FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.09.2017 klo 16:46:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook, Google+ & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Hankalat vanhemmat harrastavalla lapsella tai nuorella  (Luettu 6388 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
BlueJ

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 26.08.2017 klo 00:42:35

Näinhän se on. Näin aiheen ympärillä käytyä keskustelua jonkin aikaa seuranneena en oikein keksi tähän muuta selitystä kuin sen, että vanhempien on vaikea pidättäytyä puuttumasta asiaan, koska juniorivalmentajista suurin osa ei ole ammattilaisia eikä heillä ole välttämättä sitä lisenssiäkään. Näin kärjistettynä esimerkkinä ajattelisin, että jos valmentajana olisi Antti Muurinen, vanhemmilla olisi korkeampi kynnys ryhtyä muuhun kuin rakentavaan keskusteluun.
Lainaan esimerkin - lehdestä luetun - jääkiekon puolelta. Janne Ojanen lopetti juniorijoukkueen valmentamisen, koska ei halunnut kuulla sitä vanhempien valittamista. Tuskin osaaminen loppui sillä junioritasolla. Samoja vanhempi-lapsi-harrastus -ongelmia, vaikka laji on eri.
Jiksi

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 07.09.2017 klo 10:32:22

Mielestäni "hankalia vanhempia" on erilaisia. Osa on itsekkäistä syistä (haluaa lapselleen menestystä) ja osa sitten taas lapsilähtöisestä syystä. Ainakin näitä lapsilähtöisestä syystä hankalia auttaisi varmasti se, jos valmennus kertoisi/perustelisi ratkaisujaan enemmän. Esim. jos lapsi vaihtaa joukkueen sisällä tasoryhmää "huomaamatta", vaan niin, että lapsi itse alkaa kotona ihmettelemään miksi ei enää pelaakaan siinä joukossa johon kehityskeskustelussa valmennus sanoi lapsen menevän. Tai jos lapsi itse suhtautuu harrastukseen vakavasti ja on saanut valmentajilta hyvää palautetta ja motivaatio on kohdallaan ja sitten kuitenkaan ei pääse vaikeimpiin peleihin tai jos pääsee niin peliaikaa on vähän verrattuna muihin jne. Näitä kun lapsi miettii kotona ja kyselee näitä asioita vanhemmalta, niin tietysti vanhempikin pohtii mistä kaikki johtuu.
Josse

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 07.09.2017 klo 18:29:19

En lukenut kuin vähän alusta enkä tiedä onko ollut jo täällä, mutta näin vanhempana suurin ongelma junnufutiksessa on persettä nuolevat vanhemmat. Eli ne, joiden mielestä kaikki on aina helvetin hyvin (varsinkin kun oma lapsi pelaa täydet minuutit) ja muistavat tämän hyvin menon myös aina kovaan ääneen mainita kun on joukkueen taustoja paikalla. Ne, ketkä puhisevat kun "vanhempainillassa" kyselee ja kyseenalaistaa ja tulevat sitten kahdenkesken kuiskimaan, että olit oikeassa.

Ne, jotka parkkeeraavat itsensä tapahtumissa seurajohdon tai pelaajatarkkailijoiden viereen ja antavat kommentteja. Toki oman lapsen hyvyydestä. Ne, jotka muistavat aina tilaisuuden tullen tarjota kahvit ja pullat (tai bissen) koutseille.

Suurin ongelma tässä on se, että näiden perseennuolijoiden lapsukaiset pelaavat ansaimattomasti täydet minuutit ja ovat ensimmäisenä koutsin listoilla kun pelaajavalintoja ja -suosituksia tehdään.

Ja ei, oma lapseni ei ole putoamassa jengistä eikä ole tullut valituksi piiri- tai aluejoukkueisiin näiden vuoksi. Mutta tiedän esimerkkejä niistä ketkä ovat.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 07.09.2017 klo 20:25:27

Eniten ihmettelen vanhempia, jotka jäävät joukkueeseen koko kaudeksi valittamaan toiminnasta, vaikka vaihtoehtoja olisi kaupungissa/alueella useita.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 07.09.2017 klo 20:35:19

Eniten ihmettelen vanhempia, jotka jäävät joukkueeseen koko kaudeksi valittamaan toiminnasta, vaikka vaihtoehtoja olisi kaupungissa/alueella useita.

Ehkä he välittävät seurasta ja yrittävät saada aikaan muutosta nähdessään kaiken menevän päin helvettiä?
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 07.09.2017 klo 21:20:23

Ehkä he välittävät seurasta ja yrittävät saada aikaan muutosta nähdessään kaiken menevän päin helvettiä?

Niin puhuin siis tapauksista, jossa suurin ongelma on se missä peliryhmässä poika pelaa ja ei motivoidu pelaamaan siis "omiaan huonompien kanssa".

Ne jotka oikeasti tahtovat kehittää toimintaa ovat yhteydessä valmentajaan, mutta ne jotka eivät osaa kuin katsoa vääristynein lasein omaa poikaansa ovat niitä jotka itkevät omaa pahaa mieltään koko toimintaa myrkyttäen kaudet läpeensä.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2017 klo 21:36:40 kirjoittanut Jortsukka »
 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines