FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2018 klo 05:00:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 54
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Nations League - väärä reitti arvokisoihin?  (Luettu 183423 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Billy the Badger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ФК «Паруса» Силтавуорэнранта


Vastaus #75 : 24.03.2017 klo 22:17:35

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin! Parasta tässä on tietenkin se, että meillä on Rive. Kun kansakuntainliigan mestaruus on varmistettu, Rive pistää homman toimimaan ja Suomi kaataa pleijarifinaaleissa jotkutvitunbulgariatvaiketkäsiellävastaantulevatkaan.
Toldo

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 24.03.2017 klo 22:20:24

Voisiko joku laittaa tänne ajantasaisen ja eksaktin taulukon tämän hetkisestä rankingista?
lagerphone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Davor Šuker & Jeremy Roenick


Vastaus #77 : 24.03.2017 klo 22:40:29

Voisiko joku laittaa tänne ajantasaisen ja eksaktin taulukon tämän hetkisestä rankingista?http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/ranking-2017/

Lainaus
Jos Suomi häviää Turkille ja Kypros-Viro ei pääty tasapeliin, nousee ottelun voittaja Suomen edelle rankingissa tiputtaen Huuhkajat sijalle 38.
makkara

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 25.03.2017 klo 00:15:14

Kosovo näyttäisi saavan pisteet 2,5 kertaisina. Pari voittoa niin voisivat olla pyyhältämässä Suomen ohi lopulta.
Björnefelt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahden Reipas


Vastaus #79 : 25.03.2017 klo 02:13:46

Tämä topic jaksaa naurattaa kertatoisensa jälkeen. Hieman vähä-älyisemmät foorumistit hehkuttaa joidenkin grafiikoiden kanssa, että lähellä ollaan euroopan pohjamaita ja täten siis automaattisesti kisoissa.

Todellisuudessahan, jos pelissä on lainkaan panosta otetaan me ihan yhtä lailla turpaan noilta Armenioilta ja Latvioilta niin kuin nytkin otetaan, aina. Hauskaa olla paska ja häviöillä suomifutis nousuun, vitun idiootit.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 25.03.2017 klo 02:19:21

Eiku 2020 ollaan top 10 kaikilla mittareilla ja samoilla virkamiehillä jatketaan.
EOM
Ari Ratanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: San Jose Sharks


Vastaus #81 : 25.03.2017 klo 11:44:08

Tämä topic jaksaa naurattaa kertatoisensa jälkeen. Hieman vähä-älyisemmät foorumistit hehkuttaa joidenkin grafiikoiden kanssa, että lähellä ollaan euroopan pohjamaita ja täten siis automaattisesti kisoissa.

Todellisuudessahan, jos pelissä on lainkaan panosta otetaan me ihan yhtä lailla turpaan noilta Armenioilta ja Latvioilta niin kuin nytkin otetaan, aina. Hauskaa olla paska ja häviöillä suomifutis nousuun, vitun idiootit.
Oletko abiturientti vai ihan Mensan jäsen?
Knight

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool FC, EPS


Vastaus #82 : 25.03.2017 klo 22:47:08

Färsaarten Andorra-tasuri oli tavallaan huono Suomen kannalta. Nyt Färsaarten mahdollisuus ohittaa Suomi vaikeutui huomattavasti (vaatii jo todella kovaa venymistä heiltä: kolme voittoa ja sopivat maalierot suhteessa Suomeen). Toisaalta Viro venyi tasuriin Kyproksella, joka nostaa Viron asemia Suomea vastaan. Tiukille on kuitenkin homma menossa. Valko-Venäjä, Viro ja Suomi ovat siinä rajoilla sijojen 39-41 suhteen (oman ennakointini perusteella), mutta edelleen näyttäisi siltä, että Suomi jäisi sijan 39 alapuolelle. Tämä on mahdollista, jos lopuista peleistä saadaan enintään yksi piste (Kosovo-tasuri vieraissa), ja muiden peleissä tulee sopivia tuloksia.

Viro tarvitsisi vielä voiton (Gibraltar vieraissa) ja tasurin (Kypros kotona?) tai vaihtoehtoisesti kolme tasuria. Yksi voittokin voi riittää, mutta silloin merkitystä on otteluiden maalieroilla.

Valko-Venäjä tarvitsee kaksi voittoa tai voiton ja kaksi tasuria tai neljä tasuria. Luxembourg vieraissa pitäisi voittaa, mutta sen lisäksi pitäisi voittaa vielä esim. Bulgaria kotona. Muut jäljellä olevat pelit lienevät liian vaikeita (FRA vieraissa sekä SWE ja NED kotona).

Kypros pysyy Suomen edellä tässä skenaariossa voittamalla seuraavassa pelissään Gibraltarin. Lisäpiste Viron vieraanakaan ei haittaisi sitä ja sopisi Virolle oikein hyvin.

Liettua pysyisi Suomen edellä yhdellä voitolla (Malta vieraissa).

Azereiden tarvitsee voittaa yksi vielä (San Marino kotona), mutta varmemmaksi homma menisi, jos sen lisäksi ottavat vielä yhden tasurinkin (esim. P-Irlanti kotona).

Tuollaista näin pikaisesti laskien. Ja tässä ei ole huomioitu mahdollisia playoffeihin pääsemisiä, joka muuttaa kyseisten joukkueiden pisteitä aika lailla. Kovimmat vaatimukset ovat Valko-Venäjälle, mutta jos muut hoitavat pelinsä oikein (Suomi, Liettua, Kypros, Azerit ja Viro), niin sen ei tarvitse onnistua Suomen ohittamisessa, ja Suomi jäisi silloin juuri sijalle 40.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 26.03.2017 klo 22:34:44

Suomen Kuvalehti on ensimmäisenä kotimaisena mediana tarttunut Nations League -mahdollisuuteen. Uutta sisältöä artikkelissa oli maaliiga-termin käyttöönotto.

Viikonlopun ohjelmaa striimien metsästäjille: (Suomelle suotuisat voittajat kursivoituna)
Perjantai19.00Turkki - Suomi
19.00Georgia - Serbia
Lauantai19.00Kypros - Viro
19.00Andorra - Färsaaret
19.00Sveitsi - Latvia
19.00SWEitsi - Valko-Venäjä
Sunnuntai   19.00Azerbaidzan - Saksa
19.00Armenia - Kazakstan

Georgialle ja Azerbaidzanille nyt voi pienen kaukasusprosentin aina antaa yllätykseen, mutta lähtökohtaisesti energiat kannattaa kanavoida lilliputtien keskinäisiin. Jos Suomi häviää Turkille ja Kypros-Viro ei pääty tasapeliin, nousee ottelun voittaja Suomen edelle rankingissa tiputtaen Huuhkajat sijalle 38. Kypros nousee edelle voitolla, vaikka Suomi pelaisi tasan. Azerit nousisi Saksa-voitolla myös Suomen ohi, kunhan Suomi ei voita Turkkia.

Jos Suomi voittaa tai pelaa tasan, tulee rankingissa selkä edellä vastaan Liettua, jolla on vuorossa Englanti-vieraspeli. Yksikin piste Liettuaa enemmän riittää balttien ohittamiseksi.

Näillä eväin on hyvä toivottaa Riven välimallipallo tervetulleeksi näihin karsintoihin! Ylos Tuoppi
Viikonlopun ohjelmaa: (Suomelle suotuisat voittajat kursivoituna, hyvät tulokset lihavoituna)
Perjantai19.00Turkki - Suomi2-0
19.00Georgia - Serbia1-3
Lauantai19.00Kypros - Viro0-0
19.00Andorra - Färsaaret0-0
19.00Sveitsi - Latvia1-0
19.00SWEitsi - Valko-Venäjä4-0
Sunnuntai   19.00Azerbaidzan - Saksa1-4
19.00Armenia - Kazakstan2-0

Karsinnat ovat nyt puolivälissä ja nopeasti silmäiltynä jokaisen joukkueen pelatessa toisen puolikkaan karsintoja samoin tuloksin kuin ensimmäisen tipahtaisi Huuhkajat jopa sijalle 41 (ohi tulisi Kypros, Viro, Azerbaidzan, Armenia). Katsotaan suotuisia skenaarioita lisää, kun tämän päivän loput pelit on saatu loppuun, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että tahallaan häviämällä D-divari olisi vahvasti kiikarissa. Ylos
Hauccuceecaicci

Poissa Poissa


Vastaus #84 : 26.03.2017 klo 23:48:00

Ei Suomen tarvitse tahallaan hävitä, Suomi häviää vaikka yrittäisi hampaat irvessä.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 27.03.2017 klo 15:37:27

Viisi matsia siis karsintaurakkaa jäljellä. Tässä tämän hetkistä tilannetta ja otteluohjelmaa Suomen ympäristöstä rankingissa:

Suomi on vertailukohta piste- ja maalierosarakkeissa. Esim. Suomi saa loppukarsinnoista 4 pistettä -4 maalierolla ja Liettua 3 p. -16 m.erolla -> Suomi jää Liettuan taakse taulukossa maalieron turvin. Yksi karsintapiste vastaa n. +40 maalieroa. Maalierolukemat ovat pyöristettyjä ja yhden heittoja saattaa esiintyä. Pisteautomaattipelejä yritin lihavoida ottelusarakkeissa.


Sijoitukset, joita Suomen tulisi tavoitella erityisesti ovat 36. tai 40. Ylempi ranking tarkoittaisi, ettei UNL C-divisioonassa jouduttaisi suoraan huonoimpaan arvontakoriin. Sija 40 taas tiputtaisi Suomen juuri sopivasti D-divisioonaan ja lisäksi joukkue säilyisi EM-karsinnoissa nelosarvontakorissa (sijat 31-40).

Omaan silmään kolmikko Kypros-Azerbaidzan-Viro on vahvasti tulossa ylöspäin. Näistä viimeinen on se, joka saattaa jäädä loppukarsinnoissa kolmeen pisteeseen (Gibraltar vieraissa), joka pakottaisi Suomen jäämään yhteen pisteeseen max. +3 paremmalla maalierolla. Toki Viro lähtenee kotiotteluun Kyprosta vastaan ennakkosuosikkina, joten enemmänkin hengitysvaraa Suomelle saattaa olla luvassa.

Aiemmin muutama on maininnut mahdollisten jatkokarsintaotteluiden sekoittavan pakkaa entistä enemmän ja itse olen hieman skeptisesti suhtautunut tämän tason joukkueiden MM-kisahaaveisiin, mutta tässä kohtaa lienee hyvä huomioida Azerbaidzanin realistinen sauma lohkokakkosen paikkaan Saksan jälkeen. Norja kyykkää lohkossa oikein kunnolla ja jäljellä olevat kotiottelut päävastustajia Pohjois-Irlantia ja Tsekkiä vastaan näyttävät paperilla lupaavalta azereille. Ylos Käytännössä tämä skenenaario kuitenkin vaatisi todennäköisesti kymmentä karsintapistettä jäljellä olevista viidestä ottelusta ja mutulla heittäisin, että vaikka seuraavista jatkokarsintapeleistä tulisi rumastikin takkiin, olisi Azereiden keräämä pistepotti riittävä, vaikka sitä lähdettäisiin jakamaan kymmenen sijaan kahdellatoista ottelulla.

Pääkolmikon ulkopuolelta Valko-Venäjän lohko vaikuttaa paperilla liian kovalta. Toisaalta Hollannin korpivaellus tarkoittaa, että täysin kuolleita pelejä on etukäteen vain Ranska-away. Armenian lohkossa on taas pelattu paljon ristiin ja joukkue on kahdella kotivoitolla (Montenegro ja Kazakstan) vain pisteen päässä jatkokarsinnasta, mutta etukäteen joukkueen otteluohjelma vaikuttaa hankalalta.

Jos D-divisioonaan oikeasti mielitään, tulee pisteitä kyllä loppumatseissa tosissaan vältellä. Toisaalta ylöspäin takaisin 36. ei ole pitkä matka. Siitä eteenpäin hajurakoa alkaa olla jo liikaa arvontakorista seuraavaan hyppäämiseksi.
keketsu

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 27.03.2017 klo 19:48:55

Melkein tämä vaihtoehto alkaa nykyisessä tilanteessa tuntumaan hyvältä, surullista kyllä. Nyt rohkeasti uusia nuoria rinkiin hakemaan kokemusta maajoukkueen peleistä.

Seuraava Kosovo matsi tulee kyllä ratkaisemaan todennäköisesti Suomen seuraavat EM-kärsinnät hyvässä ja pahassa. Tappiolla edellä mainitusta matsista (toki muistakin pitää turpaan tulla) ratkeaa Suomen kohtalo lohkojaossa. Mielenkiintoista nähdä miten vedonlyöntimarkkinat tulevat reagoimaan Suomen ja Kosovon matsiin. Uskalletaanko pupeltaa "tahallaankin" ja antaa Kosovolle historiallinen voitto, jos se antaa mahdollisuuden Suomelle "alempiarvoiseen" lohkoon?
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #87 : 27.03.2017 klo 22:21:01


Seuraava Kosovo matsi tulee kyllä ratkaisemaan todennäköisesti Suomen seuraavat EM-kärsinnät hyvässä ja pahassa. Tappiolla edellä mainitusta matsista (toki muistakin pitää turpaan tulla) ratkeaa Suomen kohtalo lohkojaossa. Mielenkiintoista nähdä miten vedonlyöntimarkkinat tulevat reagoimaan Suomen ja Kosovon matsiin. Uskalletaanko pupeltaa "tahallaankin" ja antaa Kosovolle historiallinen voitto, jos se antaa mahdollisuuden Suomelle "alempiarvoiseen" lohkoon?

Todennäköisempää on, että se pupeltaminen tapahtuu ihan tosissaan voitosta pelaamalla.

Ja kyllä tässä kaikesta synkkyydestä huolimatta veikkaisin Suomen ottavan lopuista peleistä 3 tai 4 pistettä, joka jo taitaa tuon D-liigan kannalta olla kohtalokasta. Turkkikaan tuskin yltää lohkossa kahden parhaan joukkoon, joten tuo Kosovo vieraissa ja huonolla motivaatiolla karsintojen päätökseen vieraaksi saapuvat turkkilaiset ovat hyvinkin kaadettavissa.
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 28.03.2017 klo 01:23:28

Siis meinataanko tää kuningasperseily oikeasti toteuttaa? Eihän tässä ole mitään järkeä!
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #89 : 28.03.2017 klo 10:54:57

Siis meinataanko tää kuningasperseily oikeasti toteuttaa? Eihän tässä ole mitään järkeä!

Missä sitten on järkeä? Suomalaisesta jalkapalloilusta tuntuu olevan vaikea löytää järkeä, vaikka etsimällä etsisi. Toisaalta, kun tätä viestiketjua lukee, niin näyttäähän tuo "väärä reitti arvokisoihin" sekin olevan melko vaikea toteuttaa kelvollisesti. Luultavasti kuitenkin helpompi kuin nostaa pelaajistomme tasoa ja jalkapalloyhteisön tahtotilaa.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 28.03.2017 klo 18:32:03

Seuraava Kosovo matsi tulee kyllä ratkaisemaan todennäköisesti Suomen seuraavat EM-kärsinnät hyvässä ja pahassa. Tappiolla edellä mainitusta matsista (toki muistakin pitää turpaan tulla) ratkeaa Suomen kohtalo lohkojaossa. Mielenkiintoista nähdä miten vedonlyöntimarkkinat tulevat reagoimaan Suomen ja Kosovon matsiin. Uskalletaanko pupeltaa "tahallaankin" ja antaa Kosovolle historiallinen voitto, jos se antaa mahdollisuuden Suomelle "alempiarvoiseen" lohkoon?

Kanervan pääteesit pestin varmistuttua oli 1) kunnian palauttaminen 2) EM-kisapaikka. Omaan silmään tuo kakkoskohdan toteuttaminen vaikuttaisi tuulareidenkin silmissä ykköskohtaan enemmän kuin joku yksittäinen panokseton Kosovo-vieraspelin dominointi, josta mediassa tullaan kirjoittamaan hyvällä säkällä kaksi kappaletta tekstiä ennen ottelua. Gloryhunter-kansaan uppoaisi kisapaikka kuin kuuma veitsi voihin vaikka se tulisi sitten Kazakstania vastaan rupukilpailussa. Kunniakas omalla tasolla pelaaminen ja ok tulokset lämmittää toki maksavien kannattajien mieltä.

Siihen kehdataanko hävitä tahallaan voisi vastata, että huomattavasti pahemmassa jamassa pääkilpailijamme Viro on! Heidän Gibraltar-vierasmatsi pelataan toiseksi viimeisenä pelipäivänä (Kosovo-Suomi kolmanneksi viimeisenä) ja tilanne saattaa eestiläisillä olla se, että takkiin pitäisi ottaa. Kosovo sentään on ihan oikea futisjoukkue toisin kuin Gibraltar, joka on karsintahistoriansa 15 otteluun tehnyt 4 maalia ja päästänyt 71. Tuon matsin sössiminen oikeasti vaatii jo helvetinmoista pokkaa versus Kosovo-Suomi tasuri tai tappio.

Ja kyllä tässä kaikesta synkkyydestä huolimatta veikkaisin Suomen ottavan lopuista peleistä 3 tai 4 pistettä, joka jo taitaa tuon D-liigan kannalta olla kohtalokasta. Turkkikaan tuskin yltää lohkossa kahden parhaan joukkoon, joten tuo Kosovo vieraissa ja huonolla motivaatiolla karsintojen päätökseen vieraaksi saapuvat turkkilaiset ovat hyvinkin kaadettavissa.

Mitä OddsPortalista katselin edellisten pelien kertoimia, niin kieltämättä ainakin viime karsinnoissa Suomen kerroin Mixun aikaisessa Suomi-Kreikka-matsissa oli 2,61 ja nyt syksyllä pelatussa Viro-Kreikka-ottelussa kotivoiton kerroin oli 4,80 eli vaikka joukkueet rankingissa majailevat samoilla sijaluvuilla luottaa ainakin vedonlyöntimarkkinat edelleen Suomen materiaaliin aika paljonkin enemmän ja hyvät tulokset jäljellä olevista kotimatseista eivät olisi yhtä suuria yllätyksiä kuin kilpailijoilla. (Suomi-Kroatia kotivoitolle 6,92 näistä karsinnoista näin välihuomiona.)

Virolla viimeisellä kierroksella vastassa kotiottelussa Bosnia, joka saattaa olla täysin Turkkia vastaavassa tilanteessa. Mistä näitä tietää.

Toisaalta, kun tätä viestiketjua lukee, niin näyttäähän tuo "väärä reitti arvokisoihin" sekin olevan melko vaikea toteuttaa kelvollisesti. Luultavasti kuitenkin helpompi kuin nostaa pelaajistomme tasoa ja jalkapalloyhteisön tahtotilaa.

Eipä tässä enää tarvitse kuin viisi matsia hölläillä. Kaksi ja puoli karsintaahan tässä on jo perseilty, jotta tähän pisteeseen ollaan päädytty, joten viisi matsia nyt mennee omalla painollaan päin honkia.

Varmaa kisapaikkaa ei D-liigakaan tietenkään tuo, mutta kyllähän todennäköisyydet sitten tulisivat olemaan mammuttimaisesti Suomen puolella verrattuna C-liigan pohjajoukkueena neppailuun. Tuoreita muistikuvia löytyisi esimerkiksi mahdollisesta C-divarilohkosta Romania-Kreikka-Norja-Suomi, missä lähtisimme vieraspeleihin isohkona altavastaajana ja kotipelit olisivat ennakkoon tasaväkisiä. Potentiaalinen D-divarilohko Suomi-Färsaaret-Moldova-San Marino taas tarkottaisi sitä, että Suomi olisi iso ennakkosuosikki jopa kaikissa vieraspeleissä. Toki ei se HJK:kaan ole kahta edellistä liigapystiä napannut, vaikka kertoimet ovat olleet joukkueen puolella. Cup-muotoisessa turnauksessa yksittäinen peli voi kääntyä suuntaan tai toiseen helposti.

Pelaajiston tason ja jalkapalloyhteisön tahtotilan parantamiseen mahdollinen EM-kisapaikka olisi aika helvetinmoinen buusti tuli se sitten perinteistä ja kunniakasta tai uutta noloa reittiä pitkin.

e: Huomautuksena vielä, että tämä lohkovaihehan UNL:ssä pelataan heti MM-kisojen päätyttyä syyskuussa-marraskuussa 2018. Itse EM-karsinnat alkavat vasta maaliskuussa 2019 ja ennen niitä ehditään vääntämään kaikki 6 UNL-lohkovaihepeliä ripeällä tahdilla. Lohkovoittajien välinen skabailu jäljelle jääneistä EM-kisapaikoista viedään päätökseen vasta koko karsintarupeaman jälkeen maaliskuussa 2020 puolitoista vuotta sen jälkeen, kun lohkot on pelattu loppuun. :D
« Viimeksi muokattu: 28.03.2017 klo 19:54:39 kirjoittanut Bubi-huuhkaja »
Hauccuceecaicci

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 28.03.2017 klo 19:50:25

Gloryhunter-kansaan uppoaisi kisapaikka kuin kuuma veitsi voihin vaikka se tulisi sitten Kazakstania vastaan rupukilpailussa.

Pelaajiston tason ja jalkapalloyhteisön tahtotilan parantamiseen mahdollinen EM-kisapaikka olisi aika helvetinmoinen buusti tuli se sitten perinteistä ja kunniakasta tai uutta noloa reittiä pitkin.


Näistä sopii olla eri mieltä. Jos Suomi tuota "noloa reittiä" pitkin menisi kisoihin, ei siitä seuraisi gloryhunter-kansan keskuudessa mitään muuta kuin pelkkää vittuilua ja vähättelyä (vrt. koripallojengin "ostettu" kisapaikka, mikä reaktio siitä seurasi), mediakin saattaisi osallistua talkoisiin painamalla saavutusta joka välissä hieman alas, tyyliin "Suomi pääsi kisoihin, mutta pitää muistaa että todella heikosta karsintalohkosta, aikaisemmalla karsintasysteemillä ei olisi onnistunut". Täten tukien suurelle yleisölle mielikuvaa jotenkin "huijaamalla" saadusta kisapaikasta.

Olisi jännä myös nähdä miten jalkapalloyhteisö suhtatuisi asiaan, häpeillen vai ylpeillen vai jotain siltä väliltä. Sitäpaitsi olisihan se runollisen osuvaa, että kun se pitkän pään seinään hakkaamisen jälkeen arvokisapaikka tulee, tulee se tavalla joka hävettää ja edelleenkään ei suurta yleisöä kiinnosta yhtään sen enempää. He keskittyvät kisojen aikaan SM-liigakauden odottamiseen ja NHL-starojen kesäkuulumisten seuraamiseen.

Jokatapauksessa toistaiseksi ollaan todella kaukana kisapaikasta millään systeemillä.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2017 klo 20:00:26 kirjoittanut Hauccuceecaicci »
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 28.03.2017 klo 20:29:02

Näistä sopii olla eri mieltä. Jos Suomi tuota "noloa reittiä" pitkin menisi kisoihin, ei siitä seuraisi gloryhunter-kansan keskuudessa mitään muuta kuin pelkkää vittuilua ja vähättelyä (vrt. koripallojengin "ostettu" kisapaikka, mikä reaktio siitä seurasi), mediakin saattaisi osallistua talkoisiin painamalla saavutusta joka välissä hieman alas, tyyliin "Suomi pääsi kisoihin, mutta pitää muistaa että todella heikosta karsintalohkosta, aikaisemmalla karsintasysteemillä ei olisi onnistunut". Täten tukien suurelle yleisölle mielikuvaa jotenkin "huijaamalla" saadusta kisapaikasta.

Oma kokemus kyllä tukisi nimenomaan sitä, että edes tämä ostettu kisapaikka ei maistunut perustuularille puulta vaan se vastaanotettiin innolla iloiten ja porukkaa riitti töllöttimien äärellä. Fanejahan, pääosin laji-ihmisiä, paikan päälle lähti ennätyspaljon Valapaton chartereineen päivineen! Futiksen D-liigasta se pelipaikka sentään pitäisi itse voittaa, vaikkakin ennakkoon heikompaa vastustajaa vastaan, joten edes jonkinlaista tarinaa pitäisi joukkueen rakentaa suihkulähteeseen päättyvän kliimaksin saavuttamiseksi.

Lainaus
Olisi jännä myös nähdä miten jalkapalloyhteisö suhtatuisi asiaan, häpeillen vai ylpeillen vai jotain siltä väliltä. Sitäpaitsi olisihan se runollisen osuvaa, että kun se pitkän pään seinään hakkaamisen jälkeen arvokisapaikka tulee, tulee se tavalla joka hävettää ja edelleenkään ei suurta yleisöä kiinnosta yhtään sen enempää. He keskittyvät kisojen aikaan SM-liigakauden odottamiseen ja NHL-starojen kesäkuulumisten seuraamiseen.

Jokatapauksessa toistaiseksi ollaan todella kaukana kisapaikasta millään systeemillä.


Futiksen arvokisat kyllä kiinnostavat suomalaisia kendopettereitäkin kohtuullisesti. Toki jos lopputurnaukseen lähdetään ennakkoasetelmista, joissa itse karsintalohkossa ollaan kerätty Moldovaa vastaan kaksi tasuripistettä ja vasta Nations Leaguesta onnistuttiin raastamaan väkisin kisapaikka Färsaaria vastaan pilkuilta, niin lähtökohtaisesti Huuhkajat kisailee lohkossaan yhteensä alle kymmenen maalin päästämisestä ja tuularijengi saa irvailla nykyiseen tyyliin somen täyteen suomi_potku_pallo:sta.

Kisapaikan pystyy EM-kisoihin lunastamaan edelleen perinteisistä karsinnoista tai jatkokarsintojen tilalle tulleesta UNL:stä. Seuraavien viiden MM-karsintapelin vaikutus tulevien EM-karsintojen kymmeneen peliin on minimaalinen (huonompi divari tarkoittaisi helpompia UNL-lohkopelejä -> huonommat valmistavat matsit itse EM-karsintapeleihin), mutta maaliigaan niillä on jättimäinen vaikutus. Nations Leaguen lähtöasetelmiin panostaminen ei omasta mielestäni ole pois EM-karsinnoilta.
Switek

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Muheva portugueesi


Vastaus #93 : 28.03.2017 klo 20:37:12

Palloliitto varmaan itse haluaisi pitää kiinni nykyisestä järjestelmästä kun se takaa joka lohkoon vähintään yhden kassamagneetin ja siten varmoja lipputuloja.
Karsintojen kotipelien funktiohan kun on pitkälti vain kartuttaa liiton kassaa.
Sillä miten ne itse pelit menee lienee Pertille ja kumppaneille aika vähän merkitystä kunhan vaan liput käy kaupaksi.
Yleisömääräthän maajoukkueella on nytkin aika hyvät ja kun joka karsinnoissa on aina vähintään yksi huippumaa vastassa joka tuo jengiä lehtereille vaikka karsintatilanne olisi mikä niin mikäs siinä saunaa lämmitellessä.

Pelkkien Latvioiden, Kazakstanien ja Armenioiden kanssa pelaaminenhan rikkoisi tämän status quon.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2017 klo 20:40:18 kirjoittanut Switek »
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #94 : 28.03.2017 klo 20:39:13

Sama. Koriksen ostettu kisapaikkasynnytti ainakin omassa kuplassani kovan buumin eikä kukaan valittanut sen olevan ostettu. Sama tapahtuisi nation leaguen kautta saadussa em-kisapaikassa.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Trst je naš


Vastaus #95 : 28.03.2017 klo 21:38:26

Gloryhunter-kansaan uppoaisi kisapaikka kuin kuuma veitsi voihin vaikka se tulisi sitten Kazakstania vastaan rupukilpailussa.

Pelaajiston tason ja jalkapalloyhteisön tahtotilan parantamiseen mahdollinen EM-kisapaikka olisi aika helvetinmoinen buusti tuli se sitten perinteistä ja kunniakasta tai uutta noloa reittiä pitkin.


Näistä sopii olla eri mieltä. Jos Suomi tuota "noloa reittiä" pitkin menisi kisoihin, ei siitä seuraisi gloryhunter-kansan keskuudessa mitään muuta kuin pelkkää vittuilua ja vähättelyä (vrt. koripallojengin "ostettu" kisapaikka, mikä reaktio siitä seurasi), mediakin saattaisi osallistua talkoisiin painamalla saavutusta joka välissä hieman alas, tyyliin "Suomi pääsi kisoihin, mutta pitää muistaa että todella heikosta karsintalohkosta, aikaisemmalla karsintasysteemillä ei olisi onnistunut". Täten tukien suurelle yleisölle mielikuvaa jotenkin "huijaamalla" saadusta kisapaikasta.

Mitä sitten vaikka mitään suuren yleisön buumia ei tulisikaan? Kisapaikan ylivoimaisesti merkittävin positiivinen vaikutus olisi meidän jalkapalloihmisten omaan itsetuntoon kun apina lähtisi selästä. Jos Suomi menisi tuon D-lohkon kautta kisoihin - mieluiten vielä jonkun öljy-Kazakstanin tai Azereiden, joille tuo paikka on suunniteltu, kustannuksella - niin ei kyllä kiinnostaisi siinä tilanteessa enää hetkeäkään jonkun tuularien mielipiteet potkupallosta.
Ari Ratanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: San Jose Sharks


Vastaus #96 : 28.03.2017 klo 21:47:04

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee 8) Ylos
Toldo

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 30.03.2017 klo 14:41:50

Ilman muuta Suomen täytyy nyt varmistella paikkaa D-liigassa. Esimerkkiä voidaan hakea vaikka NHL:stä keväältä 2015. Ei sielläkään playoff-mahdollisuutensa menettäneet joukkueet yrittäneet voittaa peliäkään enää tammikuun jälkeen, kun oli selvää että fiksusti häviämällä saat paremmat mahdollisuudet Connor McDavidiin. Miksi Suomenkaan pitäisi ehdoin tahdoin tehdä tyhmästi nyt kun meille on tarjolla Connor McDavidin veroinen apu arvokisaunelmaa ajatellen?
Afrikka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ruohikkopalot, lentokone, pikkulinnut


Vastaus #98 : 03.04.2017 klo 04:48:59

Valitettavasti kaikki tiedetään että ei ole suomalaisilla veressä käyttää tämmöistä tilaisuutta hyväksi. Suomi tulee olemaan aivan varmasti viimeisiä joukkueita mikä pullahtaa tästä keräilysarjasta ulos. Kun vuosia kannattajana nielee samaa paskaa (sama karsintojen valheellinen toiveikkuus/pettymys/seuraavien odottaminen sykli) niin jotenkin tuntuu, että edes siihen paskan väriin olisi ansainnut vaihtelua. Antakaa meille tilaisuus mitellä muiden paskojen kanssa. Uittu.
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #99 : 03.04.2017 klo 17:34:01

Valitettavasti kaikki tiedetään että ei ole suomalaisilla veressä käyttää tämmöistä tilaisuutta hyväksi. Suomi tulee olemaan aivan varmasti viimeisiä joukkueita mikä pullahtaa tästä keräilysarjasta ulos. Kun vuosia kannattajana nielee samaa paskaa (sama karsintojen valheellinen toiveikkuus/pettymys/seuraavien odottaminen sykli) niin jotenkin tuntuu, että edes siihen paskan väriin olisi ansainnut vaihtelua. Antakaa meille tilaisuus mitellä muiden paskojen kanssa. Uittu.

Sama. Se kyllä hatuttaa jo valmiiksi, että Suomi tulee tod.näk. repimään ne pari voittoa paineettomana, joilla on vielä se merkitys, että kisapaikan todennäköisyys heikkenee. Jatkossahan tuota etua ei enää EM-karsinnassa tuolla formaatilla ole jos nyt siellä satuttaisiin menestymään.

Ja tuohan ei ole mitenkään verrannollinen mihinkään susijengin ostettuun kisapaikkaan. Se ei ole Suomen vika, että tuollainen formaatti on luotu. Ja kun Suomelle ei mikään itsestäänselvyys ole menestyminen tuollakaan, mutta todennäköisempää se on.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 17:37:23 kirjoittanut Mr. Brownstone »

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 54
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines