FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 14:23:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 60
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2016–2017: ... visca Barça y visca Penya Blaugrana FF2!  (Luettu 312555 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


: 01.06.2016 klo 21:37:54

FC Barcelona 2016–2017



Pròleg

Mascherano repii Kévin Gameiron boksin reunalla nurin ja joutuu ulosajetuksi. Ottelun luonne muuttuu, Sevilla painostaa, mutta Barcelonan puolustus kestää. Piqué tuntuu voittavan boksissa melkein jokaisen pääpallon. Suárez loukkaantuu, joten Barcelonan hyökkäys jää Neymarin ja Messin varaan. Haave voitosta koki toisen pahan kolauksen. Kapteenina Iniesta näyttää esimerkkiä ja pujottelee pallo jalassaan vastustajien ohi kerta toisensa jälkeen pelaten kauden parasta peliään. Busquets liukuu vastustajan vedon eteen ja pelastaa maalin. Blaugranan pelattua lähes tunnin vajaamiehisenä, syöttää Messi Neymarin läpi lisäajalla. Éver Banega taklaa brassin kumoon ja saa punaisen kortin. Puntit tasoittuvat ja ottelu menee jatkoajalle. Lopulta ottelu ratkeaa kahteen Messin oivallukseen: Ensin Kirppu syöttää syvältä keskialueelta nerokkaan pallon linjan taakse juosseelle Alballe, joka tekee kauden ensimmäisen osumansa tärkeällä hetkellä. Jatkoajan toisen puoliskon lisäajalla Kirppu pelaa läpisyötöllään vielä Neymarin tekopaikkaan. Brassi viimeistelee varmasti ja tuulettaa näyttämällä juhliville culéille selviä merkkejä siitä, että on tyytyväinen Barcelonassa ja pysyy alkavan kesän jälkeenkin seurassa. Samalla myös Messi juoksee culéjen eteen tuulettamaan voittoa raivokkaasti helpottuneena ja tietoisena siitä, että historiallinen tuplamestaruus on varmistunut…

FC Barcelona voitti kansallisen tuplamestaruuden kaudella 2015–2016, eli Espanjan liigan ja Copa del Reyn. Vastaavaan Barça on kyennyt ainoastaan neljä kertaa aiemmin: Kahdesti 50-luvulla, kerran 60- ja 90-luvuilla. Tämän vuosituhannen puolella tulleet kaksi vieläkin historiallisempaa temppua, eli triplamestaruudet, sisältävät toki myös tuplan. Ylipäätään kansallisten kilpailuiden tuplamestaruuteen ei ole Espanjassa ylletty kuin 15 kertaa: Athletic & Barcelona viidesti, Real Madrid neljästi ja Atlético kertaalleen.
 
Pelkästään historiaan peilaten voidaan siis puhua merkittävästä, loistavasta ja huikeasta kaudesta, jota culét pääsivät suosikkijoukkueeltaan todistamaan. Sitä ei poista UCL-voiton lipsuminen toiseen osoitteeseen, sillä joka vuosi ei ole mahdollista voittaa kaikkea, ei yhdelläkään seuralla. Muistetaan, ettei yksikään joukkue ole voittanut triplaa useammin kuin kerran, paitsi FC Barcelona, joka toisti kevään 2009 temppunsa vuosi sitten. Kevään 2015 uskomattoman triplamestaruuden tuoneen ilotulituksen jälkeen juuri päättynyt kausi ja kevät toimivat erinomaisena jatkumona. Muistamme huiman 39 ottelun tappiottomien otteluiden putken, historiallisen 0-4 voiton Bernabéulla, Messin jalkapallomaailmaa kohauttaneen syötön pilkulta, Suárezin uskomattoman läpi kauden jatkuneen maalivireen, Neymarin huiman syksyn, Piquén twiitit ja loistavat esitykset… Listaa voisi jatkaa pitkään. Täydellistä kautta (eli triplaa) paremmaksi ei voi pistää, joten sikäli on oltava tyytyväinen siihen, kuinka loistelias Barçan kausi jälleen oli tietyistä vaikeuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta.

Tämä kausiavaus tulee tietoisesti olemaan pituudeltaan inhimillisemmissä mitoissa kuin aiemmat laatimani vastaavat. Jokaisella Barcelonan tämän kauden pelit nähneellä ja lajia ymmärtävällä on näkemys siitä, miten joukkue ja pelaajat esiintyivät. Eivätkä nuo näkemykset eroa joitain yksityiskohtia lukuun ottamatta toisistaan kovinkaan merkittävästi. Suurimmaksi osaksi näkemykset joukkueesta tuplamestaruuden tuoneen kauden jälkeen ovat ylistäviä. Tai ainakin niiden pitäisi olla. Siispä ei yritetä keksiä pyörää uudestaan tässä avauksessa, vaan aloitetaan otsikko perusvarmasti.

Avaus rakentuu viidestä luvusta:
1.   Pròleg
2.   Segon vers: Tie tuplamestaruuteen ja miksi Barcelona sen voitti
3.   Tercer vers: Peräkkäisten UCL-mestaruuksien voittamisen vaikeus
4.   Quart vers: Miltä näyttää Barçan lähitulevaisuus?
5.   Epíleg: FC Barcelonan 2000-luvun dynastia

Otsikon avaaja kannattaa 14. kautta FC Barcelonaa, on avannut tai ollut mukana avaamassa 2007/2008 kausiavauksesta alkaen nyt kuudetta kertaa FF2:n Barça-topikkia, on asunut Barcelonassa, on nähnyt 50 ottelua espanjalaista jalkapalloa paikan päällä vuodesta 2008 alkaen, juhlii 10-vuotispäiväänsä FF2:lla 26.6.2016, kuuluu Barçan Penyoihin sekä Suomessa että Espanjassa ja ennen kaikkea tuntee suurta intohimoa Barçaa, jalkapalloa ja kannattamista kohtaan.

Segon vers: Tie tuplamestaruuteen ja miksi Barcelona sen voitti



Syksyllä Barça voitti Euroopan Supercupin ja seurajoukkueiden MM-turnauksen, keväällä puolestaan Espanjan mestaruuden sekä Copa del Reyn. Miksi? Syitä on monia ja niistä joitain merkityksellisimpiä on tarkoitus kerrata tässä osiossa.

MSN aka. Messi-Suárez-Neymar

Barcelonan kuuluisaa hyökkäyskolmikkoa on suorastaan pakko pitää merkittävimpänä syynä sille, miksi Luis Enriquen Barcelona on nyt kahden kauden aikana voittanut seitsemän pokaalia. 122 maalia triplan tuoneella kaudella, 131 maalia juuri päättyneellä. Hurjia lukuja.



Neymar: Brassi pelasi kolmikosta epätasaisimman kauden. Syksyllä Messin ollessa lasaretissa Neymar oli häikäisevän hyvä, kenties Euroopan paras hyökkäyspään pelaaja syksyn osalta. Neymar haastoi, oli energinen, loi paikkoja muille kuin myös itselleen ja voitti otteluita joukkueelleen. Brassin kirkkaimpina kruunuina syksyltä jäivät mieleen ottelut Villarrealia ja Real Madridia vastaan sekä vapariosuma Vicente Calderónilla Atléticon verkkoon. Ilman Neymarin panosta Barcelona ei olisi voittanut Espanjan mestaruutta, sillä ilman Messiä syksyllä pelannut Blaugrana lepäsi hyökkäyspään tehojen osalta Neymarin (ja Suárezin) harteilla menestyksekkäästi. Kokonaisvaltaisuudessaan Neymar oli hyökkäyspään pelaajista toiseksi paras Euroopassa Messin jälkeen.

Neymarin kausi oli kuitenkin kaksijakoinen, sillä suuret minuuttimäärät alkoivat näkyä talvella ja kevätpuoliskolla ylipäätään brassin otteissa. Lennokkuus ja terävyys ensimmäisistä askeleista hävisivät, mikä vähensi onnistuneiden haastojen ja tehojen määrää. Tämä näkyi välillä turhautumisina. Muistetaan nyt kuitenkin, että Barcelona on iso seura joka taistelee mestaruuksista Simeonen loistavan Atléticon ja maailman kalleimman seurajoukkueen eli Real Madridin keskellä. Barçaa ei kuka tahansa pysty kantamaan harteillaan menestyksekkäästi. Tämä kausi ja kevät eritoten antoivat viitteitä siitä, että Neymar ei vielä 24-vuotiaana ole täysin valmis kantamaan Barçaa hyökkäyspäässä koko pitkää kautta. Neymarin 31+20 tehot 49 ottelussa eivät jätä kuitenkaan kylmäksi tässä kohtaa viime kauden 39+7 tehojen perään. Maalisyöttöjen kasvu kertoo siitä, kuinka Neymarin rooli hyökkäystilanteissa monipuolistui edellisestä kaudesta myös rakentajaksi pelkän päättäjän sijaan. Siitä huolimatta Neymar pelasi tasaisemman kauden Luis Enriquen alaisuudessa 2014-2015 kaudella kuin juuri päättyneellä kaudella.



Suárez: Urugualainen pelasi tehoissa mitattuna uransa parhaan kauden ja olikin Euroopan kovin maalintekijä: 40 maalia liigassa, joilla irtosi sekä Pichichi että Euroopan kultainen kenkä, joka on toinen laatuaan Suárezille. Lisäksi kaikki kauden kilpailut laskettuna urugualainen iski peräti 59 osumaa, mikä on enemmän kuin kukaan muu tällä kaudella (CR teki 51, Zlatan 50). Suárez pääsi nauttimaan Neymarin ja Messin tarjoiluista. Suárez oli toisella kaudellaan ensimmäistä kauttaan valmiimpi rooliinsa Barcelonan ylimpänä pelaajana, jonka täytyy olla valmis pitämään vastustaja jatkuvasti varpaillaan. Suárez iski paljon tärkeitä osumia, toki myös useita ei niin tärkeitä. Mikä tärkeintä, Suárez oli tasaisen hyvä lähes koko kauden ajan. Ainoastaan huhtikuun alussa, kun Barcelonalle tuli notkahdus, tuhlasi Suárez myös turhan paljon paikkoja. Muistuu mieleen Klassikossa avausjaksolla nähty ja tuhrittu avopaikka, jonka Neymar järjesti. Atléticoa vastaan UCL:ssa Calderónilla Suárezille siunaantui vetopaikkoja, mutta ei uponnut. Muuten Suárez saa ja ansaitsee pelkkiä ruusuja.

Suárezin kauteen mahtuu paljon upeita tähtihetkiä: Ainoaksi osumaksi jäänyt kolmen pisteen osuma uudella San Mamésilla elokuussa, maalisyöttö Messille Atléticoa vastaan 1-2 voitossa syyskuussa, kaksi osumaa Las Palmasia vastaan, kaksi osumaa Real Madridia vastaan, viisi maalia seurajoukkueiden MM-kilpailuissa, voittomaali Atléticoa vastaan Camp Noulla tammikuussa, neljä maalia Valencia verkkoon Copa del Reyn välierissä, 14 osumaa viimeiseen viiteen liigapeliin… Suárezin maalintekokyky ja aktiivisuus olivat tärkeimpiä elementtejä tämän kauden Barcelonassa. Huhtikuun kriisin jälkeen Suárez oli nostamassa Barçaa takaisin mestaruuskantaan maaleillaan.



Yltä on kuva hyökkäyspään kontribuutioista kauden toiseksi kovimman maalintekijän eli CR:n ja kovimman maalintekijän eli Suárezin liigakausista. Aika tasaista noin kokonaisuudessaan, CR kuljetti vähän enemmän, osallistui peliin vähän Suárezia enemmän (CR pelaa toki urugualaista useammin laidassa), Suárez puolestaan loi enemmän paikkoja pelikavereilleen ja teki enemmän maaleja kuin CR.



Tästä kuvasta puolestaan näemme, miten Suárezin huippukausi maalinteon suhteen sijoittuu viimeisen seitsemän vuoden osalta liigapeleissä (top5-liigat Euroopassa): Lähes huipulle. Messi ja CR ovat edellä kolmella tehokkaammalla kaudellaan, Zlatan yhdellä.

Suárezin 59+22 tehot 53 pelissä ovat suorastaan käsittämättömät tehot. Enempää ei voi vaatia. Ainoastaan Messi on yltänyt Barcelonan paidassa kovempiin tehoihin. Suárezin voi perustellusti sanoa olleen kauden 2015–2016 paras maalintekijä ja paras puhdas kärkipelaaja koko Euroopassa.



Messi: Maailman paras jalkapalloilija koki syksyllä kolauksen, kun loukkasi polvensa ottelun alussa Las Palmasia vastaan ja oli sivussa lopulta pelikentiltä tasan kahdeksan viikkoa. Toki Messillä kesti vielä kuukauden päivät paluunsa jälkeen päästä oikeasti tutulle huipputasolleen. Syyspuoliskolla Messin suurimmiksi ansioiksi jäivät Euroopan Supercupin finaali, jossa Kirpun vaparit käytännössä upottivat andalucialaiset sekä Vicente Calderónilla syyskuussa pelattu liigaottelu, jonka Kirppu tuli penkiltä ratkaisemaan maalillaan 1-1 tilanteessa. Joulukuussa Leo haki vielä pelituntumaansa, mutta iski siitä huolimatta avausmaalin seurajoukkueiden MM-finaalissa.

Vuoden 2016 puolella Messi on ollut yleensä kertakaikkisen loistava. Copa del Reyssa Espanyol jäi Kirpun jalkoihin, Valencia samassa kilpailussa Messin ja Suárezin jalkoihin. Yksi kauden vaikeimmista vieraspeleistä Málagan vieraana tammikuussa päättyi Kirpun voittomaalilla 1-2 voittoon. Myös avausmaalissa Messi oli mukana. Viikkoa myöhemmin Atlético kaatui Camp Noulla samoin lukemin. Patjantekijät olivat siirtyneet 0-1 johtoon, mutta juuri Messi nosti Barçan tasoihin maalillaan. Helmikuussa Celta oli niin ikään mennyt Blaugranaa vastaan johtoon, mutta Kirppu nosti vapariosumallaan Barcelonan tasoihin. Lopulta toisella puoliajalla tuossa ottelussa Barça meni menojaan 6-1 voittoon. Gijónissa Kirppu vei Barçan kahdesti johtoon ja lopulta 1-3 voittoon. Sevilla helmikuussa Camp Noulla kaatui 2-1 lukemin. Barcelonan avausosuman luonnollisesti viimeisteli Messi, ja luonnollisesti vapaapotkusta.

Messin esitykset Barçan huhtikuun alun kriisin aikaan olivat linjassa muun joukkueen kanssa. Messi pelasi liian turvallista jalkapalloa, haastoi liian vähän ja yritti ratkaisuja liian harvoin. Liigamestaruuden kannalta Messi kuitenkin keräsi itsensä riittävän aikaisin ja olikin loistava 6-7 viimeistä ottelua. Betisin vieraana huhtikuun lopussa Messi syötti molemmat joukkueen osumista, mikä oli kovin tyypillistä pelinrakentajana yhä useammin pelanneelle Kirpulle. Derbyssä Messi iski kauden viimeisen osumansa, joka oli tietenkin ottelun avausmaali ja joka syntyi tietenkin vapaapotkusta. Copa del Reyn finaalissa Messi antoi ottelun kolme ratkaisevinta syöttöä: Lisäajalla läpisyöttö Neymarille, jota Banega rikkoi punaisen arvoisesti; jatkoajalla Alballe 1-0 maaliin keskikentältä lähtenyt jäätävän kaunis ja nerokas nosto linjan taakse sekä jatkoajan lisäajalla tuplamestaruuden sinetöinyt läpisyöttö Neymarin 2-0 osumaan.

Jos ja kun kausi 2014–2015 ja etenkin kevät 2015 Messin osalta oli niin täydellinen kuin keltään voi jalkapallossa vain olla, jää kausi 2015–2016 siitä jonkin verran. Messi ei ollut huhtikuussa Vicente Calderónilla siinä iskussa kuin olisi pitänyt olla. (Tosin ei ollut tällä kaudella kukaan muukaan Atléticoa vastaan UCL:ssa, vaan hävisivät vasta kolikonheitossa finaalissa, eli rankuilla). Lohdutukseksi Messi kuitenkin oli liigassa kahdesti riittävän hyvä Atléticoa vastaan, jotta Barça kykeni voittamaan väännöt sekä Calderónilla että Camp Noulla. Niissä otteluissa ratkaistiin mestaruus, sillä Real Madrid menetti Atléticoa vastaan viisi pistettä. Myös ottelut Málagaa vastaan muodostuivat isoiksi: Barcelona otti Vermaelenin, Munirin ja Messin maaleilla täydet kuusi pistettä, Real Madrid vain kaksi pistettä (CR missasi pilkun) ja Atlético kolme.



Yllä oleva kuva osoittakoon Messin olleen taas kerran kokonaisvaltaisin hyökkäyspään pelaaja Euroopassa kaudella 2015–2016. Tehot 41+23 eivät kalpene maalinteon osalta kuin Suárezille, CR:lle, Lewandowskille ja Zlatanille, joista jokainen pelasi lähtökohtaisesti ylempänä kuin Kirppu päättyneellä kaudella. Ja tämä vaikka Messi missasi yli kaksi kuukautta kaudesta loukkaantumisten vuoksi. Maalisyötöissä ainoastaan Mkhitaryan ja Di María ylsivät parempaan Euroopan top5-sarjoissa pelaavista pelaajista. Messin rooli Barcelonan pelinrakentajana korostui päättyneellä kaudellaan entisestään, kun Xavi oli siirtynyt muualle. Neymar ja Suárez tekivät juoksuja ylempänä, Messi laski rakentamaan peliä alemmas kauas maalilta. Vuoden 2016 puolella Messi on 28+18 tehoillaan Suárezin (33+15) kanssa Euroopan tehotilaston kärjessä.



Yllä oleva kuva puolestaan kertokoon omaa kieltään siitä, kuinka erilaisista pelaajista CR:n ja Messin kohdalla puhutaan, joita niin kovin usein vertaillaan keskenään. Pelaajia on oikeastaan todellisuudessa turha vertailla, sillä roolit ovat niin erilaiset. CR pelaa Messiä ylempänä, CR on pystysyöttöjen kohde, Messi läpisyöttöjen antaja. Messin kontribuutio ja vaikutus oman joukkueen pelaamiseen on huomattavasti suurempi kuin CR:n vastaava. Molemmat ovat fantastisia jalkapalloilijoita, mutta Messi on aivan eri planeetalla kokonaisvaltaisuudessaan jalkapalloilijana Cristiano Ronaldoon verrattuna. CR pystyy nykyisin kilpailemaan Messin kanssa ainoastaan maalinteon saralla. Tämän ovat osoittaneet tälläkin kaudella pelit ja tilastot. Messi on syöttäjänä, pelinrakentajana, maalintekijänä ja kuljettajana maailman kärkeä, CR nykyisin ainoastaan maalintekijänä.

Kaiken kaikkiaan kun puhutaan Kirpun kaudesta 2015–2016, kokonaisvaltaisuuden ja pelinrakentajan roolin lisäksi mieleen jäi Kirpun oleminen parhaimmillaan ja terävimmillään yleensä silloin, kun joukkue sitä eniten tarvitsi. Vapaapotkuissa Messi oli Euroopan paras päättyneellä kaudella ja lisäksi vapariosumat tulivat aina joukkueensa kannalta tärkeillä hetkillä. Yli puolet Kirpun kaikista tehoista tuli hetkillä, jolloin Barcelona oli joko tappiolla tai tasoissa, eli suurempi osuus kuin kellään muulla tehopelaajalla Euroopassa. Messi yleensä laski jalkaa kaasulta ja säästeli itseään, kun ottelu oli jo ratkennut Barçan hyväksi, sillä se mahdollistaa Messin pelaamisen ottelusta toiseen. Messin tasaisuuden ansiosta Blaugrana selvisi talvesta ja tappiottomien otteluiden putki oli niinkin pitkä kuin se oli (39 ottelua). Messi oli Suárezin kanssa huhtikuun alun kriisin jälkeen merkittävin yksittäinen pelaaja, joka oli nostamassa Barcelonaa takaisin pokaalikantaan niin liigassa kuin Copa del Reyssakin.

Luis Enrique – aliarvostettu suurmies lajinsa valmentajien huipulla



Luis Enrique on nyt valmentanut Barçan ykkösjoukkuetta kaksi kautta. Menestys on ollut huimaa, jopa parempaa kuin Pep Guardiolalla aikanaan, sillä Pep ei kyennyt toisella kaudellaan Barçassa voittamaan kuin liigamestaruuden keväällä, Lucho ylsi tuplaan. Tiivistetysti Enriquen Barcelona on niin hyvä kuin se on, koska se on niin monipuolinen joukkue. Enriquen Barça pystyy hyökkäämään nopeasti vastaan kuin myös pitkien pallonhallintajaksojen kautta eikä se täysin kaihda tilanteita, joissa se joutuu puolustamaan pidempiä jaksoja pallottomana. Vastahyökkääminen vaatii joukkueelta kuitenkin kovaa fyysistä kuntoa, jota koeteltiin tällä kaudella etenkin keväällä, kun ottelukuorma oli ollut niin valtaisa kapealle materiaalille. MSN-kolmikon monipuolisuus ja vaarallisuus niin hitaissa kuin nopeissakin hyökkäyksissä mahdollistaa Enriquen ajatuksen Barçan monipuolisesta peluuttamisesta. Lisäksi avaimia pelisysteemissä ovat Rakiticin dynaamisuus ja juoksuvoima tehdä töitä pallottomana kahden pelaajan edestä, Busquetsin ulottuvuus ja pelinrakennustaidot sekä Iniestan pelinrakennustaidot ja monipuolisuus kokonaisvaltaisena pelaajana.

Enriquen Barcelona oli tällä kaudella huomattavasti valmiimpi heti syksystä lähtien kuin mitä se oli ensimmäisen kauden syksyllä. Elo-syyskuussa Barçalla oli vaikeuksia puolustuspelaamisen kanssa, mutta sekin saatiin lopulta hiottua uomiinsa varsin nopeasti lokakuuhun mennessä. Mikä tärkeintä, Enrique onnistui motivoimaan joukkueen voittamaan jälleen triplamestaruuden tuoneen kevään jälkeen, mikä ei ole koskaan helppoa. Huipulle on helpompi päästä kuin siellä pysyä. Huhtikuun kriisin jälkeen Enrique sai koottua joukkueen kasaan ja otettua tilanteen jälleen hallintaansa, vaikka hetken näytti pahalta. Niinpä iso kiitos sekä syksyn että kevään tuplapytyistä menee valmentaja Luis Enriquelle. Vielä valmentajana aliarvostettu Luis Enrique jatkaa ansaitusti kolmanteen kauteensa Barçan peräsimessä.

Busquets – pelipaikkansa paras

Sergio Busquets pelasi huikean kauden: 53 peliä, joista 51 avauksessa, kuusi maalisyöttöä, ei yhtään maalia. No, Busin merkitystä ei tietenkään lasketa tehoissa, vaan aivan muualla. Busquetsin merkitys Barçan pelinrakentelulle oli järkyttävän suuri etenkin syksyllä, kun Messi oli loukkaantuneena. Xavin poistuessa takavasemmalle Busquets otti pelinrakentelussa vastuuta entistä enemmän, odotetusti. Kun pallo on Barçan alakerrassa ja joukkue haluaa pelata pallon vastustajan prässin ohi, on Busquets merkittävin palanen ja linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Tämän ovat huomanneet vastustajatkin, etenkin Diego Simeone, joten keväällä Busquetsia pyrittiin pelaamaan yhä enemmän pois Barçan pelaamisesta, osittain onnistuneesti. Busquets kasvoi juuri päättyneellä kaudella entistä monipuolisemmaksi pelaajaksi pallollisena. Älykkäämpää pelaajaa ei tästä lajista löydä. Kesän paras uutinen barcelonismolle oli, kun uutinen Busquetsin viisivuotisesta jatkosopparista koki päivänvalon.

Piqué – twiittien kautta menestykseen

Piqué on kasvanut suureksi hahmoksi Kataloniassa ja Espanjassa, häntä joko rakastetaan tai vihataan. Piqué on antimadridista ja katalaani, jolla on suuri ymmärrys barcelonismosta. Enemmän kuin kukaan muu juuri Piqué halusi tehdä 0-5 osuman Bernabéulla viime marraskuussa. Piqué sai maalinsa vasta huhtikuun Klassikossa. Piqué pelasi pelillisesti varman ja tasaisemman kauden kuin Luis Enriquen ensimmäisellä kaudella, jolloin Piqué oli syksyllä vielä varsin epävarma. Piquén kauden huipensi käsittämätön esitys Copa del Reyn finaalissa johtamassa tunnin vajaalla pelanneen Barçan puolustuslinjaa. Tuntui, että Piqué oli jokaisen boksiin tulleen pallon tiellä. Ilman Piquéta, Barcelona ei olisi voittanut tänä keväänä kumpaakaan voittamistaan pokaaleista.

Tähtihetkiä ja kunniamainintoja

Kapteeni Andrés Iniesta toimi ykkösjoukkueen ensisijaisena kapteenina uransa ensimmäistä kertaa – ja hyvin toimikin. Iniesta johti joukkuettaan esimerkillään. Iniesta on tottunut olemaan kapteeni jo junnujoukkueissaan vuosikymmeniä sitten. Pelillisesti Iniesta pelasi hänkin tasaisemman ja eheämmän kauden kuin Luchon ensimmäisellä kaudella, jolloin Barça pelasi Iniestan pelitavalle liian suoraviivaista ja nopeaa vastahyökkäyspeliä ajoittain turhan paljon. Juuri päättyneellä kaudella Don Andrés oli omimmillaan pelinrakentajana vähän kontrolloidummassa pelitavassa. Kun Xavia ei enää löytynyt viereltä, löytyi samasta kohdasta yleensä kuitenkin sinne laskenut Messi ja vähän alempaa Busquets. Iniesta esitti yhden uransa top3-esityksistä Copa del Reyn finaalissa. Kun Barça joutui vajaalle, Iniesta nousi esiin, piti kylmän viileästi palloa ja tuli sen kanssa tiukoistakin paikoista ulos. Iniesta puolusti, järjesti useita tekopaikkoja, taklasi. Iniesta oli tärkeässä paikassa parhaimmillaan, mikä on ollut niin kovin tyypillistä Don Andrésille hänen uransa varrella. Suuri pelaaja.

Dani Alves ansaitsee kunniamaininnan, sillä hän pelasi pitkän ja hyvän kauden vailla merkittäviä pudotuksia pelitasossa, vaikka ei ole enää nuori. Kruununa mainittakoon upea maalisyöttö Suárezille kauden viimeisessä liigapelissä. Alvesia ei syrjäyttänyt keväällä pelipaikaltaan kukaan.

Rakitic on pakko mainita, kun puhutaan Barcelonan pelitasapainosta pallonmenetysten jälkeen. Barcelona ei kaipaa niin paljoa Xavia, koska Messi laskee alas rakentamaan peliä, mutta Rakitic tekee sen puolustustyön, jonka Xavi tekisi ja Messi jättää pelillisistä syistä tekemättä. Rakitic tuo arvokasta vääntö- ja juoksuvoimaa Barçan keskikentälle vähän kuin Keita aikanaan, mutta omaa toki malilaista enemmän pallollisia ominaisuuksia. Lisäksi kroatialainen tarjoaa pallottomilla taustanousuillaan ja laukauksellaan oivan pelotteen hyökkäyspäähän.

Mascherano on pakko mainita, sillä suuri soturi antoi ja antaa aina kaikkensa. Tänä keväänä Masche sai ultrien keskuudessa viimein oman kannatuslaulunsa. Mascherano antaa tasoitusta topparina, koska on ajatusmaailmaltaan ja koulutukseltaan pivote. Pivotena on lupa ottaa riskejä enemmän kuin topparina. Barcelonassa topparin puolustustyöskentely tapahtuu yleensä enimmäkseen keskikentällä, minkä vuoksi Mascherano on sopeutunut ja pelannut Barçan paidassa Piquén rinnalla näinkin pitkään ja näinkin menestyksekkäästi.

Ykkösnyrkin ulkopuolelta ehdottoman erityismaininnan ansaitsee Sergi Roberto, joka pelasi läpimurtokautensa Barçan ykkösjoukkueeseen. Sergi Roberto pelasi uskomattoman syksyn ja varsin hyvän kevään. Sergi Roberton monipuolisuus on uskomatonta ja takaa hänelle valoisan tulevaisuuden ykkösjoukkueessa: Alvesin paikkaajana oikeana laitapakkina, Alban paikkaajana vasemmalla, Busquetsin tuuraajana pivotena, Rakiticin/Iniestan paikkaajana keskikentän ylemmillä oksilla, Messin paikkaajana Klassikossa avauksessa oikealla/kärjen alapuolella. Sergi Roberton monipuolisuuden vuoksi häntä on turha piirtää pysyvästi millekään pelipaikalle, vaan hän pelaa jatkossa siellä, missä häntä eniten tarvitaan. Suurina hetkinä Sergi Roberton kaudesta jäivät mieleen maalisyötöt Suárezin tekemiin vierasotteluiden avausosumiin niin suurta ja mahtavaa Getafea kuin Real Madridiakin vastaan…

Vastustajien vaikeudet

Pakkohan sitä on mainita vastustajien eli Atléticon ja Real Madridin ajoittaiset vaikeudet, jotka olivat mukana vaikuttamassa pokaalien kohtaloon, halusi sitä culéna myöntää tai ei. Kaikki ei ole aina pelkästään omaa hyvyyttä. Atléticon kaudessa oli kaksi isoa ongelmaa. Ensinnäkin syksyllä se menetti liikaa pisteitä, koska Simeone halusi aluksi peluuttaa patjantekijöitä aikaisempia kausia enemmän pallonhallinnan kautta puolustuspelaamisen ja vastahyökkäysten sijaan. Tästä ajatuksesta Simeone lopulta luopui, mikä olisi pitänyt tapahtua jo elokuussa ennen kauden alkua. Toinen kompastuskivi oli se, ettei Griezmannin rinnalle löytynyt toista tehopelaajaa riittävän ajoissa. Torres lopulta heräsi uuteen kevääseensä keväällä, mutta se oli lopulta liian vähän liian myöhään pokaalien kannalta.

Real Madrid puolestaan kaivoi kuoppaa alleen jo vuosi sitten, kun Ancelottille annettiin potkut ja jatkuvuus heitettiin romukoppaan. Benitez oli virhe, joka myönnettiin Perezin puolelta ja Zidane vedettiin pakasta esiin heti joulun jälkeen. Benitezin alaisuudessa Real Madrid oli kuitenkin valunut turhan kauas liigamestaruuden kannalta, mikä teki Zidanen tehtävästä haastavan. Toiseksi Zidanen alaisuudessa peli lähti turhan hitaasti toimimaan toivotulla tavalla, sillä tammi-helmikuun pistemenetykset Betisiä, Málagaa ja Atléticoa vastaan koituivat lopulta Valkoisten lopulliseksi kohtaloksi liigassa. Ja sitten oli tietysti Cheryshev

Tercer vers: Peräkkäisten UCL-mestaruuksien voittamisen vaikeus

Barcelona ei voittanut Espanjan Supercupia eikä sitä himoittua, haaveiltua ja historiallista toista peräkkäistä UCL-mestaruutta. Miksi ei? Siitä jaaritellaan tässä osiossa.

Rotaationkäytön tärkeys

Barçan vuoden 2015 kattanut siirtokielto vaikutti ja vaikeutti Blaugranan kautta 2015–2016 siinä mielessä, että syksyllä 2015 rotaation harjoittaminen oli todella hankalaa. Rotaation harjoittaminen olisi ollut erityisen tärkeää, sillä Barçan avainpelaajat pelasivat pitkän ja raskaan kevään menemällä jokaisessa kilpailussa päätyyn asti edellisellä kaudella. Siihen päälle Etelä-Amerikassa pelattiin Copa America viime kesänäkin, jossa Suárez ei sentään pelannut. Lopulta Arda Turan ja Aleix Vidal pääsivät pelaavaan kokoonpanoon vasta tammikuusta lähtien, mikä vaikutti olevan lopulta kuitenkin liian myöhään, sillä kummastakaan ei ollut tunkeutumaan ykkösnyrkkiin eikä kumpikaan vakuuttanut suuremmin edes rotaatiopelaajana (joskin Vidal sai jostain syystä turhan vähän näyttöpaikkoja).

Syksyllä 2014 Luis Enrique harjoitti todella paljon rotaatiota, mikä oli avainasia triplan tuoneen Barçan monipuolisen ja erinomaista fyysistä kuntoa vaativan pelitavan kannalta. Siirtokiellon lisäksi Enriquen rotaationharjoittamista vaikeuttivat lähteneet pelaajat, Pedro ja Xavi, joita Barcelona ei vielä ole onnistunut korvaamaan. Xavi pelasi riisutussa roolissa viimeisellä kaudellaan, mikä oli juuri omiaan sekä Xavin että joukkueen kannalta. Rafinhan loukkaantuminen syksyllä oli valtaisa takaisku Barçan rotaationkäytön kannalta, sillä keskikentän ylemmille oksille ei ollut Rakiticin ja Iniestan lisäksi käytettävissä kuin Sergi Roberto. Joskus toki Busi myös stunttasi siellä, mutta lähtökohtaisesti Busquetsia tarvittiin pivotena. Keskikentän materiaali oli turhan kapea syksyn ajan, mikä heijastui huhtikuussa väsyneinä jalkoina.

Pedron rooli edelliskauden joukkueessa oli toimia MSN-kolmikon takana neloshyökkääjänä. Tuohon rooliin Muniria yritettiin sovittaa. Munir iski 8+3 tehot 26 ottelussa. Maaleista kolmella (vs. Athletic, Málaga & Eibar) oli jonkinlaista merkitystä. Luis Enrique pyysi Nolitoa tai Denis Suárezia tammikuun siirtoikkunassa, mutta seurajohto ei tuonut kumpaakaan. Kummalle tahansa olisi ollut käyttöä, sillä etenkin Suárez ja Neymar olisivat kaivanneet talvella enemmän lepoa pitkän syksyn jälkeen ennen huhtikuun isoja pelejä, vaikka eivät sitä itse myötäisi tai haluaisikaan. Jos ja kun Barcelona hankkii nyt kesällä uuden neljännen hyökkääjän, tulee Luchon rohkeasti ulottaa rotaatio aina MSN-kolmikkoon saakka, sillä triplaa ei voi voittaa ilman voimakasta & fiksua syksyllä ja talvella harjoitettua rotaatiota.

Onni

Mestarien liigassa on myös aina kyse onnesta, kuten kaikissa cup-muotoisissa kilpailuissa. Muun muassa siksi kilpailua on niin vaikeaa ja epätodennäköistä voittaa peräkkäisiä kertoja. Barcelona ei ollut Mestarien liigassa onnekas pelikentällä tai arvonnoissa tällä kaudella. Arsenal ei ollut helpoin arpa neljännesvälieriin vastustajaksi puhumattakaan Atléticosta puolivälieriin. Arsenal oli kuitenkin selkeähkösti Barcelonaa heikompi joukkue, kuten olisi ollut suurin osa muistakin puolivälierissä mukana olleista joukkueista, mutta Atlético viime kaudella oli aivan Euroopan top5-joukkue. Atléticolle voi hävitä mikä joukkue tahansa. Barcelona ei tehnyt 3-1 johtomaalia Camp Noulla avausosassa, vaikka kolisutteli rimoja ja kävi muutenkin lähellä. Toisessa osaottelussa Vicente Calderónilla tuomarilta meni ottelun viime hetkillä käsipalloilu boksissa ohi eikä seurauksena ollut kuin vapaapotku. Jonain toisena päivänä tuomarin päätös olisi saattanut olla toinen ja pallo olisi viety pilkulle. That’s football.

Onni oli toisenlainen tämän kauden UCL-mestarille: Onnekkaasti tullut lohkovoitto, kun muistetaan, millainen sen ratkaissut ottelu PSG:tä vastaan Bernabéulla oli. Ranskalaiset tuhlasivat lukuisia selviä tekopaikkoja ja kotijoukkueen maali oli varsin onnekas. Joulun arvonnoissa vastaan asettui AS Roma, vaikka se oli voinut olla esimerkiksi Juventus tai Arsenal. AS Roma laittoi Real Madridin yllättävän tiukoille, vaikka 4-0 yhteistulos ei anna niin ymmärtää. Roomalaiset vain jälleen tuhlasivat avopaikkansa ratkaisevilla hetkillä. Puolivälierissä arvonnasta löytyi kaksi vapaalippua, Wolfsburg ja Benfica, joista ensimmäiseksi mainittu luonnollisesti osui Valkoisille. Bundesliigan kahdeksanneksi sijoittunut Wolfsburg onnistui aiheuttamaan vaikeuksia avausosan 2-0 voitolla Kuninkaallisille, mutta tuokin kääntyi kotiosassa, kun CR teki hattutempun. Avausmaali pomppi onnekkaasti kahden kimmokkeen kautta portugalilaiselle takatolpalle. Otteluparin ratkaissut vaparimaali meni muurin läpi, onnekkaasti. Normaalitilanteessa vapari olisi osunut muuriin. Välierissä Valkoisia suosi tietysti jälleen onni ja vastaan asettui heppoinen Manchester City, joka oli päässyt siipirikkoisella keskikentällä pelanneesta PSG:stä jatkoon. Manchesterilaiset eivät saaneet hyökkäyspäähän mitään aikaan oikeastaan koko otteluparissa, mutta paljoa enempään ei kyennyt myöskään Real Madrid, jonka ainoa maali syntyi Balen jalasta lähteneestä ja manchesterilaisesta onnekkaasti maaliin kimmonneesta keskityksestä. Finaalissa avausmaali oli paitsio, Griezmann sössi pilkun ylärimaan ja pilkkukilpailu on enemmän tai vähemmän lottoa, jossa onnella on aina merkitystä.

Ei nyt kannata vetää vääriä tai liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä edellisestä kappaleesta. Real Madrid ansaitsi UCL-voittonsa eikä allekirjoittanut ole menettänyt yöuniaan tuon vuoksi. Jos Barcelonalla olisi ollut surkea kausi, voisi tilanne olla toinen. Barcelona voitti tuplan pelaten fantastista jalkapalloa läpi kauden enkä siten vaihtaisi Barcelonan kautta yhdenkään toisen joukkueen kauteen tällä kaudella Euroopassa. Samaan hengenvetoon on todettava, että onnen ja sattuman vuoksi UCL-pokaalia ei aina nosta ehdottomasti Euroopan paras seurajoukkue enkä sitä siksi arvota sitä tärkeysjärjestyksessä liigamestaruuden yläpuolelle. En ennen kautta, en kauden aikana tai sen jälkeen. Mestarien liiga on pokaaleista kaunein, liigamestaruus tärkein ja parhaimmin paremmuutta kuvaava. Ja olihan Barçan kevään 2015 UCL-mestaruus varsin erilainen kuin Real Madridin tämän kevään vastaava…

Olihan Barcelonalla kaudessaan myös onnea: Se oli onnekas Copa del Reyssa, että Real Madrid putosi sattuneesta syystä jo aikaisessa vaiheessa pois kilpailusta, samoin Atlético ennen kuin Barcelona sitä kohtasi. Se tosin saattoi olla myös Real Madridin onni, sillä kuormitus pienentyi ja UCL-mestaruus oli entistä mahdollisempi...

Luis Enrique ja Barcelona voivat toki katsoa peiliin, sillä molemmissa osaotteluissa Atléticoa vastaan Barça oli heikko ensimmäisellä puoliajalla. Etenkin Vicente Calderónilla Blaugrana lähti väärällä asenteella avauspuoliajalle, sillä Barçalle niin ominaiseen tapaan olisi pitänyt pyrkiä kasvattamaan johtoa rohkeammin pelkän pallonsiirtelyn sijaan. Simeonen ryhmä pystyi estämään taktisilla keskialueella tapahtuneilla rikkeillä Blaugranan lähdöt nopeisiin vastahyökkäyksiin silloin, kun Atléticon oma pakka oli korkealla prässin aikana. Messi oli otteluparissa liian staattinen ja pelasi liian turvallista futista. Neymar puolestaan oli todella epävireinen ja väsynyt varsinkin Calderónilla. Suárez teki avausosassa pari isoa maalia, mutta toisessa osaottelussa tuhlasi joukkueensa parhaat tekopaikat. Yhtä kaikki, Atlético eteni jatkoon ja olisi ansainnut voittaa koko kilpailun ja olisi sen voittanutkin, jos se ei olisi… Atlético.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2016 klo 23:04:20 kirjoittanut Catweazle »
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #1 : 01.06.2016 klo 21:39:03

Quart vers: Miltä näyttää Barçan lähitulevaisuus?

Viime kesä oli poliittisesti merkittävä kesä Barcelonassa triplamestaruuden jälkeen järjestettyjen presidentinvaalien vuoksi. Bartomeu voitti vaalit ja jatkoi valtakauttaan. Näin seuran jäsenenä ja yhtenä sen omistajista on todettava, että mielestäni Bartomeu on toiminut tehtävässään hyvin viime kesän jälkeen. Bartomeu on varsin vähän esillä eikä ole mustamaalaamassa ketään jatkuvasti, kuten olivat Rosell ja Laporta ennen häntä. Poliittinen pelaaminen ei ainakaan tähän mennessä ole näyttänyt Bartomeulla menevän seuran ja barcelonismon edelle.

Luonnollisesti olisi tärkeää, että Lucho saisi nykyistä laajemman rosterin ja pyytämänsä pelaajat käyttöönsä, mutta Blaugranan palkkarakenteen ja sponsoritilanteen vuoksi se ei ollut mahdollista tammikuussa. Bartomeulla on kuitenkin kaikki valtit käytössään nyt, kun valtaisa sponsorisopimus Niken kanssa saatiin aikaan (105–155 miljoonaa euroa vuodessa riippuen La Liga & UCL-menestyksestä). Nike-sopimus oli Barcelonan lähihistorian yksi tärkeimmistä sopimuksista, sillä se mahdollistaa Barçan nykyisten tähtipelaajien pitämisen seurassa. Busquets allekirjoitti uuden sopparin, jota ilman Busi olisi lähes varmasti siirtynyt Pepin perässä Manchester Cityyn (siihen puheet viittasivat talvella). Neymar on sopimassa uutta diiliä aivan tuota pikaa. Messin vuoro on varmasti ensi kaudella.

Uusi Nike-sopimus mahdollistaa myös uusien pelaajien hankkimisen, sillä tulojen määrä vuosittaisen liikevaihdon osuudesta kasvaa diilin myötä, minkä vuoksi maksettavien pelaajapalkkojen suuruutta voi tarvittaessa vähän kasvattaa. Qatar-diili on tällä hetkellä jäissä eikä Barcelonan ensi kauden paidassa ole tällä hetkellä sponsoria etupuolella, mikä on upea ele culéille, sillä toive sponsorittomasta paidasta oli varmasti yksi asioista, josta Bartomeu sai viime kesän vaalikiertueensa aikana jäseniltä kuulla. Tosin voisin veikata, että vielä ennen ensi kauden alkua paitaa koristaa uusi (tai vanha eli Qatar) sponsori, josta seura saa entistä enemmän rahaa. Barça on järkyttävän iso brändi, joka viimein alkaa saada sellaisia summia sponsorirahojen osalta, joita sen kuuluukin saada. Lisäksi Bartomeu sai viimein läpi sellaisenkin kivan nyanssin, että Boixos Nois ala-Penyoineen sai edustaa itseään rekvisiitallaan pitkästä aikaa Copa del Reyn finaalissa.

Ykkösjoukkueen lähitulevaisuus rungon osalta vaikuttaisi olevan turvattu rahakkaan sopimuksen myötä. Jos mietitään ykkösjoukkuetta ja Luis Enrique: Miten Barça voisi parantaa nykyistä joukkuetta taatakseen parhaan mahdollisuuden menestyä ensi kaudella? Enrique peluutti varsinkin keväällä ykkösnyrkkiä pelistä toiseen, mikä oli etenkin UCL:sta putoamisen jälkeen täysin ymmärrettävää. Bravo/ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; MSN on toiminut ykkösnyrkkinä nyt kahden kauden ajan. Ykkösnyrkki on ollut ja on edelleen todella kova, mutta sen takana leveyttä ja riittävää laatua ei ole tarpeeksi, jotta rotaatiota voitaisiin harjoittaa riittävästi.

Bravo, ter Stegen, Masip

Maalivahtien tilanne vaikuttaa hyvältä varsinkin nyt, kun ter Stegen tuli julkisesti huhujen jälkeen esiin ja kertoi olevansa onnellinen ja pysyvänsä seurassa. Ilman jättiyllätyksiä sama maalivahtikolmikko jatkaa Barcelonassa, mutta veikkaanpa, että ensi kauden tulee olla viimeinen ter Stegenille pelkkänä cup-maalivahtina, jos Barça mielii pitää hänet.

Piqué, Mascherano, Mathieu, Vermaelen, Bartra

Toppareiden tilanne on maalivahteja mutkikkaampi. Piqué on ainoa varma jatkaja. Mascheranon tilanne on vielä tätä kirjoittaessa auki. Juventus on ollut vahvasti mukana huhuissa. Jäi Mascherano Barçaan tai ei, tulisi Barçan etsiä Piquén vierelle kovan luokan topparia (joita ei markkinoilla totuuden nimissä aivan liikaa vapaana ole). Marquinhos pyörii jälleen huhuissa, mutta saapa nähdä. PSG:n kanssa on paha päästä sopuun. Bartralla on kahdeksan miljoonan ulosostopykälä, josta kuulemma Barça olisi valmis joustamaan, jos takaisinostopykälä saataisiin ujutettua mukaan tulevaan soppariin jonkin toisen seuran kanssa. Mathieu pysynee Barçassa, koska on kuitenkin Luchon papereissa varsin luotettu pelaaja, luotetumpi kuin culéjen keskuudessa. Vermaelen on niin usein rikki, että en pistäisi pahakseni, vaikka hänet pistettäisiin lihoiksi. Joka tapauksessa topparirintamalla tuulee todennäköisesti kesän aikana, mutta se miten vahvasti tuulee myös sisäänpäin (ja lähteekö Mascherano), saattaa olla mukana ratkaisemassa ensi kauden titteleiden kohtaloa…

Alves, Aleix Vidal, Douglas; Alba, Adriano

Laitapakkien osalta muutoksia on todennäköisesti myös luvassa. Alba on ainoa, joka pysyy varmasti seurassa. Muiden kohdalla on esiintynyt jo tähän mennessä siirtohuhuja, enemmän tai vähemmän. Alvesin kohdalla huhut ovat olleet vahvoja Juventuksen suuntaan. Alves pelasi ikäisekseen erinomaisen kauden, mutta joka tapauksessa Barçan pitää korvata hänet ykkösnyrkissä ennemmin (tänä kesänä) tai myöhemmin (viimeistään ensi kesänä). Se, että löytyvätkö korvaajat sitten jo nykyisestä rosterista (Vidal & Sergi Roberto) vai tekeekö Barça hankinnan Alvesin tilalle jo tänä kesänä, on toinen juttu. Adriano oli päättyneellä kaudella pettymys ja pelasi sen myötä varsin vähän, joten siirto muualle (Lazioon?) olisi odotettua. Koska Jordi Alballe ei löydy Barcelonan rosterista riittävän pätevää paikkaajaa, täytyi Alban pelata liian paljon syksyn ja talven aikana, mikä vaikutti myöhäisemmässä vaiheessa kautta hänen peliesitysten tasoon. Mathieu, Sergi Roberto tai Adriano eivät olleet vaspoina riittävän hyviä Barçan tasoiseen joukkueeseen. Douglas on turhake, josta tulisi hankkiutua eroon mahdollisimman pian. Aleix Vidal pysyy toivottavasti vielä joukkueessa, sillä itselleni hänestä jäi sellainen tunne, että sitä korttia ei ole vielä täysin käännetty.

Busquets, Iniesta, Rakitic, Sergi Roberto, Rafinha, Arda Turan

Keskikentän osalta tilanne näyttää siinä mielessä hyvältä, että ykkösnyrkki pysyy lähes varmasti samana kuin parilla edellisellä kaudella. Lisäksi Sergi Roberto nousi viime kauden aikana käyttökelpoisten pelaajien joukkoon läpimurtonsa myötä myös keskikentällä. Rafinhan kausi meni pilalle loukkaantumisten vuoksi, mutta hän on edelleen todella lupaava ja käyttökelpoinen pelaaja. Keväältä 2015 muistamme ne muutamat loistavat peliesitykset. Toivottavasti pysyy jatkossa ehjänä. Arda Turanin kevät oli pettymys, siitä ei pääse mihinkään. Mutta toisaalta Barçaan ei ole helppo sopeutua, vähiten puolen kauden aikana ja keskikenttäpelaajan. Arda Turanin ongelmaksi muodostuivat liialliset rikkeet, keltaiset kortit ja epävarmuus siitä, mitä 4-3-3:ssa omassa roolissa pitää kulloinkin tehdä. Turkkilaisella on kuitenkin valtaisa potentiaali eikä hän varmasti yhden puolikkaan kauden jälkeen ole vielä luovuttamassa. Niinpä keskikentälle on varsin mukavasti tarjontaa ensi kaudeksi. Sergi Roberto ja Rakitic pystyvät stunttaamaan Busia pivotena. Lisäksi Sergi Samperin nostaminen ykkösjoukkueeseen pitäisi tulla kyseeseen viimein tänä kesänä (jos Mascherano lähtee, sitä suuremmalla syyllä). Poika on jo 21-vuotias ja odottanut maltillisesti vuoroaan Segunda B:ssa tahkoten.

Messi, Neymar, Suárez, Munir, Sandro

MSN-kolmikko jatkaa ainakin vielä yhden kauden yhdessä, se on selvä. Kolmikon timanttisuus ja ainutlaatuisuus tuo myös omia vaikeuksia, sillä neljännen ja viidennen hyökkääjän rooli kolmikon takana ei ole helppo saati palkitseva. Tuohon rooliin ei ole helppo löytää sopivaa pelaajaa. Sandro lähtee varmasti, Munirin lähtö tai laina on myös todennäköistä, mutta riippunee myös hyökkäyspäähän tehtävistä hankinnoista. Enrique toivoi jo tammikuussa Nolitoa ja/tai Denis Suárezia. Jälkimmäisen siirtyminen Villarrealissa vietetyn huippukevään jälkeen vaikuttaa todennäköiseltä, sillä Barçalla on häneen vain reilun kolmen miljoonan euron osto-oikeus. Denis Suárezin ensisijainen pelipaikka on vasemmalla Neymarin roolissa, joten jos hän Blaugranan paidassa ensi kaudella pelaa, toivottavasti saa peliaikaa ja näyttöpaikkoja riittävästi ja Neymar tarpeellista lepoaikaa. Lisäksi ihanteellisessa tilanteessa Barcelona joko löytäisi ja hankkisi Suárezille vaihtoehdon kärkeen (eli viidennen hyökkääjän) tai sitten vaihtoehtoisesti Munir jäisi joukkueeseen ja saisi etenkin syksyllä paljon peliaikaa (ja pelaisi hyvin). Barcelona tarvitsee juoksijoita peliä rakentavien ja pystysyöttöjä jakelevien Iniestan ja Messin ympärille.

Kokonaisuudessaan Barcelonan tulisi keskittyä etsimään laatua ja leveyttä alkavan kesän aikana rosteriinsa. Megaluokan hankinnoista, kuten Pogbasta, Verrattista tai Dybalasta on turha tässä kohtaa haaveilla (ilman massiivista stadionprojektia ehkä voisi). Alvesille ja Mascheranolle on löydettävä korvaajat, neloshyökkääjä olisi tärkeä hankkia, samoin Alban taakse pätevä tuuraaja vasemmaksi laitapakiksi. Viime aikoina huhuttu Blind olisi siitä mielenkiintoinen, että Ajax-taustan lisäksi pystyy pelaamaan topparina, vaspana ja pivotena. Monipuolisia pelaajia Barcelonan pitäisi ehdottomasti pyrkiä hankkimaan, vaikka hankinta ei olisikaan juuri Blind. Jos tänä kesänä Blaugrana onnistuisi löytämään viimein nuoren ja laadukkaan topparin (kuten Marquinhosin) Piquén vierelle, olisi se jo iso askel eteenpäin.

Epíleg: FC Barcelona ja sen 2000- ja 2010-lukujen dynastia

Culét ovat eläneet viimeisen reilun vuosikymmenen ajan upeassa todellisuudessa, kauniin sinipunaisessa maailmassa. Nykyisestä FC Barcelonasta on kiittäminen tänä keväänä pois nukkunutta Johan Cruyffia, joka aloitti 70-luvulla pelaajana tämän kaiken. 80-luvulla Cruyff oli perustamassa La Masiaa, 80- ja 90-luvulla valmentamassa legendaarista Dream Teamia, neljän peräkkäisen liigamestaruuden joukkuetta. Sen jälkeen 2000-luvulla muun muassa Pep Guardiolan nostaminen ykkösjoukkueeseen tapahtui Johanin rohkaisemana. Cruyff on merkittävin henkilö barcelonismossa ja FC Barcelonan historiassa. Eikä Cruyff ole pelkästään tärkeä henkilö barcelonismolle, vaan koko jalkapallolle. Moni laskee Cruyffin pelaajana historian viiden parhaan pelaajan joukkoon Pelén, Maradonan, Di Stéfanon ja Messin rinnalle. Cruyff oli pelaaja, filosofi, suunnannäyttäjä, valmentaja, opettaja, mentori ja auktoriteetti jota jokainen - jopa vastustajat - kuuntelivat ja kunnioittivat. Gràcies Johan.

Elämme Barcelonan dynastian aikaa eurooppalaisessa ja espanjalaisessa jalkapallossa. Euroopassa ensimmäinen dynastia kuului Di Stéfanon Real Madridille 50- ja 60-luvuilla. Tuon jälkeen 70-luvulla näimme sekä Ajaxin että Bayernin aikakaudet. 70- ja 80-luvun vaihde kuului Liverpoolille, 80- ja 90-luvun vaihde puolestaan AC Milanille. Jos jollekin joukkueelle voidaan eurooppalaisella mittapuulla – ei pelkästään kansallisella – asettaa dynastian viitta harteille tämän vuosituhannen puolella, on se FC Barcelona. Laportan, Rijkaardin ja Ronaldinhon kanssa se kaikki alkoi liigamestaruudella keväällä 2005. Vuotta myöhemmin joukkue voitti UCL:n ja liigamestaruuden. Pari pöhöttynyttä heikompaa vuotta mahtui väliin, kun luultiin, että tekemättä mitään voidaan pysyä huipulla, mutta Guardiola nosti Barçan takaisin valtaistuimelle kevään 2009 triplamestaruudella. Guardiolan neljään kauteen vuosien 2008 ja 2012 väliin mahtui 14 voitettua pokaalia, joista kolme liigamestaruutta ja kaksi Mestarien liigan voittoa. Tämän jälkeen Titon 100 pisteen liigamestaruutta seurasi hänen kanssaan koettu valitettava tragedia, jonka korjaamiseen meni yksi välikausi Tatan kanssa. Luis Enriquen kanssa Barça on taas kahden kauden ajan ollut Euroopan ehdottomalla huipulla 2015 keväällä voitetun triplan ja 2016 keväällä seuranneen tuplan kanssa.

Barçan dynastia koostuu kaudesta 2004/2005 lähtien kahdestatoista kaudesta, niiden aikana voitetuista kahdeksasta liigamestaruudesta, neljästä UCL-mestaruudesta ja neljästä Copa del Reyn mestaruudesta. Dynastiaa yhdistivät pitkään monta hienoa pelaajaa ja omaa kasvattia: Victor Valdés, Carles Puyol, viime kauteen asti Xavi Hernández. Mutta vain kaksi pelaajaa on vieläkin mukana kevään 2005 liigamestaruuden voittaneista pelaajista, Andrés Iniesta ja Lionel Messi. Molemmat olivat tuolloin vasta tekemässä läpimurtoaan. Sittemmin etenkin keväästä 2006 lähtien molemmat ovat olleet merkittävä palanen Barçaa. Jos mennään vuosikymmeniä eteenpäin, tullaan nykyinen Barçan dynastia muistamaan ennen kaikkea Lionel Messin joukkueena, joka valloitti jalkapalloilevan maailman useammin kuin kerran ja useamman kuin yhden valmentajan kanssa, ja joka pysyi huipulla yli vuosikymmenen ajan aikana, jolloin huipulla pysyminen on jalkapallossa vaikeampaa kuin kenties koskaan aikaisemmin. Messin dynastia seurajoukkuetasolla tullaan todennäköisesti muistamaan merkittävimpänä sitten Di Stéfanon. Di Stéfanon jälkeen kukaan ei ole pelaajana vaikuttanut aikakautensa korkeimmalla mahdollisella seurajoukkuetasolla samaan tapaan jalkapalloilevaan maailmaan kuin mitä Lionel Messi on tehnyt Barçassa.

Miten kauan Barçan dynastia voi kestää? Kenties niin kauan, kun Messi jatkaa seurassa. Tai kenties niin kauan, kun seurajohto tajuaa olla tekemättä mitään liian tyhmää (kuten päättää pistää rahahanat kiinni ja olla hankkimatta oikeita vahvistuksia). La Masiassa tulee myös huonompia aikoja. Sergi Roberto, Rafinha ja Samper ovat viimeisimpiä timantteja, mutta kolmikolla on vielä paljon todistettavaa korkeimmalla tasolla. Miten Camp Noun uudistaminen vaikuttaa seuraan ja sen ykkösjoukkueeseen? Camp Nou valmistui 1950-luvulla, minkä jälkeen Kataloniassa juhlitiin liigamestaruutta vain kahdesti 30 vuoden aikana...

Mutta ei kannata liikaa huolehtia tulevasta, vaan nauttikaa culét tämän kevään menestyksestä ja alkavan kesän jalkapallotarjonnasta! Jalkapallossa pääsarjassa suurissa sarjoissa pelaa parikymmentä joukkuetta, joista vain yksi voi olla mestari, ja tuo mestari oli päättyneellä kaudella FC Barcelona. Muiden 19 joukkueen kannattajineen täytyy etsiä ilonsa muualta kuin mestaruuden tuomasta huumasta. Copa del Reyn finaalissa nähtyyn taisteluun ja sen kautta tulleeseen voittoon oli kerrassaan upea päättää kausi. Seuraavaa kautta odotellessa...

... visca Barça y visca Penya Blaugrana FF2!
Leppiniemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #2 : 02.06.2016 klo 08:22:23

Jälleen komea avaus mestarilta, kiitos sinne! Ei lisättävää Ylos Tuoppi
SummerTime

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukun yöni hyvin, kiitos Messilakanoiden


Vastaus #3 : 02.06.2016 klo 09:42:17

Olipa tosi vaatimaton...;)

Aivan loistava avaus, täydellinen, ei lisättävää.
Gotti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Club Atlético de Madrid, S.A.D


Vastaus #4 : 02.06.2016 klo 10:06:20

Tämmösiä on ilo lukea.
Alexios

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 02.06.2016 klo 10:34:50

Aivan mahtava avaus! Ylos
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 02.06.2016 klo 14:29:58

Muutkin lukeneet avauksen sillä Daley Blind on nyt huhujen kohteena.
Michael Owen on myös mennyt sanomaan, että Evertonin Stones on ainoa Barcelonaan mahtuva englantilaispelaaja -> huhutaan Stonesin siirtyvän Barcelonaan... Samoin kuin Mario Götzen, jos ei siis valitse Real Madridia...

Muutenhan mennään huhulinjalla: Bellerin, Marquinhos, Bellerin, Marquinhos, Bellerin, Marquinhos, Alessio Romagnoli, Bellerin, Marquinhos...

Ai niin, Pogba osti asunnon Barcelonasta.
Ehkä.
DarkClown

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #7 : 02.06.2016 klo 14:37:48

Barcelona vahvistanut että Alves haluaa lähteä ja Barcelona kunnioittaa tätä! Oisko se Bellerin?
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 02.06.2016 klo 15:19:16

Barcelona vahvistanut että Alves haluaa lähteä ja Barcelona kunnioittaa tätä! Oisko se Bellerin?

Parempaa korvaajaa on vaikea äkkiseltään keksiä. Arsenalkin varmasti tietää tämän, joten hinta lienee kova.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 02.06.2016 klo 15:33:33

Barcelona vahvistanut että Alves haluaa lähteä ja Barcelona kunnioittaa tätä! Oisko se Bellerin?

http://www.marca.com/futbol/barcelona/2016/06/02/57500fce468aebfd208b45bf.html

Ei ainakaan tuon mukaan ole aikeita Bellerinin suhteen. 

Alves, Sandro, Douglas ja mahdollisesti Bartra poistumassa, Masse jäämässä. Denis Suárez takaisin Villarrealista.
kastemato

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 02.06.2016 klo 15:37:57

kastemato <3 aquel

edit: silleen miehekkäällä ja Etelä-Eurooppalaisella tavalla.
« Viimeksi muokattu: 02.06.2016 klo 16:55:49 kirjoittanut kastemato »
Niilo Laji

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #11 : 02.06.2016 klo 17:35:28

Huikean perusteellinen avaus ketjulle!
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pablo Páez Gavira


Vastaus #12 : 02.06.2016 klo 20:07:21

Aquel Tuoppi

Dani Alves on tänään vahvistanut lähtönsä. Eipä tässä muuta voi kuin nousta seisomaan, ottaa hatun pois päästä ja kiittää brassia kaikesta siitä, mitä hän on antanut FC Barcelonalle ja sen kannattajille.

Lainaus
En un mes, hará ocho años de mi llegada al FC Barcelona. En julio del 2008, entré por primera vez en este club y ocupé el vestuario en el que he vivido los logros más importantes de mi carrera profesional. Desde el primer día, desde ese primer entrenamiento a las órdenes de Pep Guardiola, hasta el último de ésta pasada temporada, he tenido la fortuna de poder disfrutar apasionadamente el fútbol. Tengo decenas, centenares, de imágenes grabadas en la mente de momentos compartidos con todos ustedes en el Camp Nou, desde el césped de grandes estadios mundiales, en las calles de Barcelona… tantas celebraciones de gol, tanta felicidad en forma de títulos. Soy un privilegiado, un futbolista trabajador y honrado, a quién la vida le ha permitido vestir la camiseta del mejor club del mundo en una década prodigiosa por la calidad de sus jugadores y entrenadores. Podría mencionar uno a uno a todos los extraordinarios compañeros con quiénes he tenido el placer de superar retos y dificultades en las múltiples formas en las que se han ido presentando a lo largo de este tiempo, pero prefiero darles un agradecimiento conjunto, porque en el vestuario del Barça no hay lugar para individualidades: Ganamos todos, perdemos todos. Y trabajamos juntos. Y tirando de la nave, presidentes, ‘misters’, cuerpo técnico, trabajadores del club… a todos ellos muchas gracias porque siempre he visto recompensado mi esfuerzo con su confianza y apoyo.
Con esta carta no me despido, sólo quiero hacerles saber que he tomado la decisión de buscar un nuevo reto en mi carrera, porque las etapas –también las que son bonitas y gloriosas- se han de saber abrir, disfrutar y acabar cuando es el momento preciso. Y mi momento es este. Me voy, pero volveré, porque soy un culé más. Gràcies per fer-me sentir tan estimat.

T'estimo Dani.
SummerTime

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukun yöni hyvin, kiitos Messilakanoiden


Vastaus #13 : 02.06.2016 klo 21:58:22

Saa nähdä kuka Alvesin korvaa, mennäänkö Vidal&Roberto parilla vai hankitaanko Bellerin tai joku muu.
Dennis Suarez nyt ainakin on tulossa Barcaan
« Viimeksi muokattu: 02.06.2016 klo 22:06:47 kirjoittanut SummerTime »
Joherk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca


Vastaus #14 : 02.06.2016 klo 22:08:28

Upea avaus. Ylos
Dani Alves on tänään vahvistanut lähtönsä. Eipä tässä muuta voi kuin nousta seisomaan, ottaa hatun pois päästä ja kiittää brassia kaikesta siitä, mitä hän on antanut FC Barcelonalle ja sen kannattajille.

T'estimo Dani.
Tähän vahva sama. Oli kolmen ensimmäisen Barca-kautensa ajan helposti maailman paras pelipaikallaan, sen jälkeenkin suurimmaksi osaksi todella hyvä.

Ensi kauteen en ihan uskaltaisi lähteä Sergi Roberto - Aleix Vidal kaksikolla, varsinkaan kun Vidal ei menneellä kaudella päässyt osoittamaan tasoaan. Bellerin olisi kiva, mutta varmaankin todella vaikeasti irrotettavissa. Ostoslistalla näkisin myös mieluusti Alban stuntin, nuorehkon huipputopparin sekä 4. hyökkääjän. Adriano, Vermaelen, Sandro ja Douglas nyt ainakin saavat etsiä uutta seuraa. Mascheranon haluaisin ehdottomasti vielä pitää seurassa. Niin hyvin Jefecito on viime kaudet palannut, että mahdollisella topparihankinnalla riittäisi tekemistä argon syrjäyttämisessä.
dhfc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Kelta-Musta ja junnujoukkueet


Vastaus #15 : 02.06.2016 klo 23:34:42

Melkoinen avaus kyllä. Lakki päästä tässä kohtaa ehdottomasti. Hienoa nähdä/lukea, kun joku näkee vaivaa hakea/etsiä noita vertailuja (esim. CR ja Messi) pelaajista. Selkeä ja hyvä avaus, jollaisia on kiva lukea vähän joukkueesta kuin joukkueesta. IHAN eri asia kuin se, että lukee jostain vain lähteneet ja tulleet pelaajat.. Kiitos.
Wasshoi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moc Moc Trio


Vastaus #16 : 03.06.2016 klo 00:28:16

Mahtava avaus, jälleen kerran Ylos

Kyllähän Bellerin olisi Alvesin korvaajaksi aikalailla optimaali, nuoresta iästään huolimatta. Eikös Pique Champions Leaguen pudotuspeleissä Arsenalia vastaan joidenkin lehtitietojen mukaan jallitellut Belleriniä "palaamaan kotiin"?

Muista mahdollisista lähtijöistä olikin jo vähän juttua, Vermaelenia huhuiltiin Liverpooliin reilu kuukausi sitten, eipä ole ex-Arsukippari vakuuttanut joten jos päättää lähteä ja sopiva tarjous tulee niin en pistä pahakseni.
Voipi olla että Barcelonan puolustus kokee kesällä isojakin muutoksia jos Vermaelen, Bartra ja Masche pakkaavat Alvesin tapaan tavaransa. Mathieu ei ole avauksen pelaaja ja Adriano taasen on aina enemmän tai vähemmän klesana. Pique ja Alba siis ainoat puolustuksen ns. varmat pysyjät. Roberto oikealla laidalla vakuutti männä kaudella, Vidal ei ole vielä itseään edes kunnolla päässyt todistamaan, Douglasista en halua edes keskustella.

« Viimeksi muokattu: 03.06.2016 klo 00:31:05 kirjoittanut Wasshoi »
M. Messier

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lionel Messi


Vastaus #17 : 03.06.2016 klo 00:33:03

Hieno avaus. Myöhemmin lisää kommentteja, nyt ketju seurantaan.
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pablo Páez Gavira


Vastaus #18 : 03.06.2016 klo 19:16:58

Bartra MD:n mukaan Dortmundin medicalissa. Tämäkin talentti onnistuttiin komeasti ryssimään. Toki ryssiminen ei tapahtunut tällä kaudella penkitysten myötä vaan Marc olisi pitänyt saada pelaamaan jo paljon aiemmin.

No, toivottavasti Bartra onnistuu Saksassa. Hieno mies. Ylos
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #19 : 04.06.2016 klo 05:39:23

Bartran siirto Dortmundiin on nyt sitten varmaa. 8 miljoonaa euroa Blaugrana hänestä sai. Hyvä siirto pelaajan ja Dortmundin kannalta. Toivottavasti Bartran ura lähtee nousuun Saksassa. Barcelonassa Bartra ei valitettavasti viimeisellä kaudellaan ollut kuin 4.-5. vaihtoehto toppariksi ja peliaika jäi sen myötä vähäiseksi, mikä selittää siirron rakkaasta kodistaan peliajan perässä muualle.

Dani Alvesin lähtö varmistui jo aikaisemmin. Alvesista Blaugrana ei saa korvausta, mutta säästää palkkakustannuksissa. Alves ansaitsee kaikki kehut. Dominoi jo ennen Barcelonassa vietettyjä vuosiaan Sevillassa oikeaa laitaa kolmella tasolla: Puolustuslinjassa, keskialueella laidassa ja hyökkäyspäässä. Barcelonassa Alves voidaan laskea seuran kaikkien aikojen parhaaksi oikeaksi laitapakiksi ilman että suuremmin ollaan menossa metsään. Ja kyllä Alvesin kohdalla voidaan puhua yhdestä koko lajin kaikkien aikojen parhaasta hyökkäävästä oikeasta laitapakista.

Bartraa Blaugrana tuskin suoranaisesti korvaa, sillä neljä topparia on tarpeeksi, mutta jos Mascherano ja/tai Vermaelen päättävät lähteä, uusi toppari pyritään hankkimaan varmasti. Alvesin korvaaja on vielä auki. Vidaliin ja Sergi Robertoon luotetaan, mutta kuinka paljon? Se jää nähtäväksi. Marquinhos olisi ihanteellinen siinäkin mielessä, että hän pystyy pelaamaan auttavasti myös oikealla...
Leppiniemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #20 : 04.06.2016 klo 09:08:44

Bartran siirto Dortmundiin on nyt sitten varmaa. 8 miljoonaa euroa Blaugrana hänestä sai. Hyvä siirto pelaajan ja Dortmundin kannalta. Toivottavasti Bartran ura lähtee nousuun Saksassa.

Loistava siirto tosiaan Dortmundin kannalta. Siellä on isot saappaat paikattavana, mutta tuohon hintaan löytyy tuskin parempaa topparia. Sääli, että se viimeinen askel jäi Barcelonassa ottamatta.

On kyllä todella pettymys tämä siirtoikkuna. No, edellinen oli vielä ankeampi, mutta silti. Onko Barcelonan vetovoima heikentynyt vai onko tässä topparin ostossa joku kirous? Tuntuu kuin joku City Guardiolaineen ja puntineen voittaa jokaisen kilvan, kun näköjään juostaan samojen pelaajien perässä. Voi tietenkin olla, että se vain tuntuu siltä, kun kerran huipputopparit on niin tiukassa joka paikassa. Sen sijaan, että sisään päin tulisi joitain positiivisia uutisia, niin pelaajia vain lähtee ja korvattavien tarve kasvaa. Tuskin se Bellerinkään sieltä mihinkään liikkuu. Piru vie, miten ottaa päähän!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 04.06.2016 klo 09:59:31

Kysymyksiä Bartran otteita tarkemmin seuranneille:
-onko kyseessä pelkkä ikuinen lupaus, joka ei koskaan tule pärjäämään aikuisten seurassa kovissa peleissä?
-vaiko potentiaalinen kaveri, joka peliajan ja luottamuksen myötä tulee kehittymään kovaksi luuksi?
-miksi hän lahjoista huolimatta jumittui 4/5-toppariksi?
-heikkoudet ja vahvuudet?

Etukäteen kiitokset vastauksista!
SummerTime

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukun yöni hyvin, kiitos Messilakanoiden


Vastaus #22 : 04.06.2016 klo 10:25:34

Kysymyksiä Bartran otteita tarkemmin seuranneille:
-onko kyseessä pelkkä ikuinen lupaus, joka ei koskaan tule pärjäämään aikuisten seurassa kovissa peleissä?
-vaiko potentiaalinen kaveri, joka peliajan ja luottamuksen myötä tulee kehittymään kovaksi luuksi?
-miksi hän lahjoista huolimatta jumittui 4/5-toppariksi?
-heikkoudet ja vahvuudet?

Etukäteen kiitokset vastauksista!

1. Ei
2. No ei varmaan ikinä nouse minnekään toppareiden eliittiin Hummelsin, Boatengin, Ramosin, Piquen jne rinnalle, mutta perushyvä toppari. Ei varmasti floppaa Dortmundissa.
3. Tätä olen itsekin ihmetellyt, toki Piqueta ja Maschea on aika vaikea syrjäyttää, mutta omissa papereissani Bartra ei ole ainakaan huonompi kuin Mathieu.
4. Heikkouksia ovat nopeus ja miten sen nyt sanoisi, voimattomuus. Kyseessä on kuitenkin 25 vuotias mies, mutta fysiikaltaan edelleen samalla tasolla kuin viisi vuotta sitten. Siinä myös syy miksei ole pelannut kauhean paljon. Kaikki varmaan muistaa Balen maalin CdR finaalissa pari vuotta sitten.
Vahvuuksia ovat hyvä jalalla pelaaminen (tuskin mursu Bartaa muuten olisi valinnut) ja ihan peruspuolustamisen taso on hyvä. Lisäksi pystyy stunttaamaan oikeana laitapakkina.
« Viimeksi muokattu: 04.06.2016 klo 10:37:52 kirjoittanut SummerTime »
Jääskraba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka pärjää


Vastaus #23 : 04.06.2016 klo 10:32:35

Aquelille kiitos upeasta avauksesta!

BVB:n kyssäreihin itsellä olisi liki samat vastaukset kuin SummerTimellä. Tosin sillä lisäyksellä, että Bartra on tyypillinen pelaaja, joka tarvitsee paljon peliaikaa, ja kun saa peliaikaa, esitysten taso nousee normaali enemmän. Itse en ymmärrä täysin, miksi jäi penkille niin pahasti viimeisellä Barca-kaudellaan, mutta todennäköisesti syynä lienee se, että Bartra on liian samantyyppinen kuin Pique, ts. molemmilla on samat heikkoudet, jolloin Piquen luonnollisesti lähes aina pelatessa Bartra ei pelannut.

Bartra oli erinomainen ostos Dortmundille, sillä mies voi nousta aika lähelle huipputasoa oikein peluutettuna ja oikean partnerin kanssa pelatessaan. Vastaavasti 8 miljoonan klausuuli Bartrasta oli käsittämätön moka Barcelonalta.
« Viimeksi muokattu: 04.06.2016 klo 10:34:57 kirjoittanut Jääskraba »
jtp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #24 : 04.06.2016 klo 10:35:18

Bartra on Espanjan EM-kisajoukkueessa, joten kyseessä ei ole vain ikuinen lupaus. Del Bosquelta lisätietoa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 60
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa