FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.11.2021 klo 01:20:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 114
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Nations League - väärä reitti arvokisoihin?  (Luettu 495162 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


: 15.09.2016 klo 18:52:41

Viime vuodet ovat koetelleet maajoukkuepallon ystäviä entistä kovemmin. Gijonin ihmeessä kylvetyt toivon rippeet eivät itäneet, Mixu sai kerätä kausikortteja Stadikan juoksuradoilta ja poppamies Ruotsista aloitti uudistuksensa apaattisella Turun tragedialla. Lähtöpisteeseen palattuaan Huuhkajien arvokisapaikka tuntuu taas olevan kauempana kuin koskaan kokonaisen yhden karsintaottelun jälkeen.

Vaan onneksi meillä on Syylä ja kansainvälinen jalkapallokorruptio! Platinin lisätessä UEFAssa pienten jalkapallomaiden mahdollisuuksia päästä lohkovaiheisiin on pienemmälle huomiolle jäänyt azereiden ja moldovalaisten arvokisaunelman mahdollistava Nations League, joka käydään 2018 syyskuun ja marraskuun välisenä aikana.

Lyhyesti:
  • neljä liigaa (A, B, C, D), joissa neljä lohkoa (A&B: 3 joukkuetta per lohko, C: 3-4, D: 4)
  • kilpailu pidetään parillisina vuosina; lohkojen voittajat nousevat ylempään ja viimeiset tippuvat alempaan liigaan aina seuraavaksi kerraksi
  • maaliskuussa 2020 EM-karsinnoissa tippuneet oman Nations League 2018 -liigansa lohkojen parhaat joukkueet kohtaavat minikokoisissa pudotuspeleissä, joista voittajat kesäkuun kisoihin

Kosovon mukaantulo sekoitti hieman jo sovittua pakkaa, mutta oletettavasti UEFAn 57 jäsenliittoa jakautuvat siten, että A-liigassa pelaavat rankingin 1-12, B-liigassa 13-24, C-liigassa 25-39 ja D-liigassa 40-55. Nations Leaguen systeemi siis varmistaa, että EM-kisoissa tullaan jatkossa näkemään D-liigan voittaja eli joku maanosan 16 huonoimmasta maajoukkueesta ja ikävä kyllä käyrä Suomen osalta osoittaa vahvasti, että tulemme kyseistä titteliä hamassa tulevaisuudessa tavoittelemaan.

Tällä hetkellä Suomi on rankingissa vahvasti sijalla 35 vain viisi sijaa D-liigan kärjen yläpuolella. Pikainen arvio näyttäisi C- ja D-liigojen rajan muovautuvan noin 18500 ja 19500 ranking-pisteen välille. Suomen tämän hetkinen 13781 tarkoittaa siis, että seuraavassa 9 karsintaottelussa tulisi tavoitella maksimissaan tuollaista 5000 pistettä, jotta unelma D-liigasta säilyisi.

Mutkat suoriksi vetäen:
  • Voitto tuo pisteitä 1600 + 20 pistettä per maaliero. Eli 1-0-voitolla Islannista keräisimme 1620 p.
  • Tasapeli antaa 800 pistettä
  • Tappiosta pisteitä kertyy 400 - 20 pistettä per maaliero. Eli 2-5-tappiolla Kroatiasta saisimme 340 p.

Loppukarsinnat 1-2-6 tilastoilla vetäminen mahdollistaisi likipitäen tuossa 5000 pisteen tavoitteessa pysymisen. Mielenkiintoisena seikkana pidän myös, että Suomen alapuolella rankingissa majailevista joukkueista esimerkiksi Latvialla on omassa lohkossaan Färsaaret-Andorra ja Virolla Kypros-Gibraltar, joista luulisi olevan ranking-pisteitä olevan tiedossa, joten D-liigan raja saattaa nousta helpostikin tuonne 19000 yläpuolelle, jonka ympäristöön edellä mainitsemani yhden voiton karsinnat meidätkin sijoittaisi. Tällä hetkellä todennäköisin loppusijoituspaikkamme C-liiga onkin sitten EM-kisahaaveiden osalta huonoin mahdollinen Suomen ollessa tulevan Nations League -lohkonsa heikoimmalla rankingilla varustettu ja lisäksi lohkon muut joukkueet epätodennäköisesti pääsevät karsinnoista suoraan kisoihin johtaen siihen, että lohko pitäisi todella voittaa maaliskuun 2020 lisäkarsintaan päästäkseen.

Hieman kieli poskessahan tämä avaus tuli kirjoiteltua, mutta jos nyt syksyllä Islanti-, Kroatia- ja Ukraina-matsit päättyisivät tappioon alkaisin tosissani miettimään jälleen kerran uuden sukupolven sisäänajoa ja USAn palloilusarjoista tuttua keväistä vitsausta tankkaamisen muodossa. Toki siinä helposti kävisi kuten pessimisti osaisikin odottaa:

Eli siis näin.

2017 marraskuu: Suomelle arvotaan Nations League D-divisionaan lohkoksi Suomi, Makedonia, Luxembourg ja San Marino.

2018: Nations League:
syyskuu: Luxembourg kotona ja vieraissa
lokakuu: San Marino kotona ja vieraissa
marraskuu: Makedonia kotona ja vieraissa
-> Suomi voittaa D-divisioonan lohkonsa
Muut D-divisioonan lohkovoittajat ovat Färsaaret, Armenia ja Moldova

Syksyllä 2018 arvotaan myös 2020-kisojen karsintalohkot.

54 maata, 10 karsintalohkoa, kaksi parasta joka lohkosta kisoihin.
Suomi on neloskorissa (käyttäen tuota äskeistä rankkausta tässä pohjana).

Suomen lohkoksi tulee Hollanti, Tanska, Skotlanti, Suomi, Moldova ja San Marino.
(Hollanti ei voittanut lohkoaan A-divisioonassa, joten sen lohkoon voitiin arpoa kuusi joukkuetta.)

2019 ottelukalenteria ei ole taidettu vielä päättää, mutta kun kymmenen peliä pitää pelata niin eiköhän kyseeseen tule tuplapelipäivät maalis-, kesä-, syys-, loka- ja marraskuissa.
Suomi ei selviydy tuossa lohkossa kahden parhaan joukoon vaan kisoihin matkaavat Hollanti ja yllättäen Moldova.

2020 maaliskuussa Suomi pelaa play-offit D-divisioonan kisapaikasta.
Kisoihin jo päässyt Moldova on korvattu kyseissä lohkossa kakkoseksi tulleella Valko-Venäjällä, jonka Suomi voittaakin yksiosaisessa välierässä Minskissä.

D-divisioonan finaalissa muutamaa päivää myöhemmin Suomi kohtaa Helsingin Olympiastadionilla Färsaaret. Lopussa Suomi sohii pallon omaan maalin kulman jälkeen ja Färsaaret pääsevät EM-kisoihin.

2020 syksyllä arvotaan sitten Nations League lohkot ja Suomi on lohkovoittajana päässyt C-divisioonaan.
Suomen lohkoksi napsahtaa Skotlanti, Kreikka, Suomi ja Latvia. Suomi sijoittuu syksyllä 2020 lohkossaan kolmanneksi. Ei tipu D-divisioonaan eikä pääse karsimaan kisoihin C-divisioonan play-offeissa.


edit 11.12.2016:
Asian ollessa ajankohtainen huomioidaanpa itse EM-karsintojen arvontakorit:
Jos en aivan väärin ole ymmärtänyt, olisi todellinen money spot olla tasan 40. rankingissa karsintojen päättyessä. Tuolla sijalla oltaisiin ensimmäinen D-liigaan tippuja, mutta mahduttaisiin kuitenkin varsinaisten kisakarsintalohkojen arvonnassa samaan arvontakoriin C-liigan joukkueiden kanssa. Tulevissa EM-karsinnoissa siis 10 karsintalohkoa ja ei kisaisäntiä, joten kylmästi rankingista sijat 1-10 ykkösarvontakoriin jne.

30 joukkoon ja ylempään arvontakoriin on käytännössä enää mahdoton kiivetä, joten loppujen karsintapelien voitoilla tai tasureilla ei oikeasti ole enää mitään muuta kuin imagohyötyä.

edit 12.6.2017:
Se lähenee...
Taskulaskinpelle iski jälleen!D-liigan kannalta tärkeät pelit ovat korostettuna.

Jos budjetoimme azereille ja eestiläisille voitot San Marinosta ja Gibraltarista, D-liigapaikka on omissa käsissä. Azerbaidzanin tapauksessa saamme ottaa todennäköisesti jopa yhden tasuripisteen ja jäämme maalierolla heidän taakseen, mutta Viroa vastaan maalieron kanssa menee tasapisteissä todella tiukaksi.

Korostetuissa matseissa on ikävän paljon vierasotteluita ja olen tässä kohtaa melko varma, että Suomi ei saa voittaa Kosovoa mieliäkseen D-liigaan. Georgia ja Armenia voitaneen tiputtaa myös seurannasta elo-syyskuun kierrosten jälkeen, mutta olkoot nyt vielä tämän kesän listoilla kotipelien Kaukasus-kertoimen vuoksi.

Syyskuun toinen kierros näyttää paperilla olevan se jännittävin: Viro-Kypros, Kosovo-Suomi, Azerbaidzan- San Marino! Tuon jälkeen rankingin pitäisi näyttää maksimissaan sijanumeroa 39, jonka Viro voi lokakuussa Gibraltar-voitolla pullauttaa 40:ksi.


edit 8.12.2017:
League C

Pot 1: Hungary, Romania, Scotland, Slovenia
Pot 2: Greece, Serbia, Albania, Norway
Pot 3: Montenegro, Israel, Bulgaria, Finland
Pot 4: Cyprus, Estonia, Lithuania

http://www.uefa.com/uefanationsleague/index.html#/iv/article/2522564
Uutinen
Due to winter venue restrictions, a group can contain a maximum of two of these teams: Norway, Finland, Estonia, Lithuania.

Arvonta 24.tammikuuta.

Olisi kyllä ollut parempi että 3 maan lohko olisi D-tasolla jossa ei putoamisuhkaa ole. Minkähän takia se C-tasolle on laitettu.


edit 24.1.2018:
Jalkapallomonarkiaamme hyväiltiin Lausannen auringossa silmääpitävien katseiden alla Kuninkaan kolistellessa kindereitä kulhossaan. Lopulta hihaan tarttui lohko-C2 ja he mittelevät ensi syksynä näin:

Lauantai 8.9.19.00   Suomi - Unkari
21.45Viro - Kreikka
Tiistai 11.9.21.45Suomi - Viro
21.45Unkari - Kreikka
Perjantai 12.10.21.45Viro - Suomi
21.45Kreikka - Unkari
Maanantai 15.10.     21.45Suomi - Kreikka
21.45Viro - Unkari
Torstai 15.11.21.45Kreikka - Suomi
21.45Unkari - Viro
Sunnuntai 18.11.21.45Unkari - Suomi
21.45Kreikka - Viro

Lohkovoittaja pääsee pudotuspeleihin muiden C-lohkojen voittajia vastaan, joiden päivämäärät ovat:
  • EM 2020 -jatkokarsinta-arvonta: 22.11.2019
  • EM 2020 -jatkokarsinnat neljän joukkueen pudotuspelikaaviossa:  26-31.3.2020

Lohkon viimeinen tippuu ensi rupeamaksi D-ligaan ja lisäksi kaikkien C-lohkojen huonoin kolmonen tippuu myös! Tällä haluttiin välttää kolmen joukkueen lohkoon joutuneiden maiden suurempi putoamisvaara. Lohkojen kakkosilla saattaa myös joissain tilanteissa olla mahdollisuus päästä jatkokarsintavaiheeseen.

Otteluiden alkamisajat ovat sitä itseään ja logiikka niiden takana jää ainakin itselläni hämäräksi. Säännöllisesti UNL-pelit pelataan päällekäin tuohon myöhäisillan määrättyyn kellonaikaan ja MM-karsinnoista tuttua otteluiden porrastusta pitkin iltaa ei ole nimeksikään. D-lohkoissa nuo alkamisajat elävät itseasiassa C-lohkoa huomattavasti enemmän, mutta toki syynä tähän on myös Aasian joukkueiden rajoitteet.

Otteluohjelma itsessään tarkoittaa, että nähdäkseni kolmen kotiottelun ja Viro-awayn jälkeen Huuhkajilla pitää lohkovoittoa tavoittelevana joukkueena olla kasassa se kymmenen pistettä. Viimeinen tuplavierasmatka Kreikka-Unkari jäisi tällöin kevyemmälle tulospaineelle, joskin yhden pisteen joutuisi tuoltakin todennäköisesti kaivamaan.

Jos Viroa vastaan jäädään voitoitta, voidaan alkaa taas spekuloimaan mahdollisilla D-liigan lohkoilla - toki sillä pikantilla lisämaulla, että tällä toisella kierroksella vuoren huipulla ei odota kauan kaivattu arvokisapaikka vaan tarkkiksen priimus -pinssi.Backen bussin syöksyminen rotkoon nosti itselläni lähes puolitoista vuotta sitten kiinnostuksen vuosisadan mahdollisuudesta häviämällä mahdollisimman paljon pelejä. Sehän me jo osattiin ennestäänkin! Sitten tuli Rehellinen-Rive luokanopettajan tomeruudellaan nostamaan maajoukkueen pois häpeällisestä lilliputtikerhosta ja kieltämättä oma mielenkiintoni koko touhuun lopahti pelien siirryttyä oikeasti merkityksettömien kategoriaan. En muista, koska olisi edellisen kerran jäänyt Huuhkajien karsintamatsi näkemättä, mutta viime syksynä näinkin pääsi käymään.

Lopputulemana Suomen nostaminen C-liigan kolmoskoriin oli niistä lähtökohdista hyvä suoritus ja masentavin vaihtoehto C-liigan viimeisenä mukaanselviytyjänä vältettiin. Liekö tässä istuisin ja kirjoittaisin tätä viestiä, jos pahin kauhuskenaario olisi toteutunut joidenkin virolaisten yllättäen antaessa Gibraltarille heidän ensimmäiset pisteensä Kanervan johdattaessa Suomen kunniakkaaseen kojo-kojoon Kosovossa.

Omasta puolestani tämä topikki rankingpisteseurantoineen ja -spekulointeineen oli tässä ja on ajanut asiansa. Jatkossa UEFA-rankingin perusteella toki jaetaan edelleen arvontakorit normaaleihin arvokisakarsintoihin, mutta tämän kerran tapaista ryysyistä puoli-ilmaiseksi rikkauksiin -storylinea ei ole ainakaan hetkeen näköpiirissä. Avausviestiin jääköön tämän saagan vaiheet ja pyörittely tämä viesti loppupisteenään. Kiitokset aktiiveille! Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 24.01.2018 klo 22:18:40 kirjoittanut Bubi-huuhkaja »
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #1 : 16.09.2016 klo 18:09:35

Eikös tälle ollut jo oma topikkinsa aiemmin..
JVee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, HJK, Arsenal


Vastaus #2 : 16.09.2016 klo 18:40:04

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄 moni jengi yrittää jossaik vaiheessa hävitä matsejaan tahallaan koska se parantaa kisoihin pääsyn todennäköisyyttä.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 16.09.2016 klo 23:05:59

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄 moni jengi yrittää jossaik vaiheessa hävitä matsejaan tahallaan koska se parantaa kisoihin pääsyn todennäköisyyttä.
Yllämainituista esimerkeistä Latvialla on kaksi viimeistä karsintakierrosta nimenomaan Färsaaria ja Andorraa vastaan. Koko lahalla Andorran yllätysvoittoa? :)
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #4 : 21.09.2016 klo 21:20:51

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄 moni jengi yrittää jossaik vaiheessa hävitä matsejaan tahallaan koska se parantaa kisoihin pääsyn todennäköisyyttä.

Ainoastaan nyt ekalla kertaa kun maat pitää jotenkin jakaa eri sarjatasoille. Sen jälkeen sitten kuten normaalissa jalkspsllopyramidissa nousuineen ja tippumisineen.
betluck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Djurgårdens IF, Marsalforn FC


Vastaus #5 : 22.09.2016 klo 14:46:48

Ainoastaan nyt ekalla kertaa kun maat pitää jotenkin jakaa eri sarjatasoille. Sen jälkeen sitten kuten normaalissa jalkspsllopyramidissa nousuineen ja tippumisineen.

C-liigan joukkueiden kärkipäätä lukuunottamatta kannattanee pitää häviämistaktiikka yhä tulilla.
OHTO

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 23.09.2016 klo 02:04:07

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄

Päinvastoin, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus Suomelle ja monelle muulle pikkumaalle selvitä kisoihin. Sekavuudesta huolimatta hyvä idea. Ylos
« Viimeksi muokattu: 23.09.2016 klo 02:12:34 kirjoittanut OHTO »
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #7 : 07.10.2016 klo 11:56:09

Unelma elää! Turskalle iso käsi. Respect!
http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/ranking-2017/#Sort
Kulma

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 07.10.2016 klo 16:55:36

Loput karsintapelit saadaan vetää maksimissaan suunnilleen saldolla 1-2-5. Eiköihän Backen johdolla tuohon venytä.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 07.10.2016 klo 18:31:48

Unelma elää! Turskalle iso käsi. Respect!
Suomen tappio varmisti, että tämän kierroksen jälkeen sijoitus taulukossa tipahtaa pykälän verran sijalle 36 Serbian ohittaessa eilisellä Moldova-voitollaan Huuhkajat. Lisäksi Liettualla on mahdollisuus ohittaa Suomi huomenna vierasvoitolla Skotlannista, joka toki olisi yllätys. Tasurikin kelpaa! :)

Oletettaen, että Liettuaa ei vielä ohiteta alaspäin tähdätessä tulisi Suomen onnistua laskemaan sijoitustaan vielä neljä pykälää tulevien kahdeksan karsintamatsin aikana. Tutkitaanpa potentiaalisia ohitettavia:A-lohko
Bulgaria, Valko-Venäjä, Luxembourg.
Bulgaria on rankingissa noin voiton verran edellä ja ensimmäiseltä kierrokselta tuli jo yksi voitto Luxembourgista, joten toiveissa täydellisen sulamisen välttäminen karsinnoissa, jottei vahingossakaan ohiteta. Valko-Venäjä on sen sijaan yksi joukkueista, joka on iskuetäisyydellä. Tällä hetkellä olemme noin 5 sarjapisteen verran heitä edellä, joten toiveissa olisi luxien hoonausta ja mahdollisia yllätyspisteitä lohkon isompia vastaan. 3 tai 4 voittoa näistä karsinnoista ja Belarus saattaa pyöräyttää itsensä ohitsemme C-liigaan. Tänään haastava Hollanti-V-V ja maanantaina tärkeä V-V-Luxembourg!

B-lohko
Latvia, Färsaaret, Andorra.
Latvia on rankingissa tällä hetkellä vasta sijalla 43, mutta helpon lohkonsa vuoksi se on lopulta potentiaalinen 40. yläpuolelle pulpahtava joukkue. Tänään luvassa erittäin tärkeä kotipeli Färsaaria vastaan ja maanantaina latvialaiset isännöivät Unkaria. Jos matikkapääni yhtään pitää kutinsa tulisi Latvian saalistaa karsinnoista noin 10 pistettä Suomea enemmän. Yksi Andorra-voitto on jo takataskussa, joten 8 to go! Käytännössä lilliputit pitäisi klaarata moitteettomasti ja lisäksi napata Unkarilta, Sveitsiltä, Portugalilta 3-5 pistettä.

C-lohko
Azerbaidzan, San Marino.
Azereiden tulisi kerätä karsinnoista noin 8 pistettä Suomea enemmän. Yksi San Marino -voitto heillä on jo haalittuna, joten kaksi pistettä tuosta tavoitteesta on jo täyttynyt. Huomenna elintärkeä Norja-kotipeli ja tiistaina Tsekki vieraissa! Epätodennäköinen ohitettava.

D-lohko
Georgia, Moldova.
Georgian tulisi saada 6 pistettä Suomea enemmän. Tuo ero on nyt kahden ottelun jälkeen noussut 7:ään kahden niukan tappion myötä. Vaikea nähdä toteutuvan.

E-lohko
Montenegro, Armenia, Kazakstan.
Montenegron tilanne Bulgariaa vastaava, jossa joukkueen pitäisi suoritua Suomea pisteen verran huonommin tippuakseen alapuolelle rankingissa. Aasian pikkumaat taas joutuisivat tekemään suuria urotekoja ohittaakseen Suomen. Huono lohko.

F-lohko
Liettua, Malta.
Mielenkiintoinen Liettua vaatisi ohittaakseen Suomen karsinnoista 3 pistettä enemmän. Samaan lohkoon on sijoitettuna Slovenian (kotitasuri jo napattuna) ja Skotlannin myötä joukkueita, joilta pisteitä saatetaan ryöstää, joten kunhan Malta-pelit hoituvat saattaa Liettua liitää ohitsemme C-liigaan! Huomenna Skotlanti vieraissa ja tiistaina tärkeä Malta-kotipeli.

G-lohko
Makedonia, Liechtenstein.
Suomella ei mahdollisuuksia sijoittua rankingissa huonommin.

H-lohko
Kypros, Viro, Gibraltar.
Jännittävin lohko Huuhkajille! Kypros tarvitsee vain 4 pistettä enemmän kuin Suomi ohittaakseen ja Viro 5. Kumpikin joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella lohkon kärkijoukkueille, mutta pisteautomaatti Gibraltar varmistaa, että kummankin joukkueen kohtalainen menestyminen lohkopisteiden valossa ei ole utopiaa. Kreikka voisi lahjoitella näissä karsinnoissa joukkueille pisteitä viime karsintojen tapaan. Tänään Viro-Gibraltar ja Kreikka-Kypros, maanantaina B&H-Kypros ja Viro-Kreikka.

I-lohko
Suomi, Kosovo.
Kosovon ollessa uusi tulokas kansainväliseen jalkapalloon on heidän pistelaskunsa vertailu suoraan sarjapisteiden valossa haastavampaa kuin muiden suhteen. Lähtökohtaisesti kuitenkin noin 11-12 karsintapistettä kootessaan tulisi Kosovo keikahtamaan C-divisioonan puolelle. 3 voittoa ja tasapeli lopuista kahdeksasta peleistä tulee olemaan haastava, mutta mielestäni mahdollinen skenaario. Tottakai tärkeää olisi, että yksi näistä voitoista olisi nimenomaan kotiottelu Suomea vastaan.Nopealla laskennalla saan yllä kuusi mahdollista maajoukkuetta, jotka ohittavat vielä Suomen rankingissa - tottakai vaatimuksena on Suomen jääminen kärsinnöissä johonkin kuuteen pisteeseen.

Liettua, Kypros, Viro ohittanevat Suomen, jos jäämme tuonne puoleentusinaan pisteeseen. Tämän jälkeen toivotaankin sitten akselilta Valko-Venäjä-Latvia-Kosovo pieniä urotekoja, jotta saadaan se neljäs joukkue, joka Huuhkajat taakseen jättää ja olisimme taas askeleen lähempänä arvokisoja!

Kiitos turska vielä kerran! 8) Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 07.10.2016 klo 22:22:28 kirjoittanut Bubi-huuhkaja »
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #10 : 08.10.2016 klo 11:54:19

Paha takaisku Unelmalle Latvian eilinen tappio Färsaarille. Jääkö tässä vielä mustapekka käteen ja viimeinen paikka c-ryhmässä? Azerien ja Valko-Venäjän veljien tulee nyt ryhdistäytyä, kertakakaikkiaan!

Olisihan tämä kyllä törkeä tapa mennä kisoihin, mutta minkäs teet, ostihan susijengikin paikan MM-skaboihin.
VekkuliPekuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kokoomus, Pori, Liverpool, Värisuora


Vastaus #11 : 08.10.2016 klo 22:10:52

Azereille hieno kotivoitto. Liettua johtaa Skotlantia. Montenegro hoiti varmasti oman osansa. Kunhan Suomi ei vaan huomenna munaisi.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #12 : 09.10.2016 klo 11:47:24

Azerit otti voiton, mutta onko Turskilla nyt sama taktiikka vai onko pudottautuminen Norjalle mahdoton tehtävä?
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 09.10.2016 klo 13:40:38

Azerit otti voiton, mutta onko Turskilla nyt sama taktiikka vai onko pudottautuminen Norjalle mahdoton tehtävä?
Norjan pitäisi saada karsinnoista 4 pistettä Suomea vähemmän, jotta tipahtaisivat alapuolellemme. 0-0-10 ja D-liiga turskien kiikarissa!

Eilen siis kaksi upeaa tulosta paikkaamaan Latvian pupellusta azerien voittaessa Norjan kotonaan ja Liettuan napatessaan hienon vieraspisteen Glasgowsta. Voitolla olisivat muuten menneet jo ohi rankingissa ja ei sekään kaukana ollut.

Liettua, Kypros, Viro ohittanevat Suomen, jos jäämme tuonne puoleentusinaan pisteeseen. Tämän jälkeen toivotaankin sitten akselilta Valko-Venäjä-Latvia-Kosovo pieniä urotekoja, jotta saadaan se neljäs joukkue, joka Huuhkajat taakseen jättää ja olisimme taas askeleen lähempänä arvokisoja!
Eilen päättyneen kierroksen jälkeen Liettua on erittäin todennäköinen ohittaja (Maltalta automaattiset 6 pistettä ja sen jälkeen ei tarvitakaan enää montaa lisää, että Suomi jäisi taakse), H-lohkon Kypros ja Viro fifty-sixty (Gibraltar 6 pistettä, keskinäisistä toivottavasti kotivoitot ja Kreikalta kotona ryöstöjä) ja Azerbaidzan nousee Valko-Venäjän ja Kosovon seuraksi joukkoon, jolta vaaditaan venymisiä. Latvia oli niin luokaton Färsaaria vastaan, että heidät voitaneen unohtaa tästä joukosta hetkeksi.

9.10.
Suomi - Kroatia
Ukraina - Kosovo

10.10.
Valko-Venäjä - Luxembourg
Bosnia & Herzegovina - Kypros
Viro - Kreikka

11.10.
Tsekki - Azerbaidzan
Liettua - Malta
betluck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Djurgårdens IF, Marsalforn FC


Vastaus #14 : 09.10.2016 klo 15:57:45

Liettuakaan välttämättä ole voittamassa Maltaa, ainakaan kahdesti. Tärkeintä on kuitenkin pitää oma pää puhtaana, eli varjella siitä, ettei lisäpisteitä tipu.
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #15 : 10.10.2016 klo 22:41:25

Valko-Venäjän puupelointi Luxemburgin isäntänä taisi tämänkin oven sulkea, kun ei Virolla ja Kyproksellakaan näytä olevan mitään palaa noita kreikkoja ja bosnioita vastaan
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 10.10.2016 klo 22:49:38

Valko-Venäjän puupelointi Luxemburgin isäntänä taisi tämänkin oven sulkea, kun ei Virolla ja Kyproksellakaan näytä olevan mitään palaa noita kreikkoja ja bosnioita vastaan
Tänään joo huonoja tuloksia, mutta mitä viikonloppuna katselin Kreikka-Kypros-peliä niin ensimmäinen puoliaika ainakin oli Kyproksen hallussa ja veikkaisin, että pisteitä kyllä vielä napsivat. Lahjoittivat vain kaksi maalia, joka pilasi tuon pelin jo alussa.
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #17 : 11.10.2016 klo 22:46:44

Liettua voitti ja nousi Suomen ohitse. Azereille myös hieno tasuri Tsekistä ja lähestyy Suomea.

Mutta vaikka menisikin ohitse, niin vielä pitäisi kaksi nelikosta Viro, Valko-Venäjä, Kypros, Georgia kuitata Suomi ja näille paskamaille ei paljon luottoa minulta tipu.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 12.10.2016 klo 03:22:12

Luotto ja todennäköisyydet eivät tietenkään korreloi millään tavoin, mutta tilannepäivityksenä esimerkiksi Kypros on tällä hetkellä 5 pistettä ja Viro 3 pistettä perässä. Kyproolla on jäljellä vielä kaksi peliä Gibraltaria ja Virollakin yksi plus maiden keskinäiset. Gibraltar on historiansa aikana pelaamassaan 13 karsintaottelussa hävinnyt pienimmillään 3-0, joten pisteautomaatin leima lienee ansaittu ja pelkästään noilla Gibraltar-voitoilla Kypros ja Viro nousisivat Suomen edelle nykytilanteessa ja tuohon päälle kun lisää nuo maiden keskinäiset pelit, joista joukkueet keräävät 4-6 pistettä yhteensä, ei Suomen keikahtaminen D-liigaan oikeasti ole niin kaukana, miltä se saattaa näyttää.

Valko-Venäjällä on taas marraskuussa luvassa iso Bulgaria-vierasottelu. Bulgaria on vaipunut vielä pahempaan koomaan kuin Suomi (nyt tuplamaaotteluista turpiin yhteismaalein 1-7) ja Luxembourgkin meinasi avauskierroksella ryöstää Sofiasta pisteen. Valko-Venäjä on astetta kovempi (pelasi jo kotona 0-0 Ranskaa vastaan), joten reaalitilanteessa oleva neljän pisteen takamatka ei ole todellakaan mahdoton rasti. Toki Valko-Venäjää vastaan puhuu nyt puppeloitu kotitasuri kutoskorin vastustajaa vastaan. Huomaatteko yhtymäkohdan? :)
Knight

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Reppana-modet


Vastaus #19 : 12.10.2016 klo 10:15:44

Kävin tämän skenaarion läpi ja päädyin siihen lopputulokseen, että tiukille menee. Tämä pohdinta on tehty ilman mahdollisia playoff-otteluiden vaikutuksia.

Olettaisin Suomen keräävän enintään 5 pistettä lopuista peleistään, 4 pistettä olisi kuitenkin parempi (tällä tein pohdintani) ja 3 tai alle oikein loistava tulos.

Bulgarian oletan ottava vähintään sen 3 pistettä lopuista peleistään (Luxemburg vieraissa viimeinen kierros). Tällä se tulee olemaan Suomen yläpuolella, jos Suomi kerää enintään 4 pistettä. Jos Suomi saa 5 pistettä, tarvitsee Bulgariakin yhden lisäpojon pysyäkseen Suomen yläpuolella.

Liettua on samassa itlanteessa kuin Bulgaria. Sille riittää 3 pistettä (Malta vieraissa kierroksella 9) Suomen yläpuolella pysymiseen, jos Suomi saa 4 pistettä.

Azerbaidzhan tarvitsee 6 pistettä noustakseen Suomen yläpuolelle, jos Suomi saa 4 pistettä lopuista peleistään. San Marino kotona tuonee sen 3 pojoa, ja siihen sitten vaikka kolme tasuria (esim. P-I ja Tsekki kotona sekä Norja vieraissa).

Viron en usko pystyvän nousemaan Suomen edelle. Sillä on liian kova lohko. Se saanee enää 3-4 pistettä (Gibraltar-voitto kotona ja yksi tasuri, esim. Kypros kotona). Suomen ohittaminen vaatisi siltä vähintään 7 pistettä loppupeleistään, jos Suomi kerää sen 4 vielä lopuistaan.

Valko-Venäjä on tiukimmin kisaamassa Suomen kanssa viimeisestä paikasta alimpaan divariin. Jotta V-V nousisi Suomen ohi, se tarvitsee 7-8 pistettä lopuista peleistään. Kaikki riippuu siitä kuinka isoilla luvuilla voitetaan ja hävitään, siis kummankin maan osalta. Seitsemän pistettä riittää, jos maalierot ovat sopivat, mutta 8 pisteellä homma pitäisi onnistua maalieroista huolimatta. V-V:n pitäisi siis hoitaa ainakin kaksi voittoa (Luxemburg vieraissa ja vaikka heikossa vireessä oleva Bulgaria kotona) ja lisäksi ottaa yksi tai kaksi tasuria (Bulgaria vieraissa ja yksi yllätystasuri lohko kärkimaista) tai sitten voittaa se kolmas matsi (esim. se Bulgaria vieraissa heti seuraavalla kierroksella).

Kyproksen uskon selviävän Suomen edelle. Se kohtaa vielä Gibraltarin kahdesti (6 pistettä) ja Viron kahdesti (olettaisin 4 pistettä). Se riittää Suomen ohittamiseen vaikka Suomi keräisi viisikin pojoa lopuista peleistä. Kypros voi itse asiassa vaikka hävitä sen vierasmatsin Virolle ja sekin riittää neljän pisteen Suomea vastaan.

Georgian en usko Suomea kiinni saavan enkä myöskään Latvia tai muiden sitä alempina olevien maiden.

Näin ollen uskoisin siis Suomen keräävän noin 18700 rankingpistettä (4 pisteellä lopuista peleistään) ja sijoittuvan sillä sijoille 39-40. Sija 40 johtaisi siis sinne haluttuun D-divariin ja sija 39 C-divariin. Kaikki riippuu ennen kaikkea Valko-Venäjästä ja tietenkin myös Suomesta itsestään. Suomen kannattaisi hävitä häviämänsä ottelut suurinumeroisesti. Se pienentäisi häviöstä saatavia rankingpisteitä. Toinen vaihtoehto on tietenkin olla keräämättä edes neljää pistettä lopuista peleistä.


Disclaimer: Laskelmat on tehty keskiarvoisilla rankingpisteillä voitoista (1640), tasapeleistä (800) ja tappioista (360) huomioimatta mahdollisia playoff-otteluita. Voittojen ja tappioiden rankingpisteet riippuvat otteluiden lopputuloksista ja playoff-otteluihin selviävien joukkueiden pisteet menevät kokonaan uusiksi, koska ottelumäärät kasvavat (jakaja muuttuu).
nikkkke

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 12.10.2016 klo 15:29:02

Suomi vetänee karsinnat loppuun vähintään jollain 1-2-4:llä, kun mennään "piristyneellä peli-ilmeellä" Kosovon vieraaksi, Turkki vielä kokonaan kohtaamatta ja Islantia ja Ukrainaa kotona. Eli sijoitus jossain siinä aivan rajamailla silloinkin, rajan huonommalla puolella toki? Emme me osaa edes kontata oikein.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2016 klo 15:31:21 kirjoittanut nikkkke »
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 12.10.2016 klo 15:56:26

Viron en usko pystyvän nousemaan Suomen edelle. Sillä on liian kova lohko. Se saanee enää 3-4 pistettä (Gibraltar-voitto kotona ja yksi tasuri, esim. Kypros kotona). Suomen ohittaminen vaatisi siltä vähintään 7 pistettä loppupeleistään, jos Suomi kerää sen 4 vielä lopuistaan.
Mainittakoon, että Viro ei ole ensimmäisten karsintojensa jälkeen jäänyt kaavailemasi seitsemän pisteen alle ja on muutenkin tupannut nappaamaan sen yhden yllätystuloksen per karsinnat. Toki näissä karsinnoissa saattaa tuo yllätys olla varattuna nimenomaan noihin Kypros-peleihin.

Lohkon kovuudessa Valko-Venäjällä sattunut mielestäni huomattavasti huonompi arpa Viroon nähden, jolla pisteautomaatti Gibraltar takaa ilmaiset 6 pistettä. (jinxed)

Suomi vetänee karsinnat loppuun vähintään jollain 1-2-4:llä, kun mennään "piristyneellä peli-ilmeellä" Kosovon vieraaksi, Turkki vielä kokonaan kohtaamatta ja Islantia ja Ukrainaa kotona. Eli sijoitus jossain siinä aivan rajamailla silloinkin, rajan huonommalla puolella toki? Emme me osaa edes kontata oikein.
1-3-6 -karsinnat toisi sen kuusi pistettä, jota jo avauksessa kaavailtiin kynnykseksi. Tuon laskeminen 1-2-7:ään ei isossa kuvassa muuta paljoa, mutta rankingin suhteen sillä on huima merkitys. 0-1-9 -saldolla toki oltaisiin automaattisesti D-liigassa, mutta suomifutiksella ja suomalaisilla ei riitä pokka tuohon temppuun.

Suomen onni on, että seuraavat kaksi peliä ovat Ukraina ja Turkki vieraissa ja noista odotusarvo ei voi olla korkea. Karsintojen ollessa puolivälissä saldona yksi tasuripiste voisi olettaa, että liitossakin huomataan, että näissä karsinnoissa ainoat asiat, mitä voidaan enää saavuttaa on junnujen sisäänajo ja Nations Leaguen D-liiga.
Ormu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliiga anthem


Vastaus #22 : 12.10.2016 klo 16:44:16

Sitä kiimaa kun karsinnoissa taotaan gibraltareita ja sanmarinoita 100-0 ja sitten pleijareissa vastaan tulee joku Moldova ja tiputaan vierasmaalisäännöllä kisoista Ylos
« Viimeksi muokattu: 12.10.2016 klo 16:46:45 kirjoittanut Ormu »
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #23 : 12.10.2016 klo 17:02:23

Paikka D-liigassa olisi jo lähes varma ilman viime karsinnan neljän viimeisen ottelun pisteitä?
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #24 : 12.10.2016 klo 17:29:19

Paikka D-liigassa olisi jo lähes varma ilman viime karsinnan neljän viimeisen ottelun pisteitä?

Kyllä.
Kurpitsapää pilasi suunnitelman ottamalla voittoja täysin merkityksettömissä peleissä.

 
Sivuja: [1] 2 ... 114
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa