joka antaisi syyn rikkoa viime kauden Parejo-Gomes-Fuego-kolmikon, ainakin jos mennään 4-3-3:lla.

edit:  Vai onkohan Gomes tulossa kuntouduttuaan tuohon 3-5-2:een hyökkääjien alapuolelle? Ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2015 klo 20:45:13 kirjoittanut Ayu »
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #19 : 06.08.2015 klo 13:18:43

Itse Kempes oli eilen esitellyt yleisölle Valencian uudet hankinnat


Pelinumerot: Ryan 25, Mina 22, Danilo 12 & Bakkali 16.
Toivotaan onnistumisia laajalla rintamalla kaikille. Suurin vastuu lankeaa heti alussa Ryanille, jonka tulisi täyttää Alvesin saappaat ykkösmolarina syyskauden ajan.

Andréa odotellaan vielä pelikuntoon, ja ainakin treenimatsien perusteella tarvetta on. Danilo tai Enzo eivät kumpainenkaan ole vielä näyttäneet mitään sellaista, joka antaisi syyn rikkoa viime kauden Parejo-Gomes-Fuego-kolmikon, ainakin jos mennään 4-3-3:lla.

edit:  Vai onkohan Gomes tulossa kuntouduttuaan tuohon 3-5-2:een hyökkääjien alapuolelle? Ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu.

Jotenkin luotan, että Enzo vielä nostaa tasoaan kauden alkuun. Gomezia vaan hyökkääjien alle Ylos Vois toimia oikein hyvinkin. De Paul sitten laidalle saamaan kunnon mahdollisuuksia, potentiaalia on nuoressa miehessä paljon.
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


Vastaus #20 : 06.08.2015 klo 14:43:02

Itse Kempes oli eilen esitellyt yleisölle Valencian uudet hankinnat

Onpas Kempes tyylikkäänä Ylos Vaikka siirtoikkuna oli täynnä you-know-who:ta, täytyy antaa kabinetille pisteet siitä, että vaihtuvuus oli suhteellisen pientä, ja hankinnat Bakkalia lukuunottamatta pakollisiakin. Ryhmä kokonaisuudessaan tuntuu iskukykyiseltä, eikä näkyviä heikkouksiakaan ole - jos ei nuorta keski-ikää sellaiseksi halua laskea. Maty tosiaan joutuu heti kovaan paikkaan, ja Minakin saanee mukavasti minuutteja - kaverit Lay-Hoonin ja Marion oikealla puolella sitten vähän vähemmän tärkeässä roolissa ensi kautena, mutta molemmat mielenkiintoisia nimiä yhtäkaikki.

Jotenkin luotan, että Enzo vielä nostaa tasoaan kauden alkuun. Gomezia vaan hyökkääjien alle Ylos Vois toimia oikein hyvinkin. De Paul sitten laidalle saamaan kunnon mahdollisuuksia, potentiaalia on nuoressa miehessä paljon.

Toivotaan näin. Eihän Enzon peli varsinaisesti surkeaa ole, mutta jotenkin sitä olisi kuvitellut että tällainen laiturista keskikenttämieheksi väännetty jantteri saisi palloa eteenpäin kuljettamalla vähän eriviisiin. Ennen siirtokautta MM-kisoissa juuri kuljetus näytti ainakin omaan silmään selvältä vahvuudelta ja erolta perinteisiin ceeämmiin. Parejokin pystyy verkkaisella liikkeellään useimmiten ohittamaan sen yhden, kunhan ei ala liikaa kävelemään tai laittamaan palloa jalkojen välistä - Enzo pystyisi parhaimmillaan tähän vielä paremmin, ja voisi olla pelin avaajana hyvä vaihtoehto. Vaikka Nunon idea käyttää Péreziä keskuspuolustajana oli urpoa, avasi peliä parit kerrat sieltäkin kuljettamalla löyhästä prässistä läpi. Parejossa pelinavaajana on se ongelma, että tuntuu jäävän avaavan syöttönsä jälkeen kävelemään keskiympyrään, eikä ehdi nopeisiin hyökkäyksiin mukaan. Tämä on ongelma varsinkin jos Gomes ei ole kentällä, kun laitapelaajien vaihtoehdot jäävät keskitykseen tai alaspäin pelaamiseen. Harkkamatseissa tätä on näkynyt turhankin paljon, kun ei siinä vastustajan puolustuslinjan alla ole ketään, jolle syöttää - käytännössä kai De Paulin olisi pitänyt olla, mutta ei tosiaan oikein ehkä osaa liikkua oikein vieraalla pelipaikalla.

Bakkali on muuten ollut ihan piristävä tuttavuus, vaikka pallonmenetykset välillä turhauttavatkin. Köln-ottelun toisella puoliajalla meni kuitenkin jatkuvasti ohi laitapakistaan, joten luulisi että Nuno tulee käyttämään vaihtopelaajana suht usein väsynyttä puolustusta vastaan. Danilo toisaalta on ollut hermostuneen oloinen, mutta kai tuon ymmärtää. Sääli, että pelipaikka on sellainen, että työssäoppimiskokemusta on kauden alettua vaikea antaa.
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #21 : 06.08.2015 klo 16:03:37

Bakkali on muuten ollut ihan piristävä tuttavuus, vaikka pallonmenetykset välillä turhauttavatkin. Köln-ottelun toisella puoliajalla meni kuitenkin jatkuvasti ohi laitapakistaan, joten luulisi että Nuno tulee käyttämään vaihtopelaajana suht usein väsynyttä puolustusta vastaan.
Kuulostaa vahvasti eräältä toiselta Valencian pelaajalta, jota Nuno myös käyttää vaihtopelaajana...
Toki toivon itsekin, että uudet jannut saavat mahdollisuuksia näyttää taitonsa.

Helpolla ei Valencia tule selviämään UCL-karsinnasta. Mahdollisia vastustajia ovat AS Monaco, CSKA Moskova, Lazio, Club Brugge ja Rapid Vienna. Monaco ja Lazio kun vältetään, niin selvänä suosikkina pitäisi lähteä ottelupariin. Matkat Venäjälle ovat myös vierasjoukkueille usein hankalia. Eli Bruggea tai Rapidia vastaan kiitos!
Ja uusin tähän vielä Auyn toiveen siitä, että Nuno saa joukkueen iskuun ennen noita karsintaotteluita. Vaikka kuinka arpa suosisi, ei peleistä varmasti helppoja tule. Esimerkiksi Amsterdamin Ajaxilta voi käydä kysymässä, kuinka helppo vastustaja Rapid Vienna on...

Tuosta vielä lyhyet esittelyt mahdollisista vastustajista kiinnostuneille: http://en.valenciacf.com/ver/42348/valencia-cf-to-find-out-uefa-champions-league-qualifier-opponents-on-friday.html

Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #22 : 06.08.2015 klo 19:59:57

Nää jutut nyt on mitä on, mutta sytyin, kun Gaya valotti numeronvaihdoksen takana olevan yksi omista Vallu-suosikeistani. Uusi numero siis 14 ja taustalla tavoite pystyä edes puoleen siitä, mitä Vicente teki seuran eteen.



Edit.

Laitetaas tällanen vielä Ylos Tuoppi


Edit. 2
Videolla Valencian höntsien maalit koostettuna. Ite en ainakaan ollu kaikkia nähny. Ihan komeitakin maaleja joukossa Ylos
https://video-bru2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xpf1/v/t43.1792-2/11817583_1077310125746499_605632523_n.mp4?efg=eyJybHIiOjIxODUsInJsYSI6MTg4Nn0%3D&rl=2185&vabr=1457&oh=703503302ea88ab075ec321615509479&oe=55C47403
« Viimeksi muokattu: 07.08.2015 klo 08:55:36 kirjoittanut Sari Kalmelainen »
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #23 : 07.08.2015 klo 13:44:37

Pahin mahdollinen vastustaja, eli Monaco, sieltä sitten tuli. Paikka UCL-lohkossa on siis todellakin ansaittava.
Ayu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, KP-75


Vastaus #24 : 09.08.2015 klo 01:46:36

Ei mennyt putkeen. Nunon Enzo-kokeilut saivat jatkoa, kun argentiinalainen hoiti tuplapivotehommia Parejon kanssa, ja perseelleenhän se meni. Valencian puolustuslinjan ja keskikentän välissä oli sellaiset 20 metriä miehittämätöntä tilaa kun kumpikaan ei sitä jäänyt tukkimaan, ja Roma hyödynsi sitä sekä syöttelemällä sen läpi sivuttain, että avaamalla pitkällä siihen tippuneelle hyökkääjälle. De Paul ylimpänä keskikenttämiehenä ei sekään tilannetta auttanut, mies kun sattuu olemaan puolustussuuntaan yhtä arvokas kuin [valitsemasi liikkumaton esine]. Kerran taisi taklata, sai keltaisen kortin, eikä enää uskaltanut. Toivottavasti tämä 1-3-kotitappio ravistelee valmennusjohtoa ainakin sen verran, että Fuego on ensimmäinen nimi, joka Monacoa vastaan avauskokoonpanoon kirjoitetaan. Javin panos antaa monta puolustusvirhettä anteeksi, tänään oikeastaan kaikista rokotettiin.

Lepakoiden ainoan maalin viimeistellyt Feghouli oli tänäänkin erinomainen, ja on varmasti toinen selviö avaukseen. Parejo oli totutun hyvä, ja De Paulkin sai hyökkäyspäässä ihan hyvin aikaiseksi, vaikkei tolppaa lähemmäs päässytkään. Muuten oli hiljaisempaa, ja tietyillä pelaajilla tuntuvat samat ongelmat toistuvan pelistä toiseen: Paco on liian vähän pallossa, ja kun maalaa, on paitsiossa. Rodrigo pöhisee kelvollisesti, mutta viimeiset ratkaisut ontuvat. Negredo tuntuu kankealta, ja joutuu usein antamaan syöttöjä paikkoihin, joissa hänen pitäsi itse olla. Etseteera. Pelillisesti eteenpäin joukkue meni preseasonilla kovin vähän, ja pari yksilöä tuntuu olevan viimeisen epävirallisen ottelun jälkeen vieläkin kesälomakunnossa.

Pahin mahdollinen vastustaja, eli Monaco, sieltä sitten tuli. Paikka UCL-lohkossa on siis todellakin ansaittava.

Jep. Monaco aloitti jo kautensa sekä UCL-karsinnoissa (Young Boys kaatui yhteismaalein 7-1) sekä Ligue 1:ssä, jossa avauskierroksella kaatoivat Nizzan vieraissa 1-2. Vaihtuvuus näyttää olleen suurta ja puolustus on kovin kehuttu, mutta sitä enempää en joukkueesta tiedä.

Piattin jatkolle vielä täältäkin Ylos Viime kaudellakin whoscored:n mukaan 1,9 avainsyöttöä (liigan 13. paras) ja 1,7 onnistunutta keskitystä (liigan 4. paras) per peli. Johtuu ehkä sivuvapari- ja kulmavastuusta, mutta kertoo myös, miksi vastuuta sai.

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa