FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2024 klo 18:27:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen A-maajoukkue neljän vuoden kuluttua (2020)  (Luettu 36373 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #50 : 15.11.2016 klo 21:56:16

Käyttämäni panos-sana oli liian suppea. Tarkoitin edellisessä viestissä kollektiivisesti pelillistä panosta. Oli urheilutapahtuma mikä hyvänsä, on ottelussa aina joku tavoite. Suomen Cupin (RIP) matsissa vitosdivarin höntsäsakki saattaa tavoitella kakkosdivarivastustajaa vastaan, että josko tehtäisiin yksi maali sen sijaan, että revittäisiin peliverkkareita, koska ei ole voittoa tulossa kuitenkaan. Suomen MM-karsinnat ovat nyt kilpailullisen tuloksen osalta ohi. Nyt tavoitteet jäljellä oleviin karsintaotteluihin olisikin voittamisen sijaan painotettava yksilöiden ja pelijärjestelmän kehittämiseen. Uransa ehtoopuolella olevat kolmekymppiset eivät futareina enää suuria harppauksia edisty, joten nyt tulisi iskeä munat nuorten toivojen koriin. Sijoitus tulevaisuuteen!

Totta kai vitosdivarifutiksella on erilainen merkitys kuin mj-futiksessa. Nyt puhutaan kuitenkin lukemattomia tunteja elämästään jalkapalloon panostaneista huippuammattilaisista koostuvasta joukkueesta. Jos kaikkea sitä treenaamista ei ole tehnyt voittaakseen jalkapallo-otteluita, niin miksi? Samaa voi ajatella kannattajankin näkökulmasta, varsinkin heidän, jotka reissaavat uskollisesti vieraspeleissä mukana jne.

Ja mitä on lopulta tuo yksilöiden kehittyminen muutaman karsintapelin ja -leiritapahtuman aikana? Onko sillä mitään käytännön merkitystä tai näkyvissä olevaa jalkapalloilijan ominaisuuksien parantumista?

Täällä on sivu- ja aihetolkulla vaihtoehtoja, mistä miettiä kuka on oikeasti maineensa arvoinen lupaus. Talvimaajoukkueessa toivottavasti nähdään näitäkin esitettyjä nimiä sankoin joukoin ja sieltä voidaan noukkia parhaat päältä. Kyllähän joku Mosa herättäisi Sakkea enemmän innostusta ja mielenkiintoa, vaikka näytöt eivät vielä riitäkään.

Ja siltikin ollaan täällä ja nyt, keskustelemassa siitä(kin), ketkä voisivat olla Suomen A-maajoukkueessa neljän vuoden kuluttua.

Joku Mosa nyt pelaa aika lailla täysin eri roolia kk:llä kuin Mattila, ja toisaalta tunnetaan hankalana persoonana, joka on nyt pari kertaa jo sössinyt asiansa ulkomailla, siinä missä Mattila on tehnyt varsin vakaata uraa ja takana on mj:ssakin nyt viimeisimpänä vähintäänkin "solid"-esitys Ukrainaa vastaan. Totta kai epätoivoisessa tilanteessa uudet ja katsastamattomat ideat aina viehättää pelastuskeinoina, mutta yhtä lailla kokonaisen joukkueen kanssa toimiessa Mattilan kaltainen pelaajatyyppi, josta tiedetään hyvin mitä saadaan, ansaitsee myös oman arvonsa. Sinänsä minusta tuntuu henkilökohtaisesti tietysti ylipäätään nyt hassulta, että itseäni vuoden nuorempi Mattila nähdään jo melkeinpä liian vanhana pelaajana tulevaisuutta ajatellen, siis enintään uransa zeniitissä tässä vaiheessa. Vasta äskenhän sekin oli yksi potentiaalisista "Tainioiden korvaajista" Udinesen Primavera-joukkueessa.  :)

No ei varmasti tuntuisi mitenkään euforiselta ihmeen todistamiselta, jos D-liigan 15 muusta joukkueesta haastavin vastustaja on joku Viro ja onnistuisimme kisoihin tuota reittiä pääsemään. Siinähän olisi kyse vain "Tehtiin mitä pitikin" -tason suorituksesta! Lisäksi tietenkin D-liigasta EM-kisoihin pääsevä joukkue on kaikkien papereissa suuri altavastaaja ja mikä sen hienompaa joukkueelle lähteä rakentamaan tarinaa tuolta pohjalta itse kisoihin, missä kolme vaivaista alkulohkomatsia määrävät pitkälti, olivatko kisat menestys vai pettymys. Altavastaajana kynnys menestyjien puolelle on matalampi, joten niitä hyviä fiiliksiä olisi herkemmin vieläpä luvassa!

Nations Leaguen mutasarja ei näitä tarinoita yhtä lailla tuota, mutta jos tuota kautta on paikka päästä niitä oikeasti tavoittelemaan, en ymmärrä sen ylenkatsomista. Lilliputtien nöyryyttäminen ei ole keneltäkään pois hobby-tason turnauksessa ja saataisiinpa tuohonkin mahdollisesti jopa rutiinia, jottei käy Liechtenstein-tasurin tapaisia lapsuksia, jotka määrittelevät lopulta koko karsintarupeamaa isolla kädellä.

Kaksi kautta sitten Ilves nostettiin Veikkausliigaan kabinetissa. Olet oikeassa, että skumppapullot eivät poksuneet ja juhlahumu ei ollut "rehdin" nousun veroinen, mutta totuus on, että MyPalla loppui resurssit liigatasolle ja olimme ensimmäisenä jonossa asiat hyvin hoidettuna. Liigapaikka oli siis ansaittu enkä ainakaan henkilökohtaisesti kokenut huonoa omatuntoa siitä, että nousu olisi tapahtunut jotenkin vääryydellä. Ilomielin olen nyt käynyt kaksi kautta taas katsomassa tamperelaista liigafutista ja seurannut esimerkiksi tämän kauden tarinaa jopa lapsellisen innokkaana. Emme saaneet hienoa nousutarinaa Ykkösen kaudelta, joka tultaisiin seuran historiassa muistamaan hamaan tappiin asti, mutta kabinettinousu on kuitenkin mahdollistanut uusien stoorien syntymisen liigakentillä ja niistä olen iloinen.

Samaan tapaan Nations Leaguen mutasarja ei varmasti itsessään olisi maailmoja mullistava taipale, mutta se on reitti niiden syntymiseen. Ja toki Latvian malli osoittaa, että vaikka kehykset ovat olemassa, tarvitsee taulu maalarinsa.

Mielenkiintoisia pointteja, kiitos näistä kaikista. Vaikka tuo oma originaali viestini otsikkoon oli hieman provosoiva, toki tarkoituksellakin, niin en halunnut kuitenkaan varsinaisesti ylenkatsoa Nations Leaguesta mahd. saatavaa kisapaikkaa, vaikka en systeemistä siis toki yhtään kilpailulliselta kantilta tykkääkään. Jalkapallon pelaamisen, voittamisen ja häviämisen todellista merkitystä on vaan mielestäni mielenkiintoista, jopa tärkeääkin pohtia tässäkin kontekstissa.  :)

Yhtäältä en malta olla vertaamatta tuota Nations Leagueta NBA:han, jossa 'tankkaamisesta' on tullut ikävän yleinen ja hyväksyttykin ilmiö, eli kun draft-arvonnassa etu on edellisen kauden heikoimmin sijoittuneilla joukkueilla, niin jotkut seurat kasaavat välillä tarkoituksella huonoja porukoita nuorista, kokemattomista pelaajista ja jäävät lohkonsa pohjille, saadakseen paremmat asetelmat pitkällä aika välillä. Jalkapallossa toivoisin, että tuollaisilta hölmöilyltä voitaisiin säästyä, ja voittaminen olisi se juttu, mitä pitää tavoitella, aina ja joka kerta.
T-bone

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 15.11.2016 klo 22:50:28

Maajoukkueessa voisi vaikuttaa itse toimintaan. Majuun laatuasiat ja kehityksen yleinen seuranta ei näköjään käy. Mitä nyt toimittajat tekee sitä puskista. Pelätäänkö, että valmentajagurun asema vaarantuisi täällä futiksen kehitysmaassa. Paljastuisi salaisuuksia kuten, että pelitapa ja ryhmitys määritetään kuun asennon perusteella ja erikoistilanteita treenataan vain, jos maito sakkautuu aamulla kahviin.

Taikausko on tärkein usko Suomen futiksessa. Neljän vuoden päästä taas ihmetellään uutta poppamiestä ja uusia loitsuja ja kaikki muu on turvallisen ennallaan.

PS: Korkki taas kiinni :)
« Viimeksi muokattu: 15.11.2016 klo 22:52:43 kirjoittanut T-bone »
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 15.11.2016 klo 23:13:35

Yhtäältä en malta olla vertaamatta tuota Nations Leagueta NBA:han, jossa 'tankkaamisesta' on tullut ikävän yleinen ja hyväksyttykin ilmiö, eli kun draft-arvonnassa etu on edellisen kauden heikoimmin sijoittuneilla joukkueilla, niin jotkut seurat kasaavat välillä tarkoituksella huonoja porukoita nuorista, kokemattomista pelaajista ja jäävät lohkonsa pohjille, saadakseen paremmat asetelmat pitkällä aika välillä. Jalkapallossa toivoisin, että tuollaisilta hölmöilyltä voitaisiin säästyä, ja voittaminen olisi se juttu, mitä pitää tavoitella, aina ja joka kerta.
Otetaan nyt vielä tästä kiinni, koska alkuperäisessä viestissä loppuun kirjoittamani "#TheProcess" viittasi nimenomaan NBA:ssa viimeiset viitisen kautta tankanneeseen Philadelphia 76ers:iin, joka on peräänkuuluttanut kannattajiltaan kärsivällisyyttä ja prosessiin uskomista. Tottakai maajoukkuefutiksen rinnastaminen amerikkalaiseen NBA-koripalloon on hyvin haastavaa, mutta mielestäni näissä karsinnoissa on oikeasti mahdollista soveltaa jenkkien urheilukulttuuria ja olla vuoden verran paska, jotta seuraava pokerikäsi olisi astetta parempi. Samalla kun Sixersin kannattajia varmasti on vituttanut vuositolkulla käydä katsomassa, kun 19-vuotiaat raakileet ovat yrittäneet käyttää näyteikkunaansa menestyksettä, ymmärtää yleisö, että jatkamalla samaa vanhaa taaperrusta, mitä joukkueella oli viime vuosikymmenen lopussa, olisi joukkue ehkä päässyt useampana vuotena pleijareihin, mutta tippunut siellä hyvin nopeasti ilman tähtiluokan pelaajia. Rohmuamalla junnuja joukkue on mahdollistanut tulevan staran löytymisen ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella vaikuttaa siltä, että Joel Embiidistä sellainen on tulossa ja Sixersin tulevaisuus näyttää taas valoisammalta.

Jenkkien urheilusarjojen tasapäistävät säännöt mahdollistavat tankkaamisen kaltaisen perinteisiä arvoja vastaan sotivan käyttäytymisen*, mutta samaa tasapäistämistähän sitä UEFA on suunnitellut Nation Leaguenkin kohdalla. Annetaan pienillekin mahdollisuus. Olisi typerää pienenä jalkapallomaana jättää tilaisuus käyttämättä.

* Sixersin pelaajat ovat kyllä tehneet kaikkensa kentällä voittaakseen. Tappion tavoittelu on ollut lähinnä näkynyt johtoportaassa, jossa on päätetty vaihtaa rosterin NBA-tason pelaajat draft pickeihin ja nuoriin arpoihin.

Vitosdivari- ja Mosa -vastauksista kommentti, että kumpikin oli vain esimerkkejä. Cup-esimerkillä pyrin näyttämään, että joukkueilla voi olla ottelussa muitakin tavoitteita kuin voitto eikä tarkoituksena ollut esittää, että Huuhkajien tulisi lähteä peleihin noin kesselillä tavoitteella. Sen sijaan päämääränä voisi olla vaikkapa Roman Eremenkon roolin löytyminen ja vastustajan 1v1-tilanteiden eliminointi - asioita, joiden päälle karsintamenestystä voisi rakentaa. Mosa taas oli nimi, joka löytyi nopealla kampauksella isolla prosentilla tästä ja edellisvuosien topiceista, joten lahjakkuus lienee kirkossa kuulutettu. Näyttöjä seurajoukkueesta ja talvimaajoukkueesta tarvitaan kuitenkin ennen miesten rinkiin nostamista.

Mattila näemmä vasta 27-vuotias, joten periaatteessa edistystä puolustavana keskikenttäpelaajana voi vielä muutaman vuoden sisällä tulla huomioiden myös, että kausi Fulhamissa meni pitkälti katsomon puolella. Ehkä osuvampia syrjäytettäviä nimiä olisivatkin Halsti ja majulegenda Arkivuo, joiden urakäyrän on vaikea nähdä nousevan arvokisatasolle enää 35-vuotiaina. (Tällä hetkellä miehet 33- ja 32-v.)

Hyvä, että aihe herätti keskustelua, vaikka vähän aiheen ohikin ollaan käyty. :)
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #53 : 15.11.2016 klo 23:20:16

Tästä olisi hyvä saada edes yksi esimerkki. Aiemmat eivät kelpaa, koska ne on ammuttu alas jok´ainut kerta, joskin halutessasi voit toki niitäkin kokeilla. Onhan edellisestä kerrasta jo aikaa.


Jari Litmanen on nyt päivänselvä esimerkki. Muutenkin vaan kummasti kokeneet pelaajat lopettivat Mixun aikana? Pasanen ja Heikkinen savustettiin ulos ja Palloliitosta sekä Mixulta annettiin selkeä viesti, että kokeneille pelaajille ei ole tilaam

Lainaus
Sen sijaan voitaisiin hiukan keskustella myös siitä edesvastuuttomuudesta, millä Hodgson kasasi joukkueensa, mitä siitä seurasi ja miten se heijastuu vielä tänäänkin. Tai oikeastaan siitä, miksi edesmennyt liiton silloinen pj hänet valmentajaksi halusi niillä "nyt-kaikki-tai-minun-jälkeeni-vedenpaisumus" -ehdoilla. Hodgsonhan teki vain sitä, mihin hänellä oli valtuudet ja mihin hänen osaamisensa riitti.

Mitä helvettiä? Tuloksesta ei saa valmentaa vaan pitää olla joku pelaajakehittäjä? Koska sitten pelataan tuloksesta? Hodgsonin aikana maajoukkueeseen nousi nuorista Roman Eremenko ja sitten joitakin kokeneempia pelaajia kuten Toni Kallio. Ei heitetty kisahaaveita romukoppaan vaihtamalla loppuhetkille jotain nuorta poikaa kentälle vaan laitettiin kehiin Wissi tai Nure, jotka tiesivät tarkkaan mitä tehdä.

Tuolla rungolla Baxterkin pyöritti vielä seuraavat karsinnat. Taso tippui, kun Tainiot alettiin korvata Sparveilla ikäsyrjinnän takia. Toki Tainio teki vielä timanttisen paluun Mixun aikana.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #54 : 15.11.2016 klo 23:23:58

On muuten huomattavan paljon helpompi sitten parin vuoden päästä, kun todetaan, että Sakke olikin late-bloomer, nostaa hänet avaukseen ringin ulkopuolelta, kuin että alkaa antaa ensimmäisiä Huuhkaja-minuutteja heti kovaan karsintamatsiin jossain hornankattilassa junnulle, joka on noussut kuluneen kauden seurajoukkuestatuksellaan Suomen parhaimmistoon.

Doers do. Jos on noussut kovaan asemaan seurajoukkueessa, ei sitä heti paskota housuun muuallakaan. Esim. Mika Väyrynen pelasi huikean karsintadebyytin eikä Romallakaan se huono ollut. Seurajoukkuestatus on toki muutenkin yliarvostettu kriteeri maajoukkueessa.
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 16.11.2016 klo 03:32:43

Eiköhän se riipu ihan siitä miten kisoissa menee. Jos siellä onnistutaan vaikka korisjengin tavoin edes kohtuullisesti, niin kukaan ei muista edes sitä että kisoihin päästiin rahaa maksamalla.

Isoin hyöty kisoihin pääsemisestä ei ole imagollinen vaan rahallinen. Kisajoukkueet saavat joitain miljoonia ja suomalaiseen jalkapalloon tuo olisi iso raha.

Tsei Tsei, etkö muista miten nämä pasaset ja heikkiset on käyty aiemmin läpi vai ajatko vain tarkoituksella jotain agendaa?
Törminator II

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 16.11.2016 klo 04:22:11

Well, knappast endast Gud vet vart Finlands fotbollslandslag tar vägen den närmaste tiden.

Men ändå kommer aldrig deras fans SMJK sjunka så jävla lågt så att dom säljer ynka 725 biljetter som halvfettona i Camp Sweden gjorde häromveckan mot Frankrike away.

För SMJK var i Frankrike och Paris med ungefär 1100 pers (me incl!) - och då var Finland ändå ute ur racet!

För vi är inte Zlatan!
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 16.11.2016 klo 08:12:50

Jari Litmanen on nyt päivänselvä esimerkki. Muutenkin vaan kummasti kokeneet pelaajat lopettivat Mixun aikana? Pasanen ja Heikkinen savustettiin ulos ja Palloliitosta sekä Mixulta annettiin selkeä viesti, että kokeneille pelaajille ei ole tilaam

Eikö sinulta pyydetty uusia esimerkkejä?
Nämähän on ennenkin kiistetty sillä, että Litmanen oli seuraavan kauden HJK:n vaihtopelaaja ja sittemmin neljäkymppisenä ei enää etsinyt uutta seuraa. Pasasen suoritustaso oli ollut jo tovin laskussa ja Heikkinen kärsi loukkaantumisista ennen kuin itse lopetti.

Tämä salaliittoteoria on hauska, mutta ei sen toistaminen tee siitä faktaa.

Lainaus
Tuolla rungolla Baxterkin pyöritti vielä seuraavat karsinnat. Taso tippui, kun Tainiot alettiin korvata Sparveilla ikäsyrjinnän takia. Toki Tainio teki vielä timanttisen paluun Mixun aikana.

Niin, vuosia tätäkin olet toistanut ja Tainion oma ilmoitus siitä, että ei perheellisenä ja jo yli kolmikymppisenä halua lennellä MLS:stä maajoukkueleireille, ei vaan kelpaa kun tiedät nämä asiat pelaajiakin paremmin. Sekään ei paina mitään, että palattuaan Jenkkilästä Tainio palasi maajoukkueeseen ja pääsi pelaamaan, ei vaan kyllä se on ikäsyrjintä, nuorennusleikkaus ja salaliitto joiden takia Tainio ilmoitti vetäytyvänsä maajoukkueesta koska pelaa MLS:ssä.

Tainion paluukaan ei ole merkki siitä, että todellisuudessa "nuorennusleikkaus" ja "ikäsyrjintä" ovat suurelta osin liioittelua vaan siitä, että niistä huolimatta yksi vanhan polven pelaaja pelasi vielä vanhoilla päivillään hyvin, joten loogillisesti kaikki muutkin olisivat...

Kuinka monta vuotta toistamalla näitä samoja juttuja olet ajatellut, että toisto muuttuu faktaksi ja näiden samojen satujen kanssa kukaan ei enää jaksa olla eri mieltä?
Julkea bulbul

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #58 : 16.11.2016 klo 08:24:56

Odotan malttamattomana, että Tsei Tsei joku päivä hoksaa Jääskeläisenkin lopettaneen nuorennusleikkauksen takia eikä omasta tahdostaan, vaikka niin väittikin.

Edit. Koska "Tainiot alettiin korvata Sparveilla ikäsyrjinnän takia" on niin rasittava väite kerta toisensä jälkeen, niin lisätään nyt vielä linkki ennen Mixun tuloa tehtyyn Tainion haastatteluun, jossa Tainio suorastaan ehdottaa Mixua pestiin, mutta silti ilmoittaa jättävänsä maajoukkueen MLS-siirron takia.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 10:12:28 kirjoittanut Julkea bulbul »
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 16.11.2016 klo 09:35:06

Huippupelaajaksi ei kehitytä oppisopimuksella. Siksi naurattavat nämä maajoukkuepeleissä kehitettävät ja sisäänajettavat.

Mutta kun asiasta jatkuvasti halutaan taittaa peistä, niin kysytään esimerkkejä pelaajista joiden kehitykselle maajoukkuepeleistä on ollut erityistä hyötyä. Itselleni tulee nopeasti mieleen Reini ja Miklu. Miklulla lähinnä siten, että se sai ihan mielettömästi huomiota osakseen tekemällä tuplan Saksaa vastaan. Mutta ei siinäkään ollut khse mistään sisäänajosta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 16.11.2016 klo 09:40:51

Mainittakoon nyt vielä, että kyllähän ulkoapäin ja jälkikäteen katsottuna jonkinlainen "nuorennusleikkaus" tapahtui, koska Hodgson ja Baxter venyttivät monen pelaajan maajoukkueuran yli "paras ennen"-päiväyksen. Siitä olen vain eri mieltä, että kyseessä ei ollut mikään määrätty prosessi tai edes tietoinen hanke vaan enemmän useiden tekijöiden summa.

Oma vaikutuksensa oli tietenkin siinä, että Paatelaisen tavoite oli 2016 kisoissa ja se osaltaan vaikutti, turha sitä kiistää. Sen takia salaliittoteoreetikot saavatkin virtaa kun neljäkymppisen Litmasen varaan ei enää laskettu vaikka jalkapallon mahtivaltio San Marino oli kaatunut suurinumeroisesti. Litmaselle olisi pitänyt järjestää ihan kunnon jäähyväisottelu, ei kahta sanaa, mutta esimerkiksi HJK:n Schalke-pelien perusteella ei Litmasen jalka enää noussut edes entiseen malliin, joten ratkaisulle jättää kutsumatta maajoukkueeseen oli hyvät urheilulliset perusteet, mutta asian olisi voinut hoitaa paljon paremmin.

Luonnollisesti puheet nuorennusleikkauksesta mediassa ja pitkän tähtäimen projeksi 2016 EM-kisat loivat ilmapiiriä, jossa yli kolmekymppisit miettivät, että ovatko enää mukana noissa kisoissa. Se on kuitenkin eri asia, että pelaaja tulkitsee asiat jollakin tavalla kuin se, että erikseen savustetaan ulos ja käsketään lopettamaan. Siitäkään tuskin kukaan on eri mieltä, että ilmapiiri oli sellainen, että nuoremmat pelaajat nähtiin mahdollisuutena, mutta niin on ollut aina.

Pelaajien omien lausuntojen ja puheiden perusteella aika monelta loppui vain palo Baxterin jälkeen. Vuosien yrittämisen jälkeen oli Hodgsonin aikana päästy lähelle kisapaikkaa, mutta ei kuitenkaan ja Baxterin aikana haluttiin vielä uskoa, taas turhaan. Suuri osahan sitten lopetti ja siirtyi loukkaantumisten sekä tasonlaskun seurauksena kevyempiin sarjoihin, myös Suomeen. Aika moni perusteli maajoukkueessa lopettamista sillä, että haluaa vielä muutamat viimeiset vuodet pelata kunnolla ja maajoukkueleirit ovat pois paitsi lepoajasta (monilla oli takana loukkaantumisia) niin myös ajasta perheen kanssa ja toisaalta kun todennäköisyys olla parhaassa pelikunnossa kisojen aikaan on pieni, niin valmius taas kerran antaa maajoukkueella sata prosenttia aiempaa vähäisempi.

Voihan tuota yhteensattumien ja osittain median kautta luodun kuvan perusteella kutsua nuorennusleikkaukseksi, mutta se liioittelee vähän liikaa Palloliiton ja Paatelaisen osuutta. Molempien intresseissä oli alusta saakka maksimoida tulos, ei pilata joukkueen ja suomalaisen jalkapallon ilmapiiriä savustamalla tarkoituksella pelaajia ulos maajoukkueesta.

Miten tämä sitten liittyy maajoukkueeseen 2020?
Lähinnä siten, että tilanne on täysin erilainen. Lähihistoriassa ei ole onnistuneita karsintoja vaan syöksykierre, pelaajat ovat varsin eri ikäisiä ja samanlaista aukkoa kuin 1980-luvun alussa syntyneissä ei ole. Maajoukkueen runko on ikäprofiililtaan ihan ookoo ja nuoriakin on tulossa, joten samanlaista tarvetta luoda mediamouhutusta saati salaliittoteoriaa nuorennusleikkauksesta ei ole.
TED MEAT

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 16.11.2016 klo 10:42:38

Sen sijaan voitaisiin hiukan keskustella myös siitä edesvastuuttomuudesta, millä Hodgson kasasi joukkueensa, mitä siitä seurasi ja miten se heijastuu vielä tänäänkin.

Fingerström se aktivoituu aina välillä toistamaan tätä mantraa, joka on niin ikään ammuttu alas jo jok´ainut kerta. Olisi toki ihan hauska tietää, ketä Hodarin olisi niiden Littien, Miklujen, Hyypiöiden, Jääskeläisten, Kolkkien, Nurmeloiden yms. tilalle pitänyt nostaa? 17-vuotiaita teemupukkeja? Veli Lampi?

Se on toki varmaa, että sillä tavalla oltaisiin saatu paskottua nekin karsinnat, jotka kerrankin menivät kohtuullisesti ja kisapaikkakin oli mahdollinen. Ja koska maajoukkueen rooli pelaajan kehittäjänä on käytännössä olematon, ei kyseisten karsintojen pilaaminen junnuilla olisi heijastunut nykyhetkeen yhtään mitenkään.

Tämä "karsinnat menevät huonosti, heitetään kaikki vittuun ja otetaan junnut tilalle" -hourinta on näköjään maajoukkueen osalta ikuinen luuppi, jota en mitenkään voi käsittää. Maajoukkue koostuu pelaajista, jotka ovat pelanneet ja treenanneet pikkunappuloista asti, joka päivä 15-20 vuoden ajan ja sitten kuvitellaan, että joku 10 päivää(?) vuodessa maajoukkueen mukana muuttaa kehityskäyrää johonkin suuntaan. Aivan täysin käsittämätöntä.

Että eiköhän anneta niiden parhaiden pelaajien pelata maajoukkueessa, ne ovat sen aseman kovalla työllä ansainneet. Jos parempia pelaajia ei ole, ei se ole nykypelaajien vika. Pyramidin perustukset kun laitettaisiin kuntoon, niin huippu muuttuu sen mukaiseksi ihan itsestään.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 10:49:27 kirjoittanut -tjt- »
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #62 : 16.11.2016 klo 14:22:57

Huippupelaajaksi ei kehitytä oppisopimuksella. Siksi naurattavat nämä maajoukkuepeleissä kehitettävät ja sisäänajettavat.

Mutta kun asiasta jatkuvasti halutaan taittaa peistä, niin kysytään esimerkkejä pelaajista joiden kehitykselle maajoukkuepeleistä on ollut erityistä hyötyä. Itselleni tulee nopeasti mieleen Reini ja Miklu. Miklulla lähinnä siten, että se sai ihan mielettömästi huomiota osakseen tekemällä tuplan Saksaa vastaan. Mutta ei siinäkään ollut khse mistään sisäänajosta.

Siitä samaa mieltä että ei pelaajat nyt maajoukkueessa mitenkään maagisesti kehity, mutta kyllä skoutit jaksaa seurata yhä maajoukkuepelejä vähän tarkemmalla silmällä kuin jotain Aalesundia tai SJK:ta, ja siirtomarkkinoilla tuo finnish internättiönäl on edelleen melkein taianomainen status. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun juhareininkin jälkeen nuorehkon liigapelaajan nostaminen maajoukkueseen asti on kiihottanut jotakin ulkomaalaista jengiä niin kovasti että siirto on syntynyt, ihan viimeisempänä tapaus Janne Saksela.

Brittiseurat ovat näissä erinomaisen kunnostautuneita, Brighton nyt esimerkiksi työnsi refleksinomaisesti ihan helvetisti puntia Håkansin taskuun kun huomasivat että Paxu otti Hambon mukaan maajoukkueen treeneihin jne.

edit - täsmennetään etten kannata nuorennusleikkauksia, varsinkaan nyt kun meillä ei ole kaaderissa yhtään niin vanhaa pelaajaa, joista osaisi sanoa että uusien karsintojen alkaessa olisivat liian vanhoja avariin (Arkivuo kenties siinä rajoilla)
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 14:25:12 kirjoittanut Zazar »
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 16.11.2016 klo 14:54:21

Mutta kun asiasta jatkuvasti halutaan taittaa peistä, niin kysytään esimerkkejä pelaajista joiden kehitykselle maajoukkuepeleistä on ollut erityistä hyötyä. Itselleni tulee nopeasti mieleen Reini ja Miklu. Miklulla lähinnä siten, että se sai ihan mielettömästi huomiota osakseen tekemällä tuplan Saksaa vastaan. Mutta ei siinäkään ollut khse mistään sisäänajosta.

- Miklu toki oli herättänyt brittiseurojen huomion jo jossain juniorimaajoukkueiden turnauksessa Pohjois-Irlannissa, samoin debyyttiottelu Chelsean ykkösjengissä oli vakuuttava. Vanhoilta ajoilta lisäisin listaan Pasi Rautiaisen, jonka Aulis Rytkönen nosti A-maajoukkueeseen ja sen runkopelaajaksi ihan poikasena. Ei ole tarkkaa käsitystä Pasin Bayern-sopimukseen johtaneista tekijöistä, mutta ennakkoluulottomat otteet junnupelaajana EM-karsintaotteluissa eivät ainakaan haitanneet.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 16.11.2016 klo 14:55:37

Tuntuu, että tämä keskustelu on käyty jo pariin otteeseen joka vitun karsintojen loppuvaiheessa.

Seurajoukkueissa tai treenihöntsissä nämä mahdolliset potentiaalin näyttämiset. Tällä tavoin ne voivat oikeasti hyödyttääkin suomalaisia jalkapalloilijoita.
Ainoat kokemattomat, jotka ovat oikeasti vastanneet huutoon ovat Lod ja Väisänen (jee, jotain positiivista tässä syksyssä). Heillä myös kulkikin seuroissaan. Joku Lam on kävelevä aikapommi kutospaikalla.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #65 : 16.11.2016 klo 15:09:04

Tuntuu, että tämä keskustelu on käyty jo pariin otteeseen joka vitun karsintojen loppuvaiheessa.

Seurajoukkueissa tai treenihöntsissä nämä mahdolliset potentiaalin näyttämiset. Tällä tavoin ne voivat oikeasti hyödyttääkin suomalaisia jalkapalloilijoita.
Ainoat kokemattomat, jotka ovat oikeasti vastanneet huutoon ovat Lod ja Väisänen (jee, jotain positiivista tässä syksyssä). Heillä myös kulkikin seuroissaan. Joku Lam on kävelevä aikapommi kutospaikalla.
Pidemmällä katsantokannalla kokemattomista pelaajista myös mm. molemmat Eremenkot pelasivat heti hyvin. Vanhemman seurajoukkuestatus oli maajoukkuedebyytin aikaan HJK, aikana jolloin lähes koko maajoukkue oli ulkomailta.

Ikärakenteesta vielä. Käsittääkseni on tutkittu että arvoturnauksissa menestytään keskimäärin aika nuorella joukkueella tä että arvokisojen avainpelaajat ovat usein nuoria. Onko karsinnoista vastaavaa dataa? Voisin kuvitella että nuoruuden tuoma etu (verrattuna seurajoukkuefutikseen) rajoittuu vain arvoturnauksiin joissa kovimmat pelaajat pelaavat pitkän ja rasittavan kauden jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 15:11:12 kirjoittanut idänihme »
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #66 : 16.11.2016 klo 16:19:20

Eikö sinulta pyydetty uusia esimerkkejä?
Nämähän on ennenkin kiistetty sillä, että Litmanen oli seuraavan kauden HJK:n vaihtopelaaja ja sittemmin neljäkymppisenä ei enää etsinyt uutta seuraa. Pasasen suoritustaso oli ollut jo tovin laskussa ja Heikkinen kärsi loukkaantumisista ennen kuin itse lopetti.

Tämä salaliittoteoria on hauska, mutta ei sen toistaminen tee siitä faktaa.

Niin, vuosia tätäkin olet toistanut ja Tainion oma ilmoitus siitä, että ei perheellisenä ja jo yli kolmikymppisenä halua lennellä MLS:stä maajoukkueleireille, ei vaan kelpaa kun tiedät nämä asiat pelaajiakin paremmin. Sekään ei paina mitään, että palattuaan Jenkkilästä Tainio palasi maajoukkueeseen ja pääsi pelaamaan, ei vaan kyllä se on ikäsyrjintä, nuorennusleikkaus ja salaliitto joiden takia Tainio ilmoitti vetäytyvänsä maajoukkueesta koska pelaa MLS:ssä.

Tainion paluukaan ei ole merkki siitä, että todellisuudessa "nuorennusleikkaus" ja "ikäsyrjintä" ovat suurelta osin liioittelua vaan siitä, että niistä huolimatta yksi vanhan polven pelaaja pelasi vielä vanhoilla päivillään hyvin, joten loogillisesti kaikki muutkin olisivat...

Kuinka monta vuotta toistamalla näitä samoja juttuja olet ajatellut, että toisto muuttuu faktaksi ja näiden samojen satujen kanssa kukaan ei enää jaksa olla eri mieltä?

Ja ikärasisti Mixu kyllä peluutti Pasasta avauksessa joissakin karsintapeleissä vielä Gijonin melkeinihmeen jälkeenkin, vaikka salaliittoteorioiden perusteella tuolloin oltiin jo selvästi kaikki vanhukset "potkittu pois".
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #67 : 16.11.2016 klo 16:20:40

Tsei Tsei, etkö muista miten nämä pasaset ja heikkiset on käyty aiemmin läpi vai ajatko vain tarkoituksella jotain agendaa?

On käyty aikaisemmin läpi ja voidaan olla asiasta eri mieltä. Tuntuu, että sinulla Rikkiviisaalla ja fingerströmillä on sellainen käsitys, että Mixun aikana kaikki kokeneet pelaajat lopettivat maajoukkueessa vain jostain sattumien summasta tai äkillisestä tasonlaskusta eikä Palloliiton ja Mixun nuorennusleikkauspuheilla ollut mitään merkitystä?

Odotan malttamattomana, että Tsei Tsei joku päivä hoksaa Jääskeläisenkin lopettaneen nuorennusleikkauksen takia eikä omasta tahdostaan, vaikka niin väittikin.

Edit. Koska "Tainiot alettiin korvata Sparveilla ikäsyrjinnän takia" on niin rasittava väite kerta toisensä jälkeen, niin lisätään nyt vielä linkki ennen Mixun tuloa tehtyyn Tainion haastatteluun, jossa Tainio suorastaan ehdottaa Mixua pestiin, mutta silti ilmoittaa jättävänsä maajoukkueen MLS-siirron takia.

Jässi lopetti petturuuttaan. Sparv alkoi syrjäyttää Tainiota Baxterin aikana ja Baxter ilmoitti syyksi paineet nuorien pelaajien sisäänajosta.

Mutta ilmeisesti ei osata ymmärtää, että jos Palloliitto ja päävalmentaja viestittävät, että nyt on nuorempien pelaajien aika, niin tämä vaikuttaa kokeneiden pelaajien päätöksiin? Tainion kohdalla ratkaisevaa oli varmasti MLS.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 16:30:22 kirjoittanut Tsei Tsei »
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #68 : 16.11.2016 klo 16:27:37

On käyty aikaisemmin läpi ja voidaan olla asiasta eri mieltä. Tuntuu, että sinulla Rikkiviisaalla ja fingerströmillä on sellainen käsitys, että Mixun aikana kaikki kokeneet pelaajat lopettivat maajoukkueessa vain jostain sattumien summasta tai äkillisestä tasonlaskusta eikä Palloliiton ja Mixun nuorennusleikkauspuheilla ollut mitään merkitystä?

Ei kai sitä kukaan sattumaksi väitä, että pelaajat lopettavat maajoukkueuransa juuri tietyssä iässä ja uran loppuvaiheessa.

Baxterin venyneen vanhennusprojektin päättyessä nuorempi polvi oli jo noussut seurajoukkuestatuksiltaan ja lähiajan näytöiltään vanhojen ohitse.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #69 : 16.11.2016 klo 16:34:17

Mainittakoon nyt vielä, että kyllähän ulkoapäin ja jälkikäteen katsottuna jonkinlainen "nuorennusleikkaus" tapahtui, koska Hodgson ja Baxter venyttivät monen pelaajan maajoukkueuran yli "paras ennen"-päiväyksen. Siitä olen vain eri mieltä, että kyseessä ei ollut mikään määrätty prosessi tai edes tietoinen hanke vaan enemmän useiden tekijöiden summa.

Palloliitto on tuhonnut verkkosivuiltaan kaiken historian, niin on vaikea hakea lähteitä, mutta puhuttiin tuosta avoimesti jo Baxterin aikana. Todisteena vaikka tämä otsikko: http://futisforum2.org/index.php?topic=108356.0

Mixun kohdalla tämä oli sitten ihan selkeä tavoite ja annettiin 4 vuotta aikaa ennen kuin piti pelata tavoitteellisesti.

Ei kai sitä kukaan sattumaksi väitä, että pelaajat lopettavat maajoukkueuransa juuri tietyssä iässä ja uran loppuvaiheessa.

Baxterin venyneen vanhennusprojektin päättyessä nuorempi polvi oli jo noussut seurajoukkuestatuksiltaan ja lähiajan näytöiltään vanhojen ohitse.

Kummasti vaan Heikkinen veti pari kovaa kautta Rapidissa maajoukkueuran päättymisen jälkeen. Ei ollut nuorella polvella vastaavia näyttöjä.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 16:40:04 kirjoittanut Tsei Tsei »
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #70 : 16.11.2016 klo 16:48:19

Ei ollut nuorella polvella vastaavia näyttöjä.

Melkoinen yleistys, kun esim. Moisander oli höntsäillyt jo vuosia AZ:ssa ja Ajaxissa.

http://www.uefa.com/worldcup/season=2014/matches/round=2000294/match=2008411/index.html

Ei näy esim. tuossa kauheesti ketään, jonka avauspaikka olisi ollut sensaatio. Riittäkööt osaltani tämä vanhan toisto.
Julkea bulbul

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #71 : 16.11.2016 klo 17:05:13

Jässi lopetti petturuuttaan. Sparv alkoi syrjäyttää Tainiota Baxterin aikana ja Baxter ilmoitti syyksi paineet nuorien pelaajien sisäänajosta.

Mutta ilmeisesti ei osata ymmärtää, että jos Palloliitto ja päävalmentaja viestittävät, että nyt on nuorempien pelaajien aika, niin tämä vaikuttaa kokeneiden pelaajien päätöksiin? Tainion kohdalla ratkaisevaa oli varmasti MLS.
Sparv alkoi syrjäyttää Tainiota, koska Tainio ei pysynyt kasassa (Ajaxissa ei vain tainnut päästä kentälle vaikka ei ollutkaan loukkaantuneena) ja pelasi ennen MLS:ään siirtymistä kausien 2009-2010 ja 2010-2011 aikana 10 sarjapeliä, jos en väärin Transfermarktia tulkinnut. Nyt oikeasti Tsei Tsei, vähän skarppausta vänkäämiseen. MLS:ssä kaikki menikin hyvin yhtä isompaa loukkaantumista lukuunottamatta ja takaisin tuli pelaaja, jota Suomi jälleen kaipasi ja joka uskoi pystyvänsä antamaan jotain maajoukkueelle.

Edit. Toki myös 56 maaottelua pelanneen, lähes 10 vuotta kiltisti Antti Niemen kakkosena penkillä istuneen ja 35-vuotiaana maajoukkueuran lopettaneen Jässin maanpetturuudelle. Ylos
« Viimeksi muokattu: 17.11.2016 klo 08:49:08 kirjoittanut Julkea bulbul »
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 16.11.2016 klo 17:08:56

kaikki kokeneet pelaajat lopettivat maajoukkueessa

Taisi olla ainoastaan Heikkinen, joka lopetti, kun ei kiinnostanut vetää maajoukkueessa ilman kausaria avaukseen. Muilla oli sitten loukkaantumisia ja seurajoukkueuraongelmia.

Kummasti vaan Heikkinen veti pari kovaa kautta Rapidissa maajoukkueuran päättymisen jälkeen. Ei ollut nuorella polvella vastaavia näyttöjä.

Heikkinen lopetti maajoukkueessa syksyllä 2011. Kevään 2012 Heikkinen oli vielä Rapidissa avauksen jätkä, seuraavalla kaudella putosi penkille.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 17.11.2016 klo 08:11:40

On käyty aikaisemmin läpi ja voidaan olla asiasta eri mieltä. Tuntuu, että sinulla Rikkiviisaalla ja fingerströmillä on sellainen käsitys, että Mixun aikana kaikki kokeneet pelaajat lopettivat maajoukkueessa vain jostain sattumien summasta tai äkillisestä tasonlaskusta eikä Palloliiton ja Mixun nuorennusleikkauspuheilla ollut mitään merkitystä?

Tällaista en ainakaan minä väittänyt.
Saa näitä viestejä lukea ja ymmärtää ennen kuin alkaa taas toitottaa omaa mantraansa.
tab

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jätin futisforumin 23.5.2021


Vastaus #74 : 17.12.2017 klo 16:17:39

Otsikossa lukee neljän vuoden kuluttua, mutta vuoteen 2020 on enää noin kaksi vuotta aikaa. Parissa vuodessa maajoukkue tuskin kauheasti muuttuu, mutta pistetään silti oma arvaus kokoonpanosta vuonna 2020. Näyttää siltä, että nykyisen U21-joukkueen nuorista kukaan muu kuin Fredrik Jensen ei pääse miesten maajoukkueeseen. Nykyisen U19-maajoukkueen 99-syntyneet pelaajat taas ovat surullista jatkoa surkeille ikäluokille. Vaikea nähdä, että parissa vuodessa sieltä kukaan pystyisi nousemaan miesten maajoukkueeseen. Lisäksi nuo 98-99-syntyneet ikäluokat pelaavat U21-karsintoja vuonna 2020, joten sieltä ei nosteta pelaajia edes miesten maajoukkueen penkille.

Maajoukkue vuonna 2020:

Lukas Hradecky

Sauli Väisänen
Juhani Ojala
Jere Uronen
Juha Pirinen

Tim Sparv
Alexander Ring
Thomas Lam
Robin Lod  
Fredrik Jensen
Joel Pohjanpalo

Vaihtopelaajat:
Jesse Joronen
Paulus Arajuuri
Valtteri Moren
Jukka Raitala
Albin Granlund
Glen Kamara
Rasmus Schüller
Robert Taylor
Simon Skrabb
Jasse Tuominen
Teemu Pukki


 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa