FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2018 klo 04:53:36 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 15
 
Kirjoittaja Aihe: Kiina 中华人民共和国 - Uhka vai mahdollisuus?  (Luettu 72854 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bhoy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-37, Celtic, FC Espoo


Vastaus #25 : 05.02.2016 klo 14:46:29

Jalkapallo on tosiaan hieman eri asia kuin perinteiset olympialajit. Se perustuu pitkälti pelin tulkintaan ja luovuuteen, kun taas olympialajit toistojen määrään ja tietyn taidon harjaannuttamiseen. Amerikkalaisillakin, joilla sentään on edes hieman samansuuntainen urheilukulttuuri, on vienyt ikuisuuden ymmärtää jalkapallon dynamiikka ja parhaat sikäläiset pelaajat osuvat yleensä kategoriaan "suoraviivainen". Kiinalla, joka on viimeisen tuhat vuotta profiloitunut lähinnä asioiden kopioinnissa on vielä enemmän matkaa kurottavanaan.

Fudis perustuu aivan samalla tavalla toistojen määrään ja sitä kautta saatavaan suoritusvarmuuteen. Ennalta sovittujen ratkaisujen määrä pyritään maksimoimaan, jotta pelaajien ei tarvitsisi tehdä riskialttiita nopeita luovuutta vaativia ratkaisuja.
SummerTime

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukun yöni hyvin, kiitos Messilakanoiden


Vastaus #26 : 05.02.2016 klo 14:46:59

Ei kumpikaan.
kilpaIlpo

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 05.02.2016 klo 15:18:05

Lippi won the Asian Champions League with Guangzhou Evergrande, and also discussed the big moves to China which took place in the January transfer window.

 “It’s a fight between two or three clubs with millions, they have a lot of money and they spend it.

 “They think it’s the best way to make Chinese football grow, but really the best way is to focus on youngsters.”
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #28 : 05.02.2016 klo 17:05:57

2,5 miljoonaa euroa viikossa? Ei paha.

Peruspalkoista puhutaan. Ei suinkaan siitä mitä nuo maailmantähdet saa kokonaisuudessaan. Viimeisimpien kiinalaismedian huhujen mukaan Teixeira saisi suunnilleen £5m allekirjoitusboonuksena, normaalipalkkana £192k/viikko (verojen ja muiden kulujen jälkeen) ja mestaruus-, ja muilla bonuksilla tuo on mahdollista kaksinkertaistaa. Peruspalkkoina puhutaan siis palttiarallaa maailman neljänneksi-viidenneksi eniten tienavasta futarista ja jos bonukset laukeaa niin eniten tienaavasta, kun jätetään sponsissopparit ja vastaavat ei seuralta pelaajan suuntaan kulkevat rahamäärät huomiotta siis.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 05.02.2016 klo 17:30:09

Eikös jo vuosia ennen Pekingin olympialaisia Kiinassa käärittiin hihat ja ruvettiin hommiin pienemmissäkin olympialajeissa, tuloksena oli niin maan perusteellisesti mitaleja. Futiksessa kun on vielä lisänä business, niin Kiina ja maailman suosituin urheilulaji kombo kannattaa varmaan ottaa ihan vakavasti.

Kiina, kuten muutkin totalitaristiset maat, hakee legitimiteettiä kansallistunteen kautta ja siinähän urheilu on avainasemassa. Ensimmäiset yrityksethän olivat luokkaa DDR kun parin käryn jälkeen ennätyksiä rikkoneet kiinalaiset uimarit ja juoksijat vain "katosivat", erikoinen Palmu ei tarvitse olla epäilläkseen, että urheiltiin muunkin kuin teen voimalla.

Kuten aiemmin todettu niin jalkapallon kanssa vaaditaan pitkäjänteisyyttä. Maassa on katsojamassaa, jolla on etenkin kaupungeissa varaa kuluttaa ja jalkapallo on lajina tuttu vedonlyönnin kautta, toisin kuin vaikkapa Intiassa. Kysymyshän on siis, että saadaanko maassa tuotettua hyviä kiinalaispelaajia ja kuanko ulkomaisiin B-sarjan tähtiin kaadetaan rahaa.
zlatanin nuttura

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: radikaali jalkapallointelligentsia


Vastaus #30 : 05.02.2016 klo 17:36:40

Mikäli Kiina alkaa aivan tosissaan panostamaan lajiin niin jalkapallo saa yhden todellisen suurmaan lisää. Kulttuuri ja sen kollektiivisuus & täydellisyyden tavoittelu yhdistettynä valtion rahalliseen panostukseen voi johtaa joskus ällistyttäviinkiin tuloksiin. Kiinaa ei ikinä kannata aliarvioida, ei ainakaan sen nykyistä versiota. Toki infrastruktuurin, kulttuurin yms. rakentamiseen mennee sen 10-20 vuotta joten hirveän pikaisia tuloksia ei kannata odottaa. Tulevaisuudessa nähdään saako Kiina sidottua merkittävän määrän ihmisiä pitkäjänteisesti kehittämään lajia maassa. Jos saa, niin Eurooppa ja Etelä-Amerikka varokoot. Etuna Kiinalla toiseen suurvaltaan USAan verrattuna on se että urheilumarkkinoilla ei ole edessä ja tilaa viemässä amerikkalaisen jalkapallon, baseballin ja koripallon kaltaisia instituutioita.
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #31 : 05.02.2016 klo 19:33:10

Oletko montakin Kiinan pääsarjamatsia katsellut tämän päätelmän tekemiseksi?

Tuolla on mm. yleisömäärät olleet erittäin hyvässä kasvussa viime aikoina. Edellisellä kaudella kymmenkunta joukkuetta veti ihan eurooppaan verrattavissa olevilla hyvillä yleisömäärillä, eli tuonne 20000-45000 välimaastoon koko kauden keskiarvona. Kymmenessä vuodessa paikanpäällä futista seuraavien määrä on kaksinkertaistunut.

Jalkapalloa telkkarista (tai edes paikanpäällä) katsovien määrä ei suoranaisesti johda menestykseen vihreällä veralla. Osaatko kuvitella kiinalaisten perheiden ainoiden lapsien futaavan tunteja päivässä savusumun keskellä hengityssuojaimet päässä. Niin, en minäkään.

https://static-secure.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/1/14/1358174513421/Severe-smog-and-air-pollu-010.jpg

Lainaus
Jalkapallon puolella minkäänlainen suurempi muutos toki vaatii vuosia tai jopa kymmeniä vuosia ja tietty osa huippupelaajista jäänee eurooppaan tradition ja kv-huomion (ml. UCL) perusteella. Jos Kiinassa päätetään lyödä niin sanotusti isoa vaihdetta silmään palkkatasoissa, niin eurooppalaisista jengeistä yksikään ei tule pysymään vauhdissa. Alustavien kiinalaismedian huhujen mukana Teixeira saa suunnilleen saman verran peruspalkkaa kuin Messi, Ronaldo ja Bale. Kun näiden kolmen liksat siis lasketaan yhteen.

Niin kauan kuin joku lahjoittaa niille rahaa. Katsoja-, tv- tai aitoja sponssitulojahan nuo eivät saa paskaakaan.
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid


Vastaus #32 : 05.02.2016 klo 21:05:40

Brasilia on kyllä jännä tapaus. Tuollasia kovahkon luokan pelaajia pelailee todella paljon ympäri Venäjää, Kiinaa ym. joilla ei ole silti yhtään tai vaan muutama maajoukkuepeli. Toisin sanoen kovan luokan pelaajia on aivan helvetin paljon. Voisi lähettää vaikka Suomelle muutaman.
Alkaline

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #33 : 05.02.2016 klo 22:00:40

En ole nyt tuota Kiinan väestön jakautumista kaupunki versus maaseutu tutkinut, mutta sen tiedän että sieltä maaseudulta on helvetin pitkä matka yhtään mihinkään perustehtaaseen edes töihin. Saatika että sieltä jotakin futispelaajaa bongattaisiin. Toki yksittäisiä varmasti. Silti Kiinassa riittää väestöä vaikka otettaisiin vain isojen kaupunkien alueet huomioon (Kiinan mittakaavalla isot). Toki tuolla nyt on raha ja koulutus helvetin tärkeää, sen jälkeen sitten nämä "tuurikortit" kuten urheilu vasta katsotaan. Toki myös kiinalaiseen mentaliteettiin kuuluu myös se klo 5 herätys joka aamu, ja 10 tuntia treeniä, sitten iltapäivätee ja 5 tuntia treeniä lisää. Joten väkisinkin sieltä tulee pukkaamaan jonkun tason vahvistusta derbylle nyt ainakin jossain vaiheessa. Mutta se että nuo maaseudut olisivat edes jotenkin tässä massassa menee vuosikymmeniä. Väestö toki pakenee kiihtyvällä (?, tai ainakin lujalla) vauhdilla kaupunkeihin. Aivan totaali mutuna heittäisin että juurikin näiden laittomien sisämaanmuuttajien jälkeläiset ovat potentiaalista porukkaa jalkapalloväkeä.
J.P. Sarja

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 05.02.2016 klo 22:56:25

Alustavien kiinalaismedian huhujen mukana Teixeira saa suunnilleen saman verran peruspalkkaa kuin Messi, Ronaldo ja Bale. Kun näiden kolmen liksat siis lasketaan yhteen.

Peruspalkoista puhutaan. Ei suinkaan siitä mitä nuo maailmantähdet saa kokonaisuudessaan.

"Näiden kolmen" yhteenlasketut (netto)peruspalkat ovat  jotain ~£650-700k/vko, eikö?

e. vai jopa tuotakin enemmän...

e2. näköjään Gyanillakin kohtuu messevä liksa Kiinassa £227k/vko (brutto).
« Viimeksi muokattu: 05.02.2016 klo 23:12:06 kirjoittanut J.P. Sarja »
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #35 : 05.02.2016 klo 23:03:24

^Kiina nyt ei ole mikään urheilun mahtitekijä juurikaan missään lajeissa etenkään väkilukuunsa suhteutettuna, pl. pöytätennis ja voimistelun kaltaiset kommarilajit. Siksi on vaikea nähdä sen yltävän huipulle futiksessakaan, jossa kilpailu on kovaa. Futiksessa yhdellä poikkeusominaisuudella ei pärjää, joten lajin omaa Yao Mingiäkään ei ole niinkään helppo tuottaa. No joo, ehkä joku kinkki joskus vielä tekee stuntteja kentälle jossain Valioliigan pikkuseurassa, sponsorin ja t-paitamarkkinoiden vaatimuksesta.
aceman

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 06.02.2016 klo 01:48:49

Ighalo kertoilee haastattelussa että kiinalaiset olivat tarjonneet n.300k£/vko 4 vuoden pahvilla. Oli kieltäytynyt koska "jumala" oli käskenyt kieltäytyä.
Alkaa muistuttamaan Kendon KHLän perustamisvuosia jos vertaus sallitaan.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 06.02.2016 klo 08:58:27

Ai foorumilla vai, jossa on varmaan iltaan mennessä kymmenen "en voi ymmärtää"-viestiä?

No korjataan sanamuotoa. Eipä tuosta kai ketään tarvitsisi syyttää? Epäilemättä syytetään jossain vaikken olekaan nähnyt sellaista.
ikeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pertti Alaja 2016-2020


Vastaus #38 : 06.02.2016 klo 17:11:41

Uusimmat tulokkaat ovat ex-Chelsea Gaël Kakuta, sekä Manchester Cityssä ja Brasilian maajoukkueessakin kokeillut Jô.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 06.02.2016 klo 19:33:33

Mourinholle oli tarjottu Kiinan liigasta jonkinlaista konsultin pestiä sarjan yleisen tason nostamiseksi. Paljonkohan olisi tuossa ollut palkka verrattuna tulevaan pestiinsä.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 06.02.2016 klo 20:17:19

Nostaako Kiina kohta ulkomaalaiskiintiötään vai luotetaanko siihen, että harvat tähdet nostavat paikallisten tasoa? Tällä hetkellä saa olla joukkueessa 4+1, ottelussa saa pelata 3+1 (+1 tarkoittaa Aasiaa).
kilpaIlpo

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 06.02.2016 klo 22:03:07

Lavezzi taitaa olla seuraava.

According to French publication L'Equipe, Lavezzi has made up his mind and will be accepting the bonanza offer from China. El Pocho will putatively be making €10m per year with his new team.
Artsi_22

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 06.02.2016 klo 22:31:55

Lavezzi taitaa olla seuraava.

According to French publication L'Equipe, Lavezzi has made up his mind and will be accepting the bonanza offer from China. El Pocho will putatively be making €10m per year with his new team.
Tosin Lavezzin osalta siirtosumma oli "vain" noin 5-10 miljoonaa. Palkka taas on, jos ei käsittämätön niin erittäin suuri.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #43 : 06.02.2016 klo 22:35:34

Aika pieni tuo Lavezzin palkkaa, joskin on mahdollista että tohon päälle tulee paljon erilaisina bonareina.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #44 : 06.02.2016 klo 22:37:39

Onhan tossa boonuksensa se ettei tarvitse pelätä, pöllitäänkö HH:lta kello kädestä kesken punasten valojen.
Artsi_22

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 06.02.2016 klo 22:46:33

Aika pieni tuo Lavezzin palkkaa, joskin on mahdollista että tohon päälle tulee paljon erilaisina bonareina.
Nojoo, lähinnä tarkotin käsittämätön sen takia että Lavezzilla oli öljy-psg:ssä 6miljoonaa ja risat
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #46 : 08.02.2016 klo 00:30:27

Pocho tosiaan lähdössä Shanghai Shenuan riveihin, itse olin lukevinani, että peruspalkka olisi 15 miljoonaa ja siihen sitten boonukset yms. päälle.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #47 : 08.02.2016 klo 09:08:23

Pocho tosiaan lähdössä Shanghai Shenuan riveihin, itse olin lukevinani, että peruspalkka olisi 15 miljoonaa ja siihen sitten boonukset yms. päälle.

Jeps. 288k/viikko verojen jälkeen peruspalkka ja jos kaikki boonukset laukeaa, niin ollaan lähellä puolta miljoonaa. Edelleen ihmetyttää miten Lavezzi lähti tuonne pähkinöillä (eli 10m + boonukset per vuosi).
fani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fenerbahce


Vastaus #48 : 08.02.2016 klo 11:54:43

Näinhän nämä brändit luodaan, rahalla. Muutama vuosi sitten PSG:n facebook sivuilla oli noin 100 000 tykkääjää, nyt 23 miljoonaa.

Valioliigassa maksetaan myös melko paljon suurempia siirtokorvauksia ja palkkoja kuin monessa muussa liigassa ja hyvin pyyhkii.

Kuka tietää vaikka kiinan liiga olisi yksi suosituimpia liigoja muutamassa vuodessa.

#mahdollisuus

Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #49 : 08.02.2016 klo 14:23:38

Valioliigassa maksetaan myös melko paljon suurempia siirtokorvauksia ja palkkoja kuin monessa muussa liigassa ja hyvin pyyhkii.

No ei se nyt kyllä pyyhi pelillisesti jos käytössä olevia rahavaroja suhteutetaan menestykseen Euroopassa.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 15
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines