FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.12.2018 klo 01:17:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 37 [38] 39 ... 86
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Nations League - väärä reitti arvokisoihin?  (Luettu 333878 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #925 : 15.11.2017 klo 13:03:10

Suomi olisi varmaan niitä harvoja maita, joiden intresseissä tuollainen globaali karsinta olisi. Isot maat eivät varmasti kaipaa yhtään lisäpeliä jotain stania tai ambomaata vastaan. Euroopan ulkopuoliset karsintarajalla olevat maat eivät varmasti halua kilvoitella paikoista eurooppalaisten kanssa. Pikkumaat globaalisti kavahtaisivat kustannuksia. Ainoat hyötyvät olisivat suomet ja valkovenäjät, jotka ovat liian paskoja päästäkseen kisoihin uefasta, mutta saattaisivat päästä kisoihin globaalista karsinnasta. Eli ei tule tapahtumaan.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #926 : 15.11.2017 klo 21:07:43

Itse olen haaveillut maailmanlaajuisista karsinnoista MM-kisoihin. Uudessa 48 kisajoukkueen formaatissa karsinnoissa voisi olla 48 karsintalohkoa, joista simppelisti lohkovoittajat kisoihin. Lohkoissa olisi siis 4-5 joukkuetta, joten kaksinkertaisessa sarjassa tulisi 6-8 ottelua ja nelinkertaisessa sarjassa 12-16 ottelua. Jos pelattaisiin nelinkertainen sarja niin kaksi kotiottelua samaa maata vastaan ja kaksi vierasottelua samaa maata vastaan voitaisiin pelata tuplamaaotteluna. Tällä tavoin neljän vuoden karsintasyklissä olisi siis kahdeksan peliviikkoa ja joka joukkueelle tulisi 3-4 vierasreissua, joten peliruuhkasta tai liiallisesta matkustamisesta ei todellakaan voida puhua.

Tällainen karsintasysteemi lopettaisi mussutukset eri maanosien kiintiöistä kuin seinään, ja kisoihin pääsisivät tasan ne joukkueet jotka sinne kuuluvatkin. Eikö tällainen karsintasysteemi olisi ihan toteuttamiskelpoinen?

Uskon että UENL kopioidaan FIFA:n vastaavaan sellaisenaan, vain divisioonien lohkojen ja playff-otteluiden määrä voi vaihdella.

32 joukkuetta nykyään MM-kisoihin. A-D liigoista jokaisesta yksi eli 36?
Kuulostaisi sopivalta.

Nykyisiä karsintoja ei juuri kukaan halua poistaa, ja maajoukkueiden ottelumäärä halutaan varmasti pitää about nykyisellään (friendlies+karsinta päivät) ettei häiritä eri maiden liigoja, toki välivuosia vähemmillä ottelulla ei enään tule olemaan, vaan joka vuosi on kahinat käynnissä EM-/MM-kisoissa tai niihin johtavissa karsinnoissa tai lisäkarsinnoissa eli UENL tai FINL (?) (jonkun UENL:n varsinaisen top-turnauksen voitto, mistä siis ei saa edes kisapaikkaa, tuskin tulee pitkään aikaan kovin arvostettua jonkun höntsä-turnauksen voittoon verraten, futiksen Skoda Cup/Ämmämkisat).

Sama ja eri Ylos Alas
21 kpl about 10 joukkueen lohkoa (kuten vaikka CONMEBOLISSA) arvotaan täysin randomisti maailmanlaajuisesti ja lohkojen ykköset sekä kakkoset suoraan 48 jengin skaboihin. Loput kuus joko isännille tai parhaille lohkokolmosille, eiköhän noikin jatkossa jaettaisi vaikka kuuteen maahan. Ei tulisi kuin 18 ottelua ja jos sattuisi olemaan samasta maanosasta vastustajia niin tupla/tripla-awayt tietysti. Esim. Tonga/Vanuatu-dumbolle nyt jo Tuoppi


Eli Suomella ei vieläkään olisi mahdollisuuksia päästä lohkosta jatkoon?

Me tarvitaan niin pientä lohkoa kuin vain Tongan budjetti pystyy kantamaan, ja sitten vitusti onnea playoff vaiheessa.
Euroopassakin meillä on aina vain muutaman joukkueen lohkoissa aina vähintään kaksi niin kovaa että haastetaan hyvin mutta lopulta ne menee kisoihin...

Täysin merkityksettömiä pelejä jossain hevonvitun stringissä ja tongissa. Ruskettunut mursu myös takas.

Näen noiden "lisäkarsintojen" kautta Suomelle paljon paremmat mahdollisuudet selvitä ikinä mihinkään EM-/MM-kisoihin, aina meidän mäihällä siihen varsinaiseen karsintalohkoon joku Ranska ja Hollanti aina tulee viemään ne kaksi kisapaikkaa.

Pitää olla luusereillekin, eli keskisuurille tässä tapauksessa, oma mahdollisuutensa (ennen paras kolmonen lohkoista jne. mutta toimi huonosti ja harvoille).

Tommonen systeemi olisi aivan järjetön kustannuksien ja panoksettomien pelien suuren määrän takia.

Kuten jo todettu lohkoissa voi olla vain 3-4 joukkuetta kuten UENL:ssa, eli vain ehkä 3 vieraspeliä (tuskin enempää kuin nykyään vaikka ehkä kauemmas, mutta kenties jotenkin tuettua taloudellisesti sitten kattojärjestöltä, pennejä heille jotkut matkakulut)..


Jengi täällä Palloliitossa vissiin töissä? Tuolla formaatilla kävisi äkkiä sama juttu kuin RESPECT Suomen Cupissa, eli 50 prosenttia maista jättäisi kokonaan osallistumatta sillä vaikka meidän finskien olisikin kiva tehdä Oseanian away-tupla, ei vekkuleilla samoalaisilla ole rahaa tahi resursseja tehdä viittä (eikä varsinkaan kymmentä) vastavierailua johonkin Suomeen, Uzbekistaniin ja Kolumbiaan.

FIFA ei ole Suomesta, kun ne lyö mahdollisen (uhka)laskun pöytään niin ne pelit kyllä pelataan.

Ja odotan toki FIFA:n tukea reissuihin, matkakulut nykyisestä eivät saa suurentua tai erotus on hoidetava taloudellisilla tuilla (ainakin pienemmille maille).

Juuri näin nyt vähän realistisuutta kehiin. Play-off vaihetta kylläkin tulisi minusta laajentaa, mutta ongelmaksi nousee tässä tapauksessa Euroopan ylivertaisuus,

Siis mikä ylivertaisuus ja miten se tuossa uudessa systeemissä divisioonineen, pienine lohkoineen ja yksinkertaisine playoffeineen lohkovoittajille ilmenisi?
Vai paljastuisiko koko Euroopan ylivoimaisuus myytiksi?
Aika testata.

Mistä tuon viisi tai kymmenen repäisit? Vierasreissuja tulisi neljän vuoden karsintasyklissä 3-4, riippuen siitä onko lohkossa neljä vai viisi joukkuetta. Eli suunnilleen yksi vierasreissu per vuosi. Siinä olet kyllä oikeassa että jonkun Samoan motivaatio lähteä vierasreissulle Suomeen olisi vähän epävarmaa.

Nyt täytyy huutaa Bubia- tai jotakuta muuta vastaavaa matiikkaneroa, laskemaan UENL maailmanlaajuisena (48x5 kuten esitety?).

Suomi olisi varmaan niitä harvoja maita, joiden intresseissä tuollainen globaali karsinta olisi. Isot maat eivät varmasti kaipaa yhtään lisäpeliä jotain stania tai ambomaata vastaan. Euroopan ulkopuoliset karsintarajalla olevat maat eivät varmasti halua kilvoitella paikoista eurooppalaisten kanssa. Pikkumaat globaalisti kavahtaisivat kustannuksia. Ainoat hyötyvät olisivat suomet ja valkovenäjät, jotka ovat liian paskoja päästäkseen kisoihin uefasta, mutta saattaisivat päästä kisoihin globaalista karsinnasta. Eli ei tule tapahtumaan.

Juuri näin, mutta juuri näin joku FIFA, EU, USA jne. ajattelee, aluetta, valtaa (/valta-asemaa verrattuna muihin lajeihin) pönkittämällä ja lisäämällä saadaan sitä kahisevaa kirstun pohjalle enemmän (ei se ikinä riitä, Islanti ja Wales tuskin hypetettiin ihan vahingossa myöskään).
Toki kumarrus pääliitoille jos kysymyksessä aito yritys auttaa erilaisissa hankaluuksissa olevia keskisuuria maita, sekä hyvin pieniä maita joilla yleensä muilla systeemeillä ei olisi sitä pienintäkään toivoa kisoihin pääsemisestä (tune "D-divari, YYYEEEAA!")..
S.K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #927 : 16.11.2017 klo 08:28:50

Ainahan tuossa olisi mahdollisuutena pelata joistain muista lajeista tutulla reissusysteemillä.

Eli maailmanlaajuisen Nations leaguen lohkoon arvotut Bolivia, Suomi, Sambia ja Vanuatu matkaisivat kaikki esimerkiksi Helsinkiin, jossa pelattaisiin esimerkiksi maanantaina, torstaina ja sunnuntaina ristiin. Seuraavana vuonna samat jengit matkaisivat esimerkiksi Boliviaan tekemään saman. Näin saataisiin vähän kilometrejä karsittua.
Toldo

Poissa Poissa


Vastaus #928 : 16.11.2017 klo 11:28:48

32 joukkuetta nykyään MM-kisoihin. A-D liigoista jokaisesta yksi eli 36?
Kuulostaisi sopivalta.

Vuoden 2026 MM-kisoista alkaen kisoihin pääsee 48 joukkuetta.

Nyt täytyy huutaa Bubia- tai jotakuta muuta vastaavaa matiikkaneroa, laskemaan UENL maailmanlaajuisena (48x5 kuten esitety?).

Ei tuossa mitään matikkaneroa tarvita. Jos lohkossa A pelaa Argentiina, Suomi, Intia, Barbados ja Samoa, niin Suomi matkustaa kerran Argentiinaan, kerran Intiaan, kerran Barbadokselle ja kerran Samoaan. Jos pelataan nelinkertainen sarja niin siinä tapauksessa molemmat vieraspelit kutakin maata vastaan voidaan pelata saman vierasreissun aikana. Yhteensä neljä vierasreissua, eli neljän vuoden karsintasyklissä yksi vierasreissu per vuosi.
Krannan Valderrama

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS #äimänkäki


Vastaus #929 : 16.11.2017 klo 11:42:03

Jos lohkossa A pelaa Argentiina, Suomi, Intia, Barbados ja Samoa.
Tämä lohko nostaisi kiiman aivan uudelle tasolle Ylos
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Real Murcia CF


Vastaus #930 : 16.11.2017 klo 11:56:02

Ok, jos pelirytmi olisi noin hidas niin varmaan Samoakin osallistuisi. Mutta olisi tuo vain yksi maa kisoihin per lohko -systeemi silti tosi riippuvainen arvontaonnesta ja kakkoskorinkin maan mahikset kisoihin riippuisi lähinnä ykköskorin arvasta. Kuitenkin aika helkkarin merkittävä ero siinä, napsahtaisiko Saksa/Brasilia vai Dem.Kongo/Bulgaria (kaikki kokisrankin top48-maita).

Mikäs vika olisi vastaavassa globaalissa lohkosysteemissä feat.alueelliset esikarsinnat? Jos ajatellaan että 48 joukkueen kisat ovat väistämättömät, niin vaikkapa ensin vuoden-pari kestävistä aluekarsinnoista esim 96 parasta maata pääsisi maailmanlaajuiseen jatkokarsintavaiheeseen. 24x kaksinkertaiset neljän joukkueen lohkot ja jokaisesta kaksi parasta kisoihin (ja esikarsiutuneet pelatkon jotain paikallista Baltic cupia jatkokarsintojen ajan).

Arvontaonnen merkitys tällä systeemillä pienempi, pelirytmi tiheämpi, Seychellien ja Bhutanin ei tarvi reissata ottamassa Meksikolta 20-0 turpaan ja Suomikin pääsisi noin kerran 8 vuodessa maistelemaan jotain kiimaista Päiväntasaajan Guinea awaytä. Noilla jatkokarsintaan pääsevillä kun olisi lähtökohtaisesti jo sen verran paremmin massia, tasoa ja motia reissatakin, että tällainen lohko saataisi pakettiin vuoden sisään.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #931 : 16.11.2017 klo 13:44:26

Tänne ei ilmeisesti ole vielä linkattu tota konkreettisempaa suunnitelmaa Global Nations Leaguesta. Tuolla on ihan graafinenkin malli esillä: https://sports.yahoo.com/global-nations-league-better-international-soccer-064854946.html

EDIT: Toki pelkkää toimittajan omaa spekua toi, mutta mielestäni ihan hyvää sellaista. Jossain vaiheessa aika avata tälle globaalihankkeelle oma ketju, jottei Uefa Nations League -sälä huku tänne?
« Viimeksi muokattu: 16.11.2017 klo 13:53:38 kirjoittanut Laitalinkki »
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #932 : 16.11.2017 klo 21:58:54

Pelaako Suomi matsit Helsingissä muovilla? Olisi pienoinen kotiedun lisääminen tällä mahdollista.
Rive muuten sanoi lauantaina että tätä mahdollisuutta tarkastellaan koska se vissiin on sallitua NL:ssä.
Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #933 : 19.11.2017 klo 14:48:29

Tänne ei ilmeisesti ole vielä linkattu tota konkreettisempaa suunnitelmaa Global Nations Leaguesta. Tuolla on ihan graafinenkin malli esillä: https://sports.yahoo.com/global-nations-league-better-international-soccer-064854946.html

EDIT: Toki pelkkää toimittajan omaa spekua toi, mutta mielestäni ihan hyvää sellaista. Jossain vaiheessa aika avata tälle globaalihankkeelle oma ketju, jottei Uefa Nations League -sälä huku tänne?
Tuolla tosiaan ihan hyvä ja havanoillistava kuva näistä ja näin äkkiseltään idea voisi tosiaan olla ihan toimivakin ja lisäisi rahallista tasa-arvoa muidenkin maanosien kuin UEFAn heikoimmille maille. Eihän näitä nykyisen kaltaisia friendlyjä kukaan kaipaa.
Hauccuceecaicci

Poissa Poissa


Vastaus #934 : 20.11.2017 klo 23:14:47

Tuohon Maailmanliiga hassutteluun liittyen voi jo etukäteen haaveilla ja kuvitella miten tuulipukujanarit ovat ihmeissään, kun Suomi kairaa jotain Itä-Timoria tai Djiboutia 10-0. "Mitätäh, eikö Suomi ookkaan maailman huonoin futismaa?" Kun Suomi on olevinaan niin lilliputtimaa, niin nähtäisiin vähän tasoeroa todellisiin lilliputteihin. Ai niin, täällähän se käännettäisiin niinpäin, että Suomi on edelleen paska kun ei voita 15-0.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #935 : 20.11.2017 klo 23:51:58

Tänne ei ilmeisesti ole vielä linkattu tota konkreettisempaa suunnitelmaa Global Nations Leaguesta. Tuolla on ihan graafinenkin malli esillä: https://sports.yahoo.com/global-nations-league-better-international-soccer-064854946.html

EDIT: Toki pelkkää toimittajan omaa spekua toi, mutta mielestäni ihan hyvää sellaista. Jossain vaiheessa aika avata tälle globaalihankkeelle oma ketju, jottei Uefa Nations League -sälä huku tänne?

IMHO tuo ei korjaisi Suomen kannalta sitä ikävintä ongelmaa, että UEFAn taso on niin paljon laajempi kuin muualla. Tuossa luonnoksessa me pelattaisiin Venäjän, Unkarin ja Romanian kanssa siitä, että päästään globaaliin lopputurnaukseen mm. Irak, Palestiina, Intia ja Oman -lohkon voittajaa vastaan.

Ymmärrän, että tuo on luotu sitä varten, että USA ja Kiina saisivat kokea olevansa ylimmän liigan tasolla jne.
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #936 : 20.11.2017 klo 23:55:35

Tuohon Maailmanliiga hassutteluun liittyen voi jo etukäteen haaveilla ja kuvitella miten tuulipukujanarit ovat ihmeissään, kun Suomi kairaa jotain Itä-Timoria tai Djiboutia 10-0. "Mitätäh, eikö Suomi ookkaan maailman huonoin futismaa?" Kun Suomi on olevinaan niin lilliputtimaa, niin nähtäisiin vähän tasoeroa todellisiin lilliputteihin. Ai niin, täällähän se käännettäisiin niinpäin, että Suomi on edelleen paska kun ei voita 15-0.

Todennäköisempää kuin edes 5-0 voitto olisi jääminen tasapeliin tai jopa tappio.
Muti24

Poissa Poissa


Vastaus #937 : 21.11.2017 klo 11:12:42

Todennäköisempää kuin edes 5-0 voitto olisi jääminen tasapeliin tai jopa tappio.

Noinkohan. Nämä oikeasti maailman huonoimpiin kuuluvat perssaarten maajoukkueet eivät ole lähelläkään edes San Marinon tasoa ja San Marinoa vastaan Suomi lähti oletuksena voittamaan neljällä maalilla. Viimeisimmässä harjoitusottelussa Liechtensteinia vastaan lähdettiin oletuksena voittamaan kahdella maalilla ja tasuri oli silti vain todella marginaalisesti vähintään viiden maalin voittoa todennäköisempi tulos.
Hauccuceecaicci

Poissa Poissa


Vastaus #938 : 22.11.2017 klo 23:08:23

Noinkohan. Nämä oikeasti maailman huonoimpiin kuuluvat perssaarten maajoukkueet eivät ole lähelläkään edes San Marinon tasoa ja San Marinoa vastaan Suomi lähti oletuksena voittamaan neljällä maalilla. Viimeisimmässä harjoitusottelussa Liechtensteinia vastaan lähdettiin oletuksena voittamaan kahdella maalilla ja tasuri oli silti vain todella marginaalisesti vähintään viiden maalin voittoa todennäköisempi tulos.

Nimenomaan näin. Kyllä Bunuel nyt myy Huuhkajat todella pilkkahintaan. "Uskallan" väittää, että Suomen tasoero maailman kärkijoukkueisiin on paljon pienempi kuin häntäpään joukkueisiin. Coca-Cola rankingikin on tässä hyvä suunnannäyttäjä, vaikka ei absoluuttista totuutta kerrokaan. Tosiaan varmaan jopa San Marino löylyttäisi näitä Pääsiäissaaria ym. pahnanpohjimmaisia ihan kunnolla.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2017 klo 23:11:08 kirjoittanut Hauccuceecaicci »
Timppa Lammas

Poissa Poissa


Vastaus #939 : 22.11.2017 klo 23:40:55

Joku Australia pöllytti noita banaanisaaria 20-30-0 eikä Australia nyt kuitenkaan mikään maailman kovin maa ole eikä oikeastaan paljoa kummoisempi kuin Suomikaan.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #940 : 23.11.2017 klo 21:58:32

Viro (rankingissa 84) voitti Vanuatun (185) hikisesti 1-0. En kyllä uskaltaisi lyödä hatullisesta paskaa vetoa jonkun San Marinon puolesta..
Hauccuceecaicci

Poissa Poissa


Vastaus #941 : 23.11.2017 klo 22:39:40

Viro (rankingissa 84) voitti Vanuatun (185) hikisesti 1-0. En kyllä uskaltaisi lyödä hatullisesta paskaa vetoa jonkun San Marinon puolesta..

No, kyseessä oli harjoitusottelu ja tiedä millaisella huumorikokoonpanolla ja pelleilyasenteella Viro otteluun lähti. Pelasivat varmaan kännissä ja lomailu mielessä. San Marino saattaisi jopa innostua pelaamaan tosissaan, kun haistaisivat veren ja voittomahdollisuuden :) Onhan joukkueessa kuitenkin kivikovia puoliammattilaisia jostain Italian mutasarjoista.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2017 klo 22:44:09 kirjoittanut Hauccuceecaicci »
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallokulttuurimarxismi


Vastaus #942 : 07.12.2017 klo 19:18:34

http://www.uefa.com/uefanationsleague/index.html#/iv/article/2522564

Uutinen
Due to winter venue restrictions, a group can contain a maximum of two of these teams: Norway, Finland, Estonia, Lithuania.

Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008


Vastaus #943 : 07.12.2017 klo 19:42:11

Pikka

Paikalla Paikalla


Vastaus #944 : 07.12.2017 klo 19:45:49

Huono Suomelle, mieluusti näkisin kakkos- ja neloskorista pohjoiset joukkueet Suomen lohkossa.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #945 : 07.12.2017 klo 20:59:30

Maradona arpomaan, on hyvässä vireessä.

Nations Leaguelle,  maajoukkuepeleiksi paljon hyviä otteluita luvassa Ylos San Marinokin ottaa tässä viel voiton.
CadornaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kurjenmutkan Solmupolvet


Vastaus #946 : 07.12.2017 klo 21:09:48

kiimaiselle tallinna awaylle jo valmiiksi Ylos
TWQ15

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #947 : 08.12.2017 klo 08:36:19

Kyllä suomi nyt noista jokaisen voittaa hyvällä pelillä Ylos Sitten kun soppaan lisätään vielä hyvävireinen Teemu Pukki niin Soomi on hyvinkin vahvoilla.
Ken Doo Yanar Ee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #948 : 08.12.2017 klo 10:51:48

Uefalle Alas Unkari-Norja-Suomi-Viro olisi ollut kiihottava lohko. No, toivotaan sitä Viroa sitten neloskorista niin saadaan Tallinna-away. Mites muuten on, jos kakkoskorista tulisi Albania, jättäisikö Perpa taas pelit väliin?
Cassiano

Poissa Poissa


Vastaus #949 : 08.12.2017 klo 10:54:31

Uefalle Alas Unkari-Norja-Suomi-Viro olisi ollut kiihottava lohko. No, toivotaan sitä Viroa sitten neloskorista niin saadaan Tallinna-away. Mites muuten on, jos kakkoskorista tulisi Albania, jättäisikö Perpa taas pelit väliin?

Miksi jättäisi?

 
Sivuja: 1 ... 37 [38] 39 ... 86
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines