FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.05.2018 klo 23:35:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 ... 34
 
Kirjoittaja Aihe: FC Legirus Inter 2017 - jatkuuko sarjanousuputki?  (Luettu 225563 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #150 : 06.01.2017 klo 11:57:13


Millä tavalla ajattelit rahasi näille ohjata?
Kyse oli alun perin matsilipuista. Sitten kun joku näistä seuroista pyytää maksua matsiin pääsystä esimerkiksi noustuaan Kakkoseen, niin maksan auliisti siitä.
jaja

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 06.01.2017 klo 12:11:47

Kyse oli alun perin matsilipuista. Sitten kun joku näistä seuroista pyytää maksua matsiin pääsystä esimerkiksi noustuaan Kakkoseen, niin maksan auliisti siitä.

Ok, eli rahasi pysyvät vielä muutaman vuoden omassa lompakossasi.
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #152 : 06.01.2017 klo 12:42:02

Ok, eli rahasi pysyvät vielä muutaman vuoden omassa lompakossasi.
Oliko sulla joku pointti?
Skoutsi

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 06.01.2017 klo 13:46:47

Legirus oli tullessaan todella lupaava konsepti: tuodaan hyviä espanjalaisia pelaajia ja lupaavia suomalaisia yhteen ja noustaan liigaan/ykköseen nopeasti. Perustetaan junioriakatemia mihin kerätään junnuja ja luodaan kilpailullisesti hyvät joukkueet.
Tuodaan Suomeen espanjalainen valmennusjohto ja tarjotaan espanjalaista huippuvalmennusta junnuille ja jatketaan sitä aikuisille. Hyvät pelaajat toimvat apuvalmentajina junnujoukkueissa ja tuovat näin osaamista, innostuneisuutta ja edustusjoukkueen läheisyyttä junnuille.

Nyt koko paletti on heittänyt häränpyllyä; junnujoukkueet hävitetään (käytännössä enää yksi ikäluokka jäljellä) ja uusia ei Jallun mukaan perusteta. Ainoa focus siis miesten joukkue, mihin kerätään yhteistyöseuroista pelaajia. Yhteistyöseuroja voi olla aika vaikea saada, kska yhteistyöstä on tarjolla pk-seudulla aika paljon muualtakin kuin näin "epämääräiseltä" tulokkaalta.

Halli on kuva juttu, mutta sekään ei siis kuulu Legirukselle millään tavalla, vaan omalle yhtiölleen.
Tällaiselle edustusjoukkueseuralle ei ole minkäänlaista tilausta eikä tarvetta.

Valitettavasti Jallun vastauksista parin päivän aikana kuultaa myös pitkä työskentely piirissä, missä on jo ajat sotten unohdettu, että työtä tehdään nimenomaan seuroille, seurojen hyväksi ja seurojen rahalla; ylimielistä, omasta toiminnastaan päätarkoituksen luonutta pöhöpuhetta.
jaja

Poissa Poissa


Vastaus #154 : 06.01.2017 klo 16:20:22

Oliko sulla joku pointti?

Pointti oli se, että ei nämä seurat muutamaan vuoteen nouse kakkoseen.
lavida

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 06.01.2017 klo 17:02:47

Pointti oli se, että ei nämä seurat muutamaan vuoteen nouse kakkoseen.
Mikä on toisaalta suuri sääli, sillä junioripuolella aiemmin mainittujen seurojen toiminta on Legirusta laadukkaampaa ja pitkäjänteisempää. Nyt junnuputken katketessa ko. seurojen edustukset pelaavat auttamatta liian alhaisilla sarjaportailla, jolloin osaavimmat lahjakkuudet karkaavat jatkossakin muille paikkakunnille. Sinänsä ironista, että nyt Vantaaltakin löytyy resursseiltaan ja olosuhteiltaan eittämättä varteenotettava vaihtoehto. Jo valmiiksi epäilyttävän maineensa ratkaisuillaan ja toimintatavoillaan loannut Legirus tuskin tästä kuitenkaan pääsee hyötymään, vaikka ilmeisesti seurajohto haaveileekin "yhteistystöstä lähialueiden seurojen kanssa". Kun omia junioreitakaan ei kerta käytännössä enää ole, on vaikea nähdä Legiruksen elävän kovinkaan pitkäikäiseksi projektiksi.
Puolueeton Tarkkailija

Poissa Poissa


Vastaus #156 : 06.01.2017 klo 17:14:23

Mikä on toisaalta suuri sääli, sillä junioripuolella aiemmin mainittujen seurojen toiminta on Legirusta laadukkaampaa ja pitkäjänteisempää.

En nyt kutsuisi toimintaa järin laadukkaaksi, jos yli 200.000 asukkaan kaupungissa ei jalkeille saada edes Kakkosen jengiä kun tämä temppu onnistuu esim. 8.000 asukkaan Käpylässä. Koska Vantaalla on viimeksi ollut joukkue liiton sarjoissa muuten kuin ostamalla?
The Goat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, MCFC, NYCFC


Vastaus #157 : 06.01.2017 klo 17:24:12

Täytyy kompata muutamaa kirjoittajaa. Suhtauduin positiivisesti Legiruksen tuloon suomalaiseen futikseen - sillä perusteella, mitä forumilta ja lehdistöstä on voinut seurata. Harjoitusolosuhteita paremmaksi junnuille - lähinnä tuon johdosta. Suomalaisessa futiksessa ei ole ikinä liikaa rahaa, mutta kun rahat tulivat alun perin idästä, niin kyllä seuran tulevaisuus mietitytti pari kertaa. Seison korjattuna, jos Legirus saa kilpailukykyisen joukkueen Kakkoseen ensi kaudelle. Nyt siihen ei voi enää millään uskoa. Toimintamallia en ihan käsitä, että parin vuoden aikana käytetään rahaa mielin määrin, mutta tulevan kauden joukkueen rakennus on ihan vaiheessa, vaikka kausi alkaa parin viikon päästä. Ensi kausi menee maksimissaan sarjan keskivaiheilla ja sitten seura kuopataan vähin äänin. Siltä tämä vahvasti vaikuttaa.
emilkostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Hifk, Grani...


Vastaus #158 : 06.01.2017 klo 17:38:27

En nyt kutsuisi toimintaa järin laadukkaaksi, jos yli 200.000 asukkaan kaupungissa ei jalkeille saada edes Kakkosen jengiä kun tämä temppu onnistuu esim. 8.000 asukkaan Käpylässä. Koska Vantaalla on viimeksi ollut joukkue liiton sarjoissa muuten kuin ostamalla?
Korso ei ole iso mesta ja pelaajathan ovat tulleet tähän mennessä muualta kuin Vantaalta ja raha idästä, Käpa on profiloitunut yhdeksi 1000.000 asukkaan alueen isoksi ja houkuttelevaksi alueseuraksi etenkin junnuissa kuten klubi ja honkakin, aikuisissa Käpalla on vielä profiilia nostettavana. PKKU, Tips, Jäps jne lienevät tärkeimmät resurssien kerääjät alueella jossa Legirus vaikuttaa...vielä
Pie-O-My

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dirty Qwerty


Vastaus #159 : 06.01.2017 klo 18:26:27

No keskustellaan sitten.

Kovasti Legiruksen puolustelijoilla unohtuu kaikki realiteetit täysin kohkatessa. Ikään kuin joillakin nettisivuilla olisi mitään väliä, kun toiminnassa on niin paljon epäkohtia.
Epäkohtia ei kai ole kukaan kieltänytkään, mutta kohkausta, ellei jopa öyhötystä, tuntuisi tulevan enimmäkseen katkeraan sävyyn kritisoijilta. Itse en käsitä tätä maailmanlopun maalailua. Erittelisitkö vielä vaikka ne realiteetit, ts. ne konkreettiset haitat mitkä Legirus aiheuttaa jatkossa Suomen futikseen?


Ensinnäkin ei todellakaan ole yhdentekevää, kenen ja millä rahoilla seuraa pyöritetään, varsinkaan jos homma ei toimi moitteetta. Legiruksen tapauksessa ongelmia on kuitenkin ollut kosolti. Kovasti myös toivotaan hyvää jatkoa Legirukselle, vaikka seura on käytännössä ollut jonkun rikkaan venäläisen pelinappula, jonka yksi käden pyyhkäisy voi luhistaa koko korttitalon Korsosta.
Eli on kyse siitä, että raha on venäläistä? Huolestuttaako vaikkapa Håkansin tai Lahden pyyhkäisyt? Edarit nurin, mutta seurat eivät välttämättä kaadu, koska ovat ehtineet valaa perustuksia pikkaisen pidempään.

Seuran oman tirehtöörin kiinnostus omiin faneihin kertoo karun totuuden siitä, missä Legirus organisaationa on. Ei ole takeita, että juuri ketään kiinnostaa. Ymmärrän toki, miksi joitakin Legirus kiinnostaa: onhan se kiinnostava tapaus suomifutiksen historiassa. Kun puhutaan kuitenkin alle kymmenestä säännöllisesti peleissä ilmaiseksi käyvästä "fanista", ei voida puhuakaan mistään aidosta kiinnostuksesta.
Niin, ehkä pari kuukautta sitten aloittaneella UTJ:lla on tässä offseasonilla ollut jotain muuta hommaa, kuin fanien kosiskelu. Mikä viime kaudella Kolmosta pelannut jengi mielestäsi panostaa tarpeeksi faneihin?

Nuo kehut pelitavasta, kotimaisista pelaajista sun muista eittämättä hienoista asioista menettävät kuitenkin merkityksensä, kun koko homma pyörii vain ja ainoastaan rahalla. Ei duunilla, ei perinteitä kunnioittamalla, ei rakkaudesta lajiin, vaan rakkaudesta rahaan. Se että Vantaalla pelataan ja treenataan hetkellisesti tiki-takaa, unohtuu aika nopeasti, jos toiminta päättyy.
Boldattu on lähinnä täyttä paskaa ja tarkoitushakuista vääristelyä. Siinä mielessä kyllä olet jotenkin kartalla, että harvapa seura pyörii voitollisena. Vierastan kuitenkin ajatusta, että ei saisi yrittää, varsinkin ensin panostamalla nelisen miljoonaa euroa.

Itse asun lähellä Korsoa, mutta senttiäkään en aio heidän laariinsa pudottaa, koska rahani kuuluvat oikealle vantaalaiselle futikselle ja sen perinteisille sanansaattajille (KoiPS, TiPS, I-HK), jotka ovat viime aikoina panostaneet toimintaansa ennennäkemättömällä tavalla. Rahani eivät kuulu luhistuvalle muoviviritelmälle.
Mihin jäi Kopse? >:( Itsekin arvioisin Legirusin saapumisen vaikuttaneen lähialueiden seurojen olosuhdeparannusten vauhdikkaaseen toteutumiseen. Tämän perustan keskusteluihin mm. kahden mainitsemasi seuran toiminnassa mukana olevan kanssa. Hienoa toki, että olet joskus tulevaisuudessa valmis maksamaan futiksesta Ylos

Minua jotenkin hämmästyttää näin voimakkaat antipatiat ja tarkoituksellisesti mahdollisimman negatiiviset tulkinnat ja maailmanlopun maalailut kaiken Legirusin tekemisen kohdalla. Jokseenkin ihmetytti esim. erään toisen seuran edustajien kentän laidalla naureskelut sille, että Legirusin suunnitteleman stadionin rakennus ei päässyt käyntiin, koska kaupunki ei suostunut vuokraamaan tonttia kuin alle kymmeneksi vuodeksi. Ehkä ymmärtäisin paremmin, jos vaikka joku tosiaan kertoisi ne Vantaan futikselle aiheutuvat hirvittävät haitat, jos käykin niin, että kaiken tämän mustamaalaamisen keskellä Legirusin taival päättyy.
Tuovinaattori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi,


Vastaus #160 : 06.01.2017 klo 18:31:41

En nyt kutsuisi toimintaa järin laadukkaaksi, jos yli 200.000 asukkaan kaupungissa ei jalkeille saada edes Kakkosen jengiä kun tämä temppu onnistuu esim. 8.000 asukkaan Käpylässä. Koska Vantaalla on viimeksi ollut joukkue liiton sarjoissa muuten kuin ostamalla?

Taitavimmat futaaja Vantaalta siirtyvät valitettavasti Helsingin puolelle muihin joukkueisiin varhaisella iällä vanhempien kunnianhimon tms. takia.
Onneksi Koipsin 04-joukkue on tuonut mukavaa vaihtelua tähän siirtelyyn.

VJS tekee hyvää duunia lännessä, Tips, Koips, Kopse ja I-HK ovat kuitenkin "kyläjoukkueita".
Legiruksen akatemiamalli olisi ollut toimiessaantervetullut lisä itä- Vantaalaiseen jalkapalloon.
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #161 : 06.01.2017 klo 18:56:10

Mihin jäi Kopse? >:( Itsekin arvioisin Legirusin saapumisen vaikuttaneen lähialueiden seurojen olosuhdeparannusten vauhdikkaaseen toteutumiseen. Tämän perustan keskusteluihin mm. kahden mainitsemasi seuran toiminnassa mukana olevan kanssa.

Kopse sai tuolta yhdeksi kaudeksi hyvät puitteet, sitten alettiin rajoittamaan vuoroja. Tällä hetkellä Kopsen jokaisella joukkueella taitaa olla hallista 1 tai 2 puolikasta kenttävuoroa per viikko. Lisäksi Legiruksen toiminta oli perseestä. Legiruksen jengit ottivat Kopsen vuoroja ilmoittamatta näistä, tunkivat vuorolle 15 min ennen toisten vuorojen päättymistä eikä heidän vuoroille luonnollisesti saanut mennä etuajassa, mikäli edes lopettivat vuoronsa ajoissa. Yksi tyttöryhmä ajettiin pelaamaan neljännekselle, kun Legiruksen B-pojat tarvitsivat tilaa lämmittelyä varten.

Onneksi elokuussa Kopselle valmistuu uusi tekonurmi Jokivarteen, niin ei tarvitse hallin toimintaan osallistua kesäkaudella.
Gelmeri

Poissa Poissa


Vastaus #162 : 06.01.2017 klo 20:14:36

Keskustelu on kiihkeää, mutta nyt on hyvä laittaa jäitä hattuun.
Tällä hetkellä koko Vantaalla on erittäin hyvä tilanne jalkapallonharrastamiseen. Siis parempi kuin koskaan aikaisemmin.
On hallia ja teko sekä nurmikenttää. Seuroilla menee jokseenkin hyvin. Uusia asuntoja nousee ennätystahtiin ja seurojen jäsenmäärät nousee tasaisesti, joka taajamassa.
Legirus on tuonut pohjoisVantaalle jalkapalloon näkyvyyttä ja innokkuutta. Tuli hyvään ajankohtaan ja sopivaan paikkaan.
Nyt on enemmän vaihtoehtoseuroja mistä valita mieleisensä.
Vantaa kasvaa 3500 asukkaan vuosivauhdilla eikä muuttoliikettä voi pysäyttää millään konstilla.
Jalkapallo harrastuksena kasvaa koko Suomessa nopeimmin Vantaalla. Ihan lähitulevaisuudessa realisoituu se niin, että Vantaalla pelataan
kaikkia sarjatasoja aina Veikkausliikaan saakka, myös miehissä.
Voitte olla mitä mieltä haluatte, mutta Vantaalla jalkapallo voi hyvin.
Gelmeri

Poissa Poissa


Vastaus #163 : 06.01.2017 klo 20:48:57

Hei Leka Harkko.
Älä kirjoittele Kopsen harjoitusvuoroista mitään, koska et näytä niistä mitään tietävän.
Vantaalta saa hallivuoroja myös Tikkurilasta ja Myyrmäestä ,kuten ennenkin. Lisäksi halli on myös Sotungissa.
Jokivarteen varattu tekonurmi alue ei lämmitettävä on hieman pienempi tai kapeampi, kuin kalmuurin kenttä.
Tärkeintä on se, että Jokivarteen tulee tekonurmikenttä. Kenttiä vieläkin Vantaalle tarvitaan varmasti lisää tämänkin jälkeen.   
Pie-O-My

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dirty Qwerty


Vastaus #164 : 06.01.2017 klo 21:36:48

Hei Leka Harkko.
Älä kirjoittele Kopsen harjoitusvuoroista mitään, koska et näytä niistä mitään tietävän.
Kyllä Lekakin jotain tietää ja nuo luettelemansa jutut ovat vähintään hyvin lähellä totuutta.

Tällä hetkellä näyttäisi olevan 16 tuntia viikossa koko halli Kopsen käytössä, sieltä sitten on jaettu seuran sisällä vuorot miten on parhaaksi nähty, eikä ongelmia ole käsittääkseni enää ollut. Seuran johtoportaan yhden jäsenen mukaan mitään antipatioita Legirusia kohtaan ei ole.
Gelmeri

Poissa Poissa


Vastaus #165 : 06.01.2017 klo 23:24:49

Kopsen tulevaisuus ja menestyminen näyttää ihan hyvältä, jopa paremmalta kuin ennen. Jos vertailuna käyttää aloittavien junioreiden
määrää ja puitteita.
Junioreita on paljon kaikissa jalkapalloseuroissa Vantaalla Helsingissä ja Espoossa . Tämä ei ole ongelma.
Sen sijaan pitkäjänteisyys junioreilta ja vanhemmilta puuttuu. Vanhemmilla joko ei ole rahaa tai halua maksaa harjoitusmaksuja.
Ei haluta kuljettaa lasta vaikka auto olisi. Ei olla kiinnostuneita lapsen harrastuksesta, eikä tueta millään tavalla.
Ei käydä koskaan katsomassa edes pelejä.
Harjoituksiin tullaan koska huvittaa ja vuoden tai kahden päästä lopetetaan. Mikään ei saisi maksaa mitään. Talkoot ei kiinnosta.

Ehkä ei pitäisi yleistää, koska onhan niitäkin vanhempia jotka osallistuvat hyvinkin aktiivisesti. Mutta aika lähellä totuutta näin vai on.
Olen tietoinen, että varsinkin Itä Helsingissä on todella paljon ja innokkaita junioreita, mutta siellä on todella perheillä maksuvaikeuksia,
jotka vaikeuttavat lasten jalkapalloharrastamista.   
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #166 : 06.01.2017 klo 23:59:58

Epäkohtia ei kai ole kukaan kieltänytkään, mutta kohkausta, ellei jopa öyhötystä, tuntuisi tulevan enimmäkseen katkeraan sävyyn kritisoijilta. Itse en käsitä tätä maailmanlopun maalailua. Erittelisitkö vielä vaikka ne realiteetit, ts. ne konkreettiset haitat mitkä Legirus aiheuttaa jatkossa Suomen futikseen?
On helppo laittaa omaan argumentointiin leima "keskustelu" ja muihin mielipiteisiin "öyhötys" ;)

Minua sapettaa se, että ensiksi pullistellen suomalaista futispyramidia valloittamaan ja junnuakatemioita perustamaan ulkomailta tullut joukkue yhtäkkiä lyö liinat kiinni ja muuttaa kaikki suunnitelmat ja koko henkilökunnan, ja sitä pystytään katsella sormien läpi, koska "onhan ne rakentanu hallinki ja kaikkee". Vieläkin konkreettisesti suomalaista tai vantaalaista hyödyttävät asiat rajoittuvat siihen, että siellä nyt pelataan hyvää futista.

Kun koko hommasta puuttuu täysin pitkäjänteisyys, niin suhtaudun epäilevästi jaloihin tarkoitusperiaatteisiin. Onhan sinne palkattu ammattilaisia, mutta koko hommaa pyörittää tyyppi, jota monikaan koko organisaatiossa ei ole tavannut. Eikä vieläkään ole tiedossa mikä motivoi Legiruksen rahoittamista nyt, kun puheet jostain kansainvälisestä akatemiasta on osoitettu palturiksi. Legiruksesta ei voi puhua ainakaan kovin vakavastiotettavana organisaationa.

Lainaus
Eli on kyse siitä, että raha on venäläistä? Huolestuttaako vaikkapa Håkansin tai Lahden pyyhkäisyt? Edarit nurin, mutta seurat eivät välttämättä kaadu, koska ovat ehtineet valaa perustuksia pikkaisen pidempään.
En tiedä missä sienimaailmassa Inter ja Lahti vertautuvat Legirukseen, mutta jotenkin ne pystyttiin asettamaan samalle viivalle. Kerrotko vielä mitä perustuksia tässä on valeltu, kun taustahenkilöt vaihtuvat moneen kertaan ja juniorityö kuihdutetaan? Tuohon rahan alkuperään totean vain, että minua ainakin vähän harmittaisi se, kun sovittu palkka ei tulekaan tilille.

Lainaus
Niin, ehkä pari kuukautta sitten aloittaneella UTJ:lla on tässä offseasonilla ollut jotain muuta hommaa, kuin fanien kosiskelu. Mikä viime kaudella Kolmosta pelannut jengi mielestäsi panostaa tarpeeksi faneihin?
Eka verrataan Interiin, sitten Kolmosen jengeihin, ja vieläpä aivan luontevasti. Legiruksen veikkausliigatason suunnitelmissa toivottavasti on jossain vaiheessa otettu huomioon se, että mitä jos ketään ei kiinnostakaan, kun pääsarja on saavutettu. AC Allianssi ja PK/35-Vantaa lienevät hyviä vantaalaisia esimerkkejä siitä, miten vaikea yleisöä on saada puolelleen muoviviritelmillä ja mitä siitä seuraa.

Lainaus
Boldattu on lähinnä täyttä paskaa ja tarkoitushakuista vääristelyä. Siinä mielessä kyllä olet jotenkin kartalla, että harvapa seura pyörii voitollisena. Vierastan kuitenkin ajatusta, että ei saisi yrittää, varsinkin ensin panostamalla nelisen miljoonaa euroa.
Siis onko se paskaa vai ei? Rahallahan koko homma pyörii, enkä todellakaan osaa sanoa ketään, joka olisi intohimoisesti haluamassa kaikkea menestystä Legirukselle. Lähinnä puolustellaan Legirusta, koska se on tuonut rahaa ja sitä myötä ammattitaitoa Suomeen. Raha on eittämättä hieno houkutin, mutta kuten ollaan jo tähän mennessä nähty, se pelkästään johtaa puolivillaiseen asiainhoitoon ja hutiloiden tehtyihin perustuksiin. Kukaan ei pelasta Legirusta, kun omistajalta loppuu hönkä ja Veikkausliiga jää saavuttamatta.

Lainaus
Mihin jäi Kopse? >:( Itsekin arvioisin Legirusin saapumisen vaikuttaneen lähialueiden seurojen olosuhdeparannusten vauhdikkaaseen toteutumiseen. Tämän perustan keskusteluihin mm. kahden mainitsemasi seuran toiminnassa mukana olevan kanssa. Hienoa toki, että olet joskus tulevaisuudessa valmis maksamaan futiksesta Ylos
Pahoittelen KOPSEn unohdusta. Onhan täällä myös VJS jne.

Kuten jo aiemmin vihjaisin, futiksesta maksaminen ei ole minulle ongelma, vaan se mitä rahalla tehdään. Legiruksen vaikutusta muiden joukkueiden toimintaan yksittäin on vaikea arvioida, mutta eittämättä muut joukkueet ovat hyötyneet mm. junnutoiminnan romahduksesta.

Lainaus
Minua jotenkin hämmästyttää näin voimakkaat antipatiat ja tarkoituksellisesti mahdollisimman negatiiviset tulkinnat ja maailmanlopun maalailut kaiken Legirusin tekemisen kohdalla. Jokseenkin ihmetytti esim. erään toisen seuran edustajien kentän laidalla naureskelut sille, että Legirusin suunnitteleman stadionin rakennus ei päässyt käyntiin, koska kaupunki ei suostunut vuokraamaan tonttia kuin alle kymmeneksi vuodeksi. Ehkä ymmärtäisin paremmin, jos vaikka joku tosiaan kertoisi ne Vantaan futikselle aiheutuvat hirvittävät haitat, jos käykin niin, että kaiken tämän mustamaalaamisen keskellä Legirusin taival päättyy.
Minusta Legirus saa puuhastella rauhassa mitä huvittaa, mutta homman tukemiseen ei ole mitään syytä, kun arvostus pitkäjänteistä työtä kohtaan puuttuu. Kuten jo aiemmin totesin, minua hämmästyttää se, miten Legiruksen perseilyä voi katsella sormien läpi, vaikka toiminnassa on paljon epäselviä ja arveluttavia seikkoja. Halutaan pikavoitto heti, mutta sitä ei näillä näkymin ole tulossa. Ratkaisuna on purettu ja rakennettu uudestaan. On näytetty keskisormea kaikelle sille työlle, jota muissa joukkueissa on tehty tosissaan, kun Legiruksessa vaihdetaan ukko uuteen, kun homma ei luistakaan niin kuin halutaan. Sitten ihmetellään, miksei sympatiaa heru.

Eli yhteenvetona: mätä organisaatio, arveluttavat toimintaperiaatteet, jatkuva uuden projektin aloitus ja uuden väen palkkaaminen, junioritoiminnan laiminlyönti (etenkin kun sillä oli etukäteen leuhkittu) ja ylimielisyys. Nuo asiat vantaalaisena futisihmisenä koen henkilökohtaisesti loukkaavina. Kuvaavaa on se, miten joukkue todella pitää itseään muita parempina; tulee mieleen kerrat, jolloin mm. vastustajan pelityyli, pelialusta ja pelipallo ovat synnyttäneet niin kovaa vastustusta, että on vaadittu pelaamista Legiruksen omilla ehdoilla ja loukkaannuttu, kun tähän ei olla suostuttu.
Gelmeri

Poissa Poissa


Vastaus #167 : 07.01.2017 klo 00:48:00

Minä en ole koskaan ymmärtänyt miten AC Allianssin ja PK/35-Vantaan kaatuminen olisi vaikuttanut Vantaan jalkapalloiluun harrastusmielessä.
Tietysti ikäviä ja harmittavia asioita. Varsinkin kannattajille ja katsojille. Kummallakin oli kuitenkin mukavat katsojaluvut tai olisi ollut
kenties tulevaisuudessa.
Uusia seuroja ja yrittäjiä tulee ei siinä mitään ihmeellistä ole. Hyvä että tulee. Kyllä Vantaalle yksi Legirus mahtuu tai vaikka toinenkin ei se ole muilta millään lailla pois. 

Tipsi pelasi muistaakseni, joskus aikoinaan Suomen cup matsin Hiekkaharjussa lähes 3000 katsojalle. Kopsekin muistaakseni pääsi melko mukavaan katsojamäärään Hiekkaharjussa.

Ei pidä olla ahdasmielinen. Vähän nyt ymmärrystä ja positiivisuutta tulevaan. Kaikki joukolla katsomaan pelejä ja kannustamaan omaa suosikkijoukkuetta.
   
Jukka Pöyhölä

Poissa Poissa


Vastaus #168 : 07.01.2017 klo 10:11:30

Legirus Areena aamulla avattu; nopeasti laskettuna viikonloppuna n.11 käyttäjää(=seuraa , joukkueita tietty enemmänkin) hallissa , voi mennä ulos katsomaan millaiset olosuhteet siellä.Jos et Batong pääse katkeruudestasi eroon voi ottaa pumpun päälle , ei tarvitse olla tollainen mielensäpahoittaja.Pelasiko poikasi sattumalta I-HK:n 01 joukkueessa?Nykäise allekirjoittanutta hihasta , jos tulet katsomaan ensi viikolla alkavia treenejä tai vaikka la 14.1 matsia FC: Espoota vastaan , niin tarjoan kahvit.
Kaikki Suomalaiseen fudikseen sijoitettu työ ja raha on tarpeen.Kaikki työ ja fudiksessa mukana olo on työtä Suomalaisen fudiksen eteen , rakkaudesta lajiin.Jallulla (Kurittu) ja allekirjoittaneella yhteensä toimintaa/työtä fudiksen parissa n.100 vuotta  , Jallulla tietysti huomattavasti tärkeämmässä roolissa , ei se ole keneltäkään pois.Olen muuten ollut useammassakin Vantaaisessa seurassa ja ihan OIKEANLAISTA fudistoimintaa on niissä kaikissa , myös Legiruksessa.Erinomaista että toimintaan muuallakin panostetaan , sehän koituu edelleen koko Suomifudiksen hyväksi.
 Kaikilla seuroilla (toimari)väki vaihtuu aika ajoin , jos olet seurannut niin ihan Vantaallakin esim. VJS , TIPS ja Kopse ym. äskettäin.Jos joku joukkue/tai seura kieltäytyy sovitusta piirin tai liiton ottelusta siitä seuraa rangaistus , en ole kuullut että Legiruksen joukkueita olisi rangaistu.Kenttää tai olosuhteita tullaan aina valittamaan , joka joukkueessa , syystä tai syyttä.Kyllä näköjään monia kiinnostaa Fc Legirus Interin menestys ja toiminta , sen verran kiivasta vääntöä tälläkin foorumilla käydään...
valmennustiimi

Poissa Poissa


Vastaus #169 : 07.01.2017 klo 11:16:42

Kyllä Legirus tietojeni mukaan ja entisen johdon sekä valmennuksen mukaan perustettiin juuri palvelemaan alueen lupaavien nuorien pelaajien kasvattamista varten. Näin myös Kopsen kanssa alkanut yhteistyö alkoi, josta siirtyi miesten ja 00 ikäluokan joukkue rungoksi. Samaan aikaan palkattiin valmennusosaamista laajalti Espanjasta. Tämä myös oli venäläisillä vahvasti strategiassa mukana, kun vielä aloittivat tukemalla nuorten kansainvälistä toimintaa sekä valmennusta. Samalla seura kieltäytyi Hongan liiga paikan ostosta ja silloinen johto painotti että pitkäjänteisyys ja seuran kasvattaminen kohti Liigaa on järkevämpää,'kuin suoran liiga paikan ostaminen. Tälle toiminnalle oli kysyntää ja tukea, joskin iso epäilyksen varjo oli siitä kauanko sitä jatkuisi. Sääli upean alun jälkeen on todeta ettei venäläiset pysty pitämään toimintaa yllä. Nyt Jallu on vetämässä rahapulan takia seuraa suomalaiseksi perus seuraksi vailla mitään seksikkyyttä ja intohimoa, joka antaisi syyn liittyä mitenkään seuran toimintaan. Juniorit nostaneet kytkimen ja omaa pelajaa tuotantoa ei ole jolloin seuran kakkosen jengi kiinnostaa vain pelaajia, jotka saisi muutaman satasen korvauksia. Näin Kakkosessa voi tietysti pelata, mutta ei korkeammalla. Meillä muilla Kakkosen seuroilla on nyt omia pelaajia kasvamassa ja nousemassa edustukseen. Tämä on se tulevaisuus Jallu, josta sinäkin aina olet puhunut piirin aikoihin ja Jäpsin. Nyt yhteistyö junnuissa ja edarin toimintaa pönkittäen tällä strategialla ei tunnu toimivalta. Ehkä PKKU vieressä voisi hallin täyttää toiminnallaan ja saada junnu toimintaan vauhtia, mutta kysymyksiä on siinäkin varmasti paljon. Stadissa ei kysyntää seuralle ole ja perinteitä kunnioitetaan paljon. Laita Jallu venäläiset myös lausumaan itse oman kantansa mediaan, niin kuulemme heidän ajatukset, jotka toiminnasta todellisuudessa päättävät sekä viuluja maksavat. Vai onko halu vetäytyä näkymättömäksi kun ei ole puheita pystyneet pitämään? Myös piirissä moni näkee nyt toimintanne täysin päinvastaisena mitä alunperin toiminta oli. Junnu toiminta takaisin ja niihin € joita vielä on jäljellä käyttöön. Ei mitään ideaa pelata Kakkosta jos ajatus on vain siellä säilyä eikä omia junnuja ole! Kenelle paikkaa pitää maksaa ja miksi? Näitä virityksiä on nyt nähty ja kaikki on päättyneet tavalla tai toisella. Itse peukutan valmennuksen ja pelaajien kehittämisen puolesta sekä seuroille jotka rakentavat näitä mahdollisuuksia alueillaan. Onko osallistumismaksu maksamatta Kakkoseen sen takia ettei ole vielä selvyyttä joukkueesta vai sen takia että kassa on kuiva vai molempia? Onneksi ollaan toisessa lohkossa, jos sarjajärjestelyt menee uusiksi. Jos Legirus menettää näin Kakkosen paikan niin kuka nousee vaikka usko että saavat paikan lunastettua ja keskitason jengin ehkä kasaan. Cup pelit edessä myös ja seurataan mitä tapahtuu Korsossa.
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #170 : 07.01.2017 klo 11:23:17

Hei Leka Harkko.
Älä kirjoittele Kopsen harjoitusvuoroista mitään, koska et näytä niistä mitään tietävän.
Vantaalta saa hallivuoroja myös Tikkurilasta ja Myyrmäestä ,kuten ennenkin. Lisäksi halli on myös Sotungissa.
Jokivarteen varattu tekonurmi alue ei lämmitettävä on hieman pienempi tai kapeampi, kuin kalmuurin kenttä.
Tärkeintä on se, että Jokivarteen tulee tekonurmikenttä. Kenttiä vieläkin Vantaalle tarvitaan varmasti lisää tämänkin jälkeen.  

Niin, hallissahan ei ole mitään vikaa, vaan organisaatiossa oli pahasti kusipäisyyttä. Kun kenttää alettiin aikoinaan suunnittelemaan, oli puheet naapuriseurojen kohtelusta vähintäänkin erilaiset verrattuna siihen mitä tapahtui. Kopselle piti alunperin tulla joustavasti 2 h treeniaikaa per joukkue per viikko. Luonnollisesti Legiruksen porukat saisivat primetime ajat, mikä oli ihan ymmärrettävää. Se mitä todellisuudessa tapahtui oli, että yht'äkkiä Legiruksella olikin pelivuoroja toisten ryhmien treeniaikoina, Legiruksen porukat veivät väkisin Kopsen ryhmiltä 10-20 min vuoroista, kun piti päästä lämmittelemään ja nyt viimeiset kaudet on Kopse saanut 1 h per viikko per joukkue.

Toki Kopsellakin on oma taakkansa sopassa. 00 poikien siirto Legiruksen riveihin oli aika paskamainen teko seuralle, parin vanhemman etu ajoi seuran edun ohi. Nythän nämä primusmotorit eivät enää edes ole toviin olleet Legiruksessa vaan jatkoivat toisaalle kun pelaajat lempattiin Legiruksesta.

Edit: Edelliseen sama. Legiruksen strategiaa avasin jo aiemmin. Seuran tarkoitus oli kasvattaa pelaajia emoseuran tarpeisiin ja luoda eurooppaan akatemiaverkosto joka farmaa pelaajia eteenpäin Venäjälle ja Itä-eurooppaan. Legirus pisti toisella kaudellaan ison pykälän silmään ja aloitti 5-10 ikäryhmän rakentamisen try-outien kautta. Kävin 02-tryoutin infossa ja siellä kerrottiin, että imu on kova ja pelaajia on ilmoittautunut n 40 kpl. Ensimmäisen viikon aikana en treeneissä nähnyt kuin korkeintaan 8-10 pelaajaa. Kun ryhmiä ei saatukaan kasaan tuli I-HK mukaan kuvioon ja loppu onkin sitten sekasotkua valmennuskuvioineen, riitoineen jne....
« Viimeksi muokattu: 07.01.2017 klo 11:29:15 kirjoittanut Leka Harkko »
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #171 : 07.01.2017 klo 11:30:17

Onko nyt taas niin, että kaikki kiinnostus on hyvästä? Eihän täällä ole käytännössä muusta kiistelty, kuin että onko Legiruksella puhtaat jauhot pussissa vai ei.

Ja ei minulla ei ole vielä superjunnua, jonka puolesta olisin jotenkin vihainen. Minä yksinkertaisesti en vain luota Legiruksen toimintaan. Kun koko paletti muuttuu parin vuoden aikana näin radikaalisti, loppuu usko mihinkään kestävään.

En kiellä, etteikö ylimääräinen raha olisi tervetullutta suomifutikseen, mutta se yksin on huono syy olla jotenkin iloinen Legiruksen puolesta.

Enkä ole kieltämässä kaikkea yrittämistä. Totean vain että kun Legirusta oltiin tuomassa Suomeen ja tarinoitiin seuran visioista, merkit tästä jo tapahtuneesta romahduksesta oli ilmassa.
donggarit

Poissa Poissa


Vastaus #172 : 07.01.2017 klo 11:56:45

Vantaan jalkapallon ikuinen ongelma on ja tulee aina olemaan itä-länsi vastakkain asettelu.
TiPS ei ole vuosiin välittänyt poika- tai mies futiksesta vaikka hyvät mahdollisuudet siihen olisi ollut ja VJS on jäänyt yhden surullisen konkurssi-seuran varjoon. Voisiko sanoa näin: Vantaa on profiloitunut tyttö- ja nais futikseen

Legirus tulee olemaan todennäköisesti vain yksi uusi Rakuunat tai FC Myllypuro mistä jää vain "kaunis" muisto
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #173 : 07.01.2017 klo 12:11:22

Mun mielestä tuo itä-länsi-vastakkainasettelu ei ole itsessään se ongelma. Ongelma on, ettei olla ajateltu maalaisjärjellä, voiko tällainen fuusio käytännössä toimia tai kiinnostaa ketään. Fuusioiden ynnä muiden pakotettujen konstien kautta tänne on väkisin koitettu luoda yhtä lippulaivaa, koska "pitäähän näin isossa kaupungissa olla edustusjoukkue ja stadion Veikkausliigassa". Sitten pykätään Pohjola Stadion jonnekin Myyrmäen perseeseen, minne monella itävantaalaisella ei ole eläissään mitään asiaa. Itse myönnän käyneeni idästä muutamassa Allianssin ja sittemmin PK-35/Vantaan pelissä, mutta matka täältä idästä ISS/Pohjola Stadionille on niin pitkä, että yhtä hyvin voisi suunnata Stadiin: selvästi useammassa HJK:n pelissä olen käynyt.

Lähiöityneen Vantaan pitäisi pitää kiinni itä- ja länsipuolen joukkueistaan, koska on nähty, mihin seurojen yhdistäminen johtaa. Jos ei pääsarjamenestystä tule keskittymällä monen seuran ylläpitoon, ei pidä pakottaa jotain, mikä ei varmasti toimi.

Tämä ei toki liity Legirus-keskusteluun, mutta sinänsä hyvä aihe sekin.
Skoutsi

Poissa Poissa


Vastaus #174 : 07.01.2017 klo 12:13:56

Valmennustiimi tiivisti täydellisesti sen kuvion mistä lähdettiin, mihin ollaan tultu ja tulevaisuuden näkymän!

 
Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 ... 34
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines