FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.05.2024 klo 09:36:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Kirjoittaja Aihe: Taktinen keskustelu  (Luettu 27732 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #75 : 08.07.2016 klo 23:11:06

On muuten mielenkiintoista, että tuo 3-5-2 vaikuttaa olevan formaatti, joka pakottaa 4-2-3-1:llä tai 4-3-3:lla pelaavan vastustajan mukautumaan siihen. Italiaa paremmat pelaajat omaavat Belgia ja Espanja eivät mukautuneet, vaan pelailivat omaa peliään - ja hävisivät.

Sama se tuntuu olevan, mitkä ne numerot paperilla ovat. Jos joukkue pelaa erittäin syvällä ja tukkii keskustan (lue: parkkeeraa bussin), niin hyvin vaikea sitä vastaan on tehdä maalia. Italian tapauksessa siellä oli seurajoukkueessa yhteen hioutunut topparitrio, jota käskytti tuttu maalivahti (eikä tuossa nelikossa laadullisestikaan mitään vikaa ole). Ei se Xaviestan pyörittämä tikitakakonekaan ihan pelkän taktiikan takia kolmea kannua putkeen voittanut.

En tiedä, mikä merkittävä ero on pelata 3-5-2 wingbackeillä ja nousevalla topparilla kontra vaikka nyt "4-3-3", jossa laitapakit nousee ja DMC tippuu. Varmaan vähemmän kuin kahdella eri tulkinnalla 4-2-3-1:stä.

Mukautuminen on noin sivumennen sanoen osa lajia. 4-2-3-1 (tai 4-3-3, tulkintakysymys) tuli ja löi laudalta 4-4-2:n, nyt tuli 3-5-2, joka toimi hyvin pallovahvoja 4-3-3-jengejä vastaan, seuraavaksi tulee sitten ehkä 4-4-2, joka toimii erinomaisesti 3-5-2:a vastaan ja kohta taas 4-3-3 syrjäyttää sen. Koska näiden välillä toimii tuollainen RPS-dynamiikka (kivi voittaa sakset, joka voittaa paperin jne.), niin kuvitelma siitä, että meidän ei tarvitse muokata peliämme kenenkään takia on ylimielistä ja hölmöä. Varmaa silti lienee se, että jatkossakin sekä pelaajien että valmentajan taidoilla tulee olemaan kohtalainen korrelaatio menestyksen kanssa.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 09.07.2016 klo 10:41:03


Ylos

Näin päinhän nimenomaan kaksikko pelasi MM-kisoissakin. Ainakin tuolloin yhtenä ajatuksena oli varmasti sekin, että Kroosia ei ainakaan tuolloin pidetty niin hyvänä puolustamaan, mutta sittemminhän Toni on saanut kuitenkin kokemusta pohjapelaajan paikalta Madridissa. Tietysti Italiaa vastaan Bastian vain tuli suoraan vaihdosta Khediran paikalle. Joka tapauksessa Khedira, jota kai kuitenkin näistä pidetään lähtökohtaisesti pidetään näistä sinä puolustavimpana pelaajana, ei ole ollut Jogin valinta tuohon hieman guardiolamaisesti tulkittuun pohjarooliin.

Kolmella topparilla pelattaessa tuota pohjapelaajan putoamista noin alas ei tietystikään vastaavalla tavalla nähdä.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #77 : 09.07.2016 klo 14:16:13

Ranskalle tuotti hirveitä vaikeuksia se, että Saksan laitapakit nousivat taas todella ylös, ja samalla laitapelaajat (Draxler & Özil) siirtyivät keskustaan. Ranskan laitapakit siirtyivät Draxlerin ja Özilin perässä keskustaan, jolloin Ranskalle oli epäselvää, kenen pitäisi ottaa se Saksan nouseva laitapakki. Jostain syystä Sissoko ja erityisesti Payet (=laitapelaajat) jättivät tuon homman usein tekemättä, ja välillä Pogban tai Matuidin piti mennä sulkemaan laitaa, jolloin taas keskustaan avautui tilaa. Oli pieni ihme, ettei Saksa saanut tästä aikaan sen pahempia tilanteita tai maalia.

Mitä vaatii joukkueelta, että se voi pelata noin rohkeasti laitapakeilla? Ilmeisesti ei välttämättä edes hyviä laitapakkeja, koska eivät Hector ja Kimmich ole mitään al(a)boja. Mutta toppareiden pitää olla hyviä ja nopeita, sekä keskikentällä paljon pallollista taitoa ja varmuutta.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 09.07.2016 klo 15:39:38

Yllättiköhän Löwin ryhmitysvalinta muuten Deschampsin?

Hyvin mahdollista on myöskin Jogin lähteminen 4-3-3:lla, jos vain keskustan kolmioon sopivia miehiä löytyy. Todennäköisin Gomezin korvaaja avaukseen lienee kuitenkin Draxler, jolloin ysiä pelaisi sitten Muller tai hän sekä toinen sitten toista laitaa ja Özil toista.

Asiantuntijapiirithän eivät yllättyneet.

Toki voisi ajatella niinkin, että jos Didi aavisteli Saksan lähtevän ilman Öziliä kymppipaikalla, niin hän pystyi vapaammin mielin jatkakamaan 4-2-3-1:llä Kanten jäädessä penkille.
Preeti

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 09.07.2016 klo 22:40:46

Mä luulen, että Deschamps ei arvannut tuota, että Kroos ei pelaakaan pohjalla.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 10.07.2016 klo 10:12:38

Sinänsä on ihan vekkuli juttu, että turnauksen alkupuolella Ranskan perusryhmitys oli 4-3-3 ja Saksan 4-2-3-1. Nyt mentiin siis toisin päin.

Tosiaankin tuo duon Schweini ja Kroos saaminen viimein keskikentälle avaukseen ja nimenomaan 4-3-3:ssa oli varmastikin iso syy siihen, että Saksa pallollista peliä niin paljolti vei. Voikin spekuloida, että jos DD olisi aavistanut ottelun luonteesta tulevan tällaisen, olisiko hänkin sittenkin valinnut 4-3-3:n. Sinänsä 4-3-3 oli Löwiltä hyvä veto myöskin puolustuksellisesti Griezmannin kymppipeliä vastaan. Sekin oli tietty Jogilla esikuntineen etukäteen tiedossa, että kun Kroos pelaa tapansa mukaan vasemmalla puolella sekä Ranskalla vastaavasti vasuri Matuidi vasemmalla ja Pogba oikealla, niin taistelupariksi tulee juuri Kroos-Pogba. Ranskallahan olikin vaikeuksia puolustaa tätä liki 4-4-2-maisella puolustusryhmityksellään, mikä tuotiinkin jo viime sivulla hyvin esiin.

Kyllähän Löwin voi hyvällä syyllä sanoa vieneen taktisen taiston, ja Saksalla oli hyvät saumat voittoonkin, jos se olisi kyennyt hyödyntämään avausjakson loppupuolen painostusjaksonsa tai jos Bastian ei olisi käsipalloillut. Toisaalta Deschamps teki ehkä sittenkin oikein, kun hän ei lähtenyt rikkomaan Giroudin ja Griezmannin kärki-piilokärki-akselia, sillä sitä kautta ottelun ratkaisut lopulta tulivat.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 10.07.2016 klo 18:11:27

Ranskan perusryhmitys turnauksen alussa oli siis 4-3-3. Deschamps kuitenkin monesti vaihtoi voitto- ja/tai tasoitusmaalia haettaessa toisella jaksolla 4-2-3-1:een. Tuolloin kymppiä pelasi yleensä Payet. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Irlantia vastaan sitten jälleen 4-3-3 vaihtui 4-2-3-1:een tauolla, mutta kymppipaikalle tulikin Griezmann - ja sitten klikkasi. Ranska onkin aloittanut kaksi viime peliään nyt samalla systeemillä, ja näissä kahdessa ja puolessa matsissa se on tehnyt yhdeksän maalia, joista Griezmann on paukuttanut viisi.

Deschampsin pohdinnan paikka on nyt siinä, vaihtaisiko hän kuitenkin finaaliin takaisin 4-3-3:een ja ottaisi Kanten keskikentän pohjaksi. Tasapainon ja puolustusvahvuuden lisäksi se toisi hieman lisävoimaa myöskin alempana tapahtuvaan pallonhallintaan, jonka Ranska luultavimmin ottaa. Toisaalta tämä kuitenkin rikkoisi äärimmäisen tehokkaaksi osoittautuneen Griezmannin ja Giroudin akselin ensin mainitun siirtyessä laidalle. Toinen vaihtoehto on toki ottaa Kante kahden pohjaan lähinnä kai sitten Matuidin tilalle. Pohdittu on myös sitä, palaisiko Rami toppariosastolle Umtitin tilalle Portugalin keskityspeliä vastaan puolustamaan. Rami on kuitenkin nimenomaan oikea toppari - ja joutuisi näin siis myöskin maapelissä pelaamaan pääasiassa Cristianoa vastaan.

Portugalin kohdalla on jo vuosia harmiteltu kunnollisen ysipelaajan puutetta. Fernando Santos on nyt ratkaissut ongelman siten, että hän onkin peluuttanut paremmin laitureina tunnettuja Cristianoa ja Nania kärkiparina. Cristiano on tehnyt turnauksessa tehot 3+3 ja Nani 3+1, joten ratkaisu on ollut toimiva. Ranskakin pelaa "normaalisti" neljän linjalla eli kahdella topparilla, joten heillekin kovan kärkiparin kohtaaminen on dilemma. Portugali vetäytyy mielellään melko alas puolustamaan eikä prässää korkealta ja iskee sitten vastaan, missä luonnollisesti sopii Cristianolle ja Nanille.

Santosin paletti on aika selvä, ja Portugali jatkanee aika samoin kuin aiemminkin. William Carvalho palaa pelikiellosta keskikentän pohjalle, ja Pepekin pystynee pelaamaan. Portugalin ryhmitys on numeroilla parhaiten ilmaistuna 4-1-3-2. Ankkurin ja kärkiparin välissä keskikentällä pelaavat Renato Sanches, Adrien Silva ja Joao Mario.

Deschampsilla on hyökkäykseen ottaa penkiltä Giroudin stuntin Gignacin lisäksi laidoille Coman ja Martial, joita pariin viime peliin ei ole juuri tarvittu. Tasapainottavampiin rooleihin vaihtoehdot löytyvät lähinnä osastolta Kante, Sissoko ja Cabaye. Santosin vaihtomiehet löytynevät tilanteesta riippumatta miehityksestä puolustava keskikenttä Danilo, syöttelijä ja rytmittäjä Moutinho, keskikentän yleismies Andre Gomes sekä laituriväkkärä Quaresma.

Kymppipaikalla pelatessaan Griezmann saanee nyt vastaansa selkeän ankkurin Carvalhon muodossa. Fonten ja erityisesti Pepen tehtäväksi taas jää Giroudin kuriin saaminen, sillä onhan tämän sentteripelin merkitys Griezmannin (todennäköiseen) maalikuninkuuteen lähes kuin Gretzkyn Kurrin vastaaviin aikanaan. Joka tapauksessa Portugalin pleijarit loistavasti pelannut (joukkue)puolustus joutuu nyt kovaan testiin ja paineeseen. Ranskan osalta taas voi esittää sellaisen kysymyksen, että miten repaleinen keskikenttä mahdollisesti Portugalin lähtiessä vastahyökkäykseen on, ellei Kante ole kentällä.

Molemmissa välierissä avausmaalit tulivat erikoistilanteista.
Preeti

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 10.07.2016 klo 20:01:58

Voihan Deschamps aloittaa 4-3-3:lla ja vaihtaa kesken ottelun tarpeen tullen 4-2-3-1:een ja Griezmannin kymppipaikalle.

Mä tosin luulen, että kun Didier ei vaihtanut Islannin voittanutta joukkuetta Saksaa vastaan, niin hän ei vaihda myöskään Saksaa voittanutta joukkuetta Portugalia vastaan.
sheng

Paikalla Paikalla


Vastaus #83 : 10.07.2016 klo 21:30:30


Portugalin puolustamista keskikentän timantilla. Adrien Silva prässää "kymppinä". Nanin ja Ronaldon (ei näy kuvassa) välinen etäisyys hyökkääjäparina on melko iso.


Keskikenttä ei ole tasapainossa. Joao Mario puolustaa välillä mies miestä vastaan (laidalla) ja pelaajien väliset etäisyydet karkaavat. Silvan liikesuunta estää kuitenkin syöttämisen oikean puolen taskukaistalle, Nani ja Danilo sulkevat keskustaa. Wales oli pakotettu pelaamaan poikittain topparille tai puolipitkänä ilmassa wingbackille.


Negatiivisissa tilanteenvaihdoissa Portugalin puolustusorganisaatio on haavoittuvimmillaan. Laitapakit ovat ajoittain molemmat ylhäällä (kiire alas!), taskukaistat ja keskusta huonosti miehitettynä. Ranskalla on kaksi laitapelaajaa enemmän kuin mitä Walesilla oli, ja nyt lusitaanit saavat olla nyt tarkempana Ranskan voittaessa pallon keskikolmanneksella tai alimmallakin alueella.


Suunnitelma hitaissa hyökkäyksissä? Joao Mario pelaa Ronskun kanssa seinän ja etenee boksin sisään laukoen pallon takakulmasta ohi.


Sanches ja jalkapallonero Nani pelaavat kombinaation boksin sisällä ja näin syntyy Renaton uran avausmaali maajoukkueessa.


Portugalin hyökkäyksen organisoinnissa ja linjojen murtamisessa on isoja haasteita. Ylivoimatilanteiden luominen laidalle ei ole useinkaan onnistunut ja välillä Cristiano tulee hakemaan palloa laidalta kun sitä ei muuten hänelle saada.


Nopeissa vastahyökkäyksissä joukkue saa ajoittain riittävästi pelaajia mukaan ja niihin lähdetään kaasu pohjassa.
sheng

Paikalla Paikalla


Vastaus #84 : 12.07.2016 klo 10:08:33

Olen eri mieltä siitä, että Ranskan peli hyytyi Ronaldon loukkaantumiseen, kuten monet väittävät. Ranska pystyi luomaan maalintekopaikkoja monella tapaa vaikka näkyvintä olikin varmaan Sissokon monet voimakkaat etenemiset ja lukuisat keskitykset (44 kpl) laitakaistoilta. Griezmann pääsi puskemaan kaksi kertaa täysin vapaasti, Giroud pelattiin läpi ja Gicnacilla oli oma tonttinsa lisäajalla. Sissokon tempokuljetukset tuskin kuitenkaan olivat tupla-D:n pelisuunnitelman a-vaihtoehto. Ronaldon loukkaantumisen jälkeen Ranska onnistui hyödyntämään Portugalin sijoittumisvirheitä luoden uhkaa erityisesti laitojen kautta, mutta muutamaan kertaan se pääsi myös keskeltä Portugalin linjan eteen. Siltikin "taktisen" taiston vei tietenkin Santos, jonka vaihdot osuivat nappiin. Ne toivat selkeämmän hyökkäysorganisaation avaamis- ja rakenteluvaiheeseen ja epäjärjestystä Ranskan puolustukselle. Sanottakoon muuten, että Koscielny kaksinkamppailuiden voittoprosentti oli huima 22%. Nani ei kyennyt hallitsemaan Pepen hyviä pitkiä palloja, mutta Eder laittoi mattoon kyllä molemmat topparit.

DD ei kyennyt muuttamaan systeemiään kuin vasta lopun paniikkihetkillä, ja näkisinkin että varovainen kahden pohjapelaajan käyttö sopi kaikista vaaratilanteista huolimatta erittäin hyvin Santosille. Carvalho seurasi ja vartioi usein Griezmannia eikä Antoinelle päästy keskustan tukkoisuuden vuoksi pelaamaan palloja niin, että hänellä olisi ollut naama menosuuntaan. Jos Didier olisi peluuttanut Kantea/Matuidia yksin pohjalla ja nostanut Pogban ylemmäksi olisi käsikirjoitus ollut tietenkin erilainen. Nyt mustekala joutui viskomaan pitkää palloa alhaalta (Silva vs Pogba, Sanches vs Matuidi) eikä päässyt tempokuljetuksiin tai kombinaatiopeleihin bravuurisektoreillaan.

   


Ranska hyödynsi Portugalin puolustusvirheitä kiitettävästi. Kärkipari levällään, keskikentän tasapaino kadotettu. Sininen kymppi oikein painottomalla puolella imemässä Carvalhoa pois edestä, Sissokolle aukeaa latu tempokuljetukseen. Tuloksena laukaus boksin ulkopuolelta ja kulma isännille.


Harvoja tilanteita missä Cristiano oli osallisena. Guerreiron keskityksen voittaa Umtiti mutta peliväline putoaa Silvalle, joka pääsee yrittämään maalintekoa. Tilannehan lähti Ranskan kulmapotkusta ja Ronskun yhden jalan tempokuljetuksesta. Portugali ohitti keskialueen tyypilliseen tapaan nopeasti ja pystyi luomaan vaarallisen tilanteen.


Ronaldon loukkaantumisen myötä Portugali siirtyi perinteisempään formaatioon ja sai mukaan laitaparin yhteistyötä. Quaresma-Cedric vs Payet-Evra = laadullinen ylivoima. Tilanteessa Cedric pääsi keskittämään päädystä ja Joao Mario puski takatolpalta ohi.


Umtitin pitkä syöttö ohittaa kolme lusitaania. Pelin avaamisvaiheessa Ranska käytti palloa oikealla laidalla ja hyvin rytmitetyn kierrätyksen vuoksi Yaoundén poika pääsi haastamaan Portugalin ensimmäistä prässilinjaa ja löysi Giroudin syvältä Pepen edestä. Payet tyhjensi tilan taskukaistalta.


Keskitys päädystä kohti vitosen boksia. Edellisen tilanteen seurauksena Ranska sai heiton kulmalipun läheltä ja onnistui luomaan Matuidin kautta vaarallisen tilanteen maalille. Griezmann ja Sissoko jäivät odottelemaan tippuvaa kakkospalloa, Giroud ei ehtinyt laidalta ajoissa maalintekosektorille. Portugalin puolustus onnistui hoitamaan kuulan ulos vaara-alueelta.


Jatkotilanteesta syntyi kuitenkin uusi tilanne. Koscielny näki Marion sijoittumisvirheen löytäen kylkiasennossa olleen Sissokon. Jälleen yksi tempokuljetus boksin sisään kolmen pelaajan välistä ja uusi kulma Ranskalle.


Vähiin jäänyttä kärkiparin yhteistyötä. Epäonnistuneen heiton myötä pallo palautui maalikunkulle, joka löysi linjan edestä oikein päin olleen sentterinsä. Giroud:n hieman hätäinen nosto linjan taakse juosseelle Antoinelle ei kuitenkaan tuottanut tällä kertaa mitään


Giroud vie pitkän pallon Pepen ja Fonten töpeksiessä kommunikaation ja varmistuksen. Pudotus Griezmannille ja pallo Payetille syvälle laitaan. Dimitri löysi laidalta boksin etualueelle juosseen Sissokon, joka ovelan käännöksensä jälkeen pääsi haastamaan Rui Patricion torjuntataidot.


Pepe vei Pogban lähettämän pitkän pallon ja peliväline päätyi Carvalhon kautta Guerreirolle. Sissoko näki paikan prässätä juosten laidalta kohti. Samoin Pogba rynnisti (kuvan ulkopuolelta) kaukaa höntyillen puolustamaan eteenpäin. Sanches oli kuitenkin hienosti havainnoinnut tilan riittävän kääntymiseen ja pelasi mustekalan ja Matuidin tilanteesta ulos.


Tilanteesta seurasi nopea 5v5-kontra, Silvan steppailut boksin rajalla ja lopulta kulmapotku.


Ranskan harvoja murtautumisia, jotka syntyivät läheltä kuudentoistarajaa annetuista syötöistä linjan edestä. Coman haastoi 2v1 ohi ja pelasi Cedricin ja Pepen välistä hyvän liikkeen tehneelle Giroud:lle.


Ratkaisu. Koscielny jää väärälle puolelle eikä PYSTY rikkomaan. Väkivahva Eder voittaa kaksinkamppailun 100-0, pitää kädellään ja kropallaan Kosin kaukana pallosta ja laukoo 26 metristä pallon alakulmaan. Umtiti olisi voinut tulla blokkaamaan, sillä linjan taakse ei ollut menijöitä. Tilannehan syntyi Sagnan heitosta, jonka Moutinho rouhi itselleen Gignacin ja Griezmannin edestä. Kiva pieni kombinaatiopeli, Koscielnyn sijoittumisvirhe ja loppu on historiaa. Sinänsä merkittävää, että vain vähän tätä ennen Portugali onnistui luomaan samasta tilanteesta jatkoajan parhaan paikkansa (Guerreiron vapari), joka toki vihellettiin väärin. Siinähän Sagnan heitto meni suoraan Guerreiron päähän ja siitä Moutinholle.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 12.07.2016 klo 11:42:18

Deschampsilla on hyökkäykseen ottaa penkiltä Giroudin stuntin Gignacin lisäksi laidoille Coman ja Martial, joita pariin viime peliin ei ole juuri tarvittu. Tasapainottavampiin rooleihin vaihtoehdot löytyvät lähinnä osastolta Kante, Sissoko ja Cabaye. Santosin vaihtomiehet löytynevät tilanteesta riippumatta miehityksestä puolustava keskikenttä Danilo, syöttelijä ja rytmittäjä Moutinho, keskikentän yleismies Andre Gomes sekä laituriväkkärä Quaresma.

Siltikin "taktisen" taiston vei tietenkin Santos, jonka vaihdot osuivat nappiin. Ne toivat selkeämmän hyökkäysorganisaation avaamis- ja rakenteluvaiheeseen ja epäjärjestystä Ranskan puolustukselle.

Penkin kauttahan se ratkaisu tosiaankin haettiin.

Deschamps teki ihan odotetut vaihdot, kun voitto- ja myöhemmin tasoitusmaalia haettiin, eli hän vaihtoi "hyökkäysketjun" eli kärjen ja laiturit. Giroudin sentteripeliä tuskin jaksaa vääntää täysipainoisesti ainakaan kahta tuntia, joten tämän korvaaminen Gignacilla oli luonnollinen veto. Payet jäi alkulohkon jälkeen Griezmannin ja Giroudin varjoon, mutta toki väläytyspotentiaali hänessä aina on, vaikkakin Coman taas erityylisenä pelaajana toi toisenlaista päänvaivaa jo väsyneelle puolustukselle. Siirtomarkkina-arvon nousun kiilto silmissä rynnineen Sissokon DD halusi pitää kentällä Portugalin johtomaaliin saakka, jolloin hänet korvasi Martial. Tuolloin Coman siirtyi oikealle Martialin tullessa vasemmalle. Vaikka Didin kaikissa vaihdoissa voi sinänsä nähdä sen logiikan, niin vähän silti jäi sellainen fiilis, että käteen jäi kuitenkin lopussa kentälle "kakkosketju".

Portugali joutui Cristianon loukkaantumisen takia jo varhain käyttämään ensimmäisen vaihtonsa, ja samalla ryhmitys muuttui maan jalkapallolle tutumpaan 4-3-3/4-1-4-1:een. Nani siirtyi kärkeen ja Joao Mario vasemmalle Quaresman tullessa oikealle. Nani ei kuitenkaan oikein millään yksittäiseksi kärjeksi sovi, ja vaikka Portugali edelleen pyrki pelaamaan jonkin verran keskityspeliä, niin eihän sillä ollut oikein boksiuhkaa. Renato Sanchesin tilalle tulleen Ederin myötä Portugali sai sitten kärkeen kunnon ysin, joka kykeni pelaamaan sentteripeliä. Tuolloin Nani siirtyi vasemmalle ja Quaresma oikealle Joao Marion siirtyessä sisempään. Ederhän sitten, tuoreempanakin miehenä, ihan selkeällä kaksinkamppailuvoitolla Kosista punnersi itsensä maaliin johtaneeseen vetopaikkaan. Adrien Silvan korvannut kokenut Moutinho on juuri omiaan tällaiseen peliin, sillä hän pystyy sekä auttamaan omaa joukkuetta pitämään palloa että tekemään peliä myös ylöspäin. Moutinhohan se tosiaan myöskin voitti alkujaan se pallon voittomaaliin johtaneessa tilanteessa ja antoi myöskin viimeisen syötön Ederille.

Tämä oli kuusiin viimeisiin EM-kisoihin jo kolmas kerta, kun ratkaisumaalin tekee jatkoajalla vaihdosta tullut hyökkääjä.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 13.07.2016 klo 19:47:40

Yksi seikka on jäänyt varsin vähälle huomiolle keskusteluissa. Cristianohan oli siis kuitenkin kentällä ontuvana parisenkymmentä minuuttia. Se on kuitenkin melkeinpä neljännes koko varsinaisesta peliajasta. Tuon ajan kuitenkin Portugalin vaarallisin hyökkäysase eli vastaiskupeli oli kuitenkin käytännössä poissa käytöstä, kun sen ykköspelaaja ei pystynyt spurttaamaan. Tuo ottelun alkuvaihe oli kuitenkin Ranskan painostusta, jolloin Portugalilla olisi voinut olla saumoja vastaiskuissa, kun senkin pelaajien reidet olivat vielä tuoreina. Toisaalta Deschamps ja Ranskan pelaajatkin olivat epätietoisia Ronaldon kunnosta, joten sekään ei uskaltanut ja voinut sen kummemmin tuota "ylivoimaa" pyrkiä hyödyntämään.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #87 : 14.07.2016 klo 07:48:23

Toisaalta Deschamps ja Ranskan pelaajatkin olivat epätietoisia Ronaldon kunnosta, joten sekään ei uskaltanut ja voinut sen kummemmin tuota "ylivoimaa" pyrkiä hyödyntämään.

Sanoisin että olivat ennemminkin hämillään ja epätietoisia siitä kuinka nyt voi pelata, kun turnauksen ainoa todellinen supertähti on mahdollisesti loukkaantunut. Näkihän sen jo täälläkin seurantaketjun kommenteista, kuinka yliampuvasti Payet'n rikkeeseen reagoitiin. Samoin näytti reagoineen myös Payet, jonka peli meni aivan sekaisin ja samoin se vaikutti jopa muiden ranskalaisten peliin.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 14.07.2016 klo 19:04:46

Mielestäni ihan ymmärrettävä oli kuitenkin Deschampsin ratkaisu jatkaa 4-2-3-1:llä ja ilman Kanteakin. Supertähdet Griezmann ja Pogbahan ovat sikäli "epäyhteensopivia", että 4-3-3:ssa ei ole Griezmannille kymppipaikkaa ja taas 4-2-3-1:ssä Pogban on pakosta pelattava tasapainottavammassa roolissa kuin tuossa ensin mainitussa formaatissa. Edellisten kahden ja puolen matsin perusteella oli kuitenkin hyvinkin perusteltua lyödä panokset Griezmannin ja Giroudin duoon. Pogbahan pelasi hyvinkin staattisesti melkeinpä pohjarakentajamaisessa roolissa, mikä ei toki ole hänelle se sopivin. Kaksi alhaalla makaavaa tasapainottavaa pelaajaa oli kuitenkin ihan puolustava ja riskejä karttava valinta Portugalin vastaisku-uhkaakin ajatellen. Kante tuskin tähän olisi tuonut muutosta suuntaan tai toiseen.

Ranska kuitenkin hallitsi peliä ja loi myöskin enemmän maalitilanteita. Ranska piti myöskin, joskaan ei lopulta ihan koko ottelua, nollan omissa ihan riittävän kauan tehdäkseen itse sen ratkaisun.

Isossa kuvassa ottelun ratkaisu olikin pitkälti siinä, että Pepe, Jose Fonte ja William Carvalho, sekä Rui Patricio tietenkin, onnistuivat kuin onnistuivatkin pitämään Griezmannin ja Giroudin kumppaneineen nollilla. Edelliseen kahteen ja puoleen peliin kuitenkin pelkästään tuo kaksikko oli osunut seitsemästi. Ranskallahan toki oli siis paikkansa, mutta jokunen niitä tulee väkisinkin - ja loppuviimein ainoastaan taulu merkitsee.
Tresor

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 15.07.2016 klo 12:52:14

Sanottakoon muuten, että Koscielny kaksinkamppailuiden voittoprosentti oli huima 22%.

Mistäs noita lukemia näkee enemmänkin?

Hyvä analyysi, kiitos! Vaikuttaisi siltä, että ottelu ratkaistiin toppariosastolla. Portugalin topparit saivat estettyä Ranskan lukuisat maalipaikat, Ranskan topparit sortuivat kerran, vaikka tilanteita oli selvästi vähemmän.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #90 : 15.07.2016 klo 14:41:55

Tai keskikentän pohjalla. Missä tullaan taas Pogba vs Kante asetelmaan.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 16.07.2016 klo 11:12:07

Jos Deschamps olisikin lähtenyt 4-3-3:lla, niin veikkaan, että hän olisi silti jossain vaiheessa, mikäli siis ottelu olisi maalittomana edennyt, vaihtanut 4-2-3-1:een hakeakseen voittoa ennen rankkareita.
the weak willed

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 16.07.2016 klo 12:20:28

Mistäs noita lukemia näkee enemmänkin?

Hyvä analyysi, kiitos! Vaikuttaisi siltä, että ottelu ratkaistiin toppariosastolla. Portugalin topparit saivat estettyä Ranskan lukuisat maalipaikat, Ranskan topparit sortuivat kerran, vaikka tilanteita oli selvästi vähemmän.

Noo kyllä Pepeä vietiin todella pahasti varsinaisen peliajan viimeminuuteilla. Tuo olisi ollut koko ottelun ratkaisu mistä kaikki puhuisivat , ellei pallo sisätolppaan olisi osunut. Nyt kakki perkaavat koscielnyn hävittyä kaksinkamppailua paljon vaarattomammassa paikassa. Näin se menee ja Pepe vielä nappaa parhaan pelaajan palkinnon ottelusta.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 19.07.2016 klo 13:49:54

Portugalin kohdalla on jo vuosia harmiteltu kunnollisen ysipelaajan puutetta. Fernando Santos on nyt ratkaissut ongelman siten, että hän onkin peluuttanut paremmin laitureina tunnettuja Cristianoa ja Nania kärkiparina. Cristiano on tehnyt turnauksessa tehot 3+3 ja Nani 3+1, joten ratkaisu on ollut toimiva.

Portugalihan ei ollut turnauksessa suinkaan ainoa kahdella kärjellä pelannut joukkue. Itse asiassa varsinkin puolivälieriin selvinneistä joukkueista yllättävänkin moni pelasi näin. Toisin sanoen sillä myös pärjättiin.

Portugalin välierävastustaja Wales pelasi varsin samoin kuin se, kun laituriosastolta Robson-Kanu pelasi piikissä ja Bale tämän rinnalla/takana. Ranskalta Griezmannin voisi hyvinkin tulkita myöskin kakkoshyökkääjäksi ja näin hänet Giroudin kanssa kärkipariksi. Taas Italia, Puola ja Islanti pelasivat kahdella varsin selkeällä kärjellä.

Myöskin seuratasolla on viime vuosina taas pärjätty kahden kärjen pelillä. Näin on ollut erityisesti vahvaan puolustuspeliin ja vastaiskuihin panostaneiden jengien kohdalla. Näistä Atletico ja Leicester ovat jopa onnistuneet nousemaan mestaruuskantaan ohi isompien seurojen.

Onko tämä kärkiparipelin renessanssi ihan tosijuttu?

 
Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa