FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.11.2024 klo 16:26:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Futiksen kanssa parhaiten sopii yhteen?
Kamppailulajit: Paini, Judo, Nyrkkeily tms. - 36 (25.2%)
Jääkiekko, Jääpallo - 13 (9.1%)
Pesäpallo - 3 (2.1%)
Yleisurheilu - 31 (21.7%)
Telinevoimistelu - 27 (18.9%)
Koripallo, Lentopallo yms. - 9 (6.3%)
Käsipallo - 8 (5.6%)
Armoton punttisalitreeni ja massakausi - 3 (2.1%)
Ei mikään. Jalkapallo riittää harrastukseksi - 10 (7%)
Jenkkifutis tai Rugby - 3 (2.1%)
Äänestäjiä yhteensä: 95

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Mikä laji tukee parhaiten jalkapalloharrastusta?  (Luettu 5237 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
joninpeura

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ps Kemi


: 28.06.2016 klo 16:24:52

Mieltäni on askarruttanut seuraava asia. Eli mikä laji tukee mielestäsi parhaiten jalkapalloharrastusta? Myös perusteluja näkemyksellesi kaivataan. Lähinnä mietin asiaa junioreiden ja oman jälkikasvun kannalta, eli mikä olisi sellainen laji jota (junnujen) kannattaisi harrastaa futiksen lisäksi, jotta saisi merkittävän edun jalkapallon pelaamiseen?

Itse ajattelen että lajit, jotka kehittävät kaksinkamppailuvoimaa voisivat olla hyviä futiksen kannalta. Tällaisia lajeja voisi ainakin olla Paini, Judo, Rugby ja Jääkiekko.
bunga bunga

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Maakuntien Suomi, tekonurmet


Vastaus #1 : 28.06.2016 klo 17:04:35

Itse ajattelen että lajit, jotka kehittävät kaksinkamppailuvoimaa voisivat olla hyviä futiksen kannalta. Tällaisia lajeja voisi ainakin olla Paini, Judo, Rugby ja Jääkiekko.

Aika rohkea lista. Ehkä topparin ja maalivahdin kohdalla näin, mutta muuten en esim. jääkiekkoa pidä erityisen hyödyllisenä lajina futikselle.

Tenniskin voi olla ihan hyvä laji, koska pallon hallinta liikeratoineen ja osumakohtineen on niin tärkeää.
quiquilija

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #2 : 28.06.2016 klo 19:28:02

Mites tanssi ja sen eri lajit? Esim. kilpatanssin/paritanssin (valssi, tango) puolelta vartalon hallintaa ja hienomotoriikkaa. Katutanssien ja lattareiden (breakdance, hip hop, cha cha, salsa jne.) puolelta rytmitajua, rytminvaihdoksia, temmon vaihteluita sekä liikkeitä eri asennoissa ja tasoissa.
FC Dinamo Bucuresti

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 28.06.2016 klo 20:18:54


Jalkapallo! Kun oheisharjoittelu on kunnossa niin ei tarvita muita lajeja.
Karl Den Lille

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sudeettisavolaiset


Vastaus #4 : 28.06.2016 klo 20:25:28

Liikkuvuutta korostavilla kamppailulajeilla ja voimistelulla vopite saada aika kovia muista erottavia tekijöitä jalkapallokentille (kts. esim. Zlatan Ibrahimovic).
Cottager

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahen linkkuasema


Vastaus #5 : 28.06.2016 klo 20:30:11

Liikkuvuutta korostavilla kamppailulajeilla ja voimistelulla vopite saada aika kovia muista erottavia tekijöitä jalkapallokentille (kts. esim. Zlatan Ibrahimovic).
Voimistelun pitäisi olla jokaisen lajin lisänä. Ääni myös käsipallolle :)
Sportacus

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 29.06.2016 klo 00:27:29

Tähän kysymykseen jokainen perinteisesti tarjoaa vastaukseksi omaa suosikkilajiaan. :)

Minä lähtisin siitä, että suurimman hyödyn saa fyysisiä perusominaisuuksia kehittävästä lajista. Jostain toisesta pallopelistä ei pelikäsitys, pallosilmä, jne. kuitenkaan kovin tehokkaasti siirry futiksen puolelle. Eli valitaan laji, joka kehittää nopeutta, voimaa, räjähtävyyttä, kimmoisuutta, liikkuvuutta, jne. parhaiten. Nuo ovat sellaisia ominaisuuksia, että ne ihan päivänselvästi auttavat pelikentällä, ja voivat olla todella suuri valtti pelaajalle. Näillä spekseillä taitaisi mennä jonnekin yleisurheilun tai painonnoston suuntaan.
Taron grouge

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 29.06.2016 klo 00:45:15

Futsalia voisi kans tarjota vaihtoehdoksi. On  niin itsestäänselvä, ettei tarvitse perusteluita.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #8 : 29.06.2016 klo 02:06:12

Futsalia voisi kans tarjota vaihtoehdoksi. On  niin itsestäänselvä, ettei tarvitse perusteluita.

Varmasti näin ja erityisesti nuorena kun pallonhallinnan oppiminen - jalan ja silmän koordinaatio - on yksi tärkeimpiä juttuja.

Mutta ongelma näissä liian läheisissä lajeissa on myös sitten se, että niistä opitaan myös joitain vääriä juttuja, joita ei välttämättä hoksata muuttaa futiksessa. Esim. se mitä opitaan syöttämisestä, sijoittumisesta tai energiankäytöstä pienellä futsalkentällä voi olla jopa haitallista isolla jalkapallokentällä ellei sitä sitten aktiivisesti ja tietoisesti opetella tekemään toisin. (Vrt. vaikka miten tenniksen pelaajalla on vaikeuksia jättää pois tenniksen otteet ja lyönnit kun he pelaavat squashia.)

Eli Sprtacuksen ja Cottagerin linjoilla siinä, että kehitetään yleisominaisuuksia esim. yleisurheilussa tai voimistelussa ja opetellaan pelin erityiset jutut oman lajin välineillä ja oman lajin kentällä.
PuluZu

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 29.06.2016 klo 03:57:18

Zlatanin aivan käsittämättömistä asennoista laukominen on varmaan aika pitkälti taekwondotaustan ansiota. Tietysti pallon kanssakin on tehty kovasti hommia, ei se pelkkä tasapaino ja notkeus riitä.
quiquilija

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #10 : 29.06.2016 klo 11:03:38

Nostin tuon tanssin esiin, koska mietin sitä, että eikös monissa menestyneissä jalkapallomaissa tanssilla (tai kamppailulajeilla) ole kulttuurillista yhteyttä myös kyseisen maan jalkapalloon? Jos ei nyt aivan menestystä selittävänä, vaan sitä auttaneena tekijänä.

Esimerkiksi Argentiina --> tango, Brasilia --> capoeira, jujutsu, Englanti --> nyrkkeily, Japani --> judo, karate jne.

Sitä en osaa sanoa, että onko mm. Ronaldinho koskaan harrastanut jujutsua tai capoeiraa, Tanaka judoa tai karatea, Messi tangoa, Neuer wienervalssia, Lewandowski polkkaa, taikka Rooney nyrkkeilyä, mutta ihmettelisin, jos ei niin olisi.
Hannelin naama

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 29.06.2016 klo 12:07:30

Vastasin yleisurheilu ja telinevoimistelu, mutta oikeastaan mikä tahansa, joka auttaa kehonhallinnassa, on hyvä. Näistä vaihtoehdoista kuitenkin nuo kaksi tarjoavat monipuolisuutensa vuoksi suuren edun. Lapsena, kun mahdollisimman monipuolinen liikunta on juurikin sitä lajinomaista harjoittelua. Mitä paremmin oma keho on hallinnassa, sen paremmin myös pallo pysyy hallussa.
3-5-3hoax

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 29.06.2016 klo 12:35:00

Kehonhallintaa kehittävä laji, esim juuri kamppailulaji, toinen pallopeli, jossa pallon ja erilaisen pallon käyttäytymisestä oppii. Jokerina vielä yleisurheilu monipuolisuutensa ja fyysisen puolensa takia, kuitenkin lähinnä lyhyillä matkoilla merkittävää hyötyä, jalkapallossa kun ei samaa tahtia juosta ympyrässä.

Itsellä esimerkiksi tennis ja golf taustalla, ja molemmista on pystynyt ammentamaan jalkapallon käyttäytymiseen paljonkin, vaikka pallon ja miehen välissä jokin väline onkin, osuma ja pallo käyttäytyy periaatteeltaan kuitenkin samalla tavalla, mutta lajityypillisesti myös eriävällä tavalla.

E: Salibandy on urheilusuorituksellisesti melko samankaltainen, siinäkin pääpaino fysiikassa on nopeissa rytminmuutoksissa monta kertaa peräkkäin pienellä palautuksella. Virallisesti siis anaerobinen toistokestävyys, jota treenataan peruskestävyydellä ja lyhyillä korkean intensiteetin vedoilla lyhyillä palautuksilla. Yleisurheilu menee vauhtikestävyyden ja maksimikestävyyden puolelle, jolla ei jalkapallossa niin suurta merkitystä ole.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2016 klo 12:48:24 kirjoittanut 3-5-3hoax »
Hannelin naama

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 29.06.2016 klo 12:40:20

Jokerina vielä yleisurheilu monipuolisuutensa ja fyysisen puolensa takia, kuitenkin lähinnä lyhyillä matkoilla merkittävää hyötyä, jalkapallossa kun ei samaa tahtia juosta ympyrässä.

Yleisurheiluun kuuluu kuitenkin hyppyjä ja loikkia ja muita seipäänheittoja, tuskin ovat haitaksi ikinä. Pitkät matkat ovat hyväksi, jos käytetään intervalliharjoittelua. Kuitenkin pelatessa joutuu tekemään väsyneenä ratkaisuja ja siihen tulisi myös opettaa, mutta tuo taito opitaan varmaan helpommin ihan pelikentällä. Toki hyvästä kunnosta ei ole haittaa, oli se sitten hankittu millä keinoilla tahansa.

Itse olen mahdollisimman monipuolisen harjoittelun kannalla, kunhan muut lajit toimivat päälajin ehdoilla (joka on hyvä valita viimeistään 12-13 vuoden iässä, ellei jopa aiemminkin).
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #14 : 29.06.2016 klo 12:43:53

Tiedän että laji jonka mainitsen herättää monessa ihmetystä jollei peräti närää mutta jotta ei tuomittaisi suoralta kädeltä pelleilyksi totean että kuuluu Saksan maajoukkueen sekä useiden Bundesliigapelaajien (esim. Lahm) päiväohjelmaan jo vuosia.

Jooga
Sportacus

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 29.06.2016 klo 13:04:47

Vastasin yleisurheilu ja telinevoimistelu, mutta oikeastaan mikä tahansa, joka auttaa kehonhallinnassa, on hyvä. Näistä vaihtoehdoista kuitenkin nuo kaksi tarjoavat monipuolisuutensa vuoksi suuren edun.

Telinevoimistelu on kyllä hyvä laji, mutta vain niiltä osiltaan mitkä tapahtuvat jalat maassa, eikä renkaista tai rekissä roikkuen. Jos katsoo telinevoimistelijoiden ruumiinrakennetta, niin laji on kyllä turhan ylävartalopainotteinen jalkapalloa ajatellen. Jos verrataan painonnostajaa ja telinevoimistelijaa, niin painonnostaja voittaa 100-0 juoksunopeudessa, ponnistusvoimassa, kaksinkamppailuvoimassa, sivurajaheiton pituudessa, jne.
forza juve

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 27.07.2016 klo 09:30:10

Kirkkaasti paras fudista tukevaa lajia on kaikki kamppailu lajit. Itselläni kokemusta mm 10 v. potkunyrkkeilyä. Hyödyt seuraavia: Koordinaation kehitys huimaa,lihaksiston varsinkin keskivartalo,jalkojen nopeus,elastisuus(itse en ollut pelaajauralla kertaakaan loukkaantuneena) ja räjähtävyys kehittyy tuolla todella hyvin. Esimerkkejä pelaajista jotka harrastavat kamppailu lajeja on mm.Ronaldo joka treenaa Badr Harin kanssa. Zlatan Ibrahimovic taekwondo musta vyö, Wayne Rooney nyrkkeily. Etelä-korean maajoukkue johtuen pakollisesta liikunnasta koulussa. Tuossa muutamia mainitakseni. Suosittelen kaikkille lämpimästi varmasti huomaatte kehityksen.
OneFour

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJS


Vastaus #17 : 27.07.2016 klo 09:48:41

Jalkapallo on aika hyvä laji tukemaan jalkapalloharrastusta. Siinä reenataan pallon kanssa ja pallon kanssa pystyy myös pelaamaan. Esimerkkinä voi sanoa, että maailmalla on tuhansia pelaajia jotka ovat takoneet palloa päivät pitkät ja kehittyneet sen ansiosta huimasti jalkapalloilijoina, joten ehottomasti ite suosittelen jalkapalloaharrastusta tukevaksi lajiksi jalkapalloa.
valimu

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 27.07.2016 klo 12:36:24

Kirkkaasti paras fudista tukevaa lajia on kaikki kamppailu lajit. Itselläni kokemusta mm 10 v. potkunyrkkeilyä. Hyödyt seuraavia: Koordinaation kehitys huimaa,lihaksiston varsinkin keskivartalo,jalkojen nopeus,elastisuus(itse en ollut pelaajauralla kertaakaan loukkaantuneena) ja räjähtävyys kehittyy tuolla todella hyvin. Esimerkkejä pelaajista jotka harrastavat kamppailu lajeja on mm.Ronaldo joka treenaa Badr Harin kanssa. Zlatan Ibrahimovic taekwondo musta vyö, Wayne Rooney nyrkkeily. Etelä-korean maajoukkue johtuen pakollisesta liikunnasta koulussa. Tuossa muutamia mainitakseni. Suosittelen kaikkille lämpimästi varmasti huomaatte kehityksen.

Lisätään tuohon listaan Eden Hazard, joka on omien sanojensa mukaan hyötynyt judotaustastaan paljon etenkin tasapainon puolesta.

Toki muut pallopelit kehittävät myös kosketusta, silmää ja koordinaatiota hyvin, mutta samalla nopeus ja voimaominaisuuksien kehittäminen joko punttiksella tai yleisurheilun muodossa on helposti käännettävissä myös jalkapalloa hyödyttäväksi fysiikaksi. Tästä taisi olla joku artikkeli taannoin, että lapsena monipuolinen lajiharrastus tukee tulevaa ykköslajiakin. Ja monet ominaisuudet ovat toki vaihdettavissa lajista toiseen kun se oma juttu löytyy.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #19 : 27.07.2016 klo 12:51:43

Kamppailulajit kyllä varmastikin fyysiikan kehittymistä tukevat valtavasti, joten sen suhteen ne ovat. Joku jo mainitsi tanssin, niin se oikeasti ei ole lainkaan huono tukilaji sekään. Joku ikäluokka Turussa TPS:n/TuTon junnuista jääkiekossa "pakotettiin" vetämään balettia oheisharjoitteluna ainakin yksi vuosi vai oliko jopa kaksi ja kyllä tuosta oli ymmärtääkseni valtavasti hyötyä kehonhallintaan yms motoriikkaan. Ääriesimerkki toki.

Jos taas ajatellaan pallosilmää, niin muut pallopelit joissa joutuu nopeasti reagoimaan erilaisissa tilanteissa. Jääkiekko, salibandy ja koripallo ne suosituimmat. Toki käsipallo siihen päälle ja kyllä jopa lentopallokin on joillekin toiminut hyvänä tukilajina.

Tästä taisi olla joku artikkeli taannoin, että lapsena monipuolinen lajiharrastus tukee tulevaa ykköslajiakin. Ja monet ominaisuudet ovat toki vaihdettavissa lajista toiseen kun se oma juttu löytyy.
Mutta kyllähän tämä on kuitenkin se juttu. Nuorena on hyvä harrastaa vähän kaikkea, että se oma juttu löytyisi, koska se palo harjoitella ja kehittyä on kuitenkin kaikkein tärkein ominaisuus. Onhan noita päälajin vielä aikuisenakin vaihtaneita noussut ihan maailman huipulle saakka, kun monipuoliset pohjat on ollut kunnossa. Ei tietenkään ole mahdollista jokaisessa lajissa.
« Viimeksi muokattu: 27.07.2016 klo 12:54:04 kirjoittanut Velmu »

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa