FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.06.2024 klo 08:03:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 13
 
Kirjoittaja Aihe: Kuinka Suomen Cup nostettaisiin pohjamudista?  (Luettu 148121 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


: 18.12.2015 klo 22:54:30

Tästä aiheesta on ollut keskustelua useammassakin topicissa, mutta perustetaanpa tällainen. Suomen Cup voisi tarjota todellista jalkapalloromantiikkaa, mutta kilpailun arvostus on laskenut vuosien varrella kuin lehmän häntä. 2008 osallistujia oli 361 ja tulevana vuonna 125. Mistä tämä johtuu? Kyselin 30:ltä alasarjajoukkueelta, miksi kyseinen seura ei osallistunut Suomen Cupiin 2016. Kuten arvattavissa, kaikki vastanneista totesivat ajankohdan ja/tai kustannusten olevan pääsyy skippaamiseen. Tässä hieman lainauksia:

"Suurin syy meidän poisjäännille on ajankohta - sarjakausi alkaa vasta toukokuussa joten joukkue ei ole likimainkaan valmis vielä helmikuussa. Näin ollen osallistumiskustannus mahdollisesti yhden pelin mittaiseen cup-tapahtumaan on aika kova - samalla hinnalla pelataan helposti kolme harjoitusottelua. Niissä kun voi testailla näytöllä olevia pelaajia kuten myös liigacupissa - Suomen cupissa se ei onnistu.

Pääkaupunkiseudulla joukkueiden on vaikea saada muutenkaan järjestettyä harjoitusotteluita ja viimeisen kahden vuoden aikana olemme joutuneet perumaan sovittuja harjoitusotteluita cupin pelien takia - niille ei sitten ole saatu uutta ajankohtaa joka on hieman haitannut kauteen valmistautumista. Mikäli Suomen cup alkaisi esim. maaliskuussa ja liiton sarjojen joukkueet tulisivat mukaan vasta huhtikuussa niin asia olisi aivan toinen - varmasti myös monien alempien sarjojen joukkueiden osalta. Kaikkialla kun ei ole halleja tai lämmitettäviä tekonurmia."

"Syyt poisjäämiselle olivat ajankohta ja kustannukset. Hyvällä tuurilla cupissa saataisiin vastaan liigajoukkue, mutta ottelu jouduttaisiin pelaamaan hallissa, jonne mahtuu katsomaan n. 100 henkeä. Viime kaudella pelattiin cupissa yksi ottelu, jonka kustannukset olivat 1000 euroa. Nykymuodossa Suomen Cupilla ei ole meille mitään annettavaa, mikä on harmi.

Niin pitkään kun Suomen Cupissa jouduttaisiin pelaamaan lähes kaikki pelit talvella, emme siihen osallistu. Cupin hienous on ala- ja pääsarjajoukkueiden kohtaamiset. Nyt niitä ei ole, tai jos on, kukaan ei niitä näe."

"Helsingissä ratkaisee myös käytettävät kentät haluttomuuteen osallistua, koska harva joukkue pystyy pelaamaan ns. kotikentällä tai edes lähialueella cup-pelejä. Näin ottelutapahtumien järjestäminen käy todella työlääksi seuroissa, joissa kaikki pyörii lähestulkoon talkoovoimilla. Tietysti myös pyritään karsimaan "ylimääräisiä" kustannuksia näinä vaikeina taloudellisina aikoina."

"Meillä syy on täysin olosuhteissa. Täällä ei ole täysimittaista kenttää ennen huhtikuun loppua. Viime vuosina olemme kohdanneet Hongan 'kotipelissämme' Espoossa ja KTP:n Sipoossa. Emme näe tätä enää järkevänä ja siksi päätimme olla osallistumatta ensimmäistä kertaa cupiin."

"Väärä ajankohta ja kallis sarja, kun joutuu pelaan pelinsä vierashallissa tms. vakiovuorojen jälkeen eli yöllä. Talvella ei ole syytä pelata Cupia, joka sotkee harjoituspelit. Vieraspelit ovat kalliita ja näin koko sarja on liian kallis nyk. muodossaan.

Myös osallistuminen Regions` Cuppiin oli muutaman joukkueen pääsyy poisjäämiselle Suomen Cupista:

"Osallistumme Regions` Cupiin, josta seuralla on hyvät kokemukset. Kahden cup-kilpailun ja sarjan yhdistäminen ei ole näkemyksemme  mukaan tarkoituksenmukaista ja koska Regions` Cupissa menestysmahdollisuudet ovat Suomen Cupia paremmat, on valintamme tällä kertaa tämä."

Palloliitolta voisi toki kysyä, miksei seuroja kuunnella - syiden ollessa näin samanlaisia ratkaisun luulisi löytyvän. Cuppia koskevia uudistuksia ei ole hirveästi tullut, mutta finaalin pelaaminen Valkeakoskella oli mielestäni mukavaa vaihtelua. "Malisen mallin" kaltaisia ehdotuksia on tullut ja niitä kaivataan lisää.

Sana on vapaa.
Pietari de Pietro

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 20.12.2015 klo 09:06:24

Ansiokas selvitys, kiitos siitä.

Tuossa tuli ilmi oikeastaan kaikki ne syyt miksi esim FCFJ GT (Uudenmaan Vitonen) päätyi Regions Cupiin. Suomen Cupia ei oikeastaan edes vakavasti pohdittu juuri noiden esille tuotujen heikkouksien takia.

Positiivisinta Suomen Cupissa on ehdottomasti finaalien siirto pois Helsingistä. Ja kyllähän yllättävät voittajat/putoajat aina värisyttävät.

Mutta kuinka nostaa Cuppi pohjamudista? Noista kyselyn vastauksista on luettavissa kyllä ainakin joitakin vinkkejä.
Sergey

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 20.12.2015 klo 11:36:21

Jos ja kun olen oikein tulkinnut, haluaisivat alasarjaseurat (Kolmosesta alaspäin) lähes yksimielisesti, että Cup alkaisi vasta maaliskuun alussa. Kakkosen joukkueiden intressit ovat alkamisajan lisäksi selvästi enemmän painottuneet koviin otteluihin muita Kakkosen porukoita ja Ykkösen/Veikkausliigan jengejä vastaan. Yleinen toive läpi kentän on, että liiton sarjojen joukkueet tulisivat kilpailuun mukaan aikaisemmin.

Jos nyt mietitään, miten tällaisiin muutoksiin edes teorian tasolla voitaisiin päästä, pitäisi lähteä liikkeelle ylhäältä. Veikkausliigakausi on nykyisellään aivan liian tiivis unelmien Suomen Cupin luomiseen. Jos siis unelmien Suomen Cup on yhtä kuin maaliskuussa Veikkausliigajengien kera alkava cup.

Ja jotta Veikkausliigan pelimäärää voitaisiin pudottaa, tarvittaisiin ylimmälle tasolle lisää joukkueita. 14 joukkueen kaksinkertainen sarja oli omaan mieleeni, kun asiaa tarkastelee katsojan näkökulmasta. Silloin Cup kukoisti ja itselläni oli kivaa. Uskoisin, että myös monella muulla oli. Paitsi liigaseurojen kirstunvartijoilla (no onko tilanne lopulta mennyt 33 ottelun sarjassa paljon parempaan suuntaan, vaikka kotipelejä onkin muutama enemmän?).

Kaikkein paras kompromissi tietysti olisi Ruotsin tapaan 16 joukkueen kaksinkertainen sarja. 30 ottelua antaisi lisätilaa 1–2 Suomen Cupin ottelulle ja mahdollistaisi pienen levähdystauon myös tiiviiseen heinä-elokuuhun euro-peleineen. Mutta koska Veikkausliigaan saataisiin 16 Veikkausliiga-kelpoista joukkuetta? Jaa-a, kaukana on ainakin tällä hetkellä.

No, jos nyt kuitenkin kuvitellaan, että Veikkausliigan ottelumäärä putoaisi ja mahdollistaisi Suomen Cupin nykytilan muovaamisen, mikä lopulta olisi paras aloitusajankohta? Myös sellaista viestiä on alasarjajoukkueilta kuulunut, että tammi-helmikuulle on kiva saada harjoitusotteluiden väliin pari kilpailullista peliä. Katkoo Cup kivasti myös maailman pisintä pre-seasonia.

Ehkä kaikkein helpoin tapa muovata Suomen Cupia olisi mennä johonkin sinne kuuluisaan puoliväliin. Tehdä ensimmäisten kierrosten (1. ja 2.) otteluikkunasta vaikka helmikuun alusta maaliskuun puoliväliin ulottuva. Silloin ne alasarjaseurat, jotka haluavat pelata kilpailullisia otteluita talvipakkasissa, pääsevät sen tekemään. Mutta myös ne, jotka haluavat aloittaa pelihommat vasta maaliskuun alusta, pystyvät nuo mahdolliset kaksi ottelua kahteen viikkoon klaaraamaan. Ja sen jälkeen, 3. kierrokselle, tulisivat sitten jo mukaan tulevan vuoden tapaan Kakkosen, Ykkösen ja osaksi myös Veikkausliigan porukat. Neljännelle kierrokselle (64/32 joukkuetta) saataisiin sitten jo loputkin liigajoukkueet mukaan. 5. ja 6. kierros ehdittäisiin myös vielä pelata huhtikuun aikana.

Paljon siinä muutoksia kaivattaisiin, mutta suurin asia olisi järkeistää Veikkausliigan pelitahti. Nykyinen 33 ottelun Veikkausliigakausi on vain liikaa. Näin ainakin suomalaisen jalkapalloilun ystävänä.
zup

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 20.12.2015 klo 12:28:13

Miksei cup voitaisi pelata syksy-kevät -rytmillä? "Karsintakierrokset" syksyllä, liiton sarjojen jengit mukaan keväällä heti ekalla kierroksella, kuusi kierrosta maalis/huhti-kesäkuussa, finaali juhannusviikolla ja voittaja saman vuoden eurocupiin.

Vaatisi toki liigan pelirytmin keventämistä alkukaudesta, mutta se tarvittaisiin muutenkin tavalla tai toisella. Omasta mielestäni mieluiten kautta pidentämällä. Liigaa viikonloppuisin, cup joka toinen viikko esim. keskiviikkoisin.

Edit. Pelaajat olisi "cup-bound" erikseen karsinnassa ja kevään kierroksilla. Ei saisi rajoittaa talven siirtoja.
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #4 : 20.12.2015 klo 14:22:57

2009: 1. kierroksen otteluparit arvottiin 12. maaliskuuta ja ottelut pelattiin 1. huhtikuuta–8. huhtikuuta. (Mukana 356 joukkuetta)

2010: 1. kierroksen otteluparit arvottiin 14. tammikuuta ja ottelut pelattiin 30. tammikuuta–28. helmikuuta. (Mukana 271 joukkuetta)

Oliko tuohon alottamisen aikaistukseen jotain syytä?
Piilokärki

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 20.12.2015 klo 14:43:31

Oliko tuohon alottamisen aikaistukseen jotain syytä?

Nulli ja Palloliiton visio 2020
Wiltsu

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 20.12.2015 klo 14:52:11

Ruotsissa oli sama ongelma ja se ratkaistiin nerokkaasti tavalla, joka vastasi avaajan jokaiseen boldattuun alustukseen. Kun cup pelataan syksy-kevät rytmillä, niin:

1.Ajankohta. Karsintamatsit pelataan kesällä, jolloin yleisöä on enemmän ja joukkueet valmiina. Pelejä ei tarvitse pelata halleissa ja kenttiä on riittävästi kaikille osallistujille.

2. Liigakohtaamiset. 64 parhaan joukkoon pääsevät voivat kohdata liigajengin heinä-elokuussa.

3. Kustannukset. Kun pelejä ei pelata halleissa kustannukset ovat myös pienemmät mikä mahdollistaa pienempien joukkueiden osallistumisen. Myös yleisöä on huomattavasti enemmän kuin halleissa tai ulkona pakkasilla, jolloin myös pienemmillä joukkueilla on mahdollisuus tehdä voittoa cupista.

Lisäksi Suomessa haluttaisiin pelata heinäkuussa enemmän kun katsojia käy paljon peleissä, mutta UEFA-pelipäivinä ei voi pelata liigaa. No cuppia voi, mikä vähentää myös liigaruuhkaa, kun cup-pelit eivät vie viikonloppuja liigapeleiltä.

Malisen malli on ihan ok, mutta Ruotsin malli on vielä parempi, koska tällöin alasarjajoukkueet voivat kohdata liigajoukkueen. Tämä myös lisää Suomifutiksen parhaimpia muistoja kaupunginosajengeille ja pienempien kaupungien jengeille, mikä on elintärkeää jalkapalloyhteiskunnan yhteisten muistojen ja kokemusten kannalta.

Bonuksena vielä cup-voittaja pääsee europeleihin muutaman kesän jälkeen eikä vuoden jälkeen voitosta.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2015 klo 14:55:38 kirjoittanut Wiltsu »
Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008 | 151119


Vastaus #7 : 20.12.2015 klo 20:06:08

Täällähän se jo olikin sanottu perusteluineen, syksy-kevät-rytmille. Ylos
Fc Puotila

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 20.12.2015 klo 22:16:57

Tätä suomen cupin alasajoa ku on tullut seurattua jo vuosikaudet, niin heräsi viimein miettimään itsekin mikä tässä mättää.
Luulisi että cupin voisi aloittaa joskus maaliskuun vikalla viikolla etelässä ja tampereen korkeudellakin. Silloin kevät on jo niin pitkällä että pelit päästään pelaamaan ulkona. Pohjoisessa nyt ei oo joukkueita edes niin paljoa, niin pohjoisen joukkueet pääsisivät viimeistään huhtikuun alkupuolella ulkona pelaamaan. Jos joukkuemäärä saataisiin edes 250 tuntumaan alkuvaiheessa, niin helposti 1-4 kierrokset pystyttäisiin pelaamaan huhtikuu-toukokuun parin ekan viikon aikana. En tiedä miten muualla suomessa 3-6. Divarit alkavat, mutta stadissa kolmonen huhtikuun tokavikalla ja muut divarit sitten vikalla viikolla.
Kyllä tekisi monelle joukkueelle namiskuukelia ku tosipelit alkaisivat ryminällä huhtikuun alussa suomen cupin ja regions cupin peleillä. Näin saataisiin hyviä pelejä alle juuri kauden kynnyksellä. 
Muistelisin että joskus taannoin suomen cupiin kiellettiin ikämies ja junnujengien mukana olo, joka tosin on helposti ollut kierrettävissä. Tämäkin pitäisi muuttaa jälleen kaikille avoimeksi cupiksi.
Paska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi, Atletico Akatemia


Vastaus #9 : 20.12.2015 klo 23:09:10

Täällähän se jo olikin sanottu perusteluineen, syksy-kevät-rytmille. Ylos

Kaunis ajatus, mutta ei tule koskaan menemään läpi niin kauan, kun pelaajalisenssien kausi on tammikuusta joulukuun loppuun. Tuolloinhan olisi vaarana, että edellisvuonna cupin aloittanut joukkue ei saa porukkaa kasaan seuraavan vuoden peleihin tai cup-ottelut pelataan sarjanousun tai tippumisen myötä aivan eri joukkueella.

Maaliskuista aloitusta puoltaisin itsekin. Kaksinkertaistaisi helposti joukkuemäärän ja palauttaisi cupin takaisin loistonsa aikoihin.

Nykyisellään ainut intressi esim. Helsingissä taitaa olla lähinnä se, että saa piiriltä hyvän otteluvuoron tai pari (ainakin osa jengeistä), johon muuten ei olisi mahdollisuuksia. Tietysti joukkuemäärän tippumisen myötä on myös isommat mahdollisuudet kohdata liigajoukkue.
Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008 | 151119


Vastaus #10 : 21.12.2015 klo 01:28:17

Kaunis ajatus, mutta ei tule koskaan menemään läpi niin kauan, kun pelaajalisenssien kausi on tammikuusta joulukuun loppuun. Tuolloinhan olisi vaarana, että edellisvuonna cupin aloittanut joukkue ei saa porukkaa kasaan seuraavan vuoden peleihin tai cup-ottelut pelataan sarjanousun tai tippumisen myötä aivan eri joukkueella.
Tuskin jatkopaikasta Cupissa ainakaan olisi haittaa (jatkosopparien puolesta) ensi kauden joukkuetta rakennettaessa?
Vlad Kepes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kulttuurikeynesianismi


Vastaus #11 : 21.12.2015 klo 01:38:58

Kaunis ajatus, mutta ei tule koskaan menemään läpi niin kauan, kun pelaajalisenssien kausi on tammikuusta joulukuun loppuun. Tuolloinhan olisi vaarana, että edellisvuonna cupin aloittanut joukkue ei saa porukkaa kasaan seuraavan vuoden peleihin tai cup-ottelut pelataan sarjanousun tai tippumisen myötä aivan eri joukkueella.

Lisenssit maaliskuusta helmikuuhun?
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #12 : 21.12.2015 klo 01:48:46

Kaunis ajatus, mutta ei tule koskaan menemään läpi niin kauan, kun pelaajalisenssien kausi on tammikuusta joulukuun loppuun. Tuolloinhan olisi vaarana, että edellisvuonna cupin aloittanut joukkue ei saa porukkaa kasaan seuraavan vuoden peleihin tai cup-ottelut pelataan sarjanousun tai tippumisen myötä aivan eri joukkueella.

Jos cup pelataan niin, että elo-lokakuussa karsitaan kakkosesta ja piirinsarjoista kymmenen jengiä jotka jatkavat liigan ja ykkösen seurojen (12 liiga, 10 ykkönen, 10 alemmat sarjat: 32 joukkuetta = 8 neljän joukkueen lohkoa) kanssa helmi-maaliskuussa niin tuskin tuo tieto liigaseurojen kohtaamisesta ainakaan heikentää mahdollisuuksia kasata jengiä.

Muistetaan sitten näissä kaavailuissa se, että raha suomifutikseen tulee liigamatseista ja mikään sellainen ratkaisu missä niiden määrää leikattaisiin cup-otteluiden tähden ei tule onnistumaan.
Wiltsu

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 21.12.2015 klo 02:05:15

Lisenssit maaliskuusta helmikuuhun?

Juuri näin. Tai ehkä vielä kuukausi eteenpäin, jolloin maaliskuu olisi cup-kuukausi Ruotsin malliin ja huhtikuun alussa alkaisi Veikkausliigakausi. Ruotsissahan lisenssi on ajalle 1.4-31-3.  Luulisi, ettei lisenssiajankohdan muutos olisi liian suuri byrokraattinen ongelma edes palloliitolle.

Suomessa cupin finalistit pelaavat kaiken kaikkiaan neljä ottelua kauden alla, Ruotsissa kaksi. Liigajengit pelaa siis 1-2 peliä enemmän cupia kuin Svenssonit, vaikka liigassa on jo kolme peliä enemmän tiukemmalla aikataululla. Viisi matsia siis kaiken kaikkiaan.

Nykyinen Suomen Cup toimisi, jos Liigassa pelattaisiin edelleenkin se 22 ottelua. 33 matsin ruuhkassa nykysysteemissä ei ole mitään järkeä.

Varsinkin kun Ruotsissa toi muutos nosti ruotsissa cupin profiilia ja yleisömääriä niin muutos on välttämätön tai sitten pitäisi laskea Veikkausliigajoukkueiden määrää 12. Mitä kauemmin tässä vitkutellaan, niin sitä kauemmin cupin arvostusta nussitaan hanuriin.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #14 : 21.12.2015 klo 17:34:11


Varsinkin kun Ruotsissa toi muutos nosti ruotsissa cupin profiilia ja yleisömääriä niin muutos on välttämätön tai sitten pitäisi laskea Veikkausliigajoukkueiden määrää 12. Mitä kauemmin tässä vitkutellaan, niin sitä kauemmin cupin arvostusta nussitaan hanuriin.

Nostiko oikeasti? Kauden 2013-14 cupin finaalissa Friends Arenalla oli AM 3423.

Huomauttaisin tässä vielä siitä, että Ruotsin cup ei ole avoin alasarjajoukkueille, vaan kisaan pääsevät automaattisesti vain Allsvenskanin ja Superettanin porukat. Muut 64 joukkuetta pääsevät mukaan piirikohtaisista kiintiöistä, joista ei riitä paikkoja edes kaikkille 1. divarin seuroille. Jos Suomen cuppiin todella halutaan pari sataa alasarjaseuraa, niin Ruotsin malli ei todellakaan ole se mitä halutaan.
wastedrepublic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu


Vastaus #15 : 21.12.2015 klo 17:45:14

Ennen lisenssikausi oli 1.4.-31.3. Oliskohan ollut 4-5 vuotta sitten kun tätä muutettiin.
reima

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 21.12.2015 klo 17:55:39

Kyllähän kaikkien liigajoukkueiden täytyis tulla mukaan viimeistään 64 joukkueen kierroksella. Huolimatta siitä pelataanko kevät-syksy vai syksy-kevät.
Vanda

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 21.12.2015 klo 17:58:45

Ennen lisenssikausi oli 1.4.-31.3. Oliskohan ollut 4-5 vuotta sitten kun tätä muutettiin.

Muistelen että tuo Suomen Cupin siirtäminen aikaisemmaksi oli juuri yksi (kenties ainoa?) syy tuohon lisenssikauden muutokseen.
Paska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi, Atletico Akatemia


Vastaus #18 : 21.12.2015 klo 17:59:55

Lisenssit maaliskuusta helmikuuhun?

Lisenssikauden muutoshan tuon suurimman ongelman ratkaisisi, mutta jotenkin en silti näe mahdollisena, että cuppia pelattaisiin eri syklissä kuin sarjoja.

Muistelen että tuo Suomen Cupin siirtäminen aikaisemmaksi oli juuri yksi (kenties ainoa?) syy tuohon lisenssikauden muutokseen.

Samat muistikuvat myös täällä.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #19 : 21.12.2015 klo 18:02:18

Muistelen että tuo Suomen Cupin siirtäminen aikaisemmaksi oli juuri yksi (kenties ainoa?) syy tuohon lisenssikauden muutokseen.

Vinkki. Niinistö (kok.) oli puheenjohtajana.

Yhtenä vuonna olikin kaksi maksua, jos osallistuit liiton alaisiin kilpailuihin.
Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008 | 151119


Vastaus #20 : 21.12.2015 klo 18:14:20

Jos Suomen cuppiin todella halutaan pari sataa alasarjaseuraa, niin Ruotsin malli ei todellakaan ole se mitä halutaan.
'Ruotsin mallissa' varmasti suurin kiinnostus kohdistuu ajankohtaan, ei kaikkia sen pykäliä tarvitse sisältää.
Wiltsu

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 21.12.2015 klo 18:58:23

Nostiko oikeasti? Kauden 2013-14 cupin finaalissa Friends Arenalla oli AM 3423.

Nostihan se. Kauden 2014-2015 cupin finaalissa AM 16761 ja maaliskuun matsissa AIK-Hammarby AM oli 41063. Noi on tietysti yksittäisiä matseja, mutta kun katsotaan laajemmin, niin viime kesänä useat aladivariseurat teki yleisöennätyksensä cupin alkukarsinnoissa. Esim Lunden ÖBK 4-divari AM-ka 50 ja cupissa n.1000 AM HIF:iä vastaan. 4-div. seura Torstorps AM-ennätys 1350, kunnes cupissa 2528 DIF:iä vastaan.

http://svenskfotboll.se/arkiv/cuper-serier/2015/08/forlangningar-men-skrallfritt/

Erityisesti aladivarijengit, jotka ovat cupiin mukaan mahtuneet ovat olleet tyytyväisiä tohon uudistukseen, kun cup-pelit pelataan kesällä ja yleisöä on riittänyt

Huomauttaisin tässä vielä siitä, että Ruotsin cup ei ole avoin alasarjajoukkueille, vaan kisaan pääsevät automaattisesti vain Allsvenskanin ja Superettanin porukat. Muut 64 joukkuetta pääsevät mukaan piirikohtaisista kiintiöistä, joista ei riitä paikkoja edes kaikkille 1. divarin seuroille. Jos Suomen cuppiin todella halutaan pari sataa alasarjaseuraa, niin Ruotsin malli ei todellakaan ole se mitä halutaan.

Tästä olen itse asiassa kanssasi täysin samaa mieltä. Toi cup-osallistuminen on niille aladivariseuraoille lottovoitto, joiden cup-hakemus menee läpi, mutta moni halukas jää ulos. Mikään ei kuitenkaan estäisi sitä, että kopioidaan Ruotsin malli muuten, mutta Suomessa kaikki halukkaat pääsisi mukaan ja tuo paras 64 ratkaistaisiin kentällä eikä palloliiton virkamiesten kaitsevan käden kautta.
Woland

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 02.01.2016 klo 22:17:03

Mikään ei kuitenkaan estäisi sitä, että kopioidaan Ruotsin malli muuten, mutta Suomessa kaikki halukkaat pääsisi mukaan ja tuo paras 64 ratkaistaisiin kentällä eikä palloliiton virkamiesten kaitsevan käden kautta.

Miksi Ruotsissa muuten on päädytty tuollaiseen ratkaisuun? Tuskin se kuitenkaan ihan sattumalta on toteutettu noin.
wastedrepublic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu


Vastaus #23 : 02.01.2016 klo 22:42:37

Mututuntumalla sanoisin hyvä preseason AS joukkueille ja saman kauden Europaikka.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 22.01.2016 klo 20:48:39

FM:ää pelatessa tuli törmättyä tähän Ruotsin malliin ja kyllähän tämä vaikuttaa kaikista järkevimmältä systeemiltä myös Suomeen.

Alasarjojen amatöörit voivat keskenään karsia jyvät akanoista kevätkierroksilla, jonka jälkeen kesä-elokuussa Kakkosen jengien liityttyä mukaan 42 voittajaa elo-lokakuun 64 joukkueen kierrokselle. 32 voittajaa kevään hallipeleihin neljän joukkueen lohkoihin, joista kahdeksan voittajaa ratkovat mestaruuden keväällä huhti-heinäkuu aikavälillä. Systeemin vaarana on, että joku pubiseura munkittaa itsensä lohkovaiheeseen, mutta vahvuutena että on yksi kierros ennen lohkovaihetta, missä Ykkösen ja Veikkausliigan joukkueet mukana, joten Kyröskosken Pärskeellä on mahdollisuudet kohdata syksyn kiimaottelussa joku ammattilaisjengi.

Liigacupin kohtalo tässä toki näyttäisi hataralta Suomen cupin ryöstäessä preseasonin lohkovaiheen itselleen, mutta kukaan ei jääne tuota kilpailua kaipaamaan.

Miten Svenska Cupenissa on hoidettu edustusoikeuskysymys? Itse en näe mitään ongelmaa, että pelaajan cup-kiinnitys poistuisi vuoden vaihtuessa ja pelaaja olisi oikeutettu pelaamaan hallisarja toisen kuin tuolla syksyn 64 joukkueen kierroksella pelanneen seuran paidassa.

e: wastedrepublicin mainitsema saman kauden eurocup-paikka SC:n voittajalle myös erittäin vahva pointti. Ylos

 
Sivuja: [1] 2 ... 13
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa