FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.11.2018 klo 11:36:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten Futsal Liiga 2016-17  (Luettu 35772 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 05.11.2016 klo 22:24:32

Sarjajärjestelmällä voi olla loppupeleissä mielenkiintoiset vaikutukset. Voipi olla että futarit joutuvat jättämään lajin koska pelitahti voi venyä tiiviinä pitkälle keväällä. Toisaalta lajien eriytyminen on toivottavaa mutta kyllä tason ylläpito vielä futareitakin kaipaisi.
.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #26 : 05.11.2016 klo 23:45:03


Toisaalta lajien eriytyminen on toivottavaa mutta kyllä tason ylläpito vielä futareitakin kaipaisi.


No ei kyllä ainakaan minun mielestäni ole toivottavaa, mutta Palloliitossahan nyt tehdään kaikki muukin päin /c:ttä.

Liebo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: vaihteleva - yleensä sarjakärki


Vastaus #27 : 06.11.2016 klo 10:03:00

FTK jatkaa puhtaalla pelillä, kun eilen kaatui JoFu.
Ottelun tilannekoostetta.
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 06.11.2016 klo 16:43:44

No ei kyllä ainakaan minun mielestäni ole toivottavaa, mutta Palloliitossahan nyt tehdään kaikki muukin päin /c:ttä.Olen sitä mieltä, että lajit sopivat toistensa lajiharjoitteluun, ja jokaiselle jalkapalloilijalle tekisi hyvää pelata futsaliakin. Molempien lajien kilpailullinen pelaaminen korkealla tasolla ei kuitenkaan ole mahdollista ilman että toinen tai molemmat kärsivät. Valmentajana halusin suunnitella jalkapallon talviharjoittelun niin että välillä reenataan fyysisesti todella kovaa, välillä satsataan lepoon. Menepä siihen väliin sitten pelaamaan kovalla alustalla rajuja äkkiliikkeitä edellyttävä futsalpeli, niin loukkaantumisriski on suuri ja toisen lajin suunnitelmallinen harjoittelu kärsii muutenkin.

Silti olen sitä mieltä että jalkapalloilijoita vielä tarvitaan Suomi-futsalissa, siellä kun vielä pärjää futsalia reenaamattakin kuten GFT - valitettavasti.
Liitokone

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 06.11.2016 klo 18:06:40

Olen Tsiisuksen kanssa samoilla linjoilla. Jos halutaan lajia ja pelaajia kehittää niin tarvitaan yhä enemmän joukkueita joiden runko koostuu futsalia ykköslajinaan pelaavista pelaajista. Vain sitä kautta pystytään nostamaan lajin tasoa Suomessa kunnolla ylöspäin.

Samahan se on jalkapallossa. Ei se joukkuepeliä, lajia tai pelaajia hirveän tehokkaasti kehitä jos pelaaja käy pelaamassa vain futispelit ja siinä samalla harjoittelisi täysipainotteisesti jotain toista lajia. Toki koko ajan jotain oppii, mutta kyllä sitä lajia oppii koko ajan paremmin ja nopeammin, jota harjoitelee täysipainoisesti.

Kysymys onkin siitä että löytyykö joukkueista rohkeutta lähteä kehittämään futsalia tosissaan? Se vaatii rohkeita päätöksiä ja pitkän ajan suunnittelua joukkueenjohdolta ja pelaajilta, ollaanko siihen valmiita? Onneksi muutamat seurat ovat uskaltaneet kysyä itseltään näitä kysymyksiä ja myös löytäneet niihin vastauksia.
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 06.11.2016 klo 19:19:25

Huolissani olen kyllä siitä, että näinä vuosina kun olen lajia seurannut niin naisten futsalliigan pelaajista on iso joukko ollut lähinnä jäähdytteleviä naisjalkapalloilijoita, ei minkään pitkäjänteisen juniorityön tuloksia Näin siis naisissa..
G-Woima

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MuSaFutsal ja Musan Salama


Vastaus #31 : 06.11.2016 klo 19:40:52

MuSaFutsal - Riemu 2 - 4 (1 - 2)
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #32 : 06.11.2016 klo 21:29:34


ACE - YIlves  3 - 2 (1 - 1).

Kovatempoinen, jännittävä ja tasainen matsi, jossa maaleja tehtailtiin niukahkosti, mutta vuorotahtiin. ACE oli odotetun kova kotisalissaan, mutta vastaavasti YIlveksen pelillinen esitys oli huimasti parempi kuin kertaakaan koko kaudella.  Pisteitä ei Ylöjärvelle kuitenkaan vielä lähtenyt, ja pistemenetys meni osittain jo huonon tuurinkin piikkiin, kun voittomaali ammuttiin kutosen pilkulta tahattoman käsivirheen seurauksena.  Iina Haapanen pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa YIlves-paidassa ja nuorten pelaajien panos oli tappiosta huolimatta tänäänkin vahva.  Pisteet ovat liigassa kuitenkin tiukassa ja sarjapaikan säilyttäminen alkaa olla jo melkoisen vuoren takana.

Otteluraportti ja maalikooste: http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#nafuli_04_2016

Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #33 : 06.11.2016 klo 21:44:52


Huolissani olen kyllä siitä, että näinä vuosina kun olen lajia seurannut niin naisten futsalliigan pelaajista on iso joukko ollut lähinnä jäähdytteleviä naisjalkapalloilijoita, ei minkään pitkäjänteisen juniorityön tuloksia Näin siis naisissa..


Missä seuroissa on, missä ei.  Futsal on vieläkin niin nuori tulokas Suomessa, että ei niitä junnuna futsalia pelanneita aikuisia vaan kovin monessa seurassa ole.  YIlveksessä kaikilla liigapelaajilla on vankka futsal-tausta jo junnuvuosilta ja niin on FC Nokiallakin.  Ilveksessäkin ex-TJK-laiset sekä YIlveksestä ja FC Nokialta siirtyneet ovat junnuina tahkonneet myös futsalia.

Mutta niinpä miestenkin liigassa pelkän futsalin pelaajat ovat harvassa.  Ilveshän tätä eriyttämistä on omista ideologisista syistään voimakkaasti ajanut ja saanutkin molemmat futsal-liigat nyt venytettyä molemmista päistä osittain futiksen päälle.  Kaikki muut alle 4000 lisenssipelaajan seurat taitavat tästä olla eri mieltä jostain kumman syystä...
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 06.11.2016 klo 22:20:00

Kun pelataan jalkapalloa esim. BSM:ssä tai liigassa (ehkä ykkösessäkin nousumielessä) ei vain ole mahdollisuutta kahden lajin pelaamiseen täysipainoisesti. Kun pelataan jalkapalloa alemmissa sarjoissa, ehkä paikkakunnilla, joilla sisänurmea ei ole, tekee futsal talviharjoittelusta mielekästä. Ja tällä en todellakaan ole vähättelemässä mitään seuraa ja sitä työtä mitä niissä tehdään.
G-Woima

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MuSaFutsal ja Musan Salama


Vastaus #35 : 12.11.2016 klo 20:00:06

GFT - MuSaFutsal 4 - 5 (2 - 2)

MuSaFutsalin rapo: http://musansalama.fi/gft-musafutsal-2/
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #36 : 13.11.2016 klo 14:08:09

YIlves - Ilves FS  0 - 1  (0 - 0).

Loukkaantumis- ja sairastelusuman ja peluutusrotaation pahasti heikentämä Ilves FS oli vaikeuksissa sarjajumbo YIlveksen kanssa, mutta onnistui hyödyntämään kotijoukkueen pienenpienen keskialueen nukahduksen ja aiheutti YIlvekselle jo kauden kolmannen yhden maalin tappion.  Tarkasti puolustanut kotijoukkue pakotti Ilves FS:n turvautumaan tavallista useammin kaukolaukauksiin, jotka Iida Koskinen kuitenkin hoiteli eleettömästi ja avautuipa ekan puoliajan ehkä paras maalipaikka YIlvekselle, mutta kun palloa ei saatu maaliin, ei pistetiliäkään saatu auki.  YIlveksen tie ykköseen alkaakin olla sinettiä vaille valmis etenkin, kun joidenkin avainpelaajien fokus lienee vähitellen siirtymässä tulevan kesän jalkapalloon naisten kakkosessa.

Raportti ja maalikooste: http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#nafuli_05_2016

tarzan

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 13.11.2016 klo 14:44:07

YIlveksen tie ykköseen alkaakin olla sinettiä vaille valmis

Viime kaudella karsijan paikalle vaadittiin peräti kuusi pistettä, joten alkaahan se olla mahdoton urakka, kun jäljellä on enää vaivaiset 13 ottelua... Toivottavasti joukkueen pelaajat eivät luovuta ihan yhtä helpolla.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #38 : 20.11.2016 klo 12:34:18


YIlves - FTK  9 - 4  (3 - 2).

Kaikki putket katkevat joskus.  Nyt katkesi YIlveksen 10 liigapelin tappioputki ja FTK:n alkukauden 5 ottelun voittoputki yhdellä kertaa, kun sarjajumbo otti kauden ensimmäiset pisteensä yllättäen liigan sarjakärjeltä. YIlves antoi FTK:n pyörittää peliään ja iskeä päätään puolustuksen lihamuuriin ja iski kipeästi vastahyökkäyksillään.  Kun nyt myös avainpelaajien tehot alkoivat löytyä, oli tuloksena tällä kertaa melkoisen suurinumeroinen voitto kotijoukkueelle.  YIlveksen taistelutahdon ruumiillistumaksi syksyn aikana kohonnut kippari Elisa Mattila repi, raastoi ja roikkui lain sallimissa rajoissa ja piti aina vaarallisen Tiia Juntikan hyvin pihdeissään, kuten käytännössä nollasi edellisessä ottelussa Ilves FS:n syömähampaankin.  Parivaljakko Mattila-Paukkunen tehtaili äänekkään kotiyleisön riemuksi huimat tehot ollen yhteensä 9:llä tehopisteellään mestaroimassa viittä YIlveksen maalia.  Ilahduttavasti myös Rosa Sirén sai karistettua apinan selästään avattuaan maalitilinsä kahdella osumallaan.  FTK haki takaa-ajoasemassa kavennusta lentävällä maalivahdilla jo 6 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.  YIlveksen Iida Koskinen sen sijaan tykitti pallon kertaalleen tyhjiin.

Raportti ja maalikooste: http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#nafuli_06_2016

G-Woima

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MuSaFutsal ja Musan Salama


Vastaus #39 : 23.11.2016 klo 21:42:39

MuSaFutsal - YIlves 2 - 1 (1 - 0)

19.29 1 - 0 Majamäki (Luotonen)
26.49 1 - 1 Sutinen (Järvenpää)
33.03 2 - 1 Majamäki


MuSaFutsalin rapo:
http://musansalama.fi/musafutsal-yilves/
poka79

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 24.11.2016 klo 07:45:38

Kuvia ottelusta MuSaFutsal - YIlves http://www.urheilusuomi.com/pori/galleria.asp?galleriaid=3665
3l kun

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 26.11.2016 klo 16:06:44

Tesomalla ACE ryösti tänään pisteet Ilvekseltä 0-1 tuloksella. Tiivistä peliä ja voittomaali ohjattiin maalin edestä jollain ruumiinosalla. Ilvekselläkin paikkansa, mutta ACE puolustus ja maalivahti veti lopulta pidemmän korren!
G-Woima

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MuSaFutsal ja Musan Salama


Vastaus #42 : 30.11.2016 klo 22:05:55

MuSaFutsalin ennakko vs. Ilves FS

http://musansalama.fi/ennakointia-viikonloppuun/
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #43 : 01.12.2016 klo 17:56:52


MuSaFutsal - YIlves 2 - 1 (1 - 0)


YIlveksen osalta siis nopea paluu normaaliin päiväjärjestykseen with yet another yhden maalin tappio.

Raportti, parhaat ja toiseksi parhaat palat, sekä maalit: http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#nafuli_07_2016

Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #44 : 04.12.2016 klo 13:47:29

FC Sport-j - YIlves 6 - 2  (2 - 1)

Pahasta sairastelu- ja loukkaantumistilanteesta kärsinyt YIlves haastoi Vaasan ylpeyden lopulta yllättävän hyvin, vaikka paukut eivät pisteisiin aivan riittäneetkään.  Edeltävän viikon laajan flunssaepidemian lisäksi erityistä päänvaivaa valmennukselle tuotti molempien maalivahtien yhtäaikainen poissaolo, toinen keuhkokuumeen ja toinen murtuneen jalan takia.  Kun lainaveskaria ei mistään Pirkanmaan alueen seurasta löytynyt, annettiin seuran omalle kasvatille, vain 15-vuotiaalle Helena "Helzu" Unkurille tilaisuus hakea tuntumaa naisten korkeimmalta sarjatasolta.  Helzu yllätti varmaan itsensäkin kasvamalla saman tien vaadittaviin mittoihin ja pelasi kokeneita vaasalaisia liigajyriä vastaan ällistyttävän varmasti, rohkeasti ja kovaakin, ja palkittiin täysin ansaitusti YIlveksen parhaana.

FC Sport käytti YIlveksen alakerran merkkausvirheet kylmästi hyväkseen ja meni toisella jaksolla lopullisesti menojaan saamansa rankkarin ja yhden säkämaalinkin turvin.  Totuuden nimessä myös YIpalle aukeni aivan riittävä määrä maalintekotilanteita vaikkapa ottelun voittamiseen, mutta kun ruuti oli päässyt kastumaan, ei pistepotti karttunut tälläkään kertaa.  Vaasalaistuomareilla taisi olla kerhon pikkujoulut alla, kun maalintekijät ja syöttäjät menivät monessa osumassa tilastoihin vähän niin & näin...

Raportti ja kooste: http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#nafuli_08_2016

e. Näköjään joku kameramieskin ollut paikalla: http://hb-photography.kuvatilaus.fi/kuvaus/FUTSAL0312
« Viimeksi muokattu: 04.12.2016 klo 17:13:08 kirjoittanut Stürmer »
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #45 : 10.12.2016 klo 22:03:21


Ilves FS - FTK  5 - 1  (2 - 0).

Syystä eli kolmannesta Hattulan uuteen liikuntahalliin siirretty Ipan ja FTK:n välinen liigamatsi ei yllätyksiä tarjonnut.  Vain kahdella vaihtopelaajalla liikenteessä ollut FTK aloitti ottelun säästöliekillä ja pakitti syvälle omalle alueelleen. Peli menikin melkoiseksi kävelyksi ja oli yhtä kiinnostavaa seurattavaa kuin maalin kuivuminen, mutta kun Ipa sai maalihanansa auki kulmapotkutilanteesta, oli FTK:nkin pakko alkaa pelaamaan.  Kovin väkinäistä ja mielikuvituksetonta oli kuitenkin torniolaisten peli hyökkäyssuuntaan ja ainokainen maali syntyi kaaren tuntumasta ammutusta vaparista.

Yleisöä paikalla noin 100 silmäparia, eli reilusti enemmän kuin yleensä, vaikka useimmat kausikorttilaiset taisivat jättää parin sadan kilsan edestakaisen reissun tekemättä.  No, paikalla oli toki Oy Viekkaus Ab:n sirkushuveja laulavine lottopalloineen, joten varmasti ihan hyvä viihdepläjäys hattulalaisille.

Maalit: https://youtu.be/qMyTwDHTagE

Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #46 : 12.12.2016 klo 09:45:19

YIlves - JoFu  6 - 3  (2 - 2).

Sarjatulokas JoFu (Lue: Sievi) piinasi syyskierroksen päätösottelussa pitkään YIlvestä, joka kuitenkin ratkaisi tärkeän matsin edukseen viimeisten parin minuutin aikana.  Liigan nuorin ryhmä (n. 16v) pelasi erittäin hyvää futsalia niin teknisesti, taktisesti kuin fyysisestikin onnistuen haastamaan kurinalaisella joukkuepuolustamisellaan, hyvällä liikkumisellaan ja terävillä vastaiskuillaan kokeneemmat kilpasiskonsa.  YIlves meni kolmesti johtoon, mutta yhtä monta kertaa JoFu nousi takaa rinnalle.  Ottelun keskivaiheilla 3-3 -tilanteessa muutaman YIlveksen pelaajan jalka alkoi jo painaa aivan tarpeettoman raskaaksi käyneen pelitahdin vuoksi ja JoFu sai hetkeksi hyvän otteen pelistä.  Kun YIlves sitten otti tuoretta juoksuvoimaa kentälle, siirtyi painopiste lähes yksinomaan JoFu:n päätyyn, missä kotijoukkue pommitti viimeiset minuutit aktiivisesti hakien vimmalla voitto-osumaa.  Kärsivällisyys palkittiin lopulta pari minuuttia ennen päätössummeria, kun palloa kaivettiin verkosta kolmasti runsaan minuutin sisään.  Jälleen kerran tarjolla oli mitä mainiointa urheiluviihdettä, jonka tunnelmassa myös kotiyleisö eli vahvasti mukana.

JoFu:n nuorista pelaajista kuullaan vielä ja kevätkierroksella voipite mielenkiintoisia tuloksia olla odotettavissa.  Liiga on tällä kaudella pelillisesti tasaisempi kuin koskaan, mikä on pelkästään, vain ja ainoastaan hyväksi lajille, joukkueille ja pelaajille.

YIlveksen raportti & kooste: http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#nafuli_09_2016

e. Carita Lohtanderin kuvia ottelusta: http://caisa.kuvat.fi/kuvat/Futsal+Liiga+2016-17+naiset/Y-Ilves+-+Jofu++11.12.16/


« Viimeksi muokattu: 12.12.2016 klo 22:11:59 kirjoittanut Stürmer »
Pelaaja9090

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 12.12.2016 klo 11:32:39

Taisi lämmetä paikat parhaimmilla pelaajilla vasta viimisillä minuuteilla;) Voitontahto näkyi kyllä koko pelin ajan.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #48 : 16.12.2016 klo 11:37:35


Taisi lämmetä paikat parhaimmilla pelaajilla vasta viimisillä minuuteilla;) Voitontahto näkyi kyllä koko pelin ajan.


Saas nähdä miten paikat lämpenee huomenna Espoossa, kun on taas kerran miesten ja naisten liigapelit säästösyistä ajastettu liian lähelle toisiaan.

Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #49 : 17.12.2016 klo 18:59:24


JoFu:n nuorista pelaajista kuullaan vielä ja kevätkierroksella voipite mielenkiintoisia tuloksia olla odotettavissa.  Liiga on tällä kaudella pelillisesti tasaisempi kuin koskaan, mikä on pelkästään, vain ja ainoastaan hyväksi lajille, joukkueille ja pelaajille.


Ja hetihän oli Ipakin hätää kärsimässä, tuloksena nihkeä 1-2 -voitto Haapajärvellä.  No, eipä tarvi kai enää lähteä ulkomaille kovien pelien perään.


 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines