FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.04.2018 klo 00:30:50 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 33
 
Kirjoittaja Aihe: IF Gnistan 2017 - Saappaat jalassa takaisin Kakkoseen  (Luettu 171900 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #100 : 04.01.2017 klo 23:31:48

Voi antikliimaksi, mikä pettymys Bollis olisi.

Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin vohvelibisnes, Oakland Raiders


Vastaus #101 : 04.01.2017 klo 23:36:13

Torikahvilasta kuultuna ei pelkästään Gnistan ole osoittanut tyytymättömyyttään kentän kuntoa kohtaa vaan Käpylän Pallo on myös tuonut mielipiteensä esille.

NYT KORKKA SE ALUSTA VAIHTOON NIINKU OIS JO!
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #102 : 04.01.2017 klo 23:36:24

Riippuu miten se tulkitaan, itse en ole kuullut että Ykkösessä pelaamiselle olisi jotain suoranaisia ehtoja asetettu. Gnistan tulee satavarmasti pelaamaan ensi kaudella Ykköstä, kyse on vain siitä että missä.
Niin, ajattelin siis jotain vastaavaa kun mitä JJK:lla Harju/Viitaniemi kysymyksen kanssa Veikkausliigan puolella. En missään vaiheessa epäillytkään Gnistanin Ykkösessä pelaamista.
Jack the Ripper

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, Jokerit FC, Oakland Raiders


Vastaus #103 : 04.01.2017 klo 23:50:33

Huhujen mukaan alusta menisi vaihtoon...

Peukut pystyyn, että tämä huhu pitää paikkansa. Olisihan se tympeää pelata Ykköstä jossain Bolliksella samaan aikaan kun KäPa vääntää Kakkosta Oulunkylässä. Nurinkurista, etten sanoisi...
jaja

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 05.01.2017 klo 00:03:15

Torikahvilasta kuultuna ei pelkästään Gnistan ole osoittanut tyytymättömyyttään kentän kuntoa kohtaa vaan Käpylän Pallo on myös tuonut mielipiteensä esille.

NYT KORKKA SE ALUSTA VAIHTOON NIINKU OIS JO!

Onko se Korkan asia?
Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin vohvelibisnes, Oakland Raiders


Vastaus #105 : 05.01.2017 klo 00:25:09

Onko se Korkan asia?

Eikös se tuon kentän omista? Tai ainakin enemmistön osakkeista.
emilkostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pool, palloseurat, stadin jengit....


Vastaus #106 : 05.01.2017 klo 00:33:07

Eikös se tuon kentän omista? Tai ainakin enemmistön osakkeista.
Kentän ns lämmitys on myös ollut mukana ainoastaan laskutuksessa tämän talven aikana, muutenkin nivuset, reidet ja nilkat paukkuu MPA:n matolla ei siihen enää jäädytystä olisi tarvittu
drakon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TSV+RJC+KVM


Vastaus #107 : 05.01.2017 klo 08:45:03

Vuokrasopimus näytti olleen menossa uusintaan viime kesänä ja ainakin luonnosversiossa vaaditaan pinnan vaihtoa 2018 loppuun mennessä. Kenttäalueen vuokra näyttää olevan pähkinöitä asuintonttien rinnalla.

http://www.hel.fi/static/public/hela/Liikuntalautakunta/Suomi/Esitys/2016/LIV_2016-06-16_LILK_7_El/C28832C8-CB03-C930-8535-553409100000/Liite.pdf
donggarit

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 05.01.2017 klo 09:00:31

Mikäli nykyinen omistaja-taho ei kykene tai halua uudistaa suhteellisen kallista tekonurmea niin ainahan on mahdollista, että Gnistan ostaa kentän ja laittaa sen toivomaansa kuntoon.
Tai sitten nielee kiukkunsa ja siirtyy Bollikselle mikäli sarjapaikka uusiutuu.
Mr. Brando

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 05.01.2017 klo 14:31:16

Avaimet onnistumiseen

Jokainen tällä palstalla lienee yksimielinen siitä, että Gnistanin tulevan kauden tavoitteena ei voi olla muu kuin sarjapaikan säilyttäminen. Olen huono haaveilemaan, mutta en pitäisi aivan mahdottomana Gnistanin pelaamista jossain kohtaa 2020-lukua jopa Veikkausliigassa. Toki se edellyttäisi määrättyjen reunaehtojen (mesenaatti, junioritoiminnan totaalinen uudelleenorganisointi, jne.) täyttymistä, mutta niihin en paneudu tässä yhteydessä. Yhtä kaikki, koska Gnistan on priorisoinut edustusjoukkueen junioripuolta tärkeämmäksi, olennaiseen asemaan nousee se, että Gnistan ei tule vain kääntymään Ykköseen, vaan pyrki kasvamaan varteenotettavaksi Ykkösen vakioseuraksi.

1) Mahdollisimman pieni pelaajarinki

En halua nähdä tulevalla kaudella keltapaidassa yhtään pelaajaa, joka on kentällä vain selviytymässä. Vielä vähemmän kaipaan sellaisia lainapelaajia, joiden sitoutuminen joukkueeseen on pienempi kuin 100 %. Toiveissani olisi nähdä myös Oulunkylässä se temppu, joka tehtiin viime kaudella GrIFK:ssa. Kauniaisten ylpeys käytti menneellä kaudella Ykkösessä pelatessaan vain 21 pelaajaa! 21! Selvää on, että tuon kokoisella pelaajaringillä sitoutumisen aste ja pelitavan omaksuminen on mahdollista nostaa todella korkealle tasolle, pelaajat pääsevät pelaamaan säännöllisesti vain yhdellä pelipaikalla siten, että lähimmät muut pelaajat ovat samoja, eikä mukana pyöri väärillä motiiveilla pelaavia kulkureita. Pelaajapolitiikassa huomio on kiinnitettävä, kuten aikaisemmin jo olen todennut, keskiakselin pelaajiin. Aivan olennaiseen asemaan nousee myös pelaajien loukkaantumishistoria. Jos Gnistanin johtoportaassa olisi valmennuksesta ymmärtävä henkilö, pelitavan jälkeen toiseksi tärkein osa-alue olisi fyysisen kuormituksen seuranta ja jaksottaminen. Nämä ovat niitä marginaaleja, joissa Gnistanilla olisi mahdollisuus kuroa eroa kiinni isompiinsa. Sellaista tilannetta Gnistan ei tule kestämään, että mukana pyöri yli kolmekymmentä pelaajaa: Kakkosessa tällaisen hollituvan pyörittäminen vielä jotenkin onnistui, mutta Ykkösessä seurauksena on tuhon tie. Yhtälö pieni ja tiivis pelaajarinki sekä palautumisen ja kuormituksen seuranta antaisi Kipinälle merkittäviä kilpailuetuja suhteessa muihin.

2) Erikoistilanteet

Kun pohtii viittä jalkapallon osa-aluetta - hyökkääminen, puolustaminen, tilanteevaihdot (pos. ja neg.) sekä erikoistilanteet - selvää on, että viimeksi mainittu on se sektori, jossa pelaajamateriaalin vaikutus on kaikkein pienin. Monipuolinen erikoistilanneuhka tuo paitsi tärkeän lisän maalintekoon myös neutralisoi tehokkaasti vastustajan maalintekopotentiaalia. Väitän, että laadukkalla erikoistilanteiden täsmätoiminnalla ja -valmennuksella tehtyjen maalien määrää voi nostaa noin 20-25 % ja päästettyjä maaleja vähentää 50-55 %, kun arviointijaksona on koko kausi. Jos Gnistan olisi alasarjajalkapallon suunnannäyttäjä, sen riveistä löytyisi yksi osa-aikainen data-analyytikko. Viime kauden ottelut lienee kuvattuna. Näistä videoista olisi mahdollista luoda seuraava 6-portainen yhteenveto valmennusjohdolle:

1) Miltä alueelta Gnistan sai laukauksen/puskun maalia kohti sivuvapaapotkusta oikealta/vasemmalta?
2) Miltä alueelta Gnistan sai laukauksen/puskun maalia kohti kulmapotkusta oikealta/vasemmalta?
3) Miltä alueelta Gnistan sai laukauksen/puskun maalia kohti sivurajaheitosta?

4) Miltä alueelta vastustaja sai laukauksen/puskun maalia kohti sivuvapaapotkusta oikealta/vasemmalta?
5) ...
6) ...

Kun nämä toistuvaisseikat on analysoitu ja niiden perusteella olisi luotu yhteenveto, harjoittelussa olisi mahdollista keskittyä oikeisiin asioihin, eikä toimia "Joku vetää jonkunlaisen pallon maalille"-mentaliteetilla. Olen varma, että esimerkiksi Toffe Nybergin kaltainen monipuolisen potkutekniikan omaava pelaaja pystyisi ohjeistettuna toteuttamaan joukkueen erikoistilannepelikirjaa erittäin laadukkaasti. Myös erikoistilannepuolustaminen voitaisiin konstruoida dataan perustuen ja luoda jokaiselle pelaajalla oma puolustusrooli näissä tilanteissa.

3) Altavastaajan mentaliteetti

Viimeinen kohta on haastava. Se on osittain sosiologinen, mutta tällaista mentaliteettia vahvistaa joukkueen pelitapa. Oulunkylän on oltava suoraan sanottuna vittumainen paikka vierailijoille. Gnistanin on pystyttävä kontrolloimaan pelinvirtausta - ei vain tiiviillä puolustamisella ja pallonhallinnalla, vaan myös rikkomalla pelin rytmiä oikeissa kohtaa. Vaikka kuulun siihen joukkoon, jotka pitävät pelivälinettä vallan välineenä, on oltava realisti: Gnistanin on pystyttävä vaihtelemaan sopivassa määrin nopeiden ja hitaiden hyökkäysten suhdetta. Tästä seuraa peliin erityistä arytmiaa (eriasteisia rytmi-impulsseja), johon vastustajan on vaikea reagoida. Palaan aiheeseen myöhemmin, mutta totean tässä yhteydessä, että haluan nähdä Oulunkylässä, että keltapaidat pelaavat yhden ottelun sisällä välillä pitkää palloa ja mahdollisesti seuraavassa hyökkäyksessä lyhyttä syöttökontrollifutista. Vastustajan on vaikea sopeutua siihen ja pelissä on enemmän sattumanvaraisuutta, joka voittopuolisesti sataa yleensä altavastaajan laariin.

Mr. Brando
Jack the Ripper

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, Jokerit FC, Oakland Raiders


Vastaus #110 : 06.01.2017 klo 11:44:21

Hyvä kirjoitus Mr. Brando! Samaa mieltä monesta asiasta. Otetaan ensin käsittelyyn tuo pieni pelaajarinki: Gnistanillahan on ollut jo vuosia enemmän tai vähemmän laaja pelaajarinki. Tärkeintä laajan pelaajaringin ylläpidossa on säilyttää sen laatu, näin päästään yli esim. loukkaantumissumista. Ykkösessä Kipinällä ei ole resursseja kasata yhtä laajaa materiaalia kuin Kakkosessa ilman, että samalla pelaajiston laatu kärsii. Näin ollen ennustan, että toiveesi tulee toteutumaan siinä mielessä, että Gnistan lähtee kauteen huomattavasti kapeammalla ringillä kuin vuosi sitten. Tästä päästäänkin sujuvasti HIFK-yhteistyöhön, joka tulee jatkumaan. Siispä ensi kaudellakin Gnistanin joukkueessa nähdään näitä lainapelaajia, joiden motivaatiotaso vaihtelee. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että useimmiten nämä lainapelaajat etenkin ollessaan huonolla motivaatiolla mukana heikentävät Gnistanin peliesityksiä. Toivottavasti sarjatason nousu on omiaan kohottamaan myös näiden lainapelaajien motivaatiota tyyliin: "Ei Ykkösessä voi mennä vain olemaan kentällä."

Mitä tulee erikoistilanteisiin, niin ei sovi unohtaa, että laadukas erikoistilannepelaaminen oli viime kaudella yksi Kipinän nousun avaimista. Hyvin usein Nybergin tai Nyholmin vapareista/kulmureista luotiin joko maali tai hyvä maalintekotilanne. Osatekijänsä oli myös liekeissä olleen Rexhepin oikealla sijoittumisella ja pääpelivoimalla. Kuten hyvin kirjoitat, niin Ykkösessä Gnistan ei tule dominoimaan pallollista peliä, joten erikoistilannepelaamisen on oltava laadukasta. Nyholmin kanssa on jo jatkosopimus tehty, Nybergin kanssa toivottavasti tehdään ja Vuorelan potkutekniikka on lisäksi hyvä. Taitoa laadukkaan erikoistilannepelaamiseen siis pitäisi löytyä. Ehdotuksesi data-analyytikosta on hyvä. Kyttä tunnetusti lukee forumia ja toivottavasti ottaa onkeensa tästä. :)

Selviytyäkseen Ykkösessä Kipinän on oltava kova kotijoukkue. Kotona suurin osa pisteistä tulee jos on tullakseen. Itse en pysty samanlaiseen sanataiteiluun kuin Brando, mutta pääasiaan yhdyn: Gnistanin pelissä on oltava variaatioita. Kakkosessa Gnistan pystyi pelaamaan lyhytsyöttöpeliä sekä tarvittaessa suoraviivaisempaa peliä ja se oli yksi nousun avaimista. Ykkösessä tämä täytyy tehdä piirun verran laadukkaammin.

Gnistan on tehnyt nyt läjän hyviä jatkosopimuksia, yksikään jatkavista pelaajista ei ole Brandoa lainatakseni "vain selviytymässä kentällä" Ykkösessä, mutta selviäminen Ykkösessä edellyttää myös muutaman ihan kärkipelaajan. Näitä viime kauden joukkueessa olivat mm. Nyberg, Dudu, Jeng ja Rexhepi. Omissa laskuissani nykyisessä rungossa ei näitä vielä ole kenties Jesse Ahosta lukuunottamatta. Onneksi kauden alkuun on vielä aikaa.
« Viimeksi muokattu: 06.01.2017 klo 11:56:43 kirjoittanut Jack the Ripper »
donggarit

Poissa Poissa


Vastaus #111 : 06.01.2017 klo 12:22:15

Villi veikkaus: Gnistan tulee päästämään enemmän erikoistilanne-maaleja kuin tekemään niitä kaudella 2017.

Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin vohvelibisnes, Oakland Raiders


Vastaus #112 : 06.01.2017 klo 22:04:07

BOOM KAH BOOM BOOM KAH!! http://www.gnistan.fi/2017/01/jeng-ja-otronen-jatkavat-gnistanissa/
Jack the Ripper

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, Jokerit FC, Oakland Raiders


Vastaus #113 : 06.01.2017 klo 22:08:31

Jengin jatkopahvi on TÄRKEÄ. Mahtavaa!

Sen sijaan Otrosesta en edelleenkään ole oikein vakuuttunut. Toisaalta, en ole mikään maalivahtipelin asiantuntija muutenkaan, joten en analysoi sen enempää. :)
Jack the Ripper

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, Jokerit FC, Oakland Raiders


Vastaus #114 : 07.01.2017 klo 12:07:14

Tänään mennään Nummelassa! Tässä pientä ennakkoa: http://www.gnistan.fi/2017/01/lauantaina-kohdataan-harjoitusottelussa-nups/

Ottelun jälkeen sitten Gnisun kokoonpanosta ja ottelun tapahtumista enemmän täällä. Brandon iloksi yritän avata myös hieman sitä, millä tavalla Gnistan pelaa.
rogumu

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 07.01.2017 klo 13:50:03

Avari kiinnostais.
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #116 : 07.01.2017 klo 14:36:45

Avari kiinnostais.
AVAUSKOKOONPANO vs. NuPS:
Otronen
Voutilainen
M. Koskinen
Jeng
Anyamele
Vuorela
A. Koskinen
Ahonen
Strandvall
Tirkkonen
Forsen

VAIHTOPELAAJAT vs. NuPS:
Kollar, Holmgren, Andberg, Smidtslund, Böckerman, Hyökyvirta, Hurme, Zolameso, P. Ahonen, Selander, Hopsu
Erikeeper20

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi + Akatemia


Vastaus #117 : 07.01.2017 klo 16:40:13

NuPSin Twitter-tili kertoi G:n vieneen pelin 4-1 (2-0).

Riipijän asiantuntijarapoa odotellessa!
Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin vohvelibisnes, Oakland Raiders


Vastaus #118 : 07.01.2017 klo 16:46:01

NuPSin Twitter-tili kertoi G:n vieneen pelin 4-1 (2-0).

Riipijän asiantuntijarapoa odotellessa!

Strandvall oli varsin pirteällä pelipäällä tehden kaksi maalia ekalla jaksolla. Hopsu teki kaksi tokalla. Forsen on kasvanut pituutta viime näkemästä (2014) aivan saatanasti ja ainakin fyysisiltä ominaisuuksiltaan on kärkipelaajan näköinen. Toisella puoliskolla kentälle päässyt Zolameso on vikkelän oloinen laitalinkki joka murtautui pariin otteeseen nupsin puolustuksen läpi. Tarkemmalla viimeistelyllä Gnistan olisi latonut taululle 7-8 maalia.
Nupsin ainoa tuli toisella puoliskolla kun Gnistanin alempi keskikenttä sekoili pallon kanssa josta kärkipelaaja pääsi sijoittamaan pallon alanurkkaan.

Ihan hyvä tammikuinen lämmittelyhöntsä, tästä on hyvä jatkaa jne. Ylos
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #119 : 07.01.2017 klo 17:06:08

Sopimuksettomista mukana siis ainakin viime kaudella PK:ta edustanut Kollar, Klubi 04:n Böckerman ja Hyökyvirta ja Hongan Selander. Nuo pistivät itselle silmään.
siskosbroidi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomifutis


Vastaus #120 : 07.01.2017 klo 17:10:11

PK-35 junnuissa pelannut ja HIFKin kanssa treenaava -97 Tuukka luuti toisen jakson topparin tontilla. Sukunimestä ei tietoa, mutta tukkaa kaverilla ainakin koko jengin edestä.

edit. blondi #21 kentän kingi, alempi keskikenttä #3 gnisun huonoin.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2017 klo 17:14:11 kirjoittanut siskosbroidi »
Jack the Ripper

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, Jokerit FC, Oakland Raiders


Vastaus #121 : 07.01.2017 klo 17:33:18

1-4 tosiaan. Maalit Strandvallx2 ja Hopsux2. Ei ollut samanlaista hurlumheitä kuin vuosi sitten...

Gnistan pelasi viime kaudelta tutulla 4-2-3-1 muodostelmalla ja pelillinen sapluuna oli ihan samanlainen kuin viime kaudella. Pääosin Gnistan pyrki lähtemään omalta alueelta lyhyillä syötöillä siten, että toinen keskikentän keskustan pelaajista pudotti hieman alemmas ja pallo pelattiin puolustuksesta hänelle jalkaan. Tarvittaessa pelistä löytyi kyllä se suoraviivainenkin etenemisvaihtoehto.

Toiselle puoliajalle meni koko orkesteri vaihtoon ja vaikka kentällä oli melkoinen sekametelisoppa testipelaajineen, HIFK:n junnuineen ja viime kauden pelaajista vain Hopsu (Anyamele tuli vaihdosta mukaan kesken puoliajan) niin samalla sapluunalla pyrittiin menemään. Yksilösuorituksia nähtiin 1. puoliaikaa enemmän ja NuPSin ainut maali tuli karkean harhasyötön seurauksena.

Sopimuksettomista pelaajista ainakin nelikko #19 Hopsu, #7 Strandvall, #21 Selander ja #26 Zolameso antoivat ihan hyvät näytöt. Eiköhän ensi viikolla kuulla lisää sopimusuutisia...
« Viimeksi muokattu: 07.01.2017 klo 17:37:06 kirjoittanut Jack the Ripper »
Pie-O-My

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dirty Qwerty


Vastaus #122 : 07.01.2017 klo 17:37:20

Sopimuksettomista mukana siis ainakin viime kaudella PK:ta edustanut Kollar, Klubi 04:n Böckerman ja Hyökyvirta ja Hongan Selander. Nuo pistivät itselle silmään.
P. Ahonen lienee Viikinkikasvatti ja jo 2013 Ykkösessä debytoinut Patrik Ahonen. Sen jälkeen edustanut Legirusia ja Hifkin A-junnuja. Palauttakaa Vuosaareen, kiitos :)
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #123 : 07.01.2017 klo 17:59:08

Luulisi, että Kollar olisi hyvä maalivahti Ykköseen, toki en tunne Gnistanin maalivahtitilannetta sen tarkemmin, että löytyykö tarvetta?
Selander jäi viime kaudella Hongassa laitapakin tontilla Laevuon taakse, mutta esiintyi pelatessaan hyvin. Pelasiko tänään pakkina vai keskikentällä? Kumpaankohan Gnistanissa kaavaillaan?
Jack the Ripper

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, Jokerit FC, Oakland Raiders


Vastaus #124 : 07.01.2017 klo 18:01:27

Luulisi, että Kollar olisi hyvä maalivahti Ykköseen, toki en tunne Gnistanin maalivahtitilannetta sen tarkemmin, että löytyykö tarvetta?
Selander jäi viime kaudella Hongassa laitapakin tontilla Laevuon taakse, mutta esiintyi pelatessaan hyvin. Pelasiko tänään pakkina vai keskikentällä? Kumpaankohan Gnistanissa kaavaillaan?

Kollar olisi erinomainen hankinta. Tällä hetkellä maalivahdeista on kiinnitetty Atte Otronen, joten vähintään yksi maalivahti on vielä hankittava.

Selander pelasi kymppipaikalla 2. puoliajan. Tuhri pari huippupaikkaa, mutta esiintyi muuten hyvin.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 33
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines