FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2018 klo 20:21:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: HyPS- Tarkkaa taloudenpitoa ja laadukasta jalkapalloa → -100 000e  (Luettu 2826 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Suutari Andersson

Poissa Poissa


: 01.01.2017 klo 00:22:16

Muutaman viimeisen vuoden aikana HyPS:n toiminta on saatettu häpeälliselle tasolle. Räikän (Käyhkön) suku on halunnut näyttää valtansa, vaikka siitä olisi pitänyt ymmärtää luopua jo aikoja sitten. Kaikki sai alkunsa syyskaudella 2012, kun johtokunta päätti antaa edustusjoukkueen valmentajalle Jussi Pellikalle potkut. Tästä puheenjohtaja Räikkä sai veren maun suuhunsa ja siitä alkoi puhdistus josta isä Aurinkoinenkin olisi ollut ylpeä.
Seuran jäsenistö haki samana syksynä muutosta seuran toimintaan, mutta suvulla oli toiset suunnitelmat. Huhujen mukaan puheenjohtaja maksoi Sipin aulassa jäsenmaksuja muutama minuutti ennen syyskokouksen alkua ja sinne marssikin kaikki suvun täysikäiset äänestämään oikeita jäseniä johtokuntaan.
Räikkä halusi eroon toiminnanjohtaja Väisäsestä ja tämä totetuikin alkuvuodesta 2013. Tästä puheenjohtaja Räikkä intoutui kirjoittamaan Hypsiläisen pääkirjoitusen otsikoksi ”Seuratoimintaa hyvässä ilmapiirissä”. Väisäsen tilalle palkattiin PS Villan toiminnassa aktiivisesti ollut Tuomas Heikkilä. Tästä muutoksesta Räikkä puolestaan kirjoitti syksyn Hypsiläisessä ” muutokset eivät ole heti näkyvissä, mutta johdonmukaisella työskentelyllä nyt luotujen toimintatapojen mukaisesti työn jäljet alkavat elää seuraavien vuosien aikana”. Sitä ne totisesti ovat alkaneet.
Johtokunnasta jäivät kesken kauden pois Laiho ja Pääläinen.
Vuoden 2013 syyskokoukseen johtokunta tempaisi uuden kortin, kun enää ei hyväksytty viime hetken jäsenmaksuja, vaan suoritusten tuli näkyä aiemmin seuran tilillä. Johtokuntaan valituilla Marko Saarelalla ja Marko Rinteellä oli suuria suunnitelmia seuraa varten. Näistä kuultiinkin kevättalvella 2014, kun Hyrian auditoriossa kerrottiin HyPS:aan perustettavasta akatemiasta, sekä avioliitosta Hongan kanssa. Julkistus osui onnellisuuden päivälle ja paikalla olleet kertoivat tämän näkyneen Saarelan naamasta. Avioliitto oli alusta lähtien onneton ja vuoden päästä akatemiasta päätettiin luopua, kun uuden puheenjohtajan Seppo Keisun mukaan riittävää imua ei löytynyt. Johtokunnan vääristä päätöksistä jälleen yksi esimerkki, kun valmentajaksi valittu Khary vapautettiin hyvissä ajoin tehtävistään.
Seuraan palkattiin markkinointipäälliköksi Antti Eeva, joka oli äänen kertonut mielummin pelaavansa Apollossa, koska ”HyPS on niin paska”. Tämäkin palkkaus osoittautui tyhjäksi arvaksi. Vähin äänin Eeva poistui muonavahvuudesta.
Kuluneen vuoden aikna johtokunnan jätti kesken kauden Mäkinen ja huhujen mukaan myös Hietarinta.
Syksyllä oltiin taloudellisesti kuilun partaalla ja sivuilta saatiin lukea seuran palkattujen (3 kpl) työajan lyhennyksistä. Tältä vältyttiin, kun valmennuspäällikkö Peter Sampon savustus tuotti tulosta  ja Sampo lähti Malmille. Hetkeä myöhemmin tilalle palkattiin Niklas Pippingsköld. Tämä sai puheenjohtajan innostumaan entisestään, sillä Hypsiläisessä (1/2015) Räikkä kirjoitti ”Seurana olemme pitkästä aikaan tilanteessa, että tahtotila seuran kehittämiseen ja eteenpäin viemisen suhteen on samansuuntainen ja aito”. Eikö se aikaisempina vuosina ollutkaan aito ?? Mainittakoon, että pääkirjoituksen pituus oli lyhentynyt kolmannekseen kahden vuoden takaisesta.
Räikkä jätti puheenjohtajan tehtävät syksyllä 2015, mutta sen verran oli selusta varmistettu, että tukijoukot valitsivat jatkajaksi siskonmiehen Seppo Keisun.
Vaikka seura olikin suunnattomissa rahavaikeuksissa, niin siitä huolimatta päätettiin toiminnanjohtajaksi kutsua riihimäkeläinen Mika Koivuniemi (paikka ei ollut auki, vaan hänet kutsuttiin). Uusi puheenjohtaja Keisu kirjoitti ensimmäisessä pääkirjoituksessaan ”Seurassamme tehtiin viime syksynä päätös palkata toiminnanjohtaja ja sitä kautta saada seuramma uuteen nousuun”. Jälleen kerran täysin järjetön päätös, josta kukaan ei kanna vastuuta. Kulunut syksy on ollut murheellinen, kun ensin laitettiin pihalle pitkäaikainen toimistotyöntekijä Elena, sitten toiminnanjohtaja Koivuniemi ja lopulta myös Pippingsköld vaihtoi maisemaa. Vahvojen huhujen mukaan myös hänet savustettiin seurasta pihalle.
Syyskokouksessa mukana olleet tyrmistyivät, kun heille kerrottiin seuran tehneen vuoden aikana liki 100 000 euron tappiot. Olipa joku vanhemmista vaatinut johtokunnan ja etenkin puheenjohtajan eroa, mutta turhaan. Tämä oli sitä tarkkaa taloutta.
Tähän loppuun olisi voinut laittaa pitkä lista muutosehdotuksia, mutta ilmeisesti seuraa johtaa nyt niin viisaat ihmiset, jotka eivät neuvoja tunnu tarvitsevan.
Yhden neuvon nyt kuitenkin annan (ilmaiseksi): erotkaa nyt ihmeessä koko johtokunta, muuten HyPS ei 70v juhliaan juhli.

Hyvää Uutta Vuotta hyvinkääläiset futisihmiset
emilkostadinov

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Hifk, Grani...


Vastaus #1 : 01.01.2017 klo 00:28:30

Seurantaan miten tämä tuhannen junnun vanhempien ylläpitämä seura nostaa itsensä taas oikealle tasolleen
pellevaiko

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 02.01.2017 klo 15:29:47

Ihan muutama tarkennus kirjoitukseen. Hypsiä ei ole ajettu alas muuten kuin taloudellisesti ja edustusjoukkueen osalta.  Ne ovat aina kulkeneet käsi kädessä. Juniorit on aina ollut huonoja ja siihen ei ole tullut muutosta. Juniorit olivat 80-, 90, 2000 ja 2010- luvulla aivan yhtä kaukana ja kasvattajaseuran statuksella ei ole perustetta. Varmaan on ollut henkilöstö kulut isot ym. Väisäsen aikana tulot olivat ruhtinaaliset mutta ne kohdennettiin edustukseen. ( Kiitos toimivan euroliigan) Nyt kun juniorit eivät tuota niin tilanne tämä. Valmennuspäälikkö olisi seuran tärkein työkalu mutta eipä niitä oikein ole saanut Hyvinkäälle. Pitää muistaa että Hyvinkää ei ole ikinä tuottanut pelaajia ja näköpiiri tukevaisuuteen on sama. Nykyisen johdon paras ansio on edustusjoukkueen alasajo. Tosin sekin on tehty ei järjellä vaan taloudellisten asioitten pakottamana. Hypsillä oli lähes 20-vuotta mahdollisuus kasvaa sekä laadullisesti että taloudellisesti hyväksi seuraksi. Taustalla oli intohimoisia jalkapallo ihmisiä. Sieltä vain tulivatkin ne suurimmat virheet. Hassattiin isoja rahoja edustukseen ja ei silloin eikä nyt ymmärretty omien junioreitten tärkeyttä. Nyt ollaan siinä pisteessä että ei ole rahaa eikä ammattitaitoa. Ennen sentään oli rahaa. Mielestäni viimeisin lehtiartikkeli kertoo parhaiten Hyvinkääläisten jalkapallo ihmisten ongelman. Valmennuspäällikkö kun lähti, niin seura ilmoitti ,että seuran sisällä on paljon hyviä valmentajia jotka voivat ottaa valmennuspäällikön tittelin. Voin kertoa että siellä ei ole yhtään valmentajaa eikä Hyvinkäällä sitten 80-luvun ole ollutkaan. Taloudellisesta osaamisesta en osaa sanoa mutta valmennusosaamista ei ole.
Keijo K. Kojootti

Paikalla Paikalla


Vastaus #3 : 02.01.2017 klo 16:45:11

Osaako kukaan vastata miten helvetissä on mahdollista tehdä sadan tuhannen tappiot?
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #4 : 02.01.2017 klo 22:07:36

Osaako kukaan vastata miten helvetissä on mahdollista tehdä sadan tuhannen tappiot?
Eikös joidenkin virolaisten kanssa ole ainakin tehty "hyviä" diilejä?
 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines