FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.09.2016 klo 01:27:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: UPA846-koodilla $10 alennus iHerbiin!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Nations League - pessimistin reitti arvokisoihin  (Luettu 2257 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


: 15.09.2016 klo 19:52:41

Viime vuodet ovat koetelleet maajoukkuepallon ystäviä entistä kovemmin. Gijonin ihmeessä kylvetyt toivon rippeet eivät itäneet, Mixu sai kerätä kausikortteja Stadikan juoksuradoilta ja poppamies Ruotsista aloitti uudistuksensa apaattisella Turun tragedialla. Lähtöpisteeseen palattuaan Huuhkajien arvokisapaikka tuntuu taas olevan kauempana kuin koskaan kokonaisen yhden karsintaottelun jälkeen.

Vaan onneksi meillä on Syylä ja kansainvälinen jalkapallokorruptio! Platinin lisätessä UEFAssa pienten jalkapallomaiden mahdollisuuksia päästä lohkovaiheisiin on pienemmälle huomiolle jäänyt azereiden ja moldovalaisten arvokisaunelman mahdollistava Nations League, joka käydään 2018 syyskuun ja marraskuun välisenä aikana.

Lyhyesti:
  • neljä liigaa (A, B, C, D), joissa neljä lohkoa (A&B: 3 joukkuetta per lohko, C: 3-4, D: 4)
  • kilpailu pidetään parillisina vuosina; lohkojen voittajat nousevat ylempään ja viimeiset tippuvat alempaan liigaan aina seuraavaksi kerraksi
  • maaliskuussa 2020 EM-karsinnoissa tippuneet oman Nations League 2018 -liigansa lohkojen parhaat joukkueet kohtaavat minikokoisissa pudotuspeleissä, joista voittajat kesäkuun kisoihin

Kosovon mukaantulo sekoitti hieman jo sovittua pakkaa, mutta oletettavasti UEFAn 57 jäsenliittoa jakautuvat siten, että A-liigassa pelaavat rankingin 1-12, B-liigassa 13-24, C-liigassa 25-39 ja D-liigassa 40-55. Nations Leaguen systeemi siis varmistaa, että EM-kisoissa tullaan jatkossa näkemään D-liigan voittaja eli joku maanosan 16 huonoimmasta maajoukkueesta ja ikävä kyllä käyrä Suomen osalta osoittaa vahvasti, että tulemme kyseistä titteliä hamassa tulevaisuudessa tavoittelemaan.

Tällä hetkellä Suomi on rankingissa vahvasti sijalla 35 vain viisi sijaa D-liigan kärjen yläpuolella. Pikainen arvio näyttäisi C- ja D-liigojen rajan muovautuvan noin 18500 ja 19500 ranking-pisteen välille. Suomen tämän hetkinen 13781 tarkoittaa siis, että seuraavassa 9 karsintaottelussa tulisi tavoitella maksimissaan tuollaista 5000 pistettä, jotta unelma D-liigasta säilyisi.

Mutkat suoriksi vetäen:
  • Voitto tuo pisteitä 1600 + 20 pistettä per maaliero. Eli 1-0-voitolla Islannista keräisimme 1620 p.
  • Tasapeli antaa 800 pistettä
  • Tappiosta pisteitä kertyy 400 - 20 pistettä per maaliero. Eli 2-5-tappiolla Kroatiasta saisimme 340 p.

Loppukarsinnat 1-2-6 tilastoilla vetäminen mahdollistaisi likipitäen tuossa 5000 pisteen tavoitteessa pysymisen. Mielenkiintoisena seikkana pidän myös, että Suomen alapuolella rankingissa majailevista joukkueista esimerkiksi Latvialla on omassa lohkossaan Färsaaret-Andorra ja Virolla Kypros-Gibraltar, joista luulisi olevan ranking-pisteitä olevan tiedossa, joten D-liigan raja saattaa nousta helpostikin tuonne 19000 yläpuolelle, jonka ympäristöön edellä mainitsemani yhden voiton karsinnat meidätkin sijoittaisi. Tällä hetkellä todennäköisin loppusijoituspaikkamme C-liiga onkin sitten EM-kisahaaveiden osalta huonoin mahdollinen Suomen ollessa tulevan Nations League -lohkonsa heikoimmalla rankingilla varustettu ja lisäksi lohkon muut joukkueet epätodennäköisesti pääsevät karsinnoista suoraan kisoihin johtaen siihen, että lohko pitäisi todella voittaa maaliskuun 2020 lisäkarsintaan päästäkseen.

Hieman kieli poskessahan tämä avaus tuli kirjoiteltua, mutta jos nyt syksyllä Islanti-, Kroatia- ja Ukraina-matsit päättyisivät tappioon alkaisin tosissani miettimään jälleen kerran uuden sukupolven sisäänajoa ja USAn palloilusarjoista tuttua keväistä vitsausta tankkaamisen muodossa. Toki siinä helposti kävisi kuten pessimisti osaisikin odottaa:

Eli siis näin.

2017 marraskuu: Suomelle arvotaan Nations League D-divisionaan lohkoksi Suomi, Makedonia, Luxembourg ja San Marino.

2018: Nations League:
syyskuu: Luxembourg kotona ja vieraissa
lokakuu: San Marino kotona ja vieraissa
marraskuu: Makedonia kotona ja vieraissa
-> Suomi voittaa D-divisioonan lohkonsa
Muut D-divisioonan lohkovoittajat ovat Färsaaret, Armenia ja Moldova

Syksyllä 2018 arvotaan myös 2020-kisojen karsintalohkot.

54 maata, 10 karsintalohkoa, kaksi parasta joka lohkosta kisoihin.
Suomi on neloskorissa (käyttäen tuota äskeistä rankkausta tässä pohjana).

Suomen lohkoksi tulee Hollanti, Tanska, Skotlanti, Suomi, Moldova ja San Marino.
(Hollanti ei voittanut lohkoaan A-divisioonassa, joten sen lohkoon voitiin arpoa kuusi joukkuetta.)

2019 ottelukalenteria ei ole taidettu vielä päättää, mutta kun kymmenen peliä pitää pelata niin eiköhän kyseeseen tule tuplapelipäivät maalis-, kesä-, syys-, loka- ja marraskuissa.
Suomi ei selviydy tuossa lohkossa kahden parhaan joukoon vaan kisoihin matkaavat Hollanti ja yllättäen Moldova.

2020 maaliskuussa Suomi pelaa play-offit D-divisioonan kisapaikasta.
Kisoihin jo päässyt Moldova on korvattu kyseissä lohkossa kakkoseksi tulleella Valko-Venäjällä, jonka Suomi voittaakin yksiosaisessa välierässä Minskissä.

D-divisioonan finaalissa muutamaa päivää myöhemmin Suomi kohtaa Helsingin Olympiastadionilla Färsaaret. Lopussa Suomi sohii pallon omaan maalin kulman jälkeen ja Färsaaret pääsevät EM-kisoihin.

2020 syksyllä arvotaan sitten Nations League lohkot ja Suomi on lohkovoittajana päässyt C-divisioonaan.
Suomen lohkoksi napsahtaa Skotlanti, Kreikka, Suomi ja Latvia. Suomi sijoittuu syksyllä 2020 lohkossaan kolmanneksi. Ei tipu D-divisioonaan eikä pääse karsimaan kisoihin C-divisioonan play-offeissa.
« Viimeksi muokattu: 15.09.2016 klo 20:16:50 kirjoittanut Bubi-huuhkaja »
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #1 : 16.09.2016 klo 19:09:35

Eikös tälle ollut jo oma topikkinsa aiemmin..
JVee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, HJK, Arsenal


Vastaus #2 : 16.09.2016 klo 19:40:04

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄 moni jengi yrittää jossaik vaiheessa hävitä matsejaan tahallaan koska se parantaa kisoihin pääsyn todennäköisyyttä.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 17.09.2016 klo 00:05:59

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄 moni jengi yrittää jossaik vaiheessa hävitä matsejaan tahallaan koska se parantaa kisoihin pääsyn todennäköisyyttä.
Yllämainituista esimerkeistä Latvialla on kaksi viimeistä karsintakierrosta nimenomaan Färsaaria ja Andorraa vastaan. Koko lahalla Andorran yllätysvoittoa? :)
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat, PSG, HJK, Brønshøj, Brentford


Vastaus #4 : 21.09.2016 klo 22:20:51

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄 moni jengi yrittää jossaik vaiheessa hävitä matsejaan tahallaan koska se parantaa kisoihin pääsyn todennäköisyyttä.

Ainoastaan nyt ekalla kertaa kun maat pitää jotenkin jakaa eri sarjatasoille. Sen jälkeen sitten kuten normaalissa jalkspsllopyramidissa nousuineen ja tippumisineen.
betluck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: turkulainen pesäpallo ja väärinkannatus


Vastaus #5 : 22.09.2016 klo 15:46:48

Ainoastaan nyt ekalla kertaa kun maat pitää jotenkin jakaa eri sarjatasoille. Sen jälkeen sitten kuten normaalissa jalkspsllopyramidissa nousuineen ja tippumisineen.

C-liigan joukkueiden kärkipäätä lukuunottamatta kannattanee pitää häviämistaktiikka yhä tulilla.
OHTO

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 23.09.2016 klo 03:04:07

Hyvä viesti. Tämä Nations League on kyllä jotain aivan karmivaa 😄

Päinvastoin, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus Suomelle ja monelle muulle pikkumaalle selvitä kisoihin. Sekavuudesta huolimatta hyvä idea. Ylos
« Viimeksi muokattu: 23.09.2016 klo 03:12:34 kirjoittanut OHTO »
 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines