FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
11.12.2018 klo 15:10:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 17 [18]
 
Kirjoittaja Aihe: FF Jaro 2017 - Än faller inte Löfen  (Luettu 122118 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kauneustubetus


Vastaus #425 : 16.10.2017 klo 12:22:35

Tärkeintä lopulta on se, että FF Jaro on riittävän tärkeä asia riittävän monelle pietarsaarelaiselle. Kääntäen tämä tarkoittaa, että kaikkein pahinta on kun tai jos ihmisten todellinen kiinnostus vähenee.

Minä uskon (en tiedä) että monille riittäisi, että pelataan ykköstä, kunhan toiminta näyttäytyy sellaisena että sitä haluaa lähteä tukemaan ja samalla joukkueen puolesta jännäämään vähintään ostamalla pääsylipun tai jopa kausikortin. Rahahan tulee valtaosin sponsoreilta eikä yleisötuloista, mutta jos Jaro koetaan Pietarsaaressa tärkeäksi jutuksi, sitä ollaan valmiita myös sponssaamaan.

Pelejä näkemättä (vähän turhan pitkä matka asuinpaikalta Keskuskentälle) en sano niistä mitään, mutta tänne Euroopan eteläreunallekin asti näkee ja kuulee, että seurana Jaro tarvitsisi johtajuutta. Ja mielellään rempseää ja itsensä peliin laittavaa johtajuutta, sellaista oikeanlaista hulluutta.

Joukkueenrakennuksesta sen verran, että mennellä kaudella alisuorittaneistakin (?) omista pojista tietää mitä saa, ulkomaanarvat ovat sitten enemmän tai vähemmän arpoja. Lisäksi se, että pelaaja on Pietarsaaren seudulta on ihan oikeasti itseisarvo sinänsä.

---

Itsekin joskus hieman mukana olleena tiedän, miten helppoa on huudella sivusta ja jopa sisältäkin (jos ei ole valmis laittamaan itseään likoon). Silti tähän aikaan vuodesta ylipäätään ja tässä tilanteessa erityisesti varmaan kannattaakin huudella, koska kaikilla tässä on sama tavoite eli FF Jaron menestys ja kunnia.  
Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kauneustubetus


Vastaus #426 : 16.10.2017 klo 12:44:01

Pidetään vielä vaikka ihan uuteen viestiin valmentajapohdintoja täältä syyshelteestä:

Kun kommunismi aikanaan romahti niin markkinoilla oli yhtäkkiä paljon edullista futistietämystä, mutta eiväthän ne polakit, venäläiset tai vaikka unkarilaiset valmentajat pahemmin mitään esim. Pohjanmaalla ymmärrettäviä kieliä puhuneet. Joku Boguslaw Hajdas nosti kakkosessa pelanneen Vepsun touhun ihan uudelle tasolle vuonna 1991 melkein yhdessä yössä lähinnä elekielellä jne.

-> Noista ajoista on kauan, mutta pointtina on että jos osaa futiksen, niin ei edes kielimuuri ole esteenä pärjäämiselle. Ja nykyään maailma on tavallaan paljon pienempi ja Pietarsaarikin on vähän lähempänä muuta maailmaa kuin silloin jne. Maailmassa olisi paljon valmentajia, joilla olisi hyvin paljon annettavaa Jarolle ja joita valmentaminen EU-maassa liiganousua tavoittelevassa jengissä voisi kiinnostaa pikkupalkallakin, ongelma on että miten sellaiset kandidaadit paikallistettaisiin. Pitäisi olla niitä kv-suhteita, joita Jarolla on ollut vain silloin kun mukana on ollut miehiä, joilla on suhteita omasta puolestaan. Seurana FF Jaro on onnistunut vuosikymmenestä toiseen olemaan olemassa ilman mitään kunnollista kv-suhdeverkostoa, vaikka pelaajalista on välillä näyttänyt YK:n yleiskokokoukselta.

Suomesta ei minun tietääkseni kannata yrittää rekrytoida ketään; jos kotimaisen scenen halutuinta huippua edustaa Kautonen :D (ja sekin jo meni) niin ihan sama sitten antaa luottoa Callelle. Ja Calleen pätee sama juttu kuin "omiin" pelaajiin, tietää mitä saa.

Eli joko Calle (joka kuitenkin tällä kaudella nosti joukkueen urheilullisesta kriisistä) tai joku ulkomaanrekrytointi, ei arpa -> jos valmiuksia kartoittaa Suomen rajojen ulkopuolelta ei ole, niin Calle.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 13:04:57 kirjoittanut Maakuntasatraappi »
Kvartalnov

Poissa Poissa


Vastaus #427 : 16.10.2017 klo 13:41:32

Samoilla linjoilla Satraapin kanssa. Johtajuutta tässä eniten kaipailen. Pitäisi olla joku, joka ensinnäkin tulee asettamaan selkeät linjat siitä, mitä tässä nyt seuraavaksi tavoitellaan ja miten siihen pyritään. Sen lisäksi tulevan toimarin pitäisi olla hyvä ihmisjohtaja, joka saa puhallettua uutta elämään tähän vähän hiipuneeseen tekemiseen.

Mitä tulee pelilliseen puoleen, niin en kuulu siihen porukkaan, joka ajattelee pelillisten ongelmien ratkeavan vain sillä, että hankitaan parempia ulkomaalaisia. Hankinnoissa pitää onnistua, mutta ne ajat ovat kaukana takana, jolloin jokainen ulkomaalainen hankittiin kotimaisia isommalla rahalla tähtipelaajan rooliin. Pitkään on kuitenkin ollut jo se tilanne, että kotimaisten, myös paikallisten, pelaajien pitäminen joukkueessa taitaa olla kalliimpaa kuin ulkomaalaisten hankkiminen, jos nyt unohdetaan junnujen verkkarisopparit. EU:n ulkopuolelta tulevien minimipalkka taisi jonkin verran muuttaa tilannetta, mutta tuskin ihan älyttömästi.

Minähän en tietenkään voi tietää, paljonko kenellekin maksetaan, mutta kaiken olemassa olevan tiedon perusteella omat kasvatit (pl. junnut) eivät ainakaan ole joukkueen sisäisen palkkataulukon pohjalla. Silloin heiltä pitää myös odottaa muutakin kuin hyvää taistelua. Kun mietitään, miten paljon jonkun "brockmessengerin" pitää joukkuetta vahvistaa, tulisi odotusten olla jossain suhteessa siihen, mitä paikallisilta odotetaan verrattuna maksettuun korvaukseen. Kokonaan toinen juttu on se, että olisi mielenkiintoista nähdä jonkinlaista tilastoa 2010-luvulta loukkaantumisista. Nimenomaan siitä näkökulmasta, että miten ne jakautuu paikallisten ja ulkomaalaisten pelaajien kesken.

Minä toivoisin, että joukkue koostuisi pääasiassa paikallisista pelaajista vahvistettuna muutamalla täsmähankinnalla. Mutta onko se missään määrin realistista taloudellisesti tai pelillisesti? Eihän kukaan halua nähdä löysäileviä ulkomaanapuja, mutta onko Jarolla niin hyviä paikallisia pelaajia, että he voivat kantaa päävastuuta kun seurassa tavoitellaan nousua liigaan? Toivottavasti.
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #428 : 16.10.2017 klo 14:10:06

Minä toivoisin, että joukkue koostuisi pääasiassa paikallisista pelaajista vahvistettuna muutamalla täsmähankinnalla. Mutta onko se missään määrin realistista taloudellisesti tai pelillisesti? Eihän kukaan halua nähdä löysäileviä ulkomaanapuja, mutta onko Jarolla niin hyviä paikallisia pelaajia, että he voivat kantaa päävastuuta kun seurassa tavoitellaan nousua liigaan? Toivottavasti.

Tällä kaudella löysäily ei valitettavasti jäänyt vain ulkomaanapujen tehtäväksi, vaan vuorollaan löysiä otteita esittivät mielestäni Peth, Sandström ja erityisesti Kronholm. Emetin ajoittaiset löysän näköiset otteet meni varmaan heikon ottelukunnon piikkiin. Eli oli pelaaja ulkomainen tai kotimainen niin vaatimustason pitäisi olla sellainen ettei löysäilyyn ole varaa. Riittävätkö omat kasvatit liiganousun tavoitteluun, se on toinen kysymys. Omasta mielestäni riittävät jos siihen rinnalle saadaan hyvä valmennus, jatkuvuutta joukkueenrakennukseen, pari onnistunutta ulkkaria ja pari lähiseudun hyvää kotimaista.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #429 : 16.10.2017 klo 14:32:50

Itse en kyllä mielellään lähtisi taas ulkomaille hakemaan uutta valmentajaa. Valmentaja itsessään on lottoarpa + kaikki ne ulkkarit jotka tänne sen jälkeen roudataan.
Jos Calleen tai johonkin muuhun paikalliseen päädytään niin se kanss tarkoittaa että ulkomailta on haettava apua koska muualtapäin Suomea pelaajaapua ei silloin ole tulossa. Sen takia kallistuisin kotimaiseen valmentajaan joka ei tule Jaron organisaatiosta.

Eli listalle laittaisin:
Sarajärvi
Rajamäki
Martonen (ei vissiin muuta pestiä kuin suojatyöpaikka a-maajoukkueessa)
Pekonen (onko vapaa?)
Yere (jos/kun saa fudut Armeeniasta. Ja joo on periaatteessa myös omasta organisaatiosta)

Hassutteluvaihtoehdot:
Muurinen
Kuqi/Losha-kombo
Alty

Paikalla Paikalla


Vastaus #430 : 17.10.2017 klo 09:22:45

Fredrik Haga on näköjään uusi toimari. Vanhempi sukupolvi muistaa hänet pelaajana 80-luvulta.

http://www.ffjaro.fi/fi/uutiset/fredrik-hagasta-toimitusjohtaja-myos-jonas-emet-jatkaa
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #431 : 17.10.2017 klo 10:49:00

Fredrik Haga on näköjään uusi toimari. Vanhempi sukupolvi muistaa hänet pelaajana 80-luvulta.

http://www.ffjaro.fi/fi/uutiset/fredrik-hagasta-toimitusjohtaja-myos-jonas-emet-jatkaa

Siis miten tää nyt menee, Haga tulee Kuusiston tilalle niinkö? Ja Emet Matinlassin? Vai onko tehtäviä jaettu uudelleen niin ettei voi suoria korvaajia ajatella? Ja onko siellä vielä lisäksi utj (mietin vaan kun Haga on toiminnanjohtaja ja Emet vastaa markkinoinnista niin kuka vastaa urheilullisesta puolesta: pelaajahankinnoista jne)? No, joka tapauksessa hyvä että jotain alkoi tapahtua ja cv:n perusteella Haga vaikuttaa pätevältä kaverilta.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2017 klo 10:51:21 kirjoittanut kapten »
tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #432 : 17.10.2017 klo 12:31:57

Eikö hallitus ja Tony Roos ole ollut aika pitkälti vastuussa pelaaja hankinnoista ainakin edellisellä kaudella?
Andreas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Jaro, BVB09 ja Chelsea FC


Vastaus #433 : 17.10.2017 klo 14:30:34

Eikö hallitus ja Tony Roos ole ollut aika pitkälti vastuussa pelaaja hankinnoista ainakin edellisellä kaudella?
Joo, tällä kaudella ainakin Storbacka, Heames ja Roos.
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #434 : 21.10.2017 klo 19:34:15

Jee saatiin aina sympaattiselta Gnistanilta vieraspiste ja noustiin viidenneksi. Toivottavasti jos jotain tänään haukuttiin niin käytettiin soveliaampia sanoja kuten esim. "ääliö", "idiootti", "läski" tai "homo" ettei kenenkään tarvinut pahoittaa mieltään.

Viides sija on tuiki tärkeä siinä mielessä että tuottaa yhden ylimääräisen kotiottelun ensi vuonna. Se on iso asia koska sen verran tiukilla seuran talous on. Nyt vedetään vähän henkeä ja aletaan odotella sopimusuutisia. Huvikseni vielä spekuloin valmentajien saldoilla:
- Heames: 13 pistettä / 12 ottelua = 1,08 p/ottelu
- Löf: 22 pistettä / 15 ottelua = 1,46 p/ottelu

Callen keskiarvolla koko kausi olisi siis tuottanut 1,46*27=39 pistettä ja tuolla oltaisiin oltu samalla sijalla kuin nyt. Ei siis jäänyt kerta kaikkiaan edes mitään jossiteltavaa tästä kaudesta. :)
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #435 : 24.10.2017 klo 16:06:57

Milosavljevic (1v) ja Paintsil (2v) jatkavat.
http://www.ffjaro.fi/fi/uutiset/milosavljevic-ja-paintsil-jatkavat-jarossa
Andreas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Jaro, BVB09 ja Chelsea FC


Vastaus #436 : 24.10.2017 klo 16:13:19

Hienoja uutisia! Ylos
Phrog

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Jaro, Suomi


Vastaus #437 : 24.10.2017 klo 18:13:53

Hienoja uutisia! Ylos

Todellakin! Molemmat heittämällä avauksen miehiä ja tämän kauden ulkomaanvahvistuksista juurikin näille halusin jatkosopparit. Paintsil lunasti viimeinkin häneen kohdistuneet odotukset tällä kaudella ja jos kehitys jatkuu samanlaisena niin hyvää tulee. Toivotaan vielä molemmille kautta ilman loukkaantumisia.
tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #438 : 24.10.2017 klo 18:16:56

Aivan saattanan mahtavaa Ylos nämä kaksi tosiaan oli toiveissa. Ainakin Haris sais ulkomaalaisista vielä tehdä sopparin..
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #439 : 24.10.2017 klo 19:54:19

Paras mahdollinen aloitus silly seasonille! En olisi uskonut kummankaan jatkavan. Mooren, Hariksen ja Eisselen nimen haluaisin vielä soppariin, muut saisi tulla kotimaasta.
Gawara

Poissa Poissa


Vastaus #440 : 24.10.2017 klo 20:31:54

Perhana, kausi vois alkaa ;). Ja alkaakin tammikuun lopussa, cupin lohkovaiheessa kohtaamme VPS:n, SJK:n, KPV:n, TPV:n ja Pallokerho Keski-Uusimaan.
« Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 16:41:32 kirjoittanut Gawara »
tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #441 : 27.10.2017 klo 11:00:22

Öt kertoo että Haris mukana Vepsun treeneissä.. toivottavasti ei mee vaasaan..
Jorrma

Poissa Poissa


Vastaus #442 : 05.11.2017 klo 13:36:51

huhutopicissa viedään Tony Sjöstedtia Jaroon.
Minkälainen kaveri kyseessä?
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #443 : 05.11.2017 klo 13:52:55

huhutopicissa viedään Tony Sjöstedtia Jaroon.
Minkälainen kaveri kyseessä?

Ei tainnut lopulta saada hirveästi peliaikaa Hongassa, mutta jäi mieleen itselläni talven cup-ottelusta. Nopea, aktiivinen ja hyvin pystyyn juokseva sekä taitava kaveri. Moore oli vaikeuksissa.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #444 : 05.11.2017 klo 14:14:07

huhutopicissa viedään Tony Sjöstedtia Jaroon.
Minkälainen kaveri kyseessä?
Wikin mukaan espoolainen 1997 syntynyt laitahyökkääjä. Muutamia junnumaaotteluita uran aikana:
2012    Suomi U15    2    (0)
2014    Suomi U17    2    (0)
2015–    Suomi U18    4    (0)

Päättyneellä kaudella 13 ottelua Käpan paidassa missä 4 maalia. Kaudella 2016 Kakkosta Hongassa 7 maalia 13 ottelussa.
Seurajoukkueissa:
2017 Käpa 13 ottelua 4 maalia
2016 Honka 13 ottelua 7 maalia
2015 Honka 18 ottelua 3 maalia

Eli noilla statseilla en suoraan ottaisi Jaroon kun ikää ensi vuonna kuitenkin jo 21. Mutta voihan tuon testiin ottaa tammikuussa ja katsoa onko minkäläinen pelimies.
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #445 : 05.11.2017 klo 14:54:47

huhutopicissa viedään Tony Sjöstedtia Jaroon.
Minkälainen kaveri kyseessä?
Toni* Ei tosiaan saanut Hongassa paljoakaan peliaikaa, mutta uskoisin että on testaamisen arvoinen.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #446 : 05.11.2017 klo 15:03:29

Sjöstedtistä vielä sen verran että ihan hyvä vain jos katseet suunnataan Etelä-Suomen suomenruotsalaisiin. Uskon että heidän joukostaan saattaisi löytyä näitä vahvistuksia jotka ovat myös valmiita tulemaan Jaroon. Toinen potentiaalinen ryhmä on taas Pohjanmaat + Lappi.

 
Sivuja: 1 ... 17 [18]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines