FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.08.2020 klo 18:06:58 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Kerro mikä yksi realistinen projekti edistäisi suomalaista jalkapalloa  (Luettu 20141 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


: 10.08.2016 klo 17:13:12

Lähdetään positiivisen kautta tällä kertaa.

Mikä yksi yksittäinen idea, projekti, missio tulisi toteuttaa piirin tai palloliiton avustuksella kotiseutusi jalkapallon tai suomalaisen jalkapallon hyväksi? Ei pelasteta koko maailmaa tai räjäytetä koko järjestelmää vaan tehdään parannus yksi pieni palanen kerrallaan.

Realistinen, konkreettinen. Tarpeeksi pieni, että se voisi oikeasti rahallisten ja/tai henkilöresurssien osalta toteutua.

Omalta osaltani avaan pelin helpolla ja totean, että kylän tekonurmen rakentaminen ja siihen saatu liiton/Uefan raha on konkreettisesti edistänyt kylän jalkapalloilua ja koko suomalaista jalkapallokulttuuria. Edit: Eli tekonurmen tekeminen hiekan sijaan mahdollisimman monelle paikkakunnalle, jossa riittävästi harrastajia sen käyttämiseen ja ylläpidon rahoittamiseen ja maksimituet liitolta, että kenttä saadaan rakennettua.

E: Tulokset

- lämmitettyjä 365/365 päivää vuodessa kenttiä (halleja?)
- vihakampanja jääkiekkoa vastaan (palloliiton koottu tiedottaminen ja vaikuttaminen?)
- lobbaaminen koululiikunnan resursseihin ja opetussuunnitelmiin
- liiton scouttileirit ja scouttaus ruuhka-Suomen ulkopuolella
- futsal painopistelajiksi PL strategioissa
- tutori vanhemmasta pelaajasta nuoremmalle pelaajalle (piirin liiton ohjeet apumateriaali ?)
- junioriseuran PR-, markkinointi- ja varainkeruutiimi (piirin/liiton ohjeet apumateriaali?)
- b-lisenssivaatimus jokaiselle junnuvalmentajalle (tarkoitettaneen ihan pikkujunnuista saakka?)
- positiivisemman julkisuuskuvan/stratgegian luominen, positiivisempi tiedotusote liitolla
- liiton/piirin linjaus tehokkaaseen yksilö/pelipaikkaharjoitusten harjoittamiseen
- liiton/piirin hartia-avulla lobbaus, että kunnan liikuntamäärärahoja käytettäisiin junnuvalmentajien palkkaamiseen
- nurmikenttien lisäkäyttö ja käyttö vain jalkapalloiluun/urheilutoimintaan eikä esim festareihin (näin tulkitsin)
- henkilökohtaiset harjoitussuunnitelmat
- ääni uudelleen tekonurmikentille ja halleille
- Pertti Kemppinen projekti
- Veikkausliigan tv-tuote paremmaksi
- tuomaritoiminnan kehittäminen

« Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 10:42:52 kirjoittanut gv39 »
Aaron Ramseyn kantapää

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Flegmaattiset taivaanrannan maalarit


Vastaus #1 : 10.08.2016 klo 17:48:36

Jääkiekko kiellettäisiin lailla.
Linkki

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 10.08.2016 klo 17:57:35

Varmasti pitäisi saada lisää nurmia (esim. Turun alueen kenttätilanne on naurettava verrattuna kysyntään). Itse pohtisin sitä, että miten lahjakkaat junnut pienemmiltä paikkakunnilta saataisiin paremman valmennuksen piiriin aikaisemmin. Pohjanmaan, Itä-Suomen ja Lapin alueilla ei paljon scoutteja näy, jotka bongaisivat lahjakkuuksia myös kyläseuroista. Ehdottaisin Liiton järjestämiä scouttileirejä, joihin otettaisiin esim. 0-4 poikaa kustakin pienemmästä seurasta alueelta. Mikäli katsotaan, että potentiaalia ja motivaatiota on, saisi stipendin, joka kattaisi kuljetukset ja vuosimaksun siihen seuraan, joka alueella esim. SHA:an kuuluu. Voi olla epärealistinen ajatus, mutta aina voi toivoa.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #3 : 10.08.2016 klo 17:58:39

Jääkiekko kiellettäisiin lailla.
Positiivinen, realistinen, pieni, KONKREETTINEN. Yksi neljästä täsmää, Tästä on hyvä aloittaa.....

Escobaarissa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fenley Stastus


Vastaus #4 : 10.08.2016 klo 18:01:44

Juntunen hommais Tanskan passin ja muuttaisi Ruotsiin.

Koululiikuntaan fyrkkää ja niille jotka haluaa harrastaa tehdä toiminta mahdolliseksi, nyt siellä tuhlataan superjunnujen aikaa 6vuotta leikkimällä hippaa ja piirileikkejä, käykääpä seniilit katsomassa millaista on nykyajan liikuntatunnit ala-asteilla!
Virallinen

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 10.08.2016 klo 18:05:30

Ympäri vuoden käytössä olevia tekonurmia lisää ympäri Suomen.
pallonhallinta 74%

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Barcelona


Vastaus #6 : 10.08.2016 klo 20:07:28

Ei liity suoranaisesti lajiin nimeltä jalkapallo eikä ole mikään "projekti" mutta heitän silti: Itse olen aina ajatellut että suomalaisten kannattaisi ehdottomasti panostaa paljon enemmän futsaliin jos halutaan hakea jonkinlaista kilpailuetua muihin. Täällä on pitkä talvi ja paljon valmiita liikuntasaleja joten why not? Tämä varsinkin nyt kun näyttää selvältä että lyhytsyöttötaito pienessä tilassa määrittää suuren osan pelievoluutiosta, maalivahteja myöten. En ole lajiexpertti mutta futsal taitaa olla suosituinta juuri Brasiliassa ja Espanjassa. Monien brassitähtien taidot ja kikat on hiottu parketilla.
Katsomopelaaja

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 11.08.2016 klo 10:13:08

Ote Selänteen kiekkoleiriltä....

Maanantaista torstaihin kestävän akatemian harjoituksissa toistomääriä on lisätty yksinkertaisella keinolla.

- Nyt olimme jäällä koko porukalla, mutta meillä on paljon harjoitteita, joissa mukana on vain puolet porukasta. Silloin toistoja tulee aivan mielettömästi.

- Normaalissa joukkuetreenissä tulee pelaajaa kohti noin parikymmentä toistoa. Joskus voi tulla vähän enemmänkin, jos mennään jotain tarkempia taktisia juttuja läpi. Mutta meillä tuli eilen varmaan 200 toistoa per naama. Ne ovat sellaisia lukuja, että siellä alkaa vähitellen oppia, vaikkei olisikaan vielä sellaista valmiutta maalintekoon.
[/b]


On 5-6krt viikossa treenit junnufutiksessa, 2h per kerta, on erilaisia harjoitteita jotka varmasti suunnitellaan ihan hyvin. Mitä itse olen seurannut niin kyllä toistojen määrä on käsittämättömän pientä pallollisessa tekemisessä.
Maalintekoharjoitus, tee keskityksestä maali 8 kertaa kymmenestä keskitys sellainen, että et saa edes osumaa palloon. Joka kerta kuitenkin pääset jonon perälle odottamaan vuoroasia ja samalla toivoen, että jos seuraavalla saisi edes yritettyä maalintekoa, sehän oli harjoituksen tarkoitus.
Jonota, odota, yritä kerran, jonota, odota, yritä......

Tehokkuus tekemiseen, jos hyökkääjät tekee maalintekoharjoituksia, miksi suurin aika kuluu odottamiseen, ne toistot sinne paperille, kun harjoituksia suunnitellaan.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #8 : 11.08.2016 klo 10:15:35


...
Tehokkuus tekemiseen, jos hyökkääjät tekee maalintekoharjoituksia, miksi suurin aika kuluu odottamiseen, ne toistot sinne paperille, kun harjoituksia suunnitellaan.
Eli projekti/missio paremmin suunnitellut harjoitukset?
Katsomopelaaja

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 11.08.2016 klo 10:23:12

Eli projekti/missio paremmin suunnitellut harjoitukset?

Voiko projektiksi kutsua, mutta oman kokemuksen perusteella on aihe johon pitäisi kiinnittää paljon enemmän huomiota. Kyse samalla yksilön kehittämisestä, 10 krt on parempi kuin 1krt.Pienet ryhmät tekee erilaisia harjoitteita, kukin ryhmä mikä on ajankohtainen aihe/harjoite. Ei tarvitse tusinaa valmentajia kentälle, jos joku ajattelee, että kukin ryhmä vaatii oman ohjaajan, kun harjoitukset suunnitellaan tehokkaaksi ja yksilö/ryhmäkeskeiseksi. Niistähän on muutenkin viimeaikoina puhuttu, yksilövalmennus. Armeijassa ehtii sitten jonottaa ja odottaa.....
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #10 : 11.08.2016 klo 10:29:17

Ketjun aloittajana idea oli, että konkretiaa mahdollisimman paljon. Mikä mättää ketjuja on monia muita.

Kerro vielä miten piirit tai palloliitto voisi tuota kehittää ja tukea niin olen tyytyväinen. ;)
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #11 : 11.08.2016 klo 10:31:19

Positiivinen, realistinen, pieni, KONKREETTINEN. Yksi neljästä täsmää, Tästä on hyvä aloittaa.....

Nämä ovat enemmänkin yksittäisiä toimenpiteitä kuin kokonaisia projekteja, mutta mielestäni asioita, joita kannattaisi ainakin kokeilla laajassa mittakaavassa (jotkut seurat varmaan ovat näitä tehneetkin).

Jokainen junnuseura nimeää "prefektejä" tai "tuutoreita" eli toisin sanoen vanhempia ja edistyneempiä, motivoituneita pelaajia, jotka ohjaavat nuoremman juniorin harjoittelua joukkuetreenien ulkopuolella. Tämä on kunniatehtävä, johon jokainen pelaaja pyrkii ja jota nuoret pelaajat arvostavat. Tehtävästä voidaan myös palkita konkreettisesti seuran rahallisten resurssien/harkinnan puitteissa soveltuvin osin.

Jokaiselle junnuvalmentajalle vaaditaan vähintään B-lisenssi (kuten Islannissa). Käytännössä juniorivalmentajiksi pitäisi saada parhaat ammattilaiset (sekä koti- että ulkomailta), mutta tämä ei liene enää kovin pieni ja realistinen tavoite lyhyellä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä siihen kuitenkin pitää pyrkiä. (Olettaisin, että ammattimaisuuteen pyrkivä valmentaminen parantaisi myös pelaajien vanhempien ja seuran välistä vuorovaikutusta. Roolit olisivat selkeämmät kuin että valmentajat ja vanhemmat ovat ns. vertaisporukkaa.)

Jokainen junioriseura luo PR-, markkinointi- ja varainkeruutiimin, joka markkinoi jalkapalloilun erityismerkitystä urheilulajien joukossa esim. kunnan ja koulujen suuntaan, tekee selkoa Suomen jalkapalloilun nykytilasta ja kehitystarpeista ja näiden pohjalta pystyy esim. sopimaan päättäjien kanssa liikuntapaikkojen hintojen kohtuullistamisesta, jalkapallopainotteisten koulujen perustamisesta jne. Jotta tällaisen tiimin toiminta olisi mahdollista, on luonnollisesti ns. "pistettävä lihoiksi" seuran tulojen ja menojen rakenne ja varmistuttava jatkuvasti siitä, että seuran toiminnassa ei ole taloudellisia sudenkuoppia.

Tässä muutamia ajatuksia alkajaisiksi.

E: Koulutettujen valmentajien vaatimus tosiaan ihan pikkujunnuista saakka. Tässä on myös kysymys kasvattamisesta jalkapallokulttuuriin eikä pelkästään pelitaitojen ja urheilijan kasvattamisesta.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2016 klo 11:51:03 kirjoittanut drone »
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #12 : 11.08.2016 klo 10:39:03

Lähdetään positiivisen kautta tällä kertaa.

Tästä tuli vielä ajatus, että kyllähän kotimaisen jalkapalloilun julkisuuskuva on Suomessa aivan onneton. Eikö tässä voisi Palloliitto vähän ryhdistäytyä ja pistää toimeen kampanjan, jossa tiedotusvälineissä tuotaisiin esille niitä asioita, jotka suomalaisessa jalkapalloilussa ovat hyvin ja jotka todella vievät eteenpäin jalkapalloilua huippu-urheiluna. Näitä uutisia tulee kyllä silloin tällöin, mutta itse toivoisin tähän vähän järjestelmällisempää "lobbausta". En tarkoita mitään yltiöpositiivisuutta, vaan ylipäätään jonkinlaista reportaasia esim. siitä, miten nuoret lupaukset harjoittelevat osaavien valmentajien johdolla.

Tuo Selänteen maalintekoakatemia on esimerkki mainitsemastani positiivisesta uutisoinnista. Se luo suomalaisiin uskoa, että me tulemme saamaan uusia Teemu Selänteitä tulevina vuosina.
Katsomopelaaja

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 11.08.2016 klo 10:48:52

Ketjun aloittajana idea oli, että konkretiaa mahdollisimman paljon. Mikä mättää ketjuja on monia muita.

Kerro vielä miten piirit tai palloliitto voisi tuota kehittää ja tukea niin olen tyytyväinen. ;)

Mikäli seura/valmentajat ei itse pysty tehokkaaseen yksilö/pelipaikka harjoittamiseen niin olisiko se piirin/liiton tehtävä tehdä linjaus, että näin toimitaan, jotta saadaan näitä tehokkaita asioita paremmin perille. Tämä kaikki nyt perustuu tuohon Selänteen tarinaan, kun itse kuvittelisin, että se olisi päivänselvä asia, mutta ei olekkaan.
Siirryn katsomoon, toivottavasti olet tyytyväinen :)
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #14 : 11.08.2016 klo 10:51:23

kuvittelisin, että se olisi päivänselvä asia, mutta ei olekkaan.

Ei täällä ole päivänselvää mikään. ;)
Singaporen maalikuningas

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 11.08.2016 klo 11:24:55

Lobattaisiin kunnallispäättäjiltä rahaa, joilla voisi palkata täysipäiväistä henkilökuntaa junnuseuroihin. Nimenomaan valmentajia, jotka olisivat koulutettuja hommiinsa.
lavida

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 13.08.2016 klo 20:41:30

Kunnalliset nurmikentät avoimiksi 24/7. On härskiä katsella, kuinka paikallisen sametin laidalla on pelaamisen kieltävä kyltti ja superjunnut neppailevat viereisellä hiekkabaanalla. Olen 100% varma, että noiden muutaman seuraksi liittyisi monta muutakin tulevaa Litmasta, jos pääsisivät hiomaan taitojaan sille ainoalle ja oikealle alustalle.

e. lisätään vielä Suomen Cupin totaalinen remontti. Alasarjaseurojen ja harrastajien hyvinvoinnista kumpuaa aina isompi hyvä, myös pyramidin huipulle.
siskosbroidi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomifutis


Vastaus #17 : 19.08.2016 klo 08:15:38

Kunnalliset nurmikentät avoimiksi 24/7. On härskiä katsella, kuinka paikallisen sametin laidalla on pelaamisen kieltävä kyltti ja superjunnut neppailevat viereisellä hiekkabaanalla. Olen 100% varma, että noiden muutaman seuraksi liittyisi monta muutakin tulevaa Litmasta, jos pääsisivät hiomaan taitojaan sille ainoalle ja oikealle alustalle.

:D Juuh ja nurtsilla ei sitten pelata ollenkaan pelejä kenttien tullessa käyttökelvottomiksi? Kyllä se vaan on niin, että tuolla menettelyllä kaikki nurmikentät tuhoutuvat kesäkuun alkuun mennessä eikä niistä sen jälkeen ole iloa kenellekään.
lavida

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 20.08.2016 klo 13:37:04

:D Juuh ja nurtsilla ei sitten pelata ollenkaan pelejä kenttien tullessa käyttökelvottomiksi? Kyllä se vaan on niin, että tuolla menettelyllä kaikki nurmikentät tuhoutuvat kesäkuun alkuun mennessä eikä niistä sen jälkeen ole iloa kenellekään.
Näin ehkä jossain tundralla jossa ei aurinko paista tai vettä sada. Hyvällä ja asianmukaisella hoidolla kestää varmasti ihan riittävästi. Nythän nämä ovat priimakunnossa vailla käyttöä odottamassa tuhoutumistaan festarikansan jaloissa.
Valonheitin

Paikalla Paikalla


Vastaus #19 : 22.08.2016 klo 12:41:50

Junioreille pitäisi pyrkiä rakentamaan henkilökohtaisia harjoitusohjelmia ja vaikuttamaan harjoitteluasenteisiin paljon nykyistä tehokkaammin. Nuorista ei kehity tarpeeksi hyviä pelaajia, vaikka he olisivat sen viisi kertaa viikossa joukkueen mukana, jos omalla ajalla ei viitsitä tehdä juuri mitään.

Eli selkeä ajatus siitä, mitä laji huipputasolle pääsemiseksi vaatii ja mitä kannattaa omalla ajalla tehdä. Onhan liitolta ilmestynyt vaikka mitä harjoituspäiväkirjaa ja palkintojärjestelmää, mutta en tiedä onko se sitten se oikea tapa toteuttaa omaa harjoittelua.

Toki osa pelaajista ei varmaan halua laittaa enempää aikaa lajiin ja viihtyvät futiksen parissa lähinnä joukkuehengen vuoksi. Toki näitäkin pitää ja saa olla mukana.

Ehkä hiljalleen romuttuva koulujärjestelmä ja tulevaisuudessa maksullinen korkeakoulujärjestelmä tuottaa jatkossa motivoituneita urheilijoita...
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #20 : 22.08.2016 klo 12:49:11

Näin ehkä jossain tundralla jossa ei aurinko paista tai vettä sada. Hyvällä ja asianmukaisella hoidolla kestää varmasti ihan riittävästi.

Nurmikentän suositeltu käyttömäärä on 10-15 tuntia VIIKOSSA. Nopealla laskutoimituksella huomataan, että tämä tekee noin 2h per päivä.

Itse liputan voimakkaasti tekonurmien ja jalkapallohallien rakentamisen puolesta. Kenttäolosuhteet pitää saada kuntoon, jotta treenaamisesta tulee yhtään mitään.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #21 : 07.09.2016 klo 13:15:38

Eli selkeä ajatus siitä, mitä laji huipputasolle pääsemiseksi vaatii ja mitä kannattaa omalla ajalla tehdä. Onhan liitolta ilmestynyt vaikka mitä harjoituspäiväkirjaa ja palkintojärjestelmää, mutta en tiedä onko se sitten se oikea tapa toteuttaa omaa harjoittelua.

Näin Kosovo-ottelun jälkimainingeissa rohkenen nostaa esille Pertti Kemppisen nimen. Hänellä on ajatuksia huipputasolle pääsemisestä ja jalkapallokulttuurin juurruttamisesta. Enempää en henkilöstä tiedä, joten en ota kantaa siihen, millä tavoin hän voisi olla mukana suomalaisen jalkapalloilun tiekartan laatimisessa ja toimeenpanossa.
Puff the Dragon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hell Singing Yellow Bar Lola Groupie


Vastaus #22 : 12.09.2016 klo 16:01:19

The Very First Thing (ja helppo toteuttaa): Se saatanan tuote näyttämään hyvältä TV-kuvassa. Image is EVERYTHING.

Ei pientä esteetikko-Puffia (vaikka jalkapalloa pelasikin ja A-maajoukkue oli iso juttu) voinut vähempää kiinnostaa Veikkausliiga, kun maalikimarat näyttivät kasalta paskaa verrattuna SM-Liigaan tai Valioliigaan.

Ja ne maalikimarat näyttävät kasalta paskaa vielä tänäkin päivänä 80% paikkakunnista.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2016 klo 16:10:56 kirjoittanut Puff the Dragon »
3-5-3hoax

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 12.09.2016 klo 16:08:10

Selkeä ohjelma ja tavoite tuomaritoiminnan kehittämiseen. Ennen kuin Suomen tuomarilinja vastaa jalkapallomaiden linjaa ei suomalainen jalkapallo voi ottaa suuria harppauksia maailman tasolla eteenpäin. Lähtökohtaisesti kysymys, montako ruotsalaista tuomaria on UEFA:n listoilla kansainvälisiin korkeimman tason otteluihin versus montako suomalaista samalla listalla on. Suomessa tuomaritoiminta niin liigassa kuin junioripuolellakin on yleisesti linjatonta ja häpeällisen heikolla tasolla, siis juuri sitä, mitä harrastustoiminnalta voi olettaakin.

Toiveena siis olisi kansallinen ohjelma tuomarikehitykseen ja oppi ulkomailta tähän, sekä selkeä, järjestelmällinen ja laaja tuomarikoulutus.
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #24 : 12.09.2016 klo 17:06:26

Selkeä ohjelma ja tavoite tuomaritoiminnan kehittämiseen. Ennen kuin Suomen tuomarilinja vastaa jalkapallomaiden linjaa ei suomalainen jalkapallo voi ottaa suuria harppauksia maailman tasolla eteenpäin. Lähtökohtaisesti kysymys, montako ruotsalaista tuomaria on UEFA:n listoilla kansainvälisiin korkeimman tason otteluihin versus montako suomalaista samalla listalla on. Suomessa tuomaritoiminta niin liigassa kuin junioripuolellakin on yleisesti linjatonta ja häpeällisen heikolla tasolla, siis juuri sitä, mitä harrastustoiminnalta voi olettaakin.

Toiveena siis olisi kansallinen ohjelma tuomarikehitykseen ja oppi ulkomailta tähän, sekä selkeä, järjestelmällinen ja laaja tuomarikoulutus.

Tuomaritoimintaa tosiaan pitää kehittää ja reilusti. Valitettavasti tässäkin näkyy, että tuomareiksi tulijoista on pulaa ja varsinkin paikallisesti on todella vaikea saada edes sarjoja pelattua tuomarivajeen takia.

Sellaisen kommentin vielä sanoisin, että ei ole olemassa mitään "jalkapallomaiden linjaa" vaan kyllä se tuomarointi menee aika eri linjoilla, jos verrataan vaikka jotain Espanjaa, Saksaa ja Englantia keskenään.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines