FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.03.2023 klo 06:05:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 38
 
Kirjoittaja Aihe: Hollannin sarjat 2015 ->  (Luettu 127343 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 11.08.2015 klo 22:54:51

Schakenilla vissiin ollut erinomainen peli, ainakin ADOn fanisivuston otteluarvosanoissa 8,6 (sama kuin sankari Hansenilla). Otteluahan en luonnollisestikaan ehtinyt todistamaan.

Ja olin juuri tulossa kuittailemaan myös te Vreden maalista :D
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, AC Milan


Vastaus #26 : 11.08.2015 klo 23:44:55

Joo viime kaudella pääsin jo hyvään vauhtiin näiden jinxailujen kanssa, joten miksikäs sitä hyvää putkea lopettaisin :D

Ja multakin jäi matsi väliin, kun nämä arkipelit vaan menevät muiden aktiviteettien kanssa päällekkäin. Schakenin ilmeisen vahvalle pelille kuitenkin Ylos  Tilastoista katselinkin, että Brenetiä on ilmeisesti viety kuin märkää lapasta. Rubenhan tapasi esiintyä PSV:tä vastaan melkoisen hyvin Feyenoordinkin paidassa, ja muistetaan paristakin eeppisestä maalista menneinä kausina.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stabil bleiben, Oppa! Mach's gut, Erich!


Vastaus #27 : 12.08.2015 klo 23:01:01

"Hollannin paras seura Hollannin kauneimmasta kaupungista Hollannin mukavimmilla ja sivistyneimmillä ihmisillä."
- koeraFC Twente Enschede

Kultaisten päivien, tai ehkä paremminkin pääasiassa Joop Munstermanin aikakauden, päättyminen. Se lienee olennaisin asia Twenten menneeltä kaudelta. Enschedeläisseuran taivalta vuodesta 2004 aina tähän kesään on vaikea kuvailla ilman kyseisen käkkäräpään nostamista keskiöön. Kannuksensa lehdistöalalla hankkinut kaupungin oma poika saapui aikanaan konkurssin partaalla toikkaroineen seuran ruoriin, käänsi kurssin ja teki tasaisin väliajoin Eredivisien subtopperina häärineestä seurasta lyhytaikaisesti valtakunnan kärkiseuran. Vuosikymmenen alun taistelu [seuran] elämästä vaihtui muutamassa vuodessa seurahistorian ensimmäiseen Alankomaiden mestaruuslautaseen, KNVB-bekerin voittoon, yhteen finaalipaikkaan sekä kahteen kakkostilaan vuoroin Louis van Gaalin Alkmaarin sekä äärimmäisen täpärästi tulokasluotsi Frank de Boerin Ajaxin takana. Tämän lisäksi seuran hieman ennen vuosituhannen vaihdetta rakennettua stadionia laajennettiin lähes 20 000 paikalla. Vaikka Munstermanin aikakausi päättyi käytännössä samaan paikkaan kuin mistä se oli aikanaan alkanutkin - talousvaikeuksien syövereihin -, on miehellä luonnollisesti oma erityinen paikkansa seurahistoriassa. Toukokuun alku 2010 ei unohdu.

... miksi ennennäkemättömän menestyksekäs aikakausi sitten vaihtui nykyiseen ahdinkoon? Pääasiassa, sen verran kuin vallitsevasta kaaoksesta on saanut selvää, samasta syystä kuin aikoinaan menestystäkin niitettiin. Munstermanin alaisuudessa FC Twenteä rakennettiin pienen markkina-alueen realiteetit huomioiden luovin keinoin ja muun muassa ulkoisen rahoituksen tai osaomistusten käyttöä ei kavahdettua miehistöä kasattaessa. Tämän lisäksi Munstermaniin läheisineen iski vauhtisokeus enschedeläisten noustua odotettua nopeammin valtakunnalliselle huipulle. Twente halusi haukata kerralla liian suuren palan kakkua. Pokaaleita haluttiin lisää, stadionin kapasiteetin lähes kolminkertaistaminen toteutettiin lyhyellä aikataululla ja katsomot haluttiin pullistelemaan. Samaan aikaan menestysmiehistön kulmakiviä kupattiin suurempien seurojen toimesta pääasiassa ulkomaiden suuntaan tai näillä alkoi tulla ikä vastaan. Bryan Ruizin, Douglasin, Theo Janssenin, Miroslav Stochin, Luuk de Jongin tai seuraikonien Peter Wisgerhofin, Blaise N'Kufon ja Sander Boschkerin kaltaisia miehiä ei Twenten kokoluokan seurassa ykskaks korvata. Yritystä silti löytyi. Enschedessä otettiin rahaa käteen ja seuraan tuotiin suurin korvauksin muun muassa Emir Bajramin, Marc Jankon, Leroy Ferin sekä Luc Castaignosin kaltaisia miehiä. Siirtokrvauksiin paloi rahaa, palkkakustannukset nousivat - suoritustaso ei. Sieniliigakarsinnoista jäi kahdesti luu käteen, torstailiigassa lohkovaiheeseenkin pääsy oli poikkeus ja Dusan Tadicin monsterikautta lukuun ottamatta Eredivisien kärkitaistelu vaihtui Alankomaiden itäosassa tasapaksuun taaperrukseen.

Tämän yhtälön seuraukset osannee laskea lyhyelläkin matematiikalla. Lyhyen aikaa hollantilaispalloilun malliseurasta käynyt FC Twente on kehkeytynyt sen suurimmaksi mustaksi lampaaksi. Asema categorie 3n taloudellisessa itsenäisyydessä on vaihtunut KNVBn valvovan silmän alle categorie 1n, vaikkakin Munsterman ei aina tälle malttanut antaa suurta arvoa ja kiersi säännöstöä sakkoja sekä palloiluväen paheksuntaa osakseen keräillen. Kehitys huipentui menneenä keväänä liiton vähentäessä Twenteltä kahdesti kolme pinnaa taloudellisten rikkomusten takia. Urheilullisesti suora vaikutus oli mitätön enschedeläisten vajottua talvimasennuksessaan kolmospaikalta harmaaseen keskikastiin, mutta seurassa tämä kaaos kulminoitui muun muassa Munstermanin lähtöilmoitukseen, pääsponsorin karkaamiseen ja pakkoon laittaa asiat vihdoin järjestykseen. Yksi tässä lomassa tehdyistä päätöksistä oli muun muassa luopua Fair Play-paikasta Europa Leaguessa, sillä ennen lohkovaiheeseen pääsyä tuosta saatavilla rahoilla ei kuluja paikata ja kesän pakollisten myyntien sekä hankalien hankintamahdollisuuksien takia takeita iskukykyisestä kaaderista ei ollut. Valitettavaa, mutta minkäs teet? Hollantilaisten tiukkojen säädösten takia seuran kerryttämän palttiarallaa €90Mn velan, tästä noin €35M stadionista, lyhentäminen on prioriteettilistan ykköspaikalla. Muussa tapauksessa se on lisenssi veks.Kausi 2014/15

Twenten menneestä kaudesta ei paljoa positiivista raportoitavaa löydy viheriönkään puolelta. Tahti oli loppusyksyn parikuukautista suonenvetoa lukuun ottamatta alusta asti tahmea. Tasurit kaikista kuudesta (!) ensimmäisestä taistoista tarkoittivat Eredivisiessä valumista taulukon häntäpäähän, Europa Leaguessa taas karsiutumista lohkovaiheesta Suomessakin tuttua Karabakhia - tai mikä lie - vastaan. Pääasiassa häntäpään hassutteluporukoiden ja nimimerkki ikharon sydäntä lähellä olevien orkesterien kustannuksella Tukkerien onnistui taistella itsensä marraskuun puolivälin tienoilla taulukkokolmoseksi, mutta tämä vauhti ei kauas kantanut ja tammikuun taittuessa helmikuuhun alkoi laskettelu taulukkoa kauas kolmospaikasta. Helmikuun alun ja huhtikuun lopun välisenä aikana enschedeläisten onnistui napata täysi pistesaalis vain taistoista Zwollea ja GAEta vastaan. Ajaxilta ja PSVltä otettiin odotusten mukaisesti tauluun, mutta tappiot ADOn tai Excelsiorin kaltaisia pilipaliporukoita vastaan satuttivat. Heikkenevien esitysten lomassa kasaantuneiden talouspuolen katastrofiuutisten myötä tunnelma hollantilaisittain valmiiksikin kriittisen yleisön keskuudessa kääntyi myrkylliseksi. Munstermankin sai osansa, mutta ennen kaikkea valkku Alfred Schreuder löysi tiensä myrskyn keskelle. Harva se matsi sujui ilman miehen päätä vaatineita huutokuoroja ja kauden päätösvaiheessa Vak-Pn ultrat muun aktiiviskenen kanssa vaativat uhkauksin Schreuderin välitöntä lähtöä avoimin kirjein. Aivan huhutunlaista protestia ei nähty, Alkmaaria vastaan huhuiltiin suunnitelmissa olevan matsin katkaisun pysyvästi katsomosta käsin, mutta tunnelma tuossa mainitussa taistossa oli yksi kummallisimmista allekirjoittaneen kokemista käytännössä ilman minkäänlaista kannatusta suuntaan tai toiseen. (Paikallisen lain sanelemien raamien takia vierailta ei valtaosissa tapauksia kannata paljoa odottaa.)

Kaiken tämän taaperruksen huipentuma oli kuitenkin KNVB-bekerin välierämatsi kotona Zwollea vastaan. Twente oli pari viikkoa tätä taistoa ennen lyönyt Overijsselin asukit Enschedessä suvereenisti 2:0, mutta myöhemässä taistossa tämä oli muisto vain. Schreuder lähti kauden tärkeimpään otteluun löysät punteissaan, lyöden miehistöltään liinat kiinni ja riistäen tältä sen myötä parhaat aseensa. Punaisten hidas läpsyttely oli kostautua jo ysikymppisen aikana, kun kautta edeltävänä kesänä Enschedestä lähtenyt ja aikansa sopimuksettomana miehenä työtä etsinyt Twente-ikoni Wout Brama pamautti pallon ohi avauspuolikkaalla Sonny Stevensin loukkaantumisen takia maaliin vaihdetun Nick Marsmanin. Tukkerit pelastautuivat lopulta kuitenkin jatkoajalle ja rankkareihin asti Youness Mokhtarin runnottua pallon maaliin muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Se ei silti riittänyt, sillä rankkareissa Marsman ei yltänyt Doetinchemissa sankariksi nousseen Stevensin tasolle ja niin Kyle Ebeciliolta kuin Robbert Schilderiltäkin pettivät hermot omissa yrityksissään. Hatutus oli tämän myötä ymmärrettävän suuri. Twente oli kuitenkin käytännössä hävinnyt taiston omaa hölmöyttään Schreuderin pelkuruuden takia ja kun vihatun Feyenoordin De Kuipilla oltaisiin päästy kokeilemaan pokaalin hakua Groeningenin kaltaista keskikastin seuraa vastaan, niin... Noh, tämä sopi täydellisesti kauden kuvaan.Kausi 2015/16

Alkaneen kauden osalta Twenteä tai Twenten näkymiä on tällä haavaa vaikea arvioida paketin avoimuuden takia. Kaaderista on kesän aikana kadonnut pakkomyyntien ja kululeikkausten myötä lukuisia suurissa rooleissa nähtyjä miehiä. Luc Castaignosissa lähti punaisten ykköskärkimies, mutta toisaalta en osaa nähdä tätä välttämättä kauhean kovana iskuna. Kankeahkolta, pallollisesti kömpelöltä vaikuttavasta miehestä ei ainakaan minun silmissäni ollut oikeastaan koskaan täydentämään Dusan Tadicin tai Hakim Ziyechin kaltaisten näppärien miesten tahdittamaa hyökkäystä. Tähän kun lisätään ex-feyenoordilaisen suuri palkka ja maalimääristä huolimatta ruudin märkyys hyvissäkin paikoissa, voisi markkinoilta tarttua taatusti parempaakin miestä tassuun. Harmillista on toki, ettei Castaignosista enää tänä kesänä saatu pähkinöitä suurempaa maksua ja tästäkin summasta puolet valuu ulkopuolisen investorin taskuun. Olympiakosista ja Manchester Citystä lainasopimuksilla hyökkäykseen hankituista Michael Olaitanista ja Thomas Agyepongista ei osaa sanoa mitään. Täysiä arvoituksia molemmat. Lainaltaan palannut takavuosien talentti Jerson Cabral taas ei vakuuta, vaikka menneen kauden molemmat maalinsa iskikin nimenomaan Twenteä vastaan. Kauas on tultu N'Kufon, Ruizin, Jankon ja de Jongin päivistä.

Samanlaisia kysymysmerkkejä on ilmassa puolustuksen suhteen. Tälläkin alueella Douglasin ja Wisgerhofin kaltainen duo on vain kaukainen muisto, eikä paraikaa ole takuita edes edeltävän kauden korkeintaankin välttävälle tasolle noususta. Kapteeninakin luutinut Rasmus Bengtsson vapautettiin jo menneen kauden aikana kalliista sopimuksestaan Malmön suuntaan, vakiokasvot Cuco Martina ja Andreas Bjelland häippäisivät Englantiin ja samaan suuntaan poistui useasti nähty Darryl Lachmankin. Vasen laitapakki ja cupvälierän rankkarikisan antisankari Robbert Schilder on ainoa punaisten alakerrassa säilynyt vakiomies. Henkilökohtaisesti en kauheammin ensi keväänä kolmekymppisestä Schilderistä perusta. Tanskalaisessa Joachmin Andersenissa ja erityisesti omassa kasvatissa Hidde Ter Avestissa Twenteltä taas löytyy kaksi hyvin lupaavaa puolustussuunnan nuorukaista, joille soisin edeltävänä kautena positiivisesti mieleen jääneiden esitysten myötä runsaasti vastuuta alkaneena kautena. Tämän kaksikon varaan pystynee lähivuosina rakentamaan hyvän puolustuskalusto, vaikka toisaalta ulkomailta kuultaneenkin nopeasti seireenilauluja. Lähtökohtaisesti aloitusmiehistöön lainapapereilla hankittujen, kokeneempien Bruno Uvinin ja Georgios Katsikasin tasosta en osaa taas sanoa sanaakaan suuntaan tahi toiseen.

Kaikista olennaisinta alkaneen kauden menestyksen osalta on Twenten näkökulmasta kuitenkin keskikentän toiminta. Tällä alueella kasassa on yhä yksi Eredivisien eliittimiehityksistä, vaikka Theo Janssenin kaltainen liideri tuolta puuttuukin ja Wout Bramallekin keksisin yhä käyttöä. Valtaosan menneestä kaudesta loukkaantuneena huilanneen chileläistähti Felipe Gutiérrezin, perulaislupaus Renato Tapian ja hyökkäyspään ykkösmiehen Hakim Ziyechin kautta keskialueen akseli on paperille suorastaan fantastinen. Copa American voittamassa käyneestä Gutiérrezista ei tarvinna sanoa paljoa, Ziyech taas osoittautui helposti häneen investoidun rahan arvoiseksi 13+15-kiekkotehoillaan menneellä kaudelta. Tästä syystä luonnollisesti kilpakosintaa riitti kesän aikana, mutta kapteeninnauhan saanut nuorukainen näyttäisi skulaavan ainakin vielä yhden kauden Hollannissa ennen edeltäjänsä Dusan Tadicin polulle astelemista. Parikymppinen Tapia taas on yksi allekirjoittaneen nykykaaderin suosikeista. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan kovaa luokkaa oleva nuori mies vaikuttaa nurmella hieman koomiselta tapaukselta, välillä kontrolloimattomalta, mutta kaikkinensa Tapia tekee paljon oikeita ratkaisuja, grindaa keskialueella hampaat irvessä ja saa toimitettua palloa yllättävän usein maaliin asti. Tämän kolmikon päälle Twenteltä löytyy keskialueelle näilläkin tonteilla laatusuorituksiin kykenevä Ter Avest ja käyttö- sekä tarvittaessa avauskokoonpanokelpoinen Kamohelo Mokotjo. Nuori Shadrach Eghan on vaikuttanut sähäkältä kaverilta penkiltä käsin.

Yksi kuumimmista kysymyksistä tällä erää lienee meksikolaisen Jesús Coronan kohtalo. Tämä on kunnossa ollessaan taattu aloitusnipun mies ja Ziyechin kanssa Twenten vaarallisin hyökkäyssuunnan kaveri. Edeltävän kauden orastavan läpimurron myötä halukkaita uusia palkanmaksajia on kuitenkin huhuiltu löytyvän ja meksikolaisesta voisi saada hyvän siivun rahaa, vaikka osa menisikin muihin taskuihin. Tämä tarkoittaisi toisaalta selkeää heikennystä enschedeläisten hyökkäystoimintaan ja valitettavasti myös vastuuta allekirjoittaneen inhokkeihin lukeutuvalle, pelikäsitykseltään retiisin tasolla liikkuvalle Youness Mokhtarille. (Shaqirista hyvin, hyvin köyhän miehen painos - ei osaa syöttää, vaikka henki olisi tästä kiinni.) Tältä osin huippulupaavan Bilal Ould-Chikhin karkaaminen miniklausuulinsa kanssa Benficaan harmittaa valtavasti. Vaikka nuorukainen oli fyysisesti yhä kaukana Eredivisie-tasosta, taidoiltaan tuollaiselle väkkärälle olisi löytynyt kasvattiseuran paidassa käyttöä ja parin vuoden sisään tuohta oltaisiin revitty huomattavasti nyt saatua enemmän. Ymmärtääkseni toisaalta suhde seuraa [valitettavasti] yhä valmentavaan Schreuderiin ei ollut parhaita mahdollisia. Hukattu mahdollisuus kaikki tyynni Tukker-näkökulmasta.

Varrottaessa yhä kesän siirtoikkunan viimeisiä käänteitä on Twentellä paperilla kasassa teoriassa vaivatta subtopper-tasolle yltävä miehistö. Schreuder luotsina on kuraa, mutta tuo keskialueen miehitys ja Corona päälle on Eredivisiessä silkkaa rautaa. Puolustuksen palapelin palojen asettuessa edes kohtalaisesti paikoilleen, taistellaan tällä kaaderilla taatusti paikasta pleijarihassutteluihin. Valtakunnan suurimmat ratkokoon rauhassa mestaruuden kohtalon, Twenten maali on siellä Vitessen ja Alkmaarin vanavedessä. Tässä tuo mainittu puolustuksen löytäminen yhteen on kuitenkin välttämätöntä, sillä kärki- tai maalivahtiosastola ei luultavasti suuria apuja ole saatavissa nykymiehityksellä. Huonoimmassakin tapauksessa paikka harmaassa keskikastissa on saletti. Se Eredivisien häntäpää on niin kauheaa kuraa. (Erityisesti nimimerkillä 'Dordrechtissa menneellä kaudella käynyt'.)

Sisään €0M
Georgios Katsikas (PAOK Saloniki, ilmaissiirto)
Bruno Uvini (SSC Napoli, lainasiirto)
Michael Olaitan (Olympiakos Pireaus, lainasiirto)
Thomas Agyepong (Manchester City, lainasiirto)
Jerson Cabral (Willem II Tilburg, palasi lainalta)

Ulos €9M
Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt, €2.5M)
Andreas Bjelland (FC Brentford, €2.5M)
Bilal Ould-Chikh (SL Benfica, €1.5M)
Cuco Martina (FC Southampton, €1.5M)
Kasper Kusk (FC København, €1M)
Daniel Fernandes (San Antonio Scorpions FC, lainasiirto)
Tim Breukers (Heracles Almelo, ilmaissiirto)
Dico Koppers (Willem II Tilburg, ilmaissiirto)
Filip Bednarek (FC Utrecht, ilmaissiirto)
Ryo Miyaichi (Arsenal FC, laina päättyi)
Chris David (Fulham FC, laina päättyi)
Darryl Lachman (Sheffiel Wednesday)
Orlando Engelaar SuperstarMuuta
- FC Twente juhlii tällä kaudella 50-vuotista olemassaoloaan; tällaisia kekkereitä voisi viettää paremmissakin merkeissä
- Vak-P ja muu aktiiviskene on yhä enemmän tai vähemmän tyytymätön seuran kesän aikaiseen toimintaan, Schreuderin luotsina säilymisestä puhumattakaan
- tästä huolimatta toivoisi Vak-Pn saavan taas uutta puhtia pari vuotta alamaissa olleeseen toimintaansa, vaikka seuran lisäksi poliisikin tuottaa tasaiseen tahtiin harmia
- 'Uh ah, Tapia..!'
- Orlando Engelaar takaisin!
- 'Schreuder, rot op!'
- Schalke antoi osan kauden avaustapahtumansa tuotoista ystävyysseurallensa Twentelle
- 'Schalke und der FCT!'
- 'Wie wilt weer noar huus!'
- Zombie Nation!

Koska mennään, koera?
« Viimeksi muokattu: 12.08.2015 klo 23:03:09 kirjoittanut Catweazle »
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stabil bleiben, Oppa! Mach's gut, Erich!


Vastaus #28 : 12.08.2015 klo 23:06:20

... seurannemme koeran kanssa satunnaisesti Twenten otteita, eli kai tuota tänään tasurilla Groeningenia vastaan alkanutta taaperrusta saattoi hieman alustaakin. Tapia laittoi tänään pallon taas pussiin Ziyechin antamasta kulmasta, mutta lähti myöhemmin paareilla ulos. Toivotaan parasta. Gutiérrezin menneen kauden kaltaista tapausta tässä nyt vähiten kaivattaisiin.
Niistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kusitauko!


Vastaus #29 : 12.08.2015 klo 23:09:58

Aiwan sydämellinen kiitos tästä Twenten jutusta!! Ylos

Taas kiittelen, eikä oikeen muuta sanottavaa, mut tällaista asiantuntemusta ja sujuvaa kerrontaa on ihanaa lukea.

Olitko muuten paikanpäällä, Inter-Twente matsissa taannoin? :)
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stabil bleiben, Oppa! Mach's gut, Erich!


Vastaus #30 : 12.08.2015 klo 23:11:35

Olitko muuten paikanpäällä, Inter-Twente matsissa taannoin? :)

Kävin Turussa viimeksi menneellä vuosituhannella.
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, AC Milan


Vastaus #31 : 13.08.2015 klo 00:16:53

Peukuttelut Twente-alustukselle täältäkin, kertakaikkisen hienoa työtä! Mielenkiintoista muutenkin lukea vähän tarkemmin Twenten huolista - huolien olemassaolo oli kyllä tiedossa, mutta niiden laajuus ei täysin, eivätkä yksityiskohdat ylipäänsä. Tilanne näyttää kyllä vaikealta, etenkin pelaajamateriaalin kavennuttua ja heikennyttyä noin paljon entisestään. Jerson Cabralin varaan en laskisi mitään, sillä kaverilla ei voi olla päässä sahanpurun lisäksi juuri mitään. Kamala asenne ja varsin keskinkertainen pelikäsitys.
ikharo

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 14.08.2015 klo 14:57:12

Eredivisie - 2. kierros

Lomakiireiden ja häähumun myötä en ehtinyt ensimmäiselle kierrokselle matkaan - enkä sitä myöskään juuri enempää tiivistä, mutta yritetään hypätä tänä perjantaina kierrosennakkokelkkaan matkaan.

Sarjataulukko 14.8.2015:

1 Ajax 3
2 Heerenveen 3
3 Roda JC Kerkrade 3
4 Feyenoord 3
5 NEC 3
6 ADO Den Haag 1
7 Cambuur 1
8 PEC Zwolle 1    
9 PSV Eindhoven 1
10 Groningen 1
11 Twente 1
12 Vitesse 1
13 Willem II 1
14 Utrecht 0
15 Excelsior 0
16 De Graafschap 0
17 Heracles Almelo 0
18 AZ Alkmaar 0


Viikonlopun mittaan pelataan seuraavasti:

Perjantai 14.8.2015:


21.00 Vitesse - Roda JC


Lauantai 15.8.2015:

19:30    Graafschap - PEC Zwolle      
20:45    Ajax - Willem II      
20:45    Twente - ADO Den Haag      
21:45 Excelsior - AZ Alkmaar      


Sunnuntai 16.8.2015:

13:30    PSV - Groningen      
15:30    Cambuur - Feyenoord      
15:30 Utrecht - Heerenveen      
17:45    Heracles - NEC


Kolme kamppailua:


Siinä, missä ensimmäisellä kierroksella nähtiin useampi mielenkiintoinen taistelupari tositoimissa, toinen kierros ei säväytä vastakkainasetteluinensa aivan yhtä voimakkaasti. Derbyt loistavat poissaolollaan ja lähes jokaisessa ottelussa on ennakkosuosikki - ja täten myös altavastaaja. Ei kuitenkaan anneta tämän häiritä viikonloppuamme, vaan pyritään keräämään kasaan ne kolme mielenkiintoisinta kamppailua.

Ensimmäisessä poiminnassa vastakkain asettuvat PSV Eindhoven ja Groningen. Viime kautenakin moni ennusti tämän taisteluparin keskinäiset ottelut eindhovenilaisten murskavoitoksi. Toisin kävi - Pohjoisen ylpeys pelasi vakuuttavan tasapelin kotona (1-1) ja vieraissakin taipui ainoastaan maalin erolla (2-1). Ensimmäisellä kierroksella molemmat joukkueet päätyivät tasapeleihin - Groningen tasasi pisteet isännöidessään Twenteä ja PSV päätyi jakamaan pisteet ADOn kanssa melkoisen viime sekuntien näytöksen päätteeksi. Ensimmäisestä ottelustaan huolimatta PSV on yhä vahva, vaikka menettikin samassa siirtoikkunassa kaksi parasta pelaajansa. Groningen luopui myös Cherystä sekä Botteghinista, mutta hankki samassa kaksi luotettavaa keskikenttäpelaajaa (Linssen, Drost) ja kokeneen järkäleen takalinjoilleen (Reijnen). Erityisen tärkeää Groningenille oli viime kausien tähtipelaajan de Leeuwin jääminen seuraan Eurooppa-liigan myötä. Hyökkääjä todennäköisesti jatkaa onnistumisiaan tänäkin vuonna - ainakin maalasi jo ensimmäisessä ottelussa Twenteä vastaan. Veikkaan niukkaa voittoa kotijoukkueelle.

Toinen mielenkiintoinen ottelupari allekirjoittaneelle on Utrechtin ja Heerenveenin kohtaaminen. Vuosikausia samoista sijoista kamppailleet seurat ovat kohdatessaan lähes poikkeuksetta tarjonneet mielenkiintoisen näytöksen. Viime kausina friisit ovat toki vieneet Utrechtia, mutta pidemmällä aikavälillä puhutaan erittäin tasaisesta historiasta. Molemmilla joukkueilla on tapahtunut rostereissaan paljon liikennettä kesän aikana, mutta kuten tavallista, on Heerenveen jälleen myynyt syömähampaitaan - varsinkin Mark Uthin  siirto tekee suuren loven friisiläisten hyökkäykseen. Toisaalta taas, milloinka Heerenveen ei olisi ykköstykkejään myynyt - ja saanut kohtalaista korvaajaa hankittua tilalle? Veikkaan tästä Heerenveenin voittoa - vain ja ainoastaan lähihistorian vuoksi.

Kolmas poiminta, jonka noista otteluista esiin kaivan, on Heracles - NEC. Perinteinen nousija vastaan putoajakandidaatti -muotoinen asetelma, jonka tekee äärimmäisen mielenkiintoiseksi se, kuinka tasaisesti joukkueet ovat toisiaan vastaan pelanneet - viimeisistä viidestätoista ottelusta molemmat ovat vieneet nimiinsä viisi. Tasureita toki niinikään viisi. Ensimmäisellä kierroksella Heracles otti kuokkaansa sarjanousija Rodan vieraana, kun NEC otti niukan kotivoiton sympaattisesta Excelsiorista. Tässä ottelussa voi periaatteessa käydä kuinka tahansa, mutta pidän todennäköisenä sitä, että hyvän Eerste Divisie-kauden pelannut NEC hakee vierasvoiton viime kauden kriisijoukkueesta (joka piti sarjapaikkansa ainoastaan kokemuksen myötä).

Veikkaukset tutusti tummennettuna. Tänäkään vuonna ei kannata vetoa näillä lyödä, jollei halua rahojaan menettää.


e: Suuri Tuoppi Twente-ennakosta. Samoin tuoppia muillekin viime kauden alkua aktiivisemmasta keskustelusta.
Vince

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #33 : 15.08.2015 klo 20:22:02

Ei siinä kauaa mennyt Havenaarilta tehdä ensimmäinen häkki ADOlle.
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, AC Milan


Vastaus #34 : 16.08.2015 klo 14:58:22

Ei siinä kauaa mennyt Havenaarilta tehdä ensimmäinen häkki ADOlle.

Ei mennyt, mutta mikä tärkeämpää, Ruben Schaken oli taas liekeissä, yksi tehty maali ja yksi maaliin johtanut syöttö Ylos  Olisipa vielä Feyenoordissa :(
Vince

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #35 : 16.08.2015 klo 18:39:22

Lisättäkööt, että ei hirveän kauaa mennyt Kramerillakaan. Kazimilla ei tuntunut kyllä pata kestävän yhtään vaihtoa, vaan potki juomapulloja ja huusi apukoutsille.
ikharo

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 17.08.2015 klo 15:22:15


Perjantai 14.8.2015:


21.00 Vitesse - Roda JC 3-0

Lauantai 15.8.2015:

19:30 Graafschap - PEC Zwolle 0-3
20:45 Ajax - Willem II 3-0   
20:45 Twente - ADO Den Haag 1-4   
21:45 Excelsior - AZ Alkmaar 2-2

Sunnuntai 16.8.2015:

13:30 PSV - Groningen 2-0
15:30 Cambuur - Feyenoord 0-2   
15:30 Utrecht - Heerenveen 1-1   
17:45 Heracles - NEC 3-0


Toisella kierroksella nähtiin aika lailla ennustettavissa olevia tuloksia, vaikka mukaan mahtui muutama aikamoinen yllätyskin. Ensiksi Haagin sakki ADO painoi Twenten maan rakoon viimeisimmän kotiluolassa - vaikka viime aikoina tämän otteluparin voittaja onkin ollut kelta-vihreä, edellinen voitto Enschedestä on lähtenyt matkaan nopealla luotauksella viime vuosituhannen puolelta. Viime kauden kriisijoukkue (yksi niistä) onkin saanut kaudelleen melkoisen maittavan startin. Toinen suurempi yllätys nähtiin, kun AZ Alkmaar epäonnistui kaatamaan viime kaudella melkoisessa ahdingossa olleen Excelsiorin. Pitkään näytti jopa siltä, että pieni ja sympaattinen Stadion Woudestein (kapasiteetti 3.531) pääsisi juhlimaan Daavid vs. Goljat-henkistä voittoa, mutta AZ:n pelasti vaihdosta sisään tullut ja 7 minuttia myöhemmin maalannut, 26-vuotias Mühren. Ja ei. Nimi ei valehtele. Kaveri on juurikin samaa sukua kuin Arnold ja Gerrie (veljenpoika).

Ensimmäisessä poiminnassa kohtasivat PSV ja Groningen. Ottelu eteni aika lailla käsikirjoituksen mukaisesti - isännät siirtyivät aikaiseen johtoon jo 6 minuutilla. Tämän jälkeen mentiin pitkään PSV:n komennossa, josta kertoo vierasjoukkueen viisi keltaista korttia. Peli ratkesi 75. minuutilla, kun Narsingh iski isännille päivän toisensa ja peli oli tätä myöten taputeltu. Vierasjoukkue oli molemmissa maaleissa äärimmäisen löysä puolustamaan - hyökkäyspäässäkään ei juuri säväyttäviä hetkiä nähty.

Toisen poiminnan, Utrecht - Heerenveenin uumoilin päätyvän vierailijoiden voittoon, mutta niin vain tasaisesta historiasta tunnettu taistelupari päätti ottelun tasatulokseen. Utrecht aloitti maalinteon 40 minuutilla, kun vierasjoukkuetta vastaan tuomittiin hyvin kyseenalainen, mutta sääntökirjan mukaan oikeutettu pilkku, jonka Haller iski vuorenvarmasti sisään ohi Mulderin. Tämän jälkeen mentiin pitkään suvantovaiheessa, Heerenveen hallitsi, mutta Utrecht sai useamman varteenotettavan maalipaikan. Ottelun toisesta ja viimeisestä maalista vastasi Heerenveenin Slagveer, joka niittasi  hieman onnekkaasti hänelle pomppineen pallon nätisti takanurkkaan.

Kolmannessa poiminnassa kohtasivat allekirjoittaneen kirjoissa putoajakandidaatin viittaa kantavat Heracles ja NEC Nijmegen. Veikkasin matsista niukkaa vierasvoittoa, mutta toisin kävi. Heraclesin Tannane iski pallon maaliin jo 5 minuutilla - ja Bruns iski kotijoukkueen kahden maalin vierasmatkalle 53. minuutilla. Välittömästi tämän jälkeen vierailijan Appiah otti itselleen suoran punaisen, jonka jälkeen peli oli täysin kotijoukkueen hallinnassa. Heracles iskikin vielä kerran, maalintekijänä Weghorst.


Lam pelasi hienossa vierasvoitossa täydet minuutit.


Sarjataulukko:

1 Ajax 6
2 Feyenoord 6
3 ADO Den Haag 4
4 PEC Zwolle 4
5 Vitesse 4
6 Heerenveen 4
7 PSV 4
8 Heracles 3    
9 Roda JC 3
10 NEC 3
11 Utrecht 1
12 Excelsior 1
13 Cambuur 1
14 Groningen 1
15 AZ 1
16 Twente 1
17 Willem II 1
18 De Graafschap 0Maalintekijät:


1 Anwar El Ghazi (Ajax) 4
2 Sébastien Haller (Utrecht) 3
3 Sheraldo Becker (PEC Zwolle) 2
3 Dirk Kuyt (Feyenoord) 2
3 Luciano Narsingh (PSV) 2
3 Simon Thern (Heerenveen) 2De Telegraafin elftal v/d week:


p.s. Käsi ylös, kuka olisi osannut aavistaa maalipörssin kärkisijat tähän mennessä.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 17.08.2015 klo 15:39:03

p.s. Käsi ylös, kuka olisi osannut aavistaa maalipörssin kärkisijat tähän mennessä.

Halleria olisin kyllä veikannut korkealle mahtavan viime kauden (puolikkaan) jälkeen.

Havenaar suoraan viikon tähdistöön, oli näkyvästi mukana ADOn maaleissa, teki ensin yhden itse, sitten taisteli maalivahdin kanssa pallosta, joka putosi Schakenille reppuun laitettavaksi ja Duplanin maalissa vei hyökkäyspään pääpelikaksinkamppailun sata-nolla, mikä lopulta johti maaliin.
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, AC Milan


Vastaus #38 : 17.08.2015 klo 17:31:13

Tosiaan Kramer pääsi nopeasti maalin makuun Feyenoordin paidassa tullessaan vaihdosta Kazimin tilalle. Allekirjoittanutta vähän häiritsee Kazimin reaktio vaihtoon, vaikka turhautuminen sinänsä ei yllätäkään, kun ei matsi tainnut ihan putkeen mennä, ja ainakin yhden käytännössä varman maalipaikan missasi.

Tämän hetken kärkimaalipyssyistä, Haller ei myöskään minua niin kovasti yllätä, vaikken välttämättä olisi uskaltanut näin vakuuttavaa alkua kaudelle povata. El Ghazi on aiemminkin maalinteossa kunnostautunut, mutta en kyllä itse osannut yhtään veikkailla ennen kauden alkua, että kuka siellä kärjen paikalla Ajaxin avaavassa kokoonpanossa viilettää. Dirk Kuyt on kahden pilkun avulla kahinoissa mukana, mutta saapa nähdä, kuinka paljon maaleja kaudella tulee miehen pelatessa laidalla.

ADO Den Haagin tähänastisten matsien koosteista päätellen joukkueella näyttäisi olevan melko hyvin toimiva hyökkäyskolmikko. Oikealla fyysinen ja periksiantamaton Schaken, joka on nykypäivänä harvinaisen perinteinen winger, joka jakelee erinomaisia keskityksiä Havenaarin päätä kohti. Vasemmalla taas viilettää juonikas Edouard Duplan, josta olen aina tykännyt. Pystyy hyvin maalintekoonkin, ja välillä leikkaa sisään, välillä taas keskittää. Miehellä on hyvä tekniikka, ja kikkapussissakin on sisältöä mukavasti. Havenaar ei Lupissa oikein onnistunut, mutta näkemissäni matseissa roolituskin näytti merkilliseltä. Ehkä Haagissa menee paremmin nyt, kun niitä keskityksiä on luvassa? Kannattaa muuten katsoa tuon Twente - ADO Den Haag -matsin kooste, siellä on nimittäin näemmä nähty vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kohokohtina mm. Duplanin upea muikkupusku ja Schakenin todella kova volley ylärimaan Ylos

https://www.youtube.com/watch?v=8RxBtV5o5lw
Jullee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PSV, KTP, Oranje


Vastaus #39 : 17.08.2015 klo 19:45:49

Vähän ihme, ettei Narsingh tai Lestienne joka antoi upean läpisyötön joka johti maaliin päässyt viikon tähdistöön, mutta näillä mennään!
ikharo

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 21.08.2015 klo 15:01:35

Eredivisie - 3. kierros

Tulevana viikonloppuna Eredivisiessä pelataan jälleen kolmipäiväinen kokonainen kierros, joka ainakin paperilla näyttäisi huomattavasti edelliskierrosta mielenkiintoisemmalta: seuraavan kolmen päivän aikana nähdään muutaman suuren ja perinteikkään kärkijoukkueen kohtaaminen, useampi ennakkoon tasaväkinen keski- ja pohjakastin vääntö - sekä päästään haistelemaan derbykiimaa Overijsselse Derbyn muodossa.

Kierrokselle lähdetään seuraavan sarjataulukon pohjalta:

1 Ajax 6
2 Feyenoord 6
3 ADO Den Haag 4
4 PEC Zwolle 4
5 Vitesse 4
6 Heerenveen 4
7 PSV 4
8 Heracles 3    
9 Roda JC 3
10 NEC 3
11 Utrecht 1
12 Excelsior 1
13 Cambuur 1
14 Groningen 1
15 AZ 1
16 Twente 1
17 Willem II 1
18 De Graafschap 0...ja viikonloppuna pelataan seuraavasti:

Perjantai 21.8.2015:

21:00 Groningen - Excelsior   

Lauantai 22.8.2015:

19:30 Roda - Graafschap      
20:45 Heerenveen - PSV      
21:45 Cambuur - Heracles

Sunnuntai 23.8.2015:

13:30 Zwolle - Twente   
15:30 Alkmaar - Willem II      
15:30 Den Haag - Utrecht      
15:30 Nijmegen - Ajax      
17:45 Feyenoord - Vitesse


Kolme kamppailua:

Tällä kierroksella tekisi mieli poimia otteluohjelmasta huomattavasti useampi ottelu perinteisen kolmen sijaan. Ajankäytön ja akuutin oluenhimon vuoksi en näin kuitenkaan tee.

Se, että valitsen Overijsselse Derbyn ensimmäisenä ei varmasti ole yllätys monellekaan. Tänä vuonna ensimmäinen PEC Zwollen ja Twenten välinen mittelö käydään sinisormien kotiluolassa Ijsseldelta Stadionilla (Nieuwe Oosterenk), joka vetää viime vuosikymmenen lopussa suoritetun laajennusprosessin jälkeen lehtereilleen parhaimmillaan 12.500 henkeä. Todennäköisesti sunnuntaina puolen päivän aikoihin pelattavassa ottelussa stadionin kapasiteetti tulee täyttymään suhteellisen mukavasti derbyn maineen ja Zwollen viimeaikaisten onnistumisten vuoksi.
Historian valossa tästä kamppailusta odotetaan, kuten aina, tasaista - onhan viimeisestä kymmenestä ottelusta kuusi päättynyt tasapeliin (Twentellä 3, Zwolle 1). Mikäli kuitenkin tarkastellaan viime vuosia sekä kuluvan kauden alkua, huomataan enschedeläisten käyvän nelinkontin vast'ikään nähtyihin menestysvuosiin verrattuna. Tämän kauden alusta Zwollella on alla tasapeli ja voitto, kun taas Twentellä on alla karmaiseva kotitappio ADO Den Haagille sekä tasapeli Groningenia vastaan. Ikään kuin joukkueiden voimasuhteet olisivat kääntyneet parin vuoden sisään päälaelleen. Näin minäkin oletan, ja odotankin ottelusta kotijoukkueen voittoa, jonka pelkään olevan enemmän kuin pienimmällä mahdollisella marginaalilla varustettu - vai olisiko tälla kaudella minun vuoro olla se topicin jinxailija?

Jos Overijsselse Derby on vetovoimaltaan kierroksen mielenkiintoisin peli, toinen poiminta kiinnostaa suurten nimien ja näiden voimasuhteiden vuoksi. Puhun siis toki taistelukaksikosta Feyenoord - Vitesse. Molemmilla joukkueilla on alla varsin mukiinmenevä aloitus kaudelle - rotterdamilaiset ovat keränneet molemmista otteluistaan täyden pistepotin hollywoodilaisten tyytyessä voittoon ja pistejakoon. Vaikka Feyenoord onkin joukkueista se perinteisesti voitokkaampi, on joukkueiden tasoerot muutamana viime kautena olleet kohtalaisen marginaaliset - viime kauden lopullisessa sarjataulukossa pariskuntaa erotti yksi ainokainen piste. Viime kaudet ovat olleet joukkueille tasaiset myös keskinäisten vääntöjen osalta: kymmenestä viime kohtaamisesta Feyenoord on toki vienyt viisi, mutta esimerkiksi kolmelta viime kaudelta (jolloin Vitesse on ollut kovimmillaan) tilastot ovat 2-2-2 - viime kaudella Vitesse onnistui hakemaan mukaansa täyden pistepotin jopa de Kuipilta. Epäilen kuitenkin vahvasti, ettei tämä toistu  viikonloppuna. Feyenoord on viime kauden tapaan äärimmäisen kova paperilla, ja tämän kauden alun perusteella uskallan sanoa, ettei tällä kertaa rotterdamilaisten peli kaadu ainakaan motivaation puutteeseen. Varsinkaan kun yhtä punavalkokoplan paitaa koristaa kirjainyhdistelmä K-U-Y-T. Oletan, että Feyenoord hoitaa homman kotiin. Vaikka tasurikin täysin potentiaalinen.

Kolmanneksi poiminnaksi oli monia kandidaatteja, mutta poimin niistä sen suurimmilla nimillä varustetun - eli Heerenveen - PSV:n. Ottelupari koostuu kahdesta perinteikkäästä joukkueesta, joista PSV on toki mestaruuksineen se menestyneempi, Heerenveen on taasen tottunut katselemaan mestaruuskamppailua vierestä europaikoista loppuun saakka kiinni pitäen. Kuitenkin, kun tarkkaillaan tämän parin keskinäisiä kohtaamisia, huomataan feanien ottaneen viime kausina kaulaotteen pohjois-brabantilaisista. Viimeisistä viidestä keskinäisestä Heerenveen on vienyt nimiinsä kolme, PSV:n tyytyessä yhteen ainokaiseen. Toki tämä tilastotiede on suoritettu friisiläislasit päässä, sillä pidemmältä aikaväliltä huomataan, että PSV on niskan päällä näissäkin. Viime kauteen verrattuna molemmat joukkueet ovat heikentyneet huomattavasti - vierasjoukkueen menetykset ovat olleet toki nimellisesti suuremmat, mutta totta puhuen joukkue oli viime vuonna valovuoden kaikkia edellä. Veikkaan tästä ottelusta tasuria.
« Viimeksi muokattu: 21.08.2015 klo 16:42:18 kirjoittanut ikharo »
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 22.08.2015 klo 21:58:24

Tannane paukutellut Heraclesille ensimmäisellä puoliajalla jo neljä maalia, ottelu vielä käynnissä.
ikharo

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 22.08.2015 klo 22:51:38

Tannane paukutellut Heraclesille ensimmäisellä puoliajalla jo neljä maalia, ottelu vielä käynnissä.


Ei paljoa kiinnostanut seurata 2. maalin jälkeen.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 23.08.2015 klo 16:29:57

Havenaar iski jälleen 8) Klubi ei vaan osannut.
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, AC Milan


Vastaus #44 : 24.08.2015 klo 11:32:53

Olipahan melkoista meininkiä näköjään Cambuurissa. Tannane oli kovassa vireessä, mutta oli kyllä melkoista tohelointia koko Cambuurin puolustuspäädyltä ainakin koosteen perusteella.

Minulta jäi tämä kierros väliin kaverin polttarimeininkien takia, mutta Feyenoord otti jälleen voiton, kun PSV taas jäi jälleen tasurin (hyvin ennustettu ikharolta kaiken kaikkiaan tämän kierroksen kohdalla). Dirk Kuyt tosiaan teki jälleen maalin pilkulta, hah. Muuten esitys ei käsittääkseni kovin kummoinen ollut, mutta tietysti vastustajakin oli sieltä kovemmasta päästä. Cambuurin rökäletappiota ja PSV:n tasuria lukuun ottamatta kierroksella ei taidettu juuri yllätyksiä nähdä.
Jullee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PSV, KTP, Oranje


Vastaus #45 : 24.08.2015 klo 15:40:23

Viimekaudella PSV:llä oli yhteensä vain yksi tasuri, ja nyt kolmessa ottelussa kaksi tasuria :D
Mutta oli tuo tasuri Heerenveniä vastaan hyvä parannus kolmelta edelliskaudelta, sillä ennen tätä Heerenveen oli voittanut kotonaan PSV:n kolmesti putkeen. Mutta onneksi tuo putki katkesi. Mutta Luukin tasoitukselle iso peukku!

Tässä vielä maalikooste ottelusta:

https://www.youtube.com/watch?v=PGVan_KTtpM
Vince

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #46 : 24.08.2015 klo 20:38:41


Minulta jäi tämä kierros väliin kaverin polttarimeininkien takia, mutta Feyenoord otti jälleen voiton, kun PSV taas jäi jälleen tasurin (hyvin ennustettu ikharolta kaiken kaikkiaan tämän kierroksen kohdalla). Dirk Kuyt tosiaan teki jälleen maalin pilkulta, hah. Muuten esitys ei käsittääkseni kovin kummoinen ollut, mutta tietysti vastustajakin oli sieltä kovemmasta päästä. Cambuurin rökäletappiota ja PSV:n tasuria lukuun ottamatta kierroksella ei taidettu juuri yllätyksiä nähdä.
Ei tosiaan ollut. Kovin mielikuvituksetonta pelinrakentelua Feyenoordilta: jotenkin idea tuntuu olevan, että puolustaja heittää pitkän jonnekin keskikentälle, ja kovin usein ne syötöt ovat aika luokattomia. Kazim oli jälleen aika kuumana pelin aikana, ja fanit muistivatkin häntä jollain lakanalla, en nähnyt kylläkään mitä siinä luki. Ehkäpä Kramer seuraavaan peliin avaukseen?

Vitesse oli aika passiivinen, hyviä paikkoja ei juurikaan syntynyt, jos nyt muutamia Feyenoordin puolustuksen koomailuja ei lasketa. Hyvä kauden avaus tosiaan, mutta vaikeuksia lienee tiedossa huippujengejä vastaan.
Jullee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PSV, KTP, Oranje


Vastaus #47 : 25.08.2015 klo 13:29:09

Ja siis sunnuntaina on PSV-Feyenoord! klo. 17.45
Muistan hyvin vielä viime kauden kohtaamisen Philipsillä, kun Memphis tuikkaa 4-3 maalin 90+4 !!
ikharo

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 28.08.2015 klo 13:30:56

Sellainen viikko, etten ole ehtinyt edes katsomaan, mitä matseja siellä pelataan.
Kertokaas sitten mullekin, mitä viikonloppuna tapahtuu - lähden juhlimaan polttareita.
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, AC Milan


Vastaus #49 : 30.08.2015 klo 14:43:03

Katselin tuota Ajax - ADO Den Haag -matsia toisella silmällä, oli kyllä ADO:n peli surkeaa katseltavaa, keskikenttä etenkin. Alberg ei varmaan saanut yhtään syöttöä omille. Vaikea käsittää, mikä teki hommasta niin vaikeaa, kun vaikkapa Alberg on kyllä ihan pelimies.

Parin tunnin päästä sitten päästään seuraamaan kovaa kamppailua PSV:n ja Feyenoordin välillä Eindhovenissa. Vaikka pahaa pelkäänkin, veikkaan tasaista koitosta, jossa viimeistely ratkaisee. Feyenoord ei siinä hommassa kovin kliininen ole ollut, mutta pilkkuja sen sijaan on kerätty senkin edestä. PSV ei ole ollut erityisen vakuuttava tähän mennessä, ja Wijnaldumin ja Depayn menettäminen on ollut todella kova isku pelillisesti - mikä on tietenkin täysin ymmärrettävää. Feyenoord sen sijaan on paperilla vahvistunut, mutta otteet kentällä ovat olleet sekavahkoja, vaikka voittoja onkin tullut. Isoon matsiin kummatkin joukkueet varmasti syttyvät, joten nyt sitten katsotaan, kummalla kantti kestää paremmin.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 38
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa