FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.09.2020 klo 13:08:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 92 [93] 94 ... 109
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Nations League - väärä reitti arvokisoihin?  (Luettu 464786 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #2300 : 22.11.2019 klo 17:14:16

En minä jaksa larpata jotain yhtä puolta siinä kiistassa. Ja vaikka jaksaisinkin, ei sitä jalkapalloon tarvitsisi sotkea.

Israelin toivotan noin muuten mielenkiintoisena "uutena" maana kisoihin, kunhan menevät sinne kunnolla ja ansaitusti kuten Suomikin.
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #2301 : 22.11.2019 klo 17:25:16

Serbia, jos se kisoihin menee, on varmaan ainoa säälipleijarijoukkue, jonka kaikki haluaisivat välttää. Se voi hyvin tippua jo turskille, mutta fiiliksen päälle saatuaan on vaikea kelle tahansa. Materiaali ei tosin ole sitä luokkaa kuin Mm-kisoissa, joissa Felix Brych junaili sen laulukuoroon.

Huvittavaa, että karsinnan täysin vihkoon pelannut Bulgaria voi ihan hyvin pelata kisoissa.
Atmosphere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man Utd, Notts Co., Hirsilän Pyrkivä, Daltonit,


Vastaus #2302 : 22.11.2019 klo 17:26:54

Olisiko kuitenkin niin, että vasemmistolaisena Israelin kisapaikka ylipäätään aiheuttaa kuvotusta?
Tämä.  
 Kaikki joukkueet on kuitenkin joutunut pelaamaan kisapaikkansa edestä. Toista se on monessa muussa palloilulajissa.
Koripallossa voi ostaa paikkansa, jääkiekossa ns. kaikki pääsee jne jne.
 Ihan hyvä alkuhan kansojen liigalla on ollut. Enemmän vääryyttä MM-kisojen karsinnoissa on jo pelkkien maanosapaikkojen lukumäärän suhteen.
Demokratia pilaa maailman.
jan2000

Poissa Poissa


Vastaus #2303 : 22.11.2019 klo 21:17:56

A-polulla mahdollisuus mielenkiintoiseen finaaliin, jos Unkari ja Romania voittaisivat Bulgarian ja Islannin vieraissa. Finaalissa Unkari-Romania kovat panokset, kun voittaja kisoihin kotikentälle ja häviäjä viettää kisat kotistadioninsa katsomossa muiden maiden pelatessa.
Molitika

Poissa Poissa


Vastaus #2304 : 04.12.2019 klo 23:03:12

MM-karsintojen ja Kansojen liigan yhteydestä on tullut tänään lisätietoa.

Lainaus
• the ten group winners from the European Qualifiers will qualify directly for the final tournament;

• plus, the three winners from a play-off round involving

    the ten group runners-up from the European Qualifiers;
    and the two best group winners of the 2020/21 UEFA Nations League overall ranking that have neither qualified directly for the final tournament as European Qualifiers group winners, nor entered the play-offs already as European Qualifiers group runners-up.

The combined qualification path to the play-offs including both the European Qualifiers runners-up and teams based on the 2020/21 UEFA Nations League results is rooted in UEFA's intention to reward the sporting achievements in the UEFA Nations League group phase, in line with the original philosophy of the UEFA Nations League which rewards all teams for their achievements, independently of the league they play in.

Perinteisistä karsinnoista siis kymmenen lohkovoittajaa suoraan kisoihin ja kymmenen lohkokakkosta jatkokarsintoihin. Lisäksi jatkokarsintoihin pääsee kaksi Kansojen liigassa parhaiten sijoittunutta lohkovoittajaa, jotka eivät perinteisten karsintojen kautta ole (suoraa tai play-off-)paikkaa saaneet.

EM-karsintojen systeemistä poiketen paikkoja ei ole sidottu sarjatasoon. Jos A-liigan kaikki lohkovoittajat ovat tavallisissa karsinnoissa lohkonsa kahden kärjessä, paikat eivät siirry A-liigassa seuraaville vaan B-liigan lohkovoittajille. Jos myös B-liigan lohkovoittajat onnistuvat perinteisissä karsinnoissa, C-liigan parhaat lohkovoittajat nostetaan jatkokarsintoihin. Teoriassa jatkokarsintojen täydennystä voitaisiin joutua hakemaan D-liigan lohkovoittajista asti, mutta todennäköisyys on äärimmäisen pieni.

Play-off-polkujen muodostamistapaa uutisessa ei kerrota.
amazim

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Vallilan Woima


Vastaus #2305 : 04.12.2019 klo 23:08:27

Onko tuossa mitään play-offeja ollenkaan, vai lohkovoittajien vertailu? No onneksi ollaan B-liigassa, eli sieltä vakuuttava lohkovoitto, niin hyvinkin voisi "varapatruuna" MM-kisoihin järjestyä. Edit: eiku siis Nations League lohkovoittaja voi päästä noihin varsinaisiin play-offeihin. Mutta siis Nations League play-offeja ei ole.
Molitika

Poissa Poissa


Vastaus #2306 : 04.12.2019 klo 23:16:45

Edit: eiku siis Nations League lohkovoittaja voi päästä noihin varsinaisiin play-offeihin. Mutta siis Nations League play-offeja ei ole.

Jep. A-liigan voittajat toki pelaavat Kansojen liigan mestaruudesta kesällä 2021, mutta muiden sarjatasojen voitosta ei pelata erikseen. MM-jatkokarsintojen sijaantulojärjestys määräytyy siis lohkossa saavutettujen tulosten (pisteet, maaliero, tehdyt maalit, ...) perusteella. Eipä silti, B-liigan heikoimmallakin lohkovoittajalla on ihan kelpo saumat jatkokarsintapaikkaan Kansojen liigan kautta. C-liigan parhaallakin jonkinlaiset.
kolmosveskari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #2307 : 04.12.2019 klo 23:19:27

Hyvin todennäköisesti kaikki neljä A-liigan lohkovoittajaa, ja varmaankin myös pari B-liigan lohkovoittajaa selviytyy kahden parhaan joukkoon karsintalohkoissaan.

Eli lohkovoitolla (joka ei helpolla tule), saadaan varapatruuna MM-kisoihin. Kun EM-skabat ovat päättyneet, ei tarvitse kun pari kuukautta venailla uusia ”karsintoja”. Uusitulla stadikalla vielä.
Animal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #2308 : 05.12.2019 klo 00:45:39

Kertauksena, että Suomen mahdolliset vastustajat ovat koreittain alla:

1.kori:
Venäjä
Itävalta
Wales
Tsekki

2.kori:
Skotlanti
Norja
Serbia
Suomi

3.kori:
Slovakia
Turkki
Irlanti
P-Irlanti

4.kori:
Bulgaria
Israel
Unkari
Romania

Venäjä on varmaan ykköskorin viheliäisin arpa, mutta muuten vastustajat näyttävät melko tasaisilta riippumatta korista.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #2309 : 05.12.2019 klo 00:57:04

Hyvin todennäköisesti kaikki neljä A-liigan lohkovoittajaa, ja varmaankin myös pari B-liigan lohkovoittajaa selviytyy kahden parhaan joukkoon karsintalohkoissaan.

Eli lohkovoitolla (joka ei helpolla tule), saadaan varapatruuna MM-kisoihin. Kun EM-skabat ovat päättyneet, ei tarvitse kun pari kuukautta venailla uusia ”karsintoja”. Uusitulla stadikalla vielä.

Hienoja aikoja maajoukkuepalloilussa. Ei joudu pitkään odottamaan aina seuraavia panoksellisia pelejä. Tästä hyvästä Uefalle Ylos, vaikka niin monesta muusta voisi antaa alapeukkua.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #2310 : 05.12.2019 klo 02:10:14

A-lohkon parhaat kaksi lohkovoittajaa siis tietävät jo ennen varsinaisten MM-karsintojen alkamista olevansa ainakin jatkokarsinnassa, eli jossain kohdassa heidän karsintalohkopelinsä voivat muuttua merkityksettömiksi. Sama tietysti voi tapahtua muillakin Nations leaguen lohkovoittajilla.

Mutta tosiaan, B-sarjasta on hyvin todennäköistä lohkovoitolla se varapatruuna saada. Joku Tsekki, Suomi, Pirlanti, Unkari, niin rallatellen jatkokarsintaan.
tab

Poissa Poissa


Vastaus #2311 : 05.12.2019 klo 09:19:34

Meneeköhän MM-karsintojen lohkoarvonnan arvontakortit vastaavalla tavalla Kansojen liigan kokonaisrankingin perusteella kuin EM-karsinnoissa? Suomi pääsisi siis kakkoskoriin voittamalla Kansojen liigan B-liigassa lohkonsa. Myös neloskori olisi mahdollinen jäämällä B-liigassa kahden huonoimman joukkoon. Islanti olisi vähintään kakkoskorissa ja Kreikka olisi jälleen korkeintaan neloskorissa. Siinä helpoin ja pahin arpa, mikäli Suomi jää kolmoskoriin.???
Molitika

Poissa Poissa


Vastaus #2312 : 05.12.2019 klo 09:37:46

A-lohkon parhaat kaksi lohkovoittajaa siis tietävät jo ennen varsinaisten MM-karsintojen alkamista olevansa ainakin jatkokarsinnassa

Tarkkaan ottaen eivät, koska A-liigan lohkovoittajien paremmuusjärjestys selviää vasta Kansojen liigan lopputurnauksessa kesäkuussa 2021. EM-karsintojen tapaan A-liigan lohkovoittajat joudutaan arpomaan viiden maan lohkoihin, jotta niille jää kaksi pelipäivää vapaaksi.

Muuten kyllä totta, että karsintojen lopussa joillakin joukkueilla ei välttämättä ole mitään tarvetta pelata lohkon kakkossijasta, jos lohkovoittomahdollisuudet ovat menneet. Periaatteessa voi tulla tilanne, jossa jokin joukkue voi päästä valikoimaan jatkokarsintavastustajiaan. A-liigan lohkovoittaja (esim. Saksa), joka ei voi saada suoraa kisapaikkaa, voi pudottautua lohkokolmoseksi häviämällä päätöskierroksella tahallaan karsinnoissa ylisuorittaneelle vitoskorin maalle (esim. Luxemburg). Tällöin jatkokarsinnoissa pelaakin pikkumaa eikä sitä paljon kovempi karsinnoissa alisuorittanut B-liigan lohkovoittaja (esim. Turkki).

No, karsintalohkon tilanne tuskin mahdollistaa tällaista kikkailua kovin usein. Jos mahdollistaakin, ei ole takeita saada "Luxemburgia" omalle play-off-polulle.

Meneeköhän MM-karsintojen lohkoarvonnan arvontakortit vastaavalla tavalla Kansojen liigan kokonaisrankingin perusteella kuin EM-karsinnoissa?

Luultavasti FIFA-rankingin mukaan. FIFA on ollut ainakin aiemmin tässä asiassa ehdoton.
Micky Lee

Paikalla Paikalla


Vastaus #2313 : 05.12.2019 klo 10:29:40

Luultavasti FIFA-rankingin mukaan. FIFA on ollut ainakin aiemmin tässä asiassa ehdoton.
Suomi on muuten tällä hetkellä tässä sitten neloskorissa, koska laskujeni mukaan ollaan juuri sijalla 31.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #2314 : 05.12.2019 klo 15:31:40

Suomi on muuten tällä hetkellä tässä sitten neloskorissa, koska laskujeni mukaan ollaan juuri sijalla 31.


Englanninkielisessä kreikkalaisessa mediassa ennakoitiin Kreikka-Suomi -ottelun alla, että kyseinen ottelu ratkaisee Kreikan MM-karsintakorin paikan, mikäli ne määräytyvät vanhaan tapaan Fifa-rankingin kautta. Suomi oli ennen ottelua juuri Kreikan edelle kolmoskorissa, mutta voitolla Kreikka meni ohi...
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #2315 : 05.12.2019 klo 15:34:10

Englanninkielisessä kreikkalaisessa mediassa ennakoitiin Kreikka-Suomi -ottelun alla, että kyseinen ottelu ratkaisee Kreikan MM-karsintakorin paikan, mikäli ne määräytyvät vanhaan tapaan Fifa-rankingin kautta. Suomi oli ennen ottelua juuri Kreikan edelle kolmoskorissa, mutta voitolla Kreikka meni ohi...

Tässä on kai kuitenkin vielä muutama peli jotka vaikuttavat rankingeihin - vai määräytyvätkö karsintakorit jonkun median mukaan joulukuun 2019 rankingin perusteella ???
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #2316 : 05.12.2019 klo 17:08:56

Tässä on kai kuitenkin vielä muutama peli jotka vaikuttavat rankingeihin - vai määräytyvätkö karsintakorit jonkun median mukaan joulukuun 2019 rankingin perusteella ???

Vaikuttivat vakuuttuneilta asiasta, jos kohta enpä kyllä jaksanut tarkastaa asian todenmukaisuutta. Silloin fokus oli enemmän EM-turneen kolmoskorissa.
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #2317 : 05.12.2019 klo 17:47:24

MM-karsinnan lohkoja ei ylipäätään voida arpoa ennen kuin syksyn kansojen liigan pelit on pelattu, koska A-liigan lohkovoittajat pitää arpoa viiden maan lohkoihin. Joten olisi loogisinta käyttää arvontahetkeen nähden tuoreinta rankingia, on se ranking sitten mikä hyvänsä.
Hurten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS ja Real Murcia


Vastaus #2318 : 05.12.2019 klo 18:05:13

Tshekki, Suomi, Slovakia ja Bulgaria niin tuosta painellaan A-liigaan.
Jörö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: A-maajoukkue


Vastaus #2319 : 06.12.2019 klo 00:20:26

Hienoja aikoja maajoukkuepalloilussa. Ei joudu pitkään odottamaan aina seuraavia panoksellisia pelejä. Tästä hyvästä Uefalle Ylos, vaikka niin monesta muusta voisi antaa alapeukkua.

On kyllä hienoa aikaa ja väittäisin, että ilman Nations Leagueta ei olisi kuluneet karsinnat menneet näin hienosti maaliin. Sama positiivinen viba näistä ennen MM-k alkua. Syksyä siis odotellessa - eikun olihan tossa kesällä jotain pelejä myös. :)
Moviola

Poissa Poissa


Vastaus #2320 : 06.12.2019 klo 14:58:49

Tämä järjestelmä kyllä suosii Suomea siinä mielessä, että B-liigasta meillä on ehdottomasti parhaat mahdollisuudet lunastaa jatkokarsintapaikka. A-divarin taso on liian kova ja C:n lohkovoittajille tuskin paikkoja enää riittää. Vaikka kovan työn takana MM-kisoihin pääsy kyllä on. Karsintalohko olisi voitettava tai sitten kaadettava jatkokarsinnoissa kaksi maata. Jatkokarsinnat pelattaneen kaiketi taas yksiosaisina ja jos kotietu annetaan karsintojen parhaille lohkokakkosille, kaikkien kannattaa vetää karsinnat täysillä loppuun asti.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #2321 : 06.12.2019 klo 22:49:38

Kaikkien aikojen MM-karsinnat tulossa. Nation's league on mestarillinen luomus.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #2322 : 07.12.2019 klo 15:36:18

On kyllä hienoa aikaa ja väittäisin, että ilman Nations Leagueta ei olisi kuluneet karsinnat menneet näin hienosti maaliin. Sama positiivinen viba näistä ennen MM-k alkua. Syksyä siis odotellessa - eikun olihan tossa kesällä jotain pelejä myös. :)

Mietin jo aikoinaan, että Kansojen liigan lohkovoiton positiivisin vaikutus voisi olla se, että Suomi pääsee vähemmissä paineissa aloittamaan karsinnat. Kyllä KL varmasti loi pohjan siihen rentouteen ja voittamisen kulttuuriin, mitä Suomelta karsinnoissa näimme.
Ensimmäinen kosketus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sympaattiset divariseurat


Vastaus #2323 : 07.12.2019 klo 15:47:37

Kaikkien aikojen MM-karsinnat tulossa. Nation's league on mestarillinen luomus.
Otsikko vaihtoon!
Demian

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Mielipiteet eivät ole omiani


Vastaus #2324 : 07.12.2019 klo 19:04:26

Otsikko vaihtoon!

Jatkoon Ylos

 
Sivuja: 1 ... 92 [93] 94 ... 109
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines