FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 23:21:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Vaatimus muutoksesta Jalkapallon Kaikki Pelaa-sääntöihin  (Luettu 4896 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kwallon Kafa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


: 30.11.2015 klo 16:52:21

Tervehdys!

olen järjestämässä turnausta ikäluokassa F9. Turnauksessa on tarkoitus pelata sijoitusottelut. Kaikki Pelaa-sääntöjen mukaan ei sijoitusotteluita saa ikäluokassa pelata ja siitä tulikin sanomista Palloliiton suunnalta.

Nykyinen tilannehan on täysin järjetön, koska ikäluokassa ja jopa nuoremmissa pelataan enempi ja vähempi salassa turnauksia, joissa sijoitukset ratkaissaan vastoin Palloliiton sääntöjä. Eli kysyntää tämän kaltaisille turnauksille selkeästi on.

Loin adressit.com sivulle adressin säännön poistamiseksi. Käykää katsomassa ja mielellään allekirjoittamassa, Kiitos!

Välittäkää myös tästä tietoa eteenpäin, mikäli olette samaa mieltä ja koette asian sen arvoiseksi.

http://www.adressit.com/vaatimus_muutoksesta_jalkapallon_kaikki_pelaa-saantoihin

Ystävällisin terveisin

Tarmo Paldán
Jalkapallovalmentaja
« Viimeksi muokattu: 30.11.2015 klo 16:56:50 kirjoittanut Kwallon Kafa »
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 30.11.2015 klo 18:18:31

Olen toisaalta samaa mieltä, mutta en aio allekirjoittaa adressia, koska siinä ei korosteta aikuisten vastuuta siitä, että junioriurheilun tuloksiin suhtaudutaan vastuullisesti. Tämä vastuullinen suhtautuminen ei todellakaan ole mikään itsestään selvyys, sen verran paljon näkee edelleen tulosorientoitunutta pikkujunnujen valmentamista, puhumattakaan vanhempien käytöksestä kentän laidalla.

Tiedän, että monissa seuroissa/joukkueissa asia on oikein hyvällä mallilla, mutta nähdäkseni paljon työtä täytyisi vielä tehdä, että ihmisillä olisi oikeasti käsitys siitä, mikä merkitys yksittäisten otteluiden/kilpailujen tuloksilla junioriurheilussa on. Siksi toisekseen, omia pelaajia ei ainakaan ole tuo sijoitusotteluiden puuttuminen haitannut mitenkään. Jokaista peliä lähdetään joka tapauksessa voittamaan ja tappio kismittää aina, mutta myös hyvistä peliesityksistä osataan olla iloisia, vaikkei tulos olisikaan mieleinen. Näkisinkin, että olipa sijoitusotteluita koskeva sääntö mikä tahansa, on aikuisten tehtävä välittää asia lapsille niin, ettei se haittaa heidän nauttimistaan kilpailemisesta.
Josse

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 30.11.2015 klo 22:46:06

Olen Rukkasen kanssa samoilla linjoilla. Toisaalta tuollaisten turnausten tyrmääminen on aivan älytöntä, olen itsekin ollut muutamia vuosia sitten hieman vastaavassa tilanteessa. Tosin silloin kiellettiin 7vs7 pelit 5vs5 pelien sijaan.

Mutta mielestäni erilaiset suljetut miniliigat ja vastaavat toimivat tuossa ikäluokassa vielä ihan hyvin. Jos alettaisiin oikeasti pelaamaan sijoituksista, niin joukkoon mahtuisi koutseja sekä vanhempia, joille voitto olisi elämää suurempi asia ja sen eteen tehtäisiin kaikki. Pelityylistä ja tavasta välittämättä. Saataisiin sitä kiva pippelimiekkailua sinne. Ehtii ne kundit pelaamaan sijoituksista turnauksissa myöhemminkin.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 04.12.2015 klo 17:20:58

olen järjestämässä turnausta ikäluokassa F9. Turnauksessa on tarkoitus pelata sijoitusottelut. Kaikki Pelaa-sääntöjen mukaan ei sijoitusotteluita saa ikäluokassa pelata ja siitä tulikin sanomista Palloliiton suunnalta.
Tässä viitataan varmaankin Kaikki pelaa -sääntöjen tähän kohtaan: "Leikkimaailmassa pisteitä ei lasketa ja sarjataulukoita ei tehdä/julkaista. Tämä kohta on sääntö F9 ja sitä nuoremmille ikäluokille."

En aio allekirjoittaa adressia, koska en ymmärrä miksi ne sijoitukset olisivat F9-ikäluokassa tärkeitä. Ehkä voisi täsmennyksenä vielä todeta että tietääkseni Kaikki pelaa -säännöt eivät kiellä jatkopelien järjestämista tasojen mukaan. On siis luullakseni ihan sallittua pelata vaikkapa 16 joukkueen turnaus, jossa pelataan ensin 4 joukkueen lohkot, minkä jälkeen lohkoykköset, -kakkoset, -kolmoset ja -neloset muodostavat omat jatkolohkonsa. Lopullisia sarjataulukkoja ja -sijoituksia ei vaan saa laskea eikä julkaista, eikä tulosten perusteella tietenkään palkita.
Antoine Roquentin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jatkuvuuden Periaate & J-P Sartren rohtopaukku


Vastaus #4 : 07.12.2015 klo 12:37:27

Mutta mielestäni erilaiset suljetut miniliigat ja vastaavat toimivat tuossa ikäluokassa vielä ihan hyvin. Jos alettaisiin oikeasti pelaamaan sijoituksista, niin joukkoon mahtuisi koutseja sekä vanhempia, joille voitto olisi elämää suurempi asia ja sen eteen tehtäisiin kaikki. Pelityylistä ja tavasta välittämättä. Saataisiin sitä kiva pippelimiekkailua sinne. Ehtii ne kundit pelaamaan sijoituksista turnauksissa myöhemminkin.

Täysin sama. Sijoitusottelut olisivat näissä ikäluokissa lähinnä aikuisten pippelimiekkailua varten. Voittamisen halun pitää lähteä pelaajista itsestään ja sitä löytyy treeneissäkin. Viimeksi viime viikonloppuna näin muutaman alle 10-vuotiaiden ikäluokan joukkueen pelaavan koutsin ohjaamana voitosta ja pelitapa oli hirveä.
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #5 : 07.12.2015 klo 17:58:05

Ei ääntä tälle. Jo nykyisellään näkee ihan liikaa tuloksen pelaamista.

Isoin ongelma Kaikki pelaa -säännöissä on, että iso osa valmentajista tuntuu olevan sitä mieltä että he tietävät muita paremmin mikä on hyväksi erityisesti nappulaikäisten (F6-F8) jalkapalloilijanalkujen kehittymiselle. Kaikki pelaa -säännöistä on tullut kursorinen sivuhuomautus, johon turnaus kuin turnaus tekee sen puolenkymmentä-puolentusinaa poikkeusta. (Tyypillisimmät liittyvät sivurajaheittoon/-potkuun/-kuljetukseen, vetäytymissäännön voimassa oloon, etäisyyksiin pelin avauksissa, jne.)

Oma henk koht suosikkiesimerkkini on nappulaikäisten peluuttaminen sivurajaheitolla; pääsääntöisesti yksikään joukkueessa ei saa heitettyä palloa oikein(!) niin pitkälle, että homma olisi pelillisesti kehittävää vaan köyhdyttää sitä pääasiallisesti johtaen pelin sumputtamiseen tilanteessa ko laidalle. Väitän että tuon ikäisten joukkeesta kuin joukkueesta jokainen pelaaja löytää sivurajapotkuna pelattavasta tilanteesta paljon useampia ja parempia pelillisiä ratkaisuita kuin sivurajaheitosta. Aikuisen valmentajan mielestä sivurajapotku on kuitenkin lapsellista 'jalkapallon leikkimistä' ja monesti näkee kun toisen joukkueen valmentaja ennen peliä yrittää painostaa pelinohjaajaa ja toisen joukkueen valmentajaa pelaamaan sivurajat heittoina.

Aikuiselle nämä saattavat vaikuttaa pieniltä nyansseilta, mutta nappulaikäiselle nämä ovat paljon isompia juttuja jotka muuttavat pelin luonnetta paljon. Valmentajilla kuvio aiheuttaa hankaluuksia, sillä harjoituksissa joudutaan huomioimaan erilaisia sääntö- ja pelitapa variaatioita. Hämmennystä aiheuttaa myös se kun muutaman minuutin pelin jälkeen huomaa, että peli pelataan eri säännöillä kuin mitä turnauskutsussa oli mainittu.

Näkisin kyllä ainakin omalla kohdallani, että pojille on paljon opetettavaa pelistä ja pelaamisesta ihan Kaikki Pelaa-sääntöjen puitteissakin. Uskon että niitä miettineet ihmiset ymmärtävät paljon minua paremmin, mikä on junnuikäisen jalkapalloilijan kehityksen kannalta tärkeää ja mikä vähemmäntärkeää. Ainakin omat kokemukseni ovat sen suuntaisia, että tuonikäisiä poikia kiinnostaa vielä paljon enemmän miten omat pelit menivät kuin abstrakti 'sijoitustaulukko'.
piiparinen

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 07.12.2015 klo 18:36:41

Itseäni erotuomarina tässä kaikki pelaa säännöstössä harmittaa nimenomaan se ettei niitä noudateta kovinkaan hyvin. Monen turnauksen etusivulla ja esitteissä selvästi on mainittu että noudatetaan kaikki pelaa sääntöjä. Sitten kun menet paikan päälle niin joku tuleekin sanomaan puoliajalla että onkin pelattu 10v10 kun on niin iso kenttä tai pallolla nro 4 kun meidän pojat on siihen tottuneet. Ja kun Raumallakin pelattiin 2*25min ja kaikkee muuta säätämistä...
ogi77

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: no onhan niitä


Vastaus #7 : 08.12.2015 klo 09:15:57

Omasta mielestäni sääntöjen muuttamiselle ei ole tarvetta.

Kuitenkin on kaksinaismoralistista palloliitolta ja sen piireiltä palkita tiettyjä seuroja, jotka myös rikkovat näitä sääntöjä tietoisesti, kaikki sen tietävät, mutta asiaan ei puututa. Siinä mielessä ehkä ymmärrän avaajan tuskan, mutta pojat (tytöt) ehtivät kyllä kilpailla ihan riittävästi jatkossakin.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 08.12.2015 klo 09:55:56

Tämä oli hyvä kirjoitus. Yksi lisäys: Palloliitto itse ei ole kauhesti edistänyt Kaikki pelaa -sääntöjen kunnioitusta muuttamalla sääntöjä toistuvasti. Nappulajalkapallossa on paljon epäjatkuvuutta kun toimintaan tulee koko ajan uusia isävalmentajia, joten säännöissä pitäisi varoa liikoja muutoksia. Nyt säännöistä poiketaan paljon pelkästä tietämättömyydestä.

Yksi asia jota haluan täsmentää: vetäytymissääntö on Palloliiton sääntöjen mukaan valinnainen: "F8 ja nuorempien peleissä voidaan käyttää maalipotku tai -heittotilanteissa vetäytymiskäytäntöä, jolloin vastustajajoukkue vetäytyy puolen kentän tasolle ja voi aloittaa puolustamisen, kun hyökkäävä joukkue on avannut pelin." Vetäytymissäännön käyttäminen tai ei-käyttäminen ei siis ole poikkeus Kaikki pelaa -sääntöihin.
JayAi

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 08.12.2015 klo 12:14:41

Tuo sivurajapotku on ideana hyvä, mutta kaikkihan arvaa mihin se on johtanut. Eli siis joka kerta kun tulee sivuraja, niin sen sijaan että se annettaisiin nopeasti peliä edistävästi, niin se joukkueen kärkimoukkupotkaisija menee sivurajalle vaikka toiselta puolelta kenttää ja muut juoksee maalia kohden, sitten pistetään moukkua maalille. Tämä ei varmasti ole ollut ideana, mutta tähän se on mennyt. Sen takia vaikka heitto vähän peliä hidastaakin on mielestäni parempi vaihtoehto. Täydellisessä maailmassa, eli sellaisessa missä tavoitteena olisi pelaajan kehittäminen, ei tulos, tuo varmasti toimisi hyvinkin näissä nuorimmissa ikäluokissa. Tämä siis huomiona tuohon hocin muuten hyvään tekstiin.
Tsidane

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 08.12.2015 klo 15:48:20

Mitäs jos kopioisi vielä futsalista aikarajoituksen?
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #11 : 08.12.2015 klo 17:05:12

Yksi asia jota haluan täsmentää: vetäytymissääntö on Palloliiton sääntöjen mukaan valinnainen: "F8 ja nuorempien peleissä voidaan käyttää maalipotku tai -heittotilanteissa vetäytymiskäytäntöä, jolloin vastustajajoukkue vetäytyy puolen kentän tasolle ja voi aloittaa puolustamisen, kun hyökkäävä joukkue on avannut pelin." Vetäytymissäännön käyttäminen tai ei-käyttäminen ei siis ole poikkeus Kaikki pelaa -sääntöihin.
Tämä juuri näin, kirjoitin epäselvästi. Tarkoitin sanoa että vetäytymistä koskien on paljon turnauskohtaista vaihtelua; vetäytymissääntö voi olla voimassa aina, silloin kun pallo ei ole pelissä tai ei koskaan. Kaikkia noista on tullut vastaan. Eikä ole ihan ennenkuulumatonta, että turnauksessa eri pelinohjaajat ovat käyttäneet eri tulkintaa vetäytymissäännöstä.

Tuo sivurajapotku on ideana hyvä, mutta kaikkihan arvaa mihin se on johtanut. Eli siis joka kerta kun tulee sivuraja, niin sen sijaan että se annettaisiin nopeasti peliä edistävästi, niin se joukkueen kärkimoukkupotkaisija menee sivurajalle vaikka toiselta puolelta kenttää ja muut juoksee maalia kohden, sitten pistetään moukkua maalille.

Itselläni tuota on tullut vastaan oikeastaan aika harvoin. Eikä siinä mitään, jos tuo ko tilanteessa on ollut nappulan mielestä oikea ratkaisu.  Näinhän saattaa nappulaikäisillä oikeastikin helposti käydä, muiden pelaajien 'epähuomiossa' ajautuessa ei-pelattavaksi. Aika monesti ko tilanteissa oma palaute on kohdistunut myös kenttäpelaajille, jotka eivät ole onnistuneet tarjoamaan potkun antajalle muita vaihtoehtoja. Silloin  kun itse olen törmännyt siihen että erikoistilanteet antaa aina joukkueen sama pelaaja ja taktiikka on aina samankaltainen (yleensä kentän laidalta huudettu) on kyseessä ollut joukkue, joka on muutoinkin keskittynyt pelaamaan tulosta ja olen jättänyt homman omaan arvoonsa.

Siitä huolimatta pidän sitä ikäryhmä huomioiden parempana vaihtoehtona kuin saman tilanteen pelaamista heittona, koska potkulla on kuitenkin olemassa enemmän vaihtoehtoja kuin heitolla. Isoin sivurajapotkuun käyttöön liittyvä ongelma mielestäni on siinä ettei säännöissä suoraan sanota onko kyseessä suora- vai epäsuora tilanne. Aika usein näkee sitä että potkun antaja pistää itselleen vipin eteen ja vetää siitä itse suoraan maaliin. Vain kerran on käynyt niin, että pelinohjaaja on hylännyt ko tavalla tehdyn maalin vaikka sivurajan antotavasta huolimatta pitäisi ymmärtääkseni olla epäsuora.

Aikarajoituksen käytölle puolto! Futsalin 4s tosin saattaisi olla vähän turhan lyhyt noille nappulaikäisille...
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #12 : 08.12.2015 klo 17:32:28

Saksassa etenee pikkuhiljaa osavaltiosta toiseen juuri näille pienimmille futaajille konsepti nimeltään Fairplayliga.

Tässä on pääajatuksena mahdollisimman niukka säännöstö aikuisilta ja peli ilman tuomaria. Lapset siis tuomaroivat pelinsä itse ja tavoitteena on pihapelejä jäljittelevä tunnelma.

Tällaisessa asetelmassa lapset tuskin puuttuvat tapaan jolla pallo saatetaan sivurajalta takaisin kentälle... Pääasia on että pallo on nopeasti takaisin pelissä.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 08.12.2015 klo 17:59:53

soin sivurajapotkuun käyttöön liittyvä ongelma mielestäni on siinä ettei säännöissä suoraan sanota onko kyseessä suora- vai epäsuora tilanne. Aika usein näkee sitä että potkun antaja pistää itselleen vipin eteen ja vetää siitä itse suoraan maaliin.
Säännöissä sanotaan ihan yksiselitteisesti, että sivurajapotkun ei tarvitse olla syöttö, joten näkemäsi toimintatapa on täysin sääntöjen mukainen: "5v5 ja 4v4 -pelissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin F8 ja nuoremmissa ikäluokissa. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia.  Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan."
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #14 : 08.12.2015 klo 18:46:15

Säännöissä sanotaan ihan yksiselitteisesti, että sivurajapotkun ei tarvitse olla syöttö, joten näkemäsi toimintatapa on täysin sääntöjen mukainen: "5v5 ja 4v4 -pelissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin F8 ja nuoremmissa ikäluokissa. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia.  Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan."

Mielenkiintoista, sillä itselleni on opetettu että tilanne on epäsuora eikä sivurajan antajan itselleen antamasta syötöstä tehtyä maalia hyväksytä. Perustelu oli, että sivuraja on tilanteena epäsuora ja tulkinta se että tuossa muutaman sentin vippi eteen itselle+veto maaliin ei ole kuljetus. Milloin kyseessä sitten on kuljetus ja milloin syöttö itselle on tietenkin hyvä kysymys....

Kyllä noissa säännöissä kehittämisen varaa on, vaikkei ketjun avaajan epäkohta päällimmäinen olekaan...
Kaikki ei pelaa
Vastaus #15 : 09.12.2015 klo 18:07:14

En mäkään tohon addressiin lähde vaikka olenkin sitä mieltä, että pientenkin poikien ja tyttöjen pitäisi saada voittaa. Ei se olisi keneltäkään pois. Ei varmaan kenellekään ole jäänyt traumoja siitä, kun ei voittanut Hesa cupia 8- tai 9-vuotiaiden sarjassa. Tunnen kyllä monta jo aikapäiviä sitten pelikentiltä vetäytyneitä kaltaisiani vanhuksia, joille pikkujunnuna voitettu Hesa cup mitali on rakas muisto. Vanhemmissa ikäluokissa joku klubi, ulkomaalaiset tai samat huippujengit putsaa aina voiton. Eli monille pienille seuroille ja niiden junnuille mahdollisuus hyviin muistoihin oli juuri sen ikäisenä, jolloin nyt ei saa laskea tuloksia eikä voittaa, kun kukaan ei saa hävitä. Paitsi että kaikki junnut tietää kuka on hyvä ja kumpi voitti. En mä vaan tajua mitä hyötyä tästä on, mutta ilmeisesti joku mua fiksumpi on sen ymmärtänyt.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa