FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2020 klo 20:42:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3]
 
Kirjoittaja Aihe: Maajoukkueen rangaistuspotkut  (Luettu 20080 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pepe Jürgens


Vastaus #50 : 04.01.2020 klo 15:23:00

Eli copypastettavaa avausviestiin nyt:
Uutinen
2019 Suomi-Kreikka, Pukki (Kamara)
2019 Suomi-Italia, Pukki (Pukki)
2019 Suomi-Liechtenstein, Pukki (Soiri)


Ynnä Hradeckyn rankkaritorjunnat Ruotsia (2015) ja Islantia (2016) vastaan.

---

Ei varmaankaan koskaan (?) ole Suomi saanut näin montaa rankkaria yhdessä karsintarupeamassa?

Näin lienee näreet, kolme on loppujen lopuksi aika paljon.

Suomea vastaan on kyllä saatu tuomittua kolme pilkkua yhdessä matsissakin. Ohessa otteita Hesarin aikalaiskuvauksesta Suomi-Ruotsi -ottelun tuomarifarssista vuodelta 1924:

Uutinen
https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1393835?page=3
Kelin Fallström Eklöf Koponen Yrjölä
Virta Soinio Karjagin
Lydman Koskinen
Suomi

...

Haglund ja Virta kamppailivat pallosta. Piskuinen Haglund voitti, mutta hänen syöttönsä vangitsi Soinio ja näin joutui pallo kauniin yhteispelin jälkeen offside-asennossa olevalle Fallströmille, joka otti pari juoksuaskelta ja ampui pallon ohi verkkoon 1-0. Erotuomarin suuri harha n:o 1.

...

Eklöf ja Koponen pelaavat mainiosti ja lopuksi tuntuu siltä kuin olisi Eklöf ollut offsidessa. Erotuomari ei kuitenkaan välitä asiasta sen enempää, joten, kun Hillerström hyökkää ulos, Eklöf rauhallisesti tekee kolmannen maalin. 3-1. Yhä vain meikäläiset ovat parempia eikä kulu monta minuuttia kun Koponen tekee neljännen maalin 4-1. Yleisö riemuitsee.

Sinikeltaiset ovat hämmentyneet eivätkä saa aikaan mitään erikoisempaa, kunnes erotuomari Reinans katsoo hyväksi lahjoittaa rangaistuspotkun, mutta käsivirheestä. Ruotsalaiset eivät ymmärrä tilannetta, mutta kun pallo pannaan rangaistusmerkille, niin asia selviää ja vaivatta saavat ruotsalaiset toisen maalinsa. Erotuomarin virhe n:o 2. Tästä he innostuvat hieman, mutta vain hetkeksi. Koponen laukaisee, samoin Eklöf ja Fallström ja pian on edessä kulmapotku. Hillerström lyö pallon ulos, mutta Karjagin saa pallon ja laukaisee maaliin. 5-2. Minuutin kuluttua päättyy puoliaika.

...

Kelinkin pääsee kerran syöttämään ja syöttääkin mainiosti. Koponen pukkaa päällään, mutta suoraan Hillerströmille. Ruotsalaisten maalivahti on hetkin varsin lujilla, m.m. antaa erotuomari hänen juosta ainakin 10 askelta pallo kädessä. Painostus lakkaa ja muuttuu meikäläisten puolelle. Koskinen hätäännyksissä yrittää takapotkua, tulos: pallo joutuu oman maalin edustalle ja siitä Karlsson toimittaa sen verkkoon. 5-3. Neljä minuuttia myöhemmin saavat ruotsalaiset lahjamaalin ja 33. min tuomitsee Reinans rangaistuspotkun epäilyttävästä käsivirheestä ja Kock ampuu armotta maaliin 5-5.

Erotuomari Reinans on ollut tähän saakka mahdollisimman liikkumaton, mutta herää nyt ja tuomitsee offside- ja käsivirheitä, milloin niitä ei tapahdu ja päinvastoin. Epäonnistunut kokonaan. - ... Kock laukaisee, pallo joutuu Koskisen käteen ja kolmas rangaistuspotku on valmis. 39 min. ja 6-5. Vielä viimeisellä minuutilla Haglund onnistuu laukauksellaan. 7-5. Loppuvihellys kuuluu. Ruotsi on voittanut.

...

Olettakaamme esim. että eilen olisi ollut kunnon erotuomari. Varmaankin olisi pelin luonto muuttunut ja pysynyt hyvin aisoissa. Vaikkakin meiltä olisi hylätty maali, olisi kumminkin lopputulos ollut toinen.

...

Entä erotuomari? Jo viime vuonna hänen tuomitessaan liitto-ottelussa Viro-Suomi Tallinnassa hän epäonnistui. Nyt hän suorastaan teki mahdottomaksi erotuomarina olon maassamme. Niin liikkumaton, niin epävarma, niin vailla johdonmukaisuutta ei yksikään täällä ollut erotuomari ole ollut. Hra Reinans asetti kyseenalaiseksi erotuomariauktoriteettinsa. Meikäläinen yleisökin, jota aina on sanottu asiaa ymmärtäväiseksi ja hienoksi, osoitti tällä kertaa mieltään erotuomaria vastaan.


Seuraavan päivän lehdestä löytyi vielä hulvaton illustraatio SMJK:n esi-isistä hulinoimassa Pallokentällä >:( Ylos

 
Sivuja: 1 2 [3]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines