FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2019 klo 04:57:41 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen ongelma. Lahjakkaimmat eivät pelaa jalkapalloa  (Luettu 18619 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #125 : 15.01.2017 klo 19:46:34

Allekirjoitan kyllä tässä asiassa enemmän tuon Mombasan näkemyksen. Ei junnufutis missään nimessä suosi pieniä pelaajia, päinvastoin. Olisiko syy pienten pelaajien suurempaan määrään futiksessa errattuna lätkään, että lätkässä nyrkillä tapettavat tapetaan nyrkillä. Jalkapallo antaa enemmän anteeksi.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #126 : 01.02.2017 klo 09:09:56

Tämän päivän hesarissa juttu alkuvuonna-loppuvuonna syntyneiden määristä kilpaurheilussa. Olennainen sisältö on jo täälläkin moneen kertaan todettu.

Alkuvuonna syntyneet ovat keskimäärin fyysisessä iässä edellä ja siksi saavuttavat helpommin paikan kilpa- ja maajoukkueissa. he pääsevät helpommin hyvään valmennukseen ja sitä kautta positiiviseen kierteeseen. Esimerkkinä on Espoon Hongan B17 joukkue, jossa ei ole ainoatakaan viimeisenä neljänä kuukautena syntynyttä pelaajaa. Ikäluokkiin perustuva sarjajärjestelmä ja kilpailullinen mentaliteetti vielä entisestään ohjaavat valitsemaan ne fyysisesti kehittyneimmät pelaajat.

Kyösti Lampinen esittää vastauksena tiedon lisäämistä sekä biologisen ja henkisen kypsyysvaiheen tunnistamista, jota varten on SHA:lla olemassa luotettava arviointimenetelmä. Vastaus ei ole kovin yllättävä. Lampisen vastaus kaikkeen on tiedon kerääminen ja lisääminen. Tieto on tietysti tärkeää. Ilman oikeaa tietoa ei voida tehdä oikeita päätelmiä. Suurin ongelma ei minusta yleensä kuitenkaan ole tiedon puute vaan se, että olevan tiedon pohjalta ei osata tehdä oikeita ratkaisuja.

Hannele Forsman esittää, että "nuoren urheilijan pitäisi päästä valmennusympäristöön, jossa hänellä on mahdollisuus onnistua ja sitä kautta saada pätevyyden kokemuksia". Vastaus on ihan totta ja samalla konditionaalin sisältävää akateemista nonsensejargonia, joka ei ole vastaus mihinkään. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Forsman esittää yli-ikäisten peluuttamista sarjoissa. Ikävä kyllä yli-ikäisyys toimii usein juuri päinvastoin kuin on tarkoitus. Terkkuja vaan Porin Jazzin yli-ikäiselle ja ylikokoiselle Jerelle sekä Jeren valmentajalle, jonka koko peluuttaminen perustui siihen että pallo pelataan Jerelle ja Jere antaa tykin puhua. Jere toki pelasi sitten kaksoisedustuksella yli-ikäisenä myös toisessa joukkueessa, jossa toisella valmentajalla oli ihan sama taktiikka. Ei voi kuin ihmetellä Piirin päättäjien logiikkaa yli-ikäisyyksien ja kaksoisedustusten myöntämisessä.

Lopulta kukaan vastaajista ei anna muuta vastausta kuin että tarttis huomioida.

« Viimeksi muokattu: 01.02.2017 klo 09:46:12 kirjoittanut Lenko »
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #127 : 01.02.2017 klo 09:22:24

Senhän pitäisi mennä niin päin kuin tuon Hesarin jutun mukaan Hongassa: isokokoinen -02 pelaa -00 seurassa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #128 : 01.02.2017 klo 09:35:13

Niin se toki välillä meneekin. Nuoremmista ikäluokista nostetaan pelaajia vanhempiin, kuten tässä jutussa tuo 02-syntynyt 184-senttinen Juho, joka pelaa B17 joukkueessa. Hänet, kuten muutkin alkuvuonna syntyneet on kuitenkin jo hyvissä ajoin (aikaisimmillaan n. 8-vuotiaina) valittu kilpajoukkueisiin ja akatemioihin, hyvään aktiiviseen valmennukseen. Syntyy positiivinen itseään ruokkiva kierre, jossa alkuvuonna syntyminen ja aikainen fyysinen kehitys ovat valinnoissa suurinta lahjakkuutta. Tätä hyvän kierrettä taas ei yleensä ole tarjolla loppuvuonna syntyneille tai fyysisesti hitaammin kehittyville, kuten ei ilmeisesti ole ollut Hongassakaan.

Mutta. Tästä aiheesta on keskusteltu jo pitkät tovit. En palaa siihen enää sen tarkemmin. Alkaa olla saman toistamista. Halusin kuitenkin mainita tuon jutun, koska se aika tavalla vahvisti sen, mikä täälläkin jo keskusteluissa on tuotu esiin.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2017 klo 09:42:44 kirjoittanut Lenko »
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #129 : 01.02.2017 klo 12:11:43

Syntyy positiivinen itseään ruokkiva kierre

Ihan ilmiön hahmottamisen kannalta olisi erittäin tärkeää ymmärtää että ilmiö jyllää jo paljon aiemmin kuin jossain kilpajoukkuevalinnoissa. Jos jalkapallo pystyisi asialle jotain tekemään, niin vaikuttavuus olisi sitä suurempi mitä pienemmistä lapsista olisi kyse.

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines