FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.08.2020 klo 17:28:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 40 [41]
 
Kirjoittaja Aihe: Jari Litmanen - Simply the Best  (Luettu 305050 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Claw

Poissa Poissa


Vastaus #1000 : 28.07.2020 klo 21:32:38

oma junnujoukkueeni pelasi vielä pari vuotta myöhemminkin vastaavalla muodostelmalla. Tuolloin Rijkaardin pelipaikalla pelanneen pelaajan nimitys oli etutoppari.

Sama. Itsekin pelasin pari peliä etutopparina huonolla menestyksellä ja olihan se kieltämättä vaativa rooli äkkiseltään. Olinkin jo unohtanut kokonaan sanan etutoppari, jota tuolloin junnuvuosina muutaman vuoden käytettiin. Onkohan muuten etutoppari sana, jota alettiin käyttämään suomessa yleisesti juuri tämän Ajaxin muodostelman sekä TV:n selostajien ja kommentaattorien esimerkistä?
Bootlegger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, SAPA, Roma.


Vastaus #1001 : 31.07.2020 klo 04:07:47Pakko kyllä myöntää, että Litin sädekehä kuninkaasta on aika pahasti hiipunut näiden uhkapelifirmojen ja FIFA-Mafian Qatarin reissujen jälkeen, mutta kun pitkästä aikaa katsoo Aki Kaurismäen dokkarin Kuningas Litmanen, niin kyllähän tässä muutama tippa silmäkulmaan vierähtää. Tämä on siis katsottavissa Ruutuplussassa: https://www.ruutu.fi/video/3639747

Tämä Litin tifohan oli yksi kovimmista kovin tifo siihen mennessä ja itsekin olin siinä osallisena. En nyt tarkasti muista, että montako meitä oli, mutta kyllä siellä varmasti useampi kymmenen eri tyyppiä kävi auttamassa. Tähän voi liittää ainakin tusinan foorumnikkejä, jotka sitä olivat tekemässä. Muistatte kyllä. Ylos Tää oli SMJK:n tiforyhmän eka iso tifo ja me maalattiin se Suomenlinnassa jossain puutyöverstaalla, mikä ei siis millään tavalla ollut ideaalinen paikka overheadin maalaamiselle. Sahanpurua siellä täällä ja lattiatilaa ei varsinaisesti ollut. Eli ei saatu oikein selville, että tuleeko siitä mitään järkevää kuvaa vai ei.

Mä taisin olla päävastuussa tietokonehommista, eli valittu kuva jaettiin paloihin, jotka heijastettiin videotykillä seinälle, josta muovinpalasiin maalattiin ääriviivat tulevasta överistä. Sen jälkeen pala maalattiin merkityt kohdat maalilla. Kukaan ei ollut varma, että osuuko palat kohdilleen tai onko ne edes oikein tehty, koska yhdestä palasta ei saanut mitään käsitystä tulevasta tifosta. Se tuntui siihen aikaan ihan helvetin isolta, ja olihan se varmaan silloin yksi suomen isoimmista. Mulla oli jo siinä vaiheessa hirveät paineet, entä olenko jotenkin ryssinyt Photoshopin kanssa ja tästä tulisi täysi fiasko kuvan ollessa joku nykytaideteos.

Sitten kun palaset olivat viimein kuivuneet, niin matsipäivänä me teipattiin överi kasaan pala palata Suomenlinnassa, käärittiin makkaraksi ja kuljetettiin stadikalle. Siinä oli varmasti näkemistä, kun eka Suokin lautassa ja sitten sporassa sellainen muovikäärö kuljetettiin. En muista pituuksia, mutta koko sporan pituuden se vei. :D

Stadikalla oltiin jo hyvissä ajoin ennen peliä laitettu kaikki valmiiksi, mutta jännitys kyllä kasvoi minuutti minuutilta. Mä olin jossain päin yläriviä sitä lähettämässä liikkeelle oikealla hetkellä, ja kun aika tuli, niin se laskeutui alas suorastaan loistavasti. Sitten kun tifo lopulta vedettiin pois ennen pelin alkua, niin muistan vaan, että suu oli täysin kuiva siitä jännityksestä ja epäonnistumisen pelosta. Mä lähdin heti pelin alettua katsomon taakse ja vedin varmaan parikymmentä minuuttia happea, ennen kuin uskaltauduin takaisin katsomoon. Onneksi tuli viestejä, että kuva oli onnistunut täydellisesti.

Sanomattakin selvää on, että litin kyyneleet matsin jälkeen oli jotain ihan uskomatonta ja sinä iltaa vedettiin Elmossa pitkään. Ylos
« Viimeksi muokattu: 31.07.2020 klo 04:11:07 kirjoittanut Bootlegger »
laitinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Altavastaajien Palloseura


Vastaus #1002 : 31.07.2020 klo 05:39:23

Onko tifo muuten yhä säästössä ja kunnossa jossakin/jollakin?
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #1003 : 31.07.2020 klo 06:17:46

Kaurismäistä Mika on ollut tuottamassa ja käsikirjoittamassa tuota dokumenttia ohjaaja Arto Koskisen kanssa.

E. Ja siis tarinalle ja Buuttikselle toki :) Ylos
« Viimeksi muokattu: 31.07.2020 klo 11:48:30 kirjoittanut Lisbie »
mustahelmi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musan Salama


Vastaus #1004 : 31.07.2020 klo 08:17:25

Mä lähdin heti pelin alettua katsomon taakse ja vedin varmaan parikymmentä minuuttia happea, ennen kuin uskaltauduin takaisin katsomoon. Onneksi tuli viestejä, että kuva oli onnistunut täydellisesti.
Lähdit siis katsomosta, etkä nähnyt pelistä neljäsosaa, koska lakanan paljastus jännitti?
jwave

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUMU


Vastaus #1005 : 31.07.2020 klo 08:21:05

Sama. Itsekin pelasin pari peliä etutopparina huonolla menestyksellä ja olihan se kieltämättä vaativa rooli äkkiseltään. Olinkin jo unohtanut kokonaan sanan etutoppari, jota tuolloin junnuvuosina muutaman vuoden käytettiin. Onkohan muuten etutoppari sana, jota alettiin käyttämään suomessa yleisesti juuri tämän Ajaxin muodostelman sekä TV:n selostajien ja kommentaattorien esimerkistä?
Oli kyllä jo yleisessä käytössä 1970-luvulla, kun itsekin pelasin junnuissa etutopparin "tittelillä".
Julkea bulbul

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #1006 : 31.07.2020 klo 10:05:31Tifolle ja muisteluille isot :), Ylos & Tuoppi.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #1007 : 31.07.2020 klo 10:26:26Mielenkiintoista taustatietoa tästä jättitifosta. Itsehän muistan vaan katselleeni tuota tv:stä ja miettineeni, että onpa hieno tifo. Eipä käynyt tuolloin mielessäkään, että kuinka suuren taustatyön tuo on vaatinut :D Ylos
Talvipallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United,Ilves,Suomi


Vastaus #1008 : 01.08.2020 klo 22:08:04

Toi oli kyllä legendaarinen tifo ja jotenkin kuvaavaa että Litti saatiin parsittua kasaan kyseiseen peliin. Oliko tiedossa, että Litti pelaa kun tifoa alettiin suunnittelemaan? Muistelisin, että Litin osallistuminen kahteen vikaan peliin varmistui ihan viimeisillä hetkillä.

 
Sivuja: 1 ... 40 [41]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines