FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.06.2024 klo 14:14:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kisat jäi välistä ja Kansojen liiga jatkuu
Riven kanssa A-liigaan!
Kova luotto Riveen
Puhtaalta pöydältä
Tähdenlento on ohi
Vitun korona

Sivuja: 1 ... 327 [328] 329 ... 374
 
Kirjoittaja Aihe: Rive "Markku" Kanerva  (Luettu 1356188 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #8175 : 22.01.2023 klo 22:27:35

Rive asetti itselleen ja joukkueelle tasonsa "niissä" karsinnoissa. Siitä tiputus on melkoinen, lisäksi en usko että 2-3 voittoa (viime karsinnat) tyydyttää ketään. Huomattavaa on että se riven ensimmäinen lyhyt pätkä oli myös tuloksellisesti hyvä ja silloin käytettiin 4 linjaa myös.

Lisäksi huomattavaa on se, että pelin viihdyttävyys on laskenut viime vuosina. Tämä on tietenkin subjektiivinen kokemus, mutta on itselleni miinus riven papereihin. Joukkueen taso ei kuitenkaan ole merkittävästi laskenut, lähinnä vaan jäähdyttelevä Sparv  on vaihtunut umpisurkeaan Schülleriin.

"Niissä karsinnoissa" Suomi keräsi kymmenestä ottelustaan 18 pistettä, yhtä etevä kuin olet todennäköisyyslaskennassa, osaat varmasti kalkuloida tästä ottelukohtaiseksi pistekeskiarvoksi 1,8p. "Niissä karsinnoissa" Suomi ei kerännyt yhden ainoaa pistettä niistä otteluista, joihin se lähti altavastaajana. "Niissä karsinnoissa" lohkokolmoseksi tullut Kreikka hävisi kotonaan Armenialle ja jäi kotitasapeliin Liechtensteinia vastaan. Jos Kreikka olisi voittanut kotonaan Armenian sekä Liechtensteinin (kuten olettaa saattoi) ja täten napannut suoran kisapaikan Suomen nenän edestä, olisivatko Suomen kaikkien aikojen karsinnat olleet mielestäsi nyt nähtyä heikommat, olettaen, etteivät Suomen tulokset tai peliesitykset olisi muuttuneet mihinkään?

"Niissä karsinnoissa" Suomi voitti materiaaliltaan heikompansa, hävisi niin sanotusti kenelle pitikin (Italia x2, Kreikka vieraissa, Bosnia vieraissa), otti yhden voiton rankkarimaalilla tasaisessa todella pienten marginaalien ottelussa (Kreikka kotona) ja pelasi yhden erinomaisen ottelun (Bosnia kotona). Muistelen Kreikka-ottelun olleen tylsää nyhjäystä (ilman rankkaria väittäisin molempien xG:n olleen lähempänä 0 kuin 1), jossa Suomi sai yhden 50/50 -rankkarituomion siinä mielessä "ilmaisessa" tilanteessa, jossa Kamara oli jossain 16-alueen kulmalla selkä maalia päin. Veikkaisin, että tuo rankkari olisi vierasottelussa jäänyt viheltämättä.

Bosnia-kotiottelua muistelen yhdeksi lähihistorian parhaista, joskin tässä muistojani saattaa kullata Ratinan rankkasade, kiimainen päivä sekä tärkeä voitto, peliä en ole jälkikäteen kokonaan katsonut. Suomen tietä tässä ottelussa helpotti Pjanicin itselleen hölmöilemä pelikielto ja puuttuminen Bosnian keskikentällä. Samojen karsintojen vierasottelussa tuolloin nähtiinkin ero Pjanicillisen ja Pjanicittoman Bosnian välillä. Toki vierasottelu etenkin Zenicassa on myös aina oma lukunsa.

Maaliskuussa alkavissa karsinnoissa karsintalohko on helpompi kuin "niissä karsinnoissa" tai edellisissä MM-karsinnoissa. Alla pientä vertailua:
2019 vs. 2023
Italia > Tanska
Bosnia > Slovenia
Kreikka > Kazakstan
Armenia = Pohjois-Irlanti (heitän tähän tasapelin, koska Pohjois-Irlannin nykytasosta ei ole mitään hajua ja vastaavasti Armenia taitaa olla hitusen nostanut profiiliaan siitä, mitä se oli tuolloin arvontahetkellä, jolloin sitä pidettiin lähestulkoon Liechtensteinin kaltaisena pisteautomaattina.)
Liechtenstein > San Marino.

2021 vs. 2023
Ranska > Tanska
Ukraina > Slovenia
Bosnia > Pohjois-Irlanti
Kazakstan = Kazakstan
Tyhjä = San Marino (Jee, saadaan ilmaiset 6 pistettä, ajettua sisään uusia pelaajia ja syksyksi kiva reissu Italiaan).

MM-karsinnoissa kolme voittoa ja kaksi tasapeliä tuossa seurassa ei todellakaan ole mitään heikkoja tuloksia. Kuten huomaat (mikäli osaat/viitsit ajatella), kaksi noista tappioista tuli lohkon ylivoimaista ykköshevosta Ranskaa vastaan, aivan kuten "niissä karsinnoissa" Italiaa vastaan. Materiaaliltaan vahvempi Ukraina nappasi lopulta ennakkoon selvänä pidetyn kakkospaikkansa pisteen erolla. Toisaalta toinen materiaaliltaan Suomea vahvempi maa jäi taakse komean vierasvoiton siivittämänä. Vierasvoitto parin maalin erolla Bosniasta on aika paljon kovempi tulos kuin "niiden karsintojen" parin maalin kotivoitto Bosniasta. Jos tuossa lohkossa olisi ollut mukana vielä San Marino ja lopputuloksena kolmen sijaan viisi voittoa, pitäisitkö tällöin näitä tuloksia jonain muina kuin heikkoina? Suomi muuten nappasi noissa MM-karsinnoissa enemmän voittoja kuin lohkokakkoseksi yltänyt Ukraina (ja yhtä monta kuin lohkon muut joukkueet Ranskaa lukuun ottamatta yhteensä), heikkoja tuloksia varmaan heiltä.

Kansojen liigoihin en jaksa enää sen tarkemmin pureutua, mutta joka tapauksessa "niiden karsintojen" jälkeisissä Kansojen liigoissa Suomi on sijoittunut kahdesti putkeen lohkonsa kakkoseksi. Lohkojen kakkossijoja ei millään heikoilla tuloksilla refleksinomaisesti napsita. Muutama kuukausi sitten päättyneessä Kansojen liigassa Suomi voitti kahdesti Montenegron, yhteismaalierolla 4-0, mitä niin kamalaa viime syyskuun on tapahtunut, ettei Suomi tule sinun mukaasi pärjäämään alkavissa EM-karsinnoissa Montenegroa heikommille Pohjois-Irlannille tai Kazakstanille (jonka Suomi edellisissä MM-karsinnoissa voitti kahdesti, yhteismaalierolla 3-0).

Millaisia tuloksia mielestäsi Suomen olisi pitänyt kahdesta edellisestä Kansojen liigasta (kerran neloskorista lohkokakkonen, kerran kakkoskorista lohkokakkonen) sekä MM-karsinnoista (kolmoskorista lohkokolmonen, harmittavasti arvonnassa neloskorista "sinne kuulumaton" Bosnia) ottaa, jotta näiden kilpailuiden tulokset olisivat olleet jotain muita kuin heikkoja? Ei hyviä, ei erinomaisia, ei täydellisiä, vaan odotustenmukaisia, siedettäviä, ihan ok tuloksia?

Mixun ja Backen aikakausina tulokset olivat heikkoja, eivät viime vuosina. Vuosina 2018-2019 Suomi nosti profiiliaan Euroopan alemmasta keskikastista keskikastin kautta ylempään keskikastiin. Vuosina 2020-2022 Suomi on sementoinut paikkaansa ylemmässä keskikastissa. Tulokset tämän sinulle osoittavat. 

Eli viime vuosien aikana tulokset on olleet heikkoja, eikä oikein muuta rehellistä selitystä ole kuin se, että rive meni muuttamaan toimivaa systeemiä, eikä osaa palata takaisin. Ei ole mitään näkyviä merkkejä että tulokset paranisi tulevissa karsinnoissa. Silloin ongelma on päävalmentaja. Mieluiten olisin väärässä mutta todennäköisesti Suomi tulee saamaan 8-12 pistettä karsinnoista ja se olisi todella iso pettymys ja hukattu mahdollisuus.

Jaaha :D Trolliksi taisit paljastua, mutta tartunpa silti. Todennäköisesti tämä on kirjoitettu noin 2,5 promillen humalassa tai pitkäaikaisen sekakäytön seurauksena.

Todennäköisyyslaskennan alkeiden kertaaminen ei tekisi sinulle lainkaan pahaa. Suomi saa todennäköisesti lohkostaan yli 12 pistettä. Jos nyt olisit hetken vaivautunut miettimään mitä todella tarkoittaa väite "todennäköisesti Suomi tulee saamaan 8-12 pistettä karsinnoista". Lohkosta, jossa on mukana yksi pisteautomaatti (San Marino), kaksi Suomea heikompaa maata (Kazakstan & Pohjois-Irlanti) sekä yksi tasavahva (Slovenia). Käytännössä siis väität, että todennäköisesti Suomi kerää kaikkiaan kuudesta ottelustaan Kazakstania, Pohjois-Irlantia sekä Sloveniaa (Tanska-peleistä jokainen piste on pelkkää plussaa) 2-6 pistettä. Uskot, että Suomi todennäköisesti voittaa enintään ainoastaan yhden näistä edellä mainitusta kuudesta ottelusta.

Pohjois-Irlannin nykytasosta minulla ei ole mitään käsitystä, mutta oletetaan heidät nyt Kansojen liigan perusteella suunnilleen samantasoisiksi Kazakstanin kanssa, mahdollisesti penkille alle menneestä Kansojen liigasta huolimatta ovat kuitenkin lähtökohtaisesti napsun Kazakstania kovempi poppoo ennen kuin toisin todistetaan. Joka tapauksessa Kazakstanin Suomi voittaa hyvin todennäköisesti kotiottelussaan, vierasottelussa hieman kiikun kaakun sen suhteen, puhutaanko todennäköisestä voitosta, tällä tietoa kuta kuinkin 50/50. Pohjois-Irlantia vastaan nykytiedon valossa todennäköisyydet tulevat olemaan samaa luokkaa. Edelleen nämä molemmat maat ovat heikompia kuin Montenegro, jonka Suomi juuri äskettäin kahteen kertaan voitti. Ilmeisesti sitten edellisen panoksellisen maaottelun jälkeen mielessäsi on tapahtunut jotain niin radikaalia, ettei enää Montenegroa heikompia vastustajia vastaan tule olemaan saumoja pärjätä.

Slovenia ja Suomi vaikuttavat keskenään hyvin tasavahvoilta, joten melkoinen hanhinaama saa olla, mikäli ei usko Suomen nappaavan Slovenialta pistettäkään. Kesäkuun Slovenia-peliin pitkälti kulminoituvat nämä karsinnat, mutta joka tapauksessa on huomattavasti todennäköisempää, että Suomi ottaa tuosta ottelusta vähintään yhden pisteen kuin ettei se ottaisi pistettä kotipelistään ollenkaan. Myös vierasottelusta Sloveniaa vastaan on todennäköisempää saada vähintään 1 piste kuin jäädä nollille.

Toki tässä lohkossa Suomen on mahdollista jäädä alle 13 pisteen pistesaaliin, mutta missään määrin todennäköistä se ei vain ole, eivätkä myöskään viime vuosien tulokset (jotka eivät ole olleet heikkoja) sen puolesta puhu. 8-12 pisteen saldon jälkeen sen sijaan voitaisiin puhua heikoista tuloksista. En usko, että Suomi myöskään täyttä 18 pisteen pottia tässä lohkossa heikommiltaan nappaa, mutta esimerkiksi kotivoitot ja tasapeleihin jääminen Pohjois-Irlannissa ja Kazakstanissa toisivat näistä peleistä 14 pisteen potin. Täällä nyt varmaan viillellään ranteita auki, mikäli karsinnat alkavat tappiolla Kööpenhaminassa ja tasapelissä Belfastissa (tappiosta jo huolestuisin), mutta on syytä muistaa, että Suomen osalta karsinnat huipentuvat kotipeliin Pohjois-Irlantia vastaan sekä vierailuun San Marinossa, näistä kahdesta viimeisestä otteluista täyden kuuden pisteen potin nappaaminen on todennäköisempää kuin mikään muu skenaario.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #8176 : 22.01.2023 klo 22:35:52

Hunajalle täältä 10 pojoa VF-gaalassa 2023.

Toki minustakin ne MM-karsinnat tuntuivat huonommilta, mutta näillä tunneperusteilla en lähde haastamaan Hunajan gegenpressiä, tai käy kuin Zenicassa.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #8177 : 22.01.2023 klo 23:15:14

Meinasin aamulla yrittää vastata, mutta onneksi en ehtinyt. Hunajalle Ylos, vaikka olenkin Sparvin parasta ennen päiväyksen ylimenosta asti ollut kroonisesti huolissani Suomen pelistä. Tai en aina pelkästään pelistä vaan siitä, että enää huonolla pelillä ei ole voitettu ja lopussa pelottaa maalin johdossa, mitä ei kaikkien aikojen karsinnoissa tarvinnut tuntea.
Stadix

Paikalla Paikalla


Vastaus #8178 : 22.01.2023 klo 23:43:25

Täällä nyt varmaan viillellään ranteita auki, mikäli karsinnat alkavat tappiolla Kööpenhaminassa ja tasapelissä Belfastissa (tappiosta jo huolestuisin), mutta on syytä muistaa, että Suomen osalta karsinnat huipentuvat kotipeliin Pohjois-Irlantia vastaan sekä vierailuun San Marinossa, näistä kahdesta viimeisestä otteluista täyden kuuden pisteen potin nappaaminen on todennäköisempää kuin mikään muu skenaario.
Tähän voisi vielä lisätä, että Suomen kolmanneksi viimeinen peli on kotona Kazakstania vastaan. Suomen päävastustaja Slovenia kohtaa kolmessa viimeisessä pelissä kotonaan Kazakstanin sekä vieraissa Tanskan ja Pohjois-Irlannin. Eli jos lokakuussa pelattavan Slovenia-vieraspelin jälkeen ollaan Slovenian edellä tai edes parin pisteen päässä niin kisapaikka on erittäin todennäköinen.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #8179 : 23.01.2023 klo 00:36:26


Rive asetti itselleen ja joukkueelle tasonsa "niissä" karsinnoissa. Siitä tiputus on melkoinen, lisäksi en usko että 2-3 voittoa (viime karsinnat) tyydyttää ketään. Huomattavaa on että se riven ensimmäinen lyhyt pätkä oli myös tuloksellisesti hyvä ja silloin käytettiin 4 linjaa myös.

Lisäksi huomattavaa on se, että pelin viihdyttävyys on laskenut viime vuosina. Tämä on tietenkin subjektiivinen kokemus, mutta on itselleni miinus riven papereihin. Joukkueen taso ei kuitenkaan ole merkittävästi laskenut, lähinnä vaan jäähdyttelevä Sparv  on vaihtunut umpisurkeaan Schülleriin.


Fifa-rankingin toimivuus tason mittaajana on globaalisti kyseenalaistettu, varsinkin kun joukkueet ovat rankingissa lähekkäin. En tästä lähde käymään sen enempää keskustelua

Eli viime vuosien aikana tulokset on olleet heikkoja, eikä oikein muuta rehellistä selitystä ole kuin se, että rive meni muuttamaan toimivaa systeemiä, eikä osaa palata takaisin. Ei ole mitään näkyviä merkkejä että tulokset paranisi tulevissa karsinnoissa. Silloin ongelma on päävalmentaja. Mieluiten olisin väärässä mutta todennäköisesti Suomi tulee saamaan 8-12 pistettä karsinnoista ja se olisi todella iso pettymys ja hukattu mahdollisuus.

Lääkkeet!

Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #8180 : 23.01.2023 klo 08:11:08

En lähde mitään tilastoja saati faktoja miettimään, sillä oli miten oli, Kanervan maajoukkueen pelillinen taso kyykähti selkeästi jostain syksystä 2020 alkaen, oli syynä sitten repaleinen Sparv, kolmen topparin pakkosisäänajo tai jokin muu. EM-kisojen jälkimainingeissa näytti vahvasti siltä, että Kanervan eväät oli syöty.

Sittemmin kuitenkin on taas pilkahduksia paremmasta näkynyt ja muutaman uuden maajoukkueeseen murtautuneen pelaajan myötä joukkue on saanut taas uutta energiaa. Kanerva saanee siis vielä tämän yhden projektin vetää läpi, mutta eiköhän sen jälkeen kiitä ja matkaa HJK:n valmentajaksi.

(Sinänsä hienoissa saavutuksissa saa paljosta kiittää elämänsä futista pelannutta pelaajaa, joka ratkoi joukkueelle pelejä, jotka muuten olisivat helposti jääneet tasureiksi. On kiva jos joukkue pelaa kivasti, mutta maajoukkue on ennenkin pelannut kivasti, on ekstrakiva jos joukkueessa on pelaaja joka pystyy myös ratkaisemaan ne kivat pelit joukkueen eduksi, joskus myös ne pelit, kun joukkueella ei oikein kuljekaan.)
Comfort

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, ManU, Suomi


Vastaus #8181 : 23.01.2023 klo 09:01:13

Suhonen liikkuu perkeleesti, Kairinen voi pelata Sparv-roolia, Valakari voi antaa murtavia syöttöjä. Skyttä ja Pikku mielessäni aika samanlaisia hyökkäävämpiä pelaajia. Pyyhtiä ei kovin tuttu.
 433:ssa voisivat sopia (Pyyhtiää lukuunottamatta) kentälle samaan aikaan.

Kairinen antoi ainakin Norjassa vapareita ja kulmapotkuja ja veti 90min pelejä, kunhan vain loukkaantumisesta toipui. Todella monipuolinen pelaaja kyseessä.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #8182 : 23.01.2023 klo 12:32:42

Sittemmin kuitenkin on taas pilkahduksia paremmasta näkynyt ja muutaman uuden maajoukkueeseen murtautuneen pelaajan myötä joukkue on saanut taas uutta energiaa. Kanerva saanee siis vielä tämän yhden projektin vetää läpi, mutta eiköhän sen jälkeen kiitä ja matkaa HJK:n valmentajaksi.

(Sinänsä hienoissa saavutuksissa saa paljosta kiittää elämänsä futista pelannutta pelaajaa, joka ratkoi joukkueelle pelejä, jotka muuten olisivat helposti jääneet tasureiksi. On kiva jos joukkue pelaa kivasti, mutta maajoukkue on ennenkin pelannut kivasti, on ekstrakiva jos joukkueessa on pelaaja joka pystyy myös ratkaisemaan ne kivat pelit joukkueen eduksi, joskus myös ne pelit, kun joukkueella ei oikein kuljekaan.)

Alkavissa EM-karsinnoissa tilanne näyttää myös sikäli valoisammalta, että sieltä on mm. Suhonen ja Antman murtautumassa kovaa vauhtia ihan optimiavaukseen saakka. Myöskään mitään pakkorakoa ylenpalttiselle kierrätykselle ei luonnollisestikaan karsinnoissa ole, toisin kuin viime kesän Kansojen liigan peleissä, joissa kierrätys taisi osittain maksaa vähintään yhden pisteen Zenicassa, jossa Suomi oli tuollakin nähdyllä kakkoskokoonpanolla lähellä tasapeliä. Vaikka eivät avauksessa olisikaan, tuovat silti eri tavalla leveyttä vaihdosta kuin soirit ja valakarit ynnä muut. 

Kansojen liigassa oli myös pelejä, joissa vuosimallin 2019 tulikuuma Pukki olisi saattanut tehdä ratkaisevan eron. Kuten kotipeli Bosniaa vastaan, jossa Pukki epäonnistui toisen puoliajan alun avopaikassaan (ja lopulta lisäajan viimeisestä tilanteesta tasoitusmaali vastustajalle) tai Romanian vieraspelistä, jossa Jolle ei osunut vahingossakaan maaliin. Tai mainitussa Zenican vieraspelissä, jossa paikkoja lisämaaleihin oli kyllä riittämiin. 2018-2019 Pukki taas tuntui osuvan lähestulkoon jokaisesta paikastaan. Toki on myös päässyt tai pääsemässä nyt Norwichissa ihan hyvään vireeseen ja myös tämä tietää hyvää alkaviin karsintoihin nähden.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #8183 : 23.01.2023 klo 18:32:07

Kansojen Liiga perustettiin korvaamaan harjoituspelit.

Vaikka Kansojen Liigan ottelut ovat huomattavasti kilpailullisempia kuin harjoitusottelut aiemmin, ne eivät ole 100% kilpailullisia. Joukkueilla on usein syytä tehdä kokeiluja tai harjoitella jotain tiettyä teemaa. Näin on tehnyt Suomi ja näin on tehnyt myös Suomen vastustajat.

Silti NL-esityksiä arvioidaan forkalla kuin ottelut olisivat 100% kilpailullisia otteluita. Ei osata nähdä tuloksen taakse.

Toisaalta näin arviodaan myös jotain rusketushöntsiä C-jengillä, joten ehkä toivoa ei ole 8)
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #8184 : 23.01.2023 klo 18:39:51

Milloin Suomi on tehnyt kokeiluja NL:ssä, paitsi siinä kesäkuun neljän ottelun ikkunassa, jolloin se oli pakon sanelemaa, tai sitten panoksettomissa viimeisissä otteluissa, kuten Unkarissa 2018?

Kyllä se menestyksekäs 2018 NL meni käytännössä parhaalla saatavissa olevalla kokoonpanolla aina lohkovoiton varmistumiseen saakka.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #8185 : 23.01.2023 klo 18:49:50

Milloin Suomi on tehnyt kokeiluja NL:ssä, paitsi siinä kesäkuun neljän ottelun ikkunassa, jolloin se oli pakon sanelemaa, tai sitten panoksettomissa viimeisissä otteluissa, kuten Unkarissa 2018?

Kyllä se menestyksekäs 2018 NL meni käytännössä parhaalla saatavissa olevalla kokoonpanolla aina lohkovoiton varmistumiseen saakka.

Eikös koko NL 2018 oli kokeilua eli luotiin sinänsä paineetta pohjaa Kaikkien aikojen karsinnalle? :) Kokeilu osoittautui hyväksi ja samalla sapluunalla jatkettiin pääosin koko karsinnat.

On Kansojen liigassa rohkeammin kokeiltu pelaajia sekä yritetty ajaa systeemejä sisään kuin karsinnoissa. Uskon pelaajamäärän tarkastelun tukevan näkemystä, mutta perinteisen keskustelukulttuurin ylläpitämiseksi en tarkista mutuani.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #8186 : 23.01.2023 klo 18:52:21

Eikös koko NL 2018 oli kokeilua eli luotiin sinänsä paineetta pohjaa Kaikkien aikojen karsinnalle? :) Kokeilu osoittautui hyväksi ja samalla sapluunalla jatkettiin pääosin koko karsinnat.

On Kansojen liigassa rohkeammin kokeiltu pelaajia sekä yritetty ajaa systeemejä sisään kuin karsinnoissa. Uskon pelaajamäärän tarkastelun tukevan näkemystä, mutta perinteisen keskustelukulttuurin ylläpitämiseksi en tarkista mutuani.

Rive teki rohkean kokeilun pelata ilman Romaa, Perpaa ja Ringiä. >:( Ylos
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #8187 : 23.01.2023 klo 18:55:02

Eikä kyse ole pelkästään peluutuksesta tai pelillisistä asioista, vaan myös henkisestä valmistautumisesta. Pelaajat tiedostavat NL:n luonteen, joten valmistautuminen vaihtelee ja kaikkea ei lyödä kentälle. Ihmisiä ovat ja niin ovat vastustajatkin. Ei niitä tule arvioida samalla tarkkuudella kuin tosipelejä.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #8188 : 23.01.2023 klo 18:58:17

Ei arvioida pelejä ollenkaan vaan julistetaan kaikki Riven nimeä. Onhan hänessä kuitenkin paljon hyviäkin puolia vaikka yhtään laukausta ei tulekaan.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #8189 : 23.01.2023 klo 19:14:37

Eikä kyse ole pelkästään peluutuksesta tai pelillisistä asioista, vaan myös henkisestä valmistautumisesta. Pelaajat tiedostavat NL:n luonteen, joten valmistautuminen vaihtelee ja kaikkea ei lyödä kentälle. Ihmisiä ovat ja niin ovat vastustajatkin. Ei niitä tule arvioida samalla tarkkuudella kuin tosipelejä.

Suomelle UNL merkitsee ennen kaikkea varapatruunaa, mahdollista takaporttia etenkin EM-kisoihin. Myös MM-kisoihin Suomella olisi ollut ylimääräinen mahku jos Wales olisi onnistuttu silloin kampeamaan.

2018 Pukkikin sanoi kuvaavasti ensimmäisen Kansojen liigan (Unkari-)ottelun jälkeen maalistaan näin: “ei näitä maaleja karsintaotteluissa ole liikaa tullut”.

Ei arvioida pelejä ollenkaan vaan julistetaan kaikki Riven nimeä. Onhan hänessä kuitenkin paljon hyviäkin puolia vaikka yhtään laukausta ei tulekaan.

Mitä jos kiukuttelun sijaan yrittäisit tuoda jotakin supstanssia keskusteluun?
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #8190 : 23.01.2023 klo 19:17:23

Milloin Suomi on tehnyt kokeiluja NL:ssä, paitsi siinä kesäkuun neljän ottelun ikkunassa, jolloin se oli pakon sanelemaa, tai sitten panoksettomissa viimeisissä otteluissa, kuten Unkarissa 2018?

Kyllä se menestyksekäs 2018 NL meni käytännössä parhaalla saatavissa olevalla kokoonpanolla aina lohkovoiton varmistumiseen saakka.

Eli auki kirjoitettuna- milloin Suomi on tehnyt kokeiluja NL:ssä, lukuunottamatta noin puolta pelatuista otteluista? :)

Pelitavallisia kokeiluita/teemoja olen havainnut useammassakin ottelussa, lisätietoja otteluseurannoista.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2023 klo 19:20:08 kirjoittanut 13ergkamp »
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #8191 : 23.01.2023 klo 19:27:05

Eli auki kirjoitettuna- milloin Suomi on tehnyt kokeiluja NL:ssä, lukuunottamatta noin puolta pelatuista otteluista? :)

Kokeilihan Suomi osittaisella B-kokoonpanolla myös EM-karsintojen 2019 viimeisessä ottelussa Kreikassa. Tilanne oli sama kuin 2018 UNL:n päätösottelussa: Tavoite oli saavutettu.

Neljän ottelun maaotteluikkuna oli toki uniikki, eikä voida vertailla vastaavaan karsintaotteluissa, kun sellaista ei ole koskaan tapahtunut. Epäilen kuitenkin, ettei siinäkään tapauksessa kukaan kenties Hradeckya lukuun ottamatta olisi pelannut 4x90 minuuttia.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #8192 : 23.01.2023 klo 19:28:48

Suomelle UNL merkitsee ennen kaikkea varapatruunaa, mahdollista takaporttia etenkin EM-kisoihin. Myös MM-kisoihin Suomella olisi ollut ylimääräinen mahku jos Wales olisi onnistuttu silloin kampeamaan.

Sekä tietysti vaikutus EM-karsintojen arvontakoriin. Montenegrossa syyskuussa voitotta jääminen olisi tiennyt putoamista kolmanteen (vai jopa neljänteen?) arvontakoriin ja täten käytännössä EM-kisapaikan karkaamiseen ennen ensimmäistäkään peliä. Tulikin voitto ja nyt mahdollisuus kisapaikkaan ennen karsinnan alkua onkin parempi kuin koskaan aiemmin, jopa parempi kuin ennen sitä ainoaa oikeaa Kaikkien Aikojen karsintaa Mixun johdolla, vaikka silloin karsinnoista kisoihin pääsikin kahden sijaan kolme maata.

Samoin edellisissä EM-karsinnoissa tuolloin C-liigan lohkovoitto nosti Suomen nelos- tai vitoskorin sijaan kolmanteen koriin, olkoonkin että neloskorista tuolloin nousi Kreikka.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #8193 : 23.01.2023 klo 19:30:26

Ei arvioida pelejä ollenkaan vaan julistetaan kaikki Riven nimeä. Onhan hänessä kuitenkin paljon hyviäkin puolia vaikka yhtään laukausta ei tulekaan.

Listaan tähän muutamia Riven hyviä puolia (ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä):
 • Ytimekäs lempinimi, jota on helppo julistaa niin Pohjois- kuin Koilliskaarteenkin lauluissa.
 • Tyylikäs pukeutuja, millä niitti mainetta maailmalla EM-kisojen Tyylikkäin valmentaja -listauksissa.
 • Vienyt Suomen arvokisoihin sekä nuorissa että aikuisissa, molemmat suoritukset ainutlaatuisia ja molemmat suoritukset ilman kansainvälisen tähtitason pelaajia.
 • Saanut pelaajat uskomaan, että heidän tasonsa joukkueena riittää, vaikkei paperilla riittäisikään.
 • On nostanut rohkeasti joukkueeseen jatkuvasti uusia pelaajia eikä ole pelännyt jättää entisiä kantavia voimia sivuun tai jäänyt surkuttelemaan maajoukkueuran lopettamalta.
 • Ei ole hävinnyt niille, joille ei pitänytkään, minkä lisäksi on saanut heräteltyä joukkueen aina heikon pelin jälkeen seuraavaan otteluun paremmalla ilmeellä.
 • Saa jopa Nuren joidenkin silmissä vaikuttamaan pätevältä valmentajalta.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #8194 : 23.01.2023 klo 19:59:28

        Listaan tähän muutamia Riven hyviä puolia (ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä):
        • Ytimekäs lempinimi, jota on helppo julistaa niin Pohjois- kuin Koilliskaarteenkin lauluissa.
        • Tyylikäs pukeutuja, millä niitti mainetta maailmalla EM-kisojen Tyylikkäin valmentaja -listauksissa.
        • Vienyt Suomen arvokisoihin sekä nuorissa että aikuisissa, molemmat suoritukset ainutlaatuisia ja molemmat suoritukset ilman kansainvälisen tähtitason pelaajia.
        • Saanut pelaajat uskomaan, että heidän tasonsa joukkueena riittää, vaikkei paperilla riittäisikään.
        • On nostanut rohkeasti joukkueeseen jatkuvasti uusia pelaajia eikä ole pelännyt jättää entisiä kantavia voimia sivuun tai jäänyt surkuttelemaan maajoukkueuran lopettamalta.
        • Ei ole hävinnyt niille, joille ei pitänytkään, minkä lisäksi on saanut heräteltyä joukkueen aina heikon pelin jälkeen seuraavaan otteluun paremmalla ilmeellä.
        • Saa jopa Nuren joidenkin silmissä vaikuttamaan pätevältä valmentajalta.

        Lainaus
        • Ytimekäs lempinimi, jota on helppo julistaa niin Pohjois- kuin Koilliskaarteenkin lauluissa.
        Muovautuu Koilliskaarteessa helposti muotoon "Reva".

        Lainaus
        • Tyylikäs pukeutuja, millä niitti mainetta maailmalla EM-kisojen Tyylikkäin valmentaja -listauksissa.
        Niken lippalakki.

        Lainaus
        • Vienyt Suomen arvokisoihin sekä nuorissa että aikuisissa, molemmat suoritukset ainutlaatuisia ja molemmat suoritukset ilman kansainvälisen tähtitason pelaajia.
        Paskaa, ilman Riven aiheuttamia heikkoja tuloksia Suomi olisi edennyt EM-kisoissa pudotuspeleihin, ehkä jopa finaaliin ja saavuttanut suoran kisapaikan Qatariin. Miinusta siitä, ettei voittanut EM-kultaa edes junnuissa.

        Lainaus
        • Saanut pelaajat uskomaan, että heidän tasonsa joukkueena riittää, vaikkei paperilla riittäisikään.
        Koska Rive (huom. vain ja ainoastaan yksin Rive) on viimeksi voittanut Ranskan tai Italian, tarkennuksena kilpailullisessa ottelussa?

        Lainaus
        • On nostanut rohkeasti joukkueeseen jatkuvasti uusia pelaajia eikä ole pelännyt jättää entisiä kantavia voimia sivuun tai jäänyt surkuttelemaan maajoukkueuran lopettamalta.
        Muun muassa Forss, Valakari, Suhonen ja Antman olisi pitänyt nostaa maajoukkueeseen viimeistään 15-vuotiaina. Tyhmä Rive nosti liian myöhään ja senkin vuoksi jäi EM-loppuottelupaikka sekä suora MM-kisapaikka haaveeksi. Tästä samasta syystä myös Suhosen ja Antmanin hyvät otteet maajoukkueessa lähinnä vituttavat, sen sijaan että voisi iloita nuorten suomalaislupausten onnistumisista. Vitun Rive.

        Lainaus
        • Ei ole hävinnyt niille, joille ei pitänytkään, minkä lisäksi on saanut heräteltyä joukkueen aina heikon pelin jälkeen seuraavaan otteluun paremmalla ilmeellä.
        Eikä myöskään voita enää ketään. Koskaan. Missään. Ketä muka lämmittää voitot jostain paskasta Montenegrosta tai paskasta Bosniasta tai paskasta paskasta?? Lisämiinusta siitä, ettei edes harvoissa voitto-otteluissa tajua tehdä vaihtoja minuutin tarkkuudella meidän otteluketjuissa louskuttavien mielenoikkujen mukaan.

        Lainaus
        • Saa jopa Nuren joidenkin silmissä vaikuttamaan pätevältä valmentajalta.
        Ilman Nurea Suomi ei olisi saanut viimeiseen 5 vuoteen pistettäkään, paitsi ehkä hikisen kotitasurin Liechtensteinista.
        Krannan Valderrama

        Poissa Poissa

        Suosikkijoukkue: Staffi


        Vastaus #8195 : 23.01.2023 klo 20:25:30

        Ota happea välillä. Voisiko olla niin että eri ihmisillä on erilaisia ajatuksia pelin sujumisesta? Henkilökohtaisesti 2021 voitto Bosniasta ei enää suuresti lämmitä mieltä. Sen jälkeen on kertaalleen menetetty heitä vastaan voitto lisäajalla ja kertaalleen otettu dunkkuun. Näitä pelejä ei toki lasketa, kun ovat harjoituspelien korvikkeita.
        « Viimeksi muokattu: 23.01.2023 klo 20:31:08 kirjoittanut Krannan Valderrama »
        Hunaja

        Paikalla Paikalla

        Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


        Vastaus #8196 : 23.01.2023 klo 20:39:01

        Ota happea välillä. Voisiko olla niin että eri ihmisillä on erilaisia ajatuksia pelin sujumisesta?

        Varmasti voisi, mutta kun tässä tapauksessa kyse on koko ajan ollut nimenomaan tuloksista.
        Krannan Valderrama

        Poissa Poissa

        Suosikkijoukkue: Staffi


        Vastaus #8197 : 23.01.2023 klo 20:45:03

        Varmasti voisi, mutta kun tässä tapauksessa kyse on koko ajan ollut nimenomaan tuloksista.
        Aika paljon kai täällä on puhuttu myös pelin muuttumisesta.
        Djortikkaeff

        Poissa Poissa

        Suosikkijoukkue: Alternative Clitoris Oulu


        Vastaus #8198 : 23.01.2023 klo 21:09:25

        Listaan tähän muutamia Nuren hyviä puolia (ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä):
        • Ytimekäs lempinimi, jota on helppo julistaa niin Pohjois- kuin Koilliskaarteenkin lauluissa.
        • Saa jopa Riven joidenkin silmissä vaikuttamaan pätevältä valmentajalta.
        qCc

        Poissa Poissa

        Suosikkijoukkue: Kallion soijapojat


        Vastaus #8199 : 23.01.2023 klo 21:11:35

        Aika paljon kai täällä on puhuttu myös pelin muuttumisesta.

        Jalkapalloilu tosiaan on valitettavasti sellainen peli mikä muuttuu oman- ja vastustajan joukkueen muuttuessa erilaiseksi. Onhan se tietty ikävää ettei kaikki pelit ole kuin se huikea kotimatsi Bosniaa vastaan silloin kerran.

        Listaan tähän muutamia Nuren hyviä puolia (ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä):
        • Ytimekäs lempinimi, jota on helppo julistaa niin Pohjois- kuin Koilliskaarteenkin lauluissa.
        • Saa jopa Riven joidenkin silmissä vaikuttamaan pätevältä valmentajalta.


        Unohdit taktisen nerouden esim kulmapotkuja puolustaessa.

         
        Sivuja: 1 ... 327 [328] 329 ... 374
         
        Siirry:  

        Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa