FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.12.2018 klo 07:24:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Vuoden Foorumisti 2018, Joulupata 2018, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: Vaasa - Seinäjoki, syyskuu 2016 - Kaupunkiväännöt  (Luettu 13370 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Osallistuja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #125 : 23.09.2016 klo 14:19:17

Tuo kyseinen kommentti ei edusta SJK-faneja millään tapaa, vaan on vain ja ainoastaan yhden futista ymmärtämättömän forumistin järjetön aivopieru. Samainen hessu ennenkin suoltanut aikamoista skeidaa tänne.
Meinasin kommentoida, mutta muut ehtivät ensin ja reaktioista varmaan huomaat, mitä mieltä SJK-väki on oikeasti Aksusta. Toivottavasti KUKAAN ei buuaa Aksulle lauantaina.


No joo, kävinpä vilkaisemassa kommentin saaneita vastakommentteja, ja onneksi tuo tyyppi sentään ymmärrettiin teilata. Näemmä muilla SJK-faneilla on järkeä päässä asian suhteen.

Ja mitä tuossa pari kommentoijaa kritisoi vastakkainasettelua, niin pitäähän sitä nyt voida keskustella jalkapallosta. Itse pyrin muutenkin edellisissä kommenteissani vastakkainasettelun sijaan vertailemaan kaupunkien futiskulttuureja nostamalla niistä tiettyjä asioita esiin. Ei kaikkea tarvi väkisin yrittää tulkita vihaksi ja vittuiluksi. Koitin lähinnä selventää, millainen rooli SJK:n rahasäkeillä mielestäni on SJK:n menestystarinassa ja miten suuri raha ei mielestäni ole ihanteellinen lähtökohta futiskulttuurin syntymisessä lieveilmiöiden takia. Kun keskustelu pysyy hyvällä tasolla, siinä voi jopa oppia jotain uutta ja saada ehkä omaa maailmankuvaansa avartumaan jonkin verran. Mäkin opin jotain uutta noista muutamista seinäjokelaisten asiallisista kommenteista.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2016 klo 14:27:03 kirjoittanut Osallistuja »
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #126 : 23.09.2016 klo 16:40:22

Väitän siis, että S-joella ei voi hirveästi puhua vielä futiskulttuurista, kun kyse on vieläkin pitkälti nousuhuumasta, futisbuumista ja gloryhunttaamisesta. Mielenkiintoista nähdä, mitä noiden jälkeen on jäljellä, kun pöly laskeutuu. Toki SJK on varmasti kerännyt hyvän määrän jo oikeitakin futisfaneja, jotka käy peleissä silloinkin, kun joukkueella on vaikeaa (jos SJK:lla nyt enää koskaan on, ellei jotain hopeamitaliin päättyvää kautta pidetä suurena kriisinä, kuten osa tuntuu tekevän).

...Myönnettäköön, että onhan SJK:lla nyt käynyt peleissä ihan hyvin porukkaa. Laitan sen vielä huuman piikkiin. Katsotaan sitten joidenkin vuosien kuluttua, mikä on tilanne, varsinkin jos menestystaso sattuu hieman laskemaan.

Tämä kausi on ollut varsin hyvä testi buumin kestävyydelle. SJK on viimeiset viisi kautta sijoittunut sarjassaan aina joko ensimmäiseksi tai toiseksi. Tällä kaudella ollaan vietetty aikaa putoamisviivan alla, ja käsittääkseni (mutu) tämä keskiviikko oli ensimmäinen kerta koko kaudella, kun SJK oli 7. sijaa korkeammalla sarjataulukossa. Toki uusi stadioni on varmasti vaikuttanut yleisömääriin, mutta joka tapauksessa kansaa on riittänyt lehtereillä vaikka joukkue onkin pelannut reilusti alle oman tasonsa suurimman osan kaudesta.

Lainaus
Mitä nuoriin pelaajiin tulee, niin en puhunut niinkään omista kasvateista, mutta kyllähän Vepsussa nyt pelaa enemmän nuoria lupaavia pelaajia kuin SJK:ssa. Sellaisia, jotka eivät ole vielä kykyjänsä todistaneet suuressa kaavassa (Soiri, Vahtera, Voutilainen, Levänen...). SJK:hon hankitaan Riskiä, Ojalaa, Tucoa, Ionsia - kaikki jo ennestään kohtuullisesti menestyneitä pelaajia. Mutta tuo nyt on se rahakysymys. Ja totta kai mullekin kelpaisi, että Vepsuun saatais Riskin ja Ionsin kaltaisia pelaajia, en mä sitä sano.

Molempien joukkueiden rungot koostuvat muualta tuoduista pelaajista, VPS:n runko vain on keski-iältään nuorempi, koska valmiisiin pelaajiin ei ole rahaa. SJK:ssakin noita nuoria pelaajia on jonkin verran, mutta luonnollisesti esim. VPS on parempi osoite lupaavalle juniorille, kun peliaikaa on huomattavasti helpompi saada. Esim. Suomen lahjakkaimpiin hyökkääjiin kuuluva Ahde ei ole pelannut minuuttiakaan Veikkausliigaa koko kaudella. Hedelmällisempi keskustelunaihe olisi paikallisten pelaajien/kautta omien kasvattien määrä, joka taitaa olla aikalailla samaa luokka molemmissa seuroissa. Toki lienee mielipidekysymys ketä voidaan kutsua SJK:n kasvatiksi.
Carsten Tancker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #127 : 23.09.2016 klo 16:53:32

Esim. Suomen lahjakkaimpiin hyökkääjiin kuuluva Ahde

Ei Suomella kyllä hyvin mene :(
wastedrepublic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu


Vastaus #128 : 23.09.2016 klo 18:03:36

Näille pippelimiekkailuille on muuten oma topic: http://futisforum2.org/index.php?topic=188859.0. Harmittavasti jäänyt vähän syrjään.
Weikko

Poissa Poissa


Vastaus #129 : 23.09.2016 klo 19:56:40

👍
wannabe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK since Raimo Sarajärvi, Kapitalismi


Vastaus #130 : 24.09.2016 klo 04:10:08

Lainaus
Ensimmäisestä väitteestä voisi keskustella vähän lisää. Kerro toki, miten SJK on futiskulttuurissa Vepsua edellä?

SJK:lla enemmän sellaisia hardcore faneja? Keskiverto Kloppi taitaa olla vähän iäkkäämpi kuin keskiverto Geezers (tai jokin vastaava). Sen seikan perusteella voisi tulkita Sjoella olevan myös pitkäaikaisia kannattajia?

Ulkomaiset opiskelijat menevät Vaasaan opiskelemaan mutta päätyvät SJK:n kannattajiksi. Heidän sanojensa mukaan Vaasassa ei ole sopivaa fanikulttuuria? Tämä ei ole minun mielipide. Omasta mielestäni molemmilla tasaväkisen hyvät kannattajat (tämä on thumbs up kommentti).

Lainaus
Sekö on futiskulttuuria, että sattuman oikusta Seinäjoelle päätyi tuleva miljoonamies, joka päätti kavereineen pumpata helvetisti rahaa siihen, että kylään saadaan kova futisjoukkue? Ilman Sarajärveä ja sen rahoja Seinäjoella ei olisi edelleenkään mitään Sisua, Sepsiä ja TP:tä kummempaa.

Sarajärvi taitaa olla menestynyt liikemies? Pumppaisiko hän sokeasti rahaa Sjoelle? Miksi Kuopiossa, Helsingissä tai Turussa saa olla varakkaita rahoittajia?

Lainaus
Mielestäni futiskulttuuria ei ole sekään, että joukkueessa ei juuri nuoria lupauksia pelaa, vaan ostetaan valmiita miehiä isolla rahalla pelaamaan, ja sitten ostetaan lisää valmiita miehiä, jos ei pisteitä tipu tarpeeksi.

Montako lahjakasta junioria Vaasa ja VPS on tuottanut? Kyllähän SJK voisi laittaa omia junnuja kentälle mikäli tavoitteet olisi Vepsun luokkaa. Tuntuu niin käsittämättömältä ettei Suomessa saisi yrittää menestyä. Tottakai ne junnut laitetaan kentälle mikäli he ovat tarpeeksi hyviä.

Lainaus
Futiskulttuuria ei edusta myöskään muutama satunnainen futiksesta kiinnostunut nuorimies. Loppujen lopuksi Seinäjoen 35 000 asukkaasta (todellinen määrä ilman kaupunkiin liitettyjä tuppukyliä) ei kovinkaan moni ole edes kiinnostunut SJK:sta. Lähinnä muutamat futiksesta pitävät ovat ottaneet taivaan lahjana annetun rikkaan seuran omakseen.

Kuinka sä määrittelet todellisen fanin? Eikös Seinäjoella ja lähialueilla ole aika monta ihmistä jotka pelaavat tai ovat pelanneet jalkapalloa? En jaksa etsiä kuinka monta lisenssipelaajaa lähialueella on.

Lainaus
Monet SJK-fanit tuntuu myös kuvittelevan, että SJK voittaa Vepsun, koska se on luonnostaan niin helvetin kova. 

Onko väärin ajatella näin? Eikö tilastot puhu sen puolesta?

Lainaus
Voin kertoa salaisuuden: SJK:lla on enemmän rahaa, liki tuplasti suurempi pelaajabudjetti ja siten myös paljon kovempi, isolla rahalla kasattu joukkue. Siksi SJK on edellä sarjataulukossa.

Olen samaa mieltä. Yleensä sarjan kärkijoukkueilla on enemmän resursseja käytössään. Juu ja joskus Leicester.

Lainaus
Voihan SJK:lle hattua siitä nostaa, että ne osaa sentään käyttää rahaa hyvin. Joukkue on laadukkaasti kasattu, ja se näkyi eilenkin kentällä ylivoimaisena näytöksenä.

Samaa mieltä.

Lainaus
Monelle seinäjokiselle tekisi hyvää ymmärtää, miten poikkeuksellista tuollainen tyhjästä kasatun seuran nouseminen pikatahtia liigan kärkeen on.

Se on poikkeuksellista. Arvioin SJK:n ensimmäisellä kaudella mitaleilla. Foorumin "asiantuntijat" sanoivat idiootiksi.

Lainaus
Mutta jotenkin suorastaan vähätellään rahan merkitystä, luullaan vaan, että kovalla sisulla ja yhteistyöllä tässä noustiin.

Kukaan vähättele rahan merkitystä. Ilman Sarajärveä Sjoella pelattaisiin 2 divaria. Mikäli Sarajärveä ei olisi niin eihän tätä koko keskustelua olisi olemassa. Itse en jaksaisi kannattaa Vepsua tai Ilvestä. Niiden tekeminen on sellaista tasaista puurtamista ilman suurta intohimoa ja halua tehdä suuria asioita. Kiva kuitenkin et niin moni fani diggaa esim. omien junnujen lukumäärästä kentällä.

Lainaus
Näkyyhän se arvostuksen puute siinäkin, kun tuulipukukansa lähti sankoin joukoin kesken BATE-matsin kotiin, kun pelin tilanne ei miellyttänyt.

Itse en huomioinut tälläistä seikkaa. Paljon oli ruotsinkielisiä (Vaasa, Pietarsaari) kyseisessä ottelussa.

Lainaus
Mä oon nähnyt Seinäjoella aitoa futiskulttuuria viimeksi vuonna 1997, kun kävin nuorena poikana seuraamassa joukkuekavereitteni kanssa kotikaupunkini silloisen ylpeyden, TP-Seinäjoen, Veikkausliiga-matseja.
 
Eiköhän osa näistä ihmisistä vaikuta vieläkin Sjoella? 

Lainaus
Miten tuo liittyy mihinkään? Facebook-tykkääjien määrä = joukkueen fanien määrä? Tsiisus...

Vepsulaisilla on tapana tuoda SJK:n muovimaisuutta esille. Kuulemma SJK:lla ei ole faneja ja muutenkin ne vähäiset fanit eivät ole todellisia faneja. Joo ja facebook-tykkääjät kuulostaa tosi hassulta ja teiniltä. Kumma kun tälläsellä muovipaskalla on tuplasti enemmän seuraajia kuin 90 vuotta vanhemmalla Vepsulla.

Antaa olla. Kohta ihmiset taas suuttuu tälläisestä vastakkainasettelusta.
Carsten Tancker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #131 : 25.09.2016 klo 20:39:07

Itse en jaksaisi kannattaa Vepsua tai Ilvestä. Niiden tekeminen on sellaista tasaista puurtamista ilman suurta intohimoa ja halua tehdä suuria asioita.

Seinäjokelainen jalkapallokulttuuri tiivistettynä. Onnittelut kuitenkin Suomen Cupin voitosta!

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines