FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2019 klo 20:44:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Tämä on varma:
1
X
2
Kui

Sivuja: 1 ... 29 [30] 31
 
Kirjoittaja Aihe: Ma 5.9.2016, klo 21.45 | Suomi–Kosovo | Veritas Stadion, Turku (YLE TV2)  (Luettu 91990 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #725 : 06.09.2016 klo 14:03:02

Se mikä itsellä osui eilen ja osunut ennenkin Suomen maajoukkueessa silmään, on se että pelaajat ovat koko ajan askeleen myöhässä vastustajaa. Oli vastassa sitten Saksa tai Kosovo, vastustaja on aina vähän terävämpi, vähän aktiivisempi, vähän enemmän kaikkea. Myös epäonnistumisen ja virheen pelko on silmiin pistävä. Ei hirveästi uskalleta syöttää pieneen tilaan, ei uskalleta kunnolla haastaa, taklaukset on kömpelöitä tai niitä ei viedä loppuun asti.

Johtajuuden puute on myös yksi mikä näkyy koko ajan enemmän. Eremenko on ollut hyvä pelaaja, muttei koskaan omasta mielestä sellainen johtaja mikä ainakaan näkyisi katsojalle asti. Ei henkinen eikä pelillinen taidoistaan huolimatta. Ei ole sitä Littimäistä esimerkin, mutta myös ohjauksen ja pelinrakentamisella oman joukkueen kannattelua. Ei sitä Hyypiän pelkällä olemuksella, mutta myös rauhallisuudella ja varmuudella tuomaa johtajuutta. Ja sitä ei löydy tällä hetkellä keneltäkään, millään pelipaikalla millään tavalla.

Alkuun itseäkin jännitti ja vähän pelottikin, mitä tuosta ottelusta tulee katsomossa, mutta ainakin meidän välittömässä läheisyydessä olleet kosovolaiset todistivat lähes eläimellisestä elämöinnistä huolimatta omat huolet täysin turhiksi. Ainoa miinus, että seisoivat aivan koko ajan ja ekalla puoliajalla emäntä (ja meidän juniori joka piti ottaa mukaan) ei nähnyt pelistä varmaan yhteensä muutamaa minuuttia enempää, mutta puoliajalla uudelleen heille tästä huomauttaessani eräs heistä sitten ehdotti, että emäntä siirtyy riville 1 hänen paikalleen ja hän tulee minun viereen, joten loppu sitten sujui hyvässä sovussa. Tosin meidän takana riveillä 3 ja 4 kuului hieman mutinaa edelleen, mutta lopulta siinä oli sitten kaikkien koko ajan seisottava. Itselle tuli kyllä myös sellainen fiilis, että kosovolaisilla on suuri kunnioitus Suomea ja suomalaisia kohtaan ja siinä taisivat keskenäänkin vähän vitsailla kysellen joiltain, ketä he kannattavat, joskin kyllä he kaikki sitten Kosovoa enemmän huusivat pelin aikana.

Jossain meidän yläpuolella oli joku ilmeisen päihtynyt ja katkeroitunut wanna-be aachi, joka useampaan otteeseen huuteli "kenen kotimatsi tää on häh!??!" sun muuta ja tämä sai yhden ainoan kosovolaisen hiiltymään yhdessä kohtaa typerillä huudoillaan, mutta muut kosovolaiset saivat tämän rauhottumaan ja tajuamaan, että huutelija oli vain yksittäinen "hullu." Komiikkaakin siitä saatiin, kun tämä janari alkoi huutamaan UEFA, MAFIA ja joku kosovolainen huusi hänelle jotain, niin kaveri vaihtoi lennosta huudon "KOSOVO, MAFIA"  muotoon joka aiheutti kosovolaisissa suurta hilpeyttä. :D

Kentällä siis tuli pettymys, katsomossa yllätyin positiivisesti ja tunnelma oli mielestäni hyvä vaikkei Suomi siellä dominoinutkaan. Kiitos vielä niille meidän ympärillä olleille kosovolaisille mukavasta tunnelmasta ja huomaavaisesta käytöksestä, vaikkette tätä varmaan luekkaan. :) Tuoppi

ex_SOllie

Poissa Poissa


Vastaus #726 : 06.09.2016 klo 14:03:06

Taktinen kysymys: onko historiasta esimerkkejä joukkueista, jotka ovat pärjänneet tuon tapaisella 3-5-2/5-3-2:lla, jos laitamiehet eivät ole kovaa tasoa (suhteessa esim. muuhun joukkueeseen)?
Vastaus ei ole esim. finaaliin edennyt 1998 Brasilia, koska Roberto Carlos ja Cafu olivat maailman parhaita paikallaan.


Teoriassahan:
Lainaus
Having three centre-halves releases the wing-backs from most of their defensive duties, allowing them to maraud the touchline and contribute heavily to offensive duties.

Näinkö se meni eilen?
« Viimeksi muokattu: 06.09.2016 klo 14:06:58 kirjoittanut ex_SOllie »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #727 : 06.09.2016 klo 14:07:32

Näinkö se meni eilen?

No aika hyvin rankkuun johtaneessa tilanteessa Raitala oli vapautettu puolustustehtävästään...
J.Cruyff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK, Suomen maajoukkue, Real Madrid CF


Vastaus #728 : 06.09.2016 klo 14:15:59

1  459 ääntä (55.4%)
X  156 ääntä (18.8%)
2  118 ääntä (14.2%)
Kui  96 ääntä (11.6%)

Yllä ketjun eilistä peliä koskevat äänestystulokset. Ei mennyt ihan putkeen vaikka uskoa kuitenkin selvästi oli, niin kuin toki pitääkin olla.

Pelin tilastoissa oli muutama eritoten silmiinpistävä seikka. Näitä olivat rikkeiden määrä 19-8, pallonhallinta 43%-57% sekä myös luotujen maalipaikkojen määrät 11-15 (Suomi tilastoissa ensin, sitten Kosovo). Suomi siis joutui rikkomaan todella paljon. En pidä tuosta 5-3-2 systeemistä, koska keskikenttä on ollut sen myötä todella heikko ja siellä etäisyydet ovat olleet monesti järkyttäviä ja jouduttu siinä sitten juoksemaan vastustajan ja pallon perässä sekä rikkomaan sitä kautta paljon. Myöskään pallollinen peli ei ole siinä juurikaan onnistunut. Toinen juttu, vaikka Suomi ei olekaan pallonhallinta -joukkue, niin mielestäni tuo luku on silti melko kammottava. Kosovon kaltainen ns. ennakkoon heikompi joukkue (propsit hyvästä esityksestä) pitää vieraskentällä palloa lähes 60%:sesti meitä vastaan...? Luoduissa maalipaikoissa "vain" neljän paikan ero, mutta tämä mukana tässä siksi, että Kosovolla oli 9 laukausta ohi Suomen maalin mikä on iso määrä. Noista kovempitasoinen joukkue olisi laittanut vielä muutaman maalia kohti, jolloin maaliakohti lauotut laukaukset olisivat olleet myös selkeämmin vastustajan hyväksi. Tämä taas kostautuu melko varmasti jos itse saat 3-5 laukausta maalia kohti ja teet yhden maalin. Luodaan siis hieman liian vähän (laatu) paikkoja ja ollaan niissä hieman liian tehottomia tällä hetkellä. EIkö tällä materiaalilla sitten pystytä luomaan niitä enemmän vai eikö pelisysteemi tue sitä, niin sitä en osaa sanoa, kertokaa viisaammat.

Noh, ettei mene ihan pelkäksi tilastojargoniaksi niin pelistä nähtyä:

Viimeiseltä kolmannekselta puuttuu kyllä punainen lanka ja oikein mitään selviä malleja hyökätä ei ole. Yritettiin (taas) vähän sitä, tätä ja tuota. Lopuksi pelaajat eivät ole kuin harvakseltaan samalla sivulla toistensa kanssa ja tilanteet kuivuvat usein kasaan harhasyöttöihin ja käsien levittelyyn. Viimeisellä kolmanneksella onnistumista vaikeuttaa entisestään ongelmat keskikentällä, joista kärsii mielestäni eniten Eremenko. Hän joutuu usein pyörimään aivan väärissä paikoissa kenttää eikä pääse tällä hetkellä täysin käyttämään vahvuuksiaan ja potentiaaliaan. Kolmen pelaajan keskikentällä, vaikka laitapakit tukevatkin, ei myöskään päästä rakentamaan peliä systemaattisesti siinä ja siitä eteenpäin. Usein näperrellään hetki siinä, kunnes syötetään alaspäin tai haetaan pitkällä syötöllä omia laidoilta tai linjojen takaa. Kyllä siellä nyt käsittääkseni sen verran pitäisi olla taitoa pitää palloa ja pelata vähän lyhytsyöttöpeliäkin ettei aina tarvitse roiskia pitkiä syöttöjä, vai eikö ole? Lisäksi todella harvoin näillä pitkillä syötöillä onnistuttiin pääsemään linjojen taakse.

Kovin tulee väkisinkin negatiivissävyinen kirjoutus, mutta minkä sille voi jos peliesitys on sen mukainen. Joitakin valopilkkuja toki oli mainittakoon nyt vaikka Pohjanpalon työmäärä, ottelun avausmaali ja johtoasema, Luken varma peli (pilkku on aina pilkku ja oli siinäkin mukana), erikoistilannemaali, piste jne. Ei näillä kuitenkaan vielä peliä voiteta. Turnausmatematiikka on myös armoton, eikä se hirveästi anna anteeksi jos ei varsinkaan kotipeleistä ns. ennakkoon heikompia joukkueita vastaan napsita täysiä pistepotteja. Kokonaisuudessaan peli oli melko sekava, koska Kosovokaan ei mihinkään timanttiseen joukkuepliin pystynyt, mutta he ovatkin harjoitelleet todella vähän ja yllättivät siksi positiivisesti.

Mielenkiintoista on se, että lohko on kuitenkin edelleen ikään kuin "nollissa" ja kaikki toki mahdollista.. Omasta mielestä vaan tämä kyseinen Backen pelisysteemi ei ole hyvä ja Suomelle toimiva. Kirvestä ei ole silti heitetty vielä kaivoon ja uskoa parempiin peliesityksiin riittää, vielä.
Herstein

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #729 : 06.09.2016 klo 14:19:09

Mitä lie laulanut kun Kosovon kansallishymnissä ei ole ilmeisesti sanoja lainkaan.
E: Jaa olikin jo.

Kyllä mun takana jotain hoilattiin, liekö sitten jotain epävirallisia sanoja kansallishymnissä vai lauloivatko jotain omiaan sitten?

Poiskävellessä aika yleinen mielipide Suomen kosovolaisten keskuudessa tuntui olevan, että hyvä kun päättyi tasan. Sympaattista porukkaa ja hirveästä pettymyksestä huolimatta sentään jotain positiivista oli nähdä aitoa iloa ja yhteisöllisyyttä matsin päätyttyä. Olihan tämä omalla tavallaan ikimuistoinen jalkapalloilta myös tällaiselle nativiisisuomalaiselle.
Saharan Salama

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFC, Angers SCO


Vastaus #730 : 06.09.2016 klo 14:29:06

...

Aika lailla samoissa tunnelmissa itellä. 5-3-2 jätti ison aukon keskikentän ja pakiston väliin ja yllättäen, kappas kappas Kosovo rynni laidasta keskelle, oli muuten pari perkeleen hyvää maalipaikkaa siinä heille, osui vain siihen ihmismuuriin, joka oli edessä. Moisander pelasi hyvän pelin, tämä Kosovon nro 7 oli melkoisen kikkatuulella, muttei päässyt kyllä millään miehestä tai Urosesta ohi.

Islanti-peliin joku kk-pohja pakkien eteen turvaamaan niitä hyökkäyksiä omiin päin. 4-1-3-2 olisi siis sopiva tai sitten ihan perinteinen 4-4-2. Kaikki käy, täytyy vain saada lisää syöttömahdollisuuksia keskelle.

Roman tosiaan yksin tuolla kk:llä, mutta kyllä se pallo poltteli törkeän paljon. Huono peli oli.

Pukki ei oikein pakeista pääse 1 vs 1 tilanteissa ohi, Jolle sentään yrittää taidoillaan saada jotain aikaiseksi.

JurpoBiltema

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Makke Granholm ja Kris Gawara


Vastaus #731 : 06.09.2016 klo 14:50:42

Kyllä mun takana jotain hoilattiin, liekö sitten jotain epävirallisia sanoja kansallishymnissä vai lauloivatko jotain omiaan sitten?

Poiskävellessä aika yleinen mielipide Suomen kosovolaisten keskuudessa tuntui olevan, että hyvä kun päättyi tasan. Sympaattista porukkaa ja hirveästä pettymyksestä huolimatta sentään jotain positiivista oli nähdä aitoa iloa ja yhteisöllisyyttä matsin päätyttyä. Olihan tämä omalla tavallaan ikimuistoinen jalkapalloilta myös tällaiselle nativiisisuomalaiselle.


Kyllä munkin takana, edessä ja sivuilla laulettiin. Voi olla, että virallisesti siinä ei ole sitten sanoja.
BiriBiri

Poissa Poissa


Vastaus #732 : 06.09.2016 klo 14:50:47

Tämä nyt on ihan puppua. Suomalaiset pelurithan on nimenomaan pienehköjä ja heikkoja. Foorumilla on aina kiroiltu sitä, miten junnuissa joku "isokokoinen mutta vähän hidas" pelaaja hylätään kun ei osata katsoa, että hän saattaisi kehittyä vähän vanhempana. Tonikolehmaiset ja rooperiskit ovat Suomi pienoiskoossa.
Totta on, että myös niitä nopeasti kasvavia, silloin hitaita pelaajia ei aina osata arvostaa. Mutta kyllä täällä noita isoja pelaajia tuotetaan ja arvostetaan, juuri noita, jotka eilen olivat pujottelukeppeinä. Roope Riski on muuten kansainvälisestiihan suht kookas pelaaja.
qCc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suami


Vastaus #733 : 06.09.2016 klo 15:06:13

Pitäisi varmaan katsoa peli uudelleen tarkempien havaintojen tekemiseksi, mutta niin masokistinä en itseäni kuitenkaan pidä, niin heitetään parit huomiot:

-Pallotonta liikkumista ei olla harjoiteltu ollenkaan, tai sitten kaverit sijoittuvat ja säntäilevät oman mielen mukaan aivan miten sattuu. Olen elänyt siinä uskossa, että kentällä siellä, missä pallo on, pitäisi saada mahdollisimman monta pelaajaa tukemaan. Eilen oli mielettömän monta tilannetta, jossa Suomi sai pallon keskialueella ja sitten pallollisen kaverin kimpussa oli heti kolme Kosovon pelaajaa eikä omia mailla halmeilla.

-Yllä olevaan liittyen, lyhytsyöttöpeli, missä pelaa?

-Pukki oli kärjistä se pystyynjuoksija, vaihdettiin Kappeen, joka ei näitä juoksuja tehnyt, mutta silti pelattiin pitkää palloa toppareiden taakse.

-Suomi rikkoi paljon, mikä ei ole lähtökohtaisesti huono juttu, mutta osan näistä olisi voinut tehdä paljon aiemmin. En tajua miksi kaveri pitää kaataa vasta omalla kenttäpuoliskolla kun siihen on mahdollisuus paljon ylempänä.
ambur

Poissa Poissa


Vastaus #734 : 06.09.2016 klo 15:27:29

Suomi ei pelannut eilen 5-3-2 vaan 3-4-3 (oikeammin 3-4-2-1, kun Eremenko ja Pohjanpalo usein tulivat palloa vastaan ja Pukki pysyi ylimpänä pyrkien linjan taakse). Puolustaessa muoto muuttui 5-2-3 jota suomalaiset eivät osanneet pelata (varsinkin laidoilla alimman ja ylimmän linjan välillä oli paljon tilaa).
DAF

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, Futbolnyi Klub Zenit Sankt-Peterburg


Vastaus #735 : 06.09.2016 klo 15:53:50

Mitä lie laulanut kun Kosovon kansallishymnissä ei ole ilmeisesti sanoja lainkaan.
E: Jaa olikin jo.

On siinä sanat. Löytynevät kyllä ihan googletaidoilla.
Erkki J

Paikalla Paikalla


Vastaus #736 : 06.09.2016 klo 16:09:50

On siinä sanat. Löytynevät kyllä ihan googletaidoilla.

Taitaa siinä epäviralliset sanat olla. Ainakaan pelaajista yksikään ei mielestäni laulanut mukana.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #737 : 06.09.2016 klo 16:26:33

No aika hyvin rankkuun johtaneessa tilanteessa Raitala oli vapautettu puolustustehtävästään...

Onko tämä nyt joku totuus, että Raitalan moka tuo maali? Mielestäni Raitala oli tosiaan noussut rakenteluvaiheessa ylös, kuten pitääkin ja menetyksen myötä laidalla oli enemmän tilaa. Tuolla oli kuitenkin Lam paikkaamassa ja Arajuuri hoitamassa vielä keskustaa. Käsittääkseni Suomella oli edelleen ylivoima tilanteessa (2 vs. 3).
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #738 : 06.09.2016 klo 16:34:24

Saavuin Veritas Stadionille eilen tuntia ennen ottelun alkua. Kyseessä oli toinen Suomen A-maajoukkueen matsi, jonka näin paikan päällä. Ensimmäinen oli Suomi-Viro, joka pelattiin niin ikään Veritaksella vuosi sitten kesäkuussa. Muutoin olen seurannut televiosta ja internetistä Huuhkajien otteita tarkasti harjoitusottelut mukaan lukien viimeisen parin vuoden aikana. Lipun olin ostanut heti samana päivänä, kun liput tulivat myyntiin ja siitä asti olin odottanut tätä ottelua kuin pikkulapsi jouluaattoa.

Kävellässäni parkkipaikan läpi kohti Olympiakatsomoa, vieraskannattajien runsas lukumäärä iski tajuntaani. Heitä oli valtavasti seuraamassa maansa ensimmäistä virallista kilpailullista ottelua, mikä on hieno asia. Sain tosissani luovia tieni kohti porttia. Marli Areenan puolen portti aukeni hieman jälkijunassa, koska avaimia ei löytynyt mistään, mutta lopulta portti aukeni hieman ennen yhdeksää. Suunnistin välittömästi istumaan N-katsomoon omalle paikalleni, joka sijaitsi rivillä 14. Vieressäni istui kolme kosovolaista herrasmiestä, joista viereisin aloitti kanssasi heti pienen small talkin siitä, että mitä luulen pelissä käyvän. Vastasin, että molemmat tulevat tekemään maalin ja veikkaan, että Suomi voittaa 2-1. Hän naureskeli, että tietysti toivon Suomen voittoa. Mies oli hyvin vilpittömällä asenteella liikkeellä. Hän mainitsi pelaajistamme Eremenkon ja totesi tämän olevan erittäin hyvä. Totesin olevani samaa mieltä ja mainitsin, että myös Pohjanpaloa kannattaa seurata. Vastavuoroisesti kehuin miehelle Berishaa ja hän osoitti kentälle lämmittelyn aikana, että kuka kentällä olijoista hän on. Pohjoiskaarteen huutaessa "Oi Suomi on!" hän halusi tietää, että mitä se tarkoittaa englanniksi. Toisella puoliajalla Kosovon saadessa rangaistuspotkun hän taputti minua hyväntahtoisesti selkään ja oli selvästi melkein liikuttunut, kun pallo upposi sisään ohi Hradeckyn: "First international game and first goal", mies iloitsi. Olin iloinen hänen ja muiden kosovolaisten puolesta, vaikka samaan aikaan sisälläni kiehui, koska Huuhkajat oli menettänyt johtoaseman. Kosovon vaihtaessa sisään Bersant Celinan 66. peliminuutilla hän osoitti kentälle innokkaasti ja sanoi, että kyseinen nuori pelaa Manchester Cityssä. Kiitin tiedosta ja nyökyttelin. Ottelun päätyttyä taputimme molemmat ja kättelimme toisemme. Hyvin symbolinen hetki, koska samaan aikaan kentällä pelaajat kättelivät toisensa ja oli hienoa kätellä myös katsomossa, vaikka eri maajoukkueita kannatimmekin.

Ennen peliä ajattelin, että mitähän tästä tulee, kun suomalaiset ja kosovolaiset ovat sekaisin katsomossa, mutta ainakaan itse en kohdannut mitään ongelmia. Kuten aiemmin jo todettiin, kosovolaiset tuntuivat olevan hyvin kohteliaita ja kunnioittavaisia suomalaisia kohtaan. Vaikka olympiakatsomossa puhuttiin melkeinpä enemmän kosovoa kuin suomea, tunsin oloni kotoisaksi ja ottelun seuraaminen oli mielenkiintoista. Ensimmäisellä puoliajalla aina, kun Kosovo pääsi keskialueen yli, kosovolaiskannattajat nousivat lähes seisomaan ja huokailivat sitten isoon ääneen, kun pallo lauottiin läheltä yli muutamaan otteeseen. Arajuuren osuman jälkeen heidän kiihkonsa laantui hetkeksi, mutta varsinkin toisella puoliajalla yhä useammin kosovolaiset nousivat spontaanisti seisomaan, kun peli oli intensiivistä, jolloin itsekin sain hyvän syyn nousta seisomaan ja verrytellä pakaralihaksiani. Viimeinen minuutti katsottiin totta kai seisten, kun Suomi sai sen kulmapotkun, josta ei kuitenkaan tullut valitettavasti maalia.

Sitten hieman analyysia yksilöistä. Hradecky oli tietysti mies paikallaan. Muutama erinomainen torjunta ja niiden lisäksi hän poimi varmasti keskityspallot syliinsä kuten ammattimiehen kuuluu. Puolustuslinjasta Uronen pelasi ensimmäisellä puoliajalla hyvin. Keskitti muutamaan otteeseen boksiin, mutta ennen kaikkea kaksinkamppailuissa Uronen pärjäsi hyvin. Eikä se taso toisella puoliajallakaan juuri pudonnut ja minusta Jere suoritti hyvin kotiyleisön edessä. Meni rohkeasti myös pääpalloihin ja ei ollut ihan lapanen niissä. Raitala sen sijaan ei pystynyt yhtä laadukkaisiin suorituksiin kuin Uronen ja oli enemmän helisemässä kosovolaisten laitahaastoissa. Arkivuota olisi oikea laita kaivannut kipeästi. Toppareista Arajuuri oli mahtava. Maalin lisäksi mies uskalsi taklata ja voitti pääpallot. Ei negatiivista sanottavaa. Lam pelasi kohtalaisen ottelun lukuun ottamatta sitä pilkkutuomiota, joka oli mielestäni paikan päällä nähtynä aika 50-50 tuomio. Tällä kertaa se meni näin päin. Jalalla Lam oli Moisanderia parempi. Tästä päästäänkin aasinsillalla Moisanderiin, jonka taso ei minua vakuuttanut. Jalalla Lam on mennyt ohi ja Nikellä ei ollut samanlaista varmuutta avaavissa syötöissä toisin kuin Lamilla. Toki Moisander heitti myös melko paljon korkeita pystypalloja kärjille, kenties Backen ohjeistamana. Nuo harvoin päätyivät Suomen haltuun.

Mitä tulee Lamin pelipaikkaan, näkisin hänet mielelläni keskikentällä topparina olon sijaan, koska kaksinkamppailupelaaminen ja haastojen puolustaminen ei ole riittävällä tasolla. Sen sijaan Lamin pallolliset taidot toisivat lisää hyökkäysvoimaa ja pelinrakennustaitoa Huuhkajille. Täällä Lod tuntuu saaneen paljon kritiikkiä, mutta mielestäni hän oli tuon keskikentän kolmikon paras eilen. Lod meni esimerkiksi Halstia hanakammin mieheen kiinni ja prässäsi ahkerasti sekä otti tilan pois kosovolaisilta. Syöttöpeli oli varmaa suurimmaksi osin ja pidin näkemästäni. Sen sijaan Halstin rooli keskikentällä oli näkymätön, mikä ei toki yllätä, mutta jatkossa jos kolmen topparin linjalla pelataan, vaihtaisin Halstin ja Lamin pelipaikkoja pysyvästi. Toisella puoliajalla Halsti tippui ajoittain kolmanneksi toppariksi sen jälkeen, kun Lam oli vaihdettu kentältä pois ja Kosovolla oli pallo hallussa. Halstin esitykseen olin joka tapauksessa hieman pettynyt, mutta Lod sen sijaan pelasi hyvin. Paikan päällä tekee erilaisia havaintoja kuin television välityksellä ja olisikohan se sitten osasyynä tuohon Lodin osittaiseen dumaamiseen. Mutta seuraavaksi sitten Eremenko. Väläytteli ajoittain, mutta ehkä se avauspuoliajan hukattu läpiajo jäi sitten kummittelemaan loppumatsin ajaksi, koska eivät ne pallolliset ratkaisut aina olleet ihanteellisia. En kuitenkaan tuomitsisi Romaniakaan liikaa, koska ei hän kuitenkaan niin huono ollut, vaan pystyi yhtä lailla pitämään palloa ja antamaan syöttöjä omille, mutta ehkä ne huonot ratkaisut jäävät sitten aina päällimmäisenä mieleen. Lopussa se turhautuminen sitten näkyi Eremenkollakin, kun hän vastahyökkäystä lähti hakemaan omaa ratkaisua 30 metristä, mutta pallo meni reippaasti ohi.

Hyökkääjäkaksikosta Pohjanpalo kykeni lähes joka kerta pallon saadessaan teräviin ensiaskeliin ja loi sitä kautta itselleen tilaa ennen kuin luopui pallosta onnistuneesti. Pidän tuosta Jollessa. Pukilla ei ole samanlaista räjähtävyyttä kuin Jollella tuossa tilanluonnissa itselleen. Kummallakaan ei eilen oikein ollut mitään kunnollisia maalintekopaikkoja, mutta silti kumpikin jaksoi juosta kärjessä ja raataa myös alaspäin, jota oli mukava seurata. Muutamaan otteeseen Pohjanpalo antoi Pukille puolittaisen läpisyötön linjan taakse, mutta niissäkin tilanteissa vieraiden puolustajat olivat heti Pukin iholla ottamassa tilan pois.

Vaihtopelaajista Ring ei esittänyt mitään. Mieleen jäivät vain roiskaisut ylöspäin, vaikka tilaa oli syöttää viereen tai alaspäin, mutta mieluummin Ring luopui pallosta ilmaiseksi. Toki en sitten tiedä, että oliko Backe ohjeistanut noihin kukkupalloihin, joita myös siis Nikke viljeli ajoittain. Hämäläinen oli aika jäässä, ansaitusti hyökkääjärankingissa vasta Pukin ja Jollen takana. Ei oikein onnistunut suojaamaan edes palloa kovin hyvin, vaikka on Pukkia isokokoisempi. Schüller tuli niin myöhään kentälle, että hänestä ei oikein ole sanottavaa.

Millaisella avauksella sitten lähtisin seuraavaan peliin? Oletan, että viiden linjalla jatketaan ja parhaat ovat käytettävissä, joten mielestäni kannattaisi alakerrassa peluuttaa viisikkoa Uronen-Moisander-Arajuuri-Halsti-Arkivuo, näiden yläpuolella Lamia/Lodia, Perpaa ja Eremenkoa sekä kärjessä sitten edelleen Jolle ja Pukki.

Ottelun jälkeen taivalsin bussille ja kävelin kyydin jälkeen puolen tunnin matkan kotiin keskellä yötä katulamppujen himmeässä loisteessa. Siinä oli jotain taianomaista tunnelmaa. Ottelun alkamisaika ei todellakaan ollut mikään ihanteellinen, mutta samalla pimenevässä ja viilenevässä suomalaisessa syysillassa keinovalossa pelattava jalkapallomaajoukkueen karsintaottelu on sellainen tapahtuma, jota ei voi jättää väliin mistään hinnasta. Kotimatkalla taivaltaessani pimeitä katuja tunsin ylpeyttä siitä, että meillä on Huuhkajien kaltainen lauma koossa, jonka mukana on mahtava kulkea, vaikka voittoja ei tulekaan. Matka on tärkein asia ja päämäärä maistuu aina paremmalta, kun sitä kohti edetään välillä murheellisissakin merkeissä. Oli älyttömän upeaa nähdä lähietäisyydeltä Suomen parhaat jalkapalloilijat ja olen varma, että jokainen heistä antoi kentällä kaikkensa, myös Roman Eremenko. En kannata mitään yksittäistä seurajoukkuetta, joten sen vuoksi maajoukkueen seuraaminen on minulle ykkösprioriteetti. Nautin jokaisesta Huuhkajien ottelusta niin paljon, etten voi sanoin kuvailla. Suurin syy on se, että pelipäiviä on sen verran harvoin vuodessa, että se pitää sopivan kiiman yllä ottelujen välissä ja lasken usein päiviä siihen, milloin Suomi seuraavan kerran pelaa. Paikan päällä nähtävissä peleissä kaikki lajit huomioiden nautin eniten siitä, että saan nähdä suomalaisia yksilöitä lähietäisyydeltä. Vuosi sitten näin onneksi Perpan ja Sparvin pelaavan Viroa vastaan, joten heidän poissaolonsa eivät siksi häirinneet minua, vaikka ne menestymismahdollisuuksiin vaikuttavatkin. Tämä on muutenkin erityinen viikko, koska torstaina Suomen parhaat jääkiekkoilijat pelaavat Hartwall Areenalla ja menen katsomaan myös sitä ottelua. On hienoa, että yli lajirajojen meillä on upeita maajoukkueita ja maajoukkuepelaajia. Odotin molempia tapahtumia yhtä paljon, mutta kyllä tuo eilinen tulos silti harmittaa vieläkin älyttömästi, koska ilman sitä pilkkutuomiota Huuhkajat olisi voinut hyvinkin kestää loppuun asti ilman takaiskua.

Kiitos joka tapauksessa Suomen maajoukkueelle eilisestä ottelusta, oli ilo ja kunnia todistaa sitä livenä. Vielä joku päivä menemme arvokisoihin. Alussa mainitsemani kosovolaismiehen ansiosta ottelusta ei jäänyt ihan niin vaisu fiilis, koska jalkapallo yhdistää ihmisiä. Kiitoksia siis myös paikalle saapuneille kosovolaiskannattajille rehdistä käytöksestä ja onnittelut historiallisesta tuloksesta. Vilpittömyys ja aito riemu välittyi katsomossa varmasti jokaiselle suomalaiselle.
Jonatan

Poissa Poissa


Vastaus #739 : 06.09.2016 klo 16:49:26

Onko tämä nyt joku totuus, että Raitalan moka tuo maali? Mielestäni Raitala oli tosiaan noussut rakenteluvaiheessa ylös, kuten pitääkin ja menetyksen myötä laidalla oli enemmän tilaa. Tuolla oli kuitenkin Lam paikkaamassa ja Arajuuri hoitamassa vielä keskustaa. Käsittääkseni Suomella oli edelleen ylivoima tilanteessa (2 vs. 3).
En usko, että Raitalan sijoittuminen oli ainakaan optimi. Avaus vasemmalle, joten jossakin välissä olisi varmasti pitänyt tajuta kaventaa keskemmälle.
DAF

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, Futbolnyi Klub Zenit Sankt-Peterburg


Vastaus #740 : 06.09.2016 klo 17:23:38

Taitaa siinä epäviralliset sanat olla. Ainakaan pelaajista yksikään ei mielestäni laulanut mukana.

Olympiakatsomossa varmaan puoli katsomoa lauloi.
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #741 : 06.09.2016 klo 17:39:10

Kun kerran Suomen pelaajat on niin surkeita, niin miksi kutsua Kamaraa tms. nuorista mukaan ja veltostuttaa ne majun kausikortilla. Otetaan nevöhöödejä Norjasta, Saksan kolmosesta, veikkausliigasta kuka nyt sattuu kuuma olemaan. Tollaset yllärivedot pelais jatkopestistään verissäpäin eikä surffailis kuin permanenttiporukka. Ja laittais vakiomiehistönkin yrittään (jos nyt näitä sankareita edes kiinnostaa edustaa). Ei vois huonommin mennä, kuin eilisellä miehityksellä.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #742 : 06.09.2016 klo 18:17:09

En usko, että Raitalan sijoittuminen oli ainakaan optimi. Avaus vasemmalle, joten jossakin välissä olisi varmasti pitänyt tajuta kaventaa keskemmälle.

Ehkäpä ei, mutta selkeästi näin oli sovittu. Ei se sieltä olisi kerennyt mitenkään.
Maali tuli Urosen huonosta suorituksesta (rintakuoletus), josta pallonmenetys, puolenvaihto ja paskaa suorittamista Lamilta.

Huomionarvoista ehkä se, että kukaan suomalainen ei olisi yrittänyt samassa tilanteessa haastaa, kuten vihu teki. Jokainen tämän joukkueen vellihousu olis hakenut syöttöä. Todennäköisesti vielä taaksepäin.
Samijeees

Poissa Poissa


Vastaus #743 : 06.09.2016 klo 18:19:08

En jostain syystä pysty tohon Andyloven julkasuun lainaaman. Mutta siis istuin kanssa samas katsomossa pari riviä kyseisen jantterin takana ja ihan järkyttävästi käyttäyty. Repi kosovon lippuja ja huuteli kokoajan tosi epäsopivasti. Ja sit vähän isin kanssa piilopullosta vähä väliä. No onneks jotkut suomalaiset älys vähän sanoo sille älykääpiölle. Mut muuten iha loisto tunnelma oli kosovolaisten kanssa katsomossa :)
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #744 : 06.09.2016 klo 18:40:26

En jostain syystä pysty tohon Andyloven julkasuun lainaaman. Mutta siis istuin kanssa samas katsomossa pari riviä kyseisen jantterin takana ja ihan järkyttävästi käyttäyty. Repi kosovon lippuja ja huuteli kokoajan tosi epäsopivasti. Ja sit vähän isin kanssa piilopullosta vähä väliä. No onneks jotkut suomalaiset älys vähän sanoo sille älykääpiölle. Mut muuten iha loisto tunnelma oli kosovolaisten kanssa katsomossa :)

Okei. :o Mä en niin kiinnittäny sen touhuun muuten huomioo, lipun repimiset meni ihan ohi. Ne räikeimmät ja kovaäänisimmät huutelut vaan pisti selkeesti korvaan eikä nekään oikein naurattanu enää pidemmän päälle. Sen huomasin kun se joku suomi-paita käski sitä pitää pään kiinni kovaan ääneen. :D
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #745 : 06.09.2016 klo 18:52:39

Mikä kappale muuten soi eilen Veritakselle heti kun puoliaika alkoi ja uudestaan hieman ennen puoliajan loppua? Kyseisessä biisissä ei ollut sanoja, vaan rauhallinen melodia pelkästään.
Natte

Poissa Poissa


Vastaus #746 : 06.09.2016 klo 19:51:12

Ei mennyt putkeen ei. Siitä huolimatta keskustelu on mielestäni hieman ylidramaattista.

Faktaa on kuitenkin:

- ei hävitty
- tehtiin maali
- saatiin piste

Kosovo oli varmasti kovempi porukka kuin suurin osa täällä odotti - etenkin fysiikaltaan ja taitotasoltaan.
Ei se voittokaan loppujen lopuksi kovin kaukana ollut kun ajattelee, että maali tuli kuitenkin hieman heppoisesti vihelletystä pilkusta.

Paljon jäi tottakai parantamisen varaa. Kosovon aidosti vaaralliset paikat olivat kuitenkin melko vähissä. Suomen 16-alue oli tilkitty varsin hyvin ja eka karsintamatsi pitkästä aikaa, jossa jokaista keskityspalloa ei tarvinnut kirota jo etukäteen. Tässä kohtaa sanoisin, että Backen johtopäätös on ollut ihan oikea ja kolme topparia on parantanut tätä osastoa merkittävästi.

Suomen vahvimmasta kokoonpanosta oli useampi kaveri poissa (Sparv, Perpa, Arkivuo nyt ainakin) ja Suomen kapealla materiaalilla tuo kyllä näkyy sitten heti jossain. Sparvin syöttöjä ja katkoja oli erityisesti ikävä, samoin Arkivuo olisi ollut Raitalan tilalla aivan eriluokan pelaaja.

Ottelun ekat parikymppiähän oli Suomelta itse asiassa varsin mallikasta pelaamista ja ylöspäinkin oli vähän ideaa kun avattiin maata pitkin pitkällä keskelle ja jaettiin siitä laitaan ja pyrittiin sieltä tuomaan palloa boksiin keskityksillä ja kuljetuksilla.

Romanin suorittamista ei voi silti kuin ihmetellä. Käsittämättömiä louhikkokosketuksia ja suoranaista huolimattomuutta. Ja lopussa sitä perintäistä "minä ratkaisen perkele itse" -meininkiä, joka hautasi lopullisesti toiveet voittomaalista.

Kuten moneen kertaan on todettu, muodostelmahan ei varsinaisesti ollut edes 5-3-2 vaan enemmänkin 3-4-2-1. Laitoihin jäi tilaa tosiaan jonkin verran omassa päässä, mutta aika vähissä todella vaaralliset paikat kuitenkin olivat. Pääsääntöisesti pallo ryöstettiin ennen boksia ihan tyylikkäästi Kosovon pelaajilta 2-3 pelaajan voimin.

Isoin ongelma oli toden totta se, että pallosta luovuttiin (jälleen) liian helposti hyökkäykseen lähdöissä. Jos laita nousee, silloin sitä pallo ei saa hukata ja päästää vastustajaa vastahyökkäykseen. Laiturit tekivät järkyttävän määrän ylimääräistä duunia juosten ylös - alas noiden typerien menetysten takia.

Omissa papereissa seuraava peli ratkaisee onko Backella toivoa vai ei. Kosovo oli aivan uudentyyppinen vastustaja Suomelle ja tuli ns. puskista lohkoon, minkä takia tähän ei osattu harkkapelillä valmistautua. Edelleen ratkaisevaa on se, minkälaisia johtopäätöksiä tästä ensimmäisestä tosipelistä Backe tekee.

Silmiinpistävää on silti se, miten paljon nopeammilta ja taitavammilta lähes järjesteään Suomen vastustajat vaikuttavat, mutta tässä lienee kyse lähinnä pelaajatuotannon ongelmista ja niitä on vähän turha ruotia maju-topikissa.

Kosovo tulee napsimaan vielä lisää pisteitä aivan varmasti.
Puolueeton Tarkkailija

Poissa Poissa


Vastaus #747 : 06.09.2016 klo 21:13:00

Mitä lie laulanut kun Kosovon kansallishymnissä ei ole ilmeisesti sanoja lainkaan.

Ihan normi some-käytöstä. Kiimaillaan asioita fiiliksen mukaan viitsimättä mitään selvittää ja sitten kun faktat lyödään tiskiin, niin ollaan jo jossain muualla kiimailemassa jotain muuta satupaskaa. Internet on pilannut maailman.
Erkki J

Paikalla Paikalla


Vastaus #748 : 06.09.2016 klo 21:15:09

Ihan normi some-käytöstä. Kiimaillaan asioita fiiliksen mukaan viitsimättä mitään selvittää ja sitten kun faktat lyödään tiskiin, niin ollaan jo jossain muualla kiimailemassa jotain muuta satupaskaa. Internet on pilannut maailman.

Ei. Kyllä se oli eilisen matsin selostaja, kun sanoi syyn miksi Kosovon pelaajat eivät laula: Kosovon kansallislaulussa ei ole sanoja. Ja näinhän se vähän onkin. Virallisia sanoja ei ole olemassa, vaan kyseessä on alunperin sanaton hymni.
Filosofi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Urjalan Palloseura


Vastaus #749 : 06.09.2016 klo 21:25:27

Komeasti vain kuului telkkarista kosovolaisten laulu, kai ne sitten jotain joikua vetivät...

 
Sivuja: 1 ... 29 [30] 31
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines