FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2018 klo 18:36:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: EOM-lehti  (Luettu 58297 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sudeetti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Banzai, kukkahattu


Vastaus #175 : 11.10.2017 klo 19:43:02

Hyvää.
-Ulkoasu jo miellyttävämpi.
-Liutuskuvat (en tiedä oikeaa termiä) osin jopa toimivat (s. 8-9), toisaalta tekevät (tumma tausta + musta teksti) lukemisesta tuskaa ja aukeamasta kauhean näköisen (16-17).
-Miettisen kolumni, junnuvanhemmat raapaisu, Herranmetsä, sääntöjuttu.

-Tamu-juttu, ellei edellisessä(!) numerossa olisi ollut samasta aiheesta hyvin samankaltainen tarina Jokereista.

Parannettavaa
-Masalinista kertovan jutun kuvat. Oikeasti, kaksi kasvokuvaa komeasta miehestä, miten liittyivät jutun aihepiiriin tai jalkapalloon?
-Stadin Derbyn "värikäs historia" juttu oli futishistoriaa jonkin varaan lukeneelle lähinnä referointi kirjallisista lähteistä, jotka olen tainnut itsekin lukea jo aiemmin.
-Edelliseen liittyen kansikuva oli harhaanjohtava, eikä vastannut sisältöä mitenkään.
-Yhä tunne juttujen lukemisen jälkeen, että "nytkö se jo loppui". Pariin kertaan piti tarkistaa, etten ollut vahingossa kääntänyt vahingossa useampaa sivua kerrallaan.

Summa summarum, lukee mielellään, mutta kun hintaa on suunnilleen yhtä paljon kuin vaikkapa lehtipisteen höttöisellä manga-pokkarilla ja pokkarin lukemisessa tuntuu kestävän pitempään, niin ei tunne saavansa rahalleen tarpeeksi vastinetta. Tilaan luultavasti kuitenkin uudestaan.

Uusin numero tuli ja päällimmäisenä ajatuksena on ikävä kyllä edelleen se, että juttuja ei ole näkökulmattu riittävästi. Niistä puuttuu se ajatus, idea, väite tai tarina, joka halutaan kertoa.
Woland olikin jo tuntemukseni tiivistänyt paremmin kuin mihin itse pystyin.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2017 klo 19:46:12 kirjoittanut Sudeetti »
Heppu Hellämieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #176 : 11.10.2017 klo 23:29:40

Tamu-juttu oli tosiaan hyvä ja mielenkiintoinen. Ja juttu Veikkausliiga-seurojen taloudesta oli itse aiheena kiinnostava vaikka pintaraapaisuksi jäikin. Herranmetsän kaltaisia juttuja on myös kiva lukea.

Ulkoasu on parantunut entisestään enkä minä osannut noista kuvavalinnoista pahemmin häiriintyä. Kaiken kaikkiaan positiivinen numero joskin nopeasti luettu. Jatkan tilausta..
Neponen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Seksiko


Vastaus #177 : 11.10.2017 klo 23:32:05

Juttuihin en vielä kerennyt paneutua, mutta nopealla selailulla täytyy myös antaa kiitosta taitosta. Lehti on huomattavasti tyylikkäämmän näköinen kuin aikaisemmat numerot Ylos
nachox

Poissa Poissa


Vastaus #178 : 12.10.2017 klo 15:12:57

Samoilla linjoilla. Ulkoasu parantunut, sisältö jotenkin pinnallista. Kuten yllä todettu, TamU-kirjoitus ehkä parasta koko lehdessä. Meren teksteille (tämä ja edellinen nro) annettava se tunnustus että niissä on harvinaisen hyvin päästy junnufudiksen ytimeen. Blogiin en ole vielä tutustunut.

Lisäksi lehden kuvat olleet pääosin hyviä.
Tombey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, FCV Reds


Vastaus #179 : 13.10.2017 klo 19:09:01

Kukahan tämän lehden taittaa? Halvan näköinen lopputulos vie huomiota sinänsä ihan mielenkiintoisilta artikkeleilta. Uusimman numeron kansi on hieno, mutta itse artikkeli sekä sisällöllisesti, että ulkonäöltään kuin Huhtasuon paikallislehdestä.
Benediktus

Poissa Poissa


Vastaus #180 : 13.10.2017 klo 19:59:23

Kukahan tämän lehden taittaa? Halvan näköinen lopputulos vie huomiota sinänsä ihan mielenkiintoisilta artikkeleilta. Uusimman numeron kansi on hieno, mutta itse artikkeli sekä sisällöllisesti, että ulkonäöltään kuin Huhtasuon paikallislehdestä.

Nettihän on pullollaan asiallisen näköisiä valmiita aikakauslehtipohjia, eikö sellaiseen kannattaisi muutama kymppi sijoittaa?
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #181 : 14.10.2017 klo 14:53:17

Vessalukemiseksi on mennyt alkukiiman jälkeen. Jää valitettavasti ensi vuosi tilaamatta.
Käpylän Harakka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, JäPS, NUFC ja Suomi


Vastaus #182 : 16.10.2017 klo 14:40:27

Jokaisen uuden numeron olen kaupassa ottanut käteeni ja avannut vain todetakseni, että ei ole hintansa arvoinen läpyskä. Mielelläni ostaisin tai tilaisin tukemismielessä ja paremman tulevaisuuden toivossa, mutta pahasti näyttää, ettei taito tai kunnianhimo riitä mihinkään sellaiseen tasoon, mitä markkinoilla vaaditaan. Mille tahansa lehdelle on todella vaikea löytää riittävästi maksavia asiakkaita, vaikka perusasiat olisivat kunnossa. Ja kun ei ole, niin vitsit ovat vähissä. Itse laittaisin paukut näihin:

1) Ammattimainen taitto. Joko parempi taittaja tai nykyiselle taittajalle kunnollista pikakoulutusta perusasioihin. Hyvällä taitolla pystyy paikkaamaan todella paljon myös kuvien ja painojäljen puutteita.

2) Kirjoittaminen aikakauslehden tasolle. Tässäkin riittäisi ihan perusasioiden kouluttaminen/kertaaminen kuten aiheiden työstäminen kunnollisiksi ideoiksi ja juttujen hiominen rakenteen ja (selailun perusteella ostamatta jättäneen näkökulmasta) erityisesti sisäänmenot eli juttujen alut, nostot, kuvatekstit jne. Saattaisi olla myös tarpeen miettiä vielä tarkkaan, kenelle lehteä halutaan ja kenelle kannattaa tehdä.

3) Jos edellisten jäljiltä jää joskus vielä rahaa: parempi fyysinen ulkoasu. Ulkomuodosta saa säästettyä helposti, mutta toisaalta voi ajatella niinkin, että nostamalla hintaa eurolla lehdestä voi saada monta euroa arvokkaamman näköisen. Omaan silmään ja käteen nykyinen tuote näyttäytyy noin kaksi-kolme kertaa ulkomuotoaan kalliimmalta, missä toki taitolla iso osansa.

Kaikesta tästä huolimatta, toivon ja toivotan tekijöille tsemppiä ja jaksamista, sillä kunnollinen jalkapallolehti olisi yksi jalkapalloyhteiskunnan kulmakivistä. Kaikessa tekemisessä pitäisi vaan nyt pystyä ottamaan vähintään yksi askel eteenpäin.
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #183 : 18.10.2017 klo 01:38:50

Woland ja Harakka ottivatkin jo esille kaiken tarvittavan. Tsemppiä tekijöille ja toivotaan parasta! Plussana se, että lehti saapui ensimmäistä kertaa tänne ulkomaille ihan silloin kun pitikin ja ilman eri kehotusta.
Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kauneustubetus


Vastaus #184 : 18.10.2017 klo 10:20:31

Lehden tekeminen kuului näennäisesti tavallaan helppoihin, mutta tosiasiassa yllättävän haasteellisiin juttuihin. Hommaa ei tee yhtään helpommaksi se, että tekijät itse muuttuvat nopeasti hyvin sokeiksi tekemiselleen kun sitä hommaa tuijottaa ja pähkyröi koko ajan. Hermeettinen peukku kaikille, joilla on kiveksiä edes yrittää tällaisen hankkeen kanssa (ja yrittämisestä varmaan antavat peukkua kaikki muutkin).

Jos minun pitäisi sohvapohjalta miettiä taikakeinoja, jossa tällaisen hankkeen voisi pienehköin kustannuksin saada jonkinlaiseen lentoon (otan tässä kantaa vain juttusisältöihin, koska en ole graafisella puolella minkään sortin ammattilainen) niin sanoisin, että yhdellä oikeasti kiinnostavalla jutulla/lehti pääsee pitkälle.

Otetaan esimerkki: onko vaikkapa Tintti Johansson tällä hetkellä erityisen kiinnostava suomifutishenkilö? Ei sinänsä, mutta jos hänen kanssaan saisi sovittua kuvion, jossa EOM:n toimittaja matkustaa (mahdollisimman halvoilla lennoilla tietysti) Skotlantiin tekemään pitkän ja syöväluotaavan haastattelun käsitellen sitä sun tätä kultaisen sukupolven tähtihetkistä skottilaiseen junnuvalmennukseen, kuvittaisi jutun hienoilla kuvilla kentänreunalta ja Tintin kotilinnasta jne -> 10-12 sivun spektaakkeli + tietysti kansi, tuon vuoksi pelkästään moni (tai ainakin minä) haluaisi lukea lehden.

Toinen esimerkki (ei aiheudu kuluja) : Friday "Mighty" Johnson, 20 v, pelaa kakkosen seurassa (ei niin väliä missä) vaikkapa keskikentän pohjalla muttei tahdo mahtua edes kentälle. Lisäksi loukkaantumiset vaivaavat. Friday on ensimmäistä kertaa kotimaansa Gambian ulkopuolella. Mitä tällainen tyyppi oikeasti ajattelee oikein mistään, millaista hänen elämänsä jossain suomalaisen maakuntakupungin yksiössä oikein on ja millaisen koneiston kautta hän on sinne päätynyt? Ja mitä siellä himassa oli, oikeasti, siis futiksellisesti ja muuten? Jokainen ihminen on tarina, joten Fridaystakin saisi ison futistarinan, jonka kautta kuvata alasarjojen tuntemattomia kehitysmaavahvistuksia. Mitä Friday tekee, joka jatkosopimusta tai sopimusta mistään muualta ei enää tulekaan?

-> Yksi iso juttu jokaisen numeron kärkeen ja tämän jutun pitäisi olla jollain tapaa ainutlaatuinen ja lukijalleen mieleen jäävä. Tapoja on hyvin monia.
nachox

Poissa Poissa


Vastaus #185 : 30.10.2017 klo 11:37:26

Miksi tekijät suoltavat tällaista kuraa netissä? Jos mainostaa itseä maan ainoana jalkapallolehtenä, riman pitäisi olla huomattavasti korkeammalla.

http://eom.fi/2017/10/28/liigavalmentajat-alkaa-peljatko/
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #186 : 30.10.2017 klo 14:47:52

Vahva avaus uudelta kolumnistilta :D Nyt on tosiaan EOM laskenut riman todella alas.
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #187 : 30.10.2017 klo 15:41:27

Nyt vittu...

Juuri mietin tilaamista, kun ulkomaille olisi joskus kiva saada suomenkielisiä paperilehtiä, mutta en mieti enää.
Manselainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #188 : 30.10.2017 klo 16:43:55

Täällä on myös ollut kovasti harkinnassa tilaus ensi vuodelle, mutta jos jatkossakin suolletaan tuollaista tekstiä niin jätän kyllä väliin.

Ihan tarpeeksi on jo eri tahoilta heitetty lokaa suomalaisen seurajalkapalloilun niskaan.
Neeskens

Poissa Poissa


Vastaus #189 : 30.10.2017 klo 16:53:19

Hieno "hei olen uusi asiakirjoittaja" -tason kolumni.
Cojones

Poissa Poissa


Vastaus #190 : 30.10.2017 klo 16:57:02

Tulee noista ystävällismielisesti asetelluista neuvoista profeetta Innanen mieleen. Hyvääkin artikkelissa on, se on lyhyt.
Cassiano

Poissa Poissa


Vastaus #191 : 30.10.2017 klo 17:01:36

Joo foorumille ensi kerralla nämä terveiset, saanee suuremman yleisönkin. Kyllähän tämä vuosikerta lehdestä jätti lopulta aika vaisun maun. Mielellään sitä tuki suomifutisaiheista kirjoittelua, mutta kun ulkoasu on yläastetasoa ja jututkin valitettavan usein aika hätäisesti sutaistun oloisia niin jää ainakin tältä erää seuraava vuosikerta tilaamatta.
Heppu Hellämieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #192 : 31.10.2017 klo 16:14:06

Tai mitäs jos kannatuksen vuoksi jatkaisitte tilausta ja osoitatte kritiikin suoraan tekijöille sen sijaan että kailotatte täällä laatutietoisuuttanne ja mielenpahoitusta yhden artikkelin takia. Ei näitä alan julkaisuja tosiaan tässä maassa edelleenkään liikaa ole, joten pientä siimaa voisi vielä tekijöille antaa. Ei männyntaimesta vielä lankkua sahata.

PS. Minulla ei ole ko. lehteen mitään muuta kuin tilaajasuhde.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2017 klo 16:16:44 kirjoittanut Heppu Hellämieli »
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #193 : 31.10.2017 klo 16:19:17

Tai mitäs jos kannatuksen vuoksi jatkaisitte tilausta ja osoitatte kritiikin suoraan tekijöille sen sijaan että kailotatte täällä laatutietoisuuttanne ja mielenpahoitusta yhden artikkelin takia.

Olet ihan oikeassa ja tilaan ehkä muutenkin, mutta siis eihän tuota "kolumnia"' olisi edes tarvinnut lukea, kun heti näki, että se on aivan liian lyhyt sisältääkseen mitään asiaa. Ja sitten se vähäinenkin oli mitä oli.

Siinä kohtaa, kun esittelyteksti on melkein yhtä pitkä kuin itse juttu, niin ollaan jo pahasti metsässä. Kyllähän foorumillakin joutuu miettiä ennen kuin painaa enteriä, niin miksei lehden kolumnisti tee samaa.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #194 : 31.10.2017 klo 16:20:46

Tai mitäs jos kannatuksen vuoksi jatkaisitte tilausta ja osoitatte kritiikin suoraan tekijöille sen sijaan että kailotatte täällä laatutietoisuuttanne ja mielenpahoitusta yhden artikkelin takia. Ei näitä alan julkaisuja tosiaan tässä maassa edelleenkään liikaa ole, joten pientä siimaa voisi vielä tekijöille antaa. Ei männyntaimesta vielä lankkua sahata.

PS. Minulla ei ole ko. lehteen mitään muuta kuin tilaajasuhde.

Sama.

Tälle sitä tohtii antaa mahdollisuuden (en pahoittanut mieltäni mistään kaikille avoimesta nettikolumnista) toisin kuin näille mediataloille, jotka tekee paskaa vaikka resurssit on jotain puoltoista miljoonaa kertaa isommat.
Neeskens

Poissa Poissa


Vastaus #195 : 31.10.2017 klo 16:24:11

Tai mitäs jos kannatuksen vuoksi jatkaisitte tilausta ja osoitatte kritiikin suoraan tekijöille sen sijaan että kailotatte täällä laatutietoisuuttanne ja mielenpahoitusta yhden artikkelin takia. Ei näitä alan julkaisuja tosiaan tässä maassa edelleenkään liikaa ole, joten pientä siimaa voisi vielä tekijöille antaa. Ei männyntaimesta vielä lankkua sahata.

PS. Minulla ei ole ko. lehteen mitään muuta kuin tilaajasuhde.
Minä mielelläni maksan ja tuen toimintaa, mutta tuollaiset "kolumnit" ovat lukijoiden halventamista.
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #196 : 31.10.2017 klo 16:27:48

Minä mielelläni maksan ja tuen toimintaa, mutta tuollaiset "kolumnit" ovat lukijoiden halventamista.

Näin juuri. Tälläisestä voisi maksaa kannatuksen vuoksi, vaikka ei edes saisi koko lehteä, mutta jotkut ihan perusrajat pitää asettaa.
Cassiano

Poissa Poissa


Vastaus #197 : 31.10.2017 klo 17:06:40

Tai mitäs jos kannatuksen vuoksi jatkaisitte tilausta ja osoitatte kritiikin suoraan tekijöille sen sijaan että kailotatte täällä laatutietoisuuttanne ja mielenpahoitusta yhden artikkelin takia. Ei näitä alan julkaisuja tosiaan tässä maassa edelleenkään liikaa ole, joten pientä siimaa voisi vielä tekijöille antaa. Ei männyntaimesta vielä lankkua sahata.

PS. Minulla ei ole ko. lehteen mitään muuta kuin tilaajasuhde.

Aika yllättynyt olen, jos ei kritiikki täältä tekijöiden silmiin kantaudu. Jokainen saa tehdä rahoillaan mitä haluaa, itse vaadin niille vastinetta. Tulen jatkossakin seuraamaan nettikirjoituksia ja varmaan jossain kirjastossa pääsee pläräämään irtonumeroita ja miettimään kannattaako näistä maksaa.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #198 : 31.10.2017 klo 17:30:51

Ja pelejä katsot mieluummin ensin aidanraosta?
Cassiano

Poissa Poissa


Vastaus #199 : 31.10.2017 klo 17:53:16

Ja pelejä katsot mieluummin ensin aidanraosta?

Mitä vittua nyt taas? Tätäkin tilasin ensin vuoden. Mahdollisuuksia pitää antaa ja nostan hattua niille jotka tukevat vaikka eivät sisällöstä nauttisikaan.

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines