FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.10.2018 klo 22:51:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Seuraviirien jakaminen junnufutiksessa?  (Luettu 5463 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Polski

Poissa Poissa


: 02.10.2016 klo 17:00:43

Peleissä on tapana vaihtaa joukkueen viirejä vastapuolen kanssa. Niitä sitten valmentaja jakaa pelaajilleen...
Onkohan ihan oikein, että pari pelaaja voivat kauden aikana saada jopa 6-7viiriä tsemmparipalkinoineen ja joku toinen hiljaisempi ei sitten yhtään mitään? Onkohan siinä mitään ideaa jos pitäisi kirjaa viirien ja tsempparien saajista ja valmentaja sitten sen mukaisesti yrittää niitä jaella mahdollisimman tasapuolisesti?
Keijo K. Kojootti

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 02.10.2016 klo 17:43:19

Ehkä ratkaisu löytyisi helpoiten vaikka oman joukkueen valmentajan kanssa keskustelemalla
Who

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 02.10.2016 klo 18:32:50

Omasta mielestäni tsemppari viirit kannattaa jakaa numerojärjestyksessä niin tasapuolisuus on helppo varmistaa.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 02.10.2016 klo 18:34:30

Tämä on valmentajan näkökulmasta hankala paikka. Toisaalta palkita ei voi tyhjästä ja toisaalta pitäisi pystyä huomioimaan palkittaessa pelaajat niin, että kaikilla on mahdollisuus palkittavaksi yltää.

Olen ratkaissut asian niin, että jaan useimmiten viirin pelissä ollutta teemaa parhaiten toteuttaneelle tai suurinta kehitystä osoittaneelle pelaajalle. Vihreitä kortteja sitten enemmän yleistä joukkuehenkeä parantavista teoista, kuten vaikka pelaamisesta maalivahtina, kun halukkaita ei muuten ole tahtonut löytyä.

Tyhjästä palkitseminen pelkän tasapuolisuuden nimissä siis ehdoton no-no, mutta niitä näkymättömämpiä pelaajiakin voi ihan perustellusti palkita. Perustelun täytyy vain olla uskottava ja looginen sekä sellainen, että palkittava pelaajakin ymmärtää, että hänet palkittiin nimenomaan tietystä hyvästä suorituksesta, eikä vain siksi, kun ei vielä tällä kaudella ollut yhtään viiriä saanut.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #4 : 03.10.2016 klo 14:30:09

Toi on aika paha. Vaatii sitä kuuluisaa pelisilmää.

Minun mielestäni/kokemusten mukaan viiri pitäisi jakaa siten, että sen saa pelaaja, joka tsemppaa yli "oman" tasonsa. Yleensä nämä on pelaajat tuntevalla=valmentaja helppoja huomata, ellei sitten ole monta onnistujaa. Siinä vaiheessa valmentajalla pitäisi olla pelisilmää antaa se viiri sille pelaajalle, jonka naulakko ei ole täynnä tsemppareita.

Motivaatioksi useammalle pelaajalle on järkevää ettei sama poika kerää kaikkia viirejä. Monesti suoritusten perusteella viirin ansaitsisi eniten maalitykki tai maalivahti, kuten monessa ottelussa ennenkin. Siinä tilanteessa on perusteltua antaa sitten niille muille onnistujille. Mutta toisaalta on pelejä, jossa em maalitykki tai maalivahti todella ansaitsevat viirinsä.

Onhan käynyt niinkin, ettei sysihuonon pelin jälkeen annettu kenellekään vaan seuraavassa pelissä oli kaksi viiriä jaossa.

Summa summarum; olkoon vaikka tasapäistämistä, niin kyllä jokaiselle "kuuluu" viiri kerran kaudessa. Kyllä jengin heikoinkin junnu jossakin pelissä onnistuu ylittämään oman tasonsa ja on pelissä taistelumielellä. Kyllä niitä matseja on niin paljon, että viirirohmutkin saavat oman osansa.


Ben

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.10.2016 klo 16:16:15

Vesittää kyllä aika paljon homman ideaa, jos ennen pelejä ja pelien jälkeen kysellään, että "kuka ei ole vielä saanut" tai pidetään kirjaa ja sille viirittömälle sitten annetaan. Menee ehkä ihan pikkujunnuissa, mutta jossain +10-vuotiaissa ei ainakaan motivaatiokeinona toimi jos palkinnon saa kuitenkin lopulta kaikki riippumatta esityksistä. Siinä tapauksessa samahan se on koutsin kerätä viirit kaikki itelleen ja kauden lopussa jakaa jokaiselle yhden.

Vastaavasti tosiaan ei siinäkään mitään järkeä ole, että aina annetaan samalle jätkälle. Jonkinlainen kultainen keskitie pitää löytää, että kyseessä on palkinto, mutta sellainen jota ei saman pelaajan ole mahdollista voittaa joka kerta tai edes lähes joka kerta, eli että yksi kriteereistä on myös aiemmin voitettujen viirien määrä.
nozick

Paikalla Paikalla


Vastaus #6 : 05.10.2016 klo 10:30:15

Olen löytänyt 2 vaihtoehtoista hyvää tapaa:
1) Jaetaan omaan tasoonsa nähden hyvin onnistuneelle eli siis jonkun kehitysaskeleen ottaneelle pelaajalle. Vaatii käytännössä taakseen jonkun kirjanpidon, jotta kaikki pelaajat saavat näitä kauden aikana. Mitään järkeä ei tosiaan ole siinä, että joku pelaaja jäisi kokonaan ilman, sillä sehän kertoisi että hän ei kauden aikana ole edistynyt lainkaan.
2) Ei jaeta viirejä pelien jälkeen lainkaan vaan säästetään viirit esim. kauden päättäjäisiin, jossa koko kauden saalis jaetaan mukavien puheiden ja palkintoseremonioiden yhteydessä.
Ali Hankkija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #7 : 05.10.2016 klo 11:27:01

Itse käytin aikoinaan tuota kohdan kaksi menetelmää, eli kauden päättäjäisissä kukin tuli vuorollaan hakemaan muovipussista viirin itselleen. Kaikilla näytti olevan kivaa. Ellei saanut sitten Sjk tai Vifk- viiriä.
futismies

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 06.10.2016 klo 03:51:13

Helppo juttu. Kaikki saadut viirit talteen kauden aikana ja päättäjäistapahtumassa ne jaetaan jokaiselle esimerkiksi arpomalla.se on reilua.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 06.10.2016 klo 13:29:47

Helppoa. Lakatkaa jakamasta niitä viirejä ja kannustakaa poikia jotenkin muuten. Viirit kuuluvat sille aikakaudelle, kun Lada 1200 S oli uutuus ja kuuminta hottia. Ei kun hetkinen, eihän se ole koskaan ollut. Mutta kumminkin, ymmärsit pointin.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #10 : 06.10.2016 klo 14:20:55

Oikeat pikkuviirit maksavat ja kun ollaan huolissaan kustannuksista, niin tuleehan tuostakin pieni säästö.
Jos viirien jakamisesta oikeasti luovutaan, niin pitää sitten olla seuran, piirin tms suositus.

PaoloRos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulun Pallo-Veikot


Vastaus #11 : 30.01.2017 klo 14:25:20

ei kai tama ole sen vaikeampaa kuin joukkue päättää mennäänkö kaikki pelaa meinigillä, jolloin voi jakaa joko aakkos tai numerojärjestyksessä. Mutta jos halutaan olla oikeasti kilpajoukkue, niin silloin jaetaan kuka kyseisssä pelissä loisti taiu kuka ylitti itsensä hyvillä suorituksillaan.

Määrättyyn ikään asti voidaan varmaan mennä "kaikki saa viirin" meinigillä mutta ei ole hyvä isommissa junnuissa.
NipaMan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Melody, Ilves, FF2 KI


Vastaus #12 : 09.02.2017 klo 14:35:54

Määrättyyn ikään asti voidaan varmaan mennä "kaikki saa viirin" meinigillä mutta ei ole hyvä isommissa junnuissa.

Isommissa junnuissa varmaan joku viiri kiinnostaa ihan vitusti :D

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines