FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 07:55:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan taso on nousussa  (Luettu 19334 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
papadopoulos

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 01.08.2016 klo 20:50:24


Suomihan on jo maailman kärkeä melkein asiassa kuin asiassa: tasa-arvossa, onnellisuudessa, taloudessa, hyvinvoinnissa jne.  Tilastojen valossa Suomesta ei taida löytyä juuri mitään alle keskitason olevaa asiaa - paitsi futis.  Futiksen on nyt ryhdistäydyttävä, jotta maailman hyvinvoivimmassa maassa asuvien maailman onnellisimpien ihmisten elämässä oleva pieni tahra saadaan korjattua!


Suomi ei ole maailman kärkeä missään urheilussa jota harrastetaan muutamaa maata lukuunottamatta tosissaan.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #26 : 02.08.2016 klo 09:40:08

Tällaisissa kabinenttijunttailuissa Alaja on aika haka!

Suomi saa käsittääkseni järjestettäväkseen nuorten arvokisat. Kabinettijunttailulle tykkäys :ylös
Kriteerien peukaloinnille ei tykkää :alas

Futiksen on nyt ryhdistäydyttävä, jotta maailman hyvinvoivimmassa maassa asuvien maailman onnellisimpien ihmisten elämässä oleva pieni tahra saadaan korjattua!

Itse en sanoisi tuota tahraa edes kovin pieneksi. Kyseessä on maailman seuratuin urheilulaji, jolla on myös valtava taloudellinen ja sosiaalinen merkitys.
Sanoisin jopa, että nykyisellään Suomi elää itsepetoksessa ja valheessa. Kaiken A ja O kuitenkin on, että ryhdistäytyminen alkaa futisväen sisältä. Ei yhteiskunta lähde mukaan, ellei johtajuutta löydy seuroista eikä Palloliitosta.

EDIT. Klubi ehtisi vielä läväyttää Ruotsin torstaisiin päivälehtiin etusivun kokosivun ilmoituksen, jossa se kertoisi olevansa tutkitusti Pohjois-Euroopan paras kasvattajaseura. Siinä voisi ruotsalaisilla kaatua aamukahvi syliin ja paniikkisoitot alkaisi pelaajille!

Oleellista on se, että uskotaan omaan tekemiseen aidosti ja realiteetit tunnustaen. Islantilaisilla tuo rieha on kenties mennyt vähän överiksi (tahatonta komiikkaa mukana), mutta kyllä se, mitä sanomme ääneen, vaikuttaa myös paljon siihen, mitä uskomme olevamme.
TED MEAT

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 03.08.2016 klo 08:49:12

Hyvin sujuneet europelit luovat uskoa siihen, että Veikkausliigan taso on selvässä nousussa jne.

Oho, kuulostaa erittäin tutulta! Itsekin joskus 15 vuotta sitten nuorena naiivina pojuna hekumoin sillä, kun taso on noussut, europeleissä saatiin taas yksittäisiä hyviä tuloksia, yleisömäärät nousevat, maajoukkue menee kovaa vauhtia eteepäin, kovia junnuja tulossa ja kisoissa ollaan tuota pikaa.

Säästän sinut nyt vuosien turhalta toivolta: yhtään mitään ei ole tapahtumassa.

- Europeleissä on parin viime vuoden tulosten valossa palattu ehkä jopa sille tasolle, millä oltiin joskus ennen vuotta 2010. Tässä välissähän oli notkahdus, kun ei tullut edes niitä yksittäisiä hyviä tuloksia
- Missä ne lupaavat junnut luuraavat? Onkos meillä moniakin ikäluokkia livahtanut tietämättäni arvokisoihin?
- Palloliiton johto on läpimätä, eikä mitään menestysorientoitunutta toimintaa ole edes horisontissa näkyvissä

Sitten tulee varmaan taas jotain lätinää alemmuuskomplekseista. 15 vuoden päästä olet kuitenkin samanlainen realiteetit tiedostava setä, kuin minäkin.
Mielienpahoittaja

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 03.08.2016 klo 19:55:41

Tästä muuten faktaa Klubin junnuputkesta, http://www.football-observatory.com/IMG/pdf/wp100_eng.pdf

Fc Honka sijalla 34. Tarvittaisiin vielä muutama lisää. Eipä tästä kannata väitellä turhaan kun tulokset tulevat puhumaan puolestaan. Aika huvittavaa sinänsä kysyä uusista lupauksista kun Veikkausliiga pullistelee niitä ehkä enemmän kuin koskaan.
« Viimeksi muokattu: 03.08.2016 klo 19:58:35 kirjoittanut Mielienpahoittaja »
6660

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 03.08.2016 klo 23:08:26

Nythän puhutaan siis futistoiminnan tasosta Suomen korkeimmalla sarjatasolla, joka on eri asia kuin suomalaisten pelaajien taso.

Kyllähän taso nousee koko ajan, mutta ei tasaisesti vaan pienin hyppäyksin. Nythän on eletty ja eletään stadionsatsausten aikaa. Se tekee sen, että peli tuntuu kentällä paremmalta ja näyttää katsomoihin ja tv:ssä paremmalta. Fanipohjakin laajenee. Viihtyminen paikan päällä paranee. Sponsoreidenkin näkökulmasta arvo nousee, kun asiakasammattimaisuus paranee. Tämä kaikki sitten vetää parempia pelaajiakin Suomeen.

Koska olemme itse muutoksen keskellä, sitä on vaikea huomata. Ihmetellään yhtäkkiä vaikka sitä miten joku kovan luokan peluri voi tulla Veikkausliigaan. Olennaista liigatason nousussa on se, että siirrytään pois siitä, että tulos ratkaisee suosion. Liigan toiminta on se mikä tuo vetovoiman. Tämä on ilmeisen vaikea asia monelle ymmärtää ja hyväksyä vaikka se on yksi osa toiminnan ammattimaistumista. Urheiluviihteeseen kuuluu se, että hävitään ja voitetaan.

Toivottavasti seuraava yhteinen satsaus tehdään TV puoleen. HD kuvaa futiskentiltä, monikameroita ja hyviä studioita. Ottaen myös hyviä konsepteja nettipuolelta. Ihan kaikkiaanhan netti on ollut iso pettymys vaikka se on tuonut futiksen jollain tavoin esiin. Ihan sama mikä G, aina pätkii ja vaatii jatkuvaa näpertelyä. Ilmeisesti se vaan on niin, että Suomeen ei kannata riittävän kattavaa netti-infraa rakentaa, edes isoihin kaupunkeihin.

Jos pitää veikata, mikä seuraava seura tuo jotain selvästi uutta liigatasolle niin se on Legirus Vantaalta. Jos vain nykyomistajan rahat riittävät liigatasolle nousuun asti. Siellä seura varmasti pystyy hankkimaan muutaman venäläisen yritysjätin ja mahdollisesti jonkun suomalaisvenäläisen oligarkin taakseen. Suomessa ei moista kansainvälisyyden tasoa futiksessa ole nähty ja se sopisi hyvin lentokenttä ja logistiikkakaupungille. Legiruksessa on jo nyt aivan luontevaa tuoda seuraan myös valmentajia ulkomailta ja oppivat siitä koko ajan lisää samoin kuin toimisesta suomalaisessa ympäristössä.

PK-35 osoitti mikä poru nousee, kun paikallisseura yrittää kasvaa. Edelleeb harmittaa asian ryssiminen. Parempi onkin lähteä suoraan nykyaikaan. Ei muovia vaan titaania. Nykypäivän KHL on osoittanut, että venäläiset osaavat jo viihdearvon rakentamisen urheiluun jopa suomalaisia paremmin. Uusia harkimoita ei ole enää Suomeen syntynyt. Sarajärvi on nyt Suomen ykkönen, mutta jäänee alueensa pienuuden vangiksi.

Pitäisi siis aikaansaada joukkue, joka pystyy pelaamaan kovia matseja Eurooppa- ja Mestareiden liigassa.  Siihen vielä hyvät ja viihtyisät puitteet ja hyvä tapahtuman rakennus niin kyllä katsojia tulee hyvinkin isolta säteeltä ja tv:t aukeavat laajalti. Matsia voi verrata vaikka kovan luokan rock konserttiin. Se vaan vaatii osaamista Suomen futiksen vähän harmaan ja pöhöttyneen sisäpiirin ulkopuolelta.

Suomalaisten perusfutistoimijoiden mieleen tämä on tietenkin aivan utopiaa. Tiedän oikein hyvin mitä kommentteja edellinen teksti synnyttää. Siksi on hyvä, että laji kansainvälistyy muullakin kuin pelikentän tasolla. Viimeistään kunhan Legirus koluaa divarit ja nuo talouspakotteet häipyy niin eiköhän asia nytkähdä eteenpäin.

Jos tämän kytkee siihen paljon puhuttuun lahjakkaisiin junnuihin, niin lahjakkuus muuttuu taidoksi ja osaamiseksi joko sillä, että he lähtevät ulkomaille koviin seuroihin ja siten, että Suomessa tapahtuu tason nousua eli käytännössä tänne rakentuu entistä kovempia liigatason seuroja. Niitä ei tule tyhjästä ja varteenotettavia tason nostajia tai tulijoita on oikeasti harvassa. Siinä saman tason rajoilla keikkujia kyllä riittää enemmänkin. Jokaista uutta yritystä tähän suuntaan on ilolla tervehdittävä!
Mielienpahoittaja

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 04.08.2016 klo 08:11:53

Nythän puhutaan siis futistoiminnan tasosta Suomen korkeimmalla sarjatasolla, joka on eri asia kuin suomalaisten pelaajien taso.

No en kyllä sanoisi näin. Jos suomalaisten pelaajien tasoa saadaan nostettua hyvällä systemaattisella juniorityöllä, se sataa varmasti myös liigaseurojen laariin ja sitä kautta taso nousee. Kun hyviä junioireita nousee rinkiin vuosittain saadaan enemmän pelivaraa budjettiin hankkia täsmävahvistuksia. Pelaajamyynneistä taas saadaan lisää liikumavaraa budjettiin. Viimeisenä tulevat vielä tasokkaammat paluumuuttajat, jotka tulevat pelaamaan liigaa viimeisiksi pelivuosikseen.

Suomesta löytyy todistetusti esimerkkejä toimivista pelaajapoluista. Eli kyllä me osataan, jos halutaan.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2016 klo 08:14:10 kirjoittanut Mielienpahoittaja »
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #31 : 04.08.2016 klo 08:23:50

Jos suomalaisten pelaajien tasoa saadaan nostettua hyvällä systemaattisella juniorityöllä, se sataa varmasti myös liigaseurojen laariin ja sitä kautta taso nousee. Kun hyviä junioireita nousee rinkiin vuosittain saadaan enemmän pelivaraa budjettiin hankkia täsmävahvistuksia. Pelaajamyynneistä taas saadaan lisää liikumavaraa budjettiin. Viimeisenä tulevat vielä tasokkaammat paluumuuttajat, jotka tulevat pelaamaan liigaa viimeisiksi pelivuosikseen.

Juuri näin. Liigassa on kyllä tapahtunut nimimerkin 6660 kuvailemia edistysaskeleita. Legiruksen otteita seurataan mielenkiinnolla ja odotetaan parasta. Toivoisi, että paikalliset sponsorit näkisivät jo mahdollisuuden ja lähtisivät mukaan, ettei seuran ponnistus kuihtuisi liigatasoa lähestyttäessä.

Junnupuolelle niitä satsauksia nyt tarvitaan. Rakenteet ja valmennus kuntoon Islannin mallia mukaillen. Siitä se lähtee.
Objectif Lune

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #32 : 04.08.2016 klo 09:12:05

pälä pälä pälä

Hyvää analyysiä 6660! Olisi tärkeää, että edes pari muuta saisi hilattua seuran toiminnan Klubin tasolle nimenomaan puitteiltaan ja taloudeltaan.

En tiedä ootteko samaa mieltä, mutta kyllähän toi talouden taantuma söi aika paljon orastanutta futisinnostusta Suomessa seurojen kriiseineen ja yleisökatoineen, mutta nyt eletään uudelleenkäynnistyksen aikaa. "Vanha talousviisaus" kertoo, että taantuma on hyvä hetki katsoa eteenpäin niin, että kun talous alkaa nousemaan, asetelmat ovat hyvät. Tavallaan voi ajatella niin, että taantumasta Klubi selvisi voittajana. Samalla taas perinteiset pienten tehdaskaupunkien seurat ovat liigasta kadonneet ja asetelmat ovat nyt uudet.

Vielä kun muutamaan kaupunkiin saataisiin upeat stadionit niin liiga olisi puitteiltaan ihan eri luokassa kuin kymmenen vuotta sitten. Kuopio, Lahti ja Tampere ainakin ovat todella potentiaalisia sekä puitteiden kehittämisen että seurojen kehittämisen puolesta. Yhteistä niille paikkakunnille, jossa hommaa viedään eteenpäin on se, että ne ovat kasvukeskuksia suurin osa myös yliopistokaupunkeja. Tilanne on sikäli muuttunut paljon ajoista, jolloin Haka tai Mypa olivat kovimpien joukkueiden joukossa.

Kääntyvätkö uudet asetelmat pelillisestikin parempaan suuntaan? Toivottavasti.
6660

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 04.08.2016 klo 10:42:35

Taso nousee nopeimmin, jos tavoitteet on vähän yli sen "realistisen" tason. Eli kyllä Suomessakin joidenkin joukkueiden pitäisi asettaa kansainvälisen tason tavoitteita. Nyt se on aika häilyvää. Sattumaa tai "bonusta" seurajohdon suusta kuultuna.

Yksilöurheilussa tuskin enää minkään lajin hupputason urheilija ajattelee, että kotimaan kilpailujen voitto on pääasia ja ulkomailta tulee bonusta. Muissa joukkuelajeissa (lätkä omassa kategoriassaan) ollaan suunnilleen futiksen tasolla. Kansainvälisen toiminnan painoarvo nousee ja joukkueet tähtäävät kansainvälisiin sarjoihin. Futiksessa seurajohdoiltakin edelleen tulee, että kun se on niin vaikeaa ja kilpailu on kovaa. Kyprokset ja Valko-Venäjät on niin paljon Suomea edellä!

Jos joku seura aiakoo nostaa tasoaan yli Veikkausliigatason se on henkisesti kova tehtävä ja vaatii kurinalaisuutta. Jos lähtökohta on suunnilleen se, että liigassa ja cupeissa pelataan 35-40 kilpailullista matsia ja kansainvälisiä kilpailullisia matseja tulee 3-4, on suuri vaara, että romahdetaan "seura tekee kaltaisekseen tasolle". Oppia kannattaisikin hakea niiltä seuroilta, jotka ovat tämän identiteettieron pystyneet tekemään ja sitä ylläpitämään.

Eihän tämä laajemmassa mitassa ole mikään outo tilanne. Jos yritys pyrkii kansainvälisille markkinoille, sen pitää monella alueella pitää tatsia yllä ja virittää henkilöstö aivan eri tavalla kuin vaikka naapurifirmassa samalla alalla, joka tyytyy toimimaan Suomikeskeisesti. Olet Suomessa mutta ajattelet ja suuntaudut kansainvälisemmin.  Sen myötä käytännön toimintakin muuttuu.

Onko muuten niin, että vaikka Baten futisseura toimii jo kansainvälisemmin suuntautuen kuin sen emo eli traktoritehdas! Suomessahan kävi päinvastoin eli futisseuroista tuli riippakiviä firmoille. Mitä jos vaikka kansainvälisesti toimiva UPM olisikin voinut esitellä huippuseura UPM-Hakaa tai UPM-Mypaa, joka pelaa Mestarien liigan lohkovaiheessa nimiseuroja vastaan. Olisi voitu sponsorointiasetelmaa ajatella vähän eri tavalla. Nyt jäätiin sille tasolle, että "anna vähän rahaa, että pysytään liigassa". Seurat putosivat firman kyydistä.



Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Armas Paskiainen päätykatsomossa


Vastaus #34 : 04.08.2016 klo 12:43:14

Mainittu KHL ei toimi länsimaisittain ymmärretyssä markkinataloudessa ja siinä pelaavien seurojen kuluista vain murto-osa katetaan yleisö,- sponsori- ja tv-sopimustuotoilla. Yksittäisten suomalaisten futisseurojen tasolla mainituilla Hakalla tai MyPalla (tai Jarolla) olisi tosiaan ehkä ollut mahdollisuudet toimia jotenkin samalla periaatteella, jos UPM olisi jostain syystä päättänyt jysäyttää vaikka sen 10 miljoonaa euroa vuodessa futisseuraan. Linjaus jonkun UPM Hakan lanseeraamiseksi olisi länsimaisten pörssiyhtiöiden toimintakulttuurissa kuitenkin ollut sen verran poikkeuksellinen, että melkoinen johtaja olisi pitänyt olla jotta olisi moisen saanut vietyä osaksi yhtiön strategiaa vaikka olisi kuinka halunnutkin.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 04.08.2016 klo 13:01:43

Linjaus jonkun UPM Hakan lanseeraamiseksi olisi länsimaisten pörssiyhtiöiden toimintakulttuurissa kuitenkin ollut sen verran poikkeuksellinen, että melkoinen johtaja olisi pitänyt olla jotta olisi moisen saanut vietyä osaksi yhtiön strategiaa vaikka olisi kuinka halunnutkin.

Jos siis ei lasketa Red Bullin kymmeniä seuroja, Philips Sport Verenigingia tai ylipäätään niitä satoja esimerkkejä, joissa länsimainen pörssiyhtiö käyttää paljon rahaa urheiluseuran tukemiseen.

Onko muuten niin, että vaikka Baten futisseura toimii jo kansainvälisemmin suuntautuen kuin sen emo eli traktoritehdas!

Baten taustajoukoilla on/oli kieli myös aika syvällä kendo-Lukashenkon peräröörissä, joten "sattumalta" seura sai valtiolta ja paikallishallinnolta kaikkea kivaa.
6660

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 04.08.2016 klo 14:08:11

Mainittu KHL ei toimi länsimaisittain ymmärretyssä markkinataloudessa ja siinä pelaavien seurojen kuluista vain murto-osa katetaan yleisö,- sponsori- ja tv-sopimustuotoilla. Yksittäisten suomalaisten futisseurojen tasolla mainituilla Hakalla tai MyPalla (tai Jarolla) olisi tosiaan ehkä ollut mahdollisuudet toimia jotenkin samalla periaatteella, jos UPM olisi jostain syystä päättänyt jysäyttää vaikka sen 10 miljoonaa euroa vuodessa futisseuraan. Linjaus jonkun UPM Hakan lanseeraamiseksi olisi länsimaisten pörssiyhtiöiden toimintakulttuurissa kuitenkin ollut sen verran poikkeuksellinen, että melkoinen johtaja olisi pitänyt olla jotta olisi moisen saanut vietyä osaksi yhtiön strategiaa vaikka olisi kuinka halunnutkin.

KHL on kuitenkin yksi harvoja positiivisia venäläisiä "paisuttelutuotteita" riippumatta siitä mikä on sen taloudellinen pohja. Siinä on tajuttu jotain urheilun viihdearvosta. Mikseivät vois tehdä jotain samaa futiksenkiin liittyen niin, että vaikka Rotenbergit lähtisivät suomalais-venäläistä futista kehittämään.Täallisia asioita Venäjältä toivoisi, ei aseilla pullistelua.

UPM ja seurojen tiethän alkoivat henkisesti erota jo vuosikymmeniä sitten. Siihen aikaan maailma oli täällä kuin Valko-Venäjällä nyt. Mikä olisikaan tilanne, jos siihen aikaan näissä Suomen seuroissa olisi ollut ihmisiä, jotka olisivat jo silloin katsoneet tavoitteita rajojen ulkopuolelle ja kehittäneet toimintaa yrityksen kansainvälisen kehittymisen imussa vuosi kerrallaan, odottamatta, että tämä olisi suoraan yrityksen sisällä tajuttu.

Batestahan sanotaan, että se ei juurikin ole ollut mikään Lukashenkan lempilapsi vaan kehittänyt toimintaansa erehdysten ja oppimisen kautta.
Suomalaisittain voisi kysyä, että mitä tapahtui Juuson rahapussin ulkopuolella. Miksei siloin noussut vaikka Tampella-TPV:tä!

Mennyt on mennyttä, mutta kertoo vaan siitä mitä tapahtuu kun toiminta umpioituu pienen piirin tekemiseksi.

Kenellä Suomen merkittävistä tukijoista on oikeasti intressiä hyödyntää sitä näkyvyyttä ja tunnettuisuutta, jota suomalainen seura voisi siellä toimiessaan saada. Ei kestävää toimintaa voida rakentaa UEFA palkkioiden eli pikavoittojen varaan. Asiaa kannattaa hetki pohtia, kun mietitään sitä mitkä seurat Suomesta kansainvälisille areenoille oikeasti voisivat nousta.

Mitä Satraappi tekisit, jos olisit tallaisia tavoitteita omaavan seuran toimarina?
« Viimeksi muokattu: 04.08.2016 klo 14:30:31 kirjoittanut 6660 »
Billy the Badger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ФК «Вітрила» Сілтавуоренранта


Vastaus #37 : 04.08.2016 klo 14:22:21

Baten taustajoukoilla on/oli kieli myös aika syvällä kendo-Lukashenkon peräröörissä, joten "sattumalta" seura sai valtiolta ja paikallishallinnolta kaikkea kivaa.

Löytyykö jostain luettavaa aiheesta? Olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa. Yleinen käsityshän on aika lailla päinvastoin.
Kader

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, KalPa, DFB-Team, VfB, BvB


Vastaus #38 : 05.08.2016 klo 11:28:28

Voihan ehkä joskus KuPS ja Finnpulp tehdä merkittävääkin yhteistyötä mutta tuskin ihan samanlaista kuin oli UPM:llä HAKA:n, MYPA:n ja Jaron kanssa. Hienoa olisi että Arin ei tarvitsisi aina kaikkea rahoittaa vaan KuPSin takana olisi myös joku vahva yritys, toki myös pienempiä sponsoreita unohtamatta.

Toki ensin pitää tuon Finnpulpin tulo varmistua mutta tällä hetkellä näyttää aika hyvältä.
Mielienpahoittaja

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 06.08.2016 klo 11:38:27

En usko, että tänä päivänä yksikään jalkapalloa seuraava on voinut välttyä lukemasta siitä miten "Islannin ihme" on rakennettu. Kyse onkin enään halusta, kuinka paljon vanhemmat ovat valmiita satsaamaan rahaa junnuihin? Kuinka paljon muut tahot (fanit/sponsorit) ovat valmiita tukemaan seuroja ? Jos futisjunnuihin satsattaisiin yhtä paljon kuin lätkäjunnuihin olisi tulos varmasti parempi. Kaikki on kiinni meistä ja meidän satsauksista.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 08.08.2016 klo 10:58:52

Löytyykö jostain luettavaa aiheesta? Olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa. Yleinen käsityshän on aika lailla päinvastoin.

Ei sitä Borisov-Areenaa rakennettu ilman Lukashenkon lupaa ja presidentin lähipiirin hyötymistä.
Nykyään käsitys erilainen kun BATE ei tehnyt Lukashenkon mukaan tarpeeksi hillitäkseen hallituksen vastaisia protesteja pelien yhteydessä. Uusi kaveri jalkapallopuolella onkin oligarkki Juri Chyzh, joka on siis Dinamo Minskin taustalla.
6660

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 08.08.2016 klo 14:00:59

Ei sitä Borisov-Areenaa rakennettu ilman Lukashenkon lupaa ja presidentin lähipiirin hyötymistä.
Nykyään käsitys erilainen kun BATE ei tehnyt Lukashenkon mukaan tarpeeksi hillitäkseen hallituksen vastaisia protesteja pelien yhteydessä. Uusi kaveri jalkapallopuolella onkin oligarkki Juri Chyzh, joka on siis Dinamo Minskin taustalla.

Vapaana jo? Lukashenkan KGB kun miehen nappasi! 

http://belarusdigest.com/story/why-belarus-kgb-detained-countrys-former-top-businesman-25014
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 08.08.2016 klo 17:06:05

Vapaana jo? Lukashenkan KGB kun miehen nappasi! 

Ai ne sai aikaan jo välirikon.
Tämän vuoden puolella jäänyt seuraaminen vähiin kun Valko-Venäjä ei olekaan jäämässä Euroopan viimeiseksi diktatuuriksi.
JDredd

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TF 141


Vastaus #43 : 09.08.2016 klo 11:28:43

Kaikki on kiinni meistä ja meidän satsauksista.

Straiterhan tuolla jo ehdotteli marssiin satsaamista, ehkä siinä olisi tosiaan hyvä keino suomalaisen futisväen herättelemiseksi?
Tsamorano

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 15.08.2016 klo 19:21:10

Onko tosiaan olosuhteiden myötä tämä tasohyppäys tapahtunut vai mistä johtuu? Nopeaa lyhytsyöttöpeliä, eikä todellakaan mitään kukkupalloilua enää juurikaan näe ja helpot pallonmenetykset poissa. Minkähän verran tähän on osallisuutta Ykkösen kovuudella, siellä ei ole kuin pari joukkuetta ilman liigahistoriaa.

Mahtavaa! Nykyään tulee IS Extraakin katottua myös kun omat suosikkijoukkueet eivät pelaa.
jormakaariainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Sexy football Esa Pekonen


Vastaus #45 : 15.08.2016 klo 19:47:36

Kaipa se kertoo jotain tason noususta, kun seitsämän ensimmäistä joukkuetta on yhdeksän pisteen sisällä toisistaan kun 2/3 kaudesta on pelattu.
raita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, Fulham


Vastaus #46 : 16.08.2016 klo 06:38:42

Tulee ihan huikea loppukausi kun yksi kokonainen 11 ottelun setti jäljellä ja puolet joukkueista taistelee edelleen aivan täysin mestaruudesta.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 16.08.2016 klo 16:24:16

Oho, kuulostaa erittäin tutulta! Itsekin joskus 15 vuotta sitten nuorena naiivina pojuna hekumoin sillä, kun taso on noussut, europeleissä saatiin taas yksittäisiä hyviä tuloksia, yleisömäärät nousevat, maajoukkue menee kovaa vauhtia eteepäin, kovia junnuja tulossa ja kisoissa ollaan tuota pikaa.

Säästän sinut nyt vuosien turhalta toivolta: yhtään mitään ei ole tapahtumassa.

- Europeleissä on parin viime vuoden tulosten valossa palattu ehkä jopa sille tasolle, millä oltiin joskus ennen vuotta 2010. Tässä välissähän oli notkahdus, kun ei tullut edes niitä yksittäisiä hyviä tuloksia
- Missä ne lupaavat junnut luuraavat? Onkos meillä moniakin ikäluokkia livahtanut tietämättäni arvokisoihin?
- Palloliiton johto on läpimätä, eikä mitään menestysorientoitunutta toimintaa ole edes horisontissa näkyvissä

Sitten tulee varmaan taas jotain lätinää alemmuuskomplekseista. 15 vuoden päästä olet kuitenkin samanlainen realiteetit tiedostava setä, kuin minäkin.

Voisin itsekin todeta että eipä ole paljoa asiat muuttuneet, vielä, odotellaan että nykyiset futiksen potkupallona tuntevat ovat mullan alla.
Ja sitä friikkiä onnenpotkua maajoukkueelle jostain äärimmäisen tasaisesta tunareiden lohkosta.
Tai kuten pari ylempänä mainittu, hitaan luonnollisen kehityksen kuten kauniimman (lyhytsyöttö) pelin ja olosuhteiden kehityksen myötä.

Mutta sitä odotellessa olen huomannut että suomalainen jalkapallo ja varsinkin rakkaus omaan seuraan jo yksinään kantaa aivan riittävän pitkälle oikealla asenteella, pitää vain hyväksyä liigamme ja maajoukkueen paikka maailmassa, vaikka sitten räkäisesti itseironisesti itselleen ja suomalaisuudelle nauraen "aina meille käy näin!". Ja repiä siitä jotain huumoria kuinka olemme "ykkösiä omassa sarjassamme".

Eikös täällä ole myös aika paljon kritisoitu gloryhunttereita? Ei sentään itse sorruta samaan europelien ja maju:n suhteen, minulle ainakin RoPS ja Keskuskenttä ovat rakkaita vaikkei maailman pohjoisinta mestaruutta ikinä irtoaisikaan, ja samaa täytyy sanoa maajoukkueesta ja Olympiastadionista (vaikka muualla karsastankin isoja leveitä juoksuratoja, siellä ne sopivat upeaan historialliseen stadioniin, mahtava on mielen voima).

Eli kiteytettynä, todellakin kiinnitetään huomiomme liigaan niin täysin kuin muista sarjoista piittaamattomat britit konsanaan, europelien ollessa lähinnä vain plussaa ja hyvä tavoite.
Oman maan liigassa kun on se hyvä puoli ettei vertailua lopulta tarvitse edes tehdä muihin maihin tasosta jne., kun ei muualta tänne olla liigaa tulossa pelaamaankaan, ainakaan seurojen toimesta.
Ollaan vain siis tyytyväisiä siitä mitä meillä on ja tulee olemaan kotimaisissa sarjoissa (parempaanhan pitää seurojen/liiton/tukijoiden toki pyrkiä), voisi varmasti olla huonomminkin, vaikkei heti ehkä uskoisi. Ja pian tuo asenne tarttuu tuulareihinkin.




e: typo, ja lisätään että britit siis kannattaa omiaan muista sarjoista välittämättä Valioliigasta alasarjoihin, ja toimi niin silloinkin kun jääkiekko oli jalkapalloa suurempi peli Brittien ulkopuolella, välittämättä "mitä muut ajattelee meistä".
Ja samoin uskon että täälläkin on mahdollista kaikilla nähdä liigalla/cupilla oma arvo itsessään, vain ja pelkästään.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2016 klo 17:19:02 kirjoittanut Lapin oikeat kuninkaat »
Davo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #48 : 16.08.2016 klo 21:34:50

e: typo, ja lisätään että britit siis kannattaa omiaan muista sarjoista välittämättä Valioliigasta alasarjoihin, ja toimi niin silloinkin kun jääkiekko oli jalkapalloa suurempi peli Brittien ulkopuolella, välittämättä "mitä muut ajattelee meistä".
Ja samoin uskon että täälläkin on mahdollista kaikilla nähdä liigalla/cupilla oma arvo itsessään, vain ja pelkästään.

???
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 18.08.2016 klo 20:04:09

???

Niin, viittasin siis tuohon 1800-lukuun, ennemminkin sen puoliväliin, olisi varmaankin voinut siihen laittaa "vielä"-sanan, vielä.

Mutta tässä hauskaa historiaa molemmista lajeista, ja jääkiekko tosiaan taisi (vai saattoi?) olla isompi laji jonkin aikaa Brittien ulkopuolella (varsinkin Canadassa, mutta oli se iso myös itse Britanniassa):

Lainaus
"These were in any event quite rough enough: for example, they permitted kicking an opponent's legs below the knees, with the reserve that he should not be held still while his shins were being worked on. Handling the ball was also allowed - and had been ever since the historic occasion in 1823 when William Webb Ellis, to the amazement of his own team and his opponents, made a run with the ball tucked under his arm. Many schools followed suit and adopted the rules laid down in Rugby; others, such as Eton, Harrow and Winchester, rejected this form of football, and gave preference to kicking the ball. Charterhouse and Westminster were also against handling the ball. However, they did not isolate their style as some schools did - instead they formed a nucleus from which this style of game began to spread.

Finally, in 1863, developments reached a climax...  On 8 December 1863, football and rugby finally split...

The first football competition in the world, the FA Cup, was established in 1872. By 1888 the first league championship was under way.

International matches were being staged in Great Britain before football had hardly been heard of in Europe. The first was played in 1872 and was contested by England and Scotland. This sudden boom of organised football accompanied by staggering crowds of spectators brought with it certain problems with which other countries did not face until much later on."

http://www.fifa.com/about-fifa/who-we-are/the-game/global-growth.html


Tuosta ilmeisesti meni vielä muutama vuosi levitä laajemmalle Britannian ulkopuolelle. Kun kepittelyssä oli jo täysi tohina päällä:


Lainaus


After practicing for about a month, Creighton staged a public exhibition of the sport on March 3, 1875. While some praised the new sport, others decried the violence in the game.


The earliest games in the sport were not carbon copies of the current version; the Halifax Rules , which Creighton played under in the March 3rd game, said the puck couldn’t leave the ice, no forward passing was permitted and the goalie couldn’t fall down or kneel to make saves. As the sport’s popularity skyrocketed in Montreal in the late 1800s, the official rules of the sport were created, the Montreal Rules, in 1877. Injured players could now be replaced, team sizes were set at seven a side (down from eight) and the rink’s measurements were now made standard.

... McGill University (at which James Creighton studied law) established the first university hockey team in 1877, and the 1880s saw an explosion of teams. The first hockey leagues formed in the mid-1880s, while the Amateur Hockey Association of Canada (AHAC), which began in 1885, was the first national hockey organization.

http://www.thepeoplehistory.com/icehockeyhistory.html

 
Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa