FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.10.2019 klo 05:18:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten jalkapallovaatteet  (Luettu 5397 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


: 05.05.2016 klo 08:44:18

Koska tyttäreni täyttää nyt 13 niin olen pikku hiljaa ruvennut tajuamaan miten vaikeata on löytää peli- ja treenivaateita naisille. Kaupallisessa mielessä ymmärän sen ettei löydy Suomessa tarpeeksi naisia jotka pelaa jalkapalloa että kannataisi tehdä niitä ja onko se nyt niin tärkeätä, kyllähän naiset aivan hyvi voivat pelata unisex vaatteilla. Onhan olemassa "jalkapallo" ja sitten "naisten jalkapallo". Tämän pohjustuksen lopuksi ajatelin laittaa linkin tähän Daily Mailin lehtijuttuun yhdesta Jacqui Oakley(BBCn toimittaja) twiitistä. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3533522/Any-chance-kits-fit-BBC-presenter-Jacqui-Oatley-causes-Twitter-storm-complaining-women-players-forced-wear-men-s-shirts-low-cut-tops.html
« Viimeksi muokattu: 06.05.2016 klo 09:20:24 kirjoittanut G-Man »
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #1 : 05.05.2016 klo 08:48:01

Aloitetaan sitten Addusta. Suomesta saat sekä pelipaitoja että pelishortseja. Mutta siihen se jää. Jos haluaa tilata Jenkeistä niin silloin sieltä saa Tiro 15 sekä treenicollareita että treenihousuja. Jostain syystä Addun mielestä niitä ei kannata myydä Euroopassa eikä niitä saa edes Amazonin kautta. On olemassa pari jenkki-nettikauppa jotka myyvät näitä.
« Viimeksi muokattu: 05.05.2016 klo 08:53:14 kirjoittanut G-Man »
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #2 : 05.05.2016 klo 08:52:46

yksi kaupallinen vihje: Englannissa on olemassa soccerel.la nettikauppa joka on erikoistunnut naisjalkapalloon. eikä niiden postikulut ole ihan päätä huimaavia. Minulla on sieltä tullut paketti postissa niin voin antaa feedbackia niiden tuotteista ensiviikolla. Tilasin sieltä Uhlsportin huosut ja Prewrap-hiusnauhaa
http://soccerel.la/
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #3 : 05.05.2016 klo 09:44:31

Siirrytään sitten siihen merkkiin jota Suomen tällä hetkellä menestynein naisfutisseura käytää eli Nike. Pelipaita ja -shortist löytyy. Paikallisesta teamsales-nettimyymälästä löytyy jopa naisten treenikollari, mutta treenihuosuja ei löydy. Taaskan ei löydy Suomesta mutta nopea vilkaisu niken US-nettisivuille kertoo että kyllähän siellä on sekä Squad Tech että Academy knit naisten mallina  http://store.nike.com/us/en_us/pw/womens-soccer-clothing/1mdZ7ptZpd4
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #4 : 05.05.2016 klo 09:57:54

Miten on sitten sen kolmanella suurella (jos katsoo Naisten liigaa-vaatettajia) Pumalla. Taas vilkaisi teamsales-nettimyymälään niin löytyy pelipaitaa ja -shortisia, mutta ei mitään treenivaatteita. Puman virallisilla sivuilla on sama tulos kun taas google väitää että löytyy yhdet treenihuosut (tuotenro 701657) joka Puman sivut ei tunnista.
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #5 : 05.05.2016 klo 10:03:29

Entäpä pikkumerkit: Stannolla on pelipaidat ja -shortsit niin myöskin Jomalla. Uhlsport on kai ainoa merkki mitä Europassa saat sekä peli- että treenivaateet naistenmallisina. Valitettavasti Uhlsportin Suomen maahantuoja on Virossa ja kuin kysyin niin voisi kyllä toimitaa yhdet huosut Espooseen mutta niiden hinta olisi ollut 25% kallimpaa kuin mitä tuli kun tilasin soccerel.la:lta(kaikki kulut laskettuna).
« Viimeksi muokattu: 05.05.2016 klo 10:14:08 kirjoittanut G-Man »
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #6 : 05.05.2016 klo 10:04:50

Asiat riippuvat varmasti hyvin pitkälti siitä, mitä ne naiset jalkapallon suhteen vaativat. Mihinkään kohtuuttomuuksiin tuskin kannattaa lähteä mukaan.

P.S. Kannattaisiko kuitenkin kirjottaa asiansa kerralla avausviestiin?
duvin

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 05.05.2016 klo 10:11:16

Nyt käsiteltiin monessa mielessä vaan vaatteita, mitä muita vaateita naisilla on?
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #8 : 05.05.2016 klo 18:06:06

P.S. Kannattaisiko kuitenkin kirjottaa asiansa kerralla avausviestiin?
Sorry mutta olen niin tottunnut Excelin että halusin jäsenellä asiat mielummin kuin kirjoitaa yhden pitkän topicin joka kukaan ei jaksaisi lukea. Ymmärän toki pointisi.
Toinen asia on se että kun kirjoitan sitten nämä pitkät novellit niin minut heitätään ulos ff2:stä ja joudun kirjoitamaan kaiken uudestaan (tämäkin on nyt toisen kerran kirjoitettu Notepadissä).
Nyt käsiteltiin monessa mielessä vaan vaatteita, mitä muita vaateita naisilla on?
Kirjoitin pelkästään peli- ja treeni-vaateista ihan sen takia että ne ovat minusta tärkeimmät. Peliasu on se missä edustetaan joukkuetta ja seuraa ja treenivaateissa pelaaja viettää eniten aikaa. Joillakin merkkeillä on naisten micro fiber-takkeja ja -housuja(=tuulipuku) mutta en ole törmännyt naisten sade tai talvitakkeihin.Sukat ovat min usta sellaiset että ne ovat aidosti unisex.
Tarve erillisille naistenvaatteile tulee minusta jossain TD13/TC14. Minusta on täysin fine että JR-vaateet ovat unisex, mutta aikuisten vaatteissa niin minusta on pitäisi kiinnittää enemmän huomiota että on olemassa naisten ja miesteen malleja. Katsoin nopeasti läpi useita Stadiumin yhteistyöseurojen mallistoja eikä törmännyt yhteeenkään naisten maliin. En käynnyt läpi kaikkia mutta katsoin HJK, EPS, EsPA, TPS sekä HIFK Handboll että Dicken joiden naisjoukkueet ovat menestyneet hyvin, mutta nada. Minusta tämä osoitaa sen että jos ei puhuta tästä, ja myöskin vaaditaan, niin asiat eivät parane. Ketjuhan on seuraavan lainen seurojen varustevastaavat tekevät sopimuksen varustetoimittajan kanssa. Jos ketjun alkupäässä, eli seurasta, ei huomioida että niillä on naisurheilioita kun neuvotellaan varustemerkistä ja -mallista niin ei se silloin oli myyjän ongelma kun seura ei vaadi naismallistoja.
Kenen pitäisi sitten tehdä asialle jotain: eikö se ole vähän kaikkien asia. Pelaajien ja vanhempien pitäisi ymmärtää pyytää että on istuvat vaateet. Seuralla on minusta velvollisuus katsoa että se mahdollistaa että kaikki sen pelaajat voivat pelata ja harjoitella oikeanalisessa vaarusteilla. Ja vaatemerkit pitäisi pystyä vastamaan, sekä tarjoamaan pyytämättä, kaikkien asiakkaiden tarpeisiin.
Luulen että yksi syy miksi tämä on asia joka vasta nyt on nousemassa pinnalle on se että tyttö ja varsinkin naispelaajien määrä on koko ajan nuosussa. Aikaisemmin kun tyttöpelaajien määrä on pienempi ja suurin dropout tapahtuu juuri siinä TC14 iässä niin se pelaajaa absoluutinen määrää pieneni radikalisti. Myöskin ne joukkueet jotka pystyivät jatkavat niin joutuvat laitamaan niin paljon energia joukkueen selitymiseen että sekundariset asiat, kuten varustus, saavat jäädä takaalalle. Nyt enemmän tyttöpelaajia tarkoitaa että myöskin on enemmän pelaajia C- ja B-junnuissa joka taas johtaa että on suurempi tarve naisvarustukselle.
Kiinnostavana esimerkkinä jonka haluaisin vähän seurata on Stadin mimmit. Eli 3 kuukaudessa HIFK sai noi 160 aikuista naispelaaja ja HIFK:lla on sellainen vaatemerkki millä ei ole naisten mallistoa. Syy mitä tekee tämän casen mielenkiintoiseksi on se että nämä 160 pelaajaa muodostaa noin 30% äänioikeutetuista HIFKfotbollin jäsenistä, eli tällä ryhmällä on, jos ne haluaa ottaa sen, valtava vaikutusmahdollisuus seuran sisällä.
   
Rehellinen mustalainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #9 : 05.05.2016 klo 18:13:34

Miten näiden naisten/tyttöjen peliasujen pitäisi sitten erota miesten/poikien vastaavista?
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #10 : 05.05.2016 klo 18:43:46

Miten näiden naisten/tyttöjen peliasujen pitäisi sitten erota miesten/poikien vastaavista?
Eli et ole huomannut eron kun olet laittannut päälle naisen t-paidan tai naisten housut. OK provo sikseen.
Naisen ja miehen ruuminrakenteessa on eroja jotka ovat ns. sukupuolen sidottuja, eli yleisempiä toisella sukupuolella vaikkapa on myöskin on todettava että jokainen keho on unikki. Mutta kuitenkin, kun yleistetään niin naisilla on rinnat ja ylensä levempi lantio. Jos aloitetaan lantiosta niin joko naisilla on shortseja jotka ovat oikean pituisia mutta liian tiukat lantion ympärillä tai sitten lahkeiden pituus on liian pitkä, eli ns liian isot shortsit. Koska naisilla on rinnat niin jos niillä on ns oikean kokoinen paita niin se on liian tiukka rintojen ympäri ja sitten kuitenkin liian löysä alavartalon ympärillä mitä taas johtaa siihen että useat naispelaajat käyttävät numero liian isoa paitaa joka tuntuu vähän teltlta.
Koska olen mies niin en voi väitää että minulla on tähän omakohtaisia kokemuksia vaan tämä perustuu omiin näköhavantoihin ja juttuhin mitä olen kullut asiannomaisilta.
Tietenkin olisi kivaa jos tänne tulisi suoraan kommenteja naisilta, joiden "ongelma" tämä vaatetus loppupeleissä on. Minun jaarittelu on akteemista koska en 99% varmuudella ikinä ole sellaisessa tilantessa että minun pitää käytää naisten vaateita tehdäkseni jotain.
« Viimeksi muokattu: 05.05.2016 klo 18:46:06 kirjoittanut G-Man »
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 05.05.2016 klo 20:14:52

Aiheen otsikon pitäisi siis kuulua "Naisten jalkapallovaatteet".
G-Man voisi muuttaa alkuperäiseen viestiin se!

Naisten jalkapallovaateet käsittää ihan muuta, mutta tärkeää asiaa siinäkin tulisi keskusteluun.
Rehellinen mustalainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #12 : 05.05.2016 klo 20:19:51

Eli et ole huomannut eron kun olet laittannut päälle naisen t-paidan tai naisten housut. OK provo sikseen.

Himassa asuu rippi-ikänen tyttö enkä ole hänen koskaan puhuneen, että pelikamat ei sopisi. Voihan se olla, että niillä on jotkut naisten malliston mukaiset Niken kamat. Tiedä häntä. Shortsit sillä joukkueella on ainakin n. puolet siitä pituudesta, mitä samankokoisilla miehillä/pojilla.
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #13 : 06.05.2016 klo 10:02:50

Aiheen otsikon pitäisi siis kuulua "Naisten jalkapallovaatteet".
G-Man voisi muuttaa alkuperäiseen viestiin se!

Done. Pahottelut minun huonosta suomenkielen oikeinkirjoituksesta. Toivottavasti tekstien sisältö on parempaa kuin toteutus :)

Himassa asuu rippi-ikänen tyttö enkä ole hänen koskaan puhuneen, että pelikamat ei sopisi. Voihan se olla, että niillä on jotkut naisten malliston mukaiset Niken kamat. Tiedä häntä. Shortsit sillä joukkueella on ainakin n. puolet siitä pituudesta, mitä samankokoisilla miehillä/pojilla.
Se on juuri näin että näiltä suurilta merkeiltä löytyy melkein aina shortsit ja ihan OK valikoima pelipaitoja. Mutta sitä pitää aina erikseen kysyä. Nikellä on Stadiumin mukaan yhden Niken mallin naisten shortsit neljässa värissä. kun löytyy toinen malli (Unissex) 11 eri värisenä.
Eli mikä on todenäköisyys että voit kävellä sisään kaupaan ja ostaa yhdet naistenshortsit hyllystä eikä odotaa neljän viikoa että tulee jostain keskusvarstosta verattuna siihen että jos sinun pitää osta pojallesi futisshortsit?
Ja tiedän että tämä keskustelu on sellaisesta asiasta joka on hirveän yksilöllistä jos tämä on ongelma tai ei. Vähän kun se että pitääkö naisille tehdä omia jalkapallokenkiä tai ei, tai pitääkö olla kevyempiä ns. tyttöjen palloja. Koska puhutaan urheilevista nuorista neidoista niin luultavasti yli puolella on sellainen ruuminrakenne että unisex-malliset vaateet käy niille ihan OK, ilman että ne miettii asia.
Mutta se on kun tämä toinen puoli niin sen lukumäärä kasvaa samassa tahdissa kun mitä naisfutis kasvaa, eli se on syy miksi tästä on myöskin ulkomailla alettu keskustelemaan.
Ja minusta olisi myöskin kivaa saada tänne tietoa siitä miten tämä asia on hoidettu eri seuroissa.


G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #14 : 06.05.2016 klo 10:13:11

Koska toivoin että tänne laitetaan miten toimitaan eri seuroissa naisvaatetuksen kanssa niin tässä tulee minun.
Tytäreni pelaa Gnistanissa jolla on vuodenalusta seurasopimusta Stannon kanssa. Gnistanilla on tyttöjuokkueita TD13 saakka, C-junnuista lähtien on YJ HPS:n ja PoHUn kanssa. GPS:stä en halua sanoa mitään koska se menee liian paljon mutun puolelle. Gnistanilla on myöskin naisten juokkue sekä naisten harrastejuokkue.
Gnistan valitsi peli- ja harjoituspaidaksi sellaisen mallin mitä on pelkästään unisex:nä. Minun ymmärtäkseni sen takia että siinä mallissa sai kotipaida pitkähihaisena. Shortsit ovat myöskin sellaiset että ovat vain unisex-mallia. Stannolla ei ole naisten mallisia treenivaateita.
Olen huomannut että Gnistanin aikuiset naiset ovat ostaneet treenipaidoiksi naisten mallisetpaidat jotka ovat oikea väriset, kuviointi on väärä. Mitä ne tekee pelipaidan ja -shortsien kansse en tiedä. Kun näen sen niin voin päivitää tänne.
Soccerel.la

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 07.05.2016 klo 13:14:06

Hi all, this is Ashley from Soccerella in the UK!  Great to hear you talking about what we're doing in the UK!  We agree that kit is really important, both commercially, but also for girls (and women) to see themselves looking like their role models!  Check out our blog at http://soccerel.la/ourchoice.

We've created the largest selection of women's and girls fitted football kit in Europe (http://soccerel.la/shefitkit), and we'd love to work with some of your teams.  Given all of the EU laws, it's super easy, no worrying about import taxes etc.  Shipping is £2 more expensive that for UK shipping (even for team orders), and takes 2 days..  We offer great prices, and can take care of all of the printing too!

If you're interested, or have questions, please feel free to drop me an email on ashley@soccerel.la!  We look forward to hearing from you - and apologies for the English! 

Best regards,
Ashley
Myrsky

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OUL V6


Vastaus #16 : 07.05.2016 klo 13:35:09

Hi Ashley. What you think the next happen now?
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #17 : 15.06.2016 klo 08:58:47

Nyt saapui Englannista Uhlsportin naisten treenihousut kokoa XS.
Koska minulla ei ollut kotona ihan mitään todella hyvää vertailukappaletta niin vertasin ne Jakon treenihousuhin kokoa S.
Syy miksi valitsin vertailla nämä Jakoon on se että sekä Jako että Uhlsport ovat saksalaisia merkkejä joilla on vähän samanlainen tuotevalikoima.
Se mihin heti kiinnitin huomiota (ja on suurin ero) on se että Uhlsportin vyötärö on huomatavasti matalempi kuin Jakon, noin 5-7cm. Sitten vaikka Uhlsport oli ns kokoa pienempi niin lahkeet oli saman pituiset kuin Jakossa ja yläosa vähän leveämpi.
Muut huomiot jotka koskevat huosut ei niinkään mallia: kangas oli ihan OK ehkä vähän karhea, saman tasoinen kuin Jako, vetoketjut lahkeissa normi-pituiset eli liian lyhyet.
eli en vielä ihan varauksetta liputa näiden puolesta.
Seuraavaksi sitten tilaamaan jenkeista naisten Condivo 16.
 
G-Man

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan ja Röda


Vastaus #18 : 24.06.2016 klo 09:21:39

Iloisesti yllätyneenä huomasin tänään että XXL on ottannut pari mallia Hummelin naisten pelishortsit ja -paidat valikoimaan.
Tästä on hyvä lähteä juhlimaan juhannusta.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines