FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.06.2018 klo 16:24:02 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8]
 
Kirjoittaja Aihe: Keskustelua jalkapallon MM-kisojen formaatista  (Luettu 19847 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Wiltsu

Poissa Poissa


Vastaus #175 : 04.02.2017 klo 13:10:40

Tämä voi johtua siitä, että seurajalkapallo on kehittynyt todella paljon viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, mutta kaikkea siitä kehityksestä ei ole saatu siirrettyä maajoukkuefutikseen. Vaikka "realbarcachelseabayernpsg-mestareidenliigafutis" on tietysti tälläisen luturistin mielestä kaupallista paskaa, niin onhan se yleensä ihan helvetin hyvää jalkapalloa. Ja sitten kun sitä odottaa näkevänsä arvokisoissa, niin yleensä pettyy. Ja syynä tuskin on pelkästään se, että arvokisoissa vastustajat sumputtavat, koska mitä muuta ne stokeempoliajaccioosasunatkaan tekevät.


Mites 2014 kisat? Muutamien vähän pliisujen kisojen jälkeen oli mielestäni loistavaa huippufutista parhaimmillaan.
Wiltsu

Poissa Poissa


Vastaus #176 : 04.02.2017 klo 13:17:47

Ei "oikeaa" tyyliä voi johtaa mistään jalkapallopelin tarkoituksesta tai estetiikasta tms.

Ihmiseltä jonka mielestä jalkapallopelin tyyliä ei voi johtaa tarkoituksesta tai estetiikasta aika hyvää argumenttia sen puolesta, että jalkapallopelin aina subjektiivisen "oikean" tyylin voi johtaa juurikin estetiikasta.

Lainaus
Oman makuni mukaan pelkkä puolustaminen on vähe tulsa peli. Hienosti koordinoitu kollektiivinen hyökkäyspeli on kaunista katseltavaa, kun miehet liikkuvat ja pallo liikkuu. Menestyksekäs kollektiivihyökkääminen pitää kuitenkin yleensä sisällään jonkun yllätysmomentin: jossain vaiheessa joku mies tai pallo tekeekin jonkun yllättävän liikkeen (voi olla myös suunniteltu yllätys), jolla saadaan vastustajan puolustus sekaisin. Hienosti koordinoitu kollektiivinen puolustus taas ei ole minusta niin kaunista. Miehet kyllä liikkuvat, mutta palloa liikuttaa vastustaja. Eikä organisoidussa puolustuksessa ole oikein varaa "yksilösuorituksiin", vaan kaikkien pitää orjallisesti noudattaa suunnitelmaa. Vähän kuin rytmisen kilpavoimistelun joukkuekilpailussa. Puolustuspelissä ei ole niin paljon mahdollisuuksia variaatioon kuin hyökkäyspelissä. Siksi minusta on paljon miellyttävämpää katsoa hyvää hyökkäyspeliä kuin hyvää puolustuspeliä.

idänihme

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #177 : 08.02.2017 klo 09:13:57

1) Ihan hauskaa hassuttelua varmasti, mutta ei todellakaan MM-kisat ole se paikka, missä tuota pitäisi kokeilla. Ehdottomasti ei jatkoon.
2) Paras sääntöuudistus, mitä ikinä voitaisiin tehdä. Ehdotus näyttää olevan, että viimeinen 10min olisi tehokasta. Vähenisi se ajanpeluu, joskin pelitempoa kannattaisi edelleen rikkoa roiskimalla palloa ulos rajoista ja tekemällä pieniä rikkeitä, mutta nuo nyt ovat strategisia ja taktisia kulmakiviä pallopeleissä toisin kuin kieriskely maassa ja ylipitkien vaihtojen teko viimeisellä minuutilla.
3) Sellainen kutina on, että ei sovi lajiin. Taktisten rikkeiden määrää tällä ilmeisesti pyrittäisiin rajoittamaan. Tämän sijaan pitäisi tuomarien olla rohkeampia toisen keltaisen kanssa. Usein jää toinen lappu antamatta tilanteesta, josta varoittamaton pelaaja olisi lapun saanut.
Itse mietin että "jäähyt" voisi ottaa peliin mukaan siten että punaisella ulos lentäneen pelaajan tilalle voisi vaihtaa uuden esim 30min päästä(kuluttamalla yhden vaihdon). Tämä voisi parantaa pelin dynamiikkaa useammalla tavalla.

- rangaistus olisi enemmän samanarvoinen riippumatta milloin se annetaan
- osittain ylläolevasta johtuen tuomarit uskaltaisivat antaa kortteja (erityisesti keltaisia) heti pelin alusta eikä vasta toisella puoliajalla
-ylivoimalle päässeen joukkueen kannattaisi panostaa hyökkäyksen täysillä heti ja jatkaa sitä johtomaalin jälkeenkin eikä luottaa siihen että vastustaja väsyy kunhan pyörittää palloa omilla turvallisesti
-pilkku+punainen tasaisen pelin alussa ei olisi varma ottelun tappio ja melko varma otteluparin tappio (iso juttu se olisi näinkin kun veskarin punaiseen menisi käytännössä 2 vaihtoa ennen puoliaikaa).
Ahx

Poissa Poissa


Vastaus #178 : 10.02.2017 klo 11:14:54

FIFA on kyllä niin jäätävän korruptoinutta paskaa että siitä on vaikea pistää paremmaksi. Minullakin on tässä tämän aiheen suhteen ollut kuukauden mittainen sulatteluaika. Joskus viikko sitten rupesin pohtimaan että luinko minä ihan oikeasti, että MM- kisoissa on jatkossa 16 kpl kolmen joukkueen "lohkoja" (lol) vai oliko se vain joku todentuntuinen uni. Piti ihan googlettaa kuukauden vanhat uutiset.

Ehkä tuohon jotenkin voi koittaa sopeutua jos lähtee siitä liikkeelle, että kisat on cup-muodossa kerrasta poikki ja alkaa niiden vitun "lohkojen" jälkeen. Eniten tuossa ehkä vituttaa, että FIFA:ssa ei selkeästikään mikään ole muuttunut, vaan korruptio määrää kaiken 100%. Joka sitten näkyy esim. kisojen pitopaikoissa, joissa todennäköisesti tullaan vaan despoottisesti luopumaan siitä maanosakierrosta ja mennään jollain 2026 Kiina, 2030 UAE, 2034 Saudi-Arabia, 2038 Aserbaidshan, 2042 Qatar, 2046 Bahrain jne. jne.

En myöskään usko, että tuota voi bisnes- mielessä lukea noin yksipuolisesti kuin noissa FIFA:n laskelmissa. Ihmiset ei ole idiootteja, ja jos kisat on paskoja niin raha vähenee vaikka ottelumäärä kasvaa. Ei näistä selkeästikään enää ole tarkoitus katsoa koko kisoja kuten vanhoina hyvinä aikoina, vaan pitää katsoa ne oikeat ottelut ja vähän silmäillä niitä huuhaa- matseja.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2017 klo 11:18:21 kirjoittanut Ahx »
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #179 : 10.02.2017 klo 11:33:01

Ihmiseltä jonka mielestä jalkapallopelin tyyliä ei voi johtaa tarkoituksesta tai estetiikasta aika hyvää argumenttia sen puolesta, että jalkapallopelin aina subjektiivisen "oikean" tyylin voi johtaa juurikin estetiikasta.

Ensimmäisessä lainauksessa yritin sanoa, että ei ole objektiivista oikeaa tyyliä. Toisessa lainauksessa kuvailin omaa subjektiivista mieltymystäni. Subjektiivisen mieltymyksensä jokainen voi johtaa ihan mistä vaan.
 
Sivuja: 1 ... 7 [8]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines