FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.04.2024 klo 03:58:36 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mikä on paras tapa vetää rankkari, miten saa parhaiten pallon maaliin?
Pitkä vauhti, ennalta päätetty suuntaus
Lyhyt vauhti, ennalta päätetty suuntaus
Pitkä vauhti, reagoidaan maalivahdin liikkeisiin
Lyhyt vauhti, reagoidaan maalivahdin liikkeisiin
joku muu? mikä...?

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Paras tapa vetää rankkari?  (Luettu 4343 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jääpoiju

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves [ei FC!]


: 09.06.2016 klo 16:30:31

Yritin löytää tästä aihetta eikä oikein löytynyt. Nuoruudessa tästä väiteltiin aika pitkään mm. rippikoulupapin kanssa (terkkuja). Mukaan pitää ottaa siis myös psykologinen osuus. Kyse on pelitilannerankkarista eikä harjoittelurankkareista.

Pitkän vauhdin ja ennalta päätetyn suunnan voisi ajatella olevan hyvä, pitkä vauhti sisältää lyhyen vauhdin. Toisaalta maalivahdin elkeet voivat saada aikaan epävarmuutta, "perkele, se on menossa torjumaan sinne minne piti vetää".

Etenkin nyt EM-kisoissa tulee taas esille tämä, että rankkarit ovat tärkeä osuus jalkapalloa. Tokihan CL-mestaruuskin tänä vuonna ratkesi rankkareihin.

Tuolla tasolla esiin tulee myös vastustajan maalivahdin scouttaus. Ainakin Atletico Madridin Oblak oli surkea torjumaan vetoja, jotka meni hänestä katsoen vasempaan nurkkaan. Hän ei edes yrittänyt.

Tuossa mielessä siis asiaa puoltaa ennalta määrätty suunta ja pitkä vauhti?

Mitä muuta voi tehdä... sivuaskeleet ennen juoksua?

Tekeekö kukaan niin, että vaihtaakin juuri ennen potkua sisäsyrjästä ulkosyrjäpotkuun ja näin hämää maalivahtia?

Tähän vaikka viihteen vuoksi tämän kevään Saksan cupin finaalin (DFB Pokal) rankkarit: https://www.youtube.com/watch?v=gQ6BhCpb_pg

Vaikuttaisi siltä, että ennalta kannattaa päättää mihin vetää.
« Viimeksi muokattu: 09.06.2016 klo 16:48:55 kirjoittanut Jääpoiju »
-futari-

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 09.06.2016 klo 16:37:59

Silmät kiinni täysillä, uppoo jos uppoo. Tällainen olisi romuluisen topparin ratkaisu, kun hermoja ei tositilanteessa olisi. Ainoat rankut on treenikilpailuista. :D
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #2 : 09.06.2016 klo 17:58:02

Uskon Rickie Lambertin neuvoihin tässä asiassa. Tarkkuus ratkaisee. Ei mitään peliä maalivahdin kanssa, vaan tarkka sisäsyrjä valittuun kulmaan aivan tolpan juureen. Uppoaa aina.
Kohis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suolahden Urho 1908,Suomalaiset pelaajat mailmalla


Vastaus #3 : 09.06.2016 klo 18:04:59

15 mertin vauhti ja kärkkärillä silmät kiinni
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 09.06.2016 klo 18:21:34

Panenka. Ei mulla muuta. Tai siis jätän tämän vain tähän.
Davo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #5 : 09.06.2016 klo 21:54:54

Ei ainakaan lyhyitä vauhteja.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 09.06.2016 klo 22:54:28

Ei ainakaan lyhyitä vauhteja.

Kyllä lyhyilläkin voi vetää ihan hyvin tarkan sijoituksen. Tietty joku kahden askeleen vauhti on hassuttelua ja epäonnistuu aina.

Mielestäni paras tapa on pelaajakohtainen. Jalkapallo ei ole edes yksinkertaisimmillaan yhden totuuden peli
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 23.06.2016 klo 15:08:42

Rankkari on perinteinen peliteoreettinen ongelma. Vastakkain on rangaistuspotkun potkaisija ja maalivahti. Kummankin paras toimintavaihtoehto riippuu siitä, mitä vastustaja aikoo tehdä. Jos valtaosa vetäjistä vetää aina sijoituksen alakulmaan ilman että reagoi maalivahdin toimiin, kannattaa maalivahdin aina aavistaa alakulmaan. Riittävän aikaisella liikkeellä maalivahti torjuu lähes 50% kaikista vedoista. Kun otetaan huomioon se, että tarkoista alanurkkalaukauksista joku osa myös epäonnistuu, voi rangaistuspotkun onnistumisprosentti jäädä selvästi alle 50%. Miksi näin ei ole, johtuu tietysti siitä että melko suuri osa pelaajista reagoi maalivahdin liikkeisiin, jolloin aikainen maalivahdin selvä aavistaminen johtaa lähes varmaan maaliin. Se että rangaistuspotkujen onnistumisprosentti on yli 80, johtuu siis siitä, että käytössä on useita vetämistapoja, eikä maalivahdilla ole varmuutta siitä mitä tapaa vetäjä tällä kertaa aikoo käyttää.

Vastaus kysymykseen on siis, että parasta tapaa vetää rankkari ei ole, vaan toimivin tapa riippuu aina siitä, minkä taktiikan maalivahti valitsee ja se taas selviää vasta suorituksen jälkeen.

Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #8 : 23.06.2016 klo 15:21:06

Ainakin Atletico Madridin Oblak oli surkea torjumaan vetoja, jotka meni hänestä katsoen vasempaan nurkkaan. Hän ei edes yrittänyt.

Aika kova päätelmä yhden rankkarikisan perusteella. Oblak käytännössä vain aavisti väärin ja kun ehtii tekemään pienenkin liikkeen sen aavistuksen suuntaan, niin siinä ei auta enää vaikka heittäisi kärrynpyörän pallon perään, koska se on jo maalissa. Näyttää hölmöltä, mutta ei kerro kyllä mitään siitä, onko maalivahti hyvä vai huono torjumaan johonkin tiettyyn suuntaan lähteviä rankkareita.
zlatanin nuttura

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: advocatus diaboli


Vastaus #9 : 23.06.2016 klo 15:22:44

Kyllähän se on parhaiden aikojen Balotellin tyylinen: pysähdys juuri ennen palloa -> katso mihin suuntaan maalivahti reagoi -> pistä vastakkaiseen kulmaan -> jos ei reagoi niin tykitä täysillä.
Leopoldo Luque

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: nuori Hector


Vastaus #10 : 23.06.2016 klo 15:31:05

Lujaa ja ylös :) Sitä näyttäisi tukevan ainakin tämä tilasto: http://www.scienceofsocceronline.com/2009/04/penalty-kicks-by-numbers.html
R08

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 23.06.2016 klo 15:32:44

Kovaa alas ja sivuverkkoon tai vaihtoehtoisesti ihan maalin kattoon.
Hodari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rahattomat perinneseurat


Vastaus #12 : 27.06.2016 klo 17:00:28

Maalin kattoa itsekin suosisin. Toisin sanoen täysillä kunhan huolehtii siitä ettei vedä yli. Ja siinä se ongelma sitten onkin. Toki väsyneenä kaikki on epävarmempaa, mutta jotenkin tuntuu, että se korostuu tuollaisessa voimavedossa. Ja toinen on sitten nurmen kunto tukijalan alla. Mutta jos asiaa ajattelee ainoastaan kahden pelaajan välisenä ilman ulkoisia tekijöitä, niin tuossa taidetaan minimoida maalivahdin liikkeiden vaikutus. Ei toki mitään käryä mitä pilkun vetäjä noin normaalisti tiukassa paikassa miettii, itsehän en ole ikinä tosipelissä tuota suorittanut, mutta voisi kuvitella, että vaikka mm-finaalissa kaikki vetäjät ovat niin varmoja omista taidoistaan, että eivät paljoa mieti maalivahdin tekemisiä.
Hannelin naama

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 27.06.2016 klo 17:47:20

Itse suosin tukijalan puoleista kulmaa sisäsyrjällä. Toki niin, että tukijalan jalkaterä osoittaa vastakkaiseen kulmaan ja näin maalivahti luulee minun vetävän pallon jalkaterän osoittamaan kulmaan. Vaatii toistoja opetella ampumaan pallo näin, mutta opittuaan homman, on se ollut lähes pomminvarma tapa tehä maali rankkarista. Ja jos haluaa ottaa varman päälle, niin pallon voi ampua yläkulmaan, ei ole kovin vaikeaa sekään.
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pablo Páez Gavira


Vastaus #14 : 27.06.2016 klo 17:48:55

Pitkä vauhti+reagointi. Tällä taktiikalla nöyryytetty treeneissä (peleissä harmillisen vähän) molareita jo vuosia. 8)
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #15 : 27.06.2016 klo 18:25:48

- Ammu urallasi erilaisia rankkeja - ei kaikkia ylös keskelle - niin että maalivahdilla ei ole selkeää käsitystä minne yleensä tähtäät rankit. Yleensä oikeajalkaiset ampuvat ylikorostetusti vasemmalle ja päinvastoin ja tämä vielä korostuu rankkikisoissa joten opettele erityisesti ampumaan heikommalle puolellesi.

- Opettele ettet näytä jalan asennolla tai katseellasi vetosi suuntaa.

- Päätä etukäteen minne vedät ja vedä sinne. (Ja vielä parempi jos jengilläsi on statistiikkaguru joka käskee minne kunkin tulee ampua.) Älä vaihda mieltäsi kesken vedon. (Ellei maalivahti ole aavistanut selkeästi ja todella paljon ennakkoon.)

- Ylös ammutuissa rankeissa on (selkeästi) parempi onnitumisprosentti.

- Ei ole tilastollista yksimielisyyttä onko parempi ampua keskelle vai reunoille.
Maduduwinini

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK Helsinki


Vastaus #16 : 28.06.2016 klo 00:47:42

Muutaman askeleen vauhdilla oikean puoleiseen ylänurkkaan oikealla ulkosyrjällä.
pöytälaatikko

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 28.06.2016 klo 03:52:24

Tukijalalla
Carsten Tancker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #18 : 28.06.2016 klo 15:01:36

Kärkkärillä oikeaan yläkulmaan yhden tai kahden askeleen (kävely)vauhdilla.
marcelo vieira da silva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Morbo


Vastaus #19 : 28.06.2016 klo 15:22:42

Pitkä vauhti heikomman jalkasi puolelle, jossa vaihtelet juoksurytmiä ja ammutkin paremmalla jalallasi yhtä askelta ennen kuin veskari odottaa laukausta tukijalan puoleiseen alakulmaan. Ei toimi, jos veskari tietää paremman jalkasi.

Kovaa aika keskelle ja ylös. Riskinä ampuminen yli.

Itse olen kuitenkin paskahousu ja ammun tukijalan puoleiseen alakulmaan rintapotkulla, koska sen hallitsen teknisesti parhaiten ja ei näytä niin nöyryyttävältä epäonnistuessaan. :(
OHTO

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 01.07.2016 klo 06:54:33

Alasarjoissa tuli ammuttua reilun toistakymmentä pilkkua, ja yhtä kauneusvirhettä lukuunottamatta kaikki sisään, eli voisin väittää olevani jonkin sortin asiantuntija. Toki maalivahdit noissa matseissa eivät olleet mitään huipputasoa, tai sanotaanko etteivät olleet samaa tasoa kuin vetäjä 8).

Taktiikka oli yksinkertainen: oikealla jalalla tarkka sisäterän sijoitus aivan oikeaan alanurkkaan. Vartalon asennolla vielä näytin hieman veskarille että ammun vasemmalle ja joka kerta toimi. Jos muutaman kerran veska aavisti oikein, se ei millään ehtinyt tarkkaan sijoitukseeni. Ainoa moka tuli silloin, kun aloin epäröiden muuttaa taktiikkaa viime hetkellä ja ammuin vasemmalle(meni ohi).

Pitää olla päättäväinen ja rauhallinen ja omata vähän tekniikkaa nin homma luistaa.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2016 klo 06:58:32 kirjoittanut OHTO »
Hannelin naama

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 04.07.2016 klo 14:07:08

En löytänyt sopivaa topikkia, mutta löytyykö jostain tilastoa, joka kertoo,onko rankkarikisan voittanut joukkue potkaissut ensin vai tasoittavalla vuorolla?
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 04.07.2016 klo 15:14:45

Ei nyt ole käsillä, mutta muistaakseni n. 60 prosenttia kisoista voittaa aloittava ja tätä ohjenuoraa muistellen olen aina oman höntsyporukan rankkarikisoissa valinnut meille aloittavan vuoron mikäli teikkauksen olen voittanut.
Leevieira

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS (Arsenal FC, FC Tavastia)


Vastaus #23 : 05.07.2016 klo 04:20:00

Lyhyt vauhti. Mielellään vielä aika vino. Tämä viittaa vielä normia enemmän molarille sijoittamista nurkkiin ja saa veskarin aavistamistodennäkösyyen ns. tappiinsa. Sitten ihan keskelle, vähintään reilun metrin ylös, niin ei ns. susijalkakaan poimi. Ja mitä isompi merkitys rankulla, sen varmempi onnistuminen.
Veskarit aavistuksella dyykkaa 50:stä varmasti sen yli 40. Aika harvoin on vahdilla pokkaa ns. jäädä kattomaan vetoa ja ottaa tuo veto keskeltä pois.
Tästähän juuri esim. Neuer mutisi italia -matsin rankkuskabasta. Oisivat vaan makaroonit jatkaneet samaa, nii kaikki ois menny. Nyt meni kai kolme putkeen. Tai sitte yks sijotus väliin ja taas rypäs keskelle.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa