FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.12.2018 klo 08:12:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: EURO 2016 Ranska - Jälkipuinnit  (Luettu 19915 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Effenberg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München


Vastaus #25 : 11.07.2016 klo 00:36:53

Järjestelmässä täytyy olla jotain vikaa, jos mestariksi tulee joukkue, jonka saldo varsinaiselta peliajalta oli 1-6-0. 
Toldo

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 11.07.2016 klo 00:38:59

Järjestelmässä täytyy olla jotain vikaa, jos mestariksi tulee joukkue, jonka saldo varsinaiselta peliajalta oli 1-6-0. 

En minä vaan näe tuossa mitään ongelmaa.
Moe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #27 : 11.07.2016 klo 00:39:50

Se mistä näistä kisoista tullaan tulevaisuudessa (kymmenien vuosien päästä) historiankirjoituksissa kirjoittamaan, on se että peli oli vieläkin laskelmoidumpaa kuin koskaan aiemmin. Tässä turnauksessa pelit ratkesivat joko yksittäiseen huippusuoritukseen (Eder) tai yksilön täyteen epäonnistumiseen (Zaza).

Myös kisojen pelisysteemi tullaan muistamaan. Yhdellä voitolla mestariksi, vituillaan olleet pudotuspelikaaviot ja pikkumaiden eteneminen pitkälle.

Ikävimpänä yksityiskohtana mieleen jää se, että kyseessä saattaa olla jopa viimeinen kerta, kun nämä skabat pelataan keskitetysti yhdessä paikassa. Kun kisat hajautetaan ympäri Eurooppaa, tippuu jälleen ripaus arvokisojen magiikkaa pois kuvioista.
Sentyrkki

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 11.07.2016 klo 00:40:20

Pelin ulkopuolisista asioista jää mieleen positiivisena ainakin se, että terroriuhka-topiciin tuli vain pari sivua ja mitään ei oikeastaan tapahtunutkaan. Turvallisuusviranomaisille Ylos
Jopi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Joulukuusi


Vastaus #29 : 11.07.2016 klo 00:40:43

Diesel-kisat, ei paljoa räväköitä yksilösuorituksia ollut ja joukkueet ja taktiikat jyräsivät yksilöt pl. ehkä Rolle. Viimeisteli itsensä viimeistään nyt legendaksi ja ainoa puuttuva pokaali on melkein mahdottomuus. Ruotsin taktiikka epäonnistui täydellisesti ja Zlatanin egon ympärille luotu systeemi oli täysi hiekkakakku. Pepen oksennus kuvaa myös hyvin kisoja, viimeiset voimat kentälle ennen seurajoukkuekauden avausta.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #30 : 11.07.2016 klo 00:43:21

Perhosen päivä. Kuten aina, o jogo boniton henkeäsalpaavan finaalin jälkeen, mieli tulee väkisinkin haikeaksi. Muutaman viikon ajassa koko juhlahumu, tietysti myös tappion tuska, unohtuu vähitellen kun odotellaan jo seuraavia pelejä... mutta Ronaldo nosti tänään itsensä vihdoin myös mj-tasolla mestariksi, todelliseksi suureksi pelaajaksi, ja se tullaan muistamaan jalkapallomaailmassa ikuisesti. Vaikka loukkaantui finaalissa, niin se ja kuvat oman joukkueen tsemppaamisesta teknisellä alueella, ym. vain tekevät draamankaaresta intensiivisemmän ja ikimuistoisemman. Toivon mukaan Stade de Francelta ilmaan lehahtanut tuulenvire saa Barcelonassa aikaan myrskyn, jonka vain World Cup 2018 voi tyynnyttää.  :)

Oli hienot kisat, etenkin neljännesvälieristä eteenpäin. Mahtavia pelejä ja suuria tunteita. Merci, jalkapallo.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2016 klo 01:17:33 kirjoittanut Buffy la Cazavampiros »
BlueForce

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampereen futiksen väärin ymmärretty ylpeys RIP


Vastaus #31 : 11.07.2016 klo 00:43:45

Aina vastarannakiiskinä pidän tätä turnausta ehkä 2000-luvun parhaana! Ylos Ainoa kritiikki on 24-jengin systeemi, joka tekee otteluohjelmasta ja lohkoista hankalan. Muuten kisat olivat helvetin hienot! Ylos
Sukillepotkija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS (+Spurs & PK-37)


Vastaus #32 : 11.07.2016 klo 00:50:47

-Unkarin hyvät otteet pieruverkkarimiehen johdolla
-Islannin yllätys Englantia vastaan ja Islannin kannattajat Ylos
-Portugalin tasapelinyhjäys läpi kisojen
-Yllättävän vähämaaliset ja tasaset kisat 24:stä joukkueesta huolimatta
-Monen pelaajan käsittämätön lentopalloilu boxissa
-Gigin kyyneleet
-Itävallan ja Ruotsin paskuus
-Italian ja Walesin hyvät otteet 5 miehen alakerroilla
-Griezmann
-Ylen erinomaset kisalähetykset
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ich und meine Jungs vom Schwarzen Block! Alerta!


Vastaus #33 : 11.07.2016 klo 00:51:38

Niin kauan kuin lukamodriceilta, gigibuffoneilta ja muilta suurpelaajilta pääsee itku putoamisen hetkellä, niin näille kisoille on ehdottomasti tarvetta. Jotain sienisemejä pääsevät huippupelaajat hinkkaamaan lähes vuosittain, arvoturnausten loppupelit ovat monille ainutkertaisia tilaisuuksia. Kuten vaikkapa Cristianon ja Portugalin tarina tänään.

Tässä tapauksessa kannattaisi sitten harkita esimerkiksi formaattien sekä isäntien valintaprosessin muutosta. Mömmömmien osalta kaikki tämän vuosituhannen turnaukset on hankittu kabineteissa kylmällä käteisellä ja seurauksena on käyty imemässä afrikkalainen semikehitysmaa ylimääräisestä rahasta, tapettu tuhansia faveloihinsa Brasiliassa ja seuraavaksi suunnataan kahteen ihmisoikeuksia tiuhaan polkevaan persläpeen. Kisoihin halutaan yhä enemmän osallistujia, mikä saattaisi ilahduttaa Palloliiton saadessa pakettinsa kasaan - mitä odotellessa en aio missään nimessä pidätellä hengitystäni -, minkä seurauksena kisoissa on tämän kesän tapaan vaikeampaa karsiutua lohkovaiheessa kuin päästä playoffeihin. Osallistujamäärän kasvaessa ottelumäärä lisääntyy, mikä on myrkkyä seurapuolella valmiiksi rahan nimissä puhkikulutetuille staroille, mikä näkyy suoritustasossa. Kaksi edeltävää pointtia yhdistettynä tulos on nyt nähty, eli lohkovaihe on laiskaa ja mielenkiinnotonta läpsyttelyä. Ja 2020 tulee vain viemään tämän problematiikan seuraavaan potenssiin.

Katsomokulttuurin osalta näistä kisoista taas saa yhä harvemmin mitään irti, sillä hinnoittelulla hoidetaan väärä demografia stadioneilta ulos ja valtaosa kansainvälisestä aktiivikannatuksesta nyt ei muutenkaan innostu tästä sirkuspelleilystä. Lutuurimielessä näistä kisoista ei saanut irti mitään islantilaisten taputtelun ja Will Griggin tulessaolon lisäksi, ja näistäkin osasin sanoa viimeksi mainitun faktaksi ennen touhun käynnistymistä. Tämän lisäksi luonnollisesti näiden kisojen aikana on siedettävä ihmisiä, joille futis ei tarkoita mitään [positiivista] 23 kuukautena kahden vuoden sykleissä, mutta näihin hupailuihin maalataan sitten kasvoihin kaikenlaisia kuvioita ja yritetään toistuvasti aloittaa henkeviä keskusteluita bastianschweinsteigereista ja cristianoronaldoista.

... ja nyt Tim Wiese imee maatilalla ilmapallosta heliumia pinkeissä saappaissaan tätä viimeisessä virkkeessä mainitsemaani kansanosaa varten. Voi vittu.
Insinöörimajuri-EVP

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 11.07.2016 klo 00:52:04

Tätä lohkokolmosten jatkoon menoa vastaan äpisin jo kisojen alusta. Se jää varmaan mieleen.
Walesin kannatusbiisi: https://www.youtube.com/watch?v=PmHnnkzgjCI. Koskahan tuonne takapajulaan leviää se trendi että kisapiisin pitää olla hiphoppia/rappia.
Pentti Perusinsinööri

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 11.07.2016 klo 00:52:49

Ei tämä ollut ensimmäinen eikä viimeinen paskapallolla voitettu mestaruus. Ajoittain näitä tulee. Olihan tuossa Portugalin joukkueessa kuitenkin laatua, joten Kreikka 04 vertaukset ovat mielestäni turhia.

Kusisin hunajaa jos Backe veisi Suomen tulevissa karsinnoissa kisoihin vastaavalla tyylillä, joten turha kai se on nillittää.
Arkon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wengerin Arsenal, AC Oulu, klassiset numero kympit


Vastaus #36 : 11.07.2016 klo 01:00:05

Ehkä näistä kisoista jäi lopulta puuttumaan se kahden todellisen huippumaan välinen klassikkomatsi, jota muisteltaisiin vielä vuosikymmenten päästäkin. Saksan ja Italian kohtaaminen oli ehkä lähimpänä, sekin toki suurelta osin pilkkukisan takia.

Formaatissa oli ehkä kokonaisuutena enemmän negatiivista kuin positiivista, mutta siihen liittyen mieleen jäi se, että nimenomaan ne "ylimääräiset" pikkumaat pelasivat pääosin helvetin hyvin voittaen lohkojaan tai pystyen oikeasti haastamaan huippumaita, ja selkeät flopit taas löytyivät hyvin pitkälti sieltä arvokisojen vakiokävijöiden joukosta.
Pumba

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #37 : 11.07.2016 klo 01:07:02

Tässä tapauksessa kannattaisi sitten harkita esimerkiksi formaattien sekä isäntien valintaprosessin muutosta. Mömmömmien osalta kaikki tämän vuosituhannen turnaukset on hankittu kabineteissa kylmällä käteisellä ja seurauksena on käyty imemässä afrikkalainen semikehitysmaa ylimääräisestä rahasta, tapettu tuhansia faveloihinsa Brasiliassa ja seuraavaksi suunnataan kahteen ihmisoikeuksia tiuhaan polkevaan persläpeen.

No tästä nyt tuskin kukaan on eri mieltä. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö maajoukkueille ja arvokisoille olisi vielä tälläkin vuosikymmenellä erittäin isoin kirjaimin paikkaa jalkapallokalenterissa.

Mutta kyllähän pelimäärien puolesta liikutaan ihan maksimeissa, kun mietitään mitä huippupelaajat tällä hetkellä urakoivat. Ja sitten kun jostain aletaan nipistämään, niin se nipistys ei tule palkanmaksajien peleistä. Uudet sarjakaudet alkavat jälleen reilun kuukauden kuluttua ja voin vain kuvitella, miten joku Antoine Griezmann koittaa ladata itsensä fyysisesti ja henkisesti seuraavaan kauteen. Ei siinä taida yksi kuukausi riittää oikein mihinkään.
laitinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Altavastaajien Palloseura


Vastaus #38 : 11.07.2016 klo 01:19:52

Ihan viihdyttävät kisat. Mieluummin tasaisia vääntöjä kuin hulabaloota.

Hyvä on myös huomata, että peleissä oli aika paljon välillä maalipaikkoja, joista ei vain mennyt sisään. Tämä lisättynä siihen, että alkulohkoissa voiton arvo oli pienempi kuin kuudentoista joukkueen formaatissa merkitsi sitä, että jos alussa niitä maaleja ei paikoista monesti tullut, ei sitten suin päin väkisin haettu voittoa vaan tasapeli oli ihan tyydyttävä. Itse olen huolissani viimeistelytaidoista. Onko taktisuus niin suuressa roolissa maajoukkuepeleissä, kun aika on kortilla seurafutikseen nähden, että pelaajien pääs pyörii niin vahvasti taktiset asiat, että itse maalipaikan tullen tulee jäätymisiä. No, tämä viimeinen huumorilla, totta kai.

Yksittäisistä pelaajista omat suosikkini turnauksessa: Kimmich, Griezmann, Perisic, Bale, Robson-Kanuuuuuuu!, Islannin joukkue. Buffon ja Portugalin Renato Sanches. Muutaman mainitakseni...
« Viimeksi muokattu: 11.07.2016 klo 01:22:37 kirjoittanut laitinho »
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 11.07.2016 klo 01:20:44

Toisaalta juoksukilometrit eivät olleet lähelläkään seurajoukkuetasolla. Olivatko nämä vain lomahöntsyt osalle pelaajista, tai sitten kunto ei riitä näin pitkälle kesään?

Mielenkiintoinen tieto. Oliko noissa isokin ero seurajoukkuepeleihin?

Islanti on näistä kisoista varmasti se päällimmäisenä mieleen jäävä juttu. Toisena varmasti se, että nyt pelattiin ensi kertaa 24 maan EM-turnaus. En ole ihan vakuuttunut tästä formaatista. Toivoisin enemmän painoarvoa karsinnoille ja alkulohkoille, joissa sentään ratkotaan paremmuutta useammissa peleissä. Miksi joukkue ansaitsee taistella mestaruudesta, jos ei mahdu edes omassa karsinta-/alkulohkossaan kahden parhaan joukkoon? Nyt meni vähän kendotyyliseksi meiningiksi: ensin iso liuta pelejä, joissa saatiin pari heikointa pudotettua, ja sitten vasta kisat kunnolla käyntiin. Eikä futiksessa tosiaan ole sellaista ongelmaa, että matseja olisi liian vähän, jos nyt vaikka Griezmannia ajattelee. Portugali voitti mestaruuden, vaikkei onnistunut voittamaan yhtään lohkopeliä, ei Islantia, ei Itävaltaa eikä Unkaria. Alkulohkovaihe oli näin jälkikäteen ajatellen suurilta osin aika kiimaton, kun isot maat pääsivät niin helposti jatkoon. Yksi voitto alle, ja lopun lohkovaiheen voikin jo melkein vain läpsytellä läpi.

Tasokin tietysti putosi selvästi edellisistä kisoista, ja nähtiin paljon ison tasoeron pelejä. MM-kisoissa tuo ei niin haittaa, kun muiden mantereiden eksoottisemmissa jengeissä on oma mielenkiintonsa, mutta keskinkertaisesta euromössöstä Slovakian ja Itävallan malliin en oikein ainakaan itse jaksanut innostua.

On tässä toki hyviäkin puolia: alkulohkojen vikoissakin peleissä on entistä todennäköisemmin jatkopaikka panoksena ainakin toisella joukkueella, ja onhan sekin plussaa, että kahdeksan maata enemmän pääsee mukaan kisahuumaan. Pienten maiden pääsy jatkopeleihin on nyt helpompaa, ja P-Irlannin ja Unkarin kaltaisia symppistarinoita nähdään enemmän. Jos 24 maalla mennään, niin joku sellainen systeemi, jossa lohkovoittajat tai ainakin parhaat niistä pääsevät suoraan 8 parhaan joukkoon tuntuisi ehkä reilummalta. Sekavaa sekin tietysti olisi.

Kokonaisuutena ihan jees turnaus, mutta vähän iski kisaväsymystä itellekin ja tuntui, että pelejä ja joukkueita oli liikaa. Ilman Islantia ei olisi ollut mitään erityisen mieleenpainuvaa ja sykähdyttävää, vaikka ei nämä mitkään huonotkaan kisat minusta olleet. Parit edelliset EM:t ja myös 2014 MM:t ovat kuitenkin jääneet positiivisemmin mieleen.
Gabriel Batistuta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Unai Emeryn Tykkimiehet.


Vastaus #40 : 11.07.2016 klo 01:24:06

Ronaldo pelasi itsensä lopullisesti legendojen joukkoon ja omakin kelkka alkoi kääntyä miehen suhteen. Aiemmin pidin janaria lähinnä filmaajana ja ylimielisenä egoilijana, jolla oma pärstä ja oma maalisarake on se tärkein asia.

Tässä turnauksessa mies osoitti kuitenkin huikeaa johtajuutta, joukkuepelaamista ja taisteluhenkeä. Puolaa vastaan etunenässä ampumassa pilkkuja ja tsemppaamassa kavereita ja finaalissa taisteli rikkinäisellä polvella kunnes joukkueen edun mukaisesti pyysi vaihtoa. Lisäksi tuli kipeän polven kanssa vielä hienosti tsemppaamaan kavereita ja pitämään palopuheita Ylos
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Palmeiras, Haka - (Spurs, N'ham Forest)


Vastaus #41 : 11.07.2016 klo 01:24:07

En minä vaan näe tuossa mitään ongelmaa.

Jep. Kyseessä on cup-muotoinen turnaus, ei sarja.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ich und meine Jungs vom Schwarzen Block! Alerta!


Vastaus #42 : 11.07.2016 klo 01:25:48

Pienten maiden pääsy jatkopeleihin on nyt helpompaa, ja P-Irlannin ja Unkarin kaltaisia symppistarinoita nähdään enemmän.

Unkari oli anyway lohkokakkonen, pre-Platini-formaatissa lohkosta lauluun olisi lähtenyt kolmosena mestari Portugali. Minkä lisäarvon ulsterilaisten paikka kuudentoista sakissa taas muka toi, en osaa lainkaan sanoa, kun Griggkään ei päässyt kehiin.

[EDIT:] Mä en edes muista, ketä vastaan Ulster skulasi playoffeissa.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2016 klo 01:28:17 kirjoittanut Catweazle »
laitinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Altavastaajien Palloseura


Vastaus #43 : 11.07.2016 klo 01:40:22


On tässä toki hyviäkin puolia: alkulohkojen vikoissakin peleissä on entistä todennäköisemmin jatkopaikka panoksena ainakin toisella joukkueella, ja onhan sekin plussaa, että kahdeksan maata enemmän pääsee mukaan kisahuumaan. Pienten maiden pääsy jatkopeleihin on nyt helpompaa, ja P-Irlannin ja Unkarin kaltaisia symppistarinoita nähdään enemmän. Jos 24 maalla mennään, niin joku sellainen systeemi, jossa lohkovoittajat tai ainakin parhaat niistä pääsevät suoraan 8 parhaan joukkoon tuntuisi ehkä reilummalta. Sekavaa sekin tietysti olisi.


Vaihtoehto 24:lla joukkueella pelattaessa olisi alkuun kahdeksan kolmen joukkeen lohkoa joista kaikista kaksi jatkoon. Pelejä per joukkue olisi siinä vaiheessa kaksi, yhteensä 24 peliä vaiheessa I.

- Heikkoudet: tuossa pelimäärässä täydellinen ristiinpeluu olisi todennäköisemmin mahdollista, ja kun pelejä olisi vain pari I-vaiheessa, saattaisi olla aika nihkeen varovaista.
+ Edut: mahdollistaisi aiemmista kisoista tutun konseptin vaiheessa kaksi

Vaiheessa II: neljä neljän lohkoa, kaksi parasta jatkoon. Pelejä tulisi yhteensä joukkueille jotka menee jatkoon tässä vaiheessa 5kpl, yht. turnauksessa olisi nyt pelattu 48 ottelua.

* Ennen puolivälierävaihetta jatkoon menijöillä olisi enemmän pelejä alla ja peli valmiimpaa. Haittana mahdollinen väsymys, loukkaantumiset tai pelikiellot.

Yhteensä kisoissa pelattaisiion tuollaisella formaatilla finalistien osalta yksi peli enemmän kuin nyt, kaksi peliä enemmän kuin vielä 2012.

Kokonaisuudessaan otteluita kisoissa pelattaisi 55kp eli neljä enemmän kuin nyt.

Lisähuomio: jos tällainen kakkosvaihtoehto 24 joukkueen formaatissa olisi, se tarkottaisi alkulohkovaiheossa siis 2+3 muotoista ottelusysteemiä. Mukana olevilla pienemmillä mailla on pienempi penkki, eli se suosisi isoja ehkä liikaakin, plus rasitusta olisi hieman vielä enemmän kuin nyt.

Loppupäätelmä: joko mennään tällä tai palataan  vanhaan. Sitä ei nähdä, koska raha ratkaisee. Eli mennään tällä sitten, se on nyt seuraavat  muutamat kisat se, kunnes lopulta siirrytään 32 joukkueen formaattiin. :D
« Viimeksi muokattu: 11.07.2016 klo 01:43:15 kirjoittanut laitinho »
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP ja Aleksi Pahkasalon erikoistilanteet


Vastaus #44 : 11.07.2016 klo 01:54:42

Hyvät kisat! Uusi pelijärjestelmä teki käytännössä lähes jokaisesta lohkopelistä tärkeän. Turkki - Tšekki oli esimerkiksi todella kiimainen peli, vaan eipä olisi ollut vanhalla systeemillä.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #45 : 11.07.2016 klo 02:08:40

Puolustus voittaa edelleen mestaruudet. Ikävintä jalista sitten -90 ja -92 kisojen mutta vanhempana sitä osaa arvostaa. Varsinkin kun 70% foorumista vittuuntuu. Siempre!
Naamis!

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 11.07.2016 klo 02:23:44

Italia. Olisi mestari jos keskikenttä olisi ollut terveenä/ei pelikiellossa Saksaa vastaan.

Pitsajanareiden itkuille :D Ylos
Lopez

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 11.07.2016 klo 04:40:27

Oikein voitettu! Ei mulla muuta Ylos Tuoppi
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 11.07.2016 klo 06:21:25

- Moraalinen mestari ratkottiin jo aikaa sitten
- Juhani Tamminen sen tiesi jo aikaa sitten, win the right games
- Liikaa joukkueita, liian paljon jatkoon menijöitä
- Griezmann, oli niin iso kuin tiedettiin
- Saksa tuli ykkösringillään välikisoihin
- Portugali yllätti ja pelasi joukkueena
- Wales oli pienistä kovin
- Arvaajan kisaliitteen analyysit ja arviot jatkoon menijöistä. :D
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #49 : 11.07.2016 klo 06:49:45

Uusi pelijärjestelmä teki käytännössä lähes jokaisesta lohkopelistä tärkeän.
Paitsi, että pelejä ei tarvinnut voittaa. Mikä johtaa siihen, että jo lohkoissa lähdetään jatkossa puolustamaan nolla-nollaa.

Seuraavana nousussa siis jälleen puolustusvoittoinen nyhjääminen ja Espanjalaistyylinen pimputtelu.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines