FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.05.2018 klo 23:10:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Riven maajoukkue keväällä?  (Luettu 7180 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 14.12.2016 klo 15:19:44

Tämä sisältää vielä sen olettamuksen, että näytöt riittävät. Sitä odotellessa (ja sormet ristissä toivoessa).
Raitalan penkinlämmitysnäytöt ovat kyllä Suomenkin mittakaavalla kiistattomat. Ylos

23 pelaajan rinkiin jos ei yhtään kokeilua uskalla ottaa, koska minuutteja kivikovassa ei ole vielä maajoukkueen statukselle tarpeeksi, niin aika ankealta näyttää.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 14.12.2016 klo 15:28:27

Ensinnäkin A-maajoukkueen tulee olla aina paras mahdollinen joukkue suomalaisista pelaajista ihan jo periaatteen vuoksi. Pelaajien kehityssuuntien ennustaminen lyhyelläkin aikajänteellä on erittäin vaikeaa, joten mahdollinen hyöty siitä, että kahden vuoden päästä parhaimpiin kuuluvat pelaajat olisi jo "ajettu sisään", on niin vähäinen tai jopa olematon, ettei A-maajoukkueen statusta kannata laskea ihan vaan siitä ilosta.
Pelaajien CA:t listaan ja 23 parasta rinkiin? Ei kai futis niin yksinkertaista ole. Rooleja ja pelaajaprofiileja on yhtä monta kuin pelaajia ja mielelläni näkisin Huuhkajien pelitavan pohjautuvan parhaiden yksilöiden pohjalle rinnalle löytyvien erilaisten vaihtoehtojen kera. Sinun mutusi sanoo, että sisäänajo on turhaa, mutta itse mutuilen, että roolin etsiminen ja tutustuttaminen Suomen systeemiin silloin parin vuoden päästä tosipaikan tullen on riskaabelia, kun huomataan, että aina niin varma Mattila onkin tipahtanut tuolta 23 pelaajan shortlistiltä.

Toisekseen mitä väliä sillä on minkä ikäisiä pelaajat ovat 2020 EM-kisojen aikaan? Nations Leaguen lohkovaihe pelataan jo syksyllä 2018.
Ja Nation Leaguesta saatava kisapaikka ratkotaan keväällä 2020. Tanskoja ja serbioita vastaan on tekemistä alkulohkon voittamisessa syksyllä 2018 oli kentällä Suomen kerma koko komeudessaan tai ei. Vastavuoroisesti moldovat kaatuvat todennäköisesti vaikka pari superjunnua olisi kentälle eksynytkin.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #27 : 14.12.2016 klo 15:35:50

Raitalasta tiedetään hyvin, mitä saadaan, eli on hyvän fysiikan omaava ja riittävän hyvin kumman tahansa laidan puolustava peruspakki. Etenkin nyt, jos siirrytään 4-4-2:een, niin siellä on hänelle todella selkeä rooli tarjolla Urosen ja Arkivuon varamiehenä. Kysyin tätä jo muistaakseni aikaisemmin jossain muussa otsikossa, mutta olisi edelleen kiva kuulla, mitkä ovat ne ominaisuudet, joilla Niko Hämäläinen ajaa tällä hetkellä esim. Raitalan ohi laitapakin tontille?

Kahden keskikentällä Hetemaj ei ehkä vahvimmillaan, eli keskelle voisi kuvitella myös Lodia tai jotain puolustavampaa sukittajaa.

Jos vierellä pelaa Sparv pohjapelaajana, niin itse taas näkisin Perparimin kyllä erittäin hyvää kahden suunnan vaihtoehtona ja kk:n moottorina. Joka tapauksessahan siinä pitää olla joku juoksuvoimainen ja aggressiivisesti pelaava kaveri, tai muuten Sparv on lähtökohtaisesti nesteessä. Toki onnettoman laitapelaaja-tilanteen myötä Perparimille voi olla enemmän käyttöä laidassa, etenkin Kroatiaa ja Ukrainaa vastaan, joiden laitureita vastaan täytyy saada hyvät tuplaukset.
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 14.12.2016 klo 15:41:12

Pelaajien CA:t listaan ja 23 parasta rinkiin? Ei kai futis niin yksinkertaista ole. Rooleja ja pelaajaprofiileja on yhtä monta kuin pelaajia ja mielelläni näkisin Huuhkajien pelitavan pohjautuvan parhaiden yksilöiden pohjalle rinnalle löytyvien erilaisten vaihtoehtojen kera.

Niin, siksi kirjoitin, että "paras mahdollinen joukkue", en esimerkiksi, että parhaat pelaajat.

Niko Hämäläinen ei ole tällä hetkellä läheskään parempi pelaaja kuin Jukka Raitala, eikä ole mitään takeita siitä, että tulee koskaan olemaankaan. Sillä, että Niko pelaisi Jugin minuutit A-maajoukkueessa, ei välttämättä saavuteta mitään, mutta samalla heikennettäisiin tietoisesti A-maajoukkuetta ja A-maajoukkueen statusta. Ei ole kyse minun tuntemuksistani, vaan ajatuksesta A-maajoukkueen tärkeydestä suomalaisen jalkapallon lippulaivana ja siitä, kuinka vaikea pelaajien kehitystä on ennustaa.

Ja Nation Leaguesta saatava kisapaikka ratkotaan keväällä 2020. Tanskoja ja serbioita vastaan on tekemistä alkulohkon voittamisessa syksyllä 2018 oli kentällä Suomen kerma koko komeudessaan tai ei. Vastavuoroisesti moldovat kaatuvat todennäköisesti vaikka pari superjunnua olisi kentälle eksynytkin.

Eikä ratkota, vaan kesällä 2019. Joka tapauksessa karsinnoissa/Nations Leaguessa on tekemistä Suomella, oli vastassa ketä tahansa. Vituiksi mennään siinä vaiheessa, jos lähetään karsintoihin/NL:een tarkoituksella paskemmalla tiimillä pelkästään siksi, että oltaisiin EHKÄ hivenen vahvempia myöhemmin. Täysin hölmöläisen hommaa ja oikotien etsimistä menestykseen. Jokainen tuollaista ehdottava pitäisi ruoskia surutta julkisesti ja kysyä vanhemmilta mitä vittua he ovat tehneet kun kotikasvatus on mennyt noin vituilleen.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 14.12.2016 klo 16:04:18

En ole nähnyt peliäkään Niko Hämäläiseltä, joten en lähde inttämään vastaan, mutta Raitalan maajoukkuepelit eivät ole vakuuttaneet ja vaihtoehdot kiinnostaisi. On se parempi kuin Boris Rotenberg, tuo toinen peruspakkimme. :) Ideaalitilanteessahan Raitalalle ei tule näissä karsinnoissa enää minuuttiakaan, mutta Urosen loukkaantumisherkkyys toki tiedetään.

Itse olen ymmärtänyt, että kesällä 2019 pelataan vain A-lohkojen Final Four -turnaus. Keväällä 2020 sitten vanhojen jatkokarsintojen tilalla eri divarien skabat neljästä kisapaikasta.

Säästän sinut murdock kuitenkin piiskalta. Kotikasvatuksen piikkiin tämäkin.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 14.12.2016 klo 16:14:39

En ole nähnyt peliäkään Niko Hämäläiseltä, joten en lähde inttämään vastaan, mutta Raitalan maajoukkuepelit eivät ole vakuuttaneet ja vaihtoehdot kiinnostaisi.

Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään, jos viiden alakerralla Raitala ei vakuuta. Ukraina-pelin toka jakso oli viimeisin hyvä esimerkki, jossa peliesitys parani selkeästi, kun pääsi neljän alakertaan. Ei siis liikaa hommia ylöspäin.
Onhan tuossa vielä Sakselakin oikealle, jolloin Arkikari voi vielä vuoden-kaks stuntata vasenta puolta. Sakselankin mahdollinen kehitysloikka on toki vielä toiveosastoa.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #31 : 14.12.2016 klo 16:18:28

Rotenberg nyt ei mj-keskusteluihin kyllä millään tavalla kuulu. Ainakin Toivio on myös puolustava vaihtoehto oikeaksi pakiksi. Vasemmalle vaihtoehtoja on periaatteessa vähemmän, mikä puoltaa toki ilm. vasenjalkaista Hämäläistä, mutta toisaalta molempijalkaiset Arkivuo ja Raitala ovat siis mahdollisia stunttaajia vasemmallakin.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #32 : 14.12.2016 klo 17:26:34

19. päivä julkaistaan joukkue tammikuun rusketusturnaukseen, kertoo Kanervan Markku.
MTV:n mukaan huomenna, mistä lie tietonsa kaivaneet...

Uutinen
Huuhkajien tuore päävalmentaja Markku Kanerva on päässyt heti työn touhuun. Suomen Palloliitto julkistaa Kanervan valitseman uuden joukkueen torstaina.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 14.12.2016 klo 19:16:59

samalla heikennettäisiin tietoisesti A-maajoukkuetta ja A-maajoukkueen statusta. Ei ole kyse minun tuntemuksistani, vaan ajatuksesta A-maajoukkueen tärkeydestä suomalaisen jalkapallon lippulaivana ja siitä, kuinka vaikea pelaajien kehitystä on ennustaa.
Otetaanpa nyt paremmalla ajalla vielä kiinni tästä. Mikä tämä A-maajoukkueen status tai maine on, mistä sinä, moni muu ja itse Kanervakin puhuu? Onko se joku imago, miltä joukkue vaikuttaa perustuularin silmissä? Jonkun kirjoittamattoman "yksi yllättävän hyvä tulos per karsinta" -säännön ylläpitäminen? Ensin puhutaan aina arvokisoista ja lasketaan prosentteja ja otteluohjelmia, että kuinka sinne nyt päästäisiin ja oliko hyvä lohkoarpa vai ei. Sitten kuitenkin joukkueen salamyhkäinen status nousee asiaksi, joka kriisin keskellä kiinnostaa.

Viime kärsintöjen Kanerva-era oli ainakin itselleni varsin yhdentekevä. Tulosta tehtiin, kun panokset olivat jo menneet ja tavoitteista jääty. Toki voittaminen on aina kivempaa kuin häviäminen, mutta ei minulla ainakaan tullut Kreikka- ja P-Irlanti-voitoista tunnetta, että ai ai kun kelpaa rinta rottingilla tallustaa teillä ja turuilla huomenna ja epäilen, ettei perustuularit ajatelleet suomipallosta yhtään sen ylväämmin. Ilmeisesti isollekin osalle faneja nuo olivat tärkeitä voittoja, mistä osoituksena omaan makuuni hieman absurdit Kiitos-lakanat Rivelle. Onko pohjalla sitten jonkunnäköinen ajatus siitä, että: "Me ollaan pieni maa, mutta kuitenkin sen tasoinen, että jos vastustaja yhtään löysäilee niin meillä on mahdollisuudet yllättää!" ja tällä saadaan se rontti 10k stadikalle joka matsiin värjöttelemään ja odottamaan ihmettä?

Jos arvokisat on oikeasti se tavoite, minkä liitto, pelaajat ja fanit haluavat saavuttaa, pitäisi rohkeasti ottaa tähtäimeen se reitti, jolla tuo todennäköisimmin saavutetaan. Omaan silmääni näin se suomifutiksen statuskin perusperttien ja -pirkkojen silmissä vihdoin ja viimein kasvaisi ja Lasun jalkapallomanifesti kävisi kaupaksi.
khat

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: RoPS, KÖNÖ, NePa & Mathare United


Vastaus #34 : 14.12.2016 klo 19:33:32

Moisander ulos. Muille ihan sama. Hradecký pitää tietenkin olla :)
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #35 : 14.12.2016 klo 19:35:16

Suomen jalkapallon status, tai maine, tai uskottavuus... whatever rakentuu tällä samalla pallolla tallustelevien futisihmisten keskuudessa erityisesti A-maajoukkueen tulosten kautta; tuntuu hyvältä olla parempi kuin vaikkapa Turkki, tai Islanti, tai Norja. Keppitappelufanien ja muiden tuulareiden mielipiteellä ei sinänsä ole väliä, koska eivät ymmärrä lajia ja peliä, eivätkä puhu jalkapallon universaalia kieltä. Miksi asia kaipaa vielä lisää vääntämistä? Jotkut vaan kokevat tuon voittamisen ja häviämisen merkityksen ehdottomampana kuin toiset. Nations League -keskusteluille näyttäisi muutenkin olevan jo oma otsikkonsa.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 14.12.2016 klo 19:51:13

Suomen jalkapallon status, tai maine, tai uskottavuus... whatever rakentuu tällä samalla pallolla tallustelevien futisihmisten keskuudessa erityisesti A-maajoukkueen tulosten kautta; tuntuu hyvältä olla parempi kuin vaikkapa Turkki, tai Islanti, tai Norja. Keppitappelufanien ja muiden tuulareiden mielipiteellä ei sinänsä ole väliä, koska eivät ymmärrä lajia ja peliä, eivätkä puhu jalkapallon universaalia kieltä. Miksi asia kaipaa vielä lisää vääntämistä? Jotkut vaan kokevat tuon voittamisen ja häviämisen merkityksen ehdottomampana kuin toiset. Nations League -keskusteluille näyttäisi muutenkin olevan jo oma otsikkonsa.
Kiitos vastauksesta. Aika outoa, että kauden kestäviin sarjoihin pohjautuvassa lajissa eletään maineen ja fiiliksen suhteen näin kädestä suuhun ilman pidemmän aikavälin tavoitteiden huomioimista, mutta uskottava se on, kun Riven kannatusprosenttejakin katsoo. Nations Leaguen otin esiin, koska se antaa mielestäni poikkeuksellisen painoarvon ensi kevään ja kesän karsintamatsien läpikäymiseen ja valittavaan kokoonpanoon. Lisäksi perustamassani Nations Leaguen omassa otsikossa on lisäkseni vain yksi nimimerkki kirjoittanut enemmän kuin yhden kappaleen tekstiä ja keskustelua on muutenkin vaikea käydä, kun asian ilmeisen monilukuiset vastustajat eivät kerro, miksei NL:n kautta kisoihin haluta.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #37 : 14.12.2016 klo 20:08:32

Aika outoa, että kauden kestäviin sarjoihin pohjautuvassa lajissa eletään maineen ja fiiliksen suhteen näin kädestä suuhun ilman pidemmän aikavälin tavoitteiden huomioimista, mutta uskottava se on, kun Riven kannatusprosenttejakin katsoo.

Myös vaikkapa seurajoukkuepuolella derbyjen tärkeys rakentuu tuohon fiilispohjalle. Joku kannattaja voi olla tyytymätön muuten hyvin menneeseen kauteen, jos pahinta kilpailijaa vastaan on tullut turpaan. Ja saahan koutsitkin aika-ajoin derby-tappioiden jälkeen potkuja. Jalkapallo-ottelun merkityksen voi nähdä aina monelta eri kantilta.

Moisander ulos.

Ei tule tapahtumaan. Varsinkin jos prässitasot jää jatkossakin yhtä matalalle kuin Kanervan syksyllä '15, niin kyllä Arajuuren parina on pakko olla joku hyviin pitkiin syöttöihin pystyvä toppari.
jatsihousu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, AA Gent, FC St. Pauli, Huuhkajat


Vastaus #38 : 14.12.2016 klo 20:27:16

Muuten ihan ok, mutta ottaisin kyllä Sauli Väisäsen mukaan.

Nyt kun mietin, niin vaikka Toivio onkin mielestäni Väisästä parempi vaihtoehto oikeaksi toppariksi, niin toisaalta Toivio olis myös Toivomäkeä parempi vaihtoehto pakiksi. Väisänen topparina, Toivio laitapakkina vois toimia paremmin kuin Toivio topparina, Toivomäki pakkina. Kolmosvaihtoehdoista joka tapauksessa mun papruissa puhutaan.

Omaan silmään on näyttäny sekä Mixun että Backen aikana tulevan paljon maaleja omiin hävittyjen ilmakaksinkamppailujen takia. Siksi näkisin mieluusti Ojala-Morenin kakkosvaihtoehtoina. Ojalan ura saattaa vielä hyvinkin lähteä uuteen nousuun, ja Moren on uuden valkun myötä alkanut taas saamaan peliaikaa Belgiassa. Se on sitten asia erikseen, että olisko pallollinen pelaaminen liian hasardia vaikka ilmatila oliskin hallussa???

PohjanpaloPukki
(Markkanen)(Skrabb)
((Ro. Riski))((Sadik))
LodHetemajSparvHämäläinen
(F. Jensen)(Lam)(Ring)(Mi. Ojala)
((Forsell))((Schüller))((Mattila))((Soisalo))
UronenMoisanderArajuuriArkivuo
(Raitala)(Ojala)(Moren)(Saksela)
((N. Hämäläinen))((Halsti))((Väisänen))((Toivio))
Hradecky
(Mäenpää)
(Joronen)
Soccerhauer

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 16.12.2016 klo 10:32:11

Jos Rive jatkaa samalla linjalla kuin edellisellä kerralla, eli 4-4-2:lla ja keskikentällä tullaan sukille ja kovaa, niin toivoisin:

       (Markkanen)  (Hämäläinen/Riski)
         Pohjanpalo       Pukki
    
    (Ring)                       (Schüller)
   Hetemaj                         Lod
    
          (Halsti)     (Lam/Kauko)
           Sparv         Mattila
                                      
(Raitala/?)                        (Saksela)                    
Uronen                             Arkivuo
          
          (Toivio)  (Ojala/Moren/Väisänen)
        Moisander      Arajuuri

                (Mäenpää/?)
                 Hradecky
« Viimeksi muokattu: 16.12.2016 klo 14:11:44 kirjoittanut Soccerhauer »
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 16.12.2016 klo 13:00:00

Näin ne tilanteet muuttuu... Joku vuosi sitten mokketilanne huoletti eikä hyökkääjää ollut. Nyt maalille on ihan oikea tähti ja hyökkääjistä joutuu jättämään yhden penkille. Vastaavästi keskikenttä on pelkkä vits, kun Perpa on ainoa ns. oikea pelimies. Puolustus edustaa jatkuvuutta.
Zlatanic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GPR FC, futsal ja Irakli Sirbiladze.


Vastaus #41 : 23.01.2017 klo 19:58:31

Onko Väykkä ns retired majuhommista, vai mikä siinä on?
atletico1

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 23.01.2017 klo 22:19:19

Kova hinku ihmisillä lyödä sparvia avaukseen vaikka puolen vuoden huili peleistä ja liikkeen kanssa oli ongelmia jo ennen loukkia. Näkisin Lamin tai Yaghoubin ottavan tuon paikan lähitulevaisuudessa itselleen. Toki maaliskuussa parhaassa kunnossa oleva aloittakoon.
Myös Jollen laittaminen suoraan avaukseen on vähän siinä ja siinä-pelituntumaa ei ole nimeksikään. 90-minuuttisia viimeksi joskus Dusseldorffin peleissä keväällä.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines