FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.04.2024 klo 12:30:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 37 [38] 39 ... 57
 
Kirjoittaja Aihe: Pertti Alaja puheenjohtajana  (Luettu 276125 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #925 : 14.11.2016 klo 13:31:42

Mielikuvitusta on hyvä käyttää, mutta kannattaa myös vilkaista, mitä kaikenlaista toimintaa OKM tukee avustuksillaan.

Jos lähdetään tälle tasolle, niin sen verran ehkä kannattaa paneutua asiaan, että linkkaisit edes suoraan niihin OKMn kriteereihin (http://okm.fi/OPM/Liikunta/liikuntapolitiikka/avustukset/Liikuntaa_edistxvien_jxrjestxjen_yleisavustus.html?lang=fi) Lyhennelmänä sanottakoon, että huippu-urheilu näyttelee tuossa potissa arviolta 5% osuutta. Määrällisissä kriteereissä sitä ei ole ollenkaan ja laadullisella puolella se mainitaan yhden (kuudesta) aihealueen yhdessä alakohdassa. OKMn tavoitteissa se toki on yksi kohta kahdeksan kohdan listalla, mutta niiden perusteella ei rahaa vielä jaeta.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #926 : 14.11.2016 klo 15:17:28

Lyhennelmänä sanottakoon, että huippu-urheilu näyttelee tuossa potissa arviolta 5% osuutta. Määrällisissä kriteereissä sitä ei ole ollenkaan ja laadullisella puolella se mainitaan yhden (kuudesta) aihealueen yhdessä alakohdassa.

Itse näen, että tässä on poliittisen päätöksenteon osalta tarvetta suunnanmuutokselle. Huippu-urheilua on alettava arvostaa, jos halutaan menestyä! Toinen vaihtoehto on keskittyä harrastamaan ja heittää hyvästit niin olympiamitaleille kuin arvokisapaikoillekin (jalkapallossa ja muissa vähänkin laajemmin kilpailluissa lajeissa). Samalla logiikalla voidaan keskittyä jakamaan avustuksia vaikka tiedetyöpajojen, ompeluseurojen tai oopperakerhojen toimintaan ja toivoa, että sieltä nousee joku lahjakkuus, joka perustaa uuden Nokian tai voittaa Nobelin palkinnon.

Kyllä harrastustoimintaa tarvitaan, ilman muuta. Mutta ei voida lähteä siitä, että avustukset jaetaan (pelkästään) harrastajamäärien perusteella. Täytyy olla myös näyttöä urheilullisesta tuloksesta.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2016 klo 15:35:40 kirjoittanut drone »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #927 : 14.11.2016 klo 15:37:56

Itse näen, että tässä on poliittisen päätöksenteon osalta tarvetta suunnanmuutokselle. Huippu-urheilua on alettava arvostaa, jos halutaan menestyä!

Tokihan voi olla, että OKMn pitäisi jakaa rahaa enemmän mestysperustaisesti. Kannattaa kuitenkin varoa, että mitä sitä oikein haluaa. Tuo kun tarkoittaa sitä, että OKMn rahoista entistä suurempi osa menee pienille lajeille, joissa Suomella on menestyneitä urheilijoita.
supstanssi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #928 : 14.11.2016 klo 15:48:21

OKM:tä turha kuitenkaan sotkea liikaa tähän, vaikka sen entinen virkamies Syväsalmi onkin Alajan sauna- ja korruptiokaveri ja perusti rahanjaon määrään laadun sijasta. Se ei kuitenkaan muuta suurta kuvaa, että Palloliitolla on tarvittavat resurssit parantaa kilpailullista menestystä ihan itse jos se vain haluaisi sen tehdä. OKM:n osuus Palloliiton kokonaistuloista on myös kohtalaisen pieni. Pertti vain on jumittunut tähän yleishyödylliseen sektoriin joka on ainoa missä on näyttää jonkinnäköistä tulosta paperilla.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #929 : 14.11.2016 klo 15:52:45

Tuo kun tarkoittaa sitä, että OKMn rahoista entistä suurempi osa menee pienille lajeille, joissa Suomella on menestyneitä urheilijoita.

Tämä on ikuisuuskysymys. Mutta parantaako jalkapalloilun tilaa sitten se, että minkäänlaista tulosvastuuta ei ole?

Itse ajattelen positiivisesti päättäjien arvostelukyvystä. Nyt, kun olemme nähneet esimerkiksi Islannin jalkapallohurmion ja sen vaikutuksen maan näkyvyyteen ja kiinnostavuuteen, uuden polven poliitikot ja virkamiehet (joilla on usein kokemusta opiskelusta ja työskentelystä ulkomailla) saattavat hyvinkin ymmärtää, että jalkapallolla on erityisasema urheilulajien joukossa. Ei Islantikaan voittanut mitalia EM-kisoista, mutta väittäisin, että suoritus sai silti maailmalla enemmän huomiota ja myös kansallista painoarvoa kuin vaikkapa suomalaisen voittama olympiamitali jossakin pienessä lajissa.

Ja jos jalkapalloyhteisöllä olisi yksimielisyyttä ja halua tukea huippu-urheilua, se voisi osaltaan kannustaa päättäjiä tekemään viisaita päätöksiä.

OKM:n osuus Palloliiton kokonaistuloista on myös kohtalaisen pieni.

Nimim. "supstanssi" kirjoittaa täyttä asiaa. Muutoksen on  lähdettävä Palloliiton sisältä. OKM omalla toiminnallaan vain tukee tai on tukematta huippu-urheilun kehitystä. Oma ajatukseni olikin lähinnä se, että jos OKM ehdollistaisi avustusten jakoa urheilullisten tulosten suuntaan, tämä voisi osaltaan painostaa Palloliittoa uudistamaan rakenteitaan ja toimintaansa.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2016 klo 15:55:53 kirjoittanut drone »
taylor

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #TPSJalkapallo #TPSJunnut


Vastaus #930 : 14.11.2016 klo 22:51:34

Mielikuvitusta on hyvä käyttää, mutta kannattaa myös vilkaista, mitä kaikenlaista toimintaa OKM tukee avustuksillaan. Kohteet löytyvät täältä:
http://www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/?lang=fi

Nähdään, että OKM antaa tukea mm. "valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille sekä teatterin tai orkesterin kehittämishankkeisiin". Voin kertoa, että tuossa puhutaan jo aivan eri mittaluokan asiasta kuin harrastamisesta. Nämä hemmot tekevät tosissaan sitä, mitä tekevät ja saavat siitä vieläpä palkkaa. Eikä kaupunginorkestereilla ja teattereilla ole välittömänä ensi sijaisena tarkoituksena teatteri- tai musiikkiharrastajien määrän lisääminen, vaan se, että ihmiset saisivat nauttia korkeatasoisimmasta mahdollisesta taiteesta ja sitä kautta löytäisivät ehkä itsekin harrastamisen ilon. Kulttuuri on henkisen pääoman viljelyä.

Itse voisin hyvin kuvitella, että OKM tiedostaa myös jalkapalloilun urheilullisen ulottuvuuden ja huippu-urheilun merkityksen koko kansan hyvinvointia ajatellen. Mielestäni tuen kriteerejä voisi yhtä hyvin tarkastella uudelleen. Itse tukien käyttämisessä se tuskin tarkoittaisi ihmeellistäkään muutosta. Erinomainen käyttökohde tukirahoille jalkapalloilun puolella olisi esimerkiksi valmentajien kouluttaminen ruohonjuuritason seuroihin, mitä varmasti tapahtuu nytkin. Muutos tulisi vain perusteissa, joilla avustus myönnetään. Ja sitä kautta Palloliitto saisi tulosvastuun urheilullisesta menestyksestä.


Futiksessa ja urheilussa kuitenkin näin: http://www.minedu.fi/OPM/Liikunta/liikuntapolitiikka/avustukset/Avustukset_seuratoiminnan_kehittamiseen.html?lang=fi
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #931 : 15.11.2016 klo 11:48:22


Merkillepantavaa on, että OKM käyttää ylipäätään mieluummin sanaa "liikunta" kuin sanaa "urheilu" näistä avustuksista puhuessaan. Toisin sanoen, kulttuurin puolella tavoitteena on korkea taso, mutta urheilun puolella vallitsee "antaa kaikkien kukkien kukkia"-periaate. Ja kun katsoo esimerkiksi tuon seuratoiminnan kehittämistuen tavoitteita ja myöntöperusteita, niin kyllähän siellä kaikenlainen urheilullinen kunnianhimo loistaa poissaolollaan. Toki näissä on tulkinnanvaraisuuksia, joita tavoitteellisesti toimiva seura voi käyttää hyväkseen. Esim. "kehittää innovatiivisia ja uudenlaisia toimintamalleja" voi pitää sisällään käyttökelpoisia, tekemisen tason parantamiseen liittyviä malleja kuten edistyneempien juniorien valmentajakoulutusta ja käyttämistä valmennuksen ja ohjatun harjoittelun apuna tai maahanmuuttajien mukana tulevan jalkapallokulttuurin integrointia suomalaiseen seuratoimintaan. Mutta nämä eivät muuta tosiasioita. Ministeriö ei tuollaisilla monenkirjavilla strategioilla suoranaisesti edistä polkua liikunnasta huippu-urheiluun.
el_Diablo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: visio 2020


Vastaus #932 : 15.11.2016 klo 13:57:49

Merkillepantavaa on, että OKM käyttää ylipäätään mieluummin sanaa "liikunta" kuin sanaa "urheilu" näistä avustuksista puhuessaan. Toisin sanoen, kulttuurin puolella tavoitteena on korkea taso, mutta urheilun puolella vallitsee "antaa kaikkien kukkien kukkia"-periaate.

eikö kohtuullista olisi, että okm:n rahoilla palkattaisiin suomeen johonkin jengiin messi tai kristiina, jotta suomessakin päästäisiin nauttimaan huippufutiksesta?
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #933 : 15.11.2016 klo 16:23:37

eikö kohtuullista olisi, että okm:n rahoilla palkattaisiin suomeen johonkin jengiin messi tai kristiina, jotta suomessakin päästäisiin nauttimaan huippufutiksesta?

Mikä nyt kenenkin mielestä on kohtuullista. Tämän veronmaksajan mielestä kohtuullista on, että OKM tarkistaa arvostuksiaan ja painotuksiaan huippu-urheilulle myönteisemmiksi. Nyt taidetaan puhua seuratuista, joten tukea ansaitsee mielestäni sellainen seura, jossa panostukset ovat mm. juniorien ammattivalmennuksessa ja olosuhteiden kehittämisessä.
Säämies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Huuhkajat


Vastaus #934 : 15.11.2016 klo 16:54:33

Mikä nyt kenenkin mielestä on kohtuullista. Tämän veronmaksajan mielestä kohtuullista on, että OKM tarkistaa arvostuksiaan ja painotuksiaan huippu-urheilulle myönteisemmiksi. Nyt taidetaan puhua seuratuista, joten tukea ansaitsee mielestäni sellainen seura, jossa panostukset ovat mm. juniorien ammattivalmennuksessa ja olosuhteiden kehittämisessä.

Kehitysmaissa, diktatuureissa tai muuten vaan epäilyttävissä maissa nämä huippu-urheilun tukemiset.

Harrastamisen ja liikunnan tukeminen näkyy muun muassa kansanterveydessä. Huippu-urheilun anti on kovin pientä.
el_Diablo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: visio 2020


Vastaus #935 : 15.11.2016 klo 17:10:50

Kehitysmaissa, diktatuureissa tai muuten vaan epäilyttävissä maissa nämä huippu-urheilun tukemiset.

Harrastamisen ja liikunnan tukeminen näkyy muun muassa kansanterveydessä. Huippu-urheilun anti on kovin pientä.

nyt puhuttiinkin suhteessa jonkun oopperan tukemiseen. jos valtio maksaisi jokaisesta veikkausliigaan myytävästä matsilipusta 142 euroa ekstraa seuroille niin johan alkaisi tapahtua.

ikivanha uutinen toki: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000251225.html
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #936 : 15.11.2016 klo 18:23:49

nyt puhuttiinkin suhteessa jonkun oopperan tukemiseen.

Ei kai valtio nyt sitä oopperaakaan niin paljon tue, että se olisi edes yrittämässä maailman huippuoopperoiden joukkoon? Kunhan tukee sen verran, että täällä yleensä on joku ooppera.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #937 : 16.11.2016 klo 11:01:54

Kehitysmaissa, diktatuureissa tai muuten vaan epäilyttävissä maissa nämä huippu-urheilun tukemiset.
Harrastamisen ja liikunnan tukeminen näkyy muun muassa kansanterveydessä. Huippu-urheilun anti on kovin pientä.

Yhteiskunta tuo panoksensa kansanterveyteen ja liikuntakasvatukseen jo varsin monella tavalla, esimerkiksi koululaitoksen sekä välillisten verojen ohjausvaikutuksen kautta. Ja edelleen, kuten todettua, OKM:n osuus liittojen tuessa on maltillinen (Palloliiton tulovirrassa se taitaa olla luokkaa 10% budjetista). Mielestäni siis kansanterveys on tässä kohdin vähän ontuva peruste sille, että ministeriön pitäisi vielä liittojen tukien kautta panostaa kaiken kansan harrastamiseen, etenkin kun on melko kiistaton tosiasia, että menestys huippu-urheilussa tuo myös lisää harrastajia lajin pariin. Pyritään mieluummin rakentamaan tulosvastuuta, joka kannustaa lajiliittoja päättäväisyyteen ja yritteliäisyyteen urheilullisen menestyksen hakemisessa.

On toki totta, että kehitysmaissa ja diktatuureissa pönkitetään suurten johtajien itsetuntoa hakemalla menestystä huippu-urheilussa. Mutta me ns. vauraat maat, joissa tietty hyvinvoinnin taso on jo saavutettu, voimme panostaa huippu-urheiluun toisenlaisin perustein. Nämä voivat pragmaattisesti ajateltuna olla esimerkiksi maan markkina-arvo ja matkailu. Lisäksi tulee menestyksen me-henkeä ja kansallista omanarvontuntoa nostattava vaikutus, joka osaltaan lisää kansalaisten yritteliäisyyttä ja poistaa apatiaa. Nämäkin näytöt ovat jokseenkin kiistattomat, kun miettii jääkiekon MM-kullan vaikutusta 1995 tai sitä, mitä EM-kisoihin pääseminen ja siellä menestyminen teki Islannissa viime kesänä.

Eli kyllä tässä on ihan aiheellista ministeriönkin katsoa peiliin tukiperusteita laatiessaan.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 11:08:25 kirjoittanut drone »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #938 : 16.11.2016 klo 11:16:52

etenkin kun on melko kiistaton tosiasia, että menestys huippu-urheilussa tuo myös lisää harrastajia lajin pariin.

Sen sijaan on jossain määrin kyseenalaista, lisääkö tuo liikkujien määrää vai ohjaako vain tiettyihin lajeihin. En ole nähnyt kovin hyvää tutkimusta siitä, että ennestään liikkumattomat suurissa määrissä alkaisivat harrastamaan urheilua menestyksen ansiosta.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #939 : 16.11.2016 klo 11:38:53

Sen sijaan on jossain määrin kyseenalaista, lisääkö tuo liikkujien määrää vai ohjaako vain tiettyihin lajeihin.

Mikäli tuo ohjaa liikkujia tiettyihin lajeihin, sehän on lajien kannalta hyvä asia tai vähintäänkin mahdollisuus. Silloin joudutaan miettimään, miksi liikkujat valitsevat tietyn lajin ja sitten voidaan oman lajin kohdalla tehdä jotakin paremmin. Eli lajien välistä kilpailua.

Toisaalta vaikka menestys ei suoranaisesti lisäisikään liikkujien määrää (tässä asiassa en tosin itse ole heti valmis muuttamaan kantaani edes siinä tapauksessa, että jonkin sortin tutkimustietoa olisikin), niin on paljon noita muita potentiaalisia seurannaisvaikutuksia, joita menestys voi mukanaan tuoda.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #940 : 16.11.2016 klo 12:23:25

Mikäli tuo ohjaa liikkujia tiettyihin lajeihin, sehän on lajien kannalta hyvä asia tai vähintäänkin mahdollisuus. Silloin joudutaan miettimään, miksi liikkujat valitsevat tietyn lajin ja sitten voidaan oman lajin kohdalla tehdä jotakin paremmin. Eli lajien välistä kilpailua.

Lajin kannalta on toki hyvä jos se saa enemmän harrastajia. Sen sijaan on kyseenalaista, kannattaako valtion panostaa siihen, että jotain tiettyä lajia harrastetaan enemmän kuin sitä luontaisesti harrastettaisiin.

Lainaus
Toisaalta vaikka menestys ei suoranaisesti lisäisikään liikkujien määrää (tässä asiassa en tosin itse ole heti valmis muuttamaan kantaani edes siinä tapauksessa, että jonkin sortin tutkimustietoa olisikin), niin on paljon noita muita potentiaalisia seurannaisvaikutuksia, joita menestys voi mukanaan tuoda.

Mitä ovat nämä seurannaisvaikutukset? Tunnettavuus ulkomailla toki on sellainen, mutta mitä ne muut ovat?
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #941 : 16.11.2016 klo 12:51:46

Mitä ovat nämä seurannaisvaikutukset? Tunnettavuus ulkomailla toki on sellainen, mutta mitä ne muut ovat?

Tästä aiheesta on jauhettu (täällä ja muualla) jo aika paljon, joten minäpä heitän tähän vastakysymyksen: Onko sinun mielestäsi mitään syytä, minkä vuoksi haluaisit, että Suomi nousisi huipulle (esim. jalkapalloilussa)?
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #942 : 16.11.2016 klo 13:34:01

Liiton viralliset päämäärät löytyvät niinkin vaikeasta paikasta kuin liiton sivuilta: https://www.palloliitto.fi/palloliitto/yhteystiedot/toimintastrategia Tuolta voit katsoa, niin ei tarvitse jonkun satunaisen ihmisen wikiin kirjoittaman jutun varassa olla.

Kas, uusi strategiakin on jo siellä! Palloliiton strategioista saattaisi kehkeytyä mielenkiintoinen oma topikkinsakin?

Katsaus ensin miten strategia on kehittynyt viime vuosina.

2010-13:
Missio: Jalkapalloa jokaiselle
Visio: Euroopan TOP10 2020 (tämä oli muuten liittohallituksen lisäys)
Painopisteet:
- johtajuus ja hyvä hallintotapa
- huippujalkapallo
- grassroots
- asiakkuuksien hallinta
- osaamisen kehittäminen


2013-16:
Missio: Jalkapalloa jokaiselle
Visio: Euroopan TOP10 2020
Painopisteet:
- johtajuus ja hyvä hallintotapa
- pelaajakehitys
- seurakehitys
- markkinointiviestintä ja myynti
- osaamisen kehittäminen

2016-20:
Missio: Jalkapalloa jokaiselle
Visio: Menestyvä jalkapallomaa - hyvinvoinnin kartuttaja
Päävalinnat:
- pelaajan laadukas arki
- elinvoimainen seura
- mielenkiintoiset kilpailut
- jalkapalloperheen aktiivinen viestintä ja vaikuttaminen
Kehitysohjelmat:
- seurojen Palloliitto uudistusprosessi
- pääsarjaseurojen kasvupaketti

"Strategiakauden yhteisenä ja kokoavana päätavoitteena on nostaa Suomi seurojen kansainvälistä menestystä mittaavan UEFA association club coefficient -luvun vertailussa vähintään sijalle 30 vuoden 2020 loppuun mennessä."

Muutamia yleisiä havaintoja:
- Kuten huomattu, niin visio on mennyt vaihtoon ja - oli se sitten hyvä tai huono - niin ainakin se on nyt tasapainoisempi siinä suhteessa mitä Palloliitto kokonaisuudessaan tekee.
- Tapa asetella päätavoitteet on vaihtunut (ainakin otsikkotasolla): 2010 katsottiin vielä ”business alueittain” (huippufutis, grassroot), nyt on fokuksessa tekijät (pelaajat, seurat, kilpailut).
- Oheistoiminnat (kuten ”hyvä hallintotapa”) on poistettu strategian painopisteistä. Toivottavasti sen tähden, että ne on saatu kuntoon.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #943 : 16.11.2016 klo 13:37:53

Sitten vähän yhteenvetoa ja havaintojani jokaisesta tämän uuden strategian painopiste-alueesta:

PELAAJAN LAADUKAS ARKI

Tarvitaan kokonaisvaltainen toimintamallin muutos, joka keskittyy pelaajan päivittäisharjoittelun laatutekijöiden määrätietoiseen parantamiseen keskeisten toimijoiden yhteistyöllä. Kestävä pelaajakehitys ja menestys ovat seurauksia tämän muutoksen ja yhteistyön onnistumisesta.

Kokonaisuudet:
Valmennusosaamisen vaikuttavuuden vahvistaminen
Valmennuslinjan syventäminen – pelaajapolkujen kuvaukset
Koulu- ja kotikumppanuuden tiivistäminen
Seurojen urheilusisällön laatujohtaminen
Pelaajakehitysorganisaation, toimintatapojen ja resurssien rakennemuutos

Tavoitteet ja mittarit: (Huom! Nämä ovat vain otsikot ja näistä on siis tuossa julkisessakin dokkarissa tarkemmat mittarit:
Valmentajien määrä
Kv-menestys ja paremmat pelaajat

Näppituntumani:
Hyvin valitut kokonaisuudet, joissa on ymmärretty Palloliiton, seurojen ja muiden kumppaneiden roolit ja miten jokaista. Mittaristolle kritiikkiä siitä, että suurelle osalle kokonaisuuksia ei ole mitattavia tavoitteita ja pääasialliset kriteerit – kv-menestys 2020 mennessä – eivät juurikaan riipu siitä mitä tässä tehdään. Tuollaisia tuloksia on odotettavissa vasta kymmenen vuoden päästä.

ELINVOIMAINEN SEURA

Ytimessä seurojen profiloituminen ja kehittyminen laatujärjestelmän avulla. Seurayhteisöt lisäämässä liikettä ja hyvinvointia yhteiskunnassa.

Kokonaisuudet:
Seuraohjelma, laatu- ja lisenssijärjestelmä
Seurojen profiloituminen
Harjoitus- ja kilpailuolosuhteet
Harrastaja- ja toimijamäärän kasvu
Seurapalvelut

Tavoitteet ja mittarit:
Olosuhdekehitys
Tavoitteiltaan profiloituneet ja taloudeltaan tasapainoiset seurat
Pelaajien ja seuratoimijoiden (vapaaehtoiset, päätoimiset) määrän kasvu

Näppituntumani:
Kokonaisuuksien ja tavoitteiden ristiriita käytettävissä olevien keinojen kanssa voi johtaa siihen, että monet tämän painopistealueen tavoitteista jäävät vain powerpointiin. Seurojen laatujärjestelmät ovat selkeästi mietittyä kamaa, seurojen profiloituminen tulee uutena avauksena(?), muut ovat sellaista peruskamaa, joka piti vain työntää jonnekin. Mittaristo näyttää ihan asialliselta.

MIELENKIINTOISET KILPAILUT
Mielenkiintoiset, pelaajia kehittävät ja ammattitaitoisesti järjestetyt kilpailut kaikilla tasoilla piiri- ja aluerajoista riippumatta

Kokonaisuudet:
Sääntöjen yhdenmukaistaminen
Järjestelmien kehittäminen yhdessä
Sarjojen kehittäminen palvelemaan erilaisten pelaajien erilaisia tarpeita
Laadukas erotuomaritoiminta reilun ja kehittyvän pelin varmistajana
 
Tavoitteet ja mittarit:
Pelaajia kehittävät, mielenkiintoiset ja ammattimaisesti järjestetyt kilpailut kaikilla tasoilla

Näppituntumani:
Pragmaattisia, toteutettavia pointteja parantamaan sitä kymmenientuhansien alasarja- ja junnumatsien kokonaisuutta. Voi olla mun oma bias, mutta olisin kaivannut selkeämpää linjausta myös pääkilpailuiden (liigat, ykköset, cupit) rooleista. Huomioitava kuitenkin, että niitä lähdetään kehittämään ns. ”suuren yleisön” näkökulmasta.

JALKAPALLOPERHEEN AKTIIVINEN VIESTINTÄ JA VAIKUTTAMINEN

Kokonaisuudet: 
Myönteisen mielikuvan vahvistaminen
Kanavauudistus ja sisällöntuotanto
Vaikuttaminen eri tasoilla
Kestävä kehitys
Myynti ja markkinointi

Tavoitteet ja mittarit:
Viestintä, vaikuttaminen ja vuorovaikutus
Kansainvälinen vaikuttaminen
Lisää liikettä yhteiskunnassa
Suomalaisen jalkapallon kokonaisvoimavarojen kasvattaminen

Näppituntumani:
Ovatkohan kaikki hoksanneet miten radikaaleja Palloliitto-keskeisiä viestintälinjauksia (esim. Huuhkaja-TV ja ”jalkapalloperhe”) tähän on ujutettu? Saavatkohan liigaseurat myydä vapaasti tv-oikeutensa ja saakohan joku seura enää kritisoida Palloliittoa tämän jälkeen. Muuten on etsitty paljon perusteluja Alajan networkkaukselle kotimaassa ja ulkomailla. Mittaristo on yllättävänkin businesslähtöinen.

SEUROJEN PALLOLIITTO
Uusi palvelukonsepti suomalaisen jalkapalloseuran parhaaksi

lue: Piiriorganisaation uudistaminen niin, että aluerajoja madalletaan ja parhaista resursseista saadaan paras hyöty kentälle

PÄÄSARJOJEN JA PÄÄSARJASEUROJEN KASVUPAKETTI
Pääsarjat ja pääsarjaseurat kehityksen vetureina. Pääsarjojen ja pääsarjaseurojen kasvaminen uusiin mittoihin.

lue: Tässä ei ollut mitään konkreettista, mutta hyvä että tämä on tunnistettu kehitysalueeksi, jota täytyy työstää.   

--

Satunnaishavaintona: strategialehdykässä on seitsemän kuvaa kannattamisesta ja yhteisöllisyys on yksi Palloliiton arvoja, mutta valittujen painopistealueiden ja niistä valittujen kokonaisuuksien kohdalla kannattajia tai edes katsojia ei taidettu mainita kertaakaan, eikä siellä montaa kertaa puhuttu myöskään siitä miten luodaan tunnetta, yhteisöllisyyttä jne. Eli melko teknistaloudellinen näkemys siitä miten uudistetaan prosesseja, lisätään myyntiä jne.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #944 : 16.11.2016 klo 13:42:04

Palloliiton strategioista saattaisi kehkeytyä mielenkiintoinen oma topikkinsakin?

Avaa vain rohkeasti uusi ketju aiheesta. Nämä kaksi viestiä voisivat olla vaikkapa avauksena. Aika varmasti ainakin keskustelua saataisiin.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #945 : 16.11.2016 klo 13:44:09

Tästä aiheesta on jauhettu (täällä ja muualla) jo aika paljon, joten minäpä heitän tähän vastakysymyksen: Onko sinun mielestäsi mitään syytä, minkä vuoksi haluaisit, että Suomi nousisi huipulle (esim. jalkapalloilussa)?

Kyllä mun mielestä olisi kiva, jos Suomi menestyisi eri lajeissa, mutta varsinkin futiksessa (ja futsalissa), kun ne nyt sattuvat olemaan mun lajeja. En tosin ole varma, että haluaisinko maksaa vaikkapa veroja enempää sen takia, että rahoilla tuettaisiin huippu-urheilua.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #946 : 16.11.2016 klo 14:12:08

"Strategiakauden yhteisenä ja kokoavana päätavoitteena on nostaa Suomi seurojen kansainvälistä menestystä mittaavan UEFA association club coefficient -luvun vertailussa vähintään sijalle 30 vuoden 2020 loppuun mennessä."
... voi luoja! Just kun päästiin eroon 'Visio2020 top10' tavoitteesta, niin sisään tuodaan lähes yhtä idioottimainen tavoite. Muistaakseni maarankingiin ei tainnut tsämppäriuudistuksessa tulla muutoksia, joten nouseminen vähintään sijalle 30 4 vuodessa vaatisi suurinpiirtein tuplausta vuosittaisiin pistemääriin - helppo homma! Tavoitteita pitää olla, mutta joku realismi pitäisi mukana pysyä. Todennäköisesti päättävät elimet eivät ole tajunneet koko maapistejärjestelmästä mitään.

Lainaus
PÄÄSARJOJEN JA PÄÄSARJASEUROJEN KASVUPAKETTI
lue: Tässä ei ollut mitään konkreettista, mutta hyvä että tämä on tunnistettu kehitysalueeksi, jota täytyy työstää.  
Olihan siellä tuo luvattu 2,5 miltsiä stadionhankkeiden rahoittamiseen (VL, Ykkönen, naisten liiga. Futsal ei vissiin kuulu tähän, kun oli kyse stadioneista :) ). Eihän tuo toki riitä kuin alkuun, mutta on kuitenkin jotain ellei mene Oulun 'jalkapallokeskuksen' rakentamiseen.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #947 : 16.11.2016 klo 14:31:29

Hyvä, että nappasit tähän kiinni!

... voi luoja! Just kun päästiin eroon 'Visio2020 top10' tavoitteesta, niin sisään tuodaan lähes yhtä idioottimainen tavoite. Muistaakseni maarankingiin ei tainnut tsämppäriuudistuksessa tulla muutoksia, joten nouseminen vähintään sijalle 30 4 vuodessa vaatisi suurinpiirtein tuplausta vuosittaisiin pistemääriin - helppo homma! Tavoitteita pitää olla, mutta joku realismi pitäisi mukana pysyä.


Jep, jos raja pysyy nykyisellään, niin se vaatisi vain neljä kautta jotka olisivat vähän parempia kuin Klubin EL-kausi 2014.
http://futisforum2.org/index.php?topic=32336.msg10640217#msg10640217

Tosin kyllähän tuo raja on heilunut eikä siitä niin pitkä aika ole kun me oltiin top-30:ssä.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2012.html

Onko tuo raja nouseminen sattumaa? Vai onko tuossa muuttunut pisteidenlaskenta? Vai onko turnauksen muutos (lähinnä mestareiden oma polku CL:ään?) muuttanut sitä miten pisteitä kertyy näille keskisuurille maille?

Lainaus
Todennäköisesti päättävät elimet eivät ole tajunneet koko maapistejärjestelmästä mitään.

Ei kai, voisiko tämä olla mitenkään mahdollista. :)

--

Joka tapauksessa tälläinen "kokoava päätavoite" on idioottimainen koska kuten sanoit, se ei ole saavuttettavissa, mutta ennen kaikkea koska suurin osa (vai yksikään?) strategian konkreettisista action pointeista ei ole suunniteltu tämän tavoitteen toteuttamiseen. Mikä sinällään on järkevää. Jos tämä olisi oikeasti strategian tavoitteena, niin silloin action pointtien pitäisi olla tyyliin "helkkaristi lisäresursseja top-6 seuroille".
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #948 : 16.11.2016 klo 15:44:04

^ Laitoin tonne toiseen topikkiin hieman alustavaa pohdintaa.
http://futisforum2.org/index.php?topic=32336.msg10640406#msg10640406
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #949 : 16.11.2016 klo 15:58:26

Joka tapauksessa tälläinen "kokoava päätavoite" on idioottimainen koska kuten sanoit, se ei ole saavuttettavissa, mutta ennen kaikkea koska suurin osa (vai yksikään?) strategian konkreettisista action pointeista ei ole suunniteltu tämän tavoitteen toteuttamiseen. Mikä sinällään on järkevää. Jos tämä olisi oikeasti strategian tavoitteena, niin silloin action pointtien pitäisi olla tyyliin "helkkaristi lisäresursseja top-6 seuroille".
Eipä ole pelkoa, että bonareita laukeaisi maksettavaksi, jos strategian tavoite on valmiiksi tavoittamattomissa. ;) Olisi päivitetty visio 2020 visio 2030:ksi ja sen mukaan luotu strategia. Itse tahdon, että suomi olisi top10:ssä, mutta sen eteen on jonkun tehtävä töitä ja jonkun käärittävä hihoja.

 
Sivuja: 1 ... 37 [38] 39 ... 57
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa