FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.01.2020 klo 20:20:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 51
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen Cup 2016  (Luettu 282238 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #25 : 25.11.2015 klo 10:18:54

Seurasin cupia todella aktiivisesti vuosina 2004-2006, reissasin ympäri Suomea aina ekasta kierroksesta finaaliin asti fiilistellen hienoja ottelutapahtumia joissa aina riitti panosta ja tunnetta. Muistan että tuolloin vuosittain hehkutettiin sitä miten osallistumäärässä tehtiin ennätys eikä mulla näin katsojana ja laji-ihmisenä ollut juurikaan pahaa sanottavaa. Arvontojen (refresh ja ottelulistojen ilmestyminen liiton sivuille) ja matsien seuraaminen ekoilta kierroksilta maalis-huhtikuun hiekkakentiltä aina sinne finaaliin loka-marraskuun vaihteessa oli hyytävä perinne josta ei voinut jäädä paitsi.

Nykyään tämä hassuttelu ei kyllä juurikaan innosta. Oman jengin matsit tottakai käyn katsomassa ja finaalin seuraan telkkarista mutta siinä se. Suomen Cup on malliesimerkki siitä miten täysin ilman näkemystä ja pelkässä uudistamisen innossa tuhotaan perinteet ja lopulta koko homman ydin.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 25.11.2015 klo 10:39:22

Seurasin cupia todella aktiivisesti vuosina 2004-2006, reissasin ympäri Suomea aina ekasta kierroksesta finaaliin asti fiilistellen hienoja ottelutapahtumia joissa aina riitti panosta ja tunnetta.

Tuolloin Veikkausliigassa pelattiin vain 24-26 sarjakierrosta. Cupin jyrkkä alamäki taisi alkaa vuodesta 2011, kun siirryttiin kolminkertaiseen 33 kierroksen Veikkausliigaan. Maalis-huhtikuussahan cupin vasta pitäisi alkaa - ja VL-jengien tulla jo alkukierroksilta mukaan - mutta tuohon tuskin palataan ennen kuin pääsarjan ottelumäärää lasketaan takaisin alle 30:n. Nykyisellään cup vain mahtuu niin pirun huonosti kesäkalenteriin. Mahtuisi toki nytkin jotenkuten, jos Veikkausliigaa pelattaisiin maaliskuusta marraskuuhun.
Mulattimunkki

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 25.11.2015 klo 12:05:35

Mitä tahoa tämä muka enää oikeasti kiinnostaa?

Aika monia kannattajia kiinnostaa edelleen.

En vain ymmärrä, miksi asenne olisi kannattajien ja seuraihmisten puolelta, että "luovutetaan, ei tästä mitään tule, me ollaan hävitty tää peli". Ei se ainakaan tilannetta auta.
Duracell

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 26.11.2015 klo 11:31:43

Jos Suomen cupia pelataan helmi-maaliskuussa ulkona pakkasessa tai hallissa lepakkovuoroilla, kentät ja dumarit maksaa tuplasti enemmän kuin treenimatseissa ja cupin matseissa saadut kortit jäävät voimaan sarjaan, ei ihme että seuraihmiset eivät tunne hirveää cup-kiimaa.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 26.11.2015 klo 11:35:08

23 ilmoittautunutta nyt.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aktivist Schwarze Pumpe


Vastaus #30 : 26.11.2015 klo 11:41:14

23 ilmoittautunutta nyt.

Naisissa 5 :D -> :(
Juse-

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #31 : 26.11.2015 klo 13:45:55

Apollo mukana Ylos
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #32 : 26.11.2015 klo 17:43:38


Naisissa 5 :D -> :(


Mikäv*tunihme, kun ei missään ole halaistua sanaa siitä KOSKA tämä hieno kilpailu suvaitaan pelata.  Parina viime vuonnahan naisten kilpailu on ollut talvihöntsää ja osallistujat tietty vain sellaisilta paikkakunnilta, jossa on täysimittainen futishalli tai lämmitettävä tekonurmi.

Jos nyt naisten cupin finaalin ajankohdasta voisi jotain päätellä, niin tammi-helmikuussa pelataan visusti suurelta ja pieneltäkin yleisöltä piilossa.  Respect Suomen Cup on jo nimenäkin irvokas, kun koko kilpailumuodon hienous on onnistuttu täydellisesti pilaamaan.  Pitäkää cupinne.

Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #33 : 26.11.2015 klo 20:04:51

Aika monia kannattajia kiinnostaa edelleen.

En vain ymmärrä, miksi asenne olisi kannattajien ja seuraihmisten puolelta, että "luovutetaan, ei tästä mitään tule, me ollaan hävitty tää peli". Ei se ainakaan tilannetta auta.

Kuten Duracell vastasikin, niin tässä ei ole pikkuseuroille mitään ideaa: pelataan järjettömiin aikoihin ja mahdollisuus "jackpottiin" - kohdata liigaseura kotona kivana kesäpäivänä - on lähes olematon. Samoin liigaseuroille tämä on lähinnä välttämätön paha, jota pelataan kun ei kehtaa olla poissakaan ja voihan siitä aina saavuttaa EL-paikan.

Yleisö syttyy vain finaaliin ja ehkä pienemmillä paikkakunnilla välieriin. Yritysmyynti on käsittääkseni vieläkin kehnompaa. Taloudellisesti liigaseuroille cup-ottelut tuottavat vain tappiota. Ja jos ollaan rehellisiä niin edes kannattajaporukoita ei jaksa kauheasti kiinnostaa jotkut huhtikuiset cupin matsit.

Meillä on iso ongelma ahtaa muutenkin liigan 33 peliä lyhyehköön sarjakauteen ja sitten siitä pitää vielä lohkaista 5-6 pelipäivää Suomen cuppia varten, joten sen seurauksena meillä on sitten väsyneitä pelaajia.

Mä itse olen toki cup-romantikko, arvostan sen perinteitä ja futiselämysten joukossa yksi seurani voittama ja kolme hävittyä cup-finaalia ovat korkealla.

Siitä huolimatta mä en näe montaa sellaista skenaariota, että cupista saataisiin kehitettyä kaikkia palveleva tapahtuma. Liigaseurojen talous on niin tiukoilla, että kesälle ei haluta cup-pelejä, koska silloin niinä harvoina kesäisinä pelipäivinä halutaan tehdä rahaa liigamatseilla. Jos liigaseurojen cup-matsit taas pelataan pääasiassa pois keväällä, niin se taas johtaa siihen, että alasarjaseurat joutuvat höntsäämään cup-pelinsä talvi-iltojen lepakkovuoroilla.

Ainoa järkevä tähän mennessä esilletuotu idea millä tuo dilemma voitaisiin ratkaista on ollut mm. Malisenkin tukema siirtyminen Ruotsin malliin: alasarjajoukkueet pelaavat cupin alkukierrokset syyskesästä, ykkösen ja liigan joukkueet tulevat tulevat mukaan talvella lohkovaiheeseen, cup-mestaruus ratkaistaan kevään finaalissa. Ja tiedän, että tästä seuraa taas sellainen määrä someraivoa cupin pilaamisesta, että turha koittaa sitäkään. Pistetään mieluummin pillit pussiin koko kilpailun osalta.
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #34 : 26.11.2015 klo 20:29:24

Unelmaskenaario:

Veikkausliigaan nostetaan kaksi joukkuetta ja Liiga pelataan kaksinkertaisena (26 ottelua) ja kausi käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Suomen Cup alkaa samoihin aikoihin ja mukana on kaikki muut joukkueet paitsi Liigan. Suomen Cupia pelataan kaksi kierrosta huhtikuun aikana, että kuun lopussa on mahdollista aloittaa Ykkönen ja Kakkonen sekä muut sarjat. Sitten lähdetään pelaamaan rytmillä yksi kierros per kuukausi, niin kauan kuin kierroksia on. Eli: 3.kierros (Liiga joukkueet mukaan) toukokuu, 4.kierros kesäkuu, 5.kierros heinäkuu, 6.kierros elokuu jne. Finaali pelataan aina kiertävällä stadionilla marraskuun toisena lauantaina, joka toimii myös jalkapallokauden päätöstapahtumana.

Kommenteja?
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #35 : 26.11.2015 klo 20:49:00

Finaali pelataan aina kiertävällä stadionilla marraskuun toisena lauantaina, joka toimii myös jalkapallokauden päätöstapahtumana.

Kommenteja?

Sellainen pikkukommenti, että marraskuun toinen lauantai on kv-pelipäivä 2015, 2016, 2017 ja varmaan myös senkin jälkeen. Eli jos kausi päättyisi cup-finaaliin marraskuun ekana viikonloppuna, liigakarsintapelien täytyisi olla lokakuun viimeisenä viikonloppuna ja liiga päättyisi jossain lokakuun 20. päivän paikkeilla. Tavoitteena kai on ollut pidentää liigakautta ...

Ja toinen pikkukommentti, mihin yritin edellisessä viestissäni viitata. Esim. heinäkuussa oli tänä vuonna neljä mahdollista pelipäivää, koska viikolla ei voitu pelata neljän europelijoukkueen tähden. (Tai voitaisiin, mutta sitten on taas kovin eri määrä otteluita sarjataulukossa.) Liigassa heinäkuun (kotijoukkuevakioidut) yleisömäärät olivat tänä vuonna 572 katsojaa (22%) paremmat kuin joukkueiden yleisökeskiarvot. Uhrattaisiinko joku liigan parhaasta yleisöpäivästä cup-kierroksen tieltä? Mikä liigaseura olisi valmis siihen?

--

Yleisempänä kommenttina ja selityksenä miksi mä nilitän näistä niin usein.

Meidän on hirveän helppo esittää ihanteellisia ajatuksia vaikkapa siitä miten cup pitäisi pelata. En mä sinällään vastusta tuota ajatusta tasaisesta kerran kuukaudessa rytmistä ollenkaan. Päin vastoin, se on mitä ihastuttavin ideaali.

Mutta samalla meillä on myös muita toiveita kuten, että sarjaotteluita kertyisi kaikkille tasaisesti, sarjakautta pitäisi saada jatkettua, AM:t (yleisömäärät ja tulot) pitäisi saada nousuun, europeli- ja maajoukkueille pitäisi antaa lepoaikaa, jne. Ongelmana on kaikkien näiden yhteensovittaminen jokseenkin järkeväksi kokonaisuudeksi.

Mitä tulee vaikkapa Suomen Cupiin niin en mä usko, että Palloliiton toimistolla ei tiedettäisi nykyisen mallin ongelmia. Enkä mä usko, että siellä ollaan niin pahoja, että ihan tarkoituksella haluttaisiin tuhota Suomen Cup. Mä luulen, että kun yritetään sovittaa nuo kaikki reunaehdot yhteen, niin tämä nykyinen tapa pelata Suomen Cuppia saattaa hyvinkin olla yksi parhaimmista kompromisseistä. Ellei sitten haluta muuttaa lähestymistapaa aivan toiseksi.
« Viimeksi muokattu: 26.11.2015 klo 21:17:10 kirjoittanut Tiksa »
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #36 : 26.11.2015 klo 21:40:57

Suunnitelinpa oman heikon ajan käytön takia vuoden 2016 kalenteriin miten Veikkausliiga ja Suomen Cup menisi omissa papereissani. Eipä se nyt näin mene, mutta tuohon ylläolevaan skenaarioni tarkempi selitys. Näin se menee kaikista selvimpänä.

Liiga otteluohjelma:

1.kierros 3.4.
2.kierros 10.4.
3.kierros 17.4.
4.kierros 24.4.
5.kierros 29.4.
6.kierros 5.5.
7.kierros 8.5.
8.kierros 18.5.
9.kierros 22.5.
10.kierros 29.5.
11.kierros 5.6.
12.kierros 12.6.
13.kierros 15.6.
14.kierros 3.7.
15.kierros 10.7.
16.kierros 17.7.
17.kierros 24.7.
18.kierros 31.7.
19.kierros 14.8.
20.kierros 21.8.
21.kierros 28.8.
22.kierros 11.9.
23.kierros 25.9.
24.kierros 2.10.
25.kierros 16.10.
26.kierros 23.10.
Liigakarsinta, osa 1 28.10.
Liigakarsinta, osa 2 2.11.

Suomen Cupin aikataulut

Mahdollinen tasauskierros 27.3.
1.kierros 3.4.
2.kierros 10.4.
3.kierros 15.5.
4.kierros 19.6.
5.kierros 7.8.
6.kierros 18.9.
7.kierros 29.10.
Finaali 5.11.


Päivät tietenkin joustavia perjantaista maanantaihin tarvittaessa.
R.Riski

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 27.11.2015 klo 09:27:22

Henkilökohtasesti cuppi herättää painetta, koska mietaasti kauden ekat merkitykselliset pelit esim. alasarjajengeille.

Toisaalta; onhan toi huumoria, et cupista tehty kilpailu, jota ei oteta tosissaan. 😃
« Viimeksi muokattu: 27.11.2015 klo 09:49:52 kirjoittanut R.Riski »
Mateush

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Se viereinen tolppa


Vastaus #38 : 27.11.2015 klo 12:32:51

HerTo jää pois:

Uutinen
Erinomaisesti sujunut Regions’ Cup kuuluu edelleen HerTon kilpailusuunnitelmaan. Sijoittuminen kuudenneksi motivoi panostamaan cupiin entistä enemmän, sillä koko roskan kotiinhoitaminen on täysin realistinen tavoite.

Vaikka perinteinen Respect Suomen Cup onkin maanlaajuisesti yksi hienoimmista urheilukilpailuista, ei Toverit koe tarpeelliseksi tai itseään velvoitetuksi osallistumaan. Kuluihin nähden Suomen Cup ei tarjoa riittävää korvausta pelien määrän tai laadun puolesta, siitäkään huolimatta että jo neljännellä kierroksella olisi mahdollisuus ottaa mittaa pääsarjatason joukkueista.

Ensisijaisesti päätökseen jättäytyä kilpailun ulkopuolelle vaikutti kuitenkin Vihreän Vyöryn raudanluja periaatepohja. Kakkosvalmentaja David Nissimin sanoin: “Niin kauan ku Nulli Nylund pyörittää Respect Suomen Cupia ja häpäisee finaalin Matti Nykäsen ja Tauskin kaltaisilla puoliaikaesiintyjillä, HerTo ei saatana osallistu”.


Oikein Ylos :D
pyry

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Start 09.08.1942


Vastaus #39 : 27.11.2015 klo 14:57:56

Mutta samalla meillä on myös muita toiveita kuten, että sarjaotteluita kertyisi kaikkille tasaisesti, sarjakautta pitäisi saada jatkettua, AM:t (yleisömäärät ja tulot) pitäisi saada nousuun, europeli- ja maajoukkueille pitäisi antaa lepoaikaa, jne. Ongelmana on kaikkien näiden yhteensovittaminen jokseenkin järkeväksi kokonaisuudeksi.

Tässäpä selitys sille, minkä takia keskustelu aiheesta on ikiliikkuja. Eikä siinä, saa ja pitää ollakin, mutta suomifutiksessa on valtavasti tärkeitä asioita ja tavoitteita. Ja keinot joidenkin tavoitteiden saavuttamiseksi voivat olla jopa ristiriidassa keskenään.

Silti jokin tärkeistä asioista tai tavoitteista pitäisi pystyä nostamaan muiden edelle, koska muuten toiminnassa ei ole mitään suuntaa tai fokusta. Tämä tuntuu kuitenkin olevan tavattoman vaikeaa suomalaisessa jalkapallossa. Kaikki tärkeät asiat ovat yhtä tärkeitä tai se kaikista tärkein asia vaihtelee vähän sen mukaan, mikä aihe nyt milloinkin sattuu olemaan pinnalla.

(On tietysti selvää, että kun keskustelijoita on paljon, yksimielisyyttä kaikista tärkeimmistä asioista ei voida saadakaan, koska eri keskustelijoilla on niin erilaisia intressejä. Näissäkin raameissa linjakkuutta olisi silti todennäköisesti mahdollista lisätä tästä tilanteesta, missä nyt ollaan.)
Tölkkivaari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #TunnenSielläTyyppejä


Vastaus #40 : 30.11.2015 klo 19:32:14

32 ilmoittautunut siis tässä vaiheessa :D Ja tämä siis sisältää kaksi HIFK:in farmia ja yhden SJK:n.
tamme auto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: El Salvador


Vastaus #41 : 30.11.2015 klo 22:51:57

Apollo mukana Ylos
Kun nimimerkki on Seinäjokelainen, niin puhutaanko nyt Seinäjoen vai Hyvinkään Apollosta? Jos hyvinkään niin Ylos Tuoppi
AutoBiography

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eagles, Suomi


Vastaus #42 : 01.12.2015 klo 00:44:14

Kun nimimerkki on Seinäjokelainen, niin puhutaanko nyt Seinäjoen vai Hyvinkään Apollosta? Jos hyvinkään niin Ylos Tuoppi

SJK-j/Apollo, se perinteisempi Apollo on viimeksi osallistunut cupiin 2013
« Viimeksi muokattu: 01.12.2015 klo 00:48:36 kirjoittanut AutoBiography »
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #43 : 01.12.2015 klo 19:20:49

Hep.
« Viimeksi muokattu: 02.03.2016 klo 17:43:14 kirjoittanut kaxrekkaa »
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 02.12.2015 klo 12:16:59

37 ilmoittautunut, 12 päivää vielä aikaa.
kosh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS Turku ja RFC Liège


Vastaus #45 : 02.12.2015 klo 14:31:19

37 ilmoittautunut, 12 päivää vielä aikaa.
Mistä nuo ilmoittautuneet joukkueet näkee?
Nyhtöpossu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1937


Vastaus #46 : 02.12.2015 klo 14:31:29

Itä-Suomen piirin alaisista sarjoista ilmeisesti vasta Riverball ja Kuopion Elo ilmoittautuneet mukaan. PK-37:n osallistuminen on päävalmentaja Lasse Vornasen mukaan todennäköistä, mutta juttelevat asiasta vielä valmennuksen ja pelaajien kesken.

EDIT.
Mistä nuo ilmoittautuneet joukkueet näkee?
https://taso.palloliitto.fi/taso/ilmoittautuneet.php?turnaus=spljp16
« Viimeksi muokattu: 02.12.2015 klo 14:35:01 kirjoittanut Nyhtöpossu »
Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 03.12.2015 klo 08:10:57

Ehkä seurojen pitäis vaan yhdessä sopia, että boikotoivat koko Cuppia jotta tähän nykyiseen touhuun saataisiin edes jotain järkeä.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #48 : 03.12.2015 klo 12:12:17

Ehkä seurojen pitäis vaan yhdessä sopia, että boikotoivat koko Cuppia jotta tähän nykyiseen touhuun saataisiin edes jotain järkeä.

Ehdottomasti. Ei konttorilla näköjään mitään tajuta ennen kuin joku kädestä pitäen näyttää.

Kyllähän se varmasti hetken harmittaisi, että tulisi tynkäcup vuodeksi tai kahdeksi, mutta jos sillä konstilla saataisiin ihan oikea cup, mihin kaikki haluavat osallistua, hakisin koko homman masinoijalle jotain kunniamerkkiä + korillinen jallua.
ALPPIK

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tim Hortonin munkit ja kahvit


Vastaus #49 : 03.12.2015 klo 18:46:47

Lappeenrannassa ei yritetä olla hauskoja vaan todetaan asiantila turhia jaarittelematta.

Uutinen
Miesten edustusjoukkue ei osallistu Suomen Cupiin

PEPOn miesten edustusjoukkue ei osallistu tulevalla kaudella Respect Suomen Cupiin.

Päävalmentaja Mika Heino perustelee asiaa näin:

”Pelaajien kanssa keskusteltuamme tämä oli enemmistön mielipide. Keskitytään ja valmistaudutaan 100%:sti sarjaan.”

Heino painottaa, että päätös kertoo vain siitä, kuinka tosissaan tulevaan kauteen sekä siinä menestymiseen Kakkosessa valmistaudutaan.


http://www.lilat.fi/?p=2094

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 51
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines