FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2024 klo 12:05:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: Swansea A.F.C 2015/16 - "Historian tärkein kausi"  (Luettu 13096 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 30.11.2015 klo 16:28:09

                                                        29.11.2015 Liverpool-Swansea1-0
Fabianski; Taylor, Williams, Bartley, Naughton; Britton, Ki,; Ayew, Sigurdsson, Routledge; Eder

Tällä kertaa pelattiin sitten Pullis-palloa. Laitureiden ainoa tehtävä oli puolustaa vastustajan laitapakkien nousut. Sigurdsson pelasi linjassa Kin ja Brittonin kanssa (Britton ajoittain hieman alempana). Kaksikymmentä ensimmäistä minuuttia pelkästään puolustettiin ja räiskittiin välillä palloja jonnekin Ederin suuntaan. Kun pelin edetessä hieman päästiin hyökkäämään, edettiin pulismaisesti kohti päätyä, jolloin saatiin aikeiseksi kulmia. Tosin sen Monk taisi unohtaa, että toisin kuin Pulisin joukkueet Swansea on tehnyt kahden vuoden aikana yhden maalin kulmapotkuista. Muistatko Martinez: Swansea - aladivisioonan Barcelona.

Oli jollain tapaa järkevää lähteä huonojen esitysten jälkeen puolustamaan vaikeassa vieraspelissä. Kaiken lisäksi se onnistui ihan kohtuullisesti. Mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että hyökkäämisessä ei ole mitään järkeä. Tietysti voi aina toivoa, että käy kuten Liverpoolille ja keskitys osuu rangaistualueella puolustajan käteen - ja se vielä vihelletään. Voisiko silti pyytää, että harjoituksissa käytäisiin läpi muitakin vaihtoehtoja.

Kauden alla lupasin nautiskella jokaisesta ilonaiheesta. Niinpä yritän. Britton pelasi välillä kuten Britton. Alussa hän menetti toki monta kertaa pallon pahassa paikkaa (mutta mitäpä teet, jos hyökkäykset aloitetaan siten, että pallo syötetään pysähtyneelle pelaajalle, jolla on välittömästi kolme pelaajaa selän takana), mutta pelin edetessä Britton näytti taas (Shelveylle), miten täytetään puolustukseen syntyneitä aukkoja. Ja onhan pelkästään sekin iloinen asia, että Britton on kentällä. Siinäpä ilonaiheeni eilisestä.

Monk sanoi pelin jälkeen, että joukkue pelasi erinomaisen vieraspelin. Ehkä niin jos odotetaan 3-0 -tappiota. Ja lisäsi, ettei joukkue ole putoamisvaarassa. Vai niin. Enpä viisti enää selittää, jos et suostu näkemään totuutta.
Joose

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Swansea City AFC


Vastaus #26 : 30.11.2015 klo 19:48:19

Ja lisäsi, ettei joukkue ole putoamisvaarassa.
Luulisi Monkin ymmärtävän että tällä materiaalilla ei tavoite voi olla putoamisen välttäminen. Etenkin viime kauden jälkeen. Nykyisellä materiaalilla onnistuessa joukkue voisi yltää sijoille 6-8. Ei siinä paljoa lämmitä se, että joukkue ei ole putoamisvaarassa.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 06.12.2015 klo 11:30:15

                                                     5.12. Swansea-Leicester 0-3
Fabianski; Taylor, Williams, Bartley, Naughton; Britton, Ki,; Ayew, Sigurdsson, Routledge; Gomis

Shelvey oli poissa kokoonpanosta ilman ilmoitusta mahdollisesta loukkaantumisesta. Bartley, jonka taidot eivät riitä edes Championshipiin, on ohittanut Monkin papereissa Fernandezin ja Amatin. Hyökkäyksissä palloa pelataan laitapakeille, joista kumpikaan ei osaa keskittää. Keskityksien aikaan rangaistusalueella on kaksi Swansean pelaajaa. Keskikentästä kaksikko jatkaa rinnakkain, vaikka jokainen joukkue juoksee heidän välistään kohti puolustuslinjaa. Puolustuslinja on täydessä kaaoksessa. Erityistilannepelaaminen on sarjan surkeinta. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne olisi voinut olla 0-5. Kapteeni lähtee ottelun jälkeen stadionin ulkopuolelle haastaakseen Mahrezin jossain muussa kuin jalkapalloilullisissa taidoissa. Mitä vielä tarvitaan ennen kuin Monk erotetaan?

Tietysti valmentajaa vaihdettaessa täytyy miettiä, onko saatavilla sopivia korvaajia. Kaiken lisäksi päävalmentajan mukana pitäisi vaihtaa apuvalmentajat. Kaksi nimeä on ollut esille: Moyes ja Warburton. Vaikka Moyes ei välttämättä sovellu Swansean pelityyliin, hän pystyisi tuomaan otteisiin ryhtiä. Swansea pelaajisto on kyllin tasokas, jos sen vain saisi pelaamaan taitojensa mukaisesti. Moyesin hankinta saattaa kuitenkin osoittautua liian kalliiksi. Monkin sopimusta on jäljellä kaksi ja puoli vuotta, ja tuskinpa Moyes lähtee mukaan halvalla. Tosin Moyes voi ajatella, että kahden epäonnistuneen valmennuspestin jälkeen Swansean pelastaminen auttaisi omaa uraa eteenpäin. Warburtonista en tiedä muuta kuin että hän on valmentanut Brentfordia ja Glasgow Rangersia. Ainakin voisi olettaa, että pesti Valioliigaseurassa tuntuisi houkuttelevalta.

Mutta kuten Monk mainitsi ottelun jälkeen: jatko ei ole päätettävissäni.

 


Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 07.12.2015 klo 13:24:13

Vahvistamattomien tietojen mukaan Monk fudutettu. Katsotaanpa pitääkö paikkansa...
Nyhtöpossu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1937


Vastaus #29 : 09.12.2015 klo 18:10:03

Nyt se on virallista. Garry Monk on saanut potkut.

http://mobile.swanseacity.net//news/article/swansea-city-part-company-with-garry-monk-2843467.aspx
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 09.12.2015 klo 19:07:05

                                                        Kiitos ja näkemiin, Monk

Kun Monk valittiin Swansean valmentajaksi, nimitys oli jatkoa aiemmalle valmentajalinjalle. Swansea oli ollut sekä Martinezille että Rodgersille ensimmäinen merkittävä valmentajapesti, eivätkä myöskään Sousa ja Laudrup olleet kokeneita valmentajia. Swansea oli eräänlainen valmentaja-akatemia. Niinpä toivottiin, että myös Monk onnistuisi heti päävalmentajana.

Tietenkään Monkia ei valittu pelkästään kokemattomuuden vuoksi. Swansean valmentajan kuului jatkaa näyttävää pelitapaa. Koska Monk oli ollut vuosia joukkueen kapteeni, oletettiin, että luonnollisesti hän olisi omaksunut tuon pelitavan. Monk oli kuitenkin perinteinen toppari, joka peliuransa lopulla huomasi, että Valioliigan taito ja vauhti olivat hänelle liikaa. Toinen vuosi päävalmentaja osoitti, että sama ongelma tarttui myös valmentamiseen.

Kun Monk otti vajaat kaksi vuotta sitten joukkueen haltuunsa, hänen ainoa tehtävänsä oli pitää Swansea Valioliigassa. Häntä ennen Laudrup oli peluuttanut joukkuetta juuri sillä tavoin kuin kannattajat halusivat. Joukkue pelasi ajoittain loisteliasta jalkapalloa. Kuitenkin kapea pelaajarinki, Euro-ottelut ja niiden aiheuttamat loukkaantumiset veivät joukkuetta sarjataulukossa alaspäin. Viimeiset ottelut olivat olleet vaikeita, hengettömiä, ja edessä oli kotipeli Cardiffia vastaan. Monk sai vastuun nostattaa henkeä. Tässä hän myös onnistui. Swansea säilyi kevyesti sarjassa, ja Monk sai kolmen vuoden sopimuksen vastuuvalmentajana. 

Viime kausi oli tuloksellisesti loistava. Kuitenkaan peli-ilme ei ollut missään vaiheessa sellainen kuin Rodgersin tai Laudrupin aikoina. Pisteitä tuli sen vuoksi, että joukkue pelasi tasaisesti, puolustus ei antanut vastustajalle helppoja maalipaikkoja ja hyökkäys oli kyllin tehokasta. Mutta yhä enemmän alkoi vaikuttaa siltä, että maalipaikat syntyivät muutaman yksilön ansiosta. Bonyn lähdöstä selvittiin viime keväänä yllättävän hyvin, mutta tänä syksynä kaikki on ollut toisin. Pallollinen peli on ollut erittäin tukkoista, eikä maalipaikoille päästä millään.

Oli ainoa oikea johtopäätös, että ongelmat johtuivat ensisijaisesti valmentajasta. Kesällä oli valmistauduttu hyvin uuteen kauteen. Joukkuetta oli täydennetty Ayew'n kaltaisella pelaajalla. Loukkaantumisia ei ollut. Silti joukkue ei olisi ansainnut yhdessäkään yhdestätoista viimeisestä ottelusta voittoa. Yleensä Swansea oli vastustajaansa huonompi. Mitään merkkejä ei ollut, että peliesitys tästä kohentuisi.

Kiitos kuitenkin Monk. Kaikki kannattajat muistavat ikuisesti sen hetken Wembleyllä, kun Reading oli tullut jo maalin päähän ja heidän pelaajallaan oli lähes tyhjä maali edessään. Tällöin Monk lähti liukuun ja onnistui varpaallaan estämään varman maalin. Kapteeni oli pelastanut joukkueen. Eikä se mitään ettei Monkista ollut enää seuraavalla kaudella Valioliiga-pelaajaksi. Samalla tavoin hänet muistetaan valmentajana. Hän teki parhaansa. Hän on hieno mies. 

Benoit

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 10.12.2015 klo 00:02:40

Tavallaan Monkin valmennusajasta Swanseassa tulee mieleen Sami Hyypiän aika Leverkusenin luotsina. Ensimmäinen kausi meni molemmilta erinomaisesti, mutta toisella kokonaisella kaudella molemmilla ex-toppareilla tuli eteen sellaisia ongelmia, joita kumpikaan ei pystynyt johdon kärsivällisyydestä huolimatta ja kuukausien aikana korjaamaan. Molemmilla edessä oli pitkä heikko jakso, joka päättyi potkuihin.

Vedonlyöntiyhtiöiden top 5 Swansean uudeksi manageriksi ovat:
1. Moyes
2. Poyet
3. Rodgers
4. Warburton
5. Bielsa, Favre
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 13.12.2015 klo 11:53:19

                                                    12.12. Manchester City - Swansea 2-1
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Rangel; Ki, Britton, Cork,; Routledge, Sigurdsson, Ayew

Swansea luotsasi Toshackin kauden suurin hyökkäyspään tähti Alan Curtis. Käsittääkseni hän oli valinnut joukkueen kuunnellen eri tahoja. Lisäksi hän oli todennäköisesti ottanut huomioon sen, millaista jalkapalloa kannattajat haluavat nähdä. Yhdessä hujauksessa Swansea oli palannut vanhaan pelitapaansa.

Kokoonpanossa ei ollut suuria yllätyksiä. Bartley oli kokonaan joukkueen ulkopuolella, kun Amat oli viimein päässyt vaihtopenkille asti. Rangel korvasi Naughtonin. Shelveyn poissaolo kuitattiin pienellä venähdyksellä. Gomis oli penkillä, joten varsinaista hyökkääjää avauksessa ei ollut.

Muutos tapahtui peliryhmittymässä ja pelitaktiikassa. Avauksen paljastuttua olisi voinut luulla, että monien kannattajien toiveiden mukaan Ayew kokeilisi keskushyökkääjänä. Näin ei kuitenkaan ollut. Hyökkäyksessä oli kolmen pelaajan linja, jossa Sigurdsson pelasi keskellä. Välillä hän pelasi kaksikkoa ylempänä, välillä alempana. Kukaan heistä ei kuitenkaan seissyt laidalla odottelemassa mahdollisia pitkiä palloja vaan jokainen liikkui aktiivisesti ja osallistui koko ajan pelinrakenteluun. Hyökkäyslinja alapuolella oli kolmen keskikenttäpelaajan linja. Tosin tässä linjassa keskellä pelannut Britton oli yleensä kahta muuta hieman alempana suojaamassa puolustuslinjaa. Toisin sanoen kentän keskialueella pelasivat kaikki muut paitsi laitapakit.

Swansean pelitaktiikka aiheutti sen, ettei City päässyt pelaamaan keskustan kautta. Laidatkaan eivät jääneet pelkästään laitapakkien puolustettavaksi, sillä välit olivat kyllin kapeat, jotta pallollinen pelaaja saatiin usein tuplattua. Puolustuspelaaminen oli siis hallussa. Tämä ei kuitenkaan ollut pelitaktiikan suurin etu. Eniten muutosta oli tapahtunut pallollisessa pelissä. Koska pelaajat pelasivat lähellä toisiaan, nähtiin taas sitä tuttua lyhytsyöttöpeliä, josta joukkue on tullut vuosien saatossa tunnetuksi. Ehkä syöttöpeli olisi ajoittain voinut olla nopeampaa, mutta ainakin jokaisella pelaajalla oli pallon saatuaan usea syöttövaihtoehto. Ja vaikka avauskokoonpano oli periaatteessa puolustusvoittoinen, joukkue sai enemmän maalipakkoja kuin yhdessäkään kymmenestä edellisestä ottelusta.

Pelitaktiikka pitää aina valita siten, että se sopii kentällä oleville pelaajille. Ja Swansean pelaajat ovat ennen kaikkea hyviä syöttelijöitä. Miksi ihmeessä Monk unohti tämän? Eilen pelaajat näyttivät tosiaan nauttivan pelaamisesta. Parhaiten se näkyi Brittonista ja Sigurdssonista, jotka pelasivat kauden parhaan pelinsä. Nyt kun Brittonin ei tarvinnut haahuilla keskikentän epämääräisellä alueella, hän osoitti, että jalat ja pää ovat yhä kyllin nopeassa kunnossa. Oli hienoa katsoa, kuinka hän ehti puolustuspäässä jälleen irtopalloihin ja hyökkäykseen lähdettäessä jakeli varmoja syöttöjä lähemmille pelaajille. Ja Sigurdsson pääsi viimein osallistumaan peliin omilla vahvuuksillaan. Oli pienestä kiinni, etteikö hän olisi voinut ratkaista ottelua jopa Swansean voitoksi.

Oikeudenmukainen lopputulos olisi ollut tasapeli. Gomisin maali oli ansaittu. Jo sitä ennen Routledgelle (kaksin Hartia vastaan) ja Sigurdssonilla oli paikat maalitekoon. Eikä Cityn olisi pitänyt tehdä yhtä maalia enempää. Kulmapotkussa Williams hukkasi täysin Bonyn. Ja viime hetkien voittomaali kimposi epäonnisesti hyökkääjään selän kautta takakulmaan. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan pidä tuijottaa sitä, onko yhden ottelun tulos reilu vai ei. Pääasia on, että seuraavissa otteluissa jatketaan sillä pelityylillä mitä eilenkin. Kokoonpanoon voi tulla muutoksia, mutta sekä hyökkäyksen että puolustuksen pitää lähteä siitä ajatuksesta, että pelikaverit ovat kyllin lähellä toisiaan. Ja oma pallollinen peli pitää pohjautua liikkeeseen ja lyhytsyöttöpeliin. Olipa valmentaja kuka tahansa, hänelle pitää sopimusta laadittaessa tehdä selväksi, että mitään inhorealistista puolustustaistelua, pitkää palloa ja munaravia Swanseassa ei katsota hyvällä. Sen toki kyseinen valmentaja saa päättää aivan oman mielestä mukaan, miten harjoituttaa erikoistilannepelaamisen, sillä sitä ei ole osattu kymmeneen vuoteen. Tämän hän saisi siis opettaa jo seuraavaan peliin, koska silloin kohdataan taas mörkö-Carroll.

Ennen eilistä ottelua kerrottiin, että uusi valmentaja nimetään ennen seuraavaa kotipeliä. Kuitenkin tänään tuli tieto, että Curtis saattaa luotsata vielä tuon West Ham -ottelun. Oli miten oli, näkymät ovat taas suhteellisen positiiviset. Oli pitkästä aikaa nautinnollista katsella Swansean peliä. Jos sama vire jatkuu, onnikin kääntyy vääjäämättä puolellemme.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 21.12.2015 klo 16:51:47

                                                        20.12 Swansea West Ham 0-0
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Rangel; Ki, Britton, Cork; Ayew, Sigurdsson, Gomis

Tästä ottelusta olisi pitänyt tulla voitto. Pelillisesti se olisi viimein ollut ansaittu. Ja henkisesti se olisi ollut elintärkeä, jotta usko omaan tekemiseen säilyisi.

Swansea palasi samalla tavalla kuin ensimmäisessä Curtisin ottelussa. Loukkaantuneen Routledgen tilalle tuli Gomis. Koska oli kyseessä kotipeli, oli täysi ymmärrettävää, että kärjessä oli hyökkääjä. Valitettavasti taisi kuitenkin käydä niin, että juuri Gomisilta katkesi selkäranka ja sitä kautta loppukiri jäi tekemättä. Sinällään Gomis aloitti ottelun aktiivisesti, mutta on täysin käsittämätöntä, kuinka moni toisen puoliajan hyökkäys kariutui siihen, että Gomis seisoo paitsiossa. Ei siis juokse vaan tosiaan seisoo, ikään kuin olisi omissa ajatuksissaan. Varmasti sellainen syö muidenkin yrityshaluja. En panisi ollenkaan pahaksi, jos Williams ottaisi kapteenina Gomisin kovasanaiseen puhutteluun. Toki se olisi valmentajan tehtävä, mutta sellaista ei tämän vuoden puolella kaiketi tule.

Kokonaisuutena Swansea peli oli hyvää tasoa. Näin ei ehkä voisi ajatella, jos katsoo pelkistä tilastoista, kuinka monta laukausta suuntautui maalia kohti. Kuitenkin maali oli useasti lähellä. Se että puolustajat blokkasivat maalia päin menevän laukauksen 5-7 kertaa, osoittaa, että maalipaikkoja oli. Ehkä tarve voittaa aiheutti pienen empimisen, jolloin puolustaja ehti viime tipassa hätiin. Ehkä ei vain ollut onnea. Tai onko kyse edes onnesta, jos Liverpool sai Swansea vastaan rankkasin, kun Taylor käänsi keskitykselle selkänsä ja pallo osui käteen, eikä eilen vihelletty Swansealle rankkaria, vaikka Collins heittäytyi laukauksen eteen ja esti kädellään varman maalin? Jotenkin vain huonoina aikoina nämä tuomiotkin tuntuvat menevän vastaan (ehkä niitä on helpompi muistella, koska ne ovat niin merkityksellisiä). Joka tapauksessa Swansea oli selvästi West Hamia parempi. Puolustus oli pitävä, peli oli hallussa ja joukkue sai tarpeeksi maalipaikkoja.

Jos Swansea olisi tehnyt maalin, peli olisi ratkennut siihen. Samalla joukkue olisi saanut itseluottamusta, että oma peli on tarpeeksi hyvällä tasolla, jotta voittoja tulee lisää ilman sen kummempia muutoksia. Entä nyt kun voittoa ei edelleenkään tullut? Takana ei ole valmentajan tukea. Curtis saa kiitosta siitä, että hän palautti nopeasti Swansean pelityylin. Mutta ei hänellä oli valmentajan kokemusta siitä, miten joukkueen itseluottamus pidetään yllä, vaikka tuloksia ei tule hyvästä yrityksestä huolimatta. Jos seuraavassa ottelussa Pulisin joukkue puskee kulmurista avausmaalin, henkinen kantti voi olla pahasti koetuksella. Jopa siinäkin tapauksessa, että Swansea saisi avausmaalin, mikä on tapahtunut viimeksi kymmenen ottelua sitten Tottenhamia vastaan, voitottomuus saattaa vaikuttaa jo siihen, että joukkue lähtisi pelaamaan liian varmistelevasti. Jos Curtis onnistuu saamaan joukkueen kanssa tämän vuoden puolella kolme (tai neljä!) pistettä, hän on tehnyt loistavaa työtä.

Valmentajan hankkiminen tuntuu olevan vaikeaa. Miten vaikeaa tulee olemaan sitten hyökkääjän hankkiminen? Se nimittäin on varmaa, että tammikuussa Swansean on yritettävä hankkia hyökkääjä, joka alkaa saman tien tehdä maaleja. Eli kyseessä pitäisi olla pelaaja, joka ei saa omassa joukkueessaan tarpeeksi peliaikaa mutta joka on silti on potentiaalinen maalintekijä. Tehtävän vaikeutta osoittaa se, että esimerkiksi Jelavicin kaltainen pelaaja ei olisi kyllin hyvä. Ja miten häntä paremman pelaajan saisimme edes lainalle? Toki keskinkertainenkin hyökkääjä saattaa saada kevään mittaisen maalipiikin, mutta se on lähes arvausta, kuka sellaiseen pystyy.

Tässä alkaa olla aika monta ongelmaa, jotka kaipaavat ratkaisuja. Siitä olen silti onnellinen, että pelillinen ongelma on ainakin tällä hetkellä ratkaistu: pelataan kuten osataan, pelataan kuten ennen. Muiden ongelmien ratkaisun taidan jättää joulupukille. Lunta en enää saa, joten toivon hyvää valmentajaa, hyökkääjää ja pisteitä.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 28.12.2015 klo 10:41:39

                                                         26.12. Swansea-West Bromwich 1-0
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Rangel; Ki, Britton,; Montero, Sigurdsson, Routledge; Ayew

Koska en nähnyt peliä, voin turvautua ainoastaan otteluraportteihin. Niiden mukaan Swansea aloitti hyvin ja teki hienon hyökkäyksen päätteeksi nopean avausmaalin. Siinä Rangel pelattiin rangaistualueelle laukauspaikkaan. Laukaus osui tolppaan, minkä jälkeen maalivahti rähmi sen verran, että Ki pääsi tuikkaamaan voittomaalin. Ottelussa vierailija olisi ansainnut tasoituksen, mutta tällä kertaa Swansealla oli onnea mukana. Tarkempia tietoja ottelusta voi lukea esimerkiksi tuolta:
http://www.scfc2.co.uk/

Äskeisen yleislinkin lisäksi kannattaa lukea artikkeli http://www.swansea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=427668, jossa analysoidaan sitä, miten Curtisin pelimuodostelmat, jotka ovat muuten vaihtuneet jokaisessa ottelussa, poikkeavat Monkin kolmesta viimeisestä tappiopelistä. Selvin muutos on keskikentän keskustassa. Monkin aikana keskustassa oli kaksi pelaajaa, jotka lähinnä söivät toistensa pelitilan. Curtisin aikana on palattu aiempaan pelitapaan, jossa puolustuslinjan edessä on yksi pelaaja (Britton). Tällä on ollut merkittävä vaikutus joukkueen yhteispeliin. Tapaninpäivän ottelussa 3/4 kannattajista piti Brittonia joukkueen parhaansa pelaajana. Jää nähtävästi ikuiseksi arvoitukseksi, miksi Monk päätti muuttaa keskikentän roolituksen sellaiseksi, ettei edes Britton tiennyt, mihin pitäisi sijoittua.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 29.12.2015 klo 12:27:19

                                                     28.12. Crystal Palace-Swansea 0-0

Fabianski; Taylor, Williams, Amat, Naughton; Grimes, Cork, Shelvey; Barrow, Gomis, Emnes

Curtis oli vaihtanut edellisestä avauksesta peräti kahdeksan pelaajaa, kun taas Crystal Palace pelasi lähes samalla kokoonpanolla kuin edellisessä ottelussa. Lisäksi Swansean avauksesta Amat, Grimes ja Emnes eivät olleet pelanneet tällä kaudella vielä minuuttiakaan.

Näistä lähtökohdista ei ollut yllätys, että kotijoukkue otti alussa pelin haltuunsa. Swansea kykeni kuitenkin pitämään Williamsin johdolla maalipaikat vähissä. Ottelun loppua kohti Swansea sai yhä enemmän pelistä kiinni, mikä saattoi osittain johtua kotijoukkueen väsymisestä. Suurin syy kohentuneeseen hyökkäyspeliin oli kuitenkin parin pelaajan vaihdoissa. Ehkäpä ottelu olisi ollut voitettavissa, jos aloituksen muutokset olisivat olleet maltillisimpia. Toki jos lepuutus auttoi siihen, ettei jatkossa tule revähdyksistä johtuvia loukkaantumisia, peluutus voi osoittautua järkeväksi ratkaisuksi. Ja saatiinhan ottelusta tälläkin tavalla yksi vieraspiste.

Kauden avausminuutit pelanneista Amat oli selvästi paras. Oikeastaan hänen otteissaan ei näkynyt lainkaan pelituntuman puute. Se on selvä osoitus siitä, että hänet kannattaa pitää jatkossakin joukkueessa. Myös Grimesille kannattaa antaa vähitellen peliaikaa. Kehitystä tuli nuorelle miehelle jo yhden ottelun aikana. Ensimmäisellä puoliajalla hän ei uskaltanut tehdä pallollisena juuri mitään, mutta pelin edetessä (ja Kin sekä Sigurdssonin tultua mukaan) syötöt alkoivat vähitellen suuntautua myös eteenpäin. Hankalin tilanne on Emnesillä. Ikää alkaa olla, joten tuskin esitykset tuosta enää kohentuvat. Jos satunnaiset jämäminuutit kiinnostavat, niin sitten häntäkin voi retuuttaa mukana.

Sitten otetaan käsittelyyn kaksi pelaajaa, jotka monen mielestä saisivat lähteä jo tammikuussa. Tosin heistä pitää saada rahaa. Gomisista on taas huhuiltu, että Lähi-idässä voisi olla kiinnostusta. Sellaiset 5-6 miljoonaa pöytään, niin lähtö on lähellä. Vielä enemmän siirtoa toivotaan Shelveyn kohdalla. Tämä kortti on nähty. Kesällä kantautui lupaavia uutisia siitä, että hän olisi hoitanut fysiikkansa viimeinkin kuntoon. Alkupelit olivatkin lupaavia. Mutta mitä huonompaan suuntaan joukkueen peli meni, sitä turhauttavammaksi pelaajaksi Shelvey osoittautui. Tietyllä tapaa Shelvey oli peilikuva joukkueesta. Monk oli nähtävästi päättänyt rakentaa joukkueen Shelveyn vahvuusien mukaan. Tällöin olisi kannattanut muistaa, ette henkinen puoli ole koskaan ollut hänen vahvuuksiaan. Viimeistään eilinen osoitti, ettei Shelveystä ole ottamaan vastuuta. Koska Britton, Ki ja Sigurdsson olivat penkillä, pallollinen vastuu olisi ollut hänellä. Ja miten Shelvey tähän haasteeseen vastasi? Lönkyttelemällä haluttomasti. Niinpä jotkut kannattajat ihmettelivät, että oliko hänet jo myyty Crystal Palaceen. Täysin oikein Curtis otti hänet pois 55 minuutin kohdalla. Voi hyvin olla, että ne olivat viimeiset minuutit Swanseassa. Kunpa vain joku epätoivoisista joukkueista katsoisi pelkästään tilastoja ja huomaisi niistä, että Shelvey on pelannut syksyn aikana Englannin maajoukkueessa. Kai hänestäkin voisi samaa 5-6 miljoonaa toivoa.

Jos kaikki käy hyvin, Swansealla voisi saada näistä herroista sellaiset kymmenen miljoonaa (niin järjettömäksi siirtomarkkinat ovat muodostuneet). Tällä summalla pitäisi ostaa se pitkään kaivattu liikkuva ja maaleja tekevä hyökkääjä. Voisiko esimerkiksi Chelsea ostaa pari hyökkääjää ja antaa Remyn meille (jos siis hän olisi halukas tulemaan)? Todennäköisintä kuitenkin on, että mahdollinen hyökkääjä tulee lainasopimuksella. Ehdotuksia turhautuneista mutta pelihaluisista hyökkääjistä otetaan vastaan. Eduksi katsotaan aiempi kokemus Valioliigassa.

Ai niin, pitäisi hankkia myös valmentaja. Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä, ettei suurta kiinnostusta ole. Kuten hyökkääjienkin kohdalla, myös nimeä saaneille valmentajille Swansea tuntuu olevan liian pieni(palkkainen) paikka. Mutta mitäpä me muista. Perkele, mennään sitten omin voimin koko loppukausi, Swansea Wayllä.
 
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 03.01.2016 klo 11:57:53

                                                         2.1.2016 Manchester United - Swansea 2-1
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Rangel; Ki, Britton, Cork; Sigurdsson, Routledge; Ayew

Takana oli kolme voittoa ManU:a vastaan, joten sikäli saattoi elätellä toiveita pisteestä. Valitettavasti kotijoukkue oli ottanut saman asian haasteena. Kotijoukkue lähti alusta asti sillä asenteella, ettei Swansealla tule olemaan helppoa.

Ensimmäisestä minuutista lähtien oli selvää, että Swansean syöttöpelin ja liikkumisen pitää olla kunnossa, jos aiotaan saada minkäänlaisia maalitilanteita. Vaikka kotijoukkueen kannattajat tuntuvat vähättelevän omiensa esitystä, väitän, että ManU pelasi hyvin. Tietenkään se ei esittänyt loistokasta hyökkäyspeliä, mutta sen sijaan kokonaisvaltainen liikkuminen varmasti tyydytti valmentajaa. Jos Swansea ei olisi onnistunut hyvin, peliä olisi käyty pelkästään Swansean puolustusalueella.

Myös maalitilanteissa kotijoukkue oli parempi. Voisi laskea, että 2/3 maalipaikoista oli heidän. Toki oli Swansean kannalta valitettavaa, että Rooney, joka on tuskaillut maalinteossa, onnistui nyt ohjaamaan takajalalla pallon yläkulmaan. Mutta joka tapauksessa vastustajalla oli juuri sen verran hyvin pelattuja paikkoja, että lopputulos oli ansaittu. Samalla veikkaan, että seuraavissa otteluissa ManU tulee ottamaan voittoja ja kipuamaan sarjataulukossa neljän joukkoon.

Ymmärrettävästi kiinnitän yleensä huomion ensisijaisesti Swansean otteisiin. Nyt halusin lähteä liikkeelle kotijoukkueen otteista, koska se mielestäni osoittaa parhaiten, miten hyvin Swansea itse asiassa pelasi. Vieraspeli motivoitunutta, ja yhtä liigan parhaista, joukkuetta vastaan oli varmasti kevätkauden hankalimpia. Silti oli kohtuullisen lähellä, että olisimme saaneet nipistettyä pisteen. Itse asiassa siinä vaiheessa, kun Fabianski nousi lisäajan viimeisellä minuutilla puskuun, näytti siltä, että tasapeli tulee. Pusku suuntautui kuitenkin niukasti alakulman ohi. Ja jo ennen tätä oli pari paikkaa tasoitukseen ( ja joskus on rankkareitakin vihelletty, jos pompottaa pallon omaan käteensä). Nimen omaan se, miten Swansea vastasi kotijoukkueen maaleihin, on rohkaisevaa. Jos joukkue jatkaa kevään samalla tasolla, sarjapaikka tulee säilymään.

Nyt on tosiaan päädytty siihen tilanteeseen, että omien otteiden lisäksi on jatkuvasti tarkkailtava sitä, miten pahimmilla kilpailijoilla menee. Aston Villa on jo ulkona. Sunderlandilla on vaikeaa, mutta onnistuessaan se voi vielä säilyä. Southampton on sarjataulukossa lähellä, mutta sentasoisen joukkueen putoamiseen on vaikea uskoa. Vaikka WBA on Swansea huonompi joukkue, se säilynee, koska Pulisin joukkueet eivät ole koskaan tippuneet (eilinen räkämaali juuri ennen loppua osoittaa miksi). Jäljelle jää siis Newcastle, Bournemouth ja Norwich. Nämä ovat joukkueet, joille en toivo yhtään onnekasta pistettä. Jos ne ansaitsevat peliesityksillään säilymisen, se on sitten vain hyväksyttävä.

Vaikka ratkaisu säilymisestä jäänee loppukevääseen, tammikuu antaa jo selvän suunnan. Kun Monkin aikaan oli edessä ottelut Norwichia ja Bournemouthia vastaan, ajateltiin, että jos näistä otteluista otetaan kuusi pistettä, kaikki on vielä hyvin. Tuli yksi piste. Nyt on edessä vastaavanlainen tilanne: kotivoitot Sunderlandista ja Watfordista lisäisivät melkoisesti toiveikkuutta. Ja neljä pistettä on joka tapauksessa vaatimustaso. Ehkäpä kevääseen onkin suhtauduttava juuri näin, aina kaksi peliä eteenpäin. Yksittäinen ottelu voi kääntyä onnen tai epäonnen mukaan, joten vasta kahdesta ottelusta voi päätellä jotain, minne ollaan matkalla.

Uudesta valmentajasta, sen enempää kuin hyökkääjästäkään, ei ole kuulunut mitään uutta. Nämäkin asiat ratkeavat tammikuussa. Nyt tuli jo hieman lunta ja pakkasta, ehkä se on hyvä merkki. Seuraavaksi toivon näkeväni kolmen joutsenen lentävän pääni yli.
Knappe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki hyvät


Vastaus #37 : 07.01.2016 klo 20:31:16

Lainaus
BREAKING: We are pleased to confirm caretaker-manager Alan Curtis will remain in charge for the rest of the season. pic.twitter.com/X8MCrCkaUJ
    — Swansea City AFC (@SwansOfficial) January 7, 2016

Caretaker jatkaa sitten Swanseassa kauden loppuun saakka.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 10.01.2016 klo 16:34:00

Ansaittu tippuminen cupista Oxfordin vieraana (3-2). Toivottavasti yksikään heistä ei ole Sunderlandia vastaan avauksessa, kuten varmaan käykin:

Nortfeldt - ihan ok kakkosmaalivahti
Tabanou - Monk oli oikeassa, ei osaa puolustaa ollenkaan
Bartley - aiheutti vaihteeksi rankkarin, ei asiaa Valioliigaan
Amat - pelaaminen tuntui lähinnä vituttavan; en ihmettele, koska eihän tuollaisessa puolustuslinjassa voi pelata
Shephard - oma junnu näyttäytyi ensimmäisen ja viimeisen kerran
Cork - ainoana esitys puolustussuuntaan välttävää tasoa
Grimes - auttaisiko lainasopimus jonnekin?
Shelvey - haluaisin nähdä syöttöprosentin; enemmän haittaa kuin hyötyä; Newcastle, ottakaa hänet, please
Montero - hieno maali; pelkääkö eksyvänsä, jos poistuu parin metrin päähän sivurajasta?
Emnes - no joo, pitäähän olla pelaajia pahan loukkaantumisvaaran varalta
Gomis - maali, jee!

Curtis -olipa kentällä ketä tahansa, heidät pitää käskeä pelaamaan

Nyt muut pelaajat voivat keskittyä sarjassa pysymiseen.
Tino Asprilla

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 10.01.2016 klo 16:37:23

Ollaanko swansean suunnalla kuinka varmoja Shelveyn lähdöstä? Newcastlen huhuillaan laittavan 10m tarjousta tiskiin.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 10.01.2016 klo 17:56:21

Curtisin mukaan Shelveyllä on yhä merkittävä rooli joukkueessa. Suomennettuna tuo siis tarkoittaa, että varmasti lähtee sopivasta summasta. Ja 10 miljoonaa on mitä sopivin summa. Itse päästäisin samalla hinnalla millä tuli eli n. 5 miljoonalla.

Voihan Shelveystä edelleen tulla pelaaja, joka pelaa puolet kaudesta hyvin. Onnistuakseen hän tarvitsee vierelleen kaksi pelaajaa, jotka tekevät työt hänen puolestaan (Colback, Anita) ja antavat hänelle pallon jalkaan. Tämän jälkeen tarvitaan hyökkääjä, joka juoksee hanakasti puolustuslinjan taakse (ei paitsioon niin kuin Gomis), jotta Shelvey saa viljellä 50 metrin pystypalloja. Joukkuepelaajaa hänestä ei koskaan tule, päinvastoin joukkue pitää muodostaa hänen vahvuuksiensa mukaan. Tähän Monk pyrki, minkä takia koko Swansean peli meni sekaisin. Swansean eikä Liverpooliin pelisysteemiin Shelvey ei soveltunut, mutta mistä sitä tietää, löytyykö jostain sopiva joukkue. Ehkäpä Shelvey pelastaa Newcastlen kevätkauden.
Oscar Blaketon

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 11.01.2016 klo 00:04:12

Miksi Swansea ei käytä kunnolla rahaa pelaajahankintoihin? Nyt taitaa olla viides kausi putkeen valioliigassa, ja kallein hankinta on Wilfried Bony 12 miljoonalla punnalla. Eikö pelkästään tv-rahoista ole kertynyt jo satoja miljoonia tässä valioliiga-vuosien aikana. Kyllähän joukkue varmaan tuollakin materiaalilla säilyy liigassa, mutta kalliimmaksi se tippuminen tulisi kuin parempiin pelaajiin panostaminen.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 11.01.2016 klo 11:24:56

Tuossa on linkki sivustolle, josta ilmenee, miksi fanit puoltavat Shelveyn myymistä: http://www.walesonline.co.uk/sport/football/football-news/jonjo-shelvey-reason-swansea-city-10713509

Ja miksi Swansea ei ole ostanut kalliita pelaajia? Parina viime vuonna Swansea on panostanut tulevaisuuteen. On rakennettu uusi harjoittelukeskus. Akatemiatoimintaa on kehitetty. Myös stadionin laajennus on ollut suunnitteilla. Swansean takana ei ole miljonääriä, jonka lompakko aukeaa tarvittaessa. Jos eletään yli varojen, se on samalla seuran tuho.

Toki Swansea on hakenut vuoden ajan Bonyn tapaista ykköshyökkääjää. Kesällä havitellut hyökkääjät menivät suurempiin seuroihin. Palkkakilpailussa Swansea ei pärjää. Seuran historiassa Ayew'n hankinta oli suurtapaus. Lisäksi Swansean resursseilla ei pystytä laadukkaaseen scouttaukseen. Michu ja Bony ovat olleet nappihankintoja, samanlaisia kuin Leicesterin tämän kauden huippukaksikko. On kuitenkin epätodennäköistä, että ostot onnistuisivat aina yhtä hyvin. Ei Swansea voi pistää 10 miljoonaa Championship-hyökkääjään kuten Bournemouth.

Mielestäni Swansean linja on ollut aivan oikea. Joukkuetta on lähdetty rakentamaan kokonaisuuden, ei tähtien kannalta. Oma pelityyli on tuottanut tähän asti tulosta, joten siihen pitää edelleen uskoa. Monk alkoi musertaa tätä uskoa, minkä takia hän sai lähteä. Toki joukkue kaipaa kevätkaudeksi hyökkääjän, mutta paniikkiostoksiin ei ole varaa. Tämän vuoksi todennäköisintä on, että Swansea yrittää hankkia lainahyökkääjän, jolla on motivaatiota onnistua.
Lilywhite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin.


Vastaus #43 : 11.01.2016 klo 11:44:33

Miksi Swansea ei käytä kunnolla rahaa pelaajahankintoihin? Nyt taitaa olla viides kausi putkeen valioliigassa, ja kallein hankinta on Wilfried Bony 12 miljoonalla punnalla. Eikö pelkästään tv-rahoista ole kertynyt jo satoja miljoonia tässä valioliiga-vuosien aikana. Kyllähän joukkue varmaan tuollakin materiaalilla säilyy liigassa, mutta kalliimmaksi se tippuminen tulisi kuin parempiin pelaajiin panostaminen.
Ihan hyviä pointteja tuossa jo nimimerkiltä swansea, mutta tämänhän voi tiivistää niinkin yksinkertaiseen asiaan, ettei Swansean ole tarvinnut käyttää "kunnolla" rahaa hankintoihin. Seuraa johdetaan järkevästi ja taloudesta pidetään huolta. Rahan syytäminen siirtomarkkinoille ei todellakaan takaa yhtään parempaa tulosta, kuin harkittu ja hillitympi rahan käyttö, sekä joukkueen fiksu vahvistaminen, jonka mukaan ostetaan sopivia palasia tarpeeseen, eikä vain kalliita nimiä, jotka ovat jossain muualla pelanneet hyvin sekä näin ollen siirtosummansa aallonharjalla. Tästä toiminnasta hyvänä esimerkkinä esimerkiksi Liverpool ja toimintatapansa uusinut Tottenham.

Swansea on nyt vaikeassa tilanteessa, vaikka sen pelaajamateriaali on ihan hyvä. Sarjasijoitukset ovat kuitenkin tähän asti olleen 11-9-12-8, minkä lisäksi palkintokaappiin on päätynyt yksi League Cupin pokaali ja tätä myöden seura on päässyt myös Euro-peleihin. Toimintamalli sekä tulokset ovat varsin kunnioitettavia ja täytyykin toivoa, ettei joukkue nyt sitten putoa tällä kaudella divariin, mikä veisi paljon pohjaa hyvin tehdyltä työltä.
Tino Asprilla

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 11.01.2016 klo 13:30:02

Swansean keskikastisijoitukset tai jopa top10 sijoitukset ovat toisaalta olleet sellaisia sijoituksia joiden kohdalla olisi pitänyt painaa kaasua. Liika tulevaisuuteen satsaaminen ja omaan asemaan tyytyminen vie usein momentumin ohi ja palkintona saattaa olla saman tyylinen kohtalo kuin koilisen paremmmalla seuralla. Se viides sijoitus olisi pitänyt käyttää harakoissa hyödyksi, eikä alkaa peesailemaan liikaa. Valioliiga tuntuu olevan sellainen sarja, että takaa tullaan ohi ja helposti jos et ole jatkuvassa kehityksen pyörässä. Kärkipäästä voidaan ottaa esimerkiksi vaikkapa Manu. Fergusonin loppuun ajettu ja äärirajoilla pelannut ryhmä ei ole vieläkään oma itsensä, vaikka rahaa on syydetty yllin kyllin. Rakentamisen pitää olla järjestelmällistä ja niitä tähti hankintoja pitää tehdä silloin kun siihen on saumat.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 14.01.2016 klo 17:34:52

                                              13.1.2016 Swansea - Sunderland 2-4
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Naughton; Ki, Britton; Routledge, Sigurdsson, Barrow; Ayew

Olen monta vuotta ajatellut, että vanhat tuomarit pitäisi vaihtaa nykyaikaisempiin. Jos kuitenkin korvaajat olisivat sellaisia kuin Graham Scott linjatuomareineen, ei  vaihdoksia voi tehdä. Ei kentälle voi päästää tuomaria, joka näkee harhoja. Tai sokeita linjatuomareita. Ensimmäinen Sunderlandin maali selvä paitsio. Tämän jälkeen Swansea tasoitti rangaistuspotkusta, kun Ayew oli potkaissut maahan ja kaatunut siitä. Tämän jälkeen Naughton sai täysin naurettavan punaisen kortin. Toki jalka oli ilmassa ja hän pelasi palloa jalkapohjalla, mutta ei potku edes osunut vastustajaan eikä kyse ollut muutenkaan vaarallisesta pelistä. Sekä ulosajossa että rankkarissa Scottilla oli suora näkyvyys, joten ei noille tuomioille ole muuta selitystä kuin että miesparan pää on sekaisin. Toisella puoliajalla Defoe teki sitten toisen paitsiomaalinsa. Kolmaskin oli lähellä paitsiota, mutta se lienee ollut oikea maali. Olisihan se ollut komeaa, jos Defoe olisi tehnyt hattutempun olemalla jokaisessa maalissa paitsioasemassa.

Tällaisen tuomaroinnin jälkeen on aika turha analysoida itse peliä. Yhtä hyvin olisi voitu heittää lanttia. Tosin tässä lantinheitossa Swansea olisi voinut voittaa vain, jos kolikko olisi jäänyt kantilleen.

Swansean otteissa oli pelirohkeutta. Omassa päässä se oli välillä turhan rohkeaa. Etenkin Ki oli menettää monta kertaa pallon paikoissa, missä sitä ei missään nimessä saa menettää. Hyökkäyksessä oli useita hyökkäyksiä, jossa neljä tai viisi  Swansean pelaajaa oli haistelemassa maalipaikkaa rangaistusalueelta. Ja kun Swansea jäi vajaalukuiseksi, Swansea ei suinkaan vaihtanut pois hyökkäävää pelaajaa vaan alimman keskikenttäpelaajan. Tällä kertaa rohkeutta ei palkittu, mutta sekin päivä (ja kevät) varmasti vielä koittaa.

Pelaajista Barrow pelasi kauden parhaimman pelinsä. Myös Taylorin hanakkuus nousta hyökkäyksiin ilahdutti. Ayew osoitti pystyvänsä pelaamaan myös hyökkääjänä. Huolestuttavaa oli ainoastaan Fabianskin otteet. Ensimmäinen maali  sai alkunsa hänen kammottavasta avauksestaan. Voittomaalissa hän nosti kättään paitsion merkiksi, kun Defoe oli juoksemassa kohti. Epävarmaan maalivahtiin Swansealla ei ole kevätkaudella varaa.

Jostain syystä tällä hetkellä on rauhallinen olo, vaikka nukkumaan mennessä olin purra tyynyn palasiksi. Luotan siihen, että oikeusmurha kasvattaa luonnetta eivätkä päät painu murheesta. Samoin on pakko  luottaa siihen, että pelin ulkopuoliset tekijät tasoittuvat kevään myötä.


Reisi-Denis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suomalaisessa divarissa


Vastaus #46 : 19.01.2016 klo 11:36:53

En tiedä, kuinka paljon Francesco Guidolinin ilmestyminen vaikutti joukkueen esiintymiseen, mutta eilinen Swansea oli melko tiivis ehkä hivenen epävarmaa Tayloria lukuunottamatta. Pelissä nähtiin myös ilahduttavasti kapteeni Williamsin ensimmäinen valioliigamaali kotikentällä. :taivainen:
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 19.01.2016 klo 19:47:04

                                            18.1.2016 Swansea-Watford 1-0
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Naughton; Ki, Britton, Cork; Routledge, Sigurdsson, Ayew

Katsomossa istui uusi päävalmentaja Francesco Guidolin, joten katsotaanpa ottelua hänen silmin.

Fabianskilla ei joutunut juuri torjumaan. Jalalla pelaaminen oli ok. Guidolinille kerrotaan suoraan, ettei uutta maalivahtia tarvita, koska kakkonenkin on ok. Guidolin nyökkää tulkin käännöksen jälkeen.

Puolustus piti vastustajan fyysisesti vahvan kärkikaksikon kurissa. Pahimmat tilanteet tulivat huonoista puruista. Guidolin päättää kiinnittää näissä tilanteissa huomiota keskikenttäpelaajien sijoittumiseen. Italiassa Guidolin on peluuttanut joukkueita myös kolmella topparille. Hänelle kerrotaan, että Amat on kelpo toppari. Sen sijaan Bartleyn otteet ovat olleet epävarmoja, joten kolmen topparin taktiikka vaatisi yhden topparin ostoa. Hankinnat olisi kuitenkin tarpeen hyökkäysosastolle. Hän kysyy, millaisia laitapuolustajia on tarjolla. Hänelle kerrotaan, että Taylorin ja Naughtonin vahvuudet eivät ole hyökkäyspäässä, itse asiassa he ovat varsin surkeita hyökkäyskolmannekselle päästessään. Rangel voisi sopia tähän taktiikkaan, mutta hänestä ei kyllä ole laitaravaajaksi. Entä laitapelaajien kyky puolustaa? Ainoastaan Routledge kykenisi tähän. Siis se tämänpäiväinen hyökkääjä? Guidolin varmistaa havaintonsa. Hmm, hän toteaa, kun havainto myönnetään todeksi.

Entäpä sitten keskikenttä? Eilen joukkue palasi kolmella keskustan pelaajalla, joista Britton oli selvästi paras. Kieltämättä Brittonin asema on taas kerran mielenkiintoinen. Kuinkahan moni Swansean valmentaja on laskenut, ettei Britton kuulu suunnitelmiin. Monk antoi kesällä jopa ymmärtää, että Brittonin kannattaisi etsiä pelipaikkaa muualta. Vaan niin on taas Britton taistellut itsensä avaukseen. Ehkä myös Guidolin pistää hänet aluksi penkille, mutta odottakaapa vain, mitä tapahtuu kevään myötä. Killä on parhaat edellytykset hyökkäyspelin rytmittäjäksi, mutta Guidolinin pitää vielä ratkaista, miten se toteutetaan. Eilinen esitys ei ollut kehuttava. Etenkin toistuvat häviöt kaksoiskamppailussa pisivät uuden päävalmentajan silmään. Toisaalta ainoa maali tuli Kin keskityksestä. Kokonaisuudessaan Guidolin saattoi olla tyytyväinen keskikentän syöttöpeliin, mutta siirtymistä hyökkäystilanteeseen täytyy nopeuttaa.

Hyökkäyksen ongelman olisi saattanut nähdä Italiastakin käsin. Avauksessa ei ollut yhtään todellista hyökkääjää. Ja kun Gomis lopulta tuli kentälle, hän ehti olla kaksi kertaa paitsiossa ennen kuin koski palloon. Toki hän laukoi lopussa tolppaan, mutta on selvää, että joukkueeseen tarvitaan ykköshyökkääjä. Todellisia maalipaikkoja ottelussa oli varsin vähän. Guidolin tarkastelee muistiinpanoistaan, ketä siellä Italiassa olisikaan tarjolla. Hänelle mainitaan Doumbian nimi, mutta samalla myönnetään kohteliaasti, että päävalmentaja toki tekee lopullisen valinnan. Kovin huolissaan Guidolin ei kuitenkaan ole, sillä hän näkee kyllä Sigurdssonin ja Ayew'n potentiaalin. Siihen tarvitaan vain sopiva pelaaja heidän väliinsä.

Taktiikan lisäksi Guidolin muistuttaa henkisen valmentautumisen merkityksestä. Siihen hän oli tyytyväinen, miten kapteeni Williams otti tärkeällä hetkellä joukkueen hartioilleen. Muut pelaajat saavat ottaa hänestä mallia, miten puolustetaan aktiivisesti. Guidolin on tottunut Italiassa siihen, että vaikka pelaajat eivät olisi atleettisia, kaksinkamppailuissa ei anneta yhtään periksi. Tähän hän aikoo kiinnittää huomiota heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

Taktiikkapalaverin jälkeen Curtis - tuo onnellinen mies, joka pääsi päävalmentajan paikalta voittajana - pyytää Guidolin syrjemmälle. Meillä on yksi iso ongelma, erikoistilanteet. No problem, Guidolin vastaa, kerron kyllä, miten meillä Italiassa ollaan maalinedustalla ilkeitä ja röyhkeitä. Sen jälkeen hän antaa faneja tyydyttävän tiedon: Kun Swansea pelasi Rodgersin aikakaudella, näytin omalle joukkueelleni videon heidän pelistään. Näin kuuluu jalkapalloa pelata. 
 
Lilywhite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin.


Vastaus #48 : 22.01.2016 klo 09:22:11

Hyvää pohdintaa tuossa yllä. Ylos

Franck Tabanou on katsonut asiakseen avautua seuran tilanteesta. Peliminuutteja ei ole Valioliigassa tullut ja paikkallisten cup-kilpailujenkin puolella niitä on yhteensä vain 221 minuuttia. Avautumisen ajankohta on silti vähän outo, sillä jos eivät Monk ja Curtis ole luottaneet, niin uuden päävalmentajan astuessa remmiin sitä olisi voinut kuvitella tuonkin pääsevän aloittamaan puhtaalta pöydältä, vaikka siten vasta tämän tuoreen, Saint-Étiennessä kauden loppuun asti kestävän lainadiilin jälkeen.

“I had gone to Swansea to get to the next level, to get my foot in the Premier League and to then go higher.” “Unfortunately it didn’t happen the way I wanted. They did not give me my chance. I do not understand.”

“And I think, if I had stayed, my situation wouldn’t have changed. The club is in a terrible situation and, despite that, they never let me play.”

“Tactically they are not at the top. They have their players, they will fight until the last minute. This is not the way I play. I might have been able to make more effort but I also expect an effort from them.”


Oleellinen lihavoitu, eli taitaapa Valioliiga olla kaverille vähän väärä sarja, kun pelaajat ihan tastelevat viimeisille minuuteille asti.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 25.01.2016 klo 16:09:57

                                                              24.1.2016 Everton-Swansea 1-2
Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Rangel; Ki, Britton, Cork; Routledge, Sigurdsson, Ayew

Ennen ottelua yleisin kysymys oli, millaisella peliryhmittymällä Swansea lähtee vieraspeliin. Eri artikkeleissa esiteltiin laajasti, millaisia variaatioita Guidolin oli aiemmissa seuroissaan käyttänyt. Pohdittiin, ketkä olisivat ne kolme puolustajaa, jotka hän valitsisi. Loppujen lopuksi Guidolin teki edelliseen otteluun yhden ainoan muutokset: Rangel tuli Naughtonin tilalle.

Uusi valmentaja tuo kuitenkin aina muutoksen joukkueeseen. Nyt tuo muutos oli paluu Monkia edeltävään aikaan. Lyhytsyöttöpeliä oli toki käytetty tässä välilläkin (etenkin Curtisin aikana), mutta nyt pelaajat hakeutuivat paremmin pelattavaksi. Pallonliikuttelu oli sähäkämpää. Toki alussa pallonhallintaa auttoi se, että Everton jäi selvästi odottelemaan, millainen Swansea tulisi vastaan. Samalla kotijoukkue unohti oman pelinsä.

Hyvästä liikkeestä ja syöttötyöskentelystä huolimatta Swansea ei edelleenkään päässyt maalipaikoille. Ymmärrettävä syy oli siinä, ettei avauksessa ollut yhtään hyökkääjän tavoin ajattelevaa pelaajaa. Sekä Ayew että Routledge hakivat toki aktiivisesti palloja, mutta jos heidän kokoiselleen pelaajalle pelataan pallo jalkaan ja takana on päätä pidempi toppari, ei Valioliiga-tuomareiden säännöillä ole mahdollisuuksia pitää palloa. Heidät yksinkertaisesti jyrätään tieltä. Siksi Swansean pitäisi hankkia hyökkääjä ennen siirtoikkunaa, ei tosin mihin hintaan tahansa (Tästä oli mielenkiintoinen artikkeli: Supporters Trust, joka omistaa yli viidenneksen seurasta, muistutti siitä, että tämänkin kauden jälkeen on elämää. Vaikka sarjatilanne olisi mikä tahansa, Swansea ei voi hankkia sellaisia pelaajia, joihin oikeastaan ei ole varaa. Niinpä Swansea oli luopunut jostain hankinnasta, koska pelaaja oli vaatinut sopimukseen pykälää, jonka mukaan hän saisi vapaan siirron, jos Swansea putoaisi.) Ja jos sopivaa ykköshyökkääjää ei löydy, sen on sitten oltava Gomis, jota Guidolin valmentaa niin että hänestä on joukkueelle hyötyä. Eilisessä ottelussa Gomis ei ollut, koska hänelle oli syntynyt edellisellä viikolla lapsi.

Viimeisen puolituntisen Swansea pelkästään puolusti. Tuli mieleen, että tätä italialaisvalmentaja siis tarkoittaa. Kuitenkin Guidolin sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että hän oli tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi ensimmäisen tunnin. Sen perusteella puolustusvoittoinen pelitapa ei ollut hänen ajatuksensa. Ja sellaisen käsityksen hänen urastaan onkin saatu, ettei Guidolin ole sellainen valmentaja, millaisia italialaiset pahimmillaan voivat olla.

Lopputulos ratkesi onnekkaasti Swansean eduksi, viimeinkin. Ensimmäisen maalin Swansea sai puolustuksen töppäyksestä ja toisen kimmokkeella. Viimeisellä sekunnilla Everton sitten vielä sössi avopaikan. Jopa tuomari oli Swansealle suosiollinen.

Vieläkö Swansea jatkaa samalla pelitavalla? Ja jos jatketaan näin, mitä tehdään laitureille (Montero, Barrow)? Eilen kumpikaan ei päässyt edes vaihdosta kentälle. Nyt Guidolinilla on viikko aikaa iskostaa peliajatuksensa joukkueelle. Ainakin toivoisin yhä, että niille erikoistilanteille tehtäisiin jotain. Voisiko pikkumiehet pistää tolpille?

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa