FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2018 klo 15:10:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 11
 
Kirjoittaja Aihe: EOM-lehti  (Luettu 54608 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Woland

Paikalla Paikalla


Vastaus #100 : 04.04.2017 klo 21:13:03

Itse tykkäsin selvästi eniten jutusta, jossa käytiin läpi naisjoukkueiden pelaamista poikia vastaan. Syykin on mielestäni selvä: se oli ainoa, jossa oli selkeästi mietitty näkökulma, jota toteutus tuki. Nais- ja junnufutis ovat itselleni kaikkein vierain osa suomalaista jalkapalloa, enkä osaa sanoa onko se tässä tapauksessa etu vai haitta. Ehkä pelaajien näkökulmaa olisi voitu tuoda vielä enemmän ja paremmin esille, sillä Koson vähäiset kommentit ovat kiinnostavia. Jutulle ehdottomasti Ylos

Mutta sitten se harmitus eli Furkka, Lehkosuo ja Mypa oli tehty liian helpolla tavalla: yksi haastattelu ja homma pakettiin. Sisältö on sinänsä ihan mielenkiintoista, mutta tasoltaan maakuntalehden peruskamaa eli ei sitä, mitä kuukausien välein ilmestyvän erikoislehden pitäisi tehdä.

ORPa-jutussa olisi ainesta enempäänkin, mutta nyt saadaan vain kiinnostava pohjustus (kuuden pojan rinki), hyvä yleiskäsitys Suonperän metodeista ja pikainen montaasi menestyksestä. Liha puuttuu, jutun eteen tehty työ puuttuu.
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 05.04.2017 klo 13:59:12

Samoja ajatuksia muiden kanssa. Odotuksissa oli puheiden perusteella joku köyhän miehen Blizzard/Offside, mutta saatiinkin liiton/piirin julkaisua muistuttava läpyskä. Sitten vielä nämä Lehkosuon ja Furuholmin haastattelut, jotka ovat sitä samaa tavaraa mitä us, ul ja kumpp. pukkaavat eetteriin, mutta vielä näitä valtalehtiä pinnallisemmalla otteella. Suosittelen tutustumaan em. ulkomaisiin julkaisuihin ja siihen millaista tavaraa niistä löytyy.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 05.04.2017 klo 14:18:37

EOM:in pitää aivan ehdottomasti pitäytyä kotimaisessa futiksessa. Ei siksi, etteikö ulkomaisesta saisi kirjoittaa, mutta resurssit ovat rajalliset ja kotimaisessakin futiksessa riittää kirjoitettavaa enemmän kuin ehtii kirjoittamaan.

Sama ja eri.
Ulkomaisen jalkapallon kanssa tulee tarkasti miettiä, että mitä ollaan hakemassa ja ennen kaikkea saamassa. Englantiahan kaikki osaavat, joten isojen sarjojen asioista ei kannattane kirjoittaa, mutta jos tekijä- ja avustajajoukko osaa muitakin kieliä tai tuntee sopivaa porukkaa niin esim. matkustelunhan voi hyödyntää tekemällä jotain pientä. Pohjoismaiden tai vaikka Baltian maiden (tai nyt Valko-Venäjän kun siellä pelaa suomalaisia) futikseen liittyvien aiheiden käsittely sopivasta näkökulmasta ja jollain suomikytkennällä voisi toimia.
cleanshirt

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 05.04.2017 klo 15:15:50

Muutenkin toivoisin, että lehti käsittäisi jalkapallon laajempana kulttuurisena merkitysverkkona eikä vain peliorientoituneena viihteenä.

EOM:in pitää aivan ehdottomasti pitäytyä kotimaisessa futiksessa.

Kannetaan nyt oma korsikin kekoon sanomalla, että näihin kahteen ehdottoman sama. Mukavaa luettavaa jo nyt, toivottavasti tasoa pystytään nostamaan tasaisesti Ylos
sienimies

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 05.04.2017 klo 15:23:22

Olihan lehti suoraan sanottuna valtava pettymys. Täällä on perattu hyvin ja kattavasti syitä odotuksia valtavasti heikompaan lopputulokseen, eikä niihin ole oikeastaan mitään lisättävää.

Ikävä sanoa tätä ääneen, mutta mahtaako lehti ilmestyä vuoden aikana neljä kertaa, kuten on luvattu? Ilmaista kun tuon tekeminen ei ole, kaikkea muuta.

Toivottavasti olen väärässä ja lehdentekijät ottavat onkeensa kaikesta siitä kritiikistä, jota on täällä(kin) annettu. Muussa tapauksessa ennuste pitkästä iästä on hyvin hataralla pohjalla.

Tsemppiä kuitenkin, yrittäjiä ja intomielisiä futisihmisiä ei ole koskaan liikaa.
nachox

Poissa Poissa


Vastaus #105 : 05.04.2017 klo 15:35:40

Valtava ero Jalkapallolehteen, EOM:n ensimmäinen numero tosiaan iso pettymys. Yhdessäkään jutussa ei päästy pintaa syvemmälle. Annan kuitenkin vielä mahdollisuuden, jos tekijät ottavat palautteen huomioon.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #106 : 05.04.2017 klo 16:09:14

Sisällön ohkaisuudesta melko lailla samaa mieltä forumin asiantuntijapiirien kanssa. Ei yltänyt missään nimessä ennakkolupauksiin - lähinnä tuo Wolandin mainitsema "Jalkapalloa yli sukupuolirajojen" oli lähimpänä sitä kunnollista, syvemmälle pinnan alle menemistä hieman erilaisesta, mutta yhtäältä mielenkiintoisesta aiheesta. Ylipäätään juttuja oli kyllä aivan liian vähän. Gallupit vastaavasti voi heittää hiuksista v-ttuun, aivan turhaa nollatason täytettä.

Teksteistä vielä hieman tarkemmin sen verran omaa kommenttia, että etenkin Lehkosuon artikkelissa asiat käsiteltiin todella virkamiesmäisen banaalisti (anteeksi) toisensa perään. Esim. kun aiheeksi tuli HJK:n 'vaikeat vuodet' niin ne käytiin vaan läpi ilman mitään Lehkosuon kommentteja, ajatuksia omasta peliurasta ja esimerkiksi otetusta liigakarsinnasta Hikkenin kanssa -96, ilman mitään esille pulpahtavia tunteita valmentamisen paineista, HJK:n merkityksestä hänelle jne. Ei kommentteja myöskään esim. kannattajilta tai Ägältä tai muualta seurajohdosta vastaavin aiheisiin. Seuraavalla sivulla on sitten tuo Atikin "Klubilaisuus"-boksi, joka taas jää sellaisenaan, irrallisena Lehkosuosta, aivan turhaksi diibadaabaksi. Edesmenneen Jalkapallolehden yksi parhaista ominaisuuksista oli juuri yhdistellä näitä erilaisia teemoja, karkeasti jaettuna lajia ja peliä toisiinsa saman jutun sisällä saumattomasti, ja aukaista lukijalle henkilöiden ajatukset ja tunteet, pelaaja-, valmentaja-, johto- sekä yhteisötasoilla kuin myös niitä kentällä tapahtuvia, pelitaktisia ja -teknisiä asioita, ja rutistaa niistä monimuotoinen kokonaisuus, joka jätti yleensä lopulta sopivan annoksen niin avoimeksi jääviä kysymyksiä kuin vaihtoehtoisia vastauksiakin.

Itseltäni ehdoton ei myös ulkomaalaisen futiksen aiheiden käsittelyyn ja esim. matkaraportteihin, jos niissä ei ole mitään yhteyttä Suomeen. Kyllä suomifutiksesta löytyy aivan varmasti tarpeeksi aiheita, mutta toki niitä pitää etsiä ja niihin pitää panostaa. Se on nyt ensimmäinen askel, johon EOM-lehden kannattaa mielestäni ehdottomasti kohdistaa resurssinsa pettymykseksi jääneen debyytin jälkeen.

e. Ja lisätään vielä sen verran, että tykkäsin Furkka-jutun ekasta sivusta paljon ja siitä olisi saanut erinomaisen alun jatkaa syvemmälle pelaajaan ja persoonan, jalkapallon varsinaiseen merkitykseen, joten melkoinen pettymys oli, kun seuraavalla sivulla juttu töksähtikin sitten saman tien loppuun. Myös OrPA-03 oli todella hyvä, erilainen aihevalinta, mutta juttu jäi jälleen telineisiinsä. Pelkkä junnuturnausten dominointi parin vuoden ajan ei vielä antanut oikein mitään kuvaa, mikä tuo Suonperän sinänsä mielenkiintoiselta kuulostavien valmennusmetodien varsinainen merkitys on ja tulee mahd. olemaan. MyPa olisi vaatinut ehdottomasti kuolleen tehdaskaupungin yhteisön aspektia yksityiskohtaisemmin ja henkilötasolla, ja toisaalta kokonaisuudessaan Suomen urheilupoliittisten rakenteiden muuttumisen kautta mukaan. Eikä tietysti edes pieni sen kovimman Kolmosen lohkon auki perkaaminenkaan pelilliseltä puolelta ja MyPan nousumahdollisuuksia spekuloiden olisi ollut pahitteeksi, kun aihe oli kuitenkin edarissa.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2017 klo 17:03:10 kirjoittanut Buffy la Cazavampiros »
kärpät

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 05.04.2017 klo 17:09:04


Myös OrPA-03 oli todella hyvä, erilainen aihevalinta, mutta juttu jäi jälleen telineisiinsä. Pelkkä junnuturnausten dominointi parin vuoden ajan ei vielä antanut oikein mitään kuvaa, mikä tuo Suonperän sinänsä mielenkiintoiselta kuulostavien valmennusmetodien varsinainen merkitys on ja tulee mahd. olemaan.
Muutaman tämän Orpa pelin nähneenä ja jutun luettuani>> Kahvit näppikselle :)
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 05.04.2017 klo 17:30:33

Ulkomaisen futiksen mukaanottaminen veisi lehden liiaksi jokaiselle jotakin = kenellekään ei mitään -suuntaan minun mielestäni.

Futisforumilla junnupuolella on käyty ajoin hyvinkin mielenkiintoista (ja värikästä) keskustelua mm. akatemioista ja mikä se suomalainen versio olisi, jos olisi. Offsidessa oli pari (vai oliko se parikymmentä) vuotta sitten laaja ja kattava paketti Sportingin junioriakatemiasta. En ihan ymmärrä, miten esimerkiksi sellaisen kääntäminen olisi "jokaiselle jotakin = kenellekään ei mitään".
Rehellinen mustalainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #109 : 05.04.2017 klo 17:36:00

Lyön kivekseni vetoa, että seuraavassa numerossa on junnufutista ruodittu Interin hylkäämällä SHA-teemalla.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Avram Grant


Vastaus #110 : 05.04.2017 klo 17:40:20

Lyön kivekseni vetoa, että seuraavassa numerossa on junnufutista ruodittu Interin hylkäämällä SHA-teemalla.
Älä murehdi, en mä päätä aiheita, niin ei ole joka lehdessä Inter esillä. ;)
Rehellinen mustalainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #111 : 05.04.2017 klo 17:51:25

Älä murehdi, en mä päätä aiheita, niin ei ole joka lehdessä Inter esillä. ;)

En murehdi. Toivoin tämän olevan ehdotus, jota te jo työstätte, koska tuo on aihe, joka kiinnostaisi paljon.
Woland

Paikalla Paikalla


Vastaus #112 : 05.04.2017 klo 19:00:10

En murehdi. Toivoin tämän olevan ehdotus, jota te jo työstätte, koska tuo on aihe, joka kiinnostaisi paljon.

Jep, tuosta lukisin jutun todella mielelläni.
Marquinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Suomi


Vastaus #113 : 07.04.2017 klo 10:04:27

Omat fiilikset täysin samat, kuin muillakin. En halua lytätä, koska loistava idea, MUTTA... Olihan tuo toteutus ennakkohypeen suhteutettuna valtava pettymys. Jutuissa ei päästy pintaa syvemmälle, lehti on tosi ohut, aika karun näköinenkin vielä. Ehdottomasti jatkossa forumistit mukaan kirjoituspuuhiin, niin saadaan enemmän matskua lehteen. Jatkossa myös haastatteluihin ihan muita henkilöitä kuin ne kaikkien tuntemat Furkat ja Banat, ja kysymyksiin myös panostusta. Nostakaa haastattelujen avulla esille kundeja ja gimmoja, joita mikään muu taho ei tajua nostaa esille. Ehdotus: haastatelkaa jotain futistoimittajaa, esim. Laitis-Ileä.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #114 : 07.04.2017 klo 12:52:47

Kuka tuohon lehteen kirjoittaa?
Jos samat jotka tekivät ensimmäiset koeponnistukset niin en ihmettele kritiikkiä.

Marquinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Suomi


Vastaus #115 : 07.04.2017 klo 14:39:49

Kuka tuohon lehteen kirjoittaa?
Jos samat jotka tekivät ensimmäiset koeponnistukset niin en ihmettele kritiikkiä.No ei nyt ryhdytä liikaa negailemaan kuitenkaan. Annetaan kundeille mahdollisuus näyttää, että pystyvät kehittymään (vaikka olivatkin ylpeitä tästä numerosta). Uskon vakaasti siihen, että seuraavat numerot tulevat olemaan huomattavasti tätä ensimmäistä parempia. Toivottavasti neljäs on sitten jo sitä tasoa, että tilauksen voi ilomielin uusia.
Nimimerkitön

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vielä kerran: ulkoinen paine, sisäinen yhtenäisyys


Vastaus #116 : 07.04.2017 klo 14:53:01

No ei nyt ryhdytä liikaa negailemaan kuitenkaan. Annetaan kundeille mahdollisuus näyttää, että pystyvät kehittymään (vaikka olivatkin ylpeitä tästä numerosta). Uskon vakaasti siihen, että seuraavat numerot tulevat olemaan huomattavasti tätä ensimmäistä parempia. Toivottavasti neljäs on sitten jo sitä tasoa, että tilauksen voi ilomielin uusia.

Sama tähän.

Eka numero oli tasoa "kyllähän ton mielellään lukaisi" mutta kun henkinen mittatikku ja (epärealistiset) odotukset olivat kohdassa "Jalkapallolehti paperilla" niin siitä jäätiin valitettavan kauas.

Toivoisin vähän perusteellisempaa lähestymistapaa, asioihin pitäisi päästä syvemmälle. Minulle ulkoasu on toissijainen, tekstin takia olen tämän tilannut.

Aihevalikoima oli OK, henkilöjutut olivat kiinnostavista henkilöistä (jopa niin kiinnostavista, että heistä on nyt muissakin lehdissä ollut juttua ja vieläpä laajemmin kuin EOM-lehdessä saatiin käsiteltyä) ja junnu- ja naisfutis ovat ainakin itseäni kiinnostavia aiheita.
Roger Kuitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pateniemen Vesa


Vastaus #117 : 08.04.2017 klo 19:43:12

Olihan tämä melko valju suoritus. OrPa ja naisfutis-jutuissa olisi ollut aineksia ihan ok-tason kynäelmiin, mutta jäivät "lopussa saatiin kulma" osastoon.

Ulkoasusta sen verran, että onneksi ei ole lähdetty kikkailemaan liikaa. Aika peruskauraa ja luettavaa, mutta ei varsinaisesti "houkuttele lukemaan". Toisaalta taiton tyyli kyllä vastasi aika hyvin sisältöä…

Mutta mainosmyyjä sentään oli oikein vetäissyt myyntihousut jalkaan! Siitä ei pitäisi jäädä jatko ainakaan kiinni. Toivottavasti ei hoidettu kuitenkaan Kummenlin "Ei, kyllä mä näistä maksoin." -tyylillä.
Moby Dick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Adult Club Oulu & murtautumisvaihe


Vastaus #118 : 11.04.2017 klo 14:31:13

Jos pääkohderyhmänä ovat laji aktiivit ja forkka-henkiset ihmiset niin aika paljon syvemmälle saa ja pitää mennä. Orpa-jutussa oli yritystä, mutta jutun pituus oli liian lähellä omia ruotsin aineita ja lähteiden käyttö toi mieleen oman AMK-lopputyöni. Suonperän totuus on vain osa tuon joukkueen pelaamista ja saavutuksia.

Valtamediasta löytyy Furu- ja Lehkosuon tapaisia laajoja artikkeleja, joten EOM-julkaisuun olisi saatava enemmän kirjoittajan omaa pohdintaa, alakulttuuria ja jotain tuoreutta erottaa ne UL/IS-vastaavista.
Game

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomalainen jalkapallo


Vastaus #119 : 11.04.2017 klo 18:20:47

Saisikos jatkossa 1-2 sivua taktisen puolen analysointia tai muuta vastaavaa.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 11.04.2017 klo 19:41:06

Jos pääkohderyhmänä ovat laji aktiivit ja forkka-henkiset ihmiset niin aika paljon syvemmälle saa ja pitää mennä. Orpa-jutussa oli yritystä, mutta jutun pituus oli liian lähellä omia ruotsin aineita ja lähteiden käyttö toi mieleen oman AMK-lopputyöni. Suonperän totuus on vain osa tuon joukkueen pelaamista ja saavutuksia.

Valtamediasta löytyy Furu- ja Lehkosuon tapaisia laajoja artikkeleja, joten EOM-julkaisuun olisi saatava enemmän kirjoittajan omaa pohdintaa, alakulttuuria ja jotain tuoreutta erottaa ne UL/IS-vastaavista.
Samoilla linjoilla. Jos ja kun ei ole sisältöosaajia niin parempi maalailla juttuja vähän värikkäämmillä tusseilla.
kova aapeli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hienoa Jatkaa Kannatusta


Vastaus #121 : 11.04.2017 klo 19:44:14

forkka henkisille lehti; tarvitaan jokaiselle oma. jos yksinkin väärä sana niin on ihan paska ja mä oon samaa mieltä vaik en tajuu mist toi juntti puhuu. tilaan ens vuonna uudestaan
sienimies

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 18.05.2017 klo 14:35:29

Koska seuraava numero ilmestyy?
marix

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Seinäjoki


Vastaus #123 : 23.05.2017 klo 21:27:23

Koska seuraava numero ilmestyy?

5.6. kuulemma.
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #124 : 06.06.2017 klo 11:09:40

Nopealla pläräyksellä parempi kuin ensimmäinen numero, koska jutut/aiheet olivat ainakin itselle pitkälti uusia tuttavuuksia :)

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines