FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2018 klo 15:18:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 11
 
Kirjoittaja Aihe: EOM-lehti  (Luettu 54609 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Niistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kusitauko!


Vastaus #75 : 20.01.2017 klo 21:59:33

Voiks ostaa irtonumerona? Luin et huhtikuussa eka lehti ilmestyy..
Rehellinen mustalainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #76 : 20.01.2017 klo 22:24:37

Voiks ostaa irtonumerona? Luin et huhtikuussa eka lehti ilmestyy..

Joo. 25 euroa vielä 2,5h. Heitä loput 3 roskiin.
primusmoottori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anal Creampie Oulu


Vastaus #77 : 21.01.2017 klo 01:47:01

10150 € - Onnittelut!

Innolla jo odotan ensimmäistä numeroa.
EOM-lehti

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 15.02.2017 klo 10:47:34

Kiitoksia kaikille kampanjaan osallistuneille vielä tässäkin kohtaa! Hienosti meni ja työt ensimmäisen numeron osalta ovat jo täydessä vauhdissa. Irtonumeromyyntiä printtiversiona ei vielä tässä kohtaa ole tulossa ainakaan ensimmäisen numeron osalta, taustalla tehdään töitä senkin eteen kyllä että lehti saadaan myyntiin myös irtonumerona. Askel kerrallaan.

Digimyyntinä irtonumero saattaa keretä vielä ensimmäiseen numeroonkin, kannattaa seurata kotisivujamme sekä Facebook- ja Twitter-tilejämme tämän osalta. Ja toki mukaan voi tulla tilaajaksi vuosikerran osalta normaalistikin, tuoltapa vain mukaan:

www.eom.fi/tilaus

T: Tero / EOM
Nimimerkitön

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vielä kerran: ulkoinen paine, sisäinen yhtenäisyys


Vastaus #79 : 31.03.2017 klo 09:45:42

Kohta se tulee?

https://twitter.com/eomlehti/status/847692341062152192
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 31.03.2017 klo 11:37:07

Parempi myöhään jne, tilaus suoritettu. Kait tässä pääsee hitaudestaan huolimatta tavailemaan tuota ekaa numeroakin ihan paperimuodossa?
EOM-lehti

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 01.04.2017 klo 13:01:09

Terve!

Kiitos tilaamisesta! Kyllä pääsee mukaan, eli tässä loppuviikosta tulleet tilaukset postitetaan ensimmäisen numeron osalta ensi viikolla. Jos tilaa huhtikuun aikana muutenkin niin lähtökohtaisesti tilaus alkaa ensimmäisestä numerosta.

Terveisin,

Tero / EOM
EOM-lehti

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 01.04.2017 klo 13:17:23

Irtonumeromyynnistä sen verran että siitä on keskustelut käynnissä, infoamme tästä lisää huhtikuun aikana jos saadaan järkevästi toteutumaan tämän hetkisillä resursseilla.

T: Tero / EOM
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #83 : 03.04.2017 klo 11:59:18

Tänään kolahti Vantaalla postiluukusta ensimmäinen numero ja hyvältä vaikuttaa. Toivottavasti tulevat numerot ovat hieman paksumpia, kun varsinkin kesällä olisi kyllä aikaa lukea :) Nyt taisi olla 7-8 sivua mainoksia, kun kokonaissivumäärä oli 27.
sauhunen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: juhlan robben


Vastaus #84 : 03.04.2017 klo 22:34:49

Sellaista palautetta pakko laittaa ensimmäisestä numerosta, että ulkoasuun ja taittoon erikoistunut henkilö olisi hyvä saada jatkossa mukaan, nyt oli graafisesti melko ruma ja sekava lehti. Toivottavasti menee kokemattomuuden piikkiin ja jatkossa paremmin!
D Ramoray

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #85 : 03.04.2017 klo 22:51:45

Sellaista palautetta pakko laittaa ensimmäisestä numerosta, että ulkoasuun ja taittoon erikoistunut henkilö olisi hyvä saada jatkossa mukaan, nyt oli graafisesti melko ruma ja sekava lehti.

Mitä nyt vasta pikaisesti päivällä selailin, niin ei känyt mielessäkään mitään vastaavaa. En ainakaan mitään sekavuutta havainnut. Mainittuja mainoksia nyt oli paljon, mutta sen ymmärtää eikä se ole keneltäkään pois tai itseä ainakaan sen suuremmin edes häiritse. Rumaksikaan en sanoisi, joskin ei nyt mitään erityisen upeaa tai omaperäistä mielikuvaa jättänyt. Sellainen "perus" lehti. Ameobin linjoilla siinä, että tekstisisältöä kaipailee reilusti lisää, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle.
Nahka_Tapsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapio-san


Vastaus #86 : 03.04.2017 klo 22:58:11

Harmittavan nopeasti plärätty läpi tosiaan. Ikävästi ehdittiin tuo käytännössä sama Furuholmin haastattelukin vähän aiemmin julkaisemaan Urheilusanomien toimesta. Jatkoa odotellessa.
Nyrre

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Versacen mehujää


Vastaus #87 : 03.04.2017 klo 23:09:09

Sellaista palautetta pakko laittaa ensimmäisestä numerosta, että ulkoasuun ja taittoon erikoistunut henkilö olisi hyvä saada jatkossa mukaan, nyt oli graafisesti melko ruma ja sekava lehti. Toivottavasti menee kokemattomuuden piikkiin ja jatkossa paremmin!
Samaa mieltä. Juttujen taso oli ihan hyvä ja jätti nälkää seuraavan numeron odotukseen, mutta ulkoasu oli suoraan sanottuna ysäriltä.
Terminator Sakke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sakke Saarinen


Vastaus #88 : 04.04.2017 klo 05:08:27

Pettymys on varmasti liian vahva sana, mutta pienimuotoisen lässähtänein tuntemuksin tämä lehti otettiin omassakin kuplassani vastaan. Leppälahtien horinoihin verrattuna toki laatujulkaisu, kaikki jutut hyviä, mutteivät erityisen mielenkiintoisia. Vähän pintapuolista jutustelua, nythän jalkapallosta ei oikeastaan puhuttu kuin ohimennen - en tiedä mitä odotin, mutta käytännössä henkilöjuttu Lehkosuosta oli silti pienimuotoinen yllätys.

Toivottavasti kesällä nähdään jonkinlaista syvällisempää juttua esimerkiksi niiden liigajoukkueiden tiimoilta, jotka kauden aikana osoittautuvat mielenkiintoisimmiksi. Pelitavasta, taustoista, jokapäiväisestä tekemisestä ym. Jos lehden pointti on vain haastatella henkilöitä tai muuten pysyä pintaraapaisuissa, niin mielestäni valtava hype uniikista jalkapallolehdestä meni hukkaan. En minä sellaisiakaan juttuja tietenkään lukemattakaan jätä, jo se että suomifutiksesta ylipäätään kirjoitetaan on hieno homma.

Lehden ulkoasu nyt oli mitä oli mutta tällä hinnalla sillä ei ole mitään merkitystä. Tärkein eli selkeys ja lukukelpoisuus oli kunnossa.
Biancoceleste

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 04.04.2017 klo 09:29:49

Mielestäni pettymys ei ole ollenkaan liian vahva sana. Odotin ensimmäiseltä numerolta jotain ihan muuta. En halua missään nimessä lytätä projektia, koska olisihan se mahtavaa, että saisimme Suomeen laadukkaan kansalliseen futikseen keskittyvän lehden. Siksi toivonkin, että seuraavat kohdat otetaan rakentavana kritiikkiinä:

1. Sisällön määrä. 28 sivua olisi ihan ok näin alkuun, mutta todellisuudessa puolet siitä oli joko mainoksia tai isoja valokuvia. Lehti oli luettu 20 minuutissa. Se on yksinkertaisesti liian vähän. Ymmärrän toki miten vaikea ajankohtaista sisältöä on tuottaa, mutta yhtenä ehdotuksena voisi olla joka lehdessä pari juttua, jotka eivät vanhene. Esimerkiksi suomifutiksen historiaa. Näitä voisi tehdä etukäteen, kun deadlinet eivät vielä lähesty. Voisiko lisäksi ainakin näin alussa lukijoilla olla mahdollisuus tarjota juttuja julkaistavaksi? Uskon Suomesta (alkaen nyt vaikkapa tältä foorumilta) löytyvän paljon innokkaita kirjoituskykyisiä futisihmisiä, jotka mielellään auttaisivat lehden teossa. Innostuisiko Veikkausliiga vaikkapa sponsoroimaan lippuja pikku palkkioksi?

2. Juttujen taso. Joka välissä meille on kerrottu, että nyt tulee syväluotaavaa journalismia. Odotin vesi kielellä, sillä olen lukenut esim. Blizzard-lehteä sen alusta alkaen. Tietenkään en ajatellut EOM:n nousevan samalle tasolle, mutta edes jotain samanlaista luulin näkeväni. Pitkiä, pohdiskelevia juttuja, joissa oikeasti pyritään selvittämään futista muutenkin kuin ihan ilmeisimmän kautta. Mitä saimme? Lehkosuo-juttu oli ihan ok, mutta esim. tämän aamun Riveiro-juttu Hesarissa pääsi syvemmälle Klubin valmennukseen ja taktiikkaan. Furuholm-jutussa ei pyrittykään selvittämään Furuholmia pelaajana tai persoonana, esitettiin ainoastaan muutama helppo kysymys. Verratkaa sitä Urheilusanomien Furuholm-juttuun ja sanokaa rehellisesti kumpi meni syvemmälle.

Jne, jne. Aiheet olivat sinänsä hyvin valittuja ja kiinnostavia. Jotkut niistä, kuten OrPa, kerrassaan mainioita löytöjä. Mutta tämän piti olla se SYVÄLLE menevä jalkapallolehti, eikä se näkynyt tällä kertaa jutuissa ollenkaan. Eikö MyPasta olisi esimerkiksi saanut kunnon perusteellisen analyysin Suomifutiksen murroksesta tehdasjoukkueiden hävitessä, eikä pelkästään tuollaista nopeaa raapaisua? Entä se valmentajagallup? Ikivanhassa konseptissa pistetään ihmiset veikkaamaan sitä ja tätä ilman mahdollisuutta antaa perusteluja. Onko pinnallisempaa tapaa tehdä journalismia edes olemassa?

Lopulta yleisesti: lehden ei pidä perustaa juttuja noin vahvasti haastatteluille. Fakta on se, että futisihmiset harvoin sanovat suoraan mitään kovin kiinnostavaa, saati syvällistä. Enemmän toimittajan kontribuutiota ja analyysia, vähemmän suoraa haastattelua.

3. Ulkoasu. Tämä on varmastikin lehden tulevaisuuden kannalta tärkeä pointti. Itseäni asia ei juuri haitannut ja näkisin resurssien mieluummin meneveän laadukkaisiin juttuihin. Mutta kyllähän lehti näytti 90-luvun otteluohjelmalta, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

On ikävä antaa näin negatiivista palautetta, mutta minä kuten varmasti kaikki muutkin joukkorahoitukseen osallistuneet haluavat lehden onnistuvan. Tässä vaiheessa on hyvä ottaa palautetta avosylin vastaan, kuten pääkirjoituksessa luvattiinkin. Totuus on se, että ensimmäinen lehti ei vaan ollut sitä mitä lupailtiin. Mitä suomifutikseen tulee, on Urheilusanomat tietenkin luonnollinen vertailukohta. Ehkä hyvä ohjenuora on miettiä ovatko EOM:n jutut syvemmälle meneviä kuin Urheilusanomien. En usko, että kukaan ajattelee tällä kertaa näin olleen.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 04.04.2017 klo 13:14:05

Millaisia juttuja ja kenen kirjoittamia?
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 04.04.2017 klo 13:33:21

Mitä suomifutikseen tulee, on Urheilusanomat tietenkin luonnollinen vertailukohta. Ehkä hyvä ohjenuora on miettiä ovatko EOM:n jutut syvemmälle meneviä kuin Urheilusanomien. En usko, että kukaan ajattelee tällä kertaa näin olleen.

Tässä muodossa vertailukohta on pitkälti myös Jalkapallolehti ja siinä vertailussa ei eka EOM loista.
Kasvukipujahan nämä tietysti eli pitäisi löytää se oma paikka & tyyli ja siinä sivussa saada homma kannattavasti rullaamaan.
Vilhelmus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Keikyän yritys


Vastaus #92 : 04.04.2017 klo 13:47:12

Pettymys on varmasti liian vahva sana, mutta pienimuotoisen lässähtänein tuntemuksin tämä lehti otettiin omassakin kuplassani vastaan. Leppälahtien horinoihin verrattuna toki laatujulkaisu, kaikki jutut hyviä, mutteivät erityisen mielenkiintoisia. Vähän pintapuolista jutustelua, nythän jalkapallosta ei oikeastaan puhuttu kuin ohimennen - en tiedä mitä odotin, mutta käytännössä henkilöjuttu Lehkosuosta oli silti pienimuotoinen yllätys.

Toivottavasti kesällä nähdään jonkinlaista syvällisempää juttua esimerkiksi niiden liigajoukkueiden tiimoilta, jotka kauden aikana osoittautuvat mielenkiintoisimmiksi. Pelitavasta, taustoista, jokapäiväisestä tekemisestä ym. Jos lehden pointti on vain haastatella henkilöitä tai muuten pysyä pintaraapaisuissa, niin mielestäni valtava hype uniikista jalkapallolehdestä meni hukkaan. En minä sellaisiakaan juttuja tietenkään lukemattakaan jätä, jo se että suomifutiksesta ylipäätään kirjoitetaan on hieno homma.

Lehden ulkoasu nyt oli mitä oli mutta tällä hinnalla sillä ei ole mitään merkitystä. Tärkein eli selkeys ja lukukelpoisuus oli kunnossa.

Tähän sanastasta sanaan sama. Ja niin Furuholmista kuin Lehkosuosta tosiaan oli juuri luettu muualtakin, tämä tietenkin voi olla vain onnetonta sattumaa. Hienoa, että EOM on saatu nyt konkretisoitua, mutta toivottavasti kehitystä alkaa heti tapahtua vahvasti Ylos
Cruijffturn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hyökkäysalueen punainen kortti


Vastaus #93 : 04.04.2017 klo 15:56:03

Täällä nostettu ihan hyviä pointteja esille ja melkein kaikki voin varovasti allekirjoittaa. Pidin lehdestä, ja ymmärrän tuon olleen vasta ensimmäinen julkaisu ja vielä kotimaisen kauden alla, mutta toivottavasti lehti ottaa terävämmän journalistisen otteen tulevaisuudessa. Pahin pelkonihan olisi, jos lehdestä tulisi SPL:n omien julkaisujen tai kaupallisen Goal-lehden kaltainen pehmeänpositiivinen ja "turvallinen" aviisi. Lehdessä painotettiin pariinkin otteeseen kannattajien tärkeyttä kotimaisessa kulttuurissa, mutta yhtään varsinaista kannattajakulttuuria käsittelevää juttuahan lehti ei sisältänyt. Muutenkin toivoisin, että lehti käsittäisi jalkapallon laajempana kulttuurisena merkitysverkkona eikä vain peliorientoituneena viihteenä. Lehteä lukiessa tulikin mieleen, että oliko ensimmäinen Furkkaa käsitellyt henkilökuva ilman mitään mainintaa politiikasta?

Aihevalintojen osuessa lähelle Urheilusanomien liitteen omia, ei voida kuin syyttää sattumaa ja huonoa tuuria. Kai tuota voi lopulta pitää myös jonkinlaisena merkkinä toimittajien asiantuntemuksesta.

Joka tapauksessa: Eteenpäin ollaan menty. EOM!
puhumaton pää

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #94 : 04.04.2017 klo 17:16:34

Jatkossa kannattaa kiinnittää tarkempaa huomiota myös tekstin kieliasuun. Tällaisenaan lehti sisälsi melko paljon hankalia lauserakenteita ja kielioppivirheitä.

Yleisesti olen hyvin samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa. Parannettavaa jäi vielä paljon, mutta kyllähän tämä lehti tuli tilattua jo pelkästään siksi, että hyvää ajatusta ja yritystä täytyy tukea.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #95 : 04.04.2017 klo 17:34:35

Kiitos ensimmäisestä numerosta. Samankaltaista sisältökritiikkiä kuin muiltakin. Henkilökohtaisesti toivoin / toivon, että suunta on Offsiden suuntaan eli paljon tekstisisältöä ja pohdiskelua. Tässä oli aiemmin nettitäkynä esimerkiksi Backen haastattelu. Olisko esimerkiksi sitä voitu pidempänä versiona voinut käyttää lihavoittamaan aviisia? Ja myös sekä Lehkosuon että Furuholmin haastatteluita olisi voinut aika vaivattomasti täydentää pitkällä katsauksella heidän uraansa.

Edelleen aika monista Futisforumin asiallisista keskusteluista kuten vaikkapa ansiokkasta tekonurmirakentamisväännöistä voisi saada virikettä aikaa kestäviin artikkeleihin. Täytyyhän senkin rakentamisen jo näkyä koko skenessä. Edelleen, onko järkevää hirttäytyä vain tiukasti suomifutikseen? Offsidessa on ollut vuosien varrella ansiokkaita katsauksia esimerkiksi akatemiatoimintaan ja sekin liittyy myös suomalaisiin keskusteluihin. En osaa sanoa hankkeen realistisuutta, mutta olisiko juuri Offsidesta mahdollista ihan ostaa hyviä ja ajattomia paketteja käännettäväksi?

Noi oli kaikki nopeita heittoja, mutta lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ei sen tarvitse olla ajankohtaisaviisi.

Ja, jos paino on tekstisisällössä, riittää, että graafinen suunnittelu on selkeätä ja koostuu isoista elementeistä. Siinä mielessä tämä täytti kyllä paikkansa., ei se siitä jää kiinni.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin pääasia, että lehti ilmestyi.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #96 : 04.04.2017 klo 17:43:11

Millois tämän olisi pitänyt kolahtaa postissa? Täällä ei ole vielä ainakaan näkynyt ensimmäistä numeroa.
joseph

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 04.04.2017 klo 18:36:50

Rakentavaa kritiikkiä pakko myös antaa. Itseäni ei ulkoasu häirinnyt ja lehden materiaali oikein mukavaa käsissä hypistellä. Etukäteen mainostettu syväluotaavaa sisältö jäi puuttumaan. Varsinkin, kun luettavia jutun aiheita oli yhteensä viisi. Mypa ja Orpa jutut varsinkin aiheina olisi ollut sellaisia, joista pidempääkin tekstiä olisi ollut mukava lukea. Hjk (Lehkosuo) ja Furuholm toki jalkapalloa aktiivisesti seuraaville ei varmasti niin paljoa uutta jutun juurta tarjoakaan, mutta pintaraapaisuksi nämäkin mielestäni jäivät. Toivottavasti seuraava lehti olisikin tätä ensimmäistä paksumpi, jos ei juttujen määrältä, niin sisällöltään.
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #98 : 04.04.2017 klo 20:39:35

Edelleen, onko järkevää hirttäytyä vain tiukasti suomifutikseen? Offsidessa on ollut vuosien varrella ansiokkaita katsauksia esimerkiksi akatemiatoimintaan ja sekin liittyy myös suomalaisiin keskusteluihin. En osaa sanoa hankkeen realistisuutta, mutta olisiko juuri Offsidesta mahdollista ihan ostaa hyviä ja ajattomia paketteja käännettäväksi?

EOM:in pitää aivan ehdottomasti pitäytyä kotimaisessa futiksessa. Ei siksi, etteikö ulkomaisesta saisi kirjoittaa, mutta resurssit ovat rajalliset ja kotimaisessakin futiksessa riittää kirjoitettavaa enemmän kuin ehtii kirjoittamaan. Nyt vain yksi nurkka jalkapallosta mahdollisimman huolelliseen käsittelyyn. Ulkomaisen futiksen mukaanottaminen veisi lehden liiaksi jokaiselle jotakin = kenellekään ei mitään -suuntaan minun mielestäni.

Täytyy myöntää, että pienoinen pettymys tuo ensimmäinen numero oli minullekin. Ehkä se oli vain huonoa tuuria, kun US ehti juuri ennen EOM:in ilmestymistä tekemään syvemmälle menneet jutut sekä Lehkosuosta että Furuholmista, jotka sitten vesittivät vähän EOM:in juttujen arvoa.
insignificance

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, lähikentät ja luomufutis


Vastaus #99 : 04.04.2017 klo 21:00:42

Samat kuin edellä. Kansi toi etäisesti mieleen 90-luvun Futarin. Noh, peli nyt avattu ja lisää odotellaan. Ja näin.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines