FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.07.2018 klo 05:08:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 5 [6] 7 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: EOM-lehti  (Luettu 58270 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
D Ramoray

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #125 : 06.06.2017 klo 11:55:44

Sisällysluettelon perusteella jo paljon mielenkiintoisempi kuin ensimmäinen ja erittäin positiivisesti yllättävääkin hakua jutuksi. Ylos
Ormu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tatu Miettunen


Vastaus #126 : 06.06.2017 klo 16:06:50

Jep, EOM ensimmäisestä numerosta Ylos
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #127 : 06.06.2017 klo 16:34:19

Aika inhottavia kirjoitusvirheitä ja taittomokia siellä sun täällä. Tärkein, eli sisältö on kuitenkin menossa vahvasti eteen päin.

Kansi näytti tosin taas aika kauhealta. Ihan kuin painossa olis joku väri loppunut kesken tai jotain muuta sävyjuttua, joka ei mun mielihyväkeskusta juurikaan kutitellut.
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #128 : 06.06.2017 klo 16:48:48

Ulkoasu on edelleen taattua kasarin lopun Futaria ja kirjoitusvirheet pisti täälläkin silmään. Siitä huolimatta sisällöllistä eteenpäinmenoa oli roimasti ekaan numeroon verrattuna. Suunta on oikea. Ylos
Terminator Sakke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sakke Saarinen


Vastaus #129 : 06.06.2017 klo 16:56:22

Ulkoasu on edelleen taattua kasarin lopun Futaria ja kirjoitusvirheet pisti täälläkin silmään. Siitä huolimatta sisällöllistä eteenpäinmenoa oli roimasti ekaan numeroon verrattuna. Suunta on oikea. Ylos

Sanasta sanaan sama. Ensimmäisen numeron aiheuttama pettymys on pyyhitty pois, nyt sisältö on sillä tasolla mitä alun alkaen lehdeltä odotinkin. Joo, lehti on kamalan näköinen kaikilla mahdollisilla tavoilla, mutta sitä puolta ehtii kehittää myöhemminkin. Iso hatunnosto, kasvojenkohotus onnistui ainakin omissa silmissä hienosti.
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: youtube.com/watch?v=q3f3uv6MzRg


Vastaus #130 : 06.06.2017 klo 18:05:10

Ok muuten, mutta Seppälän Mikko on näemmä poistunut toimittajavahvuudesta. Alas
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Avram Grant


Vastaus #131 : 06.06.2017 klo 19:03:10

Ok muuten, mutta Seppälän Mikko on näemmä poistunut toimittajavahvuudesta. Alas
Kuulemma oli siviiliduunit vaihtunut, ja aika ei yksinkertaisesti enää riittänyt tähän.
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: youtube.com/watch?v=q3f3uv6MzRg


Vastaus #132 : 06.06.2017 klo 22:06:49

Harmi homma sitten. Seppälälle terveisiä ja Tuoppi
Matthias Sindelar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jamo, Tuco, Jorma


Vastaus #133 : 06.06.2017 klo 22:49:36

Monisatakertainen sisällöllinen parannus 1. lehteen verrattuna. Toki juttuja pitäisi olla n. tuplamäärä, jotta tilaus jatkuu myös ensi vuonna. Mutta EOM.
Sudeetti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Banzai, kukkahattu


Vastaus #134 : 07.06.2017 klo 00:13:58

Luettu yhdessä illassa, eli lisääkin olisi voinut materiaalia olla, mutta nyt rahalle tunsi saaneensa vastinetta.

Pitempien juttujen aihevalinnat olivat itselleni mielenkiintoisempia kuin ekassa numerossa. Inkeri Niemen päiväkirja hieman yllättäen, vaikka Naisten Liigaa seuraankin, mielenkiintoisin. Maalinteko-artikkelissa miellytti useamman haastattelun hyödyntäminen ja Venäläisen kolumnin käyttö tuomaan persoonallinen lisänsä juttuun.

Jos budjetti joskus antaa myöten niin kuvitus (muutakin kuin valokuvia) juttujen lisukkeena toisi ainakin itselleni lisäarvoa.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #135 : 07.06.2017 klo 19:09:21

Oli tämä valtavaa eteenpäinmenoa ja kyllä mä tällaisesta jo maksaisin toisenkin vuoden tilauksen. Kuusi eetä per numero ei ole pienilevikkisestä erikoislehdestä todellakaan paha hinta.

Edelleen kuitenkin toivoisin lisää TEKSTIÄ. Teemoja per lehti ei välttämättä tarvitse olla enempää (esimerkiksi jonkun silppuanekdoottipalstan kokoaminen vaatii uskomattoman paljon duunia, vaikka sellainen hauska olisikin), mutta jo olemassaolevat jutut voisivat olla pidempiä. Nyt jutut tahtovat loppua, kun ne on pohjustettu ja meikä odottaisi enemmän jutustelua, pohdiskelua ja muutenkin enemmän paneutumista ja ei ole synti kirjoittaa lähes kaikkea haastatellulta kuulemaansa juttuunkin. Esimerkiksi hassu yksityiskohta oli se, että pääkirjoituksessa kerrottiin Suhosen hyvästä huomiosta laukaisuhetkestä, mutta itse jutussa tätä ei enää mainittukaan.

Tämä maalivahdin päiväkirja oli hieno henkkoht juttu, jonkalaisia toivoisin jatkettavan. Ajan mittaan niistä syntyy hyvä paketti ja näkökulma suurelle osalle lukijoista kuitenkin vieraaseen maailmaan.

Tuplaten tekstiä, niin olisin valmis maksamaan kympinkin per numero.

Lisäksi; toimituksessa näyttää olevan tilastoheppu. Laittakaa kaveri duuniin kirjoittamaan joku tilastoanalyysi per numero ja ajan mittaan tästäkin muodostuu hyvä kirjasto.

Plussaa siitä, että mainokset on keskitetty alkuun ja loppuun.
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #136 : 07.06.2017 klo 20:28:26

Mainittiinhan jutussa Suhosen huomio laukaisuhetkestä. Juuri silloin, kun veskari lähtee liikkumaan vastaan jne.
Woland

Poissa Poissa


Vastaus #137 : 08.06.2017 klo 11:04:15

Oli tämä valtavaa eteenpäinmenoa ja kyllä mä tällaisesta jo maksaisin toisenkin vuoden tilauksen. Kuusi eetä per numero ei ole pienilevikkisestä erikoislehdestä todellakaan paha hinta.

Edelleen kuitenkin toivoisin lisää TEKSTIÄ. Teemoja per lehti ei välttämättä tarvitse olla enempää (esimerkiksi jonkun silppuanekdoottipalstan kokoaminen vaatii uskomattoman paljon duunia, vaikka sellainen hauska olisikin), mutta jo olemassaolevat jutut voisivat olla pidempiä. Nyt jutut tahtovat loppua, kun ne on pohjustettu ja meikä odottaisi enemmän jutustelua, pohdiskelua ja muutenkin enemmän paneutumista

Samaa mieltä. Selkeä tasonnosto etenkin aihevalinnoissa: ei ykkösnumeron laiskoja näkökulmattomia haastatteluja, vaan vähän ajattomampaa ja taustoittavampaa. Hyvä niin. Parannettavaa on kuitenkin edelleen paljon.

1) Juttujen tulisi olla vieläkin mietitympiä ja syvällisempiä. Otetaan esimerkiksi Peimari-juttu: se oli kiinnostava, mutta olisi mahdollistanut huomattavasti laaja-alaisemman näkökulman. Riittääkö yksi rahoittaja ja pari ammattivalmentajaa todella siihen, että pikkukunnan uutuusseura nousee liiton sarjoihin? Mitä se kertoo suomalaisesta jalkapallosta? Synteesi yksityisestä ja yleisestä puuttuu, kun katsantokanta on liian kapea. Yksityiskohtana jutussa mainittiin Diego Nobren poikkeukselliset harjoitusmenetelmät, jotka hämmensivät pelaajat. Odotin automaattisesti, että seuraavaksi joku Kutosesta Kakkoseen noussut pelaaja kertoo näkökulman siltä puolelta, mutta ei näkynyt.

2) Kielenhuoltoon tarkkuutta. Tämä ei tarkoita vain typoja ja kongruenssivirheitä, vaan ennen kaikkea tekstin terävöittämistä. Mukana oli liian paljon latteuksia ja löysää tekstiä, jotka toimitussihteerin olisi pitänyt karsia pois.

3) Ulkoasu. Ei se minua haittaa juurikaan, mutta monelle se saattaa olla karkottava tekijä.

Tämä kritiikki kannattaa ottaa ennen kaikkea kannustavana. Taso nousi valtavasti ja kunhan kehitys pysyy samanlaisena, niin ollaan hyvällä tiellä.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #138 : 09.06.2017 klo 15:59:41

Olen päässyt itse vasta lehdessä alkuun, mutta lyhyen selailun ja parin ekan jutun perusteella tosiaan kivasti eom. Loukkaantumis-juttu on tähän asti ehdoton suosikkini; siinä on haettu mielenkiintoinen aihe, käytetty hyvin paria eri syvällisempää näkökulmaa haastattelujen kautta, teksti soljuu hyvin kirjoittajan ja näiden haastattelujen välillä, ja esille otetut tilastotkin on oikeasti aihetta tukevia eikä turhaa täytettä. Vähän pidempihän ja laajempihan tuokin olisi saanut vielä mielummin olla ja teksti töksähtää jälleen vähän turhan latteasti loppuunsa, mutta kokonaisuudessaan tällaista lisää vaan.  Ylos

e. Noita kuvatekstejäkin kannattaa kyllä vielä miettiä jatkossa. "Jalkapallon luonteeseen kuuluu erilaiset kaksinkamppailut, joissa ei kontakteiltakaan voida välttyä."  Kamoon....

e2. Inkeri Niemen päiväkirja oli myös todella mielenkiintoinen. Näitäkin vaan lisää.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2017 klo 12:16:58 kirjoittanut Buffy la Cazavampiros »
HS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rellu, PoPa


Vastaus #139 : 14.07.2017 klo 22:18:50

Osoitteeni muuttuu, minne voin ilmoittaa uuden? Kotisivuilla on mailiosoitteet päätoimittajalle, myyntiin ja toimitukselle.
primusmoottori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anal Creampie Oulu


Vastaus #140 : 28.07.2017 klo 19:07:17

Seuraavasta numerosta teaserina tarjottu otsikko: "Data-analyysi: Hyvä renki, huono isäntä". Lieneekö Jupe Ikäläisen haastattelua luvassa?

e. pannaas vielä kuva

« Viimeksi muokattu: 28.07.2017 klo 19:11:50 kirjoittanut primusmoottori »
lutra lutra

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #141 : 02.08.2017 klo 23:29:32

Nyt on EOM-lehteä tullut lueskeltua kolmen lehden verran, ja täytyy sanoa, että positiivista kehitystä on tapahtunut jokaisen julkaisun välillä.

Ulkoasu on edelleenkin kasaria, mutta mainosten asettelu on parantunut ja tekstin palstojen lisääminen 2-3:sta neljään per sivu lisää luettavuutta. Toisaalta kolumnien teksti on kursiivilla painettuna ainakin omasta mielestäni todella raskasta luettavaa.

Juttujen aiheet olivat uusimmassa lehdessä mielenkiintoisia. Data-analyysiä käsittelevässä tekstissä tuotiin hyvin esiin menetelmien heikkouksia verrattuna esim. Urheilusanomien ajoittaiseen fanipoikajournalismiin. Malis-jutussa oli hyvä tilasto RoPS-koutsin valmennushistoriasta.

Lehden sivumäärässä oli pientä kasvua, mutta useammassakin jutussa tuntui olevan turhaa tyhjäkäyntiä ja saman pointin pyörittelyä eri sanankääntein. Kaiken huippuna koutsin nurkkaus, jossa käytettiin 3/4 tilasta joukkueen yhtenäisyyden tärkeyden korostamiseen, ja mainittiin sitten parilla virkkeellä Ajax-koutsin filosofiaan. Pienellä lisäpanostuksella ulosantiin voisi saada aika paljon lisää sisältöä teksteihin.

Ensimmäinen numero oli aikamoinen pettymys, mutta jos kehitys jatkuu niin jatkuu myös tilaukseni ensi vuodelle. Ensi vuodellehan lupailtiin jo kuutta lehteä!
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #142 : 03.08.2017 klo 11:01:17

Joka numerossa ovat tosiaan parantaneet ja oikeastaan itse uusisin enää visuaalisen ilmeen tälle vuosikymmenelle, niin käsissä olisi erinomainen paketti. Melkein tekisi mieli kysyä eräältä tutulta graafiselta suunnittelijalta mielipidettä ja hintaa, mutta toisaalta en ole missään tekemisissä lehden kanssa, niin täytyy vain toivoa että hoitavat homman kotiin :)

Lisätään vielä se, että on oikea suunta tehdä syvällisempää analyysiä, kun tilaajakunta on pitkälti lajiin perehtynyttä ja siitä kiinnostuneita. Ei minun mielestäni tarvitse kosiskella satunnaisia lukijoita.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #143 : 03.08.2017 klo 11:04:23

Lisätään vielä se, että on oikea suunta tehdä syvällisempää analyysiä, kun tilaajakunta on pitkälti lajiin perehtynyttä ja siitä kiinnostuneita. Ei minun mielestäni tarvitse kosiskella satunnaisia lukijoita.
Tämähän se dilemma aina onkin ollut eli riittävätkö Suomen perehtyneet henkilöt siihen, että lehteä pystytään tekemään kannattavasti? Toivottavasti tällä kertaa riittäisivät ja lehdestä tulisi pitkäikäinen.
Mama

Poissa Poissa


Vastaus #144 : 04.08.2017 klo 00:22:07


Lehden sivumäärässä oli pientä kasvua, mutta useammassakin jutussa tuntui olevan turhaa tyhjäkäyntiä ja saman pointin pyörittelyä eri sanankääntein. Kaiken huippuna koutsin nurkkaus, jossa käytettiin 3/4 tilasta joukkueen yhtenäisyyden tärkeyden korostamiseen, ja mainittiin sitten parilla virkkeellä Ajax-koutsin filosofiaan. Pienellä lisäpanostuksella ulosantiin voisi saada aika paljon lisää sisältöä teksteihin.

Ensimmäinen numero oli aikamoinen pettymys, mutta jos kehitys jatkuu niin jatkuu myös tilaukseni ensi vuodelle. Ensi vuodellehan lupailtiin jo kuutta lehteä!

Juuri tuo saman asian jankkaaminen eri sanankääntein tekee amatöörimäisen vaikutelman. Kun lehtijutun rakenteen perusasioita ei hallita, niin tulee sutta ja sekundaa. Aiheet mielenkiintoisia. Ovatko kirjoittajat amatöörejä?
nachox

Poissa Poissa


Vastaus #145 : 04.08.2017 klo 11:15:03

Edelleen jonkinlaista puuhastelun makua lehden sisällössä ja ulkoasussa. Liian moni juttu jää pintaraapaisuksi ja monet aiheista on käsitelty syvällisemmin jossain muussa julkaisussa. Ensimmäiseen numeroon verrattuna toki edistymistä. Malisen haastattelu ihan ok, samoin teksti data-analyysistä. Myös juttu HJK:n ja KäPän junioritoiminnasta mielenkiintoinen.
ranoki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Huuhkajat


Vastaus #146 : 04.08.2017 klo 13:32:09

Hyvää settiä oli myös EOM-podcast. Vielä kun saatte sen Applen podcast-palveluihin, niin erittäin hyvä.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2017 klo 13:55:59 kirjoittanut ranoki »
Roger Kuitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pateniemen Vesa


Vastaus #147 : 05.08.2017 klo 13:13:03

Kenen kuningasidea oli vaihtaa taitto neljään palstaan? Rivit on nyt niin lyhyitä, että lukeminen on melkoisen tukkoista.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #148 : 05.08.2017 klo 16:04:54

Kenen kuningasidea oli vaihtaa taitto neljään palstaan? Rivit on nyt niin lyhyitä, että lukeminen on melkoisen tukkoista.

Sama, erittäin vaikea-
selkoista luettavaa ja
saa lehden muutenkin hie-
man töksähtelevän kirjoitus-
tyylin näyttämään entistä ba-
naalimmalta ainakin omaan
silmääni.

Ed. mainitusta syystä en ole saanut luettua kokonaan toistaiseksi kuin kansikuvajutun Malisesta, joka oli ainakin massiivinen pettymys. Taas jäi menemättä sinne pinnan alle ekan numeron Lehkosuo- ja Furuholm-juttujen tapaan, ja käytiin vaan pliisusti miehen valmennusuran vaiheet läpi muutamalla haastattelukommentilla ja turhilla wikipedia-tilastoilla höystettynä. Ei näin. Toinen pettymys nopealla selaamisella on se, että tyttö-/naisfutis on jäänyt tästä numerosta kokonaan pois, vaikka niitä käsittelevät jutut oli kahden ekan numeron mielenkiintoisimpia, ja aihe olisi muutenkin tällä hetkellä ollut erityisen ajankohtainen (EM-kisat, josta helppo aasinsilta käsitellä esim. Helmareiden alamäkeä).

Positiivista ainakin pari todella mielenkiintoiselta näyttävää aihevalintaa, Jokerit FC sekä data-analyysi. Joka tapauksessa viimeinen numero saanee olla kyllä erittäin hyvä ja roimaa parannusta, että tarvitsee edes harkita mahd. jatkon tilausta ensi vuonna.
tactico

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KäPa, Klubi, LFC, Bohs


Vastaus #149 : 07.08.2017 klo 16:43:18

Koska teille on tullut tää uusi numero? Täällä ei oo vieläkään näkynyt.

 
Sivuja: 1 ... 5 [6] 7 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines