FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.12.2016 klo 15:22:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: UPA846-koodilla $10 alennus iHerbiin!
 
Joulupata 2016, Vuoden foorumisti 2016, palloja päiväkoteihin, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Tampereen Kolmonen 2017  (Luettu 1870 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bamsenaattori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Härmä, Newcastle


: 30.10.2016 klo 10:12:19

Satakuntamatkailu sai Tampereen piirin joukkueiden osalta päätöksen, kun Satakunta löi hynttyyt yhteen Turun piirin kanssa. Viime kauden päätteeksi nousua Kakkoseen juhli Tampere United, joka onnistui katkaisemaan satakuntalaisten valtakauden yhteisessä kolmosessa. Kaudella 2015 nousun vei Jazz/2 ja kaudella 2014 MuSa. Ennen TamUa edellinen Tampereen piirin nousija oli Ilves-Kissat kauden 2013 päätteeksi.

Satakunnan lähtö ja TamUn nousu tarkoitti sitä, että viime kauden Kolmosesta ei tippunut yksikään Tampereen piirin joukkue ja täydennystarvetta alhaalta tuli kolmen joukkueen verran. Nelosesta ylöspäin tulivat pelkkiä voittoja kerännyt HJS, TPV/2 sekä kolmanneksi sijoittunut Janakkalan Pallo.

Miesten sarjojen sarjajärjestelmät ja sarjapaikat kaudelle 2017 vahvistettiin perjantaina 28.10.2016
https://palloliitto.fi/uutiset/-tampereen-piiri/miesten-sarjojen-sarjajarjestelmat-ja-sarjapaikat-kaudelle-2017-vahvistettu

Varmasti upea kausi tulossa ja itse vesi kielellä odottelen paikallismatseja. Joko mennään?

Tällä kaudella sarjassa pisteistä taistelevat siis seuraavat joukkueet. Vastuuvalmentaja-osioon on laitettu edelliskauden valmentaja ja sulut tarkoittaa sitä, että en ole löytänyt mistään vahvistusta tulevalle kaudelle jatkosta. Ilman kysymysmerkkejä olevat päävalmentajat ovat luonnollisesti vahvistettuja. Lisäillään sitten paremmalla ajalla seurojen sosiaaliset mediat seuraajamäärineen.

HJS (Hämeenlinna)
Perustettu: 2016
Viime kauden sijoitus: 1/12 (Nelonen)
Vastuuvalmentaja: Lauri Hakanen(?)
Kotisivut: http://hjs.fi/hjs-miehet/

HJS perustettiin alkujaan jo kaudelle 2015 Kutoseen, mutta se yritys ei vielä ottanut tuulta purjeisiin. Viime kaudeksi HJS:n edustusjoukkue sai paikan Neloseen ParVilta ja jälki oli kovaa. Pelaajavalmentaja Lauri Hakasen johdolla HJS paineli sarjan läpi käsittämättömällä 22-0-0 saldolla ja maalierokin oli kohtuullisen hulppea 138-6. Tavoitteet HJS:llä on asetettu liiton sarjoihin ja kuten viime kauden saldo osoittaa, niin ei joukkue ole tulossa höntsäilemään Kolmoseen. Kauden 2016 mestari oli sarjanousija Tampere United, eikä ole mikään mahdottomuus, että HJS tekee  tämän tempun kauden 2017 päätteeksi. Materiaali on kova ja heikkenemään se ei ainakaan tule, joten on helppo povata HJS sarjan kärkipäähän, vaikka sarjaan nousijan statuksella lähteekin.

Härmä (Hämeenlinna)
Perustettu: 1967
Viime kauden sijoitus: 7/12 (8-5-9 37:59 29p)
Vastuuvalmentaja: Matti Hiukka
Kotisivut: http://www.hmlharma.fi

Hämeenlinnan ykkösseurana viimeiset vuodet haahuillut Härmä on enemmän tai vähemmän pelaillut kaudet läpi. Valmennus on vaihtunut kausittain tai jopa kesken kauden ja turbulenssia on ollut peliesityksissä. Nyt vakautta toimintaan haetaan Matti Hiukan avulla, jolla on kokemusta päävalmentajana Veikkausliigasta asti. Viime vuosina Härmä on joutunut nojaamaan paljon A-junioreihin, kun aikuispelaajista on paikoin ollut huutava pula. Henkilökohtaisesti olen kovin pettynyt, mikäli tuleva kausi tulee olemaan samanlaista harmaata paskaa mitä edelliset.

Ilves/2 (Tampere)
Perustettu: 1931
Viime kauden sijoitus: 9/12 (6-3-13 40:51 21p)
Vastuuvalmentaja: Topi Priha
Valmentaja: Joni Lehtonen
Kotisivut: http://www.ilvesjalkapallo.fi/joukkue7843

Ilveksen kakkosjoukkue toimii seuran juniorijoukkueille kehityspaikkana miesten peleihin. Pääsääntöisesti joukkueessa pelaa A-junioreita, mutta on kentällä nähny B- ja muistaakseni jopa C-junioreita. Keken aikana Ilves/2 sai edustuksesta apuja enemmän, mutta viime kaudella yksittäisiä hajapelejä kävi pelaamassa vain harva. Kokoonpanot vaihtelevat ottelusta toiseen niin rajusti, että Ilves/2 on aina arvoitus, kuten viime kausi osoitti. Ensin joukkue aiheutti Pallo-Iiroille kauden ensimmäisen tappion ja paria viikkoa myöhemmin jakoi pisteet PJK:n kanssa. Tulospalvelun pelaajalistasta laskettuna viime kaudella Ilves/2:n otteluissa minuutteja sai yhteensä 40 eri pelaajaa, joka on iso määrä se. Seuran täytyy saada vakautta kakkosjoukkueen toimintaa, tai muuten seuran juniorit saattavat joutua tulevaisuudessa hakemaan kokemusta miesten peleistä Nelosessa.

Ilves-Kissat (Tampere)
Perustettu: 1932
Viime kauden sijoitus: 2/12 (16-2-4 64:29 50p)
Vastuuvalmentaja: Kari Sainio(?)
Kotisivut: http://ilves-kissat.fi/

Ilves-Kissat kuuluu tulevallakin kaudella yhdeksi mestarisuosikiksi. Viime kaudella nousu oli mahdollinen vielä toisiksi viimeiselle kierrokselle asti, joten nälkää tulevalle kaudelle varmasti on. Joukkueen riveistä löytyi sarjan maalikuningas Berat Grabovci, joka nakutti 25 maalia. Hissijoukkue jymähti siis ainakin toistaiseksi Kolmosen kerrokseen. Tulevan kauden pelaajistosta ei ole mitään käryä, mutta eiköhän Kissoissa jälleen iskukykyinen porukka kasata, sillä tavoitteet on liiton sarjoissa.

JanPa (Janakkala, Turenki)
Perustettu: 1964
Viime kauden sijoitus: 3/12 (Nelonen)
Vastuuvalmentaja: Jari Tiitta(?)
Kotisivut: http://janakkalanpallo.sporttisaitti.com/
Turengin Ylpeys JanPa klaarasi toisen sarjanousun peräjälkeen. Kauden 2015 päätteeksi Tiitan suojatit nousivat Neloseen, jossa joukkue päätyi hienon kauden jälkeen kolmannelle sijalle ja se riitti täydennysmenettelyn kautta taas sarjanousuun. JanPassa on tehty hienoa työtä kentällä ja sen ulkopuolella, eikä viime kauden hyvät otteet tulleet ainakaan itselleni minkäänlaisena yllätyksenä. Mikäli viime kauden runko jatkaa ja ympärille saadaan muutamia täsmähankintoja/leveyttä, niin tuskin JanPa takaisin Neloseen tulee lähtemään.

Loiske (Sääksjärvi)
Perustettu: 1947
Viime kauden sijoitus: 10/12 (6-3-13 31:61 21p)
Vastuuvalmentaja: Jani Kangasmaa
Valmentaja: Reijo Laaksonen
Kotisivut: http://loiske.sporttisaitti.com/aikuiset/edustusjoukkue/

Loiskeen kausi oli (jälleen) vaikea. Joukkue jäi viivan alle toisen kerran kolmeen vuoteen, mutta jatkaa edelleen Kolmosessa. Loiskeesta löytyy kyllä Kolmosen tason pelimiehiä, mutta ei tarpeeksi ja se näkyy tuloksissa. Tulevalle kaudelle löytyy uusi päävalmentaja, kun Jani Kangasmaa korvaa Jukka Salmisen. Kangasmaa on ehtinyt vetää joukkueelle jo ensimmäiset harjoitukset, joten valmistautuminen tulevaan on aloitettu hyvissä ajoin. Tällä hetkellä Loiskeen voi povata putoamistaistoon, mutta talvi on pitkä ja mistä sitä tietää vaikka saisivat naarattua jostain tukun tähtiä. Aika näyttäköön.

NoPS (Nokia)
Perustettu: 1968
Viime kauden sijoitus: 6/12 (9-5-8 54:47 29p)
Vastuuvalmentaja Vesa Moilanen(?)
Kotisivut: http://nokianpalloseura.sporttisaitti.com/

NoPSista kävi kato Tampere Unitediin päävalmentajan ja usean avainpelaajan muodossa. Valmennusvastuun otti Vesa Moilanen, joka vei NoPSin kauden läpi kunnialla. NoPSin otteluissa nähtiin maaleja molemmissa päissä, kun joukkue takoi maaleja 2,4 keskiarvolla per peli ja vastapainoksi päästi 2,1 per peli. Etenkin otteluiden loppupuolet olivat NoPSille haastavia ja omissa soi viimeisen vartin aikana valtavat määrät. Se yleensä kielii puutteellisesta kuntopuolesta, joten siinä on ainakin yksi parantamisen paikka tulevalle kaudelle. NoPSilla on potentiaalia olla musta hevonen mestaruustaistoa ajatellen.

PJK (Pirkkala)
Perustettu: 1993
Viime kauden sijoitus: 8/12 (7-1-14 29:48 22p)
Vastuuvalmentaja: Tero Litmanen(?)
Kotisivut: http://www.pjk.fi/

PJK:n kausi oli toisinto kaudesta 2015 sillä erotuksella, että joukkue paransi pykälän. Läpi kauden joukkue taisteli putoamisviivan tuntumassa ja usein sen alapuolella, mutta jälleen kerran vahva loppukausi nosti joukkueen viivan yläpuolelle. Toki se viiva oli kuluneella kaudella kosmeettinen, mutta silti vahva osoitus PJK:n moraalista. Tasapelejä joukkue pelasi ainoastaan yhden kappaleen. PJK on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta, mutta tuntuu tarpovan paikallaan. Seuran futsaljoukkue nousi täksi talveksi liigaan ja muutenkin futsal tuntuu olevan se, mihin paukut seurassa ohjataan. Futsal näkyy myös vahvasti PJK:n alkukauden kokoonpanoissa, kun suurin osa nurmella kirmaavista pelaajista potkiikin palloa parketilla. Potentiaalia seuralta löytyisi isompaan vaihteeseen, mutta se tarvisi töitä. Ilman panostusta myös jalkapalloon PJK on auttamatta putoamistaistelussa.

PS-44 (Valkeakoski)
Perustettu: 1944
Viime kauden sijoitus: 5/12 (10-4-8 63:34 34p)
Vastuuvalmentaja: Jarno Mattila(?)
Kotisivut: http://www.ps-44.fi/

Erittäin kaksijakoinen kausi takana. Kausi alkoi seitsemällä voitottomalla ottelulla, jota seurasi kahdeksan ottelun tappioton jakso. Seppoja on vaivannut sama ongelma kuin Härmää, eli omat aikuispelaajat ovat kadoksissa. Hakan yhteistyöseura nojasi vahvasti Haka-apuihin niin edustuksesta kuin A-junioreista. Omaa kieltään tilanteesta kertoo se, että Seppojen kotisivujen pelaajalistauksesta http://www.ps-44.fi/165 löytyy 10+2 omaa pelaajaa. Se on sellainen määrä, että ilman Haka-yhteistyötä Sepot ei Kolmosessa pelaisi.

TKT (Tampere)
Perustettu: 1920
Viime kauden sijoitus: 11/12 (5-4-13 32:42 19p)
Vastuuvalmentaja: Kari Kivipelto(?)
Kotisivut: http://www.tampereenkisatoverit.fi/

TKT:n kausi oli jälleen vaikea. Kaudella 2015 sarjapaikka varmistui vasta toiseksi viimeisellä kierroksella ja tällä kertaa kabineteissa. Sarjassa alapuolelle jäi vain satakuntalaisporukka EuPa, joten tulevalle kaudelle on parannettava, mikäli pelit Kolmosessa kiinnostaa myös 2018.

TP-T (Tampere)
Perustettu: 1947
Viime kauden sijoitus: 4/12 (11-4-7 52:40 37p)
Vastuuvalmentaja: Harri Sola
Kotisivut: http://www.tampereenpelitoverit.net/

TP-T pelasi ihan kelpo kauden ja sijoittui lopulta neljänneksi. TP-T operoi suht ohuella materiaalilla, joten poissaolot vaikuttavat heti tuloksiin. Ykkösnyrkki TP-T:llä on Kolmosen tasoa ja mikäli pelaajisto vaan pysyy kasassa, saa uusi päävalmentaja Harri Sola ihan hyvät palaset palapeliinsä. Vaikea nähdä, että TP-T:llä rahkeet ihan nousutaistoon asti riittäisi, mutta ei se nappikaudella mikään mahdottomuuskaan olisi. Hyvä joukkue tulee olemaan ja ehkä ylempi kaskikasti on se realistisin ennuste (tällä hetkellä).

TPV/2 (Tampere)
Perustettu: 1930
Viime kauden sijoitus: 2/12 (Nelonen)
Vastuuvalmentaja: Anssi Ylinen(?)
Kotisivut: http://www.tpv.fi/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=158

Kakkosessa pelaavan TPV:n kakkosjoukkue käväisi pelaamassa yhden kauden Nelosessa ja palasi takaisin Kolmoseen. Nuoriin luottava TPV/2 pystyy pelaamaan pirteää ja viihdyttävää jalkapalloa, jota toivottavasti nähdään myös Kolmosessa. Näitä nuorisopainotteisia kakkosnippuja on vaikea lähteä arvioimaan, kun sijoitus voi olla mitä tahansa sarjan ykkösestä jumboon.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2016 klo 13:24:23 kirjoittanut Bamsenaattori »
Bamsenaattori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Härmä, Newcastle


Vastaus #1 : 30.10.2016 klo 10:14:45

Otetaan tästä varaus. Huomauttakaa jos bongaatte asiavirheitä avauksesta niin korjailen.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #2 : 31.10.2016 klo 06:53:15

Otetaan tästä varaus. Huomauttakaa jos bongaatte asiavirheitä avauksesta niin korjailen.

Ilves/2:n (samalla A-juniorit) valmennuksesta vastaavat tulevalla kaudella Topi Priha ja Joni Lehtonen (viime kaudella B-junnuissa).
Pelaajisto tulee olemaan viime kauden kaltainen. Hieman selkeyttä tuohon on varmaankin tarkoitus saada. Kuitenkin samalla tavalla edetään, että A-junnut pelaavat myös tätä sarjaa ja mukaan tulee sitten muutamia yli-ikäisiä sekä parhaita B-junioreita.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2016 klo 06:58:17 kirjoittanut Yourworstnightmare »
Vorssander

Paikalla Paikalla


Vastaus #3 : 02.11.2016 klo 15:00:13

On mielenkiintoista nähdä, tapahtuuko HJS:n pelaajistossa talven aikana muutoksia. Jo tässä vaihessa HJS on kuitenkin helppo arvioida sarjan suurimmaksi voittajasuosikiksi. Muiden joukkueiden osalta en osaa sen paremmin arvioida voimasuhteita, mutta eiköhän ainakin Ilves-Kissat pelaa sarjan kärkisijoista.

Hämeenlinnan paikallispelit ovat mukava lisä tulevaan kauteen - etenkin, jos Härmältä nähdään jonkinlainen ryhtiliike.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines