FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
16.12.2018 klo 00:34:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Debytoiko joku Euroopan maa kisoissa?
Luxemburg - 10 (2.8%)
Suomi - 63 (17.9%)
Kypros - 5 (1.4%)
Islanti - 106 (30.2%)
Albania - 1 (0.3%)
Malta - 1 (0.3%)
Viro - 8 (2.3%)
Liettua - 2 (0.6%)
Latvia - 1 (0.3%)
Färsaaret - 12 (3.4%)
San Marino - 9 (2.6%)
Armenia - 6 (1.7%)
Azerbaidzhan - 3 (0.9%)
Valko-Venäjä - 0 (0%)
Georgia - 1 (0.3%)
Kazakstan - 3 (0.9%)
Liechtenstein - 5 (1.4%)
Makedonia - 4 (1.1%)
Moldova - 2 (0.6%)
Andorra - 4 (1.1%)
Montenegro - 16 (4.6%)
Gibraltar - 20 (5.7%)
Kosovo - 10 (2.8%)
Ei debytoi - 59 (16.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 236

Sivuja: [1] 2 ... 44
 
Kirjoittaja Aihe: MM-2018 karsinnat: Eurooppa  (Luettu 84085 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Laitalinkki

Poissa Poissa


: 06.07.2016 klo 09:11:18

"Nach dem Turnier ist vor dem Turnier", voisi todeta Sepp Herbergeriä mukaillen. Eli EM-kisat pannaan viikonloppuna pakettiin ja sitten UEFA-maiden alueella otetaan vihdoin katse kohti kohti MM-karsintoja. Euroopan lohkoarvonnoista on aikaa jo miltei vuosi, mutta karsintoja käsittelevä ketju on näköjään yhä avaamatta (pl. Suomen lohkospekulaatiot maajoukkueosiossa). Mutta avataanpa nyt sitten tämä yleisketjukin, sillä karsinnat alkavat vajaan kahden kuukauden päästä, viimeisenä FIFA:n maanosaliittona.

Uusina maina MM-karsintoihin osallistuvat Gibraltar ja Kosovo, joten jokaisessa lohkossa on nyt kuusi maata. Alunperin isäntämaa Venäjän piti pelata friendlyjä toisen viiden maan lohkon maita vastaan, mutta nuo pelit peruttiin, ja nyt UEFA on luvannut auttaa Venäjää harjoitusvastusten löytämisessä. Näissäkin karsinnoissa käytetään EM-karsinnoista tuttua "Week of Football" -konseptia, eli pelit on ripoteltu kuuden päivän ajan tasaisesti jokaiselle päivälle. Jokaisen lohkon voittaja selviytyy suoraan MM-kisoihin ja kahdeksan parasta lohkokakkosta (yhteensä yhdeksästä lohkosta) pääsee mukaan playoff-vaiheeseen, josta kunkin otteluparin voittaja mukaan kisoihin.

Alla analyysiä lohkoista:

A:

Hollanti
Ranska
Ruotsi
Bulgaria
Valko-Venäjä
Luxemburg

Euroopanmestaruudesta yhä pelaava Ranska on lohkon suursuosikki, mutta katastrofaaliset EM-karsinnat pelannut Hollanti haluaa varmasti paikata mainettaan ja päästä uusin voimin mukaan MM-kisoihin. Oranje oli arvonnoissa ykköskorissa ja karsintapelien puutteesta kärsinyt Ranska kakkosessa. Ruotsi lähtee karsintoihin pitkästä aikaa ilman Zlatania ja muutenkin meneillään on yhä sukupolvenvaihdos. Ruotsin kohtalona lienee jäädä kolmannen kerran peräkkäin kisoista rannalle. Veikkaan Ranskan ottavan suoran kisapaikan ja Hollannin selviytyvän jatkokarsintaan.

B:

Portugali
Sveitsi
Unkari
Färsaaret
Latvia
Andorra

B-lohkossa on mukana kolme EM-kisojen pudotuspeleihin selviytynyttä maata, joista Portugali on kuitenkin lohkon suvereeni voittajasuosikki. Sveitsin hyvä nousuvire muutaman vuoden takaa on jo taittunut, ja joukkue saattaa yhä heikentyä Kosovon mukaantulon myötä. Unkarilla muutama avainpelaaja saattaa vanheta joukkueesta ulos. Portugali kisoihin helpohkosta lohkosta, ja Sveitsi todennäköisesti karsintaan.

C:

Saksa
Tshekki
Pohjois-Irlanti
Norja
Azerbaidzhan
San Marino

Tässäkin lohkossa on kolme EM-kisamaata. Saksa on lohkossa täysin suvereeni ennakkosuosikki, mutta kakkospaikasta lienee edessä kova kisa. Tshekki taisi olla EM-kisojen iäkkäin joukkue keski-iältään, joten sukupolvenvaihdosta taitaa hiljalleen puskea sielläkin, eikä nuoriso-osasto taida mitään suvereeneja talentteja tulvia. Pohjois-Irlanti oli EM-kisoissa yllättävän hyvä, ja saattaa taistella jatkopaikasta nytkin. Joko Norjan nuorennusleikkaus alkaa olla valmis? Kuka tahansa lohkon kakkonen onkaan, se lienee monien toiveissa playoff-vastustajaksi. Arvataan nyt tähän lähtöön yhä Tshekkiä kakkoseksi.

D:

Wales
Itävalta
Serbia
Irlanti
Moldova
Georgia

Erittäin tasaiselta vaikuttava lohko, ja nyt, kun ottelut lohkojumbojakin vastaan otetaan vertailuun mukaan, voi hyvin olla, että tämän lohkon kakkonen jää vertailussa huonoimmaksi ja ulos playoffeista. Moldova ja Georgia tulevat varmasti napsimaan pisteitä sieltä täältä, ja muulta nelikolta odotan armotonta kamppailua lohkovoitosta. EM-välieriin (ainakin) yltänyt Wales saa kantaa ennakkosuosikin paineita, mutta nuorennusleikkausta tehnyt Serbia on varmasti paha vastus ja samoin EM-kisoissa pahasti alisuorittanut Itävalta, jonka riveissä on monta lupaavaa nuorta talenttia. Ikääntyvällä Irlannillakin on perusasiat kunnossa. Veikataanpa Serbian vievän suoran kisapaikan kolmen EM-kisamaan - ja EM-krapulaa potevan Walesin? - nenän edestä.

E:

Romania
Tanska
Puola
Montenegro
Armenia
Kazakstan

Tanskan ruligaanit pääsevät tällä kertaa tutustumaan oikein huolella Itä-Eurooppaan. Suhteellisen värittömän ja hajuttoman oloinen lohko, jossa itse panen suosikin paineet vakuuttavat EM-kisat pelanneelle Puolalle. Puolan ikärakenne on hyvällä mallilla, enkä näe mitään syytä, miksei se nappaisi tuosta lohkosta suoraa kisapaikkaa. Tanska kisaa Romanian kanssa kakkospaikasta, ja kääntää taiston edukseen.

F:

Englanti
Slovakia
Skotlanti
Slovenia
Liettua
Malta

Arpaonni oli Englannille suosiollinen ja Kolme Leijonaa menee näistäkin karsinnoista all the way ja näin hulit pääsevät Venäjälle hulinoimaan ja pelaajat pupeltelemaan. Kakkospaikan vie EM-kisoistakin tuttu Slovakia, joka jatkanee karsinnoissa pitkälti EM-turnauksen pelaajarungolla.

G:

Espanja
Italia
Albania
Israel
Makedonia
Liechtenstein

Albania pelasi paitsi pirteät EM-karsinnat, myös ihan kivat EM-kisat, mutta MM-arvonnoissa onni ei sille hymyillyt. Espanjaa ja Italiaa vastaan Albanialle ei voi antaa mitään palaa. EM-kisoissa Italia kepitti Espanjan 2-0, ja vaikka se ponnistaakin tähän lohkoon kakkoskorista, pidän itse sitä lievänä suosikkina (vielä parin päivän ajan) puolustavaa euroopanmestaria vastaan. Verisiä taistoja kaksikon välillä on varmasti edessä, mutta Italian hyökkäyspeli varmasti terävöityy, kun sairastupa tyhjenee. Sekä Espanja että Italia aloittavat EM-kisojen jälkeen uuden valmentajan johdolla, ja etenkin Espanjalla lienee edessä melko raju myllerrys kokoonpanon suhteen. Tämän lohkon kakkosta ei varmasti kukaan halua vastaan playoffissa, ja uskonkin, että molemmat jättiläiset kisapaikan nappaavat. Italia suoraan, ja Espanja karsintojen kautta.

H:

Belgia
Bosnia ja Hertsegovina
Kreikka
Viro
Kypros
Gibraltar

H-lohko on karsintojen ainoa, jossa on mukana vain yksi EM-kisamaa. Belgian suosikkiasema onkin selkeä. Vaikkeivät päävastustajat mitään läpihuutojuttuja olekaan, niin uskon Belgian myös lohkovoiton klaaraavan. Bosnialle sitten kakkospaikka ja tie jatkokarsintoihin.

I:

Kroatia
Islanti
Ukraina
Turkki
Suomi
Kosovo

Suomen I-lohko onkin sitten ainoa, jossa on mukana peräti neljä EM-kisamaata, sekä kaupan päälle Gibraltaria huomattavasti iskukykyisempi debytantti Kosovo. Kosovo ei taatusti suosiolla lohkojumboksi jää. Tässäkin lohkossa on luvassa paljon ristiinpelaamista, joten vaara kakkosen jäämisestä playoffista rannalle on ilmeinen. Vaikka Islanti menikin EM-kisoissa pisimmälle, on Kroatia mielestäni lohkon ylivoimainen suosikki, elleivät "kannattajat" innostu entistäkin suurempaan perseilyyn. Lähtökohtaisesti uskoisin Islannin ja Turkin pelaavan kakkospaikasta, mutta toivotaan toki, että Hasse Backen Huuhkajat saavat paletin kuntoon ja taistelevat tosissaan kisapaikasta hamaan tappiin saakka.

Lisätietoja vaikka wikistä: https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup_qualification_(UEFA)
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallokulttuurimarxismi


Vastaus #1 : 06.07.2016 klo 11:17:45

Montenegrolle mutulla rahat jos yllättäjää haetaan. Lohko ei superkova, Tanska laskussa ja Romania oli kisoissa heikko. Negrot ylsivät jatkokarsintaan EM 2012.

Tai ties vaikka samaisen lohkon Armenia, jos saavat pelinsä valjastettua kahden tähtipelaajansa varaan (tjeu Wales).
« Viimeksi muokattu: 06.07.2016 klo 11:28:55 kirjoittanut kokistuoppi »
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 06.07.2016 klo 12:20:23

Kun Albania ja Islanti olivat Ranskassa, niin olenkin miettinyt, mikä muu Euroopan maa vielä debytoi ennen Suomen arvokisoissa. Valko-Venäjää olisin tarjonnut ulkomuistista, mutta eihän sen lohkossa ole enää kuin kolmospaikka jaossa. Armeniaa ja Montenegroa on jo veikkattu, joten sanotaan sitten helpoissa lohkoissa pelaavat Kypros tai Azerbaidzhan.
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.07.2016 klo 23:03:01

Lohkokakkoset toivottavasti jatkoon A- G- ja I-lohkoista. Neljännellä ei sitten niin väliä.
ensijokolmas

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 06.07.2016 klo 23:30:41

Avaukselle Ylos Tästähän se seuraava taival taas lähtee.

Kyllä se debytantti taitaa Montenegro nimenomaan olla, jos joku. EM-karsinnat menivät vituilleen, kiitos jo alkukvaiheessa tulleen kolmen pongon rangaituksen fanien riehuessa. Karsintojen trendi tuntuikin olevan, että britit jyräävät ja jugot konttaavat (Serbia ja Bosnia pettivät myös). Potentiaalia Montenegrolla on ja muutama hassu huippupelaajakin sieltä löytyy Vucinicin (okei, ura alkaa olemaan jo ehtoopuolella) ja Joveticin muodossa. Ei tuo rinki niin hyvä kuitenkaan ole, että joukkuetta kannattaisi Romanian tai Tanskan edelle rankata. Mutta, jos Montenegro saa kunnon hengen päälle (vrt. Bosnia 2014 tai Albania 2016), niin ei kakkossija mitään utopiaa ole. Suora kisapaikka taitaa sitä jo olla.

Ilman huuhkajarillejäkin laskisin toiseksi mahdolliseksi debytantiksi Suomen. Hyvään väliin kohdataan Kosovo, Kroatialla saattavat tosiaan nuo hulien sekoilut vaikeuttaa tilannetta, Islannilla on ehkä kisakrapis päällä ja muutenkin ristiinpelaamista on luvassa.

Todennäköisimpänä kuitenkin pidän, ettei Euroopasta uusia MM-kisajoukkueita saada.
Timppa Lammas

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 12.10.2016 klo 10:30:27

Nostellaanpa tätäkin. Karsintoja on nyt kolme kierrosta takana ja potentiaalisimmat kisajoukkueet alkaa erottua:

Lohko A: Ruotsi on johdossa ehkä hieman yllättäen, tosin Ranska ja Hollanti pelasivat jo keskinäisen. Hollannin kone yskii edelleen, joten Ruotsilla on ihan hyvät saumat edetä kakkoseksi. Ranska on vahvimmilla lohkovoittajaksi, muilla mailla on on lähinnä huumoriarvoa. Bulgarian kyntäminen jatkuu ja kolmeen peliin on mennyt omiin jo 10 maalia.

Lohko B: Sveitsi johtaa puhtaalla pelillä, Portugali perässä. Nämä maat ratkaisevat kisapaikat, olkoonkin että Sveitsillä oli vaikeuksia Andorran kanssa. Lohkossa voi seurata sitä, montako pistettä Färsaaret saa, nyt niitä on jo neljä ja helppoja pelejä heille tulossa. Kakkospaikkakin on mahdollinen jos saavat yllätysvoiton Sveitsistä ja vieraista muutamia pisteitä mukaan.

Lohko C: Saksa jyrää kisoihin, kakkospaikasta käydäänkin sitten kova kamppailu. Tällä hetkellä Azerbaidzhan on toisena mutta en usko lennon jatkuvan. Tshekki on aloittanut huonosti mutta nostanee itsensä kakkoseksi.

Lohko D: Serbiassa on taas alettu keskittyä pelaamiseen ja tuosta tulee. Itävalta on hieman yllättäen vasta neljäntenä ja päävastustajia vastaan jo pelattu joten kisapaikka on työn ja tuskan takana. Irlanti sekoittaa soppaa.

Lohko E: Montenegro hieman yllätysjohdossa mutta Puola ja Romania on heti kannassa. Tanskan kisahaaveet kokivat kovan koulauksen kun turpiin tuli sekä Puolalta että Montenegrolta, vielä kotona, joten kisapaikka alkaisi vaatia melko virheetöntä suorittamista loppuun.

Lohko F: Englanti jyrännee kisoihin vaikka jäikin tasuriin Slovenian kanssa. Lohkon yllätyksenä on llut Skotlannin ja Slovakian vaisuus, joten Liettua on hieman yllättäen lohkossa toisena ja parhaissa asemissa on yllättäen Slovenia. Kakkospaikasta taistelee kuitenkin Slovakia ja Slovenia, en usko että Liettua jaksaa loppuun asti.

Lohko G: Ehkä selkein lohkoista, Italia ja Espanja hoitaa kisapaikat, Albania ja Israel seuraavat sijat, loput koittaa raapia pisteitä sieltä mistä saavat.

Lohko H: Kreikka ei huonoja karsintoja jäänyt suremaan vaan on lohkossa jaetulla kärkisijalla Belgian kanssa. Bosnia on lähimpänä haastamassa ja seuraava peli Kreikkaa vastaan ratkaisee aika paljon.

Lohko I: Suomen lohkosta lienee kaikki sanottu. Kroatia vie, Islanti ja ehkäpä Ukraina pelaa seuraavasta sijasta.


Paremmin tietävä nimimerkki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki limaniput


Vastaus #6 : 12.10.2016 klo 14:57:54


Albania pelasi paitsi pirteät EM-karsinnat, myös ihan kivat EM-kisat, mutta MM-arvonnoissa onni ei sille hymyillyt. Espanjaa ja Italiaa vastaan Albanialle ei voi antaa mitään palaa. EM-kisoissa Italia kepitti Espanjan 2-0, ja vaikka se ponnistaakin tähän lohkoon kakkoskorista, pidän itse sitä lievänä suosikkina (vielä parin päivän ajan) puolustavaa euroopanmestaria vastaan. Verisiä taistoja kaksikon välillä on varmasti edessä, mutta Italian hyökkäyspeli varmasti terävöityy, kun sairastupa tyhjenee. Sekä Espanja että Italia aloittavat EM-kisojen jälkeen uuden valmentajan johdolla, ja etenkin Espanjalla lienee edessä melko raju myllerrys kokoonpanon suhteen. Tämän lohkon kakkosta ei varmasti kukaan halua vastaan playoffissa, ja uskonkin, että molemmat jättiläiset kisapaikan nappaavat. Italia suoraan, ja Espanja karsintojen kautta.Itse näin ja näen Espanjan edelleen suosikkina EM-kisatuloksesta huolimatta. Mielestäni sillä on vielä materiaalietu ja pitkässä karsinnassa se on hieman tasaisempi ja varmempi kuin Italia, jolle tullee herkemmin kompastumisia pikkumaita vastaan. Espanjalla lienee karsintojen lopussa myös parempi maaliero ja enemmän tehtyjä maaleja. Kun Italialla oli viimeksi "suurmaa" samassa lohkossa eli Englanti karsittaessa Ranskaan 1998, se jäi kakkoseksi vaikka veikin keskinäisten kohtaamisten edun pistein 4-1. Italian pitänee voittaa nyt Espanja vieraissa lohkovoiton saavuttaakseen, mikä ei ole mahdoton temppu, mutta Espanja ei ole historiassaan hävinnyt ainuttakaan MM-karsintapeliä kotikentällään. Joka tapauksessa tämän lohkon kakkosen pitäisi toki mennä melko vaivatta läpi jatkokarsinnoista.
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 03.09.2017 klo 13:30:56

Kaikissa lohkoissa kolme kierrosta jäljellä, joten nostetaanpa tätä ylös, kun asetelmat alkavat pikkuhiljaa selkiytyä:

A-lohkossa Ranskan lohkovoitto 95-prosenttisen varma, kun jäljellä ilmaispisteet kotipeleistä Luxemburgia ja Valko-Venäjää vastaan. Tällöin tasapelipistekin riittää vieraista Bulgariaa vastaan, ja vaikka tuossakin tulisi häviö, lohkovoiton menetätminen edellyttäisi Ruotsilta kolmea voittoa ja kolmen maalin maalieron kiinni kuromista. Kakkossijassa vahvimmin kiinni Ruotsi, jolla myös vastassa V-Venäjä (tosin vieraissa, mutta D-liigan ylivoima vienee isäntien mielenkiinnon) ja Luxemburg. Viimeisessä pelissä vastaan tulee Hollanti, jonka kisahaaveiden säilyttäminen edellyttää ehdottomasti kolmea voittoa: vastassa Bulgaria tänään kotona ja Valko-Venäjä toiseksi viimeisellä kierroksella vieraissa. Siltikin hankalaa tulee Oranjella olemaan kun Ranska-turpasaunan jälkeen Ruotsilla neljä maalia parempi maaliero ja helpompi ohjelma ennen viimeistä kierrosta. Myös Bulgarialla on mahdollisuutensa, mutta sekin tarvinnee voitot kaikista jäljellä olevista peleistään (Hollannin ja Ranskan lisäksi Luxemburg), koska tasapisteissä Ruotsin kanssa maaliero on varmasti huonompi. Lisäongelmana bulgaareilla on se, että jos sillä on viimeisessäkin pelissä jatkomahdollisuudet, Hollannilla ei ole, jolloin Oranjen motivaatio Ruotsi-pelissä on arvoitus.

B-lohkossa Portugali ja Sveitsi ratkaisevat lohkon kaksi kärkisijaa keskenään. Jos Portugali menettää pisteitä tällä kierroksella Budapestissä ja Sveitsi ottaa voitot kahdesta seuraavasta pelistään (Latvia vieraissa, Unkari kotona), Sveitsin lohkovoitto on varma jo ennen viimeisen kierroksen kärkimatsia Lissabonissa. Muussa tilanteessa (jollei Sveitsi menetä pistettä enemmän) Portugali ottaa lohkovoiton kaatamalla Sveitsin, Sveitsille riittää tasuri.

Lohko C:ssä Saksa tulee voittamaan lohkon vaikkei se vielä matemaattisesti varmaa olekaan ja Pohjois-Irlannille riittää huomisesta Tshekki-matsista tasuri kakkossijaan. Vaikka tasuria ei irtoaisi, pirkut ovat lohkokakkosia jos voittavat lokakuussa Saksan kotona tai Norjan vieraissa.

D-lohko on Walesin kaadettua eilen Itävallan kolmen kauppa. Vahvimmilla on 15 pisteessä majaileva Serbia, jonka loppusaldo koostuu Irlannista ja Itävallasta vieraissa ja Georgiasta päätöskierroksella kotona. 13 pisteen Irlannilla on Serbian jälkeen vastassa Moldova kotona ja päätöskierroksella Wales vieraissa. Wales puolestaan pääsee ennen päätöskierrosta kartuttamaan pistesaldoaan Moldovan kustannuksella kotona ja Georgian vieraissa. Pikanttina yksityiskohtana kärkikolmikosta yksikään ei ole vielä hävinnyt peliäkään.

E-lohko muuttui astetta jännittävämmäksi Tanskan nuijittua Puolan maanrakoon perjantaina. Puolalla on silti pullat hyvin uunissa, sillä Kazakhstanin kaatuessa kotona tänään ja Armenian 9. kierroksella vieraissa tasapeli Montenegroa vastaan kotona takaa suoran kisapaikan vamrasit, ja 2-0-1 -saldokin vaatisi Montenegrolta tai Tanskalta täyttä kolmen voiton sarjaa jäljellä olevista peleistä. Montenegro ja Tanska kohtaavat toisensa 9-kierroksella Podgoricassa. Ensinmainitun kotietua tasoittaa astetta vaikeampi loppuohjelma, sillä molemmilla jäljellä olevan Romania-kotimatsin lisäksi Tanskalla on vieraspeli Armeniaa, Montenegrolla tosiaan Puolaa vastaan. Romanialla on pienet saumat kakkospaikkaan jos se voittaa molemmat edellä mainitut (ja Kazakhstanin kotonaan).

F-lohkon voittaa Englanti, jos kaataa huomenna Slovakian. Tasapelilläkin Englanti on ennakkosuosikki voittajaksi (lokakuussa vastassa Slovenia kotona ja Liettua vieraissa) mutta jos Slovakia nappaa huomenna voiton, sille riittää lohkovoittoon saman saldon kuin Englanti kerääminen loppupeleistä (Skotlanti vieraissa ja Malta kotona). Skotlanti ja Slovenia toivovat slovakkien tappiota tänään, jolloin neljän pisteen takamatka voisi vielä olla kurottavissa kiinni (Skotlannilla huomenna vastassa Malta ja Slovenialla Liettua kotona, lokakuussa sitten ensin mainitut ENG-SLO ja SCO-SLK pelit ja lopuksi keskinäinen Ljubljanassa).

Lohko G  on selvä peli: Espanja voittaa lohkon ja Italiasta tulee kaikkien muiden maiden painajaisarpa jatkokarsintaan. Albanialla on toki teoreettiset mahdollisuudet kakkossijaan, mutta vain teoreettiset.

Lohko H:n voitto on Belgian, kunhan maa voittaa edes yhden ottelun jäljellä olevista (Kreikka ei hanki parempaa maalieroa, koska se on tällä hetkellä belgeillä +31 ja helleeneillä +7). Kakkossijasta kamppailevat Kreikka, (13 p), Bosnia (11 p) ja Kypros (10 p). Kaikilla kolmella on vielä Belgia vastassaan (Kyproksella vieraissa, muilla kotona), ja Kreikka sekä Bosnia saavat Gibraltarilta varmat 3 pistettä. Bosnialla on lisäksi vastassaan Viro vieraissa, Kreikalla taas Kypros. Kyproksen (jonka kolmas peli on Tallinnassa) mahdollisuudet ovat varsin pienet, sillä se tulee varmasti häviämään maalierovertailussa kahdelle muulle.

I-lohkossa Suomen eilinen voitto paransi slaavien mahdollisuuksia. Vahvimmin lohkovoitossa on kiinni Kroatia, ainakin jos kenttä on Zagrebissa kuivunut sellaiseen kuosiin että voitto Kosovosta tänään irtoaa. Silti lohko on kevyesti tasaisin, ja jopa neljäntenä olevalla Turkilla on vielä mahdollisuudet lohkovoittoon. Kroatian loppuohjelma tämän päivän Kosovo-pelin jälkeen Turkki vieraissa, Suomi kotona ja Ukraina vieraissa, Ukrainalla ennen Kroatiaa Islanti ja Kosovo vieraissa, Islannilla ensin kuuden pisteen matsit Ukrainaa vastaan kotona ja Turkkia vieraissa ennen viimeisen kierroksen Kosovo-kotipeliä ja Turkilla kotipelit Kroatiaa ja Kosovoa vastaan ja päätöskierroksella vierailu Turkuun. Sopivalla ristiinpelaamisella voi myös käydä niin, että heikoin lohkokolmonen tulee tästä lohkosta (muita mahdollisia ehdokkaita lienevät lähinnä E ja H).

schlander

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Bayern München


Vastaus #8 : 04.09.2017 klo 14:34:21

Vaikka tasuria ei irtoaisi, pirkut ovat lohkokakkosia jos voittavat lokakuussa Saksan kotona tai Norjan vieraissa.

En kannata vedonlyöntiä Pohjois-Irlannin voiton puolesta kotiotteluun Saksaa vastaan. Saksa ei ole edelleenkään ikinä hävinnyt MM-karsinnoissa vieraissa.

Toki Pohjois-Irlanti on historiassaan kerran saanut kahdeksasta yrityksestä Saksan voitettua kotikentällään. Tämä tapahtui EM-karsinnoissa vuonna 1982. (Se oli se erikoinen karsinta, jossa Saksa voitti lohkonsa ja otti paikan lopputurnauksessa lopulta maalierolla ennen Pohjois-Irlantia. Tuohon aikaan vain voittajat selviytyivät jatkoon.)
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.09.2017 klo 14:37:42

Mites tuo lohkokakkosten vertailu menee? Jätetäänkö pelit lohkon pahinta heittopussia vastaan pois laskuista?

edit: äh, selvitinkin itse kun Wikipediasta simppelisti löytyi. Eli pelejä lohkojumboa vastaan ei huomioida kakkosten vertailussa.
« Viimeksi muokattu: 04.09.2017 klo 14:40:33 kirjoittanut Jorma Teräs »
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #10 : 04.09.2017 klo 15:13:04

Pääosin taitaa kaikilla lähtä 6 pistettä poijes vai onko joku suurempi hyötyjä?
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #11 : 04.09.2017 klo 15:49:52

Pääosin taitaa kaikilla lähtä 6 pistettä poijes vai onko joku suurempi hyötyjä?

Ranska taitaa olla kaikista lähin hyötyjä Luxemburg tasurin kanssaan. Toki Ranska lohkokärjessä ainakin vielä ja Valko-Venäjän pitäisi ottaa piste, joka on todella epätodennäköistä.

e. Itseasiassa Puolan vierastasuri Kazakhstania vastaan saattaa nousta vielä esiin. Puola toki vielä ainakin toistaiseksi kärjessä, mutta homma täysin auki siellä. Myös Romania samassa lohkossa vielä jollain saumoilla menossa lohkokakkoseksi ja heillä myös tasuri alla Kazakeilta.
« Viimeksi muokattu: 04.09.2017 klo 15:53:39 kirjoittanut maakato »
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, KÖNÖ, NePa & Mathare United


Vastaus #12 : 05.10.2017 klo 11:22:56

Mistä näiden joukkueiden kokoonpanoja lähipäiville voisi katsella? Mielellään keskitetysti yhdeltä sivustolta :P
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 05.10.2017 klo 11:57:43

Ranska taitaa olla kaikista lähin hyötyjä Luxemburg tasurin kanssaan. Toki Ranska lohkokärjessä ainakin vielä ja Valko-Venäjän pitäisi ottaa piste, joka on todella epätodennäköistä.

Tällä hetkellä tuossa lohkossa jumbopaikkaa muuten pitää Valko-Venäjä - tasapisteissa Luxemburgin kanssa. Mutta ei hätää: Ranska on onnistunut nysväämään tasurin myös Valko-Venäjän kanssa, joten ei ole väliä kumpi noista jää jumboksi.
migi111

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Serie-A yleisesti


Vastaus #14 : 05.10.2017 klo 12:58:03

Olis tosiaan myös kiva, jos joku vinkkais mistä karsintamatseja voisi katsella? Sattumoisin kun Suomen tv ei näytä kuin Huuhkajien pelejä. Esim. perjantaina tulis Italian karsintapeli.
Switek

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Muheva portugueesi


Vastaus #15 : 05.10.2017 klo 13:14:11

Olis tosiaan myös kiva, jos joku vinkkais mistä karsintamatseja voisi katsella? Sattumoisin kun Suomen tv ei näytä kuin Huuhkajien pelejä. Esim. perjantaina tulis Italian karsintapeli.
Ainakin Veikkaus tv näyttää laajasti karsintoja. Samalla googlettelulla selvisi sekin että myös italian matsi on ohjelmassa.
Knight

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool FC, EPS


Vastaus #16 : 05.10.2017 klo 14:27:03

Olis tosiaan myös kiva, jos joku vinkkais mistä karsintamatseja voisi katsella? Sattumoisin kun Suomen tv ei näytä kuin Huuhkajien pelejä. Esim. perjantaina tulis Italian karsintapeli.

Elisa Viihde Sport 1 ja 2 -kanavilta tulee ainakin.

Tänään tulee ykköseltä Armenia - Puola ja Montenegro - Tanska sekä kakkoselta Azerbaidzhan - Tsekki ja Englanti - Slovenia.

Huomenna tulee ykköseltä Georgia - Wales ja Turkki - Islanti sekä kakkoselta Espanja - Albania. Italia ei näköjään ole ohjelmistossa.

Lauantaina tulee ykköseltä Ruotsi - Luxemburg ja Bulgaria - Ranska sekä kakkoselta Bosnia - Belgia ja Valko-Venäjä - Alankomaat.

Sunnuntaina tulee ykköseltä Tanska - Romania ja Norja - Pohjois-Irlanti sekä kakkoselta Puola - Montenegro ja Saksa - Azerbaidzhan.

Maanantaina tulee ykköseltä Wales - Irlanti sekä kakkoselta Ukraina - Kroatia.

Tiistaina tulee ykköseltä Alankomaat - Ruotsi sekä kakkoselta Portugali - Sveitsi.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallokulttuurimarxismi


Vastaus #17 : 05.10.2017 klo 14:33:42

Olis tosiaan myös kiva, jos joku vinkkais mistä karsintamatseja voisi katsella? Sattumoisin kun Suomen tv ei näytä kuin Huuhkajien pelejä. Esim. perjantaina tulis Italian karsintapeli.

Mainitun Elisan lisäksi Eurosport Player taitaa maksaa 7 euroa kuussa, ja sieltä näkee jokaisen Euroopan karsintapelin, kunhan vaihtaa ip-soitteen Tanskaan tai Norjaan.
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #18 : 05.10.2017 klo 18:04:43

Puola heti 0-1 Armeniaa vastaan:

acestream://e061202217ea02d1c62e03688eaa3a60ee7b6829

Lewa vaparista etunurkkaan ja 0-2. Kisapaikka alkaa olla aika lähellä. Lewa epäsuorasta vaparista 0-3, vapari vitosen viivalta :D
« Viimeksi muokattu: 05.10.2017 klo 18:27:43 kirjoittanut Jema Pelle »
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 05.10.2017 klo 18:39:15

Kisapaikka varmistui tässä ja samalla Lewandowskista tuli eniten maajoukkuemaaleja koskaan tehnyt pelaaja.

(Luonnollisesti omassa maassaan, jos jotakuta huvittaisi alkaa hassutella.)
Knight

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool FC, EPS


Vastaus #20 : 05.10.2017 klo 18:53:03

Kisapaikka varmistui tässä

Miten se varmistui? Puola kohtaa vielä Montenegron, joka kohtaa tänään Tanskan. Jos Montenegro voittaa kummatkin pelit, voittaa se lohkon, jollei sitten Puola onnistu tänään parantamaan maalieroaan oikein kunnolla. Samoin toki myös Tanska voi vielä mennä Puolan ohi voittamalla ensin tänään Montenegron ja sitten vikan pelinsä (ROU), jos samalla Montenegro voittaa Puolan. Eli Puola on kyllä varmuudella vähintään toinen lohkossa, kumpikin ei voi mennä ohi (jollei sitten Armenia yllätä vielä Puolaa toisella puoliajalla ja voita).

Ja eihän Armeniakaan ole vielä Puola voittanut, puoliajalla nyt tilanne 3-1.
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 05.10.2017 klo 19:09:32

Miten se varmistui?

Pahoitteluni, siis jatkopaikka.

Armenia nyt ei ole nousemassa, onkohan ne koskaan edes tehneet kolmea maalia karsintapelissä.

(Puhdas heitto, kohta joku kaivaa tilastot missä vähän joka pelissä mätetty maaleja.)
Knight

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool FC, EPS


Vastaus #22 : 05.10.2017 klo 19:25:31

Pahoitteluni, siis jatkopaikka.

Armenia nyt ei ole nousemassa, onkohan ne koskaan edes tehneet kolmea maalia karsintapelissä.

(Puhdas heitto, kohta joku kaivaa tilastot missä vähän joka pelissä mätetty maaleja.)

Puola johtaa nyt jo 5-1, joten sen maaliero on nyt sama kuin Montengerolla ja Tanskalla. Tehtyjä maaleja Puolalla on viisi enemmän. Vielä jos pari saavat, niin lohkovoitto on hyvin lähellä vaikka häviäisivätkin Montenegrolle vikassa pelissä (edellyttäen, että MNE-DEN ei pääty tänään tasan).
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 05.10.2017 klo 19:48:06

Puola johtaa nyt jo 5-1, joten sen maaliero on nyt sama kuin Montengerolla ja Tanskalla. Tehtyjä maaleja Puolalla on viisi enemmän.

Nyt se kuudes tuli. Tämähän menee kovin jännäksi.

Ja nythän siis paras mahdollinen tulos olisi tasapeli tuosta.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2017 klo 19:50:56 kirjoittanut veikkopl »
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #24 : 05.10.2017 klo 20:04:10

Puola heti 0-1 Armeniaa vastaan:

acestream://e061202217ea02d1c62e03688eaa3a60ee7b6829

Skotlanti-Slovakialla sama osoite ja tietysti kanava.

Huoh, noi ei tule Englantia vaan Irlanti-Saksaa: acestream://b95308114bb82c961372b8de7fadb008a7e6d872
« Viimeksi muokattu: 05.10.2017 klo 20:34:37 kirjoittanut Jema Pelle »

 
Sivuja: [1] 2 ... 44
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines