FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2018 klo 19:39:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: Keskustelua jalkapallon MM-kisojen formaatista  (Luettu 19871 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kustaa vaasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: En ole Vaasasta


: 26.07.2016 klo 21:45:30

En löytänyt tällaista topikkia, joten päätin pistää pystyyn.

Nythän FIFA suunnittelee kaljupään johdolla MM-kisojen laajentamista alkaen 2026. Suunnitelmien mukaan maita olisi tuolloin mukana 40.

http://www.arvokisat.com/futiksen-mm-kisat-laajenemassa-talle-maanosalle-fifa-pomo-lupaa-lisaa-paikkoja/

Mitä mieltä porukka on tällaisista uudistuksista? Itseäni ainakin sapettaa tämä FIFA:n ja UEFA:n jatkuva perseily, jossa toimiva formaatti ja kisat pilataaan tällaisilla idioottimaisilla uudistuksilla. (Qatarin kisoista puhumattakaan.) Kaikkein loogisinta olisi että kisoissa olisi jatkossakin 32 maata, joista jokaisen lohkon kaksi parasta pääsevät jatkoon. 40 osallistujan formaatti menisi sekavaksi. EM-kisatkin olivat paremmat, kun osallistujia oli vain 16.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 27.07.2016 klo 09:37:24

Aasiasta ja Afrikasta löytyy kuitenkin yhteensä satakunta maata, joista vain 9-10 selviää MM-kisoihin. Laajentuminen siis varmastikin helpottaisi heidän asiaansa. Sieltähän löytyy luonnollisesti samassa määrin myöskin ääniä Fifan kongressissa puhisvaalia myöten tietenkin. Eiköhän laajentamisen kautta saada myöskin pari vekkulia pikkumaata Karibialta kisoihin, sillä löytyyhän Concacafistakin äänestäjiä peräti nelisenkymmentä.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #2 : 27.07.2016 klo 09:59:14

Aasiasta ja Afrikasta löytyy kuitenkin yhteensä satakunta maata, joista vain 9-10 selviää MM-kisoihin. Laajentuminen siis varmastikin helpottaisi heidän asiaansa. Sieltähän löytyy luonnollisesti samassa määrin myöskin ääniä Fifan kongressissa puhisvaalia myöten tietenkin. Eiköhän laajentamisen kautta saada myöskin pari vekkulia pikkumaata Karibialta kisoihin, sillä löytyyhän Concacafistakin äänestäjiä peräti nelisenkymmentä.
Kyseisistä maanosista saa myös parhaat lahjukset vaikka Fifassa ei ole enää korruptiota eiku...
Toffo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, Tottenham, Feyenoord, Real Zaragoza


Vastaus #3 : 06.08.2016 klo 22:18:11

Kaikkein loogisinta olisi että kisoissa olisi jatkossakin 32 maata, joista jokaisen lohkon kaksi parasta pääsevät jatkoon. 40 osallistujan formaatti menisi sekavaksi. EM-kisatkin olivat paremmat, kun osallistujia oli vain 16.

Juuri näin. 32 maan kisoistakin saa jo melkoisen ähkyn vaikka jalkapallosta kovasti pidänkin. 40 maata menee jo hullutteluksi. EM-kisatkin oli kyllä huomattavasti paremmat 16 maan turnauksena. Se meni mukavasti semmoisena "mini-MM-turnauksena" oikeiden MM-kisojen välissä. Suuresti pidän myös siitä että kisoihin pääseminen ei isoillekaan maille ole mikään läpihuutojuttu joten karsintojen pitää olla riittävän tiukat. Toki tänä kesänäkin Hollanti onnistui perseilemään itsensä ulos.

Mutta kun tietää FIFA:n ja UEFA:n ahneuden ja loputtoman sokeuden niin kaipa kohta MM-kisoja pelataan joka kesä 64 maan turnauksena jolloin koko hassuttelu muuttuu Skoda-cupin kaltaiseksi karnevaaliksi. Ihan kiva vuosittainen tapahtuma mutta suuret hetket niistä unohtuu muutamassa päivässä.

Eli: MM 32 ja EM 16. Ja kisat vittuun Venäjältä ja erityisesti Qatarista.
Sabah Al Khair

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Allahu Snackbar


Vastaus #4 : 06.09.2016 klo 14:52:58

Jalkapallon MM-turnauksesta 40 joukkueen megatapahtuma? - FIFAn johto avoin idealle:
http://yle.fi/urheilu/3-9147229
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Talouspaperimies, jaxuhail


Vastaus #5 : 06.09.2016 klo 18:33:19

Käsittämätöntä, että CONMEBOLilla on vähemmän paikkoja kuin Afrikalla ja saman verran kuin Aasialla. Puhtaasti tason puolesta Etelä-Amerikasta kuuluisi vähintään 7 joukkuetta mukaan lopputurnaukseen rannalle jäisivät useimmiten Bolivia, Venezuela sekä toinen kaksikosta Peru/Paraguay.

Nykyisellään kisoihin pääsee Euroopasta 13, CONMEBOLista 4-5, CONCACAFista 3-4, Aasiasta 4-5, Afrikasta 5 ja Oseaniasta 0-1. Isäntämaa tuo aina yhden lisäpaikan "isäntämaanosalle." Etelä-Amerikka on tasollisesti lähempänä Eurooppaa (saattaa olla jopa keskimäärin Eurooppaakin parempi) kuin muita maanosia. Mielestäni tulisi luoda jokin UEFA:n seurajoukkuekilpailuista tuttu rankingsysteemi, jolla maanosat voisivat saada lisää maapaikkoja MM-turnaukseen. Perusteena rankingmuutoksille voitaisiin pitää vaikkapa eri maanosien menestystä lopputurnauksessa.

Luodaanpa pieni katsaus MM-kisojen lähihistoriaan ja jatkopeleihin maanosittain selviytyneisiin maihin:

2014 (Brasilia, CONMEBOLilla 5-6 paikkaa ennen jatkokarsintoja):


UEFA: 6 maata jatkoon 13:sta (46%)
CONMEBOL: 5 maata jatkoon 6:sta (83%)
CONCACAF: 3 maata jatkoon 4:stä (75%)
AFC: 0 maata jatkoon 4:stä (0%)
CAF: 2 maata jatkoon 5:stä (40%)
OFC: Ei osanottajia.

2010 (Etelä-Afrikka, CAF:lla 6 paikkaa)

UEFA: 6 maata jatkoon 13:sta (46%)
CONMEBOL: 5 maata jatkoon 5:stä (100%)
CONCACAF: 2 maata jatkoon 3:sta (67%)
AFC: 2 maata jatkoon 4:stä (50%)
CAF: 1 maa jatkoon 6:sta (17%)
OFC: 0 maata jatkoon 1:stä (0%)

2006 (Saksa, UEFA:lla 14 paikkaa)

UEFA: 10 maata jatkoon 14:stä (71%)
CONMEBOL: 3 maata jatkoon 4:stä (75%)
CONCACAF: 1 maa jatkoon 4:stä (25%)
AFC: 0 maata jatkoon 4:stä (0%)
CAF: 1 maa jatkoon 5:stä (20%)
OFC: 1 maa jatkoon 1:stä (100%), Australia oli vielä Oseanian liitossa.

2002 (Etelä-Korea&Japani, AFC:llä neljä paikkaa)

UEFA: 9 maata jatkoon 15:stä (60%)
CONMEBOL: 2 maata jatkoon 5:stä (40%)
CONCACAF: 2 maata jatkoon 3:sta (67%)
AFC: 2 maata jatkoon 4:stä (50%)
CAF: 1 maa jatkoon 5:stä (20%)
OFC: Ei osanottajia.

------------

UEFA: 31/55 (56%)
CONMEBOL: 15/20 (75%)
CONCACAF: 8/14 (57%)
AFC: 4/16 (25%)
CAF: 5/21 (24%)
OFC: 1/2 (50%)

Näistä luvuista ei selviä ihan kaikkea, esimerkiksi CONCACAF ei tietenkään ole lähelläkään Euroopan tasoa, vaikka jatkopaikkoja ovatkin ihan mukavasti tämän vuosituhannen puolella haalineet. Euroopan terävin kärki on MM-kisamenestyksen perusteella ollut kovin, sillä kaikissa neljässä turnauksessa finaalissa on ollut vähintään yksi eurooppalainen joukkue ja kahdessa molemmat finalistit ovat tulleet Euroopasta. CONCACAFin menestys selittynee USA:n ja Meksikon (+Costa Rican) vahvasta tekemisestä viime vuosina ja mielelläni pitäisin Pohjois- ja Väliamerikan edustuksen samankokoisena kuin aiemmissakin kisoissa. Taso nimittäin tippuu melkoisesti em. kolmikon jälkeen eikä esim. Honduras ole lohkovaiheessa oikein päässyt juhlimaan. Aasian ja Afrikan menestys on sitten ollutkin aivan naurettavaa ja molemmilta voisi maiden suuresta määrästä huolimatta napsaista paikan pois ja antaa ne suosiolla CONMEBOLille.
Susi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Roma, Fingerpori & Kaisa Mäkäräinen


Vastaus #6 : 06.09.2016 klo 20:37:53

Minusta 32 joukkuetta on sopiva määrä: se mahdollistaa järkevän turnauskaavion.

Mutta koko nykyinen karsintasysteemi on kyseenalainen. Kuten Incrivel osoittaa, Etelä-Amerikan karsinnoissa rima on todella korkealla. On outoa, että niin vahvalta futismantereelta voi päästä enintään 5 joukkuetta kisoihin. Kuitenkin on hyvin epärealistista, että Aasialta tai Afrikalta poistettaisiin kiintiöpaikkoja Etelä-Amerikan hyväksi. Pikemminkin FIFA:ssa on painetta päästää lisää Aasian ja Afrikan maita kisoihin, syistä jotka Mietaakin tietää.

Mutta onko ylipäätään järkevää perustaa karsinnat maanosakiintiöille? Karsinnat voitaisiin järjestää maailmanlaajuisesti, kun maailman joka kolkkaan voi lentää kätevästi. Maailmankarsinnoissa voitaisiin jakaa kaikki kisapaikat (pl. isäntämaan) tai osa niistä. Osittainen maailmankarsinta toimii esimerkiksi lentopallon olympiakarsinnoissa: osa kisapaikoista menee maanosakarsintojen voittajille, kaksi maailmancupin finalisteille ja 4-5 maailmankarsintojen menestyjille. (Systeemi vaikuttaa monimutkaiselta, joten ei siitä sen enempää.)

Kaikkien paikkojen jakaminen maailmankarsinnalla on radikaali ja aika epärealistinen idea. Toki syntyisi eksoottinen ja jännittävä karsinta, josta kisoihin pääsisivät juuri maailman parhaat joukkueet. (Siksi Jonathan Wilson kannatti sitä 2010, tosin hän haluaisi lopputurnaukseen vain 16 maata.) On vaikea uskoa FIFA:n hyväksyvän systeemiä, jossa esimerkiksi kaikki Aasian maat voivat hyvin karsiutua.

Siksi osittainen maailmankarsinta olisi minusta fiksumpi idea. Tällöin säilyisi vaikkapa 19 kiintiöpaikkaa, esim. Euroopalla olisi 8, Etelä-Amerikalla 4, Concacaf-mailla 2, Afrikalla 2 ja Aasialla 3. Kun yksi paikka menee isäntämaalle, jäisi maailmankarsintaan tarjolle 12 kisapaikkaa. Niistä pelaisivat ne maat, jotka karsiutuivat täpärimmin maanosakarsinnoissa. Yksinkertainen tapa järjestää maailmankarsinta olisi arpoa 12 otteluparia maanosakarsintojen jälkeen. Arvontaan pääsisi vaikkapa 8 joukkuetta Euroopasta, 5 Afrikasta, 4 Aasiasta, 3 Etelä-Amerikasta, 3 Concacaf-maata, sekä 1 joukkue Oseaniasta.

Tällaisella karsinnalla olisi muutamia etuja. Se tuottaisi mielenkiintoisia, uudenlaisia ottelupareja, joissa olisi suuri panos. Kuvitelkaa vaikka Englanti vierasotteluun Paraguayn vuoristoon. Brasilia voisi joutua kamppailemaan kisapaikasta Afrikassa. Kiina tai Pohjois-Korea karsisi pientä Pohjoismaata vastaan. Osittainen maailmankarsinta todennäköisesti merkitsisi, että kisoihin pääsisi vähemmän heittopusseja. Euroopalla ja Etelä-Amerikalla ei olisi paljoa suoria paikkoja, mutta maailmankarsinnan jälkeen näistä maanosista voi päästä kisoihin enemmän joukkueita kuin nyt. Riippuisi Afrikan ja Aasian maiden omista tuloksista, pääsisikö maanosasta kisoihin 3, 5 vai jopa 7 joukkuetta.

Maailmankarsinnan voi toki järjestää muutenkin kuin otteluparina, esim. lohkoina tai cup-turnauksina. Semmoiseen kuitenkin liittyisi pulmia. Yksi ongelma olisi, pelattaisiinko karsintaturnaus yhdessä vai useassa maassa? Pelaisiko turnauksen isäntämaa itse siinä? Ja niin edelleen. Joka tapauksessa on muitakin vaihtoehtoja kuin nykyiset maanosakiintiöt.
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 07.09.2016 klo 09:32:23

Etelä-Amerikasta voisi tulla kisoihin vaikka kaikki maat turnauksen tason siitä kärsimättä. Onkohan koskaan ajateltu Conmebolin ja Concacafin yhdistämistä samaksi karsintanipuksi? Siitä sitten esim. 10 maata kisoihin. Australia on jo hypännyt Aasiaan, myös muille Oseanian valtioille pitäisi tehdä sama ettei joku Vanuatu pääse vahingossa lopputurnaukseen.
JVee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, HJK, Arsenal


Vastaus #8 : 07.09.2016 klo 10:49:43

Täysin vastaan tuota 40 maan ehdotusta. Ainut positiivinen puoli on se, että suurin osa kahdeksasta lisäpaikasta menisi varmasti muihin maanosiin, joten Euroopan MM-karsinnat olisivat varmasti edelleen vaikeat läpäistä, sitä ei edes pari-kolme lisäpaikkaa muuttaisi. Täysin eri myös tuohon E-Amerikan paikkoja lisäämiseen. Tällä hetkellä Euroopan kanssa kiimaisimmat karsinnat kun isoja ruumiita tulee ja kisa paikoista on verisen kovaa.
Sabah Al Khair

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Allahu Snackbar


Vastaus #9 : 14.09.2016 klo 00:55:17

..Karsinnat voitaisiin järjestää maailmanlaajuisesti, kun maailman joka kolkkaan voi lentää kätevästi..
..Kuvitelkaa vaikka Englanti vierasotteluun Paraguayn vuoristoon..
Sitten kun teleportaatio on keksitty, voidaan aloittaa keskustelu maailmanlaajuisista karsinnoista. Pelaajat ovat normaaleja ihmisiä, eivätkä mitään FIFA-ukkeleita, jotka eivät väsy reissaamisesta. Jetlag is real. Seuratkin varmaan palkanmaksajina tykkäisivät todella paljon, jos ja kun työntekijät väsyttävät tseään reissuilla pallon toiselle puolelle. Eikä Paraguayssa ole vuoristoja.
Tonton Drozdowski

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 04.10.2016 klo 00:57:32

Missä tahansa Infantinon ja FIFAn kisojen laajentumisaikeissa ei ole muusta kyse kuin uusien lahjuksien vastaanottamisesta jäsenmailta, jotka kärkkyvät kisapaikkaa. Tai minimissään niiden nuoleskelua jatkokausi silmälläpitäen. Kaikki perustelut laajentumiselle on paskapuhetta.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 04.10.2016 klo 01:32:51

Tämä nosto varmaankin liittyy tuoreeseen lausuntoon, jossa itse turnausvaiheeseen pääsisi jopa 48 joukkuetta mutta näistä 16 lähtisi kotimatkalle jo ensimmäisen ottelun jälkeen, vain 16 sijoitetun ollessa varmoja lohkomatseistaan. Eri reilua ja urheilullista.
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuriositeetit


Vastaus #12 : 04.10.2016 klo 06:07:17

http://yle.fi/urheilu/3-9207664
Uutinen
Fifa-pomo haluaa jalkapallon MM-kisoihin 48 joukkuetta

Gianni Infantinon ehdotuksessa 16 joukkuetta sijoitettaisiin suoraan, ja 32 joukkuetta pelaisi turnauksen aluksi pudotuspeliottelun, minkä jälkeen turnaus jatkuisi 32 joukkueella.


Laitetaan nyt tuo uutinen ja sen oleellinen osuuskin tähän.

Olishan se varmaan ihan kivaa lähteä toiselle puolelle palloa yhden pelin takia. Kiimaisia pelejä toki varmasti nähtäisiin, mutta ei tuo nyt tosiaan kovin urheilullista ole.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 04.10.2016 klo 08:14:29

Riippuu toteutustavasta, onko tuo paskinta paskaa ikinä vai pirullista kieroilua vahvimpien maanosien eduksi. Homma myydään bahraineille, togoille ja jamaikoille sillä, että pääsy MM-kisoihin helpottuu mutta jätetään kertomatta että käytännössä se meneekin niin, että karsintaottelussa vastaan pärähtää todennäköisesti joku Kroatia tai Chile. Eurooppa ja Etelä-Amerikka saavat lisää maita lohkovaiheeseen, Aasia sen yhden tai kaksi kiintiöpaikkaa (sellainen varmasti tulisi olemaan) ja yhden maan lisää arpaonnella. Olisi ihan hyvä lopputulos mutta aika tylyt kisat kieltämättä 16 maalle.

Jos karsintaotteluissa eurooppalaiset pelaavat eurooppalaisia vastaan ja aasialaiset aasialaisia niin se olisi sitten toki typerintä ikinä.
quinton fortune

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 04.10.2016 klo 12:34:59

Ei helvetti. 24 maan em kisat oli ensimmäiset katsomani arvokisat missä en jaksanut katsoa kaikkia pelejä koska lohkossa käytännössä 1 pelin voitolla jo pääsi jatkoon. Kyllä se raha vaan näköjään lajia pyörittää. Kohta varmaan perustetaan jonnekin joku pro football liiga WWE tyyliin jossa kaikki kentän ja kentän ulkopuoliset tapahtumat ovat käsikirjoitettua saippuaoopperaa
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #15 : 04.10.2016 klo 12:42:43

Ei helvetti. 24 maan em kisat oli ensimmäiset katsomani arvokisat missä en jaksanut katsoa kaikkia pelejä koska lohkossa käytännössä 1 pelin voitolla jo pääsi jatkoon.

Jatkoonpääsyn takiako joku pelejä katsoo? Itse ainakin nautin jalkapallo-ottelun katsomisesta. Toki mitä panoksellisempi ottelu, niin sitä parempi, mutta ei laajennetuissa EM-kisoissakaan mitään pre-season-höntsiä pelattu. Ja kaikissa otteluissa taisi olla molemmille panosta paitsi Italia-Irlannissa vain irkuille.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2016 klo 12:45:55 kirjoittanut Heiska »
Kuku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelaiset muoviseurat ja kabinettinousijat


Vastaus #16 : 04.10.2016 klo 16:04:22

Tämä nosto varmaankin liittyy tuoreeseen lausuntoon, jossa itse turnausvaiheeseen pääsisi jopa 48 joukkuetta mutta näistä 16 lähtisi kotimatkalle jo ensimmäisen ottelun jälkeen, vain 16 sijoitetun ollessa varmoja lohkomatseistaan. Eri reilua ja urheilullista.
Näin tulee useammille maille mahdollisuus saada "arvokisahistoria", kun saa käydä haistelemassa kisatunnelmaa yhden matsin verran. Kiinnostaisiko edes Suomea (tosin tuskin ollaan nyttenkään "saamassa").

Ajatuksena täysin paska. Joukkue ja fanilauma reissaa kisapaikalle tekemään yhden suorituksen. Muistuttaa yleisurheilun alkueriä, tosin sen jälkeen voi jäädä seuraamaan kisoja ja keräämään nimmareita "Ylos"
« Viimeksi muokattu: 04.10.2016 klo 16:08:26 kirjoittanut Kuku »
makkara

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 04.10.2016 klo 21:40:01

Kuinka moni maa edes pystyy tai haluaa järjestää tuon kokoisen tapahtuman nyt kun pitää varautua terroriin ym?
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #18 : 05.10.2016 klo 01:05:00

Kuinka moni maa edes pystyy tai haluaa järjestää tuon kokoisen tapahtuman nyt kun pitää varautua terroriin ym?
Nykyisenkin kokoiset kisat on jo sellaiset, että ne karsii hakijoita pois.
Kurbanmamedov

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 06.10.2016 klo 15:49:08

Kuinka moni maa edes pystyy tai haluaa järjestää tuon kokoisen tapahtuman nyt kun pitää varautua terroriin ym?

Eiköhän niitä korruptuneita paskavaltioita riitä, Fifallehan on ihan sama missä kisat järjestetään, kunhan rahaa tulee.
kustaa vaasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: En ole Vaasasta


Vastaus #20 : 07.12.2016 klo 21:12:44

Hyi hitto miten vastenmielinen ehdotus taas kaljupäältä. Mm-kisoihin pitäisi kuulemma saada 48 maata. Kaikki hyvä halutaan tuhota jotta Fifan korruptiokassaan kilahtaa lisää rahaa. Vastenmielisiä idiootteja kaikki tuolla päättäjissä.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/art-2000004997707.html?ref=rss
« Viimeksi muokattu: 07.12.2016 klo 21:23:58 kirjoittanut kustaa vaasa »
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 08.12.2016 klo 16:46:28

Hyi hitto miten vastenmielinen ehdotus taas kaljupäältä. Mm-kisoihin pitäisi kuulemma saada 48 maata. Kaikki hyvä halutaan tuhota jotta Fifan korruptiokassaan kilahtaa lisää rahaa. Vastenmielisiä idiootteja kaikki tuolla päättäjissä.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/art-2000004997707.html?ref=rss
Sama. Aika monta vuosikymmentä mm-kisat olivat hienoista tapahtumista se kaikkein hienoin, mutta nyt on pilaaminen lähellä.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 08.12.2016 klo 19:51:28

Kolmen joukkueen lohko toimii vain, jos ainoastaan voitolla on merkitystä. Jos sopuisa tasuri vikassa pelissä varmistaa molempien joukkueiden jatkoonpääsyn, niin se pelataan aivan varmasti.
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 09.12.2016 klo 02:39:53

Kolmen joukkueen lohko toimii vain, jos ainoastaan voitolla on merkitystä. Jos sopuisa tasuri vikassa pelissä varmistaa molempien joukkueiden jatkoonpääsyn, niin se pelataan aivan varmasti.

Ei se toimi silti. Kolmen joukkueen lohkoja kokeiltiin kerran, ja jäi silloin syystä yhteen kertaan. Ensimmäisen ottelun häviäjä on jo tod.näk. ulkona, joten pelihalut ovat mitä ovat. Joukkue, joka ei pelaa keskimmäisessä ottelussa, saa siitä mukavan kilpailuedun. Samaten myöhemmin pelaava joukkue tietää kivasti etukäteen, mikä tulos tarvitaan.
supstanssi

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 27.12.2016 klo 00:20:04

Hyi hitto miten vastenmielinen ehdotus taas kaljupäältä. Mm-kisoihin pitäisi kuulemma saada 48 maata. Kaikki hyvä halutaan tuhota jotta Fifan korruptiokassaan kilahtaa lisää rahaa. Vastenmielisiä idiootteja kaikki tuolla päättäjissä.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/art-2000004997707.html?ref=rss

Mm. Jogi Löw kritisoi tätä lähes viidenkymmenen harrastelijajengin puuhasteluturnausta jälleen kovasti Bild-lehdessä. Mutta Pertti Alaja ja hänen (kertaalleen vaihdettu) kummisetänsä Gianni vaientavat kritiikin ajaen hankkeen maaliin ja massit taskuihinsa.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2016 klo 00:23:06 kirjoittanut supstanssi »

 
Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines