FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2018 klo 00:44:01 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 27 [28] 29 ... 80
 
Kirjoittaja Aihe: Vaasan Palloseura - 2017  (Luettu 384112 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jarna Minnesota

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuhnurit, City, Silkmen


Vastaus #675 : 21.04.2017 klo 00:19:14

Keskustelua sivusta seuranneena tulee kyllä Kautosen Lahti mieleen. Tuloksellisesti kohtuullisen ekan pimputtelukauden(liigassa) tuli melko raju mahalasku Lahen oltua sarjajumbona puolessa välissä kautta. Malinen otti siinä vaiheessa ohjat ja kääns syöksykierteen ja johdatti jopa mitalikamppailuun käytännössä täysin samalla pelaajamateriaalilla, jolla Augekin operoi.
Huupponen
2017

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #676 : 21.04.2017 klo 00:25:46

Keskustelua sivusta seuranneena tulee kyllä Kautosen Lahti mieleen. Tuloksellisesti kohtuullisen ekan pimputtelukauden(liigassa) tuli melko raju mahalasku Lahen oltua sarjajumbona puolessa välissä kautta. Malinen otti siinä vaiheessa ohjat ja kääns syöksykierteen ja johdatti jopa mitalikamppailuun käytännössä täysin samalla pelaajamateriaalilla, jolla Augekin operoi.
Muistaakseni apuna oli Turkista elokuussa palannut Tuco joka paukutti 7 maalia syksyn aikana. Vai muistanko väärin?
Jarna Minnesota

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuhnurit, City, Silkmen


Vastaus #677 : 21.04.2017 klo 01:05:51

Muistaakseni apuna oli Turkista elokuussa palannut Tuco joka paukutti 7 maalia syksyn aikana. Vai muistanko väärin?

Se ei nyt ollu pointti
« Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 01:16:27 kirjoittanut Jarna Minnesota »
Huupponen
2017

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #678 : 21.04.2017 klo 01:24:04

Se ei nyt ollu pointti
Sen verran se kai liittyy aiheeseen että kun Malinen tuli niin ensimmäisenä pyysi saada maalintekijän kun koki että sellaista ei ollut joukkueeseen kasattu. Ei tosin saanut toivetta läpi siinä vaiheessa.

Jos joukkue on rakennettu väärin niin pelkkä valmentajan vaihto ei vielä riitä.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 01:28:04 kirjoittanut Huupponen »
Vishé

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #679 : 21.04.2017 klo 02:20:34

Valioliigajannu tosiaan testissä. Lisäksi eräs toinen tummahipiäinen tekee tulonsa joukkueeseen, jos on kunnossa.

Enemmän kuin taktiikka tai muut asiat, mua huolestuttaa eniten Meerits. Vepsussa ollaan totuttu maalivahteihin, jotka tekevät pelistä toiseen gamesavereitä. Maalit eivät ole oikeastaan Meeritsin piikkiin menneet, mutta todella epävarma kuva kaverista jäänyt ensimmäisten liigaotteluiden jälkeen. Preseasonilla oli toki välillä jopa Kobotsevin tasoinen, mutta nyt ei kyllä ole näyttänyt tasoaan. Toivottavasti koko puolustuksen pelaaminen parantuu, kun saadaan Viitikko takaisin.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #680 : 21.04.2017 klo 09:47:18

Muutama kysymys on kuitenkin noussut näitä viestejä lukiessani. Mitä täällä mainostamalla voittavalla pelitavalla tarkoitetaan, ja miksi se on rinnastettu nopeaan ja suoraviivaiseen jalkapalloon? Tai, kun halutaan että joukkue muutta pelitapaa voittavaan suuntaan?

En tiedä, oonko ite edes puhunu "voittavasta pelitavasta", mutta vastaan kuitenkin. Itse lähinnä kaipaan sellaisia muutoksia taktiikkaan, jotka korjaavat nämä asiat:
  • VPS eteni kauden 2016 aikana liigajoukkueista harvimmin vastustajan kenttäpuoliskolle ja hyökkäyskolmannekselle
  • VPS laukoi kauden 2016 aikana liigajoukkueista vähiten
  • VPS oli joukkue, jota vastaan pelanneet joukkueet pitivät eniten palloa hallussaan omalla hyökkäyskolmanneksellaan kauden 2016 aikana

En toki ole mikään jalkapallon superasiantuntija, mutta jotenkin musta tuntuu, että nuo tilastot ei oo voittavan joukkueen tilastoja. Etenkään, jos tämän kauden ykkösmaalivahti ei löydä samanlaista torjuntavirettä kuin Kobozev viime kaudella.

Näihin peilaten on hyvin hankala ymmärtää, mitä tarkoitetaan tulosta tekevällä jalkapallolla, ja miksi se on rinnastettu nopeatempoiseen, suoraviivaiseen jalkapalloon.

En tiedä, onko rinnastusta varsinaisesti tehty noin päin (no okei, oon tainnu tehdä). Tärkeimpänä pointtina on kuitenkin se, että tulosta ei voi tehdä jalkapallolla, jossa ei hyökätä eikä lauota ja annetaan pallo vastustajan haltuun omalla puolustuskolmanneksella. Termiä "suoraviivaisempaa" on toki käytetty, mutta sehän on eri asia kuin "suoraviivainen".

Nauttikaa Vepsu, teillä on pelitapa, jolla on vahva tilanhallitsemisen identiteetti.

Itse en kaipaa pelillistä identiteettiä, joka aiheuttaa sen, että kaikki muut liigaseurat pitävät palloa hyökkäyskolmanneksella meitä enemmän hallussaan, ja jossa hävitään otteluita lukemin 0-5, kun aiemmin ei olla koskaan hävitty liigamatsia edes yli kolmella maalilla. Toihan on luuserin identiteetti.
juristi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Happy prnda with you makes pleasant


Vastaus #681 : 21.04.2017 klo 10:07:16

Tätä keskustelua lukiessa saa käsityksen, että ikään kuin VPS marssisi voitosta voittoon, jos SJK:ta ja HJK:ta vastaan vain vedettäisiin bussi ruutuun ja muut pyöritettäisiin sitten pallonhallinnalla. Tappiot pelitavan piikkiin, voitot Soirin, Morrisseyn yms. yksilösuoritusten.

e. eikä pelitapa minulle mikään pyhä asia ole ja olen valmis myös palaamaan roiskintaan, mikäli tulosta nykyisellä pelitavalla ei tule, mutta viime kauden neljännen sijan jälkeen en tuollaiseen kahden pelin otannalla vielä lähtisi

P-W:lta tulikin jo sopiva vastaus tähän :D

Vaikka musta ja valkoinen ovat kauniita vaatetuksessa, kannattaa keskustelussa tutustua niiden välissä oleviin harmaiden sävyihin. Bussiroiskinnan ja omalla maaliviivalla tapahtuvien poikittaissyöttöjen väliin mahtuu aika monta erilaista taktiikkaa.

Jos opitaan pelaamaan varmasti HJK:n prässin alla, kyetään pelaamaan sitä myös Bromman ja AIK:n paineen alla. Vaikka näissä peleissä muokattaisiinkin pelityyliä varovaisemmaksi, on joukkueella oltava rutiinia pelata kovassa paikassa. Eikä sitä saavuteta sillä että pelataan aktiivisesti RoPSin prässiä vastaan ja varmistellaan HJK:ta vastaan. Tämä kieltämättä vaatii sitä että edustusjoukkueen täytyy katsoa yhden pelin tulosta pidemmälle. Mikä ei välttämättä ole edustusjoukkueen tai sen valmentajan tehtävä.

Ymmärrän kyllä pointin, mutta silti vierastan ajatusta että kilpasarjaan lähdetään harjoittelemaan omaa pelitapaa. Kevään harjoituspelit Ruotsissa olivat loistavia ja vastaavia toivoisi taloudellisten realiteettien puitteissa enemmänkin. Vähän samalla idealla kuin Backe teki maajoukkueen vastustajia etsiessä: kovia pelejä, joissa joutuu venymään. Tuloksella ei niissä ole niin väliä.

Kilpasarjassa sitten voisi pelitapaa mukauttaa hiukan vastustajan ja tilanteen mukaan, mielellään jopa pelin aikana. Edelleenkään en kaipaa totalroiskisbal tai bussia. Mutta meidän peli on tällä hetkellä vaikeuksissa ainakin kahdentyyppisiä vastustajia vastaan.

1) Vetäytyviä joukkueita, jotka eivät nosta prässilinjaa tarpeeksi ja kyttäävät vastahyökkäyksiä
Näitä vastaan pallo on jotenkin saatava maalintekopaikkoihin samalla huolehtien kenttätasapainosta pallonmenetysten varalta. Pitkän heittely ei toimi, sillä vastustajalla on selvä ylivoima omalla puolustusalueellaan, joten pallo pitää pelata maata pitkin ja puolenvaihdoilla. Periaatteessa siis samalla tyylillä kuin mitä nyt pelataan omalla kolmanneksella, mutta tiiviimmän tiheikön läpi. Tämä vaatii murtautumisvaiheessa erityisesti pallottomilta pelaajilta erittäin aktiivista liikettä ja helpon syöttöpaikan tarjoamista. En päässyt näkemään HJK- ja SJK-pelejä, mutta ainakin viime vuonna jo maalipotkuissa pelaajat menivät välillä ennalta määrättyihin paikkoihin ja jäivät seisomaan, jolloin maalivahdilla ei ollut oikein mitään järkevää tapaa avata peliä vastustajan ottaessa helposti lähimmät miehet. HJK-ottelun muutaman kommentin perusteella samaa taisi tapahtua sielläkin.

Tämän osa-alueen luulisi korjaantuvan nykyisen systeemin puitteissa pelaajien aktiivisuuden ja taitojen parantuessa. Peten tarvitsisi tuoda mukaan lisää variaatioita murtautumismalleista myös busseja vastaan. Vaikka helppoa tilan löytäminen ei olekaan, monipuolisella arsenaalilla avautuu siihen aina silloin tällöin mahdollisuus.

2) Prässääviä joukkueita vastaan, joiden systeemi ja taitotaso avaavat minimaalisesti paikkoja linjojen väliin
Näitä ovat ne paremmat joukkueet, joita vastaan pitää oppia pelaamaan jos halutaan päästä säännöllisesti europeleihin ja pärjätä siellä. Näissä tilanteissa vastustaja osaa ahdistaa meidän pelinrakentelun niin pieneen tilaan tai vaikeisiin tilanteisiin, ettei vähäisiäkään paikkoja linjan ohitukseen pystytä hyödyntämään ja pallo menetetään omalla kenttäpuoliskolla. Esimerkkeinä vaikkapa juuri Koskimaan laidalla kohtaamat 1v1-tilanteet, joissa vastustaja osaa ottaa myös syöttösuunnat kiinni. Näissä tilanteissa tarvitaan pallottomilta pelaajilta huomattavasti parempaa liikettä pallollisen pelaajan avuksi. Tai muiden vaihtoehtojen pettäessä se kammottu purkupallo, joka on kuitenkin vastustajan jalkaan syöttämistä parempi vaihtoehto.

Toinen harkinnanarvoinen tapa hoitaa tilanne voisi olla luopuminen vastustajan prässilinjan heruttamisesta omalle kolmannekselle asti ja yrittää sen sijaan saada pallo nopeasti puolen kentän tienoille, josta voitaisiin jatkaa pallon kierrättämisellä. Tämä tietysti tiivistäisi vastustajan pakkaa, jolloin oltaisiin lähempänä tämän vuodatuksen ensimmäistä kohtaa, mutta samalla omalle pelille jäisi enemmän tilaa eivätkä vastustajat saisi pallonriiston jälkeen suoraa laukaisupaikkaa. Miinuksena tosiaan sitten oman maalipaikan rakentelun vaikeutuminen. Palloa voisi hyvin kierrättää myös alhaalta maalivahdin kautta ja samalla kokeilla vastustajan kärkien irroittamista, mutta rakentelun pääasiallinen alue olisi nykyistä lähempänä keskiviivaa.

Summa summarum:
- Perusideaa ei tarvitse muuttaa. Lisää variaatioita pelitapaan, riskitilanteiden purkamisen harjoittelua sekä nopeampaa pallon liikuttelua (Peten fanipojille: myös pallonhallintaa ja lyhytsyöttöä voi pelata nopeammin).
- Toistan toivomuksen, että pelitavan vaatimien taitojen harjoittelu on viety myös koko junnuorganisaatioon. Todennäköisesti on, mutta ääneen mainitseminen ei ainakaan pahenna tilannetta :)

e: Sen verran pitää tarkentaa, että yllä olevat esimerkit ovat ehkä ennemmin pelitilanteista kuin vastustajista. Edes HJK ei prässää aktiivisesti koko peliä vaan vetäytyy välillä. Omaa pelityyliäkin pitäisi luonnollisesti mukauttaa pelin sisällä tilanteen ja energiatason mukaan.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 11:11:37 kirjoittanut juristi »
ElLeon-19

Poissa Poissa


Vastaus #682 : 21.04.2017 klo 13:39:29

En tiedä, oonko ite edes puhunu "voittavasta pelitavasta", mutta vastaan kuitenkin. Itse lähinnä kaipaan sellaisia muutoksia taktiikkaan, jotka korjaavat nämä asiat:
  • VPS eteni kauden 2016 aikana liigajoukkueista harvimmin vastustajan kenttäpuoliskolle ja hyökkäyskolmannekselle
  • VPS laukoi kauden 2016 aikana liigajoukkueista vähiten
  • VPS oli joukkue, jota vastaan pelanneet joukkueet pitivät eniten palloa hallussaan omalla hyökkäyskolmanneksellaan kauden 2016 aikana

En toki ole mikään jalkapallon superasiantuntija, mutta jotenkin musta tuntuu, että nuo tilastot ei oo voittavan joukkueen tilastoja. Etenkään, jos tämän kauden ykkösmaalivahti ei löydä samanlaista torjuntavirettä kuin Kobozev viime kaudella.

En tiedä, onko rinnastusta varsinaisesti tehty noin päin (no okei, oon tainnu tehdä). Tärkeimpänä pointtina on kuitenkin se, että tulosta ei voi tehdä jalkapallolla, jossa ei hyökätä eikä lauota ja annetaan pallo vastustajan haltuun omalla puolustuskolmanneksella. Termiä "suoraviivaisempaa" on toki käytetty, mutta sehän on eri asia kuin "suoraviivainen".

Itse en kaipaa pelillistä identiteettiä, joka aiheuttaa sen, että kaikki muut liigaseurat pitävät palloa hyökkäyskolmanneksella meitä enemmän hallussaan, ja jossa hävitään otteluita lukemin 0-5, kun aiemmin ei olla koskaan hävitty liigamatsia edes yli kolmella maalilla. Toihan on luuserin identiteetti.
En viitannutkaan kenenkään tiettyyn, koska niin moni on tähän keskusteluun osallistunut, mutta hyvä että nappastit kiinni. Vastapalloon pitää heittää, että mikä estää nykyistä pelitapaa kehittymästä kohti noita pointteja? Olisi jotenkin todella omituista, että valmentaja, joka on kyennyt viemään pelifilosofiaa noin pitkälle, ei ymmärtäisi, että tiettyjä asioita pitää parantaa. Mitä asioita muuttaisit, jotta mainitsemasi asiat tapahtuisi? Pelkkä suoraviivaistaminen tuskin tulee auttamaan. Mitä Vepsun pelejä olen nähnyt niin siellä on ollut ongelmia erityisesti tilanteiden tunnistamisessa, joka on monesti ajautunut ikäviin syöttöhasseihin omalla puolustuskolmanneksella. Jos pelitapaharjoittelun kautta pelaajat onnistuvat omaksumaan tilanteiden tunnistamisen (milloin syöttää, milloin liikkua, mihin), ottaa Vepsun peli huikeita harppauksia.

En ole itsekkään futistaktiikan superasiantuntija, tai edes asiantuntija. Siksi tällaisia keskusteluja onkin miellyttävä käydä. No juu, noilla termeillä on eronsa, ehkä vetelin mutkat liian suoriksi. Mutta se mitä haluan omilla kirjoituksillani viestiä on, että joukkueella täytyy olla pelitapa. Pelisuunnitelmat täytyy olla sitten vielä erikseen, jolloin syöttötyöskentelyä pystytään suoraviivaistamaan, mutta pallokontrolliin nojaava joukkue täytyy kyetä luomaan sellaisia tilanteita, että suoraviivaisempi syöttö on järkevä toteuttaa. En tarkoita myöskään sitä, että töpeksitään palloa toppari-toppari -linjassa epäonnistuneesti. Eli on selkeä ero lähteä muokkaamaan pelitapaa ja pelisuunnitelmaa. Ja edelleen, pitäisi määritellä tarkemmin, milloin ja miten peliä suoraviivaistettaisiin, ja milloin sitä nopeutettaisiin.

Nopea lyhytsyöttöpeli on loppuviimein hyvin lyhyt osuus pelinrakentelusta (maalivahdilta vastustajan maaliin). Siitä olen samaa mieltä useiden kanssa, että Vepsun peliä pitäisi ajoittain nopeuttaa. Esimerkiksi ylemmältö keskialueelta ja laidoilta tapahtuvissa murtautumisissa. Pallon nopeutta pelaajalta pelaajalle pitäisi nopeuttaa myös silloin, kun vastustaja prässää aggressiivisesti. Oikein sijoittumisella (ideaalitilanteessa) pelaajien ei tarvitse edes sykkiä, mutta tiukan tilanteen tullen pelaajienkin tarvitsee tehdä nopeat liikkeetä tyhjään tilaan.

Eniten huolissani olen Vepsun kohdalla siitä, että he eivät ole kykeneet etenemään tyhjiin tiloihin tarpeeksi tehokkaasti, kentän jokaisella osa-alueella. Tähän probleemaan ei voi mielestäni sanoa vain, että "nopeutta ja enemmän suoraviivaisempaa syöttelyä". Se on yksi vaihtoehto, mutta olisiko yhtään sen toimivampi?

Eikä varmasti kukaan muukaan Vepsu-fani sellaista peli-identiteettiä halua. Mutta nähdäkseni tämän hetkinen identiteetti tähtää juuri siihen, että peliä pystyttäisiin kontrolloimaan jokaisella osa-alueella, tällä hetkellä siinä on vain omat ongelmansa, jotka näkyvät tilastoissa. Mielipiteitä on monia, mutta näin sivustaseuraajana toivoisin, että Vuorinen ja koko seura ottaa sen riskin, että kyseiset ongelmat saadaan vielä ratkaistua.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #683 : 21.04.2017 klo 13:51:57

Vastapalloon pitää heittää, että mikä estää nykyistä pelitapaa kehittymästä kohti noita pointteja?

Toivottavasti ei mikään, kun siihen kerran on hirttäydytty. Eli ei tässä odotella kuin tulosta tai sitten ulostusta.

Mainitsemissani tilastoissa häntäpäässä oleminen on sallittua vain pienimmällä budjetilla ja paskimmilla pelaajilla. Jätän totta kai valmentajalle (nykyiselle tai seuraavalle) sen miettimisen, miten tilanteen parantaa. Oma kyky ei todellakaan riitä.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 13:54:27 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
abcp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsulona


Vastaus #684 : 21.04.2017 klo 15:08:59

Say no to match fixing

Clennon ei halua paljastaa naamaansa singapore slingille, Viitikon jalassa edelleen tuki, Lahti poissa ja Koskimaan käsi paketissa. :(
Theofilius

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lugano, LASK Linz


Vastaus #685 : 21.04.2017 klo 15:12:17

  • VPS laukoi kauden 2016 aikana liigajoukkueista vähiten
VPS korvasi määrän laadulla. Laukaukset tuli rangaistusalueen sisältä. Oskari Karppisen tilastoanalyysiä viime kaudelta.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #686 : 21.04.2017 klo 15:36:34

VPS korvasi määrän laadulla. Laukaukset tuli rangaistusalueen sisältä.

Ja sen ansiosta peräti neljä joukkuetta teki meitä vähemmän maaleja. Mut ei se riitä pitkässä juoksussa.

VPS on kuvaajassa selvä tilastollinen poikkeama. Jos se johtuu poikkeavasta ja upeasta taktiikasta, tämä kausi kyllä todistaa sen, ja minäkin hiljenen varmasti :)

« Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 15:57:51 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #687 : 21.04.2017 klo 16:34:17

Pläräsin Pohjalaisen kaupunkiliitettä V:saa ja olin ymmärtävinäni Vepsun mittelevän kuukauden kuluttua voimiaan Sportia vastaan. Kyseessä on käsittääkseni jonkinlainen juoksukisa ja se kuuluu kouluviestikarnevaalin oheistapahtumiin.
ilman juustoa

Poissa Poissa


Vastaus #688 : 21.04.2017 klo 17:39:39

Say no to match fixing

Clennon ei halua paljastaa naamaansa singapore slingille, Viitikon jalassa edelleen tuki, Lahti poissa ja Koskimaan käsi paketissa. :(

Ei taida olla tuorein kuva. Rops pelissä ei Vahteralla näyttäny olevan hiuksia päässä.
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #689 : 22.04.2017 klo 07:41:03

Uusia fanituotteita kuvineen ja hintoineen

Ja jos pysytellään vaatetuksessa, niin ilolla olen ottanut vastaan ne lyhythihaiset pelipaidat, joilla jotkut edustusjoukkueen pelaajat tällä kaudella esiintyvät. Monessa muussa asiassa lyhyydestä voisi olla haittaa, mutta ei pelipaitojen hihoissa.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #690 : 22.04.2017 klo 17:13:06

Turha sit Pete-fanien väittää, että tää peli on kaatumassa topparien puutteeseen. Tää kaatuu tasan siihen samaan paskaan kuin Klubi- ja SJK-pelitkin. Kauanko tätä pitää vielä katsoa?

E: pieni itku auttaa aina Ylos
« Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 17:34:12 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
Ranieri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, FC Liverpool


Vastaus #691 : 22.04.2017 klo 18:20:23

Mä luulen, että sä joudut katsomaan tätä vielä tosi pitkään.... Muutoksen tekeminen ei ole aina helppoa mutta Petelle isot peukut!!

Turha sit Pete-fanien väittää, että tää peli on kaatumassa topparien puutteeseen. Tää kaatuu tasan siihen samaan paskaan kuin Klubi- ja SJK-pelitkin. Kauanko tätä pitää vielä katsoa?

E: pieni itku auttaa aina Ylos

taddei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #692 : 22.04.2017 klo 18:23:49

Ihan järkyttäväähän tuo syvältä puolustaminen on tällä hetkellä ja loukkaantumistilanne tuskin auttaa asiaa. Pallollinen pelaaminen on ihan ok, tosin edelleen on tekemistä pelin avaamisessa vastustajan prässätessä korkealta ja murtautumisvaiheessa vastustajan matalaa blokkia vastaan.

Nyt on tosiaan kaksi topparia kolmesta sairastuvalla. Koskimaa on käsi paketissa ja Viitikosta ei ole kuulunut aikoihin mitään.

http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/veikkausliigan-huippukamppailussa-tehtiin-kohtalokas-valinta-kun-ei-ole-sita

Leppälahdelta mielestäni sangen ansiokasta analyysia päivän matsista ja Vepsun ongelmista.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 19:42:15 kirjoittanut taddei »
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #693 : 22.04.2017 klo 18:26:28

Mulle on ihan ok, että pelataan aktiivisesti, pidetään palloa ja haetaan syöttöä niihin vapaisiin taskuihin, ja sitä kautta vauhdilla eteenpäin. Sitä osaa Peten taktiikassa en oo koskaan kritisoinu.

Mut sitä, että tota samaa pakotetaan pelaamaan myös silloin, kun niitä vapaita syöttöpaikkoja ei ole, sillä seurauksella, että lähellä omaa maalia tulee jatkuvasti vaarallisia syöttöjä, joihin vastustaja joko pääsee tai lähes pääsee, en pysty hyväksymään. Siinä pelissä onnistumiseen vaadittais niin järjettömän kovia syöttöprosentteja, ettei se oo Vepsun miehistöllä millään mahdollista.

Mut kyllähän liigassa näillä suurimaalisilla tasapeleilläkin pysytään Ylos
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #694 : 22.04.2017 klo 19:06:54

Efter matchen berättade tränaren Petri Vuorinen att VPS gjort klart med en värvning. Gambiern Ebrima Sohna, som spelade i KuPS och kuwaitiska Al-Arabi SC i fjol anlände till Vasa på lördagen.
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #695 : 22.04.2017 klo 21:24:46

Otteluraportista:
Lainaus
Koskimaa on poissa viikkoja. Hän sai yläraajavamman, kun hän kaatui harjoituksissa. Viitikollakin saattaa mennä viikkoja. Hänellä on alaraajavamma, Vuorinen paljasti.
Sentimental Fool

Poissa Poissa


Vastaus #696 : 23.04.2017 klo 11:37:49

Hyvä VPS hallitus, hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja ja valmentajat

Eräs hyvä ystäväni toisesta palloilulajista sanoi aikoinaan että "four passes break any defence". Muutaman vuoden VPS kannattajana olleena (tarkalleen 42 vuotta) ilmaisen huoleni nykytilanteesta. Minun kannattamassani jalkapallossa toivoisin että riiston jälkeen ollaan 8 sekunnissa vastustajan rangaistusalueelle. Ymmärrän että aina tämä ei ole mahdollista, mutta en myöskään ymmärrä sitä että annetaan 28 syöttöä omalla kenttäpuoliskolla ja annetaan vastustajan pelata tila ja aika helposti pois ja se johtaa siihen että pallo riistetään Vepsulta kovalla prässillä ja luodaan useita maalinteko paikkoja.

VPS on jo toista kautta luonut itsellensä vastustajan helposti lukeman häiriön pelitavassaan. Toistuva häiriö muodostaa ongelman, joka yleensä korjataan löytämällä hetkittäisen tavan korjata häiriö (workaround) tai tekemällä muutos (esim. vaihtamalla taktiikkaa, valmentajaa tai pelaajia).

Yksinkertainen ongelmanhallinnan esimerkki on polkupyörästä tyhjentynyt kumi. Sen voi korjata, mutta mikäli korjaus ei auta, niin yleensä ostetaan uusi kumi.

Toivoisin että arvon herrat oikeasti mietitte, miten saadaan taas maksavat katsojat takaisin katsomoon eikä anneta vierasjoukkueen ja heidän kannattajien hallita meidän kotiotteluita.

Terkuin Sentimental Fool
« Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 11:49:00 kirjoittanut Sentimental Fool »
abcp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsulona


Vastaus #697 : 23.04.2017 klo 13:10:38

Opettele katsomaan peliä pintaa syvemmältä. Jos sun mielestä pallonhallinta on häiriö ja helppo lukea pois, niin sul on aika pitkä matka siihen että ymmärrät. Toivottavasti Vepsu ei ikinä pelaa sinun kannattamaasi jalkapalloa.

Ja mitä tuo ininä yleisökadosta on? Eilinen yleisömäärä ei voinut olla yllätys kellekään. Lauantai, suurmessut botniahallilla ja ennen peliä satanut räntä verotti varmasti n. ~500 katsojaa. Ja vieraskatsojia nyt tapaa lauantaipeleissä olla lähtökohtasesti aina hyvin. (EOM Ylos)

Mutta haluutko ny varmasti lukita väitteen, et jengi jää kotiin ku Vepsu pelaa sun mielestä jalkapalloa väärin?
« Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 13:13:44 kirjoittanut abcp »
Fred

Poissa Poissa


Vastaus #698 : 23.04.2017 klo 13:32:26

Itseä häiritsee kyllä voimakkaasti se, että Vepsu ei käytä vastahyökkäyksiä (tai niilojen käyttämää tilanteenvaihto+) ollenkaan hyväkseen. Riiston jälkeen ylöspäin ei usein edes katsota, vaikka hyökkääjät tekisivät hyvin juoksuja ja vastustajan kenttäryhmitys olisi hajallaan.

Sen sijaan palloa siirrellään hitaasti niin kauan, että vastustaja on varmasti ryhmittynyt hyvin. Aina ei toki tarvitse lähteä, mutta hyvän tilanteen sattuessa se toisia variaatioita peliin.

Vastahyökkäyksistä tehdään maaleja kaikissa sarjoissa tasosta riippumatta varmasti se 30-40% (en jaksa kaivaa tilastoa). Vepsukin voisi niitä siis hyödyntää.
Jau

Poissa Poissa


Vastaus #699 : 23.04.2017 klo 13:56:43

Onko muuten Steven ollut käytännössä kaikissa kauden maaleissa mukana? Eilenkin "kakkossyöttö" ja hommattu pilkku.


 
Sivuja: 1 ... 27 [28] 29 ... 80
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines