FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.11.2018 klo 11:02:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: Kunkkis: 2007 - 2018 R.I.P.  (Luettu 37622 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Siperia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV,TamU&Huuhkajat


Vastaus #150 : 21.04.2018 klo 22:03:21

Vieläkö nämä pelaa?
Edelleen kaiholla muistelen darrassa vedettyjä sunnuntaihöntsyjä kiovassa Rusakkojen kanssa!
futsalasiantuntija

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 11.06.2018 klo 14:35:01

Kunkkiksen kesäkauden '18 ensimmäinen puolikas on yhtä peliä vaille paketissa. Kuten topicin hiljaisuudesta saattaa päätellä, on joukkue ollut suurten muutosten kourissa. Joukkueen Grand Old Man Ben on häipynyt kuvioista ja perustajajäsenistä jäljellä olevista pelaajista Habba suunnittelee uransa paketointia kunhan saavuttaa Benin pelimäärät. Toinen jäljellä oleva pelaaja futsalasiantuntija on tarkkailuasemissa seurailemassa mihin joukkueen identiteetti jatkossa kehkeytyy.

Paljon kysymysmerkkejä on ilmassa liittyen Kunkkiksen iskukykyyn ja jopa tulevaisuuteen. Edellisellä kaudella Kunkkis takelteli alkukauden pelillisen identiteetin ja tiukkojen pelien kääntämisen vaikeuden kanssa vaeltaen sarjataulukon pohjilla. Toinen puolisko kaudesta oli kuitenkin jättipotti. Voitosta voittoon taivaltanut Kunkkis nosti osakkeitaan huomattavasti. Mikä oli nousun takana? Ensimmäinen ja selkein syy oli muutokset pelitavassa. Joukkueen roolitukset kärsivät jatkuvasta krapulasta 2-2-1 systeemissä, jossa puolustajapelaajien keskinäinen roolittaminen ja kommunikaatio eivät toimineet. Myös keskikentän kaksikot kävivät usein äänetöntä valtakamppailua hyökkäävän ja puolustavan pelaajan rooleista, joka päättyi usein molempien pelaajien omapäiseen ratkaisuun olla hyökkäävä optio. Paikkoja kentältä ei löydetty, vasen ja oikea olivat hukassa ja välillä oltiin molempia.

1-3-1 systeemi toi tähän selkeyttä, joka näkyi kentällä parempana organisoitumisena ja selkeämpinä tehtävänkuvauksina. Puolustaja sai olla puolustaja ja laitapelaajat tiesivät puolensa sekä tehtävänsä kahden suunnan ajokoirina. Keskellä toimiva kk-pelaaja tiesi olevansa vastuussa pelin pyörittämisestä ja pallollisesta osaamisesta. Kärkimies sai olla rauhassa kärkimies. Helppoa ja hauskaa.

Toki apua oli myös loppukaudella useista onnistuneista cameoista. Mm. lazba, Masa H., Hasse ja Yeowil Town kävivät antamassa korvaamattoman panoksensa nimenomaan sille osa-alueelle, joka on Kunkkiksesta kuihtunut pois - pallollinen taitopeli.

Hypätään tähän kauteen. Lähdetään ymmärtämään joukkueen pelillisen kriisin ydintä. Ketkä ovat jättäneet laivan? Mantzios OUT - pallollinen dynamo. Jalitsumies OUT - pallollinen dynamo. Masa H. OUT - pallollinen dynamo. Hasse OUT - pallollinen dynamo. Johannes OUT - pallollinen dynamo. Da Silva OUT - pallollinen dynamo. lazba OUT - pallollinen dynamo. caucho OUT - pallollinen dynamo. abismaal OUT - pallollinen puolustuksen dynamo. säärelä OUT - pallollinen dynamo. jne jne

Uusia pelaajia on myös tuotu sisään, mikä on heidän optimaalinen roolinsa ja kykypakkinsa? Katsotaan joukkueen kokoonpano.

MV:

"Samin Poika" - Erittäin kykenevä maalivahti ajoittaisesta ailahtelevaisuudestaan huolimatta. Paljon pois, joten Habba korvaa. Habba ei ole voittava maalivahti, mutta pystyy hyvänä päivänä välttämään häviämistä.

DEF:

Mannila - Toki myös vahva kandidaatti kärkeen, mutta Habban pelatessa maalissa voi paras paikka varsinkin Sipun ollessa kentällä olla puolustuksen keskusta. Jos Habba on kentällä, niin Mannilan oikea paikka kärjessä tai keskikentän keskusta.

Trancey - Vammoista kärsinyt Trancey on odotetusti ottanut hitaan startin kauteen. Ei vielä kannattelupotentiaalia puolustuksen alimpana lukkona, mutta voi vielä löytää vireensä toisella puoliskolla.

Tiido - Suvereeni ykkösvalinta tälle paikalle Mannilan kanssa, mutta voi joutua puristetuksi wingerirotaatioon Tranceyn ja Habban ollessa paikalla. Mannilan tapaan kykenee hyödyntämään Siperian taipumukset vaihtamalla roolia hyökkäysten tukijaksi.

Habba -

WML (Wide Midfield) -

KAS - Joukkueen YKKÖSVALINTA laitapelaajan rooliin. Armoton duunari molempiin suuntiin. Kykenee laadukkaisiin ratkaisuihin hyökkäyksessä ja varmistaa omat aggressiiviset nousunsa valtavalla työmoraalilla alaspäin.

Al Pacino - Erinomainen kahden suunnan työjuhta, joka kuitenkin tällä kaudella osoittanut hienoisia merkkejä kuntopuolen piiputtamisesta. Ei enää aina jaksa taistella takaisin alas omaa laitaansa kovan vaihdon lopulla. Ratkaisukykyinen pelaaja hyökkäyssuuntaan.

Juti - Laitapelaajien paras moottori, väsymätön uurastaja. Puolustusorientoitunut vaihtoehto.

Ilari - Ilarin paras pelipaikka on vielä hieman peitossa. Hakee jalkoja alle puistofutiksessa. Väläyttänyt vastuunkantajan potentiaalia, ratkaisukykyinen, hyvä työmoraali molempiin suuntiin. Hakee vielä yhteispeliä joukkueen kanssa ja ymmärrystä puistofutiksesta kokonaisvaltaisesti. Lähtökohtaisesti raatajan mentaliteetti hyvällä kunnolla asettaisi laitapelaajaksi, mutta jos saa pelinteko- ja syöttöpeliään nostettua niin hyvä valinta myös keskustan paikalle.

Onni - Energinen, sykkivä. Joka puolella ja joka paikassa. Korkea intensiteetti, mutta ajatus ei pysy perässä. Kykyjä pelata jalkapalloa on, mutta en näe pallollisena dynamona.

MID:

Siperia - Joukkueella ei tällä hetkellä ole riveissään muita pallollisia dynamoja. Mannila kykenee stunttaamaan tällä pelipaikalla enemmän "essienmäisenä" vaihtoehtona, mutta on hänelle vasta kolmospaikka prioriteettilistalla. Ilarilla eniten uusista pelaajista potentiaalia, mutta ei vielä näyttöjä. Siperia ottaa tämän roolin myös eri tavalla kuin olisi optimaalista. Jalitsumiehen käydessä vetämässä Benin jäähyväisissä tällä paikalla, oli tekemisen meininki huikeaa. Dynaamista pelin eteenpäin viemistä. Pallo haltuun, pallo eteenpäin. Kuljetus, suojaus, syöttö. Peliä täydellisesti rytmittävä nopea yhden kosketuksen peli ja liike perään tyhjään paikkaan.

Siperian tyyli on erilainen. Hän vetäytyy hyökkäävästä roolista alimmaksi pelaajaksi ja lähtee rakentamaan peliä metodisesti, hitaasti. Pallo haltuun, ohjeistukset muille. Syöttö vapaaseen tilaan, ei liikettä, vaatii pallon takaisin. Taitavat 1v1-haastot, mutta väärällä puolen kenttää. Eivät vie peliä eteenpäin. Kykenee edelleen ratkaisemaan pelejä suorituksillaan, mutta vähenevässä määrin tästä roolista käsin. Nyky-Kunkkiksessa tämän tavan kanssa toimiva sapluuna on Mannilan tai Tiidon nousu Siperian jättämään tilaan, joka pitää jonkinlaisen tasapainon pelaamisessa. Tranceyn ja Habban kanssa ei toimi.

Siperia on ainoana pallollisena dynamona liian suuren pelillisen haasteen äärellä. Ilman Siperiaa joukkue EI VOI pelata pallokontrollipeliä, vaan pelaamisen pitäisi olla puhtaasti vastahyökkäysjalkapalloa kuten Olvastin Tanan tyyliin parin viikon takaa. Kunkkis ei kuitenkaan enää ole perinteidensä mukainen vastahyökkäysjoukkue mentaliteetiltaan näissä tilanteissa. Sarjajumbo O'Connellsia vastaan meinasi käydä kylmät, kun pyrittiin ilman riittävää osaamista pelaamaan kontrollipeliä.

FWD:

futsalasiantuntija - Benin lähdettyä pois kärjessä on nyt enemmän liikettä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Futsalasiantuntija myös valmis ottamaan pallollista vastuusta hyökkäyskolmanneksella, mutta pallollisen dynamon rooliin ei nykyisellä sarjatasolla rahkeita.

Seppo - Mitä Seppo tarjoaa joukkueelle? Vielä selvittämättä. Vaatii lisää scoutingia.

Optimaalinen kokoonpano:

1. ketju:

---------------------------Tiido-----------------------------------
------KAS------------------------------------------Al Pacino-----
---------------------------Siperia---------------------------------
--------------------------------------------------------------------
---------------------------Mannila--------------------------------

Tämä on käytännössä ainoa viisikko, joka kykenee selkeään pallonhallinnan kautta pelaamiseen. Ilarin voi heittää toiselle laidalle. Al Pacinon tai KASin tilalle. Muut muutokset tiputtavat onnistumistodennäköisyyttä jo merkittävästi.

2. ketju:

---------------------------Trancey/Habba-------------------------
-----Juti-----------------------------------------------Onni--------
------------------------------Ilari-----------------------------------
---------------------------futsalasiantuntija/Seppo---------------

Nyt ollaan jo todella vahvasti puolustusvoittoisessa oman pään varjelussa kiinni. Mahdollisuudet edes vastahyökkäysistä onnistumisiin ovat pienet. Kunkkiksesta puuttuu syvyyttä, taitoa, pallollista osaamista.

Yksi suuri ongelma on ollut peleihin valmistautuminen. Olvastin Tanaa vastaan puoli jengiä tuli myöhässä paikalle, ensimmäisellä jaksolla pelipaikat olivat täysin hukassa. O'Connellsia vastaan paikalla oltiin yhtä pelaajaa lukuunottamatta ajoissa, mutta silti koko pelin aikana ei päästy selkeyteen pelipaikoista tai vaihdoista. Tällaiset ongelmat yhdistettynä materiaaliin sopimattomaan pallonhallintapeliin, jossa vastustaja saa vastahyökkäysedun rajoittaa joukkueen menestymismahdollisuuksia huomattavasti. 3-1-2 alku on tähän nähtynä todella erinomainen startti kauteen. Jos sarjan toisella puoliskolla halutaan parempaa tulosta, täytyy joukkueen eheytyä taktisesti ja pelitavallisesti. Muuta vaihtoehtoa ei ole.

Joukkueen kapea materiaali luo myös huolestuttavia kysymyksiä tulevaisuuden osalta. On syytä pohtia olisiko proaktiivinen pudottautuminen D-lohkoon joukkueen kannalta paras vaihtoehto, jos pelaajamateriaalin osalta on uhka sen katoamisesta alta. D-lohkossa pelaaminen voi olla kivaa, vaikka paikalle mentäisiin hieman vajakimmallakin porukalla.
NipaMan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Melody, Ilves, FF2 KI


Vastaus #152 : 14.06.2018 klo 17:51:04

Hyvä rapo ja näin.

Mut kissa pöydälle. Kunkkiksen hienoin asia eli STATS laahaa pahasti perässä Alas

Edit. Tässähän käy ilman STATSeja vahingossa vielä niin, että pelataan joukkueelle, eikä pelkästään omaan pussiin :(
« Viimeksi muokattu: 14.06.2018 klo 21:18:01 kirjoittanut Mannila »
futsalasiantuntija

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 15.08.2018 klo 09:06:04

Mites joukkue pelannut syyskaudella? Raportteja? Tilastoja?
NipaMan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Melody, Ilves, FF2 KI


Vastaus #154 : 15.08.2018 klo 11:43:25

Mites joukkue pelannut syyskaudella? Raportteja? Tilastoja?

Vahvaa suorittamista, perustason suorittamista ja heikkoa suorittamista. Välillä pulustus ja maalivahtipeli on timangia, välillä ollaan levällään kuin ladonovet. Välillä maalia ei saada tehtyä millään (eilen) ja välillä menee melkein kaikki (viikko sitten). Eli perus puistohöntsää. Lopputurneepaikka sarjataulukkoa ja tulevia pelejä katsellen varma, mutta pupeltamisen kerroin noin 0,97. Lisäksi O'Connell's on tainnut vahvistua aika paljon, mukana muunmuassa Veikkausliigan mestari ja muuta divarijyrää. Lisäksi Kunkkiksen vakiopelaajista pääsee mahdolliseen lopputurnaukseen noin 8%, joten kovin kiimaista hinkua sinne ei varmaan ole, vaikkei näitä pelejä nyt kukaan häviämään lähde.
bupa dukta

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 20.10.2018 klo 22:08:46

Lyötiinkö homma pakettiin GM Benin Thaimaan reissun myötä, vai vieläkö Kunkkis lähtee futsaliin? Lopettiko myös Habba uransa. Pitkään jaksoi GM Ben painaa duunia, hyvää lomaa hänelle.
Siperia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV,TamU&Huuhkajat


Vastaus #156 : 20.10.2018 klo 23:14:18

Lyötiinkö homma pakettiin GM Benin Thaimaan reissun myötä, vai vieläkö Kunkkis lähtee futsaliin? Lopettiko myös Habba uransa. Pitkään jaksoi GM Ben painaa duunia, hyvää lomaa hänelle.
Ei lyöty ja lähdetään talvella mukaan futsalii. Timppa vetää nykyään

 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines