FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.06.2018 klo 16:14:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 [2] 3 ... 17
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2016/17 - Größter Umbruch seit 10 Jahren  (Luettu 74418 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #25 : 31.07.2016 klo 23:47:38

Kuba siirtyy viidellä miljoonalla Wolfsburgiin. Puhtaasti pelillisesti ja taloudellisesti ajatellen Dortmundin kannalta hyvä siirto, fanien kannalta odotettu mutta ikävä.

Kuballe aina Ylos, hieno pelaaja ja ilmeisen hieno mies. Tulee varmasti saamaan lämpimän vastaanoton, vaikka paidan väri onkin väärä.
Memphis Metkut

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 01.08.2016 klo 17:13:09

Kuba siirtyy viidellä miljoonalla Wolfsburgiin. Puhtaasti pelillisesti ja taloudellisesti ajatellen Dortmundin kannalta hyvä siirto, fanien kannalta odotettu mutta ikävä.

Kuballe aina Ylos, hieno pelaaja ja ilmeisen hieno mies. Tulee varmasti saamaan lämpimän vastaanoton, vaikka paidan väri onkin väärä.

Varmasti yksilön kannalta paras mahdollinen vaihtoehto. Tulevalla kaudella Kuba olisi todennäköisesti jäänyt rotaatiopelaajan rooliin Dortmundissa, joten siirto peliajan perässä on täysin perusteltua. Mies kuitenkin todisti ainakin minulle EM-kisoissa olevansa edelleen kelpo pelimies, ollen Puolan parhaimmistoa. Toivottavasti paikat pysyyvät kunnossa, niin kerkeää Kuba pelata huipulla vielä useamman kauden.
Budha-B

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #27 : 02.08.2016 klo 12:18:12

Kuban pelivuosille keltamustissa täältäkin peukkua. Tuoppi

https://www.youtube.com/watch?v=LAbxojjEnRw
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 02.08.2016 klo 12:49:51

Kuban nouseminen Kuplan kyytiin nostaa kesän kuningassiirron entistä selkeämmin valokeilaan. Käytännössä johtotroikka arvotti Schürrlen 25 miljoonaa polakkia arvokkaammaksi. Itse pidän taas Kubaa edelleen parempana pelaajana, joten kyseessä on ikäerosta huolimatta räikeä ristiriita. Toivottavasti olen tässä yhtä väärässä kuin erään gabonilaisen puujalan suhteen.

Kuballe joka tapauksessa ikuisesti Ylos Mies oli olennainen osa keltamustien historian upeinta aikakautta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #29 : 03.08.2016 klo 17:16:00

Liikenne Dortmundista ulospäin on jatkumassa. Moritz Leitner ei matkannut muun joukkueen tapaan harjoitusleirille Sveitsin Bad Ragaziin. Uudesta seurasta ei ole liikkunut mitään luotettavia huhuja, mutta Leitner lensi itse sunnuntaina Lontooseen. Peliajan etsiminen muualta on varmasti se järkevin vaihtoehto, sillä uutta sopimusta ex-u21-kapteeni ei tule Dortmundista saamaan ja peliaika jäisi tänä(kin) vuonna vähiin. Siirtokorvaus tulee olemaan saludotasoa.

Leitnerin jälkeen Dortmundissa salaa toivotaan Parkin lähtöä, sillä miehelle ei ole kauden aikana peliaikaa luvassa Guerreron saapumisen vuoksi. Muut lähtijät edellyttävätkin sitten korvaajan hankinnan. En edelleenkään yllättyisi Ginter-Toprak (toki eri seurat)-vaihdosta, Ramosin osalta siirtoon en enää usko, sillä luotetavia huhuja hyökkääjistä ei ole kesän aikana kuulunut. Jokin nuoriso-osaston lainasiirto voi toki vielä tapahtua ennen ikkunan sulkeutumista, Durmin (polven) tilanteen tuntien Passlackia tuo vaihtoehto kuitenkaan tuskin koskee.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #30 : 05.08.2016 klo 23:01:26

Leitneriä huhuillaan Lazion lääkärintarkastukseen, didn't see that coming..

Kesän harjoitusotteluista olen nähnyt ManU- sekä nyt alkua lukuun ottamatta Sunderland-ottelun. Vaikea näistä on tehdä analyysiä, kun viimeisimmät miehet debytoivat vasta tänään, mutta haastokykyä on kyllä rutkasti enemmän kuin edellisillä kausilla. Uusista Dembele on hiukan valmiimpi tapaus, mutta Mor on kohtuullisen ainutlaatuinen tapaus. Aivan mieletön väkkärä, joka tekee toki pääsääntöisesti lopuksi väärän ratkaisun ohitettuaan ensin 2-4 vastustajaa. Mielenkiintoista nähdä mitä Tuchelin valmennusryhmä saa hänestä irti parin kauden sisällä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 08.08.2016 klo 17:13:34

Itse ehdin väijymään vain Sunderland-ottelun. Se on ainakin selvää, että kilpailu pelipaikoista tulee olemaan aivan uudella tasolla. Varsinkin hyökkäyspään luovalle osastolle on tungosta ja kovia nimiä joutuu väkisin penkille. Kagawa ja Sahin ovat ensimmäisenä vaaravyöhykkeessä.

Dembelen ja Morin osalta on selvästi havaittavissa se huikea potentiaali, mikä molemmissa nuorukaisissa piilee. Samaan hengenvetoon on todettava heidän olevan vielä melkoisia raakileita. Otteissa on epätasaisuuksia ja taktisessa puolessa on paljon kehitettävää. Mutta peliajan ja vastuun myötä molemmilla on mahdollisuuksia vaikka mihin. Dembele on klassinen laituri, jonka nopeus ja tekniikka tulee tuottamaan laitapakeille suunnattomia haasteita. Näin ollen kaveri tuo aikaisempiin kausiin verrattuna aivan uuden elementin keltamustien hyökkäysrepertuaariin. Mor puolestaan vaikuttaa aivan uskomattomalta pyörremyrskyltä, joka pystyy pienessä tilassa vaihtamaan suuntaa kolme kertaa ennen kuin puolustaja ehtii ottamaan ensimmäistäkään askelta. Voisin kuvitella hänen parhaan paikkansa olevan keskustassa, jossa kankeat topparit voivat olla ihmeissään kärppämäisten pyörähdysten kanssa.

Myös Judaksen parikymmentä minuuttia olivat lupauksia herättävät. Kaikesta huokuu valtava osaaminen ja potentiaali. Vastaavaa kosketusta ja pallonhallintaa ei monelta löydy ainakaan kotoisessa liigassa. Mikäli Tuchel saa palautettua nuoren miehen itseluottamuksen, vain taivas on rajana.

Ensimmäistä kertaa sain ehkä kalpean aavistuksen, mitä Tuchel näkee parjaamassani Schürrlessä. Pystyn jotenkin kuvittelemaan puolustajien haasteet, kun Götze kuljettaa temmolla kohti maalia ja Schürrle ravaa hirvimäisesti vieressä. Mies ei ole taidolla pilattu, mutta kova tempo yhdistettynä näppäriin vieruskavereihin on kuitenkin aika ilkeä kombinaatio.

Bartrasta sain kuvan, että yritystä on vielä aivan liikaa. Kaveri yritti jatkuvasti linjan puhkaisevia pystysyöttöjä, mutta surkealla menestyksellä. Uskoisin tämän pahan tavan olevan kuitenkin helposti pois kitkettävissä. Pallollisena hän oli hyvä. Kovuutta puolustusväännöissä ei sen sijaan juurikaan testattu.

Innolla odotan huomista höntsää Bilbaota vastaan.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 15.08.2016 klo 16:03:41

Eilinen ei ollut täysi katastrofi, vaikka turpaan tulikin. Itse asiassa peli-ilme oli melko pirteä. Ilman Hoenessin paluun tehostamia kirjetoimituksia ja omaa surkeaa viimeistelyä lukemat olisivat voineet olla paljon iloisemmatkin. Muilta osin täytyy olla tyytyväinen. Varsinkin Bilbao-höntsä herätti melkoisia pelkoja uusitun pulustuksen toimivuudesta, mutta itävaltalaiset saatiin hyvin pidettyä pois tekopaikoilta. Myös ensimmäisen puolen tunnin kova prässi oli varsin tehokasta, kun tämän tason vastustajaa pystyttiin selkeästi horjuttamaan.

Pelaajista Passlack oli suurin yllätys. Nuorukainen oli suorastaan hyvä. Myös Bartran esitys oli lupauksia herättävä. Melko varmaa luutimista omassa päässä ja useampi hyvä tilanteen rakentelu. Nyt yliyrittäminen oli jäänyt pois ja kaveri ei hakenut joka tilanteessa kuolettavaa läpisyöttöä. Rode tulee olemaan mielenkiintoinen vaihtoehto Weiglille. Vaarallisempi ylöspäin ja voittaa hyvällä prosentilla puolustuspään kaksinkamppailuja. Köyhän miehen versio Vidalista, kun taas Weigl on köyhän miehen Kurkkija. Dembele väläytti pari kertaa, mutta liian usein yritti riplata ohi neljästä punapaidasta. Myös puolustustyöskentelyssä on paljon petrattavaa.

Lopuksi on vielä avauduttava alaikäisiin sekaantujasta. Onhan se nyt täysin käsittämätöntä, että kaveri on onnistunut kolme kertaa sikailemaan keltamustia vastaan eikä punikki vaan heilu. Nytkin tuomarit olivat aivan paraatipaikalla, mutta eivät uskaltaneet tehdä oikeata ratkaisua.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stern des Südens, De Stjärnprydda, Delhi Dynamos


Vastaus #33 : 15.08.2016 klo 17:03:34

[quote author=Nur der BVB link=topic=196911.msg10414709#msg10414709 date=1470665614

Myös Judaksen parikymmentä minuuttia olivat lupauksia herättävät. Kaikesta huokuu valtava osaaminen ja potentiaali. Vastaavaa kosketusta ja pallonhallintaa ei monelta löydy ainakaan kotoisessa liigassa. Mikäli Tuchel saa palautettua nuoren miehen itseluottamuksen, vain taivas on rajana.
[/quote]

Eipä tuollaista kosketusta löydy juuri mistään muualtakaan. Huikean taitavahan Götze on, mutta ilmeisen herkkä henkisesti. Jos korvien väli tulee kuntoon, on Tuchelilla käsissään taikuri, jollaisia ei edes joka vuosi synny. Toivotan vilpittömästi onnea prosessiin.
Vakke

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 19.08.2016 klo 02:00:03

Innolla odotan bundesliigan ja champpareiden alkua. Heja BVB!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 23.08.2016 klo 00:34:18

Kauden tosipelit avattu:
-Batmanille soisi pikku hiljaa onnistumisia. Muuten on vaarana olkapäillä olevan pikkusimpanssin pulskistuminen jättigorillaksi.
-Schürrle selvisi hengissä tappotaklauksesta ja oli osallisena kaikissa maaleissa. Kaveri ei kyllä taidolla häikäise, mutta toivottavasti tehot maalin edessä kompensoivat.
-Dembele ja Mor järjestivät molemmat pari maailmanluokan pujottelunäytöstä, vaikkakin useammin pallo jäi jollekin viidestä ympärillä olleesta puolustajasta. Ehkä nuorukaiset eivät vielä tällä kaudella murtaudu läpi aivan kirkkaimpaan eliittiin, mutta molempien potentiaali on pelottavan korkealla. Parin kolmen vuoden päästä duo tulee pistämään puolustukset sekasortoon.
-olisi kiinnostavaa nähdä Guerreiro Schmelzerin paikalla. Nyt saadut minuutit keskikentällä olivat melko lupauksia herättävät.
-Bartra on liikkuvuutensa ansiosta pallollisena jopa parempi kuin Hummels
-maalintekoa voisi vielä treenata
-olisipa jo lauantai
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #36 : 23.08.2016 klo 00:50:11

Olisin vastustajan topparina kohtuullisen kauhuissani, mikäli joutuisin 70. minuutista lähtien pelaamaan kymppipaikalla operoivaa Moria vastaan väsynein jaloin. Eiköhän jotain tuollaista Tuchel suunnittele alkukauden ajaksi, kun nuorukaisen puolustaminen on vielä olematonta ja ratkaisut usein vääriä.

Erittäin mielenkiintoinen pelaaja.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 23.08.2016 klo 09:15:44

En olisi väsyneenä topparina/pakkina olennaisesti ilahtuneempi, jos pääsisin lopussa pysäyttämään isoon tilaan pääsevää Dembeleä :) Fakta on, että molemmilla tulee vielä kasapäin virheitä ja yrittävät liian innokkaasti pistää vielä sen kuudennenkin vastustajan kahville. Samoin omalle puolustuslinjalle ei ole tukea juurikaan tiedossa. Mutta sokea reettakaan ei voi olla näkemättä sitä valtavaa potentiaalia, mikä molemmissa piilee.

Morista on tosin harkkamatsien perusteella paljastunut yksi varsin ikävä ominaisuus. Kaveri on todella herkkä kitisemään tuomarille ja vaatimaan lappuja vastustajalle. Toivottavasti Tuchel & kanssapelaajat kitkevät tämän pois heti alkuunsa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #38 : 23.08.2016 klo 10:07:28

Allekirjoitan täysin, Dembele tosin on todennäköisemmin avauksessa kuin Mor, mikäli harjoitusotteluiden kokoonpanoista pystyy vetämään johtopäätöksiä ;). Kokoonpanoissa on toki nähtävissä varovaisuus myöhemmin liittyneiden suhteen ja esimerkiksi Weigl todennäköisesti nousee avaukseen jo lauantaina.

Eilen Guerreiron peluutus oli ihan mielenkiintoista: Schmelzer jatkoi vaspana, ja portugalilais-ranskalainen puolestaan keskikentän vasemmalla puolella, mielestäni 4-3-1-2-muodostelmassa. Pääosa ottelustahan pelattiin perinteisellä 4-2-3-1-muodostelmalla Kagawa kymppinä, jälkimmäinen osa Mor kärkien takana ja keskikenttä muodossa Guerreiro-Castro-Kagawa. Voisi kuvitella, että Tuchel ajaa kovasta vaihtuvuudesta johtuen viime kauden tavoin alkukaudesta 4-2-3-1 ja 4-1-4-1 sisään ja kun nuo toimivat, niin esimerksi kolmen topparin käyttö lisäntyy. Toisaalta eilenkin Schmelzer pelasi ylempänä kuin Passlack, joten epäsymmetriset muodostelmat ovat käytössä myös tällä kaudella.

Omia havaintoja:
-Ramos on pelannut paljon laidalla, toivottavasti tämä on johtunut eri pelaajien kunto-ohjelmien eroavaisuuksista ja liigakauden alusta lähtien tuota ei enää nähdä
-Pulisic on tippunut (odotetusti) arvojärjestyksessä alemmas, toivotaan miehelle malttia oman kehityksen suhteen Dortmundissa, kysyntäähän nuorelle jenkille löytyy muualtakin
-Passlack on todennäköisesti todellinen vaihtoehto Piszczekin tuuraajaksi
-Ginter on edelleen puolustuksen yleismiesjantunen, mutta miehen myynti (Wolfsburgiin tai Tölkkeihin) tässä vaiheessa ikkunaa ei ole vaihtoehto, sillä Toprak ei enää (elokuun aikana) siirry
-Schürrle tulee pelaamaan hyökkäyspäästä suurimmat minuutit koko kauden aikana, mikäli vain pysyy kasassa
-Sahinilla tulee olemaan vaikeaa

Wessling huhuilee Suboticia Fiorentiinaan jo tämän ikkunan aikana. Miehen osumisprosentti on siirtojen suhteen huono, mutta agentit kommentit eivät ainakaan ampuneet huhua alas. Serbin terveystilanteen vuoksi laina lienee se todennäköisin vaihtoehto.

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 25.08.2016 klo 12:38:01

Illalla arvotaan zämppärin lohkot. Keltamustien kannalta arvioisin tilanteen näin:
-ykköskorissa kaksi pahaa arpaa (manolot), kaksi medium vastusta (Juve&PSG) sekä kolme "helppoa" (Lestö, Benfica, CSKA)
-kolmosessa  yksi inhottava (Spurs) ja loput kuusi helpompia
-neloskorissa myös vain yksi ikävähkö (Monaco) ja muut seitsemän mukavampia

Näin ollen kuolemanlohkon todennäisyys on alle prosentti. Lähes kuolemanlohko (=Barca/Real/Juve/PSG & Spurs) toteutuu puolestaan noin kahdeksan kertaa sadasta. Itse asiassa pitäisin tärkeimpänä välttää Spursin kohtaaminen, sillä se on kolmos- ja neloskorien ylivoimaisesti laadukkain joukkue. Unelmalohkoksi luokittelisin kaikki, missä saadaan vastaan joku ykköskorin kolmesta heikoimmasta sekä vältetään Spurs ja Monaco. Tämä toteutuu lähes kerran kolmesta. Lähtötilanne pallojen pyöritykselle on erittäin polarisoitunut, sillä Dortmundin kannalta lopputulos on joko erittäin huono tai todella hyvä. Ääripäiden väliin jäävää kombinaatiota on vaikea keksiä. Onneksi tällä kertaa painotukset ovat selkeästi kallellaan suotuisiin vaihtoehtoihin päin:
-kamala 8%
-huono 6%
-melko hyvä 54%
-loistava 32%

Oma toivelohkoni olisi Benfica, Brugge ja Kööpenhamina.


günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #40 : 25.08.2016 klo 13:17:04

Hyvinkin samoilla linjoilla.

1. kori: Puhtaasti viihteellisestä näkökulmasta Barcelonan kohtaaminen olisi mielenkiintoista, mutta tämä tarkoittaisi realistisesti ajateltuna korkeintaan lohkon kakkossijaa -> Real Madrid/Juventus/Atletico/Manchester City/PSG tulisi vastaan helmikuussa. Nykyisen Real Madridinkin lasken kovemmaksi joukkueeksi kuin pari vuotta sitten, joten positiivisesta lähihistoriasta huolimatta Zidanen poppoo olisi todennäköisesti liian kova pala Tuchel uudistuneelle ryhmälle. PSG ja Juve olisivat tasaväkisempiä vastuksia, mutta juurikin kesän suuresta vaihtuvuudesta johtuen Dortmundin mahdollisuuksia ei kannatta peilata Kloppon ajan huippuvuosiin.

Toivevastus: Leicester

3. kori: Tottenham etukäteen ehdottomasti kovin vastus ja keväisen otteluparin vuoksi olisi viihdyttämpää kohdata jokin toinen joukkue. Lyon ehkäpä toiseksi vahvin, mutta sinänsä oikeinkin kiinnostava joukkue, Sportingin nykytilanteesta en ole kartalla. Vierasmatkan kannalta Kiova tuskin on ykköskorin Moskovan tapaan kannattajien toivelistalla.

Toivevastus: Basel

4. kori: Celtic on Dortmundin fanien unelma, Legia tai Kööpenhamina myös oikein mieluisa arpoja. Monaco todennäköisesti urheilullisesti hankalin, Rostov ja Besiktas lähinnä etäisyyden tai maan vakauden vuoksi toivelistan häntäpäässä.

Toivevastus: Legia

Memphis Metkut

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 25.08.2016 klo 20:01:16

Real Madrid, Sporting ja Legia Varsova. Ei mikään "unelmalohko" mutta ei myöskään se "kuolemanlohko". Missään tapauksessa jatkopaikka ei tule olemaan mikään itsestäänselvyys, mutta pettynyt kyllä olen jos lohkon kakkospaikka ei irtoa. Realia vastaan voi kotona kaiken onnistuessa pystyä jopa voittoon, mutta vieraissa en siihen usko. Sporting tulee voittaa kotona ja vieraista voi olla pisteeseen tyytyväinen. Legia taas pitää pystyä voittamaan niin kotona, kuin vieraissa. Ihan mielenkiintoinen lohko näin vuoden tauon jälkeen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 25.08.2016 klo 23:00:28

Osui sinne pelkojen ja haaveiden puoliväliin. Jatkoonpääsyn pitäisi olla melko todennäköistä, mikä on aina tärkeintä. Lohkovoitto lienee kuitenkin utopiaa, joten pleijareissa pääsee sitten heti Barcaa tms vastaan. Lisähaasteen tuo otteluohjelma. Todennäköisesti kaaderin myllerrys näkyy hapuilevina otteina syksyn ensimmäisinä viikkoina. Tietenkin lohko alkaa kahdella vieraspelillä, joiden välissä on Real kotona. Täten on realistinen mahdollisuus saada kunnon apina selkään ennen otteluohjelman helpompaa osiota.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #43 : 25.08.2016 klo 23:54:20

Toki jos Varsovasta ei tule mukana kolmea pistettä, niin hankalaksi menee. Toisaalta Dortmundilla on Tuchel puikoissa toista kautta putkeen, ja keltamustien resursseilla Legian pitää kyllä kaatua. Lisäksi Ekstraklasan mestari on sen verran sekaisin, että valmentajan vaihto ei yllättäisi, mutta tuo tuskin tapahtuu vielä ennen avausta ;) (lisätiedot Legiasta Kappen ketjusta, Pipon mainiot reportit löytää sieltä). Varmasti hieno tunnelma ja lyhyt matka vierasfaneille, onkohan myllyt todennäköisiä?

Atletico olisi ollut Madridin seuroista mielnkiintoisempi vaihtoehto, kun kerran Madridia vastaan löytyy yhteistä lähihistoriaa. Kuninkaalliset eivät ole ennen Saksassa juurikaan juhlineet, joten ehkäpä kotona voisi olla mahdollisuudet yllätykseen. Sportingista ei tosiaan mitään hajua. Kakkossija lohkosta on siis realismia, mutta jatko on sitten pitkälti onnettaresta kiinni. 

Otteluajat lisätty avaukseen.

LocalScirea

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus / TKT


Vastaus #44 : 26.08.2016 klo 00:27:52

Onkohan myllyt todennäköisiä?
Uskallan väittää että on. Legian viime vierailu Napolissa oli melko tapahtumarikas (linkki alhaalla), joten uskon Napolin ultrien (ystävyys ainakin Curva A:n Mastiffsin ja Desperados Dortmundin välillä) kanssa ystävyydessä olevien dortmundilaisten olevan melko haluttua myllyseuraa Varsovalaisten keskuudessa.

http://www.ultras-tifo.net/news/3976-napoli-legia-warszawa-10122015.html
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 26.08.2016 klo 00:30:54

Totta kai Dortmund on selkeä suosikki sekä Legiaa että Sportingia vastaan ja lohkoon jääminen olisi melkoinen paukku. Otteluohjelma on kuitenkin mahdollisimman epäsuotuisa. Uusien jannujen myötä voisi kuvitella otteiden parantuvan joulua kohti mentäessä, kun yhteispeli hioutuu ja Tuchelin aivoitukset tulevat tutuksi. Tämän vuoksi olisi ollut edullisempaa päästä pelaamaan ennakkoon helpoimmat matsit (Legia & Sporting kotona) alussa ja tiukimmat väännöt (Legia & Sporting vieraissa, Real kotona) myöhemmin. Nyt meni juuri päinvastoin. Realia vastaan vieraissa ollaan niin suuria altavastaajia, että pelin ajankohdalla ei ole merkitystä.

Fanien näkökulmasta Lissabon ja Varsova lienevät melko houkuttelevia. Melkein pitää itsekin harkita reissuun lähtemistä.

e. Pipon rapsat luettua lienee pakko nostaa odotuksia ylemmäksi ensimmäisen ottelun osalta :)
« Viimeksi muokattu: 26.08.2016 klo 00:51:54 kirjoittanut Nur der BVB »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #46 : 26.08.2016 klo 09:17:08

Mikäli Tuchelin rotaatio onnistuu viime kauden tavoin, niin laaja kaaderi on ihan perusteltua. Vuosi sitten vastustajat olivat eri luokkaa, joten Park, Leitner, Subotic, Durm ja kumppanit riittivät hyvin. Ainakin teoriassa oma taso on siis korkeammalla, mutta kärjen laadussa tiputusta on ainakin hetkellisesti luvassa, sillä Schürrle, Bartra ja Castro/Rode tuskin yltävät samalle tasolle heti huomisesta lähtien.

Penkin päässä Tuchel pääsee mittaamaan itseään vihdoin korkeimmalla tasolla, Kloppilla meni totutteluun oma aikansa. Toisaalta silloinen miehistökin oli aivan eri luokkaa kuin Tuchelilla tänään.

Saa nähdä muokkautuuko keltamustien miehistö vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Parkin palkka on todennäköisesti liian kova Bulin häntäpäähän, Suboticin terveystilanne heikko, Ginterille pitäisi hankkia korvaaja, Merino saapui vasta joukkueeseen, Sahin tuskin luovuttaa vielä tässä vaiheessa, ja Pulisicia ei haluta päästää muualle.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 27.08.2016 klo 15:24:00

Tänään koittaa taas paluu liiga-arkeen Tuoppi

Omat ennakko-odotukset ovat kohtuullisen positiiviset. Itävaltalaiset viilettävät omissa korkeuksissaan ja ainostaan täydellinen kriisi tai FC Hollywoodin paluu voi tuoda hieman jännitystä. Toisaalta keltamustien kaaderi on selkeästi laadukkaampi kuin pahimmilla uhkaajilla, joten zämppäripaikka pitäisi olla selviö. Epäilen kuitenkin, että viime kauden pistesaaliista jäädään selvästi. Joukkueessa on käynyt iso myllerrys ja se on samalla nuorentunut. Olisin erittäin yllättynyt, jollei tämä näkyisi otteiden ailahtelevaisuutena ja satunnaisina pistemenetyksinä. Kevättä kohden koneiston pitäisi kuitenkin alkaa olemaan kunnossa ja pistesaaliin alkaa kohentumaan.

Suurin epäilys kohdistuu puolustuksen pitävyyteen. Piszczek on jo muutaman vuoden ollut laskukierteessä, enkä usko enää otteiden kohentumiseen. Väläyttelyistä huolimatta Passlackin taso tuskin vielä riittää kovimmissa kamppailuissa. Myös Bartra joutuu ensin todistamaan kovuutensa kaksinkamppaluissa. Pallon kanssa hänellä ei kyllä ole mitään hätää. Toiveissa olisi Guerreiron mahdollisimman nopea istuttaminen vaspaksi. Schmelle on sympaattinen tyyppi ja antaa aina kaikkensa, mutta valitettavasti uuden kapteenin taso ja tekniikka ei vaan riitä.

Kesän hankintojen jälkeen keskikentälle on tunkua. Tämä kiristää sisäistä kilpailua ja avaa Tuchelille aiempaa enemmän taktisia mahdollisuuksia. Ehkä aivan absoluuttisen ykkösnyrkin taso on laskenut himpun, sillä Gündogan ja Mkhitaryan olivat parhaimmillaan weltklassea. Tätä kompensoi kuitenkin tason leveys ja rotaatiomahdollisuudet, jolloin otteluruuhkan keskelläkin riittää tuoreita jalkoja. Suurin mielenkiinto kohdistuu Dembelen ja Morin kehitykseen. Tähän astisen perusteella Dortmund on kaksikossa onnistunut kaappaamaan melkoiset raakatimantit, jotka vain odottavat kukkaan puhkeamista. Myös Götzeen asetan suuret odotukset. Miehellä on maagisen pehmeä kosketus ja itseluottamuksen palautuessa kaveri on kykenevä suuriin tekoihin.

Hyökkäyksen suhteen olen hieman huolissani. Auban viime kausi taisi mennä hieman yläkanttiin ja nyt odotukset ovat epärealistisen korkealla. Tämä on jo näkynyt kesän otteluissa, kun maalinteko on ollut tervan juontia. Ramosista ei todellakaan ole korvaajaksi. Ennemmin kokeilisin Schürrleä tai Reusia.

Tänään toiveissa olisi nopea avausmaali ja sitä myöten vapautunut peliesitys. Tämä toisi tärkeää itseluottamusta nuorelle joukkueelle. Mainz on kuitenkin paha vastus, joten mitään ei saada ilmaiseksi.

Auf geht's!

günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #48 : 28.08.2016 klo 14:33:53

Tuli nopea avausmaali, mutta kovin vapautunut esitys ei ollut. Tämä oli luonnollista, sillä avauksessa oli neljä debytanttia keltamustassa paidassa ja keli todella kuuma. Aubameyang löysi maalijyvän heti liigakauden alkuun Trierin tuhlailun jälkeen, ja mies kantaakin raskasta taakka maalinteon osalta, kun muu hyökkäys hakee itseään vielä pidempään. Schürrlen debyytti oli lupaava, ja Dembelen debyytti odotettu: hienojen harhautusten jälkeen vääriä ja epäonnistuneita ratkaisuja. Kagawa pelasi Castron tapaan vaisusti, ja heidän taso pitää nousta heti seuraavassa ottelussa tai pisteitä jää vastustajalle. Rode pelasi uskoakseni suurin piirtein Tuchelin odotusten mukaan: juoksuvoimaa keskikentälle, varmaa syöttötyöskentelyä ilman kykyä ryhmittää peliä Weiglin tapaan.

Ekalla jaksolla pallo menetettiin vaarallisesti muutaman kerran, mutta Mainzin ratkaisut olivat heikkoja ja Burki esitti kaksi hienoa torjuntaa. Lopun kavennus oli täysin turhaa löysäilyä, jossa Dembele taisi menettää pallon ja Piszczekille jäi kaksi miestä puolustettavaksi Sokratiksen taakse. Schmelzer pelasi jälleen ylempänä kuin toisen puolen Passlack. Tuo Passlackin toppari-laitapakki-rooli oli aikalailla sama kuin Piszczekin viimekautinen. Solidi esitys nuorukaiselta, joten eiköhän peliminuutteja tule lähitulevaisuudessa lisää, vaikka Ginter taisteleekin osittain samoista minuuteista. 31-vuotiaan puolalaisen lonkka tuskin kestää 50 ottelun kautta ongelmitta. Näin huomiona: oikea laita oli todella nuori huippujoukkueen standardeilla, kun sitä miehittivät 18- ja 19-vuotiaat junnut.

Tulos oli mielestäni oikein hyvä tulevaisuuden kannalta. Pisteet jäivät kotiin, muttalopun kavennusmaali ei jättänyt liian hyvää makua suupielille. Joukkue ei ole pelillisesti kuin vasta alkuvaiheessa ja tämä näkyi selkeästi. Maaottelutauon tölkkimatsi tulee olemaan hyvä seuraava testi, kun kotijoukkue hyökkää kovaa Dortmundin puolustuslinjaa vastaan. Odotuksissa erittäin hankala ottelu, mutta ei onneksi vielä mitään Mönchengladbachia saatika Bayernia vieraissa.

Schürrle jää schweinimaisesti pois maajoukkueen Suomi- ja Norja-otteluista selkävaivaan vedoten.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 28.08.2016 klo 23:17:36

Kolme pistettä ja ripaus lisää itseluottamusta oli eilisen arvokkain saldo. Itse peliesitys jätti paljon petrattavaa. Tosin saunamaiset olosuhteet taisivat tehdä pelaamisesta melko haastavaa.

Omaan silmään keskusta ei toiminut Mainzin prässissä lainkaan. Rode ja Castro eivät kyenneet ohittamaan ylintä karvausaaltoa. Ne harvat kerrat kun päästiin prässääjien ohi, Kagawa ei kyennyt hyödyntämään auennutta tilaa lainkaan. Weiglin sisäänotto piristi peliä välittömästi. Nuorukainen pystyi jakamaan palloa älykkäästi ja tämän myötä kotijoukkuen sai pelin haltuunsa. Mun mielestä myös Passlack oli yksi heikoista lenkeistä. Ei lainkaan hyötyä hyökkäysten tukemisessa ja omassa päässä suurin epävarmuustekijä. Vierailla oli ennen lopun kavennusmaalia neljä vaarallista paikkaa ja Passlack oli niistä kolmessa näkyvästi osallisena. Otteiden pitää parantua huimasti, jotta nuorukaisen varaan voisi laskea ökyjä vastaan.

Dembeleä on tullut analysoitua jo kattavasti. Tällä hetkellä hyvien ja huonojen ratkaisujen suhde on ehkä 1:3. Tästä huolimatta kaveri tuo pöytään sellaisia avuja, joita keltamustassa nutussa ei ole aiemmin nähty. Kun jannu saa hieman tilaa pallon kanssa, häntä on lähes mahdoton pysäyttää laillisin keinoin. Valmentajana miettisin pääni puhki löytääkseni kuviot, joilla mies saataisiin mahdollisimman usein pelattua kahdestaan pakin kanssa. On helppo ymmärtää Tuchelin olevan valmis hyväksymään lyhyen aikavälin tuskan ja pistemenetykset, kun palkintona kärsivällisyydestä saattaa olla todellinen "game changer".

Schürrle ei ole pystynyt romuttamaan imagoaan teknisrajoitteisena kouhkaajana, mutta mies on kyllä saanut maxit irti kyvyistään. Kaveri oli aika isolla prosentilla mukana BVB:n vaarallisista tilanteista ja siinä ohessa hän jaksoi juosta tunnollisesti alas varjelemaan omaa maalia. Hut ab Ylos Auba seilasi puolestaan 90 minuuttia pelin ulkopuolella, mutta kävi tekemässä kaksi maalia. Erinomainen juttu gabunilaisen itseluottamuksen kannalta.

Maaottelutauko tulee kyllä huonoimpaan mahdolliseen saumaan. Nyt olisi tärkeää hioa yhteispeliä, mutta lähes koko kaaderi on hajallaan ympäri maailmaa. Vierasottelu tölkkejä vastaan tulee olemaan vaikea. Nousijalla lienee motivaatio huipussaan ensimmäisessä kotiottelussa eikä markkinointirakennelman kaaderikaan ole kovin heppoinen. Kun tähän yhdistää Dortmundin rikkonaisen valmistautumisen, ongelmia on tiedossa. 

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 17
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines