FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2018 klo 01:51:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Äänestys
Kysymys: Jatkaako HJK tai RoPS UEL:n kolmannelle kierrokselle?
Vain HJK - 30 (29.7%)
Vain RoPS - 5 (5%)
Molemmat - 56 (55.4%)
Ei kumpikaan - 10 (9.9%)
Äänestäjiä yhteensä: 100

Sivuja: [1] 2 ... 21
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalaisjoukkueet europeleissä kaudella 2016 (-2017)  (Luettu 74196 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Laitalinkki

Poissa Poissa


: 16.11.2015 klo 16:19:35

HJK:n kuusi kautta kestänyt dominanssi päättyi syksyyn 2015, ja SJK juhli ensimmäistä Veikkausliigan mestaruuttaan. Näin Suomesta tulee Mestarien Liigan karsintaan pitkästä aikaa uusi yrittäjä. HJK saa keskittyä Euroopassa alusta lähtien Eurooppa-Liigaan, ja saa sinne seurakseen RoPS:in ja Suomen Cupin voittaneen IFK Mariehamnin.Fair Play -kilpailun kautta ei enää Eurooppaan päästä, joten Suomen joukkuemäärä on nyt ja jatkossa neljä. Jossitellaan sen verran, että mikäli Suomesta olisi edelleen reilun pelin seura Eurooppaan päässyt, olisi tuo joukkue ollut FP-kisan kakkonen VPS. Reiluin joukkue oli IFK Mariehamn, joka kuittasi palkinnoksi tästä 10 000 euroa.

Alkuun katsaus kalenteriin:

20.6. UCL:n ja UEL:n 1. ja 2. kierroksen arvonnat
30.6. UEL:n 1. kierroksen 1. osa: Atlantas-HJK 0-2, Odds BK-IFK Mariehamn 2-0, Shamrock Rovers-RoPS 0-2
7.7. UEL:n 1. kierroksen 2. osa: HJK-Atlantas 1-1, IFK Mariehamn-Odds BK 1-1, RoPS-Shamrock Rovers 1-1
12.7. UCL:n 2. kierroksen 1. osa: BATE-SJK 2-0
14.7. UEL:n 2. kierroksen 1. osa: Beroe Stara Zagora-HJK 1-1, RoPS-Lokomotiva Zagreb 1-1
15.7. UCL:n ja UEL:n 3. kierroksen arvonta
19.7. UCL:n 2. kierroksen 2. osa: SJK-BATE 2-2
21.7. UEL:n 2. kierroksen 2. osa: HJK-Beroe Stara Zagora 1-0, Lokomotiva Zagreb-RoPS 3-0
28.7. UEL:n 3. kierroksen 1. osa: IFK Göteborg-HJK 1-2
4.8. UEL:n 3. kierroksen 2. osa: HJK-IFK Göteborg klo 19
5.8. UCL:n ja UEL:n 4. kierroksen arvonta
18.8. UEL:n 4. kierroksen 1. osa
25.8. UEL:n 4. kierroksen 2. osa


Kuka nostelee palloja, jos Kalju Vekkuli valitaan FIFA:n johtoon?

Meneillään olevalle eurokaudelle tehtiin järjestelmään isojakin muutoksia, mutta ensi kausi jatketaan ilmeisesti täysin samaan malliin kuin tämä nykyinenkin, pl. tuo fair play -paikkojen poistuminen. Ainakaan silmiini ei ole muita muutoksia osunut.

Suomesta europeleihin osallistuvat:

SJK:

- Aloittaa UCL:n 2. karsintakierrokselta (sijoittamattomana joukkueena)
- 2. kausi europeleissä (seinäjokelaiselle seuralle ylipäätään)
- Valmentaja Simo Valakari
- Pelaa kotipelinsä ensimmäistä kertaa kotikaupungissaan Seinäjoella.

SJK sai viime kesänä ensimmäistä kertaa maistiaisen europeleistä, kun se pelasi yhden otteluparin islantilaista FH Hafnarfjorduria vastaan. Peli ei ollut uomissaan sen paremmin "kotikentällä" Helsingissä kuin vieraissakin, joten eurotaival jäi valitettavan lyhyeksi. Nyt joukkue on toivottavasti viime kesää valmiimpi haasteeseen, ja mikä tärkeintä, pääsee pelaamaan europelejä oikealla, uudella kotistadionillaan. Kyseessä on siis ylipäätään ensimmäiset euro-ottelut Seinäjoella. SJK:n uuden kotistadionin kapasiteetti on kaiketi 6 000 katsojaa, joten sen pitäisi riittää ymmärtääkseni UCL:n 3. kierrokselle ja UEL:n 4. kierrokselle saakka. Stadionin pitäisi kai valmistua Veikkausliiga-kauden alkuun kesäkuuhun mennessä.Kuten HJK:n viime kausilta on tuttua, SJK:nkin tarvitsisi voittaa UEL:n lohkovaiheeseen päästäkseen "vain" kaksi otteluparia. Kovin paikka on kuitenkin edessä heti kättelyssä. Siinä, missä HJK on aloittanut viime vuosina 2. karsintakierroksella sijoitettuna joukkueena, on SJK auttamatta sijoittamaton. Mitään läpihuuto-bangereita tai baltteja ei siis oikein ole tarjolla, vaan ensimmäisen otteluparin asetelmat ovat paljolti hyvän arpaonnen varassa. Joskin SJK taitaa lähteä altavastaajana melkein ketä tahansa vastaan.

Norrköpingin yllätysmestaruus varmisti sen, ettei Ruotsiin tule näillä näkymin lähtöä, mutta kovaa sakkia on vastustajiksi tarjolla. Potentiaalisilla vastustajilla spekulointiin on vielä hyvin varhaista, mutta voisihan noihin silmäyksen heittää. Pohjoisen kori koostunee perinteiseen tapaan skandinaaveista, balteista ja Brittein saarten joukkueista, ja ainahan voi tarvittaessa täydentää BATE:lla. Näillä näkymin SJK:n vastustaja siis löytyy kenties seuraavasta joukosta:

- Celtic
- FC Kööpenhamina/FC Midtjylland
- Rosenborg
- FH Hafnarfjordur
- The New Saints

Noista vain Rosenborg ja FH ovat mestaruuden jo varmistaneet, mutta ainakin Celtic ja TNS ovat jo aika vahvoilla. Arvontakorit ovat tietysti helkkarin kaukana varmoista ja pelkkää mutua, mutta aika loogiselta yhtälöltä tuo mielestäni tässä vaiheessa kautta vaikuttaisi. Revanssi nimihirviöistä, anyone? Toisaalta sitten, jos SJK elättelee tosissaan haaveita lohkovaihepaikasta, olisi ensimmäiseen pariin miltei syytä toivoa jotain noista kovimmista kolmesta. Ne kun olisivat sijoitettuja kolmoskierroksellakin, joten moisen jätin kaatamalla saisi kolmoskierrokselle helpomman vastuksen. Tappio ensimmäisessä otteluparissa johtaisi tosin jälleen vain lyhyeen euroseikkailuun.

------------------------------------------

RoPS:

- Aloittaa UEL:n 1. karsintakierrokselta (sijoittamattomana joukkueena)
- 5. kausi europeleissä
- Paras saavutus cup-voittajien cupin puolivälieräpaikka 87-88, viimeksi Euroopassa 2014-2015
- Valmentaja Juha Malinen
- Pelaa kotipelinsä remontoidulla stadionilla Rovaniemellä (ainakin ensimmäiset kaksi kierrosta mahdollista?)

RoPS on ollut suomalaisella mittapuulla Euroopassa oikein hyvin menestynyt joukkue, sillä se on voittanut seitsemästä otteluparistaan kolme. Parhaana saavutuksena tosiaan cup-voittajien puolivälieräpaikka Marseillea vastaan. Loiston päivät osuivat 80-luvun loppuun/90-luvun alkuun ennen pitkää taukoa. Eikä tuo toissakauden ottelupari Asteras Tripolisiakin vastaan antanut aihetta myötähäpeään.


Tuolla RoPS:in menestyksekkäimmästä eurokaudesta: http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2014071718497635_jp.shtml

RoPS:illekin tuleva kausi on hyvin erityinen, sillä se pelaa europelejä ensimmäistä kertaa Rovaniemellä sitten lokakuun 1990. Toissakauden keikalla käytiin evakossa Oulussa, mutta nyt eurokiima tuodaan Napapiirille asti.

------------------------------------------

HJK:

- Aloittaa UEL:n 1. karsintakierrokselta (sijoitettuna joukkueena)
- 34. kausi europeleissä (suomalaisjoukkueista selvästi eniten)
- Parhaat saavutukset UCL:n lohkovaihe kaudella 1998-1999 ja UEL:n lohkovaihe kaudella 2014-2015
- Valmentaja Mika Lehkosuo
- Pelaa kotipelinsä Sonera Stadiumilla Helsingissä

HJK on oudossa tilanteessa, sillä se joutuu seuraamaan pitkästä aikaa UCL:ää tyystin sivusta, ja aloittaa samalla europelinsä kaksi viikkoa totuttua aikaisemmin. HJK:n muhkean koeffizientin ansiosta sille on tosin tarjolla voitettavissa olevia vastustajia ja MAAPISTEITÄ, sillä HJK on todennäköisesti sijoitettuna aina UEL:n 3. karsintakierrokselle saakka. Euroseikkailusta voi siis parhaassa tapauksessa tulla hyvinkin pitkä. Vastustajilla spekulointi on kovin haastavaa, koska UEL:n karsinnoissa on porukkaa kuin pipoa, eikä arvonnan ryhmäjako ole niin hyvin ennakoitavissa kuin UCL:n puolella. Mutta tuolta nyt voi vaikkapa käydä mutustelemassa jotain: https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=4FE4712A1E3EA4FA!264&ithint=file%2cxlsx&app=Excel&authkey=!AE6GANv4hXH3YuQ

------------------------------

IFK Mariehamn:

- Aloittaa UEL:n 1. karsintakierrokselta (sijoittamattomana joukkueena)
- 2. kausi europeleissä, viimeksi yksi ottelupari kesällä 2013 (Inter Bakua vastaan)
- Valmentaja Kari Virtanen
- Pelaa kotipelinsä Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa

IFK Mariehamn lähtee uuteen kauteen sikäli oudossa tilanteessa, että sitä valmentaa joku muu kuin ikuisesti puikoissa ollut herrasmieskoutsi Pekka Lyyski. Lyyski(e)n johdolla joukkue kuitenkin juhli Valkeakoskella seurahistorian ensimmäistä cup-mestaruutta ja saavutti siten toisen kerran paikan europeleissä. Ensimmäinen euroreissu oli IFK Mariehamnilta miehekäs, mutta epäonninen, sillä se menetti jo saman otteluparin alkuhetkillä loppukauden ajaksi sairastuvalle niin Dever Orgillin kuin Diego Assisinkin. Vaikka tuloksellisesti vieraspeli Bakussa menikin hyvin, taisi selkärankakin katketa azerbaidzhanilaiseen perunapeltoon öljynliukkaaseen tekonurmeen.

Jos oikein muistan, pelasi IFK viimeksi poikkeusluvalla kotipelinsä Maarianhaminassa. Uskoisin, että sama poikkeuslupa myönnetään nytkin, mutta viimeistään mahdolliselle toiselle tai kolmannelle kierrokselle pitäisi IFK:n kaiketi hakea evakkopaikkaa jostain, todennäköisesti Turusta. Eikä kai tuo ensimmäisen kierroksen poikkeuslupakaan varmaa ole.


Kuka jatkaa Lyyskin työtä?

Lopuksi vielä maapistemittari:

1.500       2.000   0.500       2.400   1.000

Ensi kaudella siis poistui suomalaisittain keskiverto tai keskivertoa parempi 1.500. Koska töölöläinen suurseura saa vastaansa sijoittamattomia nippuja, voisi toivoa hyvää saldoa ja kunnon ropinaa ensi kesälle. Viime kausi meni ennemmin ala- kuin yläkanttiin, vaikkeivät odotukset muiden kuin HJK:n kohdalta korkealla olleetkaan. SJK ei kyennyt saamaan maapisteen puolikastakaan otteluparin lievältä suosikilta, ja muutokset europelijärjestelmässä kävivät kovat vastukset saaneiden Lahden ja VPS:n kohtaloksi. HJK hoiteli avauskierroksen vastustajansa, mutta katastrofi Astanassa jäi varmasti muidenkin kuin huli-Aachin mieleen.

EDIT: Kari Virtanen valittiin IFK Mariehamnin valmentajaksi 19.11.2015.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2016 klo 22:00:14 kirjoittanut Laitalinkki »
JereSuomi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP, HJK


Vastaus #1 : 16.11.2015 klo 21:38:29

Loistava avaus! Luulen että HJK ja SJK pärjää ensimäisellä kieroksella.
P1nt0

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #2 : 16.11.2015 klo 21:51:15

Hyvä avaus! Toivotaan kaikille jengeille menestystä europeleissä, vaikka vaikeaa se tulee olemaan. HJK:lla on mahdollisuudet mennä sijoitettuna pitkälle.

SJK toivon mukaan maksoi oppirahat viime suvena ja on valmis menemään ainakin ensimmäisestä otteluperista jatkoon. Valmennyksesta ei pitäisi jäädä kiinni ja pelaajistonkin kasetti kesti kuin kestikin mestaruuspaineet.

Maliseen luotan kuin vuoreen, sai RoPSin pelaamaan viime kaudella futista, jolla voi Euroopassakin pärjätä. Nähtäväksi jää minkälainen joukkue napapiirillä on kasassa kauden alkaessa. Mikäli vaihtuvuus ei ole suurta on pohjoisen ylpeydellä kaikki mahdollisuudet menestyä Suomen mittapuulla ihan hyvin.

Maarianhaminasta en osaa sanoa mitään, mutta toivotaan menestystä myös saarille.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 16.11.2015 klo 21:59:43

Noita UEL:n arvontakoreja ja -ryhmiä on vielä aivan liian aikaista spekuloida, mutta jos nyt haluaa jonkinlaisen käsityksen RoPS:in ja IFK:n mahdollisten avausvastustajien tasosta, niin tässä suomalaisten arvontakorit/-ryhmät viime kesältä:

Uutinen
Group 3
seeded: FH Hafnarfjardar, Differdange 03, Rosenborg BK, Shakhtior Saligorsk, Aberdeen
unseeded: Bala Town, Shkendija Tetovo, SJK Seinäjoki, Glenavon, Víkingur

Group 4
seeded: IF Elfsborg, Brøndby IF, St. Patrick's Athletic, Linfield Belfast, Vojvodina Novi Sad
unseeded: Juvenes Dogana, MTK Budapest, FC Lahti, NSI Runavik, Skonto Riga

Group 8
seeded: AIK Stockholm, Go Ahead Eagles, Inter Baku, KR Reykjavik, HB Torshavn
unseeded: Ferencváros, FK Trakai, VPS Vaasa, Cork City, KF Laçi


Kova oli suomalaisten arpaonni viime vuonna.

Varmoja Ruotsin edustajia UEL:n 1. kierroksella ovat jo Elfsborg ja AIK, ja Norjasta puolestaan Odds BK ja Stabaek.

Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


Vastaus #4 : 16.11.2015 klo 23:54:11

Hyvä avaus. Mainittakoon, ettei MIFK kaatunut Azerbaidzhanin perunapeltoon, sillä ottelu pelattiin tekonurmella.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 17.11.2015 klo 00:00:32

Hyvä avaus. Mainittakoon, ettei MIFK kaatunut Azerbaidzhanin perunapeltoon, sillä ottelu pelattiin tekonurmella.

Hyvä korjaus. Kieltämättä tekisajatuskin päässä vilahti, mutta menin kuitenkin perinteisellä sanamuodolla, enkä jaksanut tarkistaa. Olisihan se tietysti pitänyt aavistaa, että Baku pullistelee jotain öljy- ja kaasurahoilla rakennettuja tekiksiä ja perunapellot ovat muisto menneiltä ajoilta.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #6 : 17.11.2015 klo 00:01:55

Täältäkin avaukselle Ylos Korjataan kuitenkin sen verran, että Seinäjoen stadionin on suunniteltu valmistuvan vasta kesäkuussa.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 17.11.2015 klo 00:10:45

Täältäkin avaukselle Ylos Korjataan kuitenkin sen verran, että Seinäjoen stadionin on suunniteltu valmistuvan vasta kesäkuussa.

Sitäkään en jaksanut muualta tarkistaa, mutta wikissä luki, että huhtikuussa. Sieltä peräisin tuo tieto.
Nimimerkitön

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vielä kerran: ulkoinen paine, sisäinen yhtenäisyys


Vastaus #8 : 17.11.2015 klo 16:55:55


Alkuun katsaus kalenteriin:

20.6. UCL:n ja UEL:n 1. ja 2. kierroksen arvonnat

Odottavan aika on todella pitkä.

Mahtava avaus Ylos
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #9 : 18.11.2015 klo 19:07:26

€-pelien kannalta relevantit eurooppalaiset sarjat ovat tällä hetkellä varsin sekavassa tilanteessa. Monet kestomenestyjät ovat enemmän tai vähemmän vaikeuksissa. Tosin on sellainen kutina, että nämä (Maribor, Legia, Ludogorets, Maccabi TA, Skenderbeu jne...) ryhdistäytyvät kevätkaudella. SJK:n osalta tämä ei tietenkään olisi hyvä asia. Koska 'pohjoisia' jengejä olisi silloin sijoittamattomana pirusti ja arvontakorit ehkäpä vedetään täten kauden 14/15 tyylillä eli hieman sekoittaen. Todennäköisesti FH päätyy samaan koriin kuin SJK - aina vissiin on Islannin mestari ollut kimpassa muiden (suurimman osan) Pohjoismaiden kanssa. Muuten kori on sitten kivikova ja kyyti tulee olemaan ns. vitun kylmää.

Klubin saumoja päästä sijoitetuksi UEL Q3:lla paransi mm. Molden jääminen rannalle. Samoin Dinamo Minsk ja Hajduk Split (maapisteet!) eivät ohita Klubia pisteissä, mikä on myös positiivista. Ukrainalaiset poppoot menevät maapisteillä ohi - ei voi mitään. Yllä mainitut kestomenestyjät kun hoitavat hommansa ja Ruotsista vielä ylläri cupmestari (ei Malmö eikä Elfsborg), niin alkaa paikka sijoitettuna olla aika lähellä. Tiukaksi kyllä vetää tossa viivan tuntumassa ja jännitettävää riittänee pitkälle kevääseen. Kun katsoo noita jengejä, jotka on Q3:lla sijoitettuna, niin onhan tossa hemmetin iso ero onko sijoitettu vai sijottamaton ko. kierroksella.

RoPSilla ja IFK:lla on sellainen 40-50% sauma saada ok vastus. Muuten tulee todennäköisesti joku tuolta Swe/Nor/Den/Sco-akselilta vastaan.

Varmoja Ruotsin edustajia UEL:n 1. kierroksella ovat jo Elfsborg ja AIK, ja Norjasta puolestaan Odds BK ja Stabaek.
Noista vasta AIK (toki AIK:kin voi voittaa cupin, jolloin se aloittaisi 2. kierrokselta) ja Stabæk  on teknisesti varmoja, loppujen aloituskierros (mikäli edes selviävät mukaan) ratkeaa cupin perusteella.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2015 klo 19:40:23 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Puolustava puolustaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Espoo, Huuhkajat,HJK-HIFK derpyt


Vastaus #10 : 19.11.2015 klo 08:46:49

€-pelien kannalta relevantit eurooppalaiset sarjat ovat tällä hetkellä varsin sekavassa tilanteessa. Monet kestomenestyjät ovat enemmän tai vähemmän vaikeuksissa. Tosin on sellainen kutina, että nämä (Maribor, Legia, Ludogorets, Maccabi TA, Skenderbeu jne...) ryhdistäytyvät kevätkaudella. SJK:n osalta tämä ei tietenkään olisi hyvä asia. Koska 'pohjoisia' jengejä olisi silloin sijoittamattomana pirusti ja arvontakorit ehkäpä vedetään täten kauden 14/15 tyylillä eli hieman sekoittaen. Todennäköisesti FH päätyy samaan koriin kuin SJK - aina vissiin on Islannin mestari ollut kimpassa muiden (suurimman osan) Pohjoismaiden kanssa. Muuten kori on sitten kivikova ja kyyti tulee olemaan ns. vitun kylmää.

Klubin saumoja päästä sijoitetuksi UEL Q3:lla paransi mm. Molden jääminen rannalle. Samoin Dinamo Minsk ja Hajduk Split (maapisteet!) eivät ohita Klubia pisteissä, mikä on myös positiivista. Ukrainalaiset poppoot menevät maapisteillä ohi - ei voi mitään. Yllä mainitut kestomenestyjät kun hoitavat hommansa ja Ruotsista vielä ylläri cupmestari (ei Malmö eikä Elfsborg), niin alkaa paikka sijoitettuna olla aika lähellä. Tiukaksi kyllä vetää tossa viivan tuntumassa ja jännitettävää riittänee pitkälle kevääseen. Kun katsoo noita jengejä, jotka on Q3:lla sijoitettuna, niin onhan tossa hemmetin iso ero onko sijoitettu vai sijottamaton ko. kierroksella.
Tosiaan noiden kestomenestyjien lopullinen sijoitus ratkaisee sekä SJK:n, että HJK:n osalta aika paljon. Mikäli noista ei kovin moni nousisi maansa mestareiksi, olisi SJK:lla mahdollisuudet saada FH:n lisäksi koriinsa toinen "inhimillinen" vaihtoehto, esim. TNS Walesista tai Dudelange Luxemburgista. Olettaen, että korit tehdään maantieteellinen jako huomioiden. Olisi muuten aika nihkeä vaihtoehto UCL 2.kierroksen sijoitetuille joukkueille joku Levski Sofia tai Hapoel Beer Sheva :D

HJK:n mahdollisen 3.kierroksen sijoitetun paikalle tilanne on sitten päinvastainen; mahdollisimman moni noista edellämainituista saisi voittaa mestaruuden, niin HJK:n sijoitettu asema olisi aika varma. Hyvä huomioida kuitenkin, että esim. Serbiassa Partizan tulee kyllä nousemaan keväällä tuolta 5.sijalta sijoille 2-4 ja pudottaa HJK.ta pykälän alaspäin. Red Star Belgrad on vetänyt jo 21:n pisteen kaulan Partizaniin, sitä Partizan ei ota kiinni (muuta kuin lisenssin antamatta jättämisellä). Onko muuten UEL 2.karsintakierroksella jonkinmoista maantieteellistä jakoa arvonnoissa? Sijoittamattomien puolella on mm. Inter Bakua, Gäbälää, Puolan, Bulgarian ja Skotlannin jengejä, Kairat... toki mahdollisesti myös Norjan Stäbak ja Odds BK. On kyllä sitten paljon helpompiakin vaihtoehtoja malliin Luxemburgin jengit, Flora & Kalju, Irkku & P-Irkku jengejä jne...

Topic seurantaan, avaus tosiaan laatuluokkaa Ylos
kivenkova sadisti

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 19.11.2015 klo 22:58:31

Ennustan kyllä täydellistä floppaamista ensi vuonna ja kaikki joukkueet HJK:ta lukuunottamatta lähtevät lauluuun ensimmäisestä otteluparista.
Kikkara

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Sarjapaikka


Vastaus #12 : 19.11.2015 klo 23:16:02

Ennustan kyllä täydellistä floppaamista ensi vuonna ja kaikki joukkueet HJK:ta lukuunottamatta lähtevät lauluuun ensimmäisestä otteluparista.

Floppaamista mihin nähden? Ei varmaan viime kauteen. :D
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 19.11.2015 klo 23:20:56

Ennustan kyllä täydellistä floppaamista ensi vuonna ja kaikki joukkueet HJK:ta lukuunottamatta lähtevät lauluuun ensimmäisestä otteluparista.

Odotellaan nyt arvonnat sun muut ensin, mutta eipä se lähtökohtaisesti mitään floppaamista olisi, jos kolme sijoittamatonta joukkuetta putoaisi sijoitetuille. Sitten voitaisiin puhua flopista, jos HJK:kin putoaisi jo ensimmäisessä parissaan.
Wagner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan, HJK


Vastaus #14 : 19.11.2015 klo 23:33:26

Ennustan kyllä täydellistä floppaamista ensi vuonna ja kaikki joukkueet HJK:ta lukuunottamatta lähtevät lauluuun ensimmäisestä otteluparista.

Surullista kyllä, tuo on saavutettavissa ihan vain häviämällä kenelle pitääkin. Ilman Ekranas-tyylistä onnenkantamoista SJK saa vastaansa jonkun Celticin tai Köpiksen, ja UEL1-rundin sijoitetuissakin lienee niin paljon kovia jengejä, että seedaamattomat RoPS ja MIFK voivat hyvinkin lähteä ottelupareihinsa altavastaajina. Olisikohan Honka-Joukojen visioita neljästä suuresta pitänyt kuunnella? :(

Loistava avaus joka tapauksessa, kausi käyntiin jo, ja niin edespäin.

e. no nyt oli hidas...
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #15 : 19.12.2015 klo 16:50:30

https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=4FE4712A1E3EA4FA!264&ithint=file%2cxlsx&app=Excel&authkey=!AE6GANv4hXH3YuQ
Päivitys asetelmista lohkovaiheiden loppumisen kunniaksi.

HJK
OK lohkot Klubin kannalta UEL Q3:n sijoitetun paikkaa silmällä pitäen, vaikka sijoitetun paikasta joutunee jännittämään ihan kevään viimeisille kierroksille asti. Hyvä asia oli, että Dinamo Minsk ja Hajduk Split jäivät taakse.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2016.html
Eipä sieltä takaa enää ketään tule ohi, paitsi mahdollisesti maapisteillä joku kolmikosta FRA, POR, RUS (... ja ehkäpä myös FC Sankt Gallen). Portugalilla vissiin parhaimmat saumat mennä ohi.
Koodia:
HJK 10,980

FRA 10,249 (6) W=0,067 D=0,033 d=0,731  => 11xW (PSG, Marseille, St. Etienne)
POR 10,216 (6) W=0,067 D=0,033 d=0,764  => 12xW (Benfica, Porto, Sporting, Braga)
RUS 10,176 (5) W=0,08  D=0,04 d=0,804  => 11xW (Zenit, Krasnodar, Lokomotiv)

Olisi ensiarvoisen tärkeää, että nämä jäisivät taakse, sillä noista maista voisi tulla mahdollisesti apuja seedaukseen. Varsinkin Ranskassa (Angers ja Caen) on mielenkiintoinen tilanne. Klubia suuremmilla pojoilla liikkeellä olevista Maribor on tiukasti mestaruuskamppailussa alun vaikeuksien jälkeen eli tällöin Klubikin nousisi seedauksessa. APOEL ja Legiakin voisivat ryhdistäytyä. Ruotsin cupista yllätysmestari vetäisi maireaksi. Toisaalta Lech Poznan on vaarallisesti nousussa. Muissa maissa on joko selvä peli tai ihan arpapeliä, mille €-paikoille sopivat jengit lopulta keväällä asettuvat.

Edit 28.2. Hyvältä näyttää toistaiseksi Q3:n sijoitetun paikka. FRA eikä RUS voi enää ohittaa Klubia eikä Portugalillakaan ole suuria saumoja. Samoin Baselille napsahti Sevilla, joten ei sieltä taida jatkopaikkaa olla tulossa, joten FC Sankt Gallenkaan ei mene ohi. Vielä on toki liian monta liikkuvaa osaa, että voisi varmuudella sanoa, mutta pidän todennäköisempänä, että Klubi on sijoitettu ko. kierroksella kuin että ei olisi. /Edit

SJK
SJK:n osalta näyttää nyt vähän heikolta, mikäli spekuloi 'helppoja' sijoitettuja jengejä. FH voi hyvällä tsägällä päästä sijoitetuksi, mutta sekään ei ole vielä läheskään varmaa.  
Slo: Maribor (nousussa)
Alb: Skenderbeu (nousussa)
Bul: Ludogorets (nousussa)
Pol: Legia (iskuetäisyydellä)
Svk: Slovan Bratislava (iskuetäisyydellä)

! Bosniasta tullee 'yllätysmestari', Unkarista varmasti eli FH:ta pienemmillä pojoilla.

Kannattaa myös huomioida tossa päivittyvässä ennusteessa, että siinä on oletettu, että AUT-mestari nousisi UCL Q2:lta Q3:lle, mutta tämä ei ole niin varmaa miltä näyttäisi (viime vuonna täydennystä ei tehty ja todennäköisyys taitaa olla hieman sen puolella, ettei täydennystä tehtäisi ensi vuonnakaan. Riippuu ihan siitä, kuka voittaa UEL:n (... eli pääseekö ko. jengi suoraan oman sarjansa kautta UCL-lohkoon vai ei) ja siitä kuka voittaa tsämppärin (voidaan toki olettaa perustellusti, että tsämppärivoittaja pääsee oman sarjansa kautta suoraan seuraavan vuoden UCL lohkoon)). Tällöin esim. FH tippuisi pykälän (koska AUT-mestari aloittaisi Q2:lta) ja mahdollisesti ulos sijoitettujen joukosta.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2016 klo 12:28:41 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
hermanni80

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #16 : 29.02.2016 klo 12:58:51

Nythän kävi suomalaisen arpaonnen kannalta tosi huonosti, kun Kalju Vekkuli meni ja valittiin FIFA:n johtoon.
Kenestä tulee uusi arpoja, kuka nostaa SJK:lle FH:n ja HJK:n lohkoihin?
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 04.03.2016 klo 21:45:12

Kreikkalainen Theodoridis näkyy olevan uusi pääsihteeri.
ihimine

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 04.03.2016 klo 21:56:20

Kreikkalainen Theodoridis näkyy olevan uusi pääsihteeri.

Tuleeko maksettavaksi kova hinta hallituksen Kreikka-vänkäyksestä taannoin?
Pipo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Piłka nożna dla kibiców


Vastaus #19 : 01.04.2016 klo 18:07:43

http://www.90minut.pl/ -sivuston tekemä analyysi ensi kesän europelien sijoitetuista ja sijoittamattomista joukkueista, perustuen maajoukkuetauon sarjatilanteisiin: http://www.90minut.pl/news/263/news2636560-Europejskie-puchary-2016-2017-symulacja.html

CL:n 2.karsintakierros, SJK aloittaa sijoittamattomana:EL:n 1.karsintakierros, HJK aloittaa sijoitettuna ja MIFK sekä RoPS sijoittamattomina:

Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP ja Aleksi Pahkasalon erikoistilanteet


Vastaus #20 : 01.04.2016 klo 21:17:08

Klubin pitäisi päästä ainakin kolmannelle kierrokselle. Jos sekä SJK että HJK pääsisivät playoff-vaiheeseen, niin voisi olla tyytyväinen.
tylerdurden

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, LFC


Vastaus #21 : 02.04.2016 klo 12:11:57

Suomifutiksen noususuhdanteen kannalta olisi äärimäisen tärkeä jatkumo, että saataisiin taas tällä kaudella yksi neljästä lohkovaiheeseen. Klubiin kääntyvät ainakin itsellä isoimmat odotukset ja toiveet.
Limakutziero

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 02.04.2016 klo 12:43:40

Suomifutiksen noususuhdanteen kannalta olisi äärimäisen tärkeä jatkumo, että saataisiin taas tällä kaudella yksi neljästä lohkovaiheeseen. Klubiin kääntyvät ainakin itsellä isoimmat odotukset ja toiveet.
Paljon oleellisempaa olisi se, että Klubin lisäksi myös joku toinen seura pystyisi nyt edes yhden otteluparin voittamaan.
tylerdurden

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, LFC


Vastaus #23 : 02.04.2016 klo 13:05:43

Paljon oleellisempaa olisi se, että Klubin lisäksi myös joku toinen seura pystyisi nyt edes yhden otteluparin voittamaan.
Totta, mutta eikö tuo nyt ole ihan selviö. Viime kauden tapaista mahalaskua ei toivottavasti nähdä enää ikinä, varsinkaan jos arpaonni suosii samalla tavalla kuin SJK:a.
kustaa vaasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: En ole Vaasasta


Vastaus #24 : 02.04.2016 klo 23:02:21

Kun Klubi on kerta sijoitettuna ekalla kierroksella muiden suomalaisten ollessa sijoittamattomana niin onko mahdollista että ensimmäisellä kierroksella arvottaisiin kaksi suomalaisjoukkuetta vastakkain siis. Hjk-mifk tai hjk-rops?

Vai onko mahdotonta että kaksi saman maan joukkuetta pelaavat vastakkain ensimmäisellä kierroksella?

 
Sivuja: [1] 2 ... 21
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines