FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.05.2018 klo 13:23:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1] 2 ... 75
 
Kirjoittaja Aihe: AS Roma 2016-2017: Ave, Checco, Morituri Te Salutant  (Luettu 206426 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lester Polsfuss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SPQR


: 01.08.2016 klo 14:45:37

Associazione Sportiva Roma

Allenatore: Luciano Spalletti
Capitano: Francesco Totti
Seuran varhaista historiaa

AS Roma on Italian kaunein, muttei vanhin seura. Kesäkuun seitsemäntenä vuonna 1927 alueen kolme vanhaa seuraa (Roman FC, SS Alba-Audace ja Fortitudo-Pro Roma SGS) fuusioituivat yhdeksi, ja La Magican tarina alkoi. Seuran ensimmäinen presidentti oli Italo Foschi. Tarkoitus oli luoda pääkaupunkiin suurseura, joka pystyisi kilpailemaan tasaväkisesti pohjoisen jättejä vastaan. Uuden seuran tunnukseksi otettiin susi, Rooman historiaa kunnioittaen, ja seuran väreiksi valittiin luonnollisesti kaupungin värit keltainen ja punainen.

Ensimmäinen mestaruus tuli sodan melskeissä kaudella 1941-1942, viisitoista vuotta seuran perustamisen jälkeen. Roman joukkue oli Alfred Shafferin komennossa erittäin kovassa iskussa, helmenään Amedeo Amedei, joka viimeisteli kaudella 18 maalia. Scudetto oli siinäkin mielessä historiallinen, että se tuli näin ensimmäistä kertaa Pohjois-Italian ulkopuolelle.Roman historia on kuitenkin täynnä tuskaa ja kyyneliä. Ensimmäisen Scudetton jälkeen alkoi alamäki, joka oli pitkälti sodan seurausta. Romalla ei ollut jäänyt juuri lainkaan rahaa eikä pelaajia. Pohjakosketus tuli kauden 1950-1951 päätteeksi, kun Roma putosi ensimmäistä ja viimeistä kertaa Serie A:sta sarjaporrasta alemmas. Gipo Vianin johdolla nousu koitti jo ensimmäisellä Serie B –kaudella, mutta menestys antoi odottaa itseään, ellei sellaiseksi voida lukea kauden 1954-1955 kakkostilaa.

1961 Roma pelasi Fairs Cupin finaalissa voittaen Birmingham Cityn 4-2 (2-2 vierastasurin jälkeen Roma voitto kotonaan Olimpicolla 2-0). Pedro Manfredini, yksi suurista, teki tuon kauden turnauksessa peräti 12 maalia. Nykyään relevanteista euroturnauksista Romalla ei sen sijaan ole juurikaan menestystä. 1984 Liverpool voitti Euroopan Cupin finaalin rankkareilla, ja 1991 Inter voitti UEFA Cupin Roman jäädessä kakkoseksi.

Italian cup, Coppa Italia, ei nauti yhtä suurta arvostusta kuin vaikkapa Englannin FA Cup. Coppa-voittoja Romalla on kuitenkin yhdeksän kappaletta. Vuoden 1969 Coppan voittoa oli muuten juhlimassa muuan Fabio Capello, suurmies, joka oli myöhemmin johdattava Roman kolmanteen ja toistaiseksi viimeiseen Scudettoon. Viimeisin Coppan voitto on kaudelta 2007-2008.

Roman orastava uusi tuleminen ja kauan odotettu toinen Scudetto

1970-luvulle tultaessa Gaetano Anzalonesta tuli presidentti ja ruotsalainen Nils Liedholm palkattiin valmentajaksi. Liedholm uskoi nuorten nostavan Roman takaisin huipulle, ja luotti erityisesti Francesco Roccan ja Agostino Di Bartolomein kykyihin. Kauden 1974-1975 päätteeksi Roma olikin lupauksia herättävästi Serie A:n kolmas. Näihin aikoihin valmistui myös Roman nykyäänkin käyttämä harjoittelukeskus Trigoriassa. Anzalonen aikana Roma ei kuitenkaan vielä saavuttanut Italian aivan viimeistä huippua. 1979-80 Inter oli mestari, seuraavana kahtena vuonna peräkkäin Juventus. Kesällä 1979 kuitenkin tapahtui jotain, jolla oli kauaskantoiset seuraukset Roman tulevaisuuden kannalta: Dino Violasta tuli seuran presidentti. Liedholm oli tehnyt paluun, ja joukkueesta löytyi uutta nuorta verta, mm. Bruno Conti ja Carlo Ancelotti. Myös hyökkääjälegenda Roberto Pruzzo oli uransa huipulla. 1980-1981 Romalla oli tilaisuus ottaa historiansa toinen mestaruus, mutta kausi ratkesi aivan kalkkiviivoilla Juventuksen hyväksi. Tuttuun tapaan Serie A ei olisi maailman upein liiga ilman asiaan kuuluvia hulinoita. Tästä saatiin näyte kauden kolmanneksi viimeisessä ottelussa, joka käytiin Juventuksen ja Roman välillä Torinossa. Maurizio Turonen tekemä maali hylättiin kiistanalaisesti paitsiona, eikä Roma onnistunut voittamaan elintärkeää ottelua. Roma pelasi vielä viimeisessä matsissaan tasurin Avellinoa vastaan, ja Scudetto matkasi Torinoon.

1982-1983 toi kuitenkin viimein kauan odotetun täyttymyksen, Roman ottaessa historiansa toisen Scudetton. Mestaruus ratkesi toukokuun 8. Genovassa Pruzzon maalilla. Joukkueen kantavat nimet kuten Tancredi, Vierchowod, Di Bartolomei, Falcao, Ancelotti, Pruzzo ja Conti ovatkin Roomassa ikuisesti kanonisoituja.Seuraavana vuonna oltiin jälleen pettymysten äärellä, kun Juventus vei mestaruuden kahden pisteen erolla. Vielä tuskallisempaa oli hävitä Liverpoolille Euroopan Cupin loppuottelussa. Kamppailu käytiin, kuinkas muuten, Stadio Olimpicolla. Liedholmin johtama joukkue oli pelannut erinomaisesti koko turnauksen, mutta Bruce Grobbelaarin omituinen kikkailu maalilla oli liikaa Roman sankareille, joiden kasetti ei kestänyt kotiyleisön luomia paineita.

Liedholm lähti ja toinen ruotsalainen, nuori Sven-Göran Eriksson, saapui vuonna 1984. Kolmas Scudetto kävi lähellä kaudella 1985-1986, mutta pupellus Lecceä vastaan kauden toiseksi viimeisessä ottelussa kostautui kalliiksi. Kuudennesta Coppan voitosta oli vain laihaa lohtua. 80-luvun lopulla hopeakippoja ei Roman kaappiin tullut, vaikka Giuseppe Giannini teki kovaa nousua, ja seuraan saapui myös kivikova teutoni Rudi Völler. 1991 Dino Viola kuoli, ja seuran uudeksi puheenjohtajaksi tuli Ottavio Bianchi. Samana vuonna Roma hävisi edellä jo mainitun UEFA Cupin Interille.

Sensi nostaa Roman takaisin huipulle

Italpetrolin suuromistaja Francesco ”Franco” Sensi nousi puheenjohtajaksi vuonna 1993. Serie A:ssa ei juurikaan nähty vielä menestystä, itse asiassa Roma oli parhaimmillaan neljäs kaudella 1997-1998. Jotain maagista oli kuitenkin tapahtumassa, sillä kaikkien aikojen italialaispelaaja Francesco Totti alkoi nousta otsikoihin.

Zdenek Zeman toi Romaan Candelan, Cafun ja Tommasin kaltaisia suurmiehiä ensimmäisellä Roma-kaudellaan. Zeman myös nosti Tottin kapteeniksi. Sensin aikakauden kirkkain hetki koettiin kuitenkin kaudella 2000-2001, kun Fabio Capellon luotsaama ja Tottin kipparoima Giallorossi otti historiansa kolmannen Scudetton. Joukkue oli henkeäsalpaavan kova. Listoilla olivat jo mainittujen lisäksi mm. Gabriel Batistuta 20 maalillaan, Marco Delvecchio, Aldair, Emerson sekä Walter Samuel.Sittemmin Roma on ollut useaankin otteeseen kärkikahinoissa, mutta mestaruutta ei ole tullut. Valmentajat ovat vaihtuneet tiheään, Rudi Völlerkin kävi kokeilemassa, mutta homma meni puihin jo alkumetreillä. Luciano Spalletti, Roman nykyinen valmentaja, aloitti ensimmäisen urakkansa vuonna 2005. Franco Sensi kuoli kesällä 2008, ja seuran puheenjohtajuuden otti tytär Rosella. Talousvaikeuksista jatkuvasti kärsinyt Roma teki kentällä kaikkensa, mutta realiteetit olivat liian kovia. Spalletti erosi 2009 syksyllä, tehden tilaa myöhemmin Leicesterissä urotekoihin yltäneelle Claudio Ranierille. Ranierin debyyttikausi meni mahtavasti, ja mestaruus käytti jälleen lähellä, jääden kuitenkin hiuskarvan päähän. Helmikuussa 2011 Ranierin eväät oli syöty, ja tilapäisvalmentajaksi saapui Vincenzo Montella.

Roma Americana

Kesällä 2011 voidaan puhua nyky-Roman uudelleensyntymisestä, hyvässä ja pahassa. Tuolloin Rosella Sensi luopui Roman omistajuudesta, ja pankkien myötämielisellä avustuksella vallan otti amerikkalaisomisteinen konsortio James Pallottan johdolla. Thomas DiBenedettosta tuli seuran puheenjohtaja. Espanjalaislegenda Luis Enrique palkattiin valmentajaksi suurin odotuksin (Trigoriassa, ei forkalla), mutta projekti meni reisille kaoottisissa olosuhteissa. Järjestystä ei tuonut myöskään seuraava valmentaja, toista kertaa kokeilemaan päästetty Zdenek Zeman, joka kaikesta sympaattisuudestaan ja hienoudestaan huolimatta kostautui vääräksi valinnaksi. Aurelio Andreazzoli, apuvalmentaja, teki parhaansa muttei onnistunut vakuuttamaan johtoa kyvyistään päävalmentajana. Kesäkuussa 2013 saapui Rudi Garcia.

Garcian aika ja Spallettin uusi tuleminen

Tuntemattoman Rudi Garcian nimitys ei ensi alkuun lämmittänyt oikein ketään, mutta joukkueen otteet kentällä vakuuttivat. Romanistojen leirissä alkoi herätä jälleen toivonkipinä. Ensimmäinen kausi alkoi kymmenellä perättäisellä voitolla ja hankinnatkin näyttivät kaikesta epäilyistä huolimatta jopa erinomaisilta. Garcian saldoksi molemmilta kokonaisilta kausiltaan Roman peräsimessä jäivät jo liian tutuiksi tulleet kakkossijat. Paikka UCL:ssä oltiin kuitenkin saatu vakiinnutettua ja Roma Italian kakkosseuraksi hirmuisessa nosteessa olleen Juventuksen vanaveteen.Garcia oli kuitenkin lopulta yhden tempun ihme, jonka tähti sammui yhtä nopeasti kuin oli syttynytkin. Henkisesti romahtaneen Roman peräsimeen palkattiin Luciano Spalletti, toiselle valtakaudelleen. Odotukset eivät olleet kummoiset, mutta niin vain Spalletti sai joukkueeseen ryhtiä ja ylsi lopulta kolmanneksi, mitä voidaan pitää kaikki olosuhteet huomioon ottaen tyydyttävänä.

Kausi 2015-2016

Niin, mitäpä tästä sitten muuta sanoisi? Garcian kohtaloksi koitui lopulta kyvyttömyys muuttaa Roman pelitapaa, ja tietyllä tapaa varmasti myös henkinen heikkous. Joukke otti 2014 pahasti paksiin Bayernilta kotona, ja jotenkin tuntuu, että tuohon iltaan kaikki lopulta kaatui. Tai ainakin se oli lopun alkua. Viime kaudella Roma pääsi sentään alkulohkosta jatkoon, mutta sekin tapahtui nöyryyttävän rimpuilun jälkeen käsittämättömästi ilman ainuttakaan voittoa. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella noutaja tuli täysin ansaitusti Real Madridin toimesta, onneksi sentään persraiskaukselta vältyttiin.

Roma ei Sabatinin johdolla oikein vieläkään saanut joukkuetta balanssiin, ja peliesitykset ailahtelivat aivan liikaa. Puolustuksen avaukseen kaavailtu Romagnoli ei kai koskaan edes halunnut pelata Romassa, ja siirtyi isolla rahalla Milaniin. Antonio Rüdiger tuli paikkaamaan ja esiintyi kelvollisesti, ollen ajoittain loistava ja välillä taas loikki hyökkäämään kuin nuori hirvi. Manolas pelasi hyvin, mutta Castan oli vain varjo entisestä itsestään. Vasemmaksi pakiksi hankittu Digne oli ok, ja oikealla puolella Florenzi pelasi ihan hyvin, mutta kaikesta näki ettei oikea pakki ole se positio jota Ale mielellään pelaa. Dzeko oli lopulta suoraan sanottuna paska. El Shaarawyn ja Salahin otteet sentään miellyttivät kautta linjan.

Mahdollisuudet olivat periaatteessa hyvät, semminkin kun Juventus koomaili alkukauden jopa historiallisesti perseelleen. Silti vain rutiinilla ja voittamisen kulttuurilla, materiaalisesta ylivoimasta puhumattakaan, Juventus meni menojaan. Garcian olisi ehdottomasti pitänyt saada joukkue voittamaan Scudetto, tämä olisi ollut pelaajien puolelta täysin mahdollinen asia saavutettavaksi. Valitettavasti vain henkinen köyhyys ja Roman johdon impotenssi asian korjaamiseksi ajoissa pilasi mahdollisuudet. Tammikuussa Garcia sai viimein lähteä, eikä hetkeäkään liian aikaisin.

Spallettin saapumisesta oltiin huhuiltu jo jonkin aikaa, joten eihän se lopulta yllättänyt enää ketään. Sen sijaan jonkinlaisena yllätyksenä ainakin itselleni oli se, miten selvä ero Garcian aikaiseen saatiin, ja miten nopeasti tämä tapahtui. Tämä laittaa kiroamaan Garcian liian myöhäiseksi venyneitä potkuja entisestään. Mutta se mikä tapahtui, tapahtui.
Kausi oli vieläpä lässähtää totaalisesti Spallettin, seurajohdon ja Tottin välirikkoon, mutta onneksi asiat saatiin korjattua ja Tottille vielä ansaittu jatkopahvi. Viimeisten otteluiden suvereeni haltuunotto, maalit ja Zampan kyyneleet toivat taas esiin sen miksi Roma on niin ihana seura.

Tottin jumalallista loppukautta lukuun ottamatta 2015-2016 on kausi, josta ei jää juuri mitään muuta mieleen kuin turhautuminen, epätoivo ja raivo. Josko uusi kausi toisi jotain uutta, jälleen kerran. Jos ei muuten niin Tottin vuoksi.Uusi kausi 2016-2017!

En usko että olen ajatusteni kanssa yksin, jos kerron, ettei tästä kaudesta ole oikein mitään odotuksia. Pjanic lähti Juventukseen, Rüdiger on poissa pitkään ACL-vamman vuoksi, kuten on myös uusi hankinta Mario Rui. Spallettin kyvystä viedä Roma seuraavalle tasolle voi myös esittää epäilyksiä, jotka toki mielelläni koen vääriksi. Pelaajahankinnat ovat vielä pahasti kesken, eikä suuria hankintoja ainakaan toistaiseksi olla nähty. Etenkin puolustuksen uudelleenrakentamisen olisi oltava prioriteettilistalla ykkösenä, mutta Rüdigerin ja Mario Ruin loukkaantumisten myötä tässäkin on menossa taas pakka uusiksi. Juan Jesus vaikuttaa hyvältä hankinnalta, mutta missä ovat laitapakit? Jälleen kerran on jäämässä luu käteen muiden viedessä parhaat nenän edestä. Dignekin päästettiin Barcelonaan. Puolustukseen on kertakaikkiaan pakko saada vielä pari kunnon nimeä.

Maalivahtiosasto lienee kohtalaisissa kantimissa. Alisson on saapunut, joskin ykkösveskan paikka taitaa kuulua tulevallakin kaudella Szczesnylle. Ainakin jos lainan uusiminen onnistuu.

Keskikentän ja hyökkäyksen osalta tilanne taitaa olla vähän valoisampi, vaikka Pjanic siirtyikin Sauronin joukkoihin. Nainggolan on jäämässä ainakin toistaiseksi, samoin Strootman on jo ainakin fyysisesti pelikunnossa. De Rossi oli viime kaudella ajoittain taas oma vanha itsensä, ja toivoa sopii, että vanha sotaratsu saa piiskattua itsensä vielä korskeaan laukkaan. Ylempänä Perotti/SES/Salah pärjäävät varmasti, Totti on Totti, ja ehkä Dzekokin saa päänsä kuntoon. Jälkimmäistä sopii toivoa, sillä ilman jättialennuksia miehestä ei varmasti päästä viime kauden koomailun jälkeen eroon. Myös Iturben kohtaloksi on koitumassa Salahin stunttaus, onneksi sentään Ljajic ja käsittämätön Iago Falque saatiin ulostettua Torinoon.

Olisi kiva nähdä myös nuorten pääsevän tulevalla kaudella esiin. Gerson saattaa lähteä vielä ensi kaudeksi lainalle eteenpäin, mutta Paredesin onnistumista todella toivoisin. Poncen tilannetta viime kaudella saadun ACL-vamman jälkeen en ihan tarkkaan tiedä. Sadiq voisi olla hyvinkin mukana ensi kaudella aiempaa enemmän, mutta Spallettin aivoituksista ei aina tahdo tietää. Sabatinista puhumattakaan.

Roman kukkaroa rasittavat aiempien kausien laina+ostot sekä FFP:n käsittämättömyydet. Lisäksi ei ole lainkaan varmaa, että AS Roman kaltainen ailahteleva joukkue selvittää tiensä Mestarien Liigan karsinnasta lohkovaiheeseen. Puolustuksen keskeneräisyys vaikuttaa tällä hetkellä todella pahalta, ja kyllähän tietynlainen epävarmuus kautta linjan heijastuu tekemisissä varmasti ihan kaikkeen. Stadion-hanke ei ota edetäkseen, ja idioottimaiset pleksit Curvassa pitänevät katsomot tyhjinä jälleen yhden kauden.

Kauden sijoitusta Serie A:ssa on vaikea ennustaa etukäteen. Jos kaikki menee nappiin, on mielestäni mahdollista taistella kakkossijasta. Juventukselle ei mahda kukaan mitään, siellä satsataan nyt isoja euroja Mestareiden Liiga mielessä, mikä on tietysti ainoa oikea tapa. Jos Napoli pelaa korttinsa oikein, on sielläkin odotettavissa menestystä Higuainista saatujen miljoonien avittamana. Toivottavasti käyttävät niistä mahdollisimman paljon Icardin kaltaisiin turhakkeisiin, silloin Romalla voi olla jotain mahdollisuuksia. Interin ja Milanin menestykseen en usko tälläkään kaudella. Senilix ei ole saanut seuraansa vieläkään myytyä, minkä vuoksi myöskään Serie A ei tule hetkeen nousemaan vanhaan loistoonsa. Tämä on sääli, mutta elämme niitä aikoja mitä elämme.

Kaikesta huolimatta FORZA ROMA PER SEMPRE!

Sana on vapaa.
« Viimeksi muokattu: 30.09.2016 klo 16:12:38 kirjoittanut Lester Polsfuss »
La Magica Roma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Associazione Sportiva Roma


Vastaus #1 : 01.08.2016 klo 15:49:59

Perinteinen peukutus avaukselle Ylos

On kyllä omat odotukset aika vähissä tälle kaudelle, eiköhän niistäkin kykene vielä pettymään :D
Lester Polsfuss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SPQR


Vastaus #2 : 01.08.2016 klo 15:56:40

Spalletti vaatii kahta pulustajaa, ja omien sanojensa mukaan seura on samaa mieltä. Tänään matsi Liverpoolia vastaan, ja kyllähän Sakho kelpaisi vaikka vuodeksi lainaan mikäli Klopp päästää. D'Ambrosio Interistä siihen kaveriksi niin kaipa niillä jo pääsisi alkuun. Football Italian huhuja joten ripaus suolaa sekaan, mutta nyt alkaa olla kiire.
Forza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: il Capitano


Vastaus #3 : 01.08.2016 klo 19:12:32

Avaukselle Ylos
 Sakhon agentti ehti jo kertaalleen kieltää nämä Roma huhut. Jos nämä asennevamma lehtijutut herrasta ovat totta, niin en ainakaan itse kaveria puolustuslinjaan ottaisi.
Lester Polsfuss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SPQR


Vastaus #4 : 01.08.2016 klo 19:16:19

Kyllä kai ne totta on, ei kai sitä muuten olisi kotiin lennätetty. Mutta mikä on sitten "vakavaa" ja mikä ei, ja mitä siellä taustalla on niin sitäpä emme forkalla tiedä. Sakho on kuitenkin vallan mainio pelaaja, ja tässä tilanteessa - valitettavasti - Romalla ei ole valttikortteja alkaa hylkimään tämän tason ukkoja. Ja nuo managereiden puheet nyt on aina vähän semmosia.
Carlos83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Giallorossi, Ilves


Vastaus #5 : 01.08.2016 klo 20:39:46

Kiitokset avauksesta, lähdetään pitämään Roma ainakin forkan ykkösitalojenginä. Ylos

Sääli että odotukset itse pääasian suhteen Tottin viimeiselle kaudelle eivät tosiaan ole korkealla. Juvesta on hyvää vauhtia tulossa Italian oma Buyern, joka kävelee ylivoimaisesta mestaruudesta toiseen ja kalastaa joukkoihinsa pahimpien kilpailijoiden avainpelaajat. Torinolaisia tästä on toki turha syyttää, mutta touhua vaikutuksia italialaiselle jalkapallolle on kovin vaikea arvioida. Toiveissa nyt lähinnä onkin, että Roma saisi stadionprojektinsa edes auttavasti käyntiin ja sitä kautta sementoisi asemansa maan kakkosseurana ennen kuin milanolaisjätit heräävät unestaan. Napolista en ole kovin huolissani, Higuain piti yksin jengin pinnalla viime kaudella, enkä usko korvaajan/korvaajien pystyvän uusimaan temppua.

Näillä tässä vaiheessa eteenpäin, otetaan vähän myöhemmin vielä tarkemmin kiinni tulevaan kauteen.
pastore del dio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 33


Vastaus #6 : 01.08.2016 klo 21:04:51

Kiitokset avauksesta, lähdetään pitämään Roma ainakin forkan ykkösitalojenginä. Ylos

Sääli että odotukset itse pääasian suhteen Tottin viimeiselle kaudelle eivät tosiaan ole korkealla. Juvesta on hyvää vauhtia tulossa Italian oma Buyern, joka kävelee ylivoimaisesta mestaruudesta toiseen ja kalastaa joukkoihinsa pahimpien kilpailijoiden avainpelaajat. Torinolaisia tästä on toki turha syyttää, mutta touhua vaikutuksia italialaiselle jalkapallolle on kovin vaikea arvioida. Toiveissa nyt lähinnä onkin, että Roma saisi stadionprojektinsa edes auttavasti käyntiin ja sitä kautta sementoisi asemansa maan kakkosseurana ennen kuin milanolaisjätit heräävät unestaan. Napolista en ole kovin huolissani, Higuain piti yksin jengin pinnalla viime kaudella, enkä usko korvaajan/korvaajien pystyvän uusimaan temppua.

Näillä tässä vaiheessa eteenpäin, otetaan vähän myöhemmin vielä tarkemmin kiinni tulevaan kauteen.


Jos jotain positiivista tuosta kilpailijoiden kalastamisesta pitaa hakea niin ainakin rahat sijoitetaan oman maan liigaan ja instituutioihin, eika esimerkiksi saarille tai Espanjaan. Tama osoittaa etta patevia pelaajia loytyy edelleen Italiasta ja lisaantynyt capita pitaisi ainakin teoriassa nostaa pitkassa juoksussa muiden joukkueiden laatua ylospain, joka sitten vuorovaikutuksena pitaisi hinata koko liigaa ylospain ja parantaa euromenestysta ym. Tama kaikki siis teoriassa, realismia kuitenkin on monen joukkueen lisaantynyt velka ja ongelmat stadioneiden kanssa ym.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #7 : 01.08.2016 klo 21:13:40

Otetaan ansiokkaasti avattu ketju seurantaan jatkamalla vielä tuosta kalastushommasta sen verran, että esim. Pjanicin siirto toivottavasti toimii vaikkapa Romalle omalla tavallaan varoittavana esimerkkinä klausuulien suuruudesta - tai siis pienuudesta.

Higuainin kohdalla taas kalastus on tuolla summalla vähän kyseenalainen termi. pastorea mukaillen; ManUn törsääminen sataa Napolinkin laariin. Mutta se ei ole tämän ketjun asioita.
linea gialla

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #8 : 01.08.2016 klo 22:29:02

Hieno avaus, kiitokset! Ylos

Kyllähän tässä on kauden alla sydän syrjällään lukenut takalinjan murenemisesta. Huonoa tuuria voisi tietty manata, mutta jos ringin leveys on tätä luokkaa, niin ei se monia kolauksia kestä. Pahaa tekee jos vertaa tilannetta vaikka Juveen. Nyt kun onnistuttaisiin hakemaan muutama toimiva lisä puolustukseen, niin Rudin ja Ruin kuntoutuessa olisi koossa vähän leveämpi rinki.. Hopeareunus? ;) Darmian kelpaisi mainiosti, mutta tuo huhu ei taida toteutua Manun halutessa kalliin, suoran myynnin.

Pjanicin klausuulin suuruus.. huoh... Kalliita oppirahoja maksellaan.
BOCA TAMPERE

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Unico Grande Amore,Boca Juniors,Ilves,Melde


Vastaus #9 : 02.08.2016 klo 03:40:02

Hieno avaus, kiitos.

Paredes avauksessa Liverpoolia vastaan.

E: 29min Dzeko 1-0

E2: Salah 2-1. Onpahan höntsää.

E3: FT 2-1. Gerson vois pysyä joskus pystyssä. Aikamoista myötähäpeää aiheutti.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2016 klo 05:30:03 kirjoittanut BOCA TAMPERE »
Rivelino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #10 : 02.08.2016 klo 09:09:42

Hieno avaus, kiitos Lester!

Taloudelliset realiteetit tekevät Sabatinin työn vaikeaksi. Laatupelaajia pitäisi yrittää kalastaa, mutta rahaa ei ole liikuteltavaksi ennen ensi vuotta. Kun maksukykyinen joukkue (esim. Napoli) ilmaantuu kilpailemaan samasta pelaajasta (esim. Diawara tai Darmian), niin Roman on nostettava kädet pystyyn.

Champions liiga karsinnassa vastus tullee olemaan kovaa tasoa. Roma on mukana ns. "liigareitissä", jossa sijoitetut joukkueet ovat Mancester City, Porto, Villarreal ja jatkoon päästessään Shakhtar ja Ajax. Yksi edellä mainituista arvotaan Romalle (jos Shakhtar ja Ajax selviytyvät huomenna jatkoon). Ei tule olemaan helppoa ja arvan osuminen Cityyn olisi tietysti erityisen kova isku joukkueelle, jonka ykkösvalinta vasemmaksi laitapakiksi on tällä hetkellä Emerson Palmieri.
MamboBob

Paikalla Paikalla


Vastaus #11 : 02.08.2016 klo 10:38:18

Hieno avaus! Ylos

Jännäillään ucl-tulokset pois alta ja katsotaan kehen arpa osuu. Rivelinon listassa tietysti kovia nimiä, mutta omien lasien takaa Roma lähtisi Cityä lukuun ottamatta jokaiseen ottelupariin suosikkina.

Itsellä ei edelliskausien tapaan ole hirveitä odotuksia mestaruustaistosta, mutta lupaavan kevään jälkeen ihan hyvillä mielin tulevaan kauteen.
LeoLeone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1922, 1927


Vastaus #12 : 02.08.2016 klo 10:48:05

Hieno avaus! Ylos

Itsellä ei edelliskausien tapaan ole hirveitä odotuksia mestaruustaistosta, mutta lupaavan kevään jälkeen ihan hyvillä mielin tulevaan kauteen.

Näihin sama. No pjanic, no problem.

Paredes ja Jesus esiintyneet yöllä ilmeisen hyvin ja tulevat pelaamaan paljon tällä kaudella kirjoittaa CdS. CL-karsintoihin paras vaihtoehto tuntuisi tätä myöten oleva JJ-DDR-Manolas-Florenzi ja edessä Paredes, Strootman, Ninja.

Puolustuslinjaan ollaan nyt kovin tuomassa Spursin Federico Faziota.
http://www.corrieredellosport.it/news/calcio/calcio-mercato/2016/08/01-13948161/roma_fazio_ad_un_passo_operazione_da_4_milioni/

Dzekolta tulossa 20 maalin kausi. Saa ottaa talteen.
Lester Polsfuss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SPQR


Vastaus #13 : 02.08.2016 klo 11:05:05

Dzekolta tulossa 20 maalin kausi. Saa ottaa talteen.

Jalluveto kiinni? Ylos ;) Tasoituksena voidaan hyväksyä 20 kaikissa kilpailuissa, ei yksin sarjapeleissä. Toki toivon että pääsen ostoksille mahdollisimman pian.

JJ-paita tilaukseen. Taddeille ja Tommasille Jesus kaveriks :D

john white

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 02.08.2016 klo 11:54:43.@DiMarzio writes Spurs defender Federico Fazio is close to completing a €4M move to AS Roma. #THFC

Aika epävoivoinen siirto. Olis Spursissa täydellinen floppi. Toivotaan toki, että onnistuisi.
LeoLeone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1922, 1927


Vastaus #15 : 02.08.2016 klo 11:56:17

Jalluveto kiinni? Ylos ;) Tasoituksena voidaan hyväksyä 20 kaikissa kilpailuissa, ei yksin sarjapeleissä. Toki toivon että pääsen ostoksille mahdollisimman pian.

JJ-paita tilaukseen. Taddeille ja Tommasille Jesus kaveriks :D

Otan vedon kunnialla vastaan!

Hienoja paitavalintoja!
Furius

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 02.08.2016 klo 12:34:27

Lesterille avauksesta Ylos ja samalla seurantaan.
ackaz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GCM


Vastaus #17 : 02.08.2016 klo 13:09:02

Hieno avaus jälleen kerran. Ylos

Otetaan seurantaan! Forza Roma!
Auts

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: As Roma


Vastaus #18 : 02.08.2016 klo 13:19:05

Viime yönä Liverpoolia vastaan pelatun harkkamatsin parhaat palat:

http://www.fullmatchesandshows.com/2016/08/02/liverpool-vs-roma-highlights-full-match/

edit näemmä koko matsikin on löytyy samaiselta sivustolta.
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rabbit hole


Vastaus #19 : 02.08.2016 klo 13:31:22

Hienoja paitavalintoja!

Tommasi-paidalle täältäkin Ylos

Veikkaan, että Dzeko paukuttaa ensikaudella 17 maalia.
ASR

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #20 : 02.08.2016 klo 15:32:29

Kiitos avauksesta!

Fazio näyttäisi nyt olevan kolmostoppari, liekö sitten De Rossi lasketaan tarvittaessa neljänneksi. En ole juurikaan miehen pelejä nähnyt, joten vaikea kommentoida mitenkään. Hinta ei ainakaan paha, liekö sitten samaa Spolli/Gyömber -kategoriaa kuin muutkin Sabatinin aiemmat aivopierut.  Vasen laitapakki on vielä pakko hankkia, mutta rahat ei tosiaan taida riittää Darmianin/De Sciglion tasoisiin pelaajiin. Criscito olisi tietysti yksi vaihtoehto, mutta nekin huhut ovat olleet kevään jälkeen täysin kuolleita. Miten muuten Seck pelasi poolia vastaan? Näytti kuitenkin saaneen mahdollisuuden. Jenkkifoorumilla osa tuntuu odottavan kovasti kaverilta...

Noin yleisesti ottaen en olisi niinkään pettynyt Roman mercatoon taloustilanteen huomioiden. Viime vuotisten lainojen lunastamiseen on kuitenkin mennyt se lähemmäs 50m€, joten se on rajoittanut kovinkin paljon ketjupolttajan puuhastelua. Vainquer on muuten kadonnut lähes kaikista otsikoista. Vieläköhän mies pidetään penkkiveikkona, vai laitetaanko kiertoon jo?
Bimbo d'Oro

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Associazione Sportiva Roma


Vastaus #21 : 02.08.2016 klo 19:57:43

Hyvä avaus, kiitoksia siitä.

Uskomattoman huonoa tuuria kyllä tuo Ruin loukkaantuminen. Todella paskaa mäihää, että puolet avauksen puolustuslinjasta kuukausia pois heti kauden alusta.

Tsekkailin vain nuo highlightit Liverpool -pelistä, mutta ainakin Dzeko näytti pääsevän paikoille ja viimeisteli ihan terävästi tuon maalinsakin vaikka osittain voinee myös veskarin kontolle pistää. El Shaarawy näytti myös aktiiviselta ja leikkaili keskelle vetopaikkaan useamman kerran.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 02.08.2016 klo 23:13:13

Seuraa ei niin tiukasti seuraavat lukijat toivoisivat jonkinlaista pelaajalistausta, ihanneavausta yms. kamaa.
Bimbo d'Oro

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Associazione Sportiva Roma


Vastaus #23 : 03.08.2016 klo 08:08:18


.@DiMarzio writes Spurs defender Federico Fazio is close to completing a €4M move to AS Roma. #THFC

Aika epävoivoinen siirto. Olis Spursissa täydellinen floppi. Toivotaan toki, että onnistuisi.


http://romapress.us/2016/08/02/fazio-arrives-in-rome/

Sieltähän se sitten näköjään tuli. Itsellä ei ole mitään muistikuvaa pelaajaa. Muuta kuin ettei tainnut alun jälkeen hirveästi Tottenhamissa vastuuta saada.
hzn4000

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 03.08.2016 klo 08:28:16

Oma mielikuva Faziosta Spursissa on hitaasta ja jämäkästä peruspakista. Nopeus ja liikkuvuus ei riittänyt Pochettinon pelitapaan tai valjuun. Kolmospakiksi Spallettin Romaan lienee kelvollinen hankinta.

 
Sivuja: [1] 2 ... 75
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines